Koen Casteels en Wolfsburg verzekeren zich van Champions League met gelijkspel in topper tegen RB Leipzig

©  EPA-EFE

Wolfsburg, met Koen Casteels heel de wedstrijd in doel, heeft zich zondag verzekerd van een Champions League-ticket met een 2-2 gelijkspel tegen Leipzig RB, de tweede in de stand.

Bron: BELGA

Maximilian Philipp maakte twee doelpunten voor Wolfsburg in de eerste helft (12, 45+2). Justin Kluivert kon milderen na rust (50.). Marcel Sabitzer maakte de 2-2 gelijkmaker van op de stip (78.).

Met nog één speeldag te gaan zijn zowel RB Leipzig (65 ptn), Borussia Dortmund (61 ptn) en Wolfsburg (61 ptn) zeker van Champions League voetbal, net zoals uiteraard landskampioen Bayern Munchen (75 ptn). De top twee is nu wel buiten bereik voor de Belgen van Dortmund en Wolfsburg.