AngelsDream
(¯`·._ ღ♥* AnGeLWinGs*♥ღ _.·´¯)(¯`·._ ღ♥* AnGeLsDReaM*♥ღ _.·´¯)

Foto


<BGSOUND src="" loop=true></BGSOUND>

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 



Over mijzelf
Ik ben AngelWings, en gebruik soms ook wel de schuilnaam AngelWings.
Ik ben een vrouw en woon in Whatever (Nederland) en mijn beroep is Freelance.
Ik ben geboren op 12/04/1967 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Webdesign, dichten, schrijven, digitale bewerkingen.
Welkom op mijn weblog Als je iets wilt meenemen dat mag, wil je deze blog dan linken aub?

Foto

Zoeken in blog


{TITEL_VRIJE_ZONE}

Inhoud blog
  • Pittige kruiden doden kankercellen
  • Archeologie zeer interessante informatie
  • Gezondheidstips
  • Tegen verveling
  • Postkantoor lol
  • Scholen voor voortgezet onderwijs ontduiken de regels voor de gratis schoolboeken.
  • Een eunuch.
  • Virussen in opmars...
  • Vaccineren kan ook anders
  • STOORVELD-DIAGNOSTIEK
  • Orgaandonatie
  • MUZIEK,
  • Magnetron
  • HONING EEN WONDERMIDDEL
  • Fibromyalgie

     

     


     

    Affirmaties

    Klik midiwebsite

       

    • digitale tijden?  

    Downloadclub

    Wavfiles en midi's

    ~*~Paranormale website~*~

    Orakels

    ~NummerologieTest!~

    ~*~Angels~*~
    Recepten 
    SPECIAALNIEUWS

    GlitterAnimatieBlingWebsite

     


     

     

      

     

     




























    Klik op het plaatje
    voor mijn Orakel StartPagina

     


     
    Things with Wings


     
    ~*~ Zelf ben ik een 'bezige bij' inzake, Fotobewerkingen, Websites maken,
    Schrijven en Dichten, Avatars, Clubsets & vooral veel Glitters!
     

     
    Grtz AngelWings

    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Wingzie
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOORVELD-DIAGNOSTIEK

    STOORVELD-DIAGNOSTIEK
    Stoorveldonderzoek geeft uitsluitsel over storingen die leiden tot ziekteprocessen van allerlei aard. Door geavanceerde, computer gestuurde onderzoekmethoden zijn relaties tussen de stoorveldaktiviteit en het ziektebeeld zichtbaar te maken

    Voorbeelden van dergelijke stoorveldaktiviteiten zijn onder meer: chronische ontstekingen van amandelen en galblaas, operatielittekens, gebitsaandoeningen, steeds terugkerende bijholteontstekingen en chronische darmklachten.

    Voorts is de schade, die men heeft opgelopen na doorgemaakte ziekten, ook als zodanig aan te merken.

    Behalve reumatische, allergische en orthopedische klachten, zijn ziekten van interne organen en orgaansystemen, alsmede stoorveldaktiviteit bekend.

    Een specialisatie van de praktijk is het aantonen van haardaktiviteit in het gebit en de schade die hierdoor wordt veroorzaakt in organen en orgaansystemen. Uit talloze onderzoeken is gebleken dat storingen in het gebit vaak leiden tot chronische ziekten en aandoeningen.

    Behalve terugkerende ontstekingen, zijn ook zenuwbehandelde kiezen of tanden, wortelresten in de kaak, restontstekingen van het kaakbot, in het bot gelegen tanden of kiezen de meest bekende storingen. Maar ook meerdere stift- en vulmaterialen in het gebit en/of het vrijkomende kwik uit amalgaamvullingen zijn eveneens als haard- en stoorveldaktiviteit bekend. Alle onderzoeken in dit verband kunnen worden uitgevoerd.

    In tegenstelling tot vroeger, toen men een ontstoken tand of kies gewoonweg trok, deed begin deze eeuw de zogeheten conserverende tandheelkunde haar intrede. Hierbij stond behoud van het gebit voorop. Omdat het trekken van tanden en kiezen niet populair was, namen nieuwe technieken, waaronder de zenuw- of wortelkanaalbehandeling een centrale plaats in.

    Als een kies of tand ontstoken is, zal de tandarts dan ook snel overgaan tot een wortelkanaalbehandeling. Hierbij wordt het zenuwkanaal uitgeboord en afgesloten met lichaamsvreemd materiaal. Men spreekt dan over een 'worteldode' tand of kies. Tot op heden ging men ervan uit dat een dergelijke behandeling geen nadelige invloed had. Thans is duidelijk geworden dat een 'dode' tand of kies giftige stoffen (o.a. mercaptanum en thioether) produceert die via het kaakbot door het gehele lichaam kan worden verspreid.

    Met nadruk wijst Solleveld op het onderzoek van Weston Price, dat is uitgevoerd onder auspiciën van het "Research Institute" van de American Dental Association. Worteldode kiezen van patiënten werden onder de huid van konijnen geimplanteerd.

    (De patiënten hadden klachten van rheumatische aard, hart-

    klepontstekingen, maagzweren, blaas- en nierontstekingen, gynaecologische klachten, oog- en leverziekten en afwijkingen aan het zenuwstelsel.

    Het bijzondere was dat patiënten na verwijdering van de dode tand of kies vaak opknapten, maar nog frappanter was het feit dat de konijnen dezelfde ziekten van de patiënt ontwikkelden. De worteldode kies moet dus worden gezien als de veroorzaker van de ziekte of aandoening en kan deze dus overbrengen.

    In dit perspectief brengt Solleveld tevens het feit onder de aandacht dat de Duitse Dr.Issels weigert om kankerpatiënten in behandeling te nemen als zij hun "dode" of "devitale" tanden en kiezen niet willen laten extraheren. De oncoloog stelt dat de schadelijke stroom van toxinen die volgens het "focal infection" principe, 24 uur per dag het afweermechanisme dusdanig verzwakt, radicale sanering van het kaakbot noodzakelijk maakt om therapeutisch het beste resultaalt te kunnen behalen.

    "Het feit dat autoriteiten als Price, Gerson en Issels de zienswijze op zenuwbehandelingen van ontstoken tanden en kiezen drastisch hebben gewijzigd en de onderzoeksresultaten in Amerika veel beroering hebben gewekt, rechtvaardigt een verbod op wortelkanaalbehandelingen", aldus Dr.Solleveld.

