Inhoud blog
 • Behandelingen in ons centrum/Basische kruidenstempelmassage
 • Op naar de laatste kuur van dit jaar
 • Nieuwe data
 • Nieuwsbrief
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Anti-aging
  in ons centrum
  27-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  LANG EN GEZOND LEVEN, HOE DOE JE DAT?

   

   

   

  Een boek dat op eenvoudige, voor iedereen toegankelijke manier, uitlegt wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor een lang en gezond leven.

  Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Heel veel aanbevelingen worden na enkele jaren weer in vraag gesteld. Veel boeken over anti-aging benadrukken veel te veel één aspect.

  Daarom: terug naar de essentie, terug naar die elementen die in de loop van zeer vele jaren, ja eeuwen, hun blijvende waarde bewezen hebben.

  Een aantal adviezen die snel onze gezondheidstoestand verbeteren en waarmee we zeer veel geld aan onderzoeken en behandelingen kunnen uitsparen.

  Geen adviezen die je leven en leefwijze op zijn kop zetten, wel deze die makkelijk toepasbaar zijn. Elk toegepast advies brengt op zich al snel veel winst.

  Het is telkens opnieuw verbazend vast te stellen hoeveel lichamelijke kwalen kunnen verbeteren, ja zelfs verdwijnen, door de toepassing van eenvoudige, eeuwenoude principes.

   

  Geschreven door een arts met een zeer open geest en ruim dertig jaar ervaring.

   

  Het boek wordt als e-boek aangeboden voor €15.90

   

  Surf snel naar www.langengezondleven.be

  veel leesplezier.

  27-11-2008 om 10:24 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
  16-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behandelingen in ons centrum/Basische kruidenstempelmassage


  De Basische Kruidenstempelmassage:

   

  Doordat wij dagelijks teveel zuren opnemen, denk maar eens aan azijnzuren uit zoetigheden, melkzuren door sport, koolzuren uit dranken, zoutzuren door stress, angst en ergernissen, enz.… geraakt ons lichaam uit balans, spierpijn, gewrichtspijnen, cellulitis, haaruitval, uitputting, botontkalking, enz.… zijn maar enkele voorbeelden van wat oververzuring doet.

  De Basische Kruidenstempelmassage is een ontgiftende, ontslakkende, reinigende en ontspannende relaxmassage.  De massage ontlaadt je van overtollige zuren en geeft een reinigend en energetisch opgeladen gevoel.

  De Basische Kruidenstempelmassage is werkzaam op verschillende niveaus: De Kruidenstempels en het Basische Zout.

  Zowel de warmte als de werkzame stoffen van de vochtige warme kruiden zorgen voor een weldoende, ontspannende en reinigende werking.  Ze zijn in het bijzonder huidverstekend en huidreinigend.  De heerlijke kruidige geur die vrijkomt tijdens de massage doet je denken aan de sferen van de Franse Provence, helpt tegen stress en brengt uw geest en lichaam weer in balans. 

   

  De Kruiden:

   

  Berken bladeren:          bloedreinigend

  Bonenkruid:                 krampwerend

  Komkommerkruid:          uitscheidingsvorderend

  Smeerwortel:               genezend, celopbouwend, ideaal voor littekengenezing

  Groot hoefblad:            ontstekingswerend, huidreinigend

  Zilverschoon:              krampwerend, rustgevend

  Frambozenbladeren:      zweetafdrijvend, ontslakkend

  Hopbloemen:                rustgevend, ontspannend

  Kervel:                       lost blokkades op

  Lavendelbloemen:          rustgevend, ontspannend

  Rozemarijn:                 krampwerend, bevordert de doorbloeding, stimuleert de bloedsomloop

  Paardenstaart:             genezingsbevorderd, huidreinigend

  Hoe werkt deze kruidenmengeling:

   

  De massage met de warm-vochtige kruidenstempels bevordert de doorbloeding en activeert de stofwisseling.  Zuren en gifstoffen worden via de huid uitgescheiden, zowel door de werkzame stoffen uit de planten alsook door de alkaliteit van de warme plantensappen.  De massage wordt gedaan in de uitscheidingsrichting (lymfedrainage).  Door het aanwenden van deze massage brengen we heel wat te weeg in ons lichaam.  Als we kijken naar de kruidenmengeling zijn er verschillende lichaamsdelen en stelsels die geprikkeld, geactiveerd worden.  De huid, het bloedstelsel, het lymfestelsel, de spieren en de zenuwen.

