Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Eet biefstuk uit het vuistje dankzij deze klassieke Britse hap (mét groenten)

Een Cornish pasty is een traditionele Britse lekkernij: een gebakje gevuld met vlees en groenten. Wij vullen het met rumsteak, pastinaak en aardappel en eindigen zo met een volledige Belgische maaltijd in een handig formaat, quoi. 

Wat heb je nodig? (voor 8 stuks)

500 g bloemmix voor ciabatta
310 ml water
450 g rumsteak (of gepelde steak)
450 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
250 g pastinaak, in kleine blokjes
1 grote wortel, in kleine blokjes
2 uien, fijngesnipperd
1 ei, losgeklopt
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kneed de bloem met het water tot een soepel, elastisch deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
2. Snijd het vlees in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg uit tot een grote lap. Steek er 8 ronde cirkels van 20 cm doorsnee uit. Schep in het midden van elke deegcirkel een lepel groente (ui + pastinaak + wortel + aardappel) en verdeel er dan het vlees over. Kruid met peper en zout. Bevochtig de randen van de deegcirkels met wat water en vouw ze rondom dicht.
3. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze dan in 40 minuten goudbruin en gaar.

Geen vleesliefhebber? Probeer dan deze bloemkoolsteak!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel