Beste lezer, welkom op mijn blog. Hier gaan jullie 5 interessante onderwerpen kunnen lezen over ons project: My own blog. We hebben geleerd hoe we eens blog moeten aanmaken in de techniekles, u zult hier veel informatie vinden over uw PC.
1.Blog Wat is een blog?
Een weblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil meedelen aan zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het om een tekst, maar soms ook foto's (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast). Webblogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om -al dan niet anoniem- reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten. Het is het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers.
2. Soorten blogs Welke soorten blogs bestaan er?
Er bestaan diverse soorten blogs ik geef enkele (niet alle) voorbeelden en de uitleg.
-Babysite: is een weblog die door ouders worden gemaakt voor hun baby. -Clublog: feitelijk meer een uitgebreide vorm van een gastenboek dan een zuivere weblog. Het is weliswaar geen besloten (en is dus voor iedereen toegankelijk), maar verreweg de meeste bezoekers van een van een clublog zullen deel uitmaken van bepaalde club,vereniging of organisatie waarvan de leden nieuwtjes en wetenswaardigheden over hun club publiceren. -faceblog: Dit type van weblogs is geïntegreerd in Social-networksites zoals facebook en Hyves. Dit type blog combineert 2 elementen die beiden onder social networking vallen, enerzijds het Facebook-principe en anderzijds het logprincipe. -Fashionblog: hier delen veel vrouwen hun laatste mode aankopen en informatie over de laatste trends. -Klasblog: een weblog waarop leerlingenen leerkrachten berichten en foto's plaatsen over wat er zoal in de klas gebeurt, meestal aangevuld met studietips en informatie. -Lifeblog: een weblog waarop regelmatig berichtjes geplaatst worden over gebeurtenissen in het leven van de beheerder van die lifeblog. Een soort online dagboek. -Moblog: een weblog dat wordt bijgehouden vanaf een mobiel gadget met een camera vaak vooral met foto's die vanaf die telefoon zijn genomen.
3. Internet Het negatieve en positieve aan het internet
de nadelen van het internet:
1. Via de talrijke verbindingen kunnen virussen zich snel verspreiden. 2. Persoonlijke gegeven zijn vaak slecht beveiligd en daarmee gemakkelijk toehankelijk voor onbevoegden, wat gevolgen heeft voor privacy van individuen. 3. Eens gedeelde informatie op het internet blijft altijd staan. Het is bijna onmogelijk informatie bij naderzien weer te verwijderen. 4. Het internet geeft een gevoel van anonimiteit, wat voor sommige mensen de aanleiding is om extremer te reageren dan anders. 5. Net als de fysieke wereld heeft het internet ook last van vandalen. 6. Ongeweste informatie. 7. Het internet heeft indirect bijdragen tot een enorme groei van het aantal servers die diensten verlenen over het internet en steeds meer elektriciteit vergen.
En de voordelen van het internet:
1. Zeer veel informatie op te vinden, leerrijk: Wikipedia,... 2. Leuke spelletjes 3. Chatten om af te spreken 4. Altijd handig om bv. de weg te vinden, ... 5. Aankopen of verkopen: Kapaza, Zalando.
4. virussen Wat zijn virussen?
Een computervirus is een vorm van schadelijke software. Het is een computerprogramma die zich in een bestand kan nestelen. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd omdat ze schijfruimte en computertijd in beslag nemen van de besmette computers. In ernstige gevallen kunnen virussen binnenin de computer schade aanrichten. In zeer ernstige gevallen kan de gebruiker zelf de totale controle over de computer verliezen.
5. Slechte ergonomie Wat is dat en wat kunt u er aan doen?
Wetenschappers menen dat er een verband is tussen slecht computergebruik en de alsmaar vaker optredende ziekte CRD of Computer Related Disorders (=slecht aan de computer gelinkte lichamelijke problemen)
Dit doe je als je geen slecht ergonomie wilt:
a. een (lood)rechte zithouding moeten aannemen. b. voldoende afstand tussen het beeldscherm en gebruiker houden (30-70 cm) c. de hoogte van het bureau (de werkhoogte) aanpassen aan onze lichaamslengte.
Dit is mijn eerste blog, hopelijk kon je er iets uit leren! Bedankt.