De prijs van de C. Buddingh gaat naar Maarten van der Graaff met zijn bundel 'Vluchtautogedichten'. Dit gebeurde op de 45ste editie van het Poetry International Festival Rotterdam. Deze jonge Nederlander heeft een bedrag van 1200 euro gewonnen.
Volgens de jury van deze wedstrijd en de vele persberichten is deze jongeman veelbelovend. Na wat opzoeking naar gedichten van hem, ben ik tot het besluit gekomen dat ze me toch niet erg aanspreken.
Ik weet niet veel over poëzie, vooral omdat ik de gedichten vaak niet begrijp. De gedichten van van der Graaff vind ik zeer moeilijk te begrijpen. Is dit doordat hij een Nederlander is en hun taalgebruik anders is dan dat van ons, Vlamingen? Ik weet het niet zeker maar dit weerhoudt mij er niet van om naar andere dichters te zoeken. Het is af en toe wel eens verrijkend om een gedicht te lezen in plaats van een boek.
Hey bloggers
Moeten jullie nu eens wat weten? Een Britse schrijfster doodde een konijntje dat in haar tuin rondhuppelde. Op zich is er niets verkeerd met het doden van een konijn dat je zelf wilt opeten. Maar is het nu echt nodig om dit de wereld in te sturen met bijpassende foto's?!
Het is erg onaangenaam om deze beelden op je scherm te zien. Zeker als je al een dierenvriend bent. Nu zou ik zelf haar niet meteen ontvolgen door één incident. Ik zou haar eerder een berichtje sturen en haar vertellen over de gevoelens van anderen die hier zeer door geraakt zijn en of ze hier rekening mee wilt houden in de toekomst. Moest het nu nog eens gebeuren, ja, dan zou ik haar ook ontvolgen. Om haar boeken te kunnen lezen hoef je haar niet op twitter te volgen.
Het is zo fijn om te weten dat de fantastische detective Hercule Poirot geïnspireerd is op een Belgische rijkswachter!
Natuurlijk is dit niet zeker maar er zijn toch bepaalde gissingen. Het geeft me toch een trots gevoel. Wij zijn namelijk ook belgen. En als er zo'n geniale Belgische rijkswachter bestaat, mag je heus wel trots zijn. In een detectieve boekenreeks van Agatha Christie speelt Poirot hierin een hoofdrol. Het verhaal is van het begin tot het einde spannend. Je hebt geen idee wie de moordenaar kan zijn. Deze komt steeds verrassend uit de hoek!
Vanwege de jeugdboekenweek is Sylvia Vanden Heede langs geweest bij het eerste en tweede leerjaar van de basisscholen in Lo- Reninge. Sylvia Vanden Heede is de auteur van de bekende Vos en Haas boeken. Deze boeken zijn echt goede jeugdherinneringen. Als je begint met leren lezen zijn de boeken van Vos en Haas perfect! Mij hebben ze ook erg goed geholpen.
De zinnen zijn eenvoudig en niet te lang. Vos en Haas beleven vele en zeer interessante avonturen.
Thuis heb ik de boeken: Vos en Haas, Tot kijk Vos en Haas, Vos en Haas op het eiland en Vos en Haas en de dief van Iek. Ik vind het geweldig om deze boeken voor te lezen aan mijn babysitkindjes. Zo kan ik er ook terug van genieten. Dat er al meer dan 60 boeken van Vos en Haas bestaan wist ik echter niet, wat zeer jammer is. Ik ben zeer benieuwd en krijg de kriebels om ze allemaal te lezen.
Wat een geluk dat er een oplossing is voor het sluiten van bibliotheken in bepaalde gemeenten wegens bezuinigingen.
Boeken zullen altijd een grote rol spelen in mijn leven. Ik kan mij niet voorstellen dat de bib in mijn gemeente of in de omliggende gemeenten zou verdwijnen wegens besparingen. Een grotere afstand zou voor mij misschien een belemmering kunnen zijn om een boek te ontlenen in de bib.
Voor mij is het ook zeer belangrijk dat ik een boek kan vastnemen en niet op een scherm hoef te lezen. We kunnen niet alle onze informatie via het internet opzoeken. Voor mensen die het financieel moeilijk hebben om steeds nieuwe boeken aan te kopen zijn bibliotheken noodzakelijk. Ook voor het contact van onze senioren zou het zeer jammer zijn dat deze vestigingen zouden verdwijnen.
Ik vind het een fantastisch project van Karmac Bibliotheek Services.