Jam van groene tomaten.
1200 gram groene tomaten, zeer dun gesneden.
900 gram suiker.
Het sap van een lime.
De tomaten in de jampan doen en overgieten met de suiker. Met de deksel erop een nacht laten intrekken.
Zet de tomaten de volgende dag op het vuur, laten sudderen tot de tomaten zacht zijn, en dan het limesap toevoegen.
Koken tot de massa dik wordt, eventueel fijner maken met de staafmixer.
Onmiddellijk in potjes doen. Heerlijk met paté of kaas.
Met deze hoeveelheid krijg je krap 4 potjes jam, bij mij zijn het er drieeneenhalf geworden. Het is een vrij stijve groene jam, ik vind hem zelf niet lekker op brood, maar juist wel heerlijk bij hartig zoals voornoemd. Ik denk dat als je minder suiker neemt bijvoorbeeld iets van 650 à 700 gram, dat de jam dan minder stijf wordt, je zou er dan bv kruiden erbij kunnen doen, gember & kaneel. In ieder geval een apart groen jammetje, een beetje in de Halloween sfeer nog, het ziet er toch wel een beetje hekserig uit niet?
|