    Voor nadere informatie en gratis documentatie is de Praktijk voor Stoorvelddiagnostiek dagelijks telefonisch te bereiken

    van 8.30 - 17.30 uur, tel.nr.: 035-6015369

     

    25-10-2009, 22:55 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orgaandonatie
    Orgaandonatie
    waar kiest u voor?
    Wij hebben een brief ontvangen waarin wij kenbaar kunnen maken welke organen en/of weefsels wij na onze dood willen afstaan voor transplantatie. In het materialistisch denken is het menselijk lichaam niets anders dan een machine met uitwisselbare onderdelen en dan is orgaantransplantatie een geweldige uitkomst die het leven met een aantal jaren kan verlengen.
    Het klink zo makkelijk en eenvoudig, maar hoe gaat men te werk als het zover is? Organen komen ter beschikking na de dood, maar wanneer is men eigenlijk dood?
    Het moment van sterven zelf kan niet worden geconstateerd, is nog steeds een mysterie. De werkelijke dood treedt pas in wanneer de verbinding tussen geest en lichaam onherroepelijk verbroken is.
    Protocol
    Volgens de WOD (Wet Orgaan Donatie) is iemand hersendood nadat er bepaalde onderzoeken gedaan zijn. Dat staat beschreven in het hersendoodprotocol. Als de hersendood is vastgesteld d.m.v. EEG wordt de patiënt doodverklaard. Dit betekent dat hersengolven niet meetbaar zijn, dat de patiënt zich niet kan uitdrukken via lichamelijke reacties.
    De bewijskracht van een EEG gaat niet verder dan de hersenschors en een deel van de hersenstam. Onlangs werd ontdekt dat vele uren nadat iemand was overleden neuronen in de biologische klok nog functioneerder. Er was leven aanwezig! Hoe kan men dan zeker weten dat er geen waarnemingen meer zijn, ook al kan de geest die niet meer uiten? Het sterven is een proces dat zich in vele uren, misschien wel dagen voltrekt. Het hersendood criterium berust op een afspraak en niet op een aantoonbaar feit. Komt hiermee het hersendoodprotocol niet op losse schroeven te staan? Er zijn duizenden gevallen bekend van mensen die uit een dergelijk toestand weer tot leven gekomen zijn.
    Waren zij wel echt dood?
    Een mogelijk antwoord op deze vraag is dat de verbinding tussen geest en lichaam nog steeds niet was verbroken, waardoor terugkeer tot bewust leven nog plaats kon vinden, zelfs na ange tijd.
    Volstrekt uniek
    Het is bekend dat ieder mens lichamelijk uniek is en een eigen weefseltypering heeft.Zo heeft ieder mens een eigen karakter en persoonlijkheid, het psychisch/geestelijk gedeelte. Lichaam en psyche doordringen elkaar tijdens het aardse leven. Lief en leed worden door beiden tegelijk ervaren. Dit ondergaat een ieder volgens zijn eigen aard en wezen. Alleen daarom is het al ondenkbaar dat iemand anders dan wijzelf kunnen beslissen wat er met onze organen moet gebeuren.
    Nadat de hersendood geconstateerd is wordt het lichaam (als het nog niet beademd wordt) voorzien van zuurstof en worden er allerlei maatregelen genomen ter voorbereiding op de uitname. Door de zuurstof  wordt het stervensproces opgehouden, het bloed blijft circuleren, ook door de biologische klok die nog actief is en door het hele lichaam waardoor de organen blijven leven, want dode organen zijn waardeloos. Wie orgaandonor wil worden zal rekening moeten houden met de mogelijkheid dat men niet zo dood is als men ons wil laten geloven, dat het uitnemen van organen een verminking van het lichaam is die door de geest nog kan worden waargenomen.
    Afscheid nemen.
    Het is nogal wat voor de nabestaanden die er meestal niet op voorbereid zijn om afscheid te moeten nemen van iemand waarvan het hart nog klopt, die nog warm aanvoelt en er uitziet als iemand in diepe slaap. In plaats van naar de rouwkamer  gaat het lichaam naar de operatiekamer waar de organen worden uitgenomen.
    Omdat deze niet dood zijn door de zuurstof kan de geest zich terugtrekken. Is het dan zo gek om te denken dat bij transplantatie ook de psychische inhoud wordt meegenmen, zoals karaktereigenschappen, levenswervaringen en emoties?
    Afstotingsverschijnselen
    Zou dat eveneens oorzaak kunnen zijn van de afstotingsverschijnselen die nu alleen worden toegeschreven aan het verschil in weefsels? Het gaat dan niet alleen om de weefseltypering die met de ontvanger overeen moet komen, maar ook om karakter en levenservaringen van de donor die hun stempel hebben gezet op zijn organen.
    Verklaart dit de crisis die veel ontvangers moeten doormaken en de pogingen van het lichaam om het orgaan af te stoten, omdat de karakters niet met elkaar overweg kunnen?
    Als de donor een liefdevol harmonieus mens was of iemand die toevallig bij je past, zou je er misschien nog meer bij kunnen winnen dan een orgaan alleen.
    Maar als de donar een op straat neergeschoten crimineel is die vervuld van haat en geweld is opgekomen, dan is het maar de vraag ........
    Levende donor.
    Het is mogelijk dat er iets anders gebeurt wanneer een levend mens bewust een orgaan afstaat aan iemand die hem zeer na staat. Er bestaat dan al een band tussen beide personen en er vindt tegelijk een overdracht van liefde plaats.
    Onderzoek.
    Velen geloven dat de mens een geestelijk wezen is dat steeds opnieuw geboren wordt in een stoffelijk lichaam en dat daarom de dood geen geen definitief einde is, maar een verlossing en overgang naar een nieuw leven in het licht.
    Ik hoop dat er diepgaand onderzoek gedaan zal worden naar de geestelijke betekenis en de gevolgen van orgaantransplantatie, want er is oneindig veel meer tusen hemel en aarde dan wij kunnen bevatten.
    Want indien het werkelijk zo is dat men niet alleen zijn orgaan weggeeft maar dat ook de geestelijke inhoud verloren gaat, die voor de donor van wezenlijk belang zou kunnen zijn in zijn voorbestaan na de fysieke dood, is het geen donatie maar een offer!
    Dit valt natuurlijk buiten het medisch/wetenschappelijk denken, het is tot nu toe niet te meten noch te bewijzen. Velen zullen het daarom als flauwekul beschouwen.
    Toch zou ik een ieder, die serieus orgaandonatie overweegt, willen aanraden zich te verdiepen in zowel de materiële als de geestelijke kant en zich op beide gebieden te oriënteren, alvorens deze enorm belangrijke beslissing te nemen.
    Bettina Dietz.
    In nummer143 (Blz. 13)  geeft Heleen Rooseboom eveneens een beschouwing op dit onderwerp.
    http://www.natuurlijk-welzijn.org/artikel/Orgaan135.html

    25-10-2009, 22:49 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUZIEK,

    MUZIEK,
    OERGEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST
    Heeft u een baaldag, stress of gaat u gebukt onder pijn, luister dan naar uw lievelingsmuziek.

    Volgens artsen en therapeuten die het weten kunnen, is het luisteren naar muziek uiterst heilzaam voor lichaam en geest. Muziek pept op, doet uw hart sneller kloppen, stimuleert de werklust, laat uw bloed stromen, werkt pijnstillend en is een ideaal inslaap-middel.

    Al vierduizend jaar

    De heilzame werking van muziek is niet nieuw. In het boek 'Alternatieve Geneeswijzen' van Dr. Vernon Coleman, lees ik, dat in India voor het eerst werd ontdekt, dat muziek heilzaam was. Al vierduizend jaar geleden lieten Hindoestaanse artsen tijdens de operaties zachte, kalmerende muziek spelen. Pas een jaar of dertig geleden hebben we de heilzame krachten van muziek herontdekt. Toen paste in Schotland de psychiater Isaac Sclare met succes muziektherapie (vooral vioolmuziek) toe, bij patiënten met een geestelijke aandoening.

    Muziek als pijnstiller

    Tal van onderzoeken zijn gepubliceerd waaruit blijkt, dat het luisteren naar muziek een heilzame invloed heeft op lichaam en geest. In genoemd boek wordt eveneens meldinggemaakt van een aantal opmerkelijke experimenten, die zijn uitgevoerd om te bewijzen dat muziek een pijnstillende werking heeft. Zo gebruikten de artsen M. Borzecki en K. Zakrewski, van de pijnkliniek van de Academie der Geneeskunde in Warschau, muziek bij de behandeling van zeventien patiënten die last hadden van rugpijn, hoofdpijn en aangezichtspijn. Zij stelden vast dat muziek een zeer gunstige uitwerking had op patiënten en zelfs zeer ernstige pijn onder controle hield.