   

  Het Basische Zout:

   

  De Kruidenstempelmassage begint met het aanbrengen van aangepaste massageoblieën (cellulitis, spierpijn, circulatiestoornissen,…) en het basische zout.  Als olie gebruiken we gemberolie.  Gember heeft als eigenschap de doorbloeding te bevorderen waardoor de voorbehandeling met het basische zout zeer efficiënt werkt.

   

  Het Basische zout bestaat uit:

   

  Energetisch opgeladen zeezout en tot poeder gemalen edelstenen (agaat, catneool, citrien, chrysopraas, chalcedoon, saffier, bergkristal en onyx.  Elk van deze edelstenen heeft zijn specifieke heilzame werking op zowel de huid, het spierstelsel en het beenderstelsel als op de psyche.  Basische zout heeft een zeer zacht PH-waarde, te vergelijken met het vruchtwater waarin een baby groeit tijdens de zwangerschap.  Iemand inwrijven en peelen met dit zout zet het lichaam aan om via de huid extra gifstoffen te gaan afvoeren.


  De Relaxerende Basische Kruidenstempelmassage is ideaal voor:

   

  ·          je lichaam fysiek en geestelijk te reinigen en op te laden op een relaxerende manier

   

  ·          als je veel last hebt van vochtophopingen, cellulitis en een slechte bloedcirculatie en spierpijn (als gevolg van het overvloedig opslaan en niet afvoeren van afval – en gifstoffen)

   

   

  ·          een lichaamspeeling aangezien je volledig lichaam een aangename zuiverende peeling krijgt, die je oude huidschilfers verwijdert en je huid zijdezacht en stevig maakt

   

  ·          als intensieve cellulitiskuur met snel resultaat

   

  De Kruidenstempelmassage voor het lichaam mag niet toegepast worden in geval van:

   

  ·          zwangerschap

  ·          trombose en spataderen

   

    

  Duur en kostprijs

   

   

  De behandeling duurt ongeveer 1 uur en kost 50 euro.

  De kruidenstempels worden na de massage meegegeven.

   

   

   

  De Basische Kruidenmassage is steeds op afspraak.

   

   

  Een afspraak kan u telefonisch vastleggen op het nummer:

   

  050/37 19 29 elke werkdag tussen 8h30 en 12h30.

   

   

  De therapeut in ons centrum voor deze behandeling is:

   

   

  Saskia Van De Velde

   

  Zij zal u graag te woord staan voor eventuele bijkomende informatie.

   

  16-10-2008 om 11:41 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  07-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar de laatste kuur van dit jaar


  Beste mensen,

  De voorlaatste kuur is net afgelopen.  Het was weer reuze gezellig en vooral de sfeer was uitmuntend.  Natuurlijk is het beetje afzien maar o zo leuk wanneer je lichaam eindelijk het signaal geeft dat je 'goed bezig bent'.  Het weer was natuurlijk ook een meevaller.  Dat maakt het kuren op zich toch ietsjes aangenamer.
  Nu gaan we in rechte lijn naar onze laatste kuur van dit jaar.  van mij mag het elke week kuur zijn hoor.  Het contact met de 'mayrmensen' is toch zo verruimend.

  Voor de mensen die zich geroepen voelen om eens mee te kuren met ons dit kan nog van 7 november tot 14 november 2008.  Let wel, treuzel niet te lang want heb maar 3 kamers meer ter beschikking.  Dus is het aan de snelle beslissers.

  Wenst u meer informatie omtrent de mayrkuur kunt u terecht op onze website
  www.anodos.be of telefonisch contact opnemen tussen 8h30 en 12h30 op +32 50 37 19 29.

  Hopelijk tot binnenkort

  Groetjes Kelly

  07-10-2008 om 11:49 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  22-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe data  Beste kuurder,

  Vorig hebben we beslist om een aspect van onze mayrkuren te herstructureren. Voortaan willen we elk voorjaar de kuurlocatie vastleggen voor het volgende jaar, om de samenwerking met het hotel te optimaliseren. Dit heeft als voordeel dat we elk jaar een nieuwe boost kunnen geven aan de kuren.
  Wij zullen ervoor zorgen dat we jullie steeds in dezelfde aangename sfeer kunnen begroeten.

  Voor het najaar 2008 blijven wij  onze intrek nemen in het charmante hotel CHALET TINEL in het prestigieuze Knokke. Dit hotel leent zich uitstekend voor onze Mayrkuren, de goede infrastructuur, de vriendelijke gastheer, de ligging, de charme die dit hotel uitstraalt.
  Ook is er terug roomservice, handdoeken en draadloos internet. Het hotel biedt geen sauna noch zwembad, maar in de nabije omgeving kunt u na reservatie terecht in een uiterst verzorgd saunacenter.