    Ook der artsen T. Goroszeniuk en Barbara M. Morgan, van het Vrouwenziekenhuis Queen Charlotte in Londen, toonden aan dat muziek pijnstillend werkt. Bij hun experiment bleek dat een groot aantal vrouwen, die onder plaatselijke verdoving een keizersnede ondergingen, baat hadden bij muziek, die zij met behulp van een koptelefoon beluisterden.

    In verschillende Amerikaanse ziekenhuizen, zoals het Kaiser Permanent Medical Centre in Los Angelos bijvoorbeeld, wordt muziek al jaren gebruikt om pijn te verlichten en spanningen bij patiënten weg te nemen. Daarbij blijkt klassieke muziek favoriet te zijn.

    Ook bij bevallingen

    Al meer dan eens werd ontdekt, dat mensen zich door muziek beter konden ontspannen en sneller beter werden. Overigens schijnt muziek ook zeer ontspannend te werken bij bevallingen. Vooral de harp, viool en piano zijn geliefkoosde instrumenten, vanwege hun rustgevende invloed.

    Onderzoek uitgevoerd aan de afdeling Speciale Zorg voor Pasgeborenen in het ziekenhuis van Dorset in Engeland heeft volgens de eerder genoemde arts Vernon Coleman uitgewezen, dat het voortdurend afspelen van een bandje met eenvoudig pulserende geluiden ertoe bijdraagt dat te vroeg geborenen in leven blijven.

    Slapend luisteren

    Volgens muziektherapeuten is het niet nodig bij bewustzijn te zijn om de heilzame werking van muziek te ondergaan, want muziek dringt zelfs door tot een geest waar conversatie geen vat op krijgt. Geen wonder dat luisteren naar lievelingsmuziek te boek staat als een perfect inslaapmideel.

    Ook in ons eigen landje is uit verschillende onderzoeken gebleken dat muziek zeer inspirerend werkt, uw fantasie aan het werk zet, u in de stemming brengt en u van uw boze bui afhelpt.

    Om misverstanden te voorkomen, om de rustgevende werking van muziek te ondergaan, hebt u echt geen muziektherapeut nodig. Kies muziek die uw gevoel het meest aanspreekt. Hebt u eenmaal uw keuze gemaakt, zorg dan dat u de bandjes of cd's binnen handbereik hebt, zodat u ze kunt gebruiken wanneer dat nodig is.

    Nog een belangrijk punt tot slot: voor bijwerkingen hoeft u niet benauwd te zijn, tenzij de speakers te hard staan.

    Geraadpleegde literatuur: Dr. Vernon Coleman 'Alternatieve Geneeswijzen' (uitg. Bigot & Van Rossum Baarn).

    Simon Couvée,

    medisch journalist

    Terug naar menu

     

    25-10-2009, 22:48 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnetron
    Magnetron
     Europese Hof vernietigt spreekverbod van Zwitserse wetenschapper,
    die de gevaren van in de magnetron bereid voedsel aan het licht bracht
    Hans Hertel was de eerste geleerde, die het plan opvatte om een kwalitatieve studie te maken van de invloed van in de magnetron bereid voedsel op de fysiologie van de mens. Dit kleine, maar goed gecontroleerde, onderzoek wees op de achteruitgang van het voedsel, dat in de magnetron bereid wordt. Samen met Bernard H. Blanc van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie, en het Universiteitsinstituut voor Biochemie, was Hertel één van de 8 deelnemers aan dit onderzoek.
    De conclusie was duidelijk: Door het koken in de magnetron veranderden de voedingsstoffen dusdanig, dat veranderingen in het bloed van de deelnemers plaats vond. Dit waren geen gezonde veranderingen, maar veranderingen die achteruitgang in het menselijk lichaam konden veroorzaken. ­
    In 1991 publiceerden Hans Ulrich Hertel en een professor aan de universiteit van Lausanne een onderzoek, waarin gewezen werd op het feit, dat voedsel, gekookt in de magnetron, grotere gezondheidsrisico's met zich mee kunnen brengen dan voedsel gekookt op de conventionele manier.
    Belangrijke veranderingen werden ontdekt in het bloed van de vrijwilligers, die voedsel nuttigden, dat in de magnetron bereid was. Dit waren ondermeer een verlaging van alle hemoglobine- (bloedarmoede dus!) en cholesterolwaarden, vooral HDL-(goede cholesterol) en LDL(slechte cholesterol)-waarden en -verhouding. De witte bloedcellen toonden een sterkere korte-termijnvermindering na de inname van in de magnetron bereid voedsel dan na de inname van alle andere varianten. A1 deze indicaties wezen in de richting van vermindering van goede gezondheid en van degeneratie.
    Bovendien was er een sterk verband tussen de hoeveelheid microgolven in het testvoedsel en het lichtgevend vermogen van luminescente* bacteriën, die blootgesteld werden aan serum van proefpersonen, die dat voedsel aten. Mede hierdoor kwam Hertel tot de conclusie, dat zulke technisch afgeleide energieën dan ook op mensen kunnen overgaan via de consumptie van in de magnetron bereid voedsel.
    In Journal Franz Weber (no. 19) verscheen een artikel, waarin werd vastgesteld, dat de consumptie van in de magnetron bereid voedsel kankerachtige effecten op het bloed hadden. Dit artikel werd gevolgd door het onderzoek.
    Op 7 augustus 1992 daagde de Zwitserse Vereniging van Fabrikanten en Leveranciers van Huishoudelijke Apparaten de betrokkene voor het Gerechtshof voor Handel van het Kanton Bern. Het toonde een expertiserapport van een professor aan het Federale Instituut voor Technologie in Zürich, dat uitwees, dat het onderzoek van de gedaagde waardeloos was en zijn bevindingen onhoudbaar.
    Toen Hertel en Blanc hun resultaten openbaar maakten, kwam de hamer van het gezag op hen neer. Een machtige handelsorganisatie, de Zwitserse Vereniging van Dealers in Elektrische Apparaten voor Huishouding en Industrie, bekend als de FEA, sloeg snel toe. Zij dwongen de president van het rechtbank van Seftigen, in het Kanton Bern, een 'spreekverbod' uit te vaardigen tegen Hertel en Blanc.
    De aanval was zo fel, dat Blanc zijn steun snel herriep, maar het was te laat. Hij had reeds schriftelijk zijn mening gegeven over de deugdelijkheid van de onderzoeken, waarin hij het eens was met de opinie, dat in de magnetron bereid voedsel afwijkingen in het bloed veroorzaakte. Hertel hield vol en tot op heden eist hij zijn recht op in een proces. Voorbereidende verhoren betreffende de zaak zijn aangespannen bij hogere gerechtshoven, en het is duidelijk dat de overheid niet wil dat een 'showproces' losbarst over dit onderwerp.
    In maart 1993 nam de rechtbank de volgende beslissing, die gebaseerd was op de klacht van de FEA: "Overweging. I . Op verzoek de van de eiser (FEA) wordt de gedaagde (Dr. Ing. Hans Hertel) verboden te verklaren, dat voedsel bereid in de magnetron, gevaarlijk is voor de gezondheid en leidt tot veranderingen in het bloed van consumenten, met ziekteverschijnselen, kenmerkend voor het begin van kanker: De gedaagde zal worden verboden de uitspraak: 'dood als gevolg van magnetrons' te herhalen in publicaties en openbare lezingen en wettelijk worden vervolgd.”
    In 1998, echter, werd dit besluit vernietigd. In een vonnis, uitgesproken in Strassbourg op 25 augustus in het geval Hertel uit Zwitserland, was het Europese Hof voor de Rechten van de Mens van oordeel, dat er inbreuk was gedaan op Hertel's rechten in het vonnis van 1993. Volgens Artikel 50 van de Conventie beloonde het Hof de gedaagde met een gespecificeerd bedrag voor proceskosten en onkosten.. Het Hof voor de Rechten van de Mens besliste dat het 'spreekverbod', opgelegd door de Zwitserse rechtbanken tegen de wetenschapper uit Bern, die hem verboden om te verklaren, dat magnetrons gevaarlijk zijn voor de gezondheid, in strijd was met de vrijheid van meningsuiting. Bovendien werd Zwitserland gelast een schadeloosstelling te betalen van 40.000 francs.
    Dit vonnis moet een eind maken aan juridische censuur van personen, die de aandacht willen vestigen op de gevaren voor de gezondheid van bepaalde producten.
     * Luminescent = uitstraling bezittend.

    25-10-2009, 22:46 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HONING EEN WONDERMIDDEL

    HONING EEN WONDERMIDDEL
    Honing was voor de oude Egyptenaren, wat nu voor de moderne arts het aspirientje is: een middel tegen alles. Op een van de gevonden papyrussen tussen 2600 en 2200 v.Ch. staan 900 recepten verwerkt. Honing is in de volksgeneeswijze altijd al beschouwd geworden als een wondermiddel.

    Honing is een uitstekend middel bij het behandelen van wonden. Tijdens oologsvoeringen zowel bij de Babyloniërs, Egyptenaren, Grieken, Romeinen als bij veel volkeren in latere tijden, werd steeds honing meegevoerd om de wonden van de gekwetste soldaten te behandelen. Honing is een uitstekend antisepticum en antibioticum.

    Hippocrates gebruikte honing opgelost in water bij koorts. Ook vele andere geneeskrachtige middelen werden met honing vermengd. Honing werd ten alle tijden als een genezend middel beschouwd. Als gorgeldrank, bij zware hoest, bij het behandelen van abcessen of tumoren bij sinusitis, spierkrampen, verstopte neus, bedplassen en slapeloosheid was honing met citroensap of azijn is eveneens een zeer oude remedie die vooral gebruikt werd om het bacterieel evenwicht te herstellen. Het is trouwens nog steeds van toepassing van honing. D.C. Jarvis uit Vermont(VS) heeft in 1958 in zijn boek "Nooit meer ziek zijn" deze methode terug in de belangstelling gebracht. Hij gebruikte ciderazijn met honing, een drankje dat hij zowel voor mens als dier aanbeveelde.

    In de volksgeneeswijze heeft men gelijk als men honing zo hoog aanschrijft. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat honing inderdaad een uitstekend antisepticum is. Zo werd een zalf uitgetest die gemaakt werd volgens een origineel Egyptisch recept bestaande uit: 1 deel honing en 2 delen vet. De onderzoekers waren erg ingenomen en zeer wantrouwig. Zij konden hun ogen niet geloven toen ze merkten dat de bacteriën in het vet verdwenen. Er werden aan de open wonden nieuwe bacteriën toegevoegd en ook deze verdwenen even snel als de bestaande. Honing vesneld de genezing van de wonden, houdt de wonden steriel en maakt antibiotica overbodig.

    Honing bij diarree.

    Honing remt de groei van ziekteverwekkers, zoals salmonella, escherichia coli en choleravirussen, zo bevestigen Zuid-Afrikaanse wetenschappers. Voor de ontwikkelingslanden zou het massaal gebruik van honing een efficiënt en goedkoop middel zijn tegen de dodelijke diarree die er zo vaak optreedt. Zo werd vastgesteld dat na het eten van honing er nog een vrij lange werking plaatsvond. Niet alleen de diarree houdt, op maar men is beter bestand tegen infecties. Honing heeft een gunstige invloed op een verstoord intestinaal bacteriëel evenwicht; dit betekent dat het maag-darmkanaal bijzonder gunstig reageert op honing.

    De antiseptische stof van honing is inhibine. Inhibine komt in alle honingsoorten voor. Men vermoedt dat deze stof niet uit de nectar afkomstig is, maar door de klieren van de bijen wordt geproduceerd. Honing bevat naast hoogwaardige suikers, vitaminen en mineralen een aantal merkwaardige zuren.

    vervolg van: Honing een wondermiddel.

    Deze zuren zijn noodzakelijk om het hoge suikergehalte te stabiliseren en zijn tegelijkertijd geneeskrachtig. Het gaat hier om vrije zuren die het zuur-base evenwicht niet beënvloeden.

    Dr. Ernst Schneider beweert dat honing een gunstige invloed heeft bij de kalkvorming vooral bij kinderen. De gunstige invloed van honing als ondersteuning bij kanker is al eerder aangetoond. Hier wordt hoofdzakelijk raathoning gebruikt, omdat deze ongerept is en niet met zuurstof in aanraking is gekomen. De remmende werking van honing op kankercellen wordt verklaard vanuit de aanwezigheid van acetylcholine. Honing heeft een gunstige invloed op een zieke lever. Honing bevat tot 40% vruchtensuiker die tienmaal sneller verbrandt dan druivensuiker, waardoor andere suikersoorten kunnen benut worden. De omzetting tot en het opstapelen van glycogeen is daardoor minder belangrijk. Dat is een verlichting voor de zieke lever die zich daardoor sneller kan herstellen.

    Honing is niet alleen goed bij hart- en vaatziekten maar heeft vooral een kalmerende werking. Vandaar dat honing wordt aanbevolen bij het behandelen van stress, het vermoeidheidssyndroom en emotionele aandoeningen. Honing maakt serotine in de hersenen vrij, waardoor de slaap wordt bevorderd. Ook andere transmitters zoals bijvoorbeeld lichaamsei-gen valium(endovalium) en melatoline worden door honing vrijgemaakt. Daarnaast bevat honing waardevolle suikers en voldoende vitamines en mineralen. Zoals men weet zijn de natuurlijke suiker voedsel voor de hersenen en het zenuwstelsel.

    Een belangrijke toepassing van honing is de behandeling van een maagzweer. Een maagzweerpatiënt produceert te hoge hoeveelheden maagzuur. Bij het eten van honing krijgt men een zoet-zuur combinatie. Het maagzuur stabiliseert de suikers, zodat honing zijnantiseptische werking op de maagwand kan uitvoeren. Bovendien speelt de kalmerende werking van honing een grote rol in het genezingsproces bij een maagzweer.

    Hooikoorts.

    Honing bevat kleine hoeveelheden pollen of stuifmeel. Door honing op te lossen in kruidenthee (een koffielepel per kop) krijgt men een goed antihooikoortsdrankje. Dr. U. Wahn van de kinderkliniek van de Universiteit van Heidelberg (D) heeft een reeks experimenten uitgevoerd op allergische kinderen met een stuifmeeldrankje, een oplossing van stuifmeel in water. De resultaten waren zeer gunstig; 84% van de kinderen had minder allergische symtomen. Het is belangrijk dat kinderen met hooikoorts, en dat geldt ook voor volwassenen, reeds in de winter met een honingkuur beginnen. Vermoedelijk is het de kalmerende werking van honing die voor het genezend effect zorgt. Allergie is immers een ontsporing van de immuniteit. De immuniteit ziet bepaalde stoffen als lichaamsvreemd terwijl ze dat niet zijn. Honing heeft blijkbaar een gunstige invloed op dit herkenningsmechanisme

    Honing en baby's.