  Voor 2009 nemen wij terug onze intrek in het viersterren badhotel 'DE SCHELDE" in Cadzand nabij het strand. Dit hotel leent zich uitstekend tot onze kuren dank zij de ligging aan het strand, de prima infrastructuur, de sauna's en het zwembad in huis. Cadzand is een kleine badplaats vlakbij Knokke aan de Nederlandse kant van het Zwin waar het buiten het zomerseizoen bijzonder rustig is met prachtige natuurwandelingen in het Zwin en in de Polders en een uniek zicht op de Schelde monding.

  Een verhoging van de kuurbijdrage konden we na 3 jaar niet meer tegenhouden.  De hotels moeten in 2009 hun sterk gestegen energiekosten ook doorrekenen.
  Omdat het hotel De Schelde 5 mooie kamers heeft met zeezicht wordt er voor deze kamers een extra bijdrage van € 100 gevraagd waarbij hier ook als enige regel geldt: "wie eerst inschrijft ………" (keuze te vermelden bij uw inschrijving).

   

  Zoals u waarschijnlijk weet, maken wij elk jaar een balans op aan de hand van de evaluaties, zodat wij u een steeds betere gezondheidskuur kunnen aanbieden.
  Onze medewerkers zijn ongewijzigd. Wij kunnen steeds beroep doen op deze uitzonderlijk bereidwillige en ambitieuze therapeuten.  Alle mogelijke behandelingen kan u terugvinden op onze website en ook op de formulieren van de behandelingskeuze. Voor de oud-kuurders hebben we het goede nieuws dat Annemie Mermuys ondertussen volledig geïntegreerd is in de kuren en dat Siska een actievere rol zal spelen in de begeleiding.

  Ook blijft het onze ambitie om van de kuur voor alle deelnemers een echte gezondheidsschool te maken en om het lichaam en haar interacties beter te leren kennen aan de hand van de juiste voedings- , eet -, denk- en leefgewoontes. Voor 2009 zal het thema zijn: "gewicht gezond houden, een revolutionaire visie".

  Zoals u merkt zetten wij onze goede voornemens van 2008 verder.
  Dit geldt dus ook wat betreft de inschrijvingen. Wij wensen de gezelligheid van de Mayrkuren te behouden door het aantal deelnemers te beperken. Daarom vragen wij u ook om voor 2009 voldoende op voorhand uw inschrijving te bevestigen.
  Wij hopen dan ook om u, uw vrienden en kennissen dit jaar van harte te mogen verwelkomen op één van onze kuren.

   

  Inschrijven:

  U kan zich inschrijven door het storten van € 665 per persoon op rekeningnummer 475-2115041-69 van anodos
  B-8310 Brugge 3
  met vermelding: kuur (maand) 2009

  In 2008 blijft de kuurbijdrage 565€.

  Daar de hotels een beperkt aantal kamers hebben vragen wij u tijdig in te schrijven.

  Voor de mooiere kamers wordt een extra bijdrage van 100€ gevraagd waarbij als enige regel geldt: “wie eerst inschrijft…”. Keuze te vermelden bij inschrijving.

  Voor kuurders die storten vanuit het buitenland gelden volgende bankgegevens:

  KBC Moerkerksesteenweg 245,
  B-8310 Brugge 3
  IBAN= BE 71-475-211-504-169
  BIC= KREDBEBB

  In de prijs zijn inbegrepen:
  kamer, alle hotelfaciliteiten, alle voedsel en drank, algemene begeleiding, dagelijkse voordracht, documentatie, oefeningen.

   

   

  Niet inbegrepen in de prijs:
  de medische begeleiding (daarvoor is er terugbetaling) en de vrij gekozen ondersteunende behandelingen.

  Voor meer inlichtingen over deze behandelingen:

  www.anodos.be

  Na inschrijving ontvangt u een medische vragenlijst die u invult en terugstuurt.

  Op basis van deze gegevens kan de begeleidende arts C.V. beslissen of er voor u een voorconsultatie nodig is. Mocht de arts u, om een of andere reden, niet geschikt achten om op dit moment de kuur te volgen, wordt uw storting onmiddellijk volledig terugbetaald.

  U ontvangt alle nodige informatie per post of per e-mail om uw kuur optimaal te kunnen voorbereiden.