    Er bestaat een discussie of honing al dan niet sporen van de bacterie Botuline zou bevatten en zo bij baby's, jonger dan een jaar, boutulisme zou kunnen veroorzaken. Omdat een baby nog niet over een ontwikkeld spijsverteringsstelsel beschikt, zou deze bacterie zich in de darmpjes kunnen vestigen. Botulisme komt bij baby's uiterst zelden voor. Deze stelling is ongegrond, gezien honing juist een antispeticum is. Honing die op een normale wijze behandeld is en in goede omstandigheden wordt bewaard, kan onmogelijk sporen van bacteriën bevatten. Bovendien is de behoefte van een baby aan honing gedurende de eerste twaalf levensmaanden uiterst gering.

    Terug naar menu

    Jan Dries.

     

    25-10-2009, 22:41 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fibromyalgie

    Fibromyalgie  

    Dat fibromyalgiepatiënten pijn hebben behoeft geen betoog. Men heeft vastgesteld, dat het aantal neurotransmitters voor pijn (dat zijn stoffen, die informatie doorgeven aan zenuw- en hersencellen) bij fibromyalgielijders verhoogd is.

                  De vraag blijft, hoe we dat moeten interpreteren:
                  - is er een stofwisselingsstoornis in de spieren?
                  - is het een genetische oftewel aangeboren eigenschap, die leidt tot een soort                                                                                            auto-immuunziekte zoals reuma?
                  - ligt het aan de voeding?
                  - zijn er psychische oorzaken?

     

    Stofwisselingsstoornis in de spieren

    Deze veronderstelling wordt niet ondersteund door bevindingen bij cellulair onderzoek. In biopsieën (= weefselmonsters; red.) van spieren van mensen met fibromyalgie (FM) zijn geen afwijkingen vastgesteld, behalve een lichte ontstekingsreactie op de pijnlijke plaatsen. Niets duidt op een auto-immuunreactie, het past enigszins bij overbelasting.

     

    Genetische oorzaak

    Er is geen erfelijk patroon gevonden; de ziekte kan op elke leeftijd beginnen en kan geheel genezen. Deze gegevens duiden erop dat er geen sprake is van erfelijkheid.

     

    Voeding

    Het is mogelijk dat door het nuttigen van bijvoorbeeld te veel vlees bij daarvoor gevoelige personen een overmatige verzuring in de spieren ontstaat. Ook andere voedingsstoffen zouden dat kunnen veroorzaken. Deze mensen zouden een beperkte ontzuringscapaciteit hebben, waardoor de in de spieren geproduceerde zuren tezamen met de zuren uit de voeding tot een zgn. mesenchymale verzuring kunnen leiden. Deze mensen lijden aan een zekere mate van voedingsintolerantie. Het is zeer de vraag of de spierpijnen na inspanning, die deze mensen hebben, wel hetzelfde is als FM. Iedereen, die ongetraind is, ervaart al snel verzuring bij inspanning. Het is een reden om te stoppen met hardlopen of een pauze in te lassen bij het fietsen. Een wielrenner moet 'afzien' door verzuring. Door intensieve training kunnen we die verzuring uitstellen, vooral doordat we meer zuurstof opnemen en meer koolzuur uitscheiden. Hoe meer zuur we uitscheiden, hoe langer we het volhouden. Mensen met mesenchymale verzuring moeten dus oefenen, maar mensen met FM worden daar juist niet beter van. Opname van meer zuurstof of betere lucht geeft wel verbetering bij FM.

     

    Psychische oorzaken

    Spieren bewegen, doordat wij dat willen. Dat geldt in elk geval voor de zogenaamde dwarsgestreepte spieren en dat zijn de spieren, waar FM-patiënten last van hebben.

    De wil is een deel van de psyche. De psyche doet in grote lijnen drie dingen: denken, voelen en willen. De wil is het gevolg van iets dat we denken of voelen. De wil is de uitvoerder, de gedachte is de opdrachtgever, het gevoel is de mediator of tussenpersoon.

    Deze verhouding is de meest ideale. Vaak gaat ons gevoel met ons op de loop en geeft lukraak bevelen aan de spieren. Ons denken steekt er dan meestal een stokje voor en weet de wil in toom te houden. Ik vergelijk het vaak met het gesteggel van de goden uit de mythologie: Zeus wil uit kwaadheid of jaloezie iemand straffen en gooit een bliksem, maar Pallas Athene vangt die bliksem op haar schild op en weet zo de ondergang af te wentelen, waarna ze een list verzint om Zeus niet te laten merken dat zijn plannen verijdeld zijn. Pallas Athene staat voor het denken, zij is geboren uit het hoofd van Zeus.

    Als ons gevoel en ons denken met elkaar in strijd zijn, ontstaan er tegengestelde wilsbewegingen, die op de spieren uitwerken als spanning: samentrekkingen, die weer ongedaan gemaakt worden. De wil leeft in de spieren, maar moet evenals een paard goed worden geleid om er plezier van te hebben.

    De meerderheid van de mensen met FM heeft onverwerkte psychische spanningen, die leiden tot een verhoogde basale spierspanning. Dat laatste is wetenschappelijk vastgesteld.

    Als iemand agressieve gevoelens heeft, maar die niet kan uiten door iemand daadwerkelijk aan te vallen, kunnen die gevoelens zich richten tegen hemzelf. Psychische pijn wordt dan lichamelijke pijn. Het lichaam drukt uit wat in de ziel speelt. Door de pijn lichamelijk te ervaren wordt de psyche ontlast van de druk van onverwerkte emoties en kan nieuwe ervaringen opdoen. Het is een vorm van wegdrukken, verdringing. Lichamelijk lijden is naar, maar psychisch lijden is erger.

    In de christelijke traditie is terug te vinden, dat lichamelijke pijn wordt gebruikt voor geestelijke bevrijding, zoals in de zelfkastijding die monniken toepassen om zich te bevrijden van ongewenste, zondige gedachten.

    Ons lichaam is ervoor om onze ziel te laten ontwikkelen, koste wat het kost, evenals een paard zijn berijder op de plaats van bestemming moet brengen. De ziel wil in ruil daarvoor wel zorg besteden aan het lichaam, maar kan soms toch niet anders dan de last over te hevelen. Evenals een ruiter op zijn tocht steeds meer bagage meeneemt en zijn paard daarmee belast. Hij hoort zo min mogelijk mee te nemen en al het overbodige weg te gooien, maar als dat niet lukt ontstaat het probleem. De spieren, als instrument van de wil, worden door verdrongen kwaadheid en agressie het meest aangetast. Het hart, dat een relatie heeft met ons gevoel, evenals de longen, wordt door verdriet van slag gebracht. Hoofdpijn ontstaat vaak door angst en onzekerheid. Let wel dat deze verbanden niet omgedraaid moeten worden, want voor elk symptoom kunnen legio verklaringen worden gegeven. Geneeskunde is niet rechtlijnig denken, het is veeleer multidimensionaal.