  Let op: om met deze kuur het meest optimale resultaat te bekomen wordt er sterk aangeraden om thuis 1 week voor te kuren en achteraf nog minstens 1 week na te kuren.

  Wenst u meer inlichting:

  0032 50 37 19 29
  Tussen 08h30 en 12h30

  mayrkuur@anodos.be

   

  Data 2008 – 2009

  De kuur start vrijdagavond om 18u en eindigt op vrijdagmiddag 14u.

  2008 Chalet Tinel KNOKKE

  Vrijdag 26-09-08 – 03-10-08

  Vrijdag 07-11-08 – 14-11-08

   

  2009 De Schelde CADZAND

  Vrijdag 06-03-09 – 13-03-09

  Vrijdag 13-03-09 - 20-03-09
  Vrijdag 20-03-09 – 27-03-09

  Vrijdag 27-03-09 – 03-04-09

  Vrijdag 08-05-09 – 15-05-09*

  Vrijdag 09-10-09 – 16-10-09

  Vrijdag 13-11-09 – 20-11-09

  Vrijdag 20-11-09 – 27-11-09

  *Alle kuren van 2009 gaan door in Hotel De Schelde in Cadzand met uitzondering van de kuur van
  08-05-2009: deze gaat door in Chalet Tinel te Knokke

  22-08-2008 om 00:00 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief

  Beste kuurder


  Hier zijn we dan met uitstekend nieuws!!!!!


  Vorig jaarhebben we beslist om één aspect van onze Mayrkuren te herstructureren.Voortaan willen we elk voorjaar de kuurlocatie vastleggen voor volgend jaar. Dit om de samenwerking met het hotel te optimaliseren. Dit heeft als voordeel dat we elk jaar een nieuwe boost kunnen geven aan de kuren.
  Wij zullen ervoor zorgen dat we jullie steeds in dezelfde en aangename sfeer kunnen begroeten.

  Voor het najaar 2008 blijven wijonze intrek nemen in het uiterst charmante hotel Chalet Tinel in het prestigieuze Knokke. Dit hotel leent zich uitstekend voor onze Mayrkuren, de goede infrastructuur, de uiterst vriendelijke gastheer, de ligging, de charme die dit hotel uitstraalt.
  Ook is erterug roomservice, handdoeken en draadloos internet. Het hotel biedt wel geen sauna noch zwembad maar in de nabije omgeving kunt u na reservatie terecht in een uiterst verzorgd saunacenter.

  Voor 2009 nemen wij terug onze intrek in het viersterren bad hotel 'DE SCHELDE" in Cadzand nabij het strand. Dit hotel leent zich uitstekend tot onze kuren dank zij de ligging aan het strand, de prima infrastructuur, de sauna's en het zwembad in huis. Cadzand is een kleine badplaats vlakbij Knokke aan de Nederlandse kant van het Zwin waar het buiten het zomer seizoen bijzonder rustig is met prachtige natuurwandelingen in het Zwin en in de Polders en een uniek zicht op de Schelde monding.

  Een verhoging van de kuurbijdrage konden we na 3 jaar niet meer tegenhouden. De hotels moeten hun sterk gestegen energiekosten ook doorrekenen.
  Omdat het hotel 5 mooie kamers heeft met zeezicht wordt voor deze kamers een extra bijdrage van € 100 gevraagd waarbij hier ook als enige regel geldt: "wie eerst inschrijft ………" (keuze te vermelden bij uw inschrijving).

  Zoals u waarschijnlijk weet, maken wij elk jaar een balans op aan de hand van de evaluaties, zodat wij u een steeds betere gezondheidskuur kunnen aanbieden.
  Onze medewerkers zijn ongewijzigd. Wij kunnen steeds beroep doen op deze uitzonderlijk bereidwillige en ambitieuze therapeuten. Alle mogelijke behandelingen kan u terugvinden op onze website enook op de formulieren van de behandelingskeuze. Voor de oud-kuurders hebben we het goede nieuws dat Annemie Mermuys ondertussen al volledig geïntegreerd is in de kuren en dat Siskaeen actievere rol kan spelen in de begeleiding.

  Ook blijft het onze ambitie om van de kuur voor alle deelnemers een echte gezondheidsschool te maken enom het lichaam en haar interactiesbeter te leren kennen aan de hand van de juiste voeding, eet -, denk- en leefgewoontes. Voor 2009 zalhet thema "gewicht gezond houden, een revolutionaire visie" zijn.


  Zoals u merkt zetten wij onze goede voornemens van 2008 verder.
  Dit geldt dus ook wat betreft de inschrijvingen. Wij wensen de gezelligheid van de Mayrkuren te behouden door het aantal deelnemers te beperken. Daarom vragen wij u ook om voor 2009 voldoende op voorhand uw inschrijving te bevestigen.

  Wij hopen dan ook om u, uw vrienden en kennissen dit jaar van harte te mogen verwelkomen op één van onze kuren.

  De data zijn terug te vinden op: klik hier

  Het Anodos Mayrteam

  17-07-2008 om 08:52 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hepatitis

  Heeft u hepatitis C = Ozontherapie

  02-07-2008 om 10:34 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
  30-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergie

  De belangrijkste indicaties voor de ozontherapie zijn :

   

  1.                  Doorbloedingsstoornissen arterieel :

  a)                 atheromatose (verstopping van de slagaders) : vooral verbetering van de microcirculatie : bij suikerziekte, gangreen, gevolgen van tabak, angina pectoris, toestand na hersenbloeding.

  b)                vasospasmen : migraine, syndroom van Raynaud.

   

  2.                 Virale aandoeningen : hier  heeft ozontherapie de meest spectaculaire resultaten : geelzucht, klierkoorts, zona, herpes, post-viraal klachtenpatroon.

   

  3.                 Rheumatoïde arthritis.

   

  4.                 Chronische darmaandoeningen : bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa heeft ozontherapie zeer goede resultaten (in combinatie met een darmreinigingskuur).

   

  5.                 Geriatrische klachten : reageren vaak zeer goed op een ozonbehandeling.

   

  6.                 Bij kankerpatiënten : zéér zinvol als ondersteuning bij radio- en chemotherapie.

   

  7.                 Bij chronische vermoeidheid en verminderde afweer.

   

  Er zijn nog enkele indicaties voor de ozonkuur maar deze 7 zijn ongetwijfeld de belangrijkste.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  PREVENTIEF

   

  Het is duidelijk dat een ozonkuur 1 tot 2 maal per jaar toegepast, ook een preventieve waarde heeft om bepaalde aandoeningen te voorkomen : in de eerste plaats dus voor 1, 2, 5 en 7.

   

   

   

  TOEDIENING

   

  Klassiek gebeurt meestal G.E.B. (= Grote Eigen Bloedbehandeling) waarbij een hoeveelheid bloed in een baxter terecht komt, gemengd wordt met ozon en nadien terugstroomt in het lichaam.

  Deze methode is zo veilig als gelijk welk ander baxtergebruik (patiënten lopen in de kliniek met hun baxter rond in de gang !).

  Soms gebruiken wij de K.E.B. (= Kleine Eigen Bloedanalyse) waarbij een kleine hoeveelheid bloed met ozon gemengd traag in de bilspier wordt gespoten.

  De behandelingen gebeuren altijd onder rechtstreeks medisch toezicht.

  PRACTISCH

   

  Frequentie : Wij werken met kuren van 5 of van 10 behandelingen, 1 – 2 maal per week toegepast.

  Nadien evalueren we het resultaat en voegen, indien nodig, nog andere aangepaste behandelingen toe.

   

  Kostprijs : 27 € per behandeling voor de G.E.B. + 8 € voor de K.E.B. + prijs van een gewone consultatie.

   

  Duur : maximum ½ uur per behandeling.

   

  Maximaal resultaat : om met deze therapie een nog beter resultaat te bereiken is er voor een aantal indicaties de mogelijkheid om tijdens de behandeling biotherapeutica (= homeopathische ampules) toe te voegen.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  De therapeuten in ons centrum zijn

  Katrien Coolman

  Bart Snauwaert    

  Zij zullen u graag te woord staan voor eventuele bijkomende informatie.

  30-06-2008 om 12:25 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwavelinfuus

  ZWAVEL EN MSM : NATUURLIJKE OPLOSSINGEN VOOR PIJN

   

  DMSO (dimethyl sulfoxide) en MSM (methyl sulfenyl methaan) zijn 2 natuurlijke stoffen die zeer rijk zijn aan zwavel.  Zwavel is essentieel voor de kwaliteit van onze bindweefsels, die overal in ons lichaam aanwezig zijn. 

  Bij het verouderingsproces hebben we de neiging om zwavel te verliezen omdat we continue deze stof gebruiken om de ontgifting thv de lever mogelijk te maken.  Komt er via de voeding onvoldoende zwavel binnen, dan haalt onze lever die thv onze bindweefsels.  Daardoor gaan deze geleidelijk verminderen in kwaliteit wat één van de oorzaken is waarom we verouderen, verstijven en onze veerkracht verliezen.