    De methode, die mensen hebben om hun psychische last te verkleinen, is de droom tijdens het slapen. Als we niet kunnen slapen of door medicijnen van onze dromen beroofd worden, wordt de psychische last te groot en raken wij te gespannen tijdens het slapen. Het is door onderzoek vastgesteld dat FM-lijders een te hoge spierspanning tijdens de slaap hebben en te korte en te frequente droomslaap, de REM(rapid eye movement)-slaap, ofwel de slaapfase waarin de ogen snel bewegen als teken van psychische activiteit. Daardoor hebben zij een kortere periode van diepe, ontspannen slaap, waardoor de spieren te vaak gespannen zijn tijdens de nachtrust. Door medicijnen te geven die de ontspanning bevorderen, lijken deze patiënten wel vooruit te gaan, maar op de langere duur genezen zij niet en krijgen er meer klachten bij. Het probleem moet opgelost worden om tot blijvende verbetering te komen, en dat betekent dat zij hun psychische last moeten verkleinen.

    Het bovenstaande betekent niet, dat ik alle FM-lijders op één hoop gooi, maar het geeft een psychodynamische verklaring voor de klachten. Deze uitleg is het gevolg van mijn ervaring met de ziekte en de behandeling. Als er ooit iemand aantoont, dat een bacterie of virus verantwoordelijk is voor de ziekte, blijft voor mij de gevoeligheid voor het micro-organisme een gevolg van een psychische gesteldheid. Ik wil met deze verklaring ook niet zeggen, dat de ziekte 'psychisch' is, ofwel eigenlijk ingebeeld, zoals mij na mijn vorige artikel werd verweten, want ik beschouw de ziekte als echt bestaand. Een psychosomatische oorzaak betekent niet dat de symptomen ingebeeld zijn, maar alleen dat er via psychotherapeutische maatregelen verbetering te verwachten is en niet door lichamelijke aanpak alleen.  

    Bertil de Klyn, arts
    Ellecom

    http://www.natuurlijk-welzijn.org/artikel/Fibrom164.html

    25-10-2009, 22:37 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fibromyalgie: een psychosomatisch ziektebeeld

    Fibromyalgie: een psychosomatisch ziektebeeld
    Er is een tijd geweest, dat fibromyalgie dagelijks op mijn doktersbord lag. Het begon in 1978 als een variant op de tot dan toe bekende reumatische ziekten. Mijn eerste fibromyalgie-patiënte was een vrouw van middelbare leeftijd met onmiskenbare, gespannen trekken. Ze had problemen met haar man en vooral met zijn gebrek aan potentie, tevens lag ze overhoop met de buren en met de echtgenote van haar zoon. Ik kende het ziektebeeld nog niet, maar een reumatoloog was net op een congres in Amerika geweest en daar was deze kwaal uitvoerig aan de orde. Men had vele mensen met dit syndroom onderzocht en daarbij gevonden, dat zij (vooral 's nachts) een te hoge spierspanning hadden en dat zij daardoor deze pijnen kregen, die hen de hele dag hinderden: pijn aan de aanhechtingen van spieren, verergerend bij inspanning en bij kou. Het bleek, dat zij niet genoeg ontspanden tijdens de slaap, doordat zij onvoldoende diep in slaap kwamen, maar steeds tegen de waakgrens aan lagen (de zgn. REM-fase ofwel droomfase).

    De therapie, die men bedacht en met goed resultaat toegepast had, was amitryptiline (tryptizol) voor het slapen (dat is een anti-depressief middel, dat ontspanning en stemmingsverbetering geeft) en fysiotherapeutische badtherapie (oefentherapie in warm water).

    Mijn patiënte kreeg beide voorgeschreven en zij was er aanvankelijk heel tevreden mee; haar ziekte was serieus genomen en zij was druk met de therapie, waarvoor zij dagelijks naar een revalidatieoord in Enschede moest reizen (ze woonde in Zutphen). Maar aan het onderliggende probleem werd niets gedaan, n.l. haar relationele problemen ofwel haar gedrag tegenover haar naasten. Toen ik na een tijd in reactie op haar klachtenstroom voorzichtig opperde, dat zij toch ook iets aan zichzelf moest doen, keek zij mij verwijtend aan met zo’n blik van: 'wat bedoel je, doktertje?'

    Ik was toen inderdaad nog maar een heel jong doktertje en zag er nog jonger uit, dus het kostte me al wat moeite om serieus genomen te worden. Ik begreep, dat ik aan haar stelling, die ze nu zo vast ingenomen had, 'dat het alleen lag aan "de anderen" en dat zij nu ook nog een ziekte had waar ze medeleven voor verdiende', niet mocht tornen. Ik geloof, dat ik haar daarna niet meer heb terug gezien. Waarschijnlijk was ik al te ver gegaan, en daar ik destijds geassocieerd was met een oudere collega zal ze die voortaan wel geconsulteerd hebben.

    Dit ziektegeval demonstreert het probleem bij fibromyalgie. Er is zeker een lichamelijke aandoening, namelijk spiervermoeidheid door verzuring, die ontstaat door een te hoge spierspanning in rust.  De oorzaak van deze toestand is echter psychisch en kan berusten op een gestoord zelfbeeld of een verkeerde indruk van de invloed van de omgeving op jezelf. Het is in zo'n geval moeilijk om mensen bewust te maken van deze situatie, zodat zij bereid zijn er wat aan te doen.

    Na 1978 is er een toename geweest in het voorkomen van fibromyalgie met een top rond 1990. Sindsdien is het aantal patiënten met deze kwaal in mijn (consultatieve) praktijk gedaald. Ik denk niet dat het beeld minder voorkomt, want ik heb nog ettelijke patiënten met deze aandoening, maar men komt er minder mee. De publieke belangstelling heeft zich inmiddels verschoven via M.E., hypoglycaemie en posttraumatische dystrofie naar repeated strain injury (RSI) en burnout. Dit zijn allemaal echt bestaande ziekten, maar met een duidelijke psychische component. 

    Er bestaat dus een soort van mode in psychosomatische ziekten. Er is een tijd geweest dat spasmofilie (spastisch colon) erg in de belangstelling stond. Ook hyperventilatie heeft zich een tijd mogen verheugen in veel aandacht. In de tijd van Freud waren hysterie en neurose absoluut de toppers. Ik denk dat elke periode zijn eigen (psychosomatische) ziekten heeft gekend.  Vroeger werden ziekten altijd opgeroepen door een factor van buiten (zoals de pest, pokken, tuberculose, syfilis en gonorroe), tegenwoordig maar zelden, zoals AIDS en tekenbeetziekte ofwel Lyme-disease. Een factor is, dat elke tijd zijn eigen ziekten oproept door de levenswijze, die mensen er op na houden. In deze tijd van luxe en goede medische verzorging, maar met een hoge graad van psychische stress en milieuvervuiling, zijn er veel vage ziektebeelden ontstaan. Ik noem er nog een paar op:  whiplashtrauma, voedselintolerantie, ADHD ofwel aandacht-tekort-syndroom, bekkeninstabiliteit, postnatale depressie, premenstruele spanning, posttraumatische dystrofie, systemische candida.