   

  Daarom is zwavel een stof die een diepgaande regeneratie induceert van bindweefsel, spierweefsel, zenuwweefsel, botweefsel, huidweefsel, … kortom van gans het lichaam omdat het zo rijk is aan zwavel. Het lichaam heeft een enorme nood aan zwavel maar er is gebleken dat de bevolking er juist een schromelijk tekort aan heeft.

  Een tekort aan zwavel kan leiden tot groeivertraging bij kinderen, chronisch vermoeidheidssyndroom, mentale depressie, onvoldoende weerstand tegen infecties, trage en slechte wondheling, algemene zwakte, moeilijke genezing van alle ziekte-beelden bij zowel kinderen als volwassenen, … .

   

   

  De genezende kracht van ZWAVEL

  ·                     is pijnstillend.

  ·                     reduceert zwellingen.

  ·                     vertraagt de bacteriegroei.

  ·                      verbetert de bloedvoorziening.

  ·                      herstelt zenuwen.

  ·                     verzacht littekenvorming en voorkomt lelijke littekenvorming bij operaties en brandwonden.

  ·                     verhoogt de doorlaatbaarheid van de celmembraan. Hierdoor kunnen afvalstoffen sneller uit de cel verwijderd worden en nuttige voedingsstoffen sneller in de cel geraken.

  ·                     functioneert als een spierontspanner.

  ·                     vermindert allergische reacties.

  ·                     stimuleert het immuunsysteem.

  ·                     is effectief als ondersteuning in de kankerbestrijding.

  ·                     helpt afstoting bij transplantaties te voorkomen.

  ·                     beschermt tegen bestraling en bevriezing.

  ·                     vermindert ischias en lumbale discusproblemen.

  ·                     is werkzaam bij huidziekten, verzweringen en gordelroos.

  ·                     DMSO is effectief bij cataract en andere oogproblemen.

   

   

  MSM reduceert pijn in de volgende gevallen

  ·                     bij ongevallen

  ·                     bij degeneratieve artritis

  ·                     bij reumatoïde artritis

  ·                     bij fibromyalgie

  ·                     bij hoofdpijnen

  ·                     bij spierkrampen en krampen in het algemeen

  ·                     bij tenniselleboog

  ·                     bij rugpijn t.g.v. discus hernia, artritis of andere zaken

  ·                     bij carpaaltunnel syndroom

  ·                     bij sclerodema

  ·                     bij verstuikingen

  ·                     bij gordelroos

  ·                     bij zenuwletsels

  ·                     bij inflammatoire darmstoornissen

  ·                     bij de ziekte van Buerger

  ·                     bij slijmbeursontsteking

  ·                     bij interstistiele cystitis

   

   

   

   

   

   

   

  Toxiciteit en neveneffecten van ZWAVEL en MSM

   

  ZWAVEL is 7x veiliger dan aspirine, één van de meest gebruikte medicijnen over de ganse wereld.

   

  Als enig neveneffect van ZWAVEL kan men de onaangename lookachtige smaak in de mond vermelden en de lookachtige geur die via de huidporiën en de ademlucht vrijkomt na een infuus.

   

  ZWAVEL2 geeft deze geur niet af maar is duurder.

   

   

   

  .

   

  PRACTISCH

   

  Kostprijs

  ZWAVEL          62 € + consultatie

  ZWAVEL2        82 € + consultatie

   

   

  We werken met infusen 1 – 2x/week

  3 tot max. 5 maal.

  Een infuus duurt ruim 1 uur

   

   

   

   

   De therapeuten in ons centrum voor deze behandeling zijn

     Bart Snauwaert

   Katrien Coolman

   

  Zij zullen u graag te woord staan voor eventuele bijkomende informatie.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  30-06-2008 om 12:24 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  10-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-aging

  Over anti-aging bestaan heel wat misverstanden. Maar essentiëel is te begrijpen dat het verouderingsproces dank zij heel veel wetenschappelijk onderzoek ongetwijfeld duidelijk vertraagd kan worden. Het verouderingsproces expliciet omkeren is enkel schijnbaar mogelijk door plastische chirurgie en daar zijn er heel wat mogelijkheden om huidcorrecties aan te brengen.
  Daarnaast is het afremmen van dit proces niet alleen belangrijk thv de huid maar ook en vooral thv de gewrichten, hart, bloedvaten en zenuwstelsel. Zoniet krijgen we mensen die er 40 jaar uitzien maar met heupartrose en een beroerte of stervend aan een hartinfarkt omdat ze nooit hebben gewerkt aan het tegengaan van de veroudering van de inwendige mens wat toch het meest invloed heeft op onze levenskwaliteit en onze levensverwachting.

  Deze algemene benadering die geldig is voor alle organen en systemen in ons lichaam steunt op 5 peilers :

  1. BEWEGING waarbij elke vorm van niet-geforceerde maar langer durende beweging zijn nut heeft bewezen.

  2. VOEDING gesteund op 3 grondprincipes :

  1. minimale kwantiteit, maximale kwaliteit
  2. optimale verteerbaarheid
  3. af en toe vastenperiodes inbouwen.

  3. ORTHOMOLECULAIRE ONDERSTEUNING gebaseerd op de talrijke studies die aantonen dat men de verouderingsprocessen kan afremmen door aangepaste voedingssupplementen.

  4. CHELATIE-THERAPIE om de reeds opgelopen schade te verminderen.

  5. HORMONEN THERAPIE waarbij het gebruik van natuurlijke hormonen beoogd wordt.

  Beweging

  In de jaren 60 was al overtuigend aangetoond dat langdurige beweging regelmatig toegepast zonder forceren - de zogenaamde aërobe training - zeer gunstig is voor hart en bloedvaten. Zeer zware inspanningen zijn goed voor spieropbouw maar een regelmatige, langer volgehouden, matige inspanning is veel belangrijker voor de instandhouding van een goed bloedvatenstelsel.

  Voeding

  1. minimale kwantiteit, maximale kwaliteit : is een aanpak die op alle mogelijke dierenproeven zeer uitvoerig is uitgetest sinds de jaren 1930 en duidelijk aantoont dat dit momenteel nog altijd een van de beste methoden is om het verouderingsproces af te remmen.

  2. optimale verteerbaarheid : voedsel dat moeilijk verteert bevordert gisting en rotting in de darmen, en veroorzaakt daardoor veel oxiderende reacties die het organisme permanent belasten en ondermijnen.

  3. af en toe vastenperiodes inbouwen : de eeuwenoude techniek van de vasten blijft nog altijd het nummer één als instrument om het door afvalstoffen belaste organisme te zuiveren en te " verjongen ".

  Orthomoleculaire ondersteuning

  Sinds ongeveer 1950 zijn de eerste studies verschenen die aantoonden dat bepaalde voedingssupplementen klassieke verouderingsprocessen konden afremmen. De verdere inzichten ivm oxidatieve stress hebben ertoe bijgedragen het grote nut te leren inzien van vele klassieke vitamines en voedingselementen, die in voldoende hoge dosering ook een echte preventieve en therapeutische waarde hebben.
  Voedingssupplementen zijn lichaamseigen stoffen die we in optimale vorm en hoeveelheid kunnen toedienen in tablet of capsulevorm of zelfs intraveneus waar nodig of nuttig. Daarbij zijn heel wat bouwstoffen bekend die gunstig inwerken op speciefieke organen of systemen.

  Chelatie-therapie

  Is een methode die in de jaren 50 uitvoerig werd uitgewerkt en op punt gesteld in de U.S.A., maar nadien, ondanks de zeer overtuigende resultaten bij ziekten van hart- en bloedvaten, sterke tegenwind ontving omdat het niet meer patenteerbaar was. Deze methode bestaat erin om via infusen een stof toe te dienen die de overtollige kalk in de cellen en de bloedvaten verwijdert.

  Eén van de grote kenmerken in het verouderingsproces is namelijk dat men niet alleen kalk verliest thv de beenderen, maar ook kalk opstapelt in de cellen en de bloedvaten. Daardoor geraken de bloedvaten geleidelijk verstopt en verliezen de cellen hun vermogen om vlot energie te produceren en gaan de zo belangrijke enzymactiviteiten in de cellen achteruit met uiteindelijk celbeschadiging als gevolg.

  Daarnaast is er toenemende behoefte om ons te ontlasten van zware metalen die door de milieuvervuiling in ons lichaam opgenomen worden en onze enzymsystemen blokkeren en zo chronische ziekte en veroudering sterk in de hand werken. Daarvoor kunnen nauwkeurige analyses uitgevoerd worden en aangepaste chelatie infusen aangeboden worden.