    Ik ben er van overtuigd, dat een toekomstige ziekte de toxische-belastingsziekte zal zijn, die een aantal andere ziekten samenvat door een gezamenlijke oorzaak. De gevolgen van de toxische (milieu-) belasting bestaan al lang in allerlei andere ziekten, zoals kanker, chronische vermoeidheid en elke andere ziekte, die ontstaat door een verminderde afweer. Kanker (niet AIDS) moet toch zeker beschouwd worden als de ernstigste epidemie van de 20e eeuw in de westelijke wereld, met een toename van één op de dertig in 1945 naar één op de vier mensen in 1999, dat is een stijging van 700%! Een van de oorzaken van kanker is de grotere toxische belasting vanuit het milieu en de chemische vervuiling van het lichaam, al wordt dat officieel nog niet toegegeven. AIDS is eveneens het gevolg van een uitgeput immuunsysteem, door ondervoeding (Afrika) of een ongezonde levensstijl. Over de primair oorzakelijke invloed van het virus zijn de geleerden het   nog niet eens.

    Wat verstaan we, kort samengevat, onder  fibromyalgie?

    Het begint met een persoonlijkheid, die niet los kan laten. Alles wat zo iemand overkomt kan tot probleem gevormd worden en er wordt veel en langdurig over gepiekerd. De problemen worden niet opgelost, maar meegesleept, omdat deze mens niet in staat is voldoende afstand te nemen om te zien waardoor het probleem ontstaan is. Er is onvoldoende inzicht in het eigen functioneren, waardoor de problemen  naar buiten, ook naar het lichaam, verschoven worden. Dat geeft tenslotte een constant te hoge spierspanning, waardoor vooral de aanhechtingen opspelen en later ook de hele spier door verzuring wordt aangetast, wat een vermoeid gevoel geeft, zoals iemand heeft die zojuist een marathon heeft gelopen.  Door de weefselverzuring ontstaan verhardingen in de spier, zogenaamde myogelosen of spierknopen, die pijnlijk zijn en zeer drukgevoelig, met een toename van de klachten bij inspanning.

    De diagnose wordt vooral gesteld aan de hand van de klachten, zoals pijnlijke vermoeide spieren, verergering en snelle uitputting bij geringe inspanning, gecombineerd met een wat problematische geaardheid.

    Er is geen sprake van een echte depressie, want de patiënt heeft zeker wel zin om iets te ondernemen, maar het gaat niet door de spierklachten. Het onderzoek vertoont een aantal typische, pijnlijke drukpunten en geen afwijkingen aan de gewrichten of aan andere delen van het bewegingsapparaat.

    De behandeling van fibromyalgie is al enigszins genoemd en blijkt uit de bovengenoemde oorzaken. In de eerste plaats een voeding met een basisch (alkalisch) overschot, ofwel een gering aantal zure voedingsmiddelen. Dat betekent niet alles wat zuur smaakt vermijden, want zure vruchten reageren toch basisch in het lichaam. Het zijn vooral dierlijke eiwitten en meelproducten, die voor de meeste zuren zorgen. Dus een vegetarisch dieet, veel groenten en fruit en aardappelen, weinig rijst en dan nog zilvervliesrijst,  soms een (vet) visje, vooral zachte kaassoorten en in geringe mate zure melkproducten, zoals biogarde yoghurt en kwark. Het drinken van koffie en zwarte thee dient beperkt te worden, evenals sterk alcoholische dranken, die hoewel ze alkalisch zijn toch een zure reactie schijnen te kunnen oproepen in het lichaam. Verder moet men veel (mineraalarm) bronwater drinken en iets om de nieren te activeren, zoals guldenroedethee, orthosiphonisthee etc. Grote inspanning dient vermeden te worden en ook beslist geen fysiotherapie of oefentherapie.

    Goede resultaten worden wel bereikt met haptonomie, waarbij men zich bewust wordt van de emotionele werking op spieren.

    Psychotherapie is noodzakelijk, om inzicht in het eigen functioneren te krijgen. Voor dat laatste moet de patiënt dan wel open staan, wat - zoals eerder gezegd - nogal eens ontbreekt. Het vinden van de juiste psychotherapeut kan moeilijk zijn, daar er weinig therapeuten beschikbaar zijn voor deze gedragstherapie.

    Als men alleen somatische (lichamelijke) maatregelen neemt blijft de ziekte bestaan, al is het in mindere mate. Het kan echter zijn, dat het voor mensen, die vastgelopen zijn in de maatschappij of in hun privé-omstandigheden, een betere situatie schept om niet te kunnen door ziekte in plaats van door vermeend onvermogen.  Ik bedoel daar niets negatiefs mee, maar vaak is een ziekte een compensatie voor onderliggende psychische druk en geeft de ziekte een escape uit een onleefbare situatie.

    Het vinden van de oorzaak van de vastgelopen situatie en het scheppen van  nieuwe omstandigheden kan zeer verhelderend werken en veel ziekteverschijnselen doen verdwijnen.

     

     

    25-10-2009, 22:32 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Fibromyalgie: een psychosomatisch ziektebeeld
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEVEEL FE(IJZER)

    TEVEEL FE(IJZER)
    KAN SLECHTER ZIJN DAN TE WEINIG
    Praktisch iedereen heeft wel eens gehoord van ijzergebrek (anemie). De algemeen bekende oorzaak van een anemie treffen we hoofdzakelijk aan bij kinderen, als gevolg van een onevenwichtige voeding en bij vrouwen tengevolge van bloedverlies tijdens de menstruatie. Ook andere vormen van bloedverlies kunnen sneller ijzer aan het lichaam onttrekken, dan dat dit ijzerverlies door de voeding gecompenseerd kan worden.

    Het resultaat van een dergelijk bloedverlies is de bekende ijzer-gebreks-anemie; het verzwakt ons, we gaan bleek zien en we zijn moe, futloos of kortademig.

    Waar een te laag ijzergehalte gezondheidsproblemen kan geven, kan een ijzer-overschot in het lichaam nog veel schadelijker zijn.

    Haematochromatose

    Slechts zeer weinigen van ons zijn op de hoogte van de ernst van deze aandoening.

    Een ijzer-teveel kan een potentiële doodsoorzaak zijn (worden). Tot voor kort dacht men dat Haematochromatose een zeldzame aandoening was. Groots opgezette onderzoeksprogramma's hebben aangetoond, dat op elke 100.000 personen er 300 tot 400 lijden aan Haematochromatose en zeer weinigen van hen weten van deze aandoening.

    Haematochromatose is een erfelijke aandoening.

    Eén op de 10 personen is een zelf gezonde drager van het Haematochromatose Gen. De aandoening Haematochromatose wordt manifest bij personen waarvan beide ouders dragers van het betreffende Gen waren.

    De ziekte wordt veroorzaakt door een sterk verhoogde ijzer-opname uit de voeding door het spijsverteringsstelsel.

    Ook andere extreme opnames van ijzer laat het bloedijzergehalte stijgen.

    Het Fe buffert zich in de loop van 20 tot 40 jaren in het lichaam, zonder dat zich symtomen voordoen.

    Normaal is de totale ijzervoorraad van het lichaam minder dan 4 gram.

    Bij een 5- tot 10-voudige stijging van het ijzergehalte treedt orgaanbeschadiging op.

    Door schade aan de pancreas treedt dan dikwijls diabetes op.

    De huidskleur wordt donkerbruin en is met een vieze grijstint vermengd.

    Overigens noemde men Haematochromatose "Bronsziekte" (bronsachtige verkleuring aan de huid).

    Tengevolge van leverbeschadigingen kan levercirrose ontstaan, bij hartspierbeschadigingen kunnen hartklachten of -erger-hartritme-stoornissen ontstaan.

    IJzerstapeling in gewrichtskapsels kan artritis veroorzaken en stapeling van ijzer in de testis en epididymus kan impotentie en steriliteit tot gevolg hebben.