  Hormonen therapie

  Hoewel het overduidelijk is dat het verminderen van de hormoonproductie een zeer belangrijke rol speelt in het verouderingsproces, blijven er rond het gebruik van hormonen zeer veel misverstanden en afwijzing bestaan. Ongetwijfeld is dit deels te verklaren door het grote misbruik dat er in de loop der jaren werd gemaakt van allerlei niet-natuurlijke producten die toch de naam "hormonen" kregen. Daardoor wordt het woord "hormonen" gebruikt voor allerlei produkten met een zeer verschillende betekenis en werking (en veel nevenwerkingen!). Het moge duidelijk zijn dat wijzelf uitsluitend spreken over de natuurlijke, lichaamseigen hormonen die we op jeugdige leeftijd in overvloed produceren maar vanaf 30 jarige leeftijd zeer geleidelijk progressief minder zelf kunnen aanmaken. Ongetwijfeld is dit verlies van natuurlijke, eigen hormonen een zeer belangrijk element in het toenemen van de slijtage in ons lichaam.

  Maar een goed en zorgvuldig gebruik van natuurlijke hormonen, voorgeschreven door een daartoe bevoegde arts, op basis van een nauwkeurig biologisch bilan en een volledige klinische evaluatie, kan zeer veel bijdragen tot het afremmen van veel verouderingsverschijnselen.

  Concreet

  Kunnen wij binnen het Kuurcentrum de Chelatietherapie aanbieden bestaande uit een reeks van 10 of 20 infusen, 1 tot 2 maal per week, in permanent overleg met een daartoe bevoegde arts. Een infuus duurt telkens minstens 3 u.
  Kostprijs: € 62 tot 82 per behandeling afhankelijk van het soort chelator (de consultaties bij de arts zijn apart te verrekenen). Daarnaast kunnen een aantal voedingssupplementen standaard aanbevolen worden en kunnen in overleg met een daartoe bevoegde arts meer specifieke adviezen gegeven worden.
  PRAKTISCH:

  Het meest praktisch voor onze anti-aging benadering is een afspraak maken voor een eerste consult. Daarbij brengt U zoveel mogelijk informatie mee ivm uw gezondheid, vroegere onderzoeken, foto's, labo's, behandelingen en verslagen van specialisten. Dan kan na een eerste consult in onderling overleg afgesproken worden wat de meest voor de hand liggende instrumenten zijn om in uw persoonlijk geval het anti-aging proces op gang te zetten.
  Voor afspraken: tel. 050.37.19.29 elke voormiddag van 08.30 u tot 12.30 u.

  Bijkomende mogelijkheden

  Endermologie

  Om het bindweefsel van de huid en de onderliggende weefsels te herstellen waardoor chronisch ontstekingsweefsel, oedeemvorming en cellulitis sterk verminderd kunnen worden, met een vlottere afvoer van afvalstoffen en een veel betere doorbloeding. Dit zijn behandelingen van ruim 1/2 u, reeksen van 10 of 20 beurten afhankelijk van de indicatie. Nadien is een onderhoudsbehandeling van 1 maal per maand zeker voldoende om verdere verbetering te bereiken.

  Praktisch

  Kostprijs 38 euro per behandeling
  Duur maximum 3/4 uur per behandeling
  Aantal minimum 15 behandelingen
  Frequentie 1 tot 3 maal per week

  De therapeut van ons centrum is Saskia Van De Velde

  Zij zal u graag te woord staan voor bijkomende informatie,
  en ook meer inlichtingen kunnen geven over het totaalpakket dat wij aanbevelen voor endermologie.

  Lokale hyperthermie

  Om chronische ontstekingen, beschadigde weefsels en gewrichtsschade te herstellen en afvalstoffen versneld af te voeren. Dit zijn behandelingen van1/2 u, reeksen van 5 of 10 beurten, afhankelijk van de indicatie en het behaalde resultaat. ( is gepland )
  Voor concrete inlichtingen

  vraag meer info aan bij ons secretariaat 050/37.19.29 (8.30u tot 12.30u)

  10-04-2008 om 15:52 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayrkuur = Unieke gezondheidsschool
  Vandaag hebben we onze eigen weblog aangemaakt. 
  We dachten zo: iedereen doet het dus wordt het tijd dat wij er ook ons werk van maken.
  Wij gaan proberen jullie zoveel mogelijk om de hoogte te houden van onze organistatie.  U kunt ook altijd eens surfen naar www.anodos.be

  Veel plezier

  Kelly

  10-04-2008 om 14:57 geschreven door anodos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Archief per week
 • 24/11-30/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 07/04-13/04 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!