    Vrouwen worden zeer zelden vóór de overgangsjaren met deze aandoening geconfronteerd; bij hen zorg het natuurlijke hormonale gebeuren rond de menstruatie voor ijzerverlies, terwijl bij mannen reeds in de beginjaren van de volwassenheid zich deze aandoening kan openbaren.

    Bij alle patiënten, welke aan diabetes, lever- of hartklachten lijden en waarvan de oorzaak onduidelijk is of niet verklaarbaar , is het aanbevelenswaardig om door middel van bloed-onderzoek deze aandoening te laten bevestigen.

    Ferritine-onderzoek. Bloed onderzoeken op Ferritine-gehalte

    In alle weefsels is Ferritine aanwezig, vooral in de lever, milt, pancreas en darmmucosa.

    Bij afwezigheid van ziekten, waarbij deze organen betrokken zijn, is de serumferritine-concentratie een goede afspiegeling van de ijzer-voorraden in ons lichaam.

    Standaardisatie van de ferritine-bepaling levert nog problemen op, zodat verschillende laboratoria uiteenlopende referentiewaarden hanteren.....

    Interpretatie: een verlaagde ferritine-waarde is een sterke aanwijzing voor het bestaan van ijzergebrek; in een vroeg stadium van ijzergebrek is de ferritine-concentratie verlaagd, nog vóór dat serumijzer daalt en de totale ijzerbindingscapaciteit stijgt.

    Verhoogde waarden vindt men bij:

    a. haematochromatose

    b. leverpathologie (alcoholisme, hepatitis)

    c. infecties, ontstekingen, celnecrose, maligniteiten

    Bij ijzergebrek kan dus een normale of zelfs verhoogde ferritine-concentratie worden gevonden, indien er gelijktijdig sprake is van een infectie, ontsteking of maligniteit.

    Middels dit onderzoek kan men dus redelijk nauwkeurig een ijzer-overschot vaststellen.

    Een leverpunctie geeft meestal een definitieve bevestiging van de aandoening haematochromatose.

    Is de diagnose haematochromatose gesteld, dan zullen ook de bloedverwanten van de patiënt onderzocht dienen te worden, zodat zij mogelijk vóór het optreden van symptomen ten gevolge van haematochromatose behandeld kunnen worden.

    Het meest gunstig is een behandeling voordat zich ernstige symptomen en organische problemen gaan aandienen.

    Door het afnemen van twee maal een halve liter bloed per week kan men het ijzer-overschot beïnvloeden. In een halve liter bloed bevindt zich ongeveer 0,25 gram ijzer.

    Wordt deze aderlating tijdig doorgevoerd, dan treedt bij de meeste patiënten een duidelijke verbetering op.

    De aderlating dient te geschieden op geleide van ferritine-bepaling (laboratorium-onderzoek).

    IJzer bevindt zich in kleine hoeveelheden in praktisch alle voedingsmiddelen. Volkoren-producten zijn zeer ijzer-rijk en voor bedoelde patiënten-groep dan ook niet aanbevelenswaardig.

    Ook het tegenwoordige intensieve gebruik van Orthomoleculaire

    supplementen, vitamines en mineralen, kan een ontwikkeling van haematochromatose bij deze patiënten versnellen.

    Drs. J.Smits

    Dit artikel is met toestemming overgenomen van de VBAG.

    (Vereniging ter bevordering alternatieve geneeswijzen).

    25-10-2009, 22:27 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede darmflora geeft extra weerstand.

    Goede darmflora geeft extra weerstand.
    70 % van de weerstand wordt bepaald in de darmen.

    Natuurtherapeuten gaan er van uit dat ruim 70 % van de immuniteit, ofwel de natuurlijke weerstand, bepaald wordt in de darmen. We zijn ons daar niet bewust van, wellicht omdat we onze darmen niet kunnen zien of ervaren. Bij weerstand denken we meer aan de neus-, keel- en luchtwegen. En toch komen we via ons maagdarmkanaal het meest in kontakt met de buitenwereld. Het oppervlak van het maagdarmkanaal is vele malen groter dan dat van de huid en de longen tezamen. Om dit alles te beschermen tegen indringers, zoals ziekteverwekkende bacteriën, is onze afweer nodig. Deze wordt bepaald door o.a. de witte bloedlichaampjes. Gelukkig krijgen we daarbij hulp van bacteriën, die ons geen kwaad doen, maar zelfs nuttig zijn. Alle darmbacteriën samen noemen we de darmflora. De verhouding tussen potentieel ziekteverwekkende- en goede bacteriën bepaalt of onze darmflora de weerstand verhoogt of niet.

    Noodzaak goede darmflora.

    Tientallen jaren is het belang van de darmflora onderschat. Via eenzijdige voeding en het gebruik van antibiotica krijgen op den duur de verkeerde bacteriën ( rottings- en gistingsbacteriën ) de overhand. Het gevolg is een opgeblazen gevoel, winderigheid en een slechte stoelgang. Erger is dat we ook nog stofwisselingsresten van deze rottingsbacteriën binnen krijgen en dat schaadt de gezondheid. Dit kan voorkomen worden door de nuttige bacteriën, vooral Acidophilus-, Bifidum- en melkzuurbacteriën te stimuleren. Deze nuttige bacteriën zijn van nature altijd aanwezig, maar moeten in hun groei gestimuleerd worden. Acidophilus-, Bifidum- en melkzuurbacteriën hebben de volgende positieve invloed:

    1. ze produceren B-vitamines en vitamine K

    2. ze produceren stoffen die de darmen aktief houden

    3. ze verbeteren de opname van een aantal mineralen zoals calcium

    4. ze kunnen, wanneer ze voldoende in hun groei gestimuleerd worden, de ongewenste bacteriën afremmen.

    Voeding kan darmflora verbeteren.

    Via de voeding kan de darmflora gezond gehouden worden en positief beïnvloed. Enerzijds door voor de goede bacteriën een goede omgeving en voedingsbodem te creëren zodat ze sterker kunnen groeien dan de ongunstige, anderzijds door gunstige bacteriën in te nemen. In het laatste geval spreken we van probiotica, in het eerste van probiotica. Er zijn ook preparaten waarin pro- en prebiotica gecombineerd zijn, dit wordt een synbioticum genoemd.

    Probiotica.

    Probiotica zijn levende micro-organismen die zich in het darmkanaal vestigen en de darmflora weer in het natuurlijke evenwicht terugbrengen. Deze bacteriestammen moeten maagsap en galresistent zijn om deze twee natuurlijke barrières te kunnen passeren. Van leveranciers mag verwacht worden dat dit het geval is. Een ander zwak punt van probiotica kan zijn dat de bacteriën niet meer zo levensvatbaar zijn bij inname. Met andere woorden bij de produktie van het produkt waren er vele miljoenen gunstige bacteriën aanwezig, maar is dat nog het geval na weken of maanden verblijf van het produkt in een warme omgeving. Zeker bij kamertemperatuur kunnen de bacteriën soms snel verloren gaan. De kwaliteit is dus van groot belang voor de werkzaamheid. Vraag de leverancier hiernaar.

    Probiotica zijn zeer populair geworden waarvan Mona Vifit, Yakult (helaas met suiker en smaakstof) en vele ander supermarktprodukten mede verantwoordelijk zijn. Biogarde yoghurt en drinks zijn zeker aan te raden mits zonder suiker en additieven. Deze produkten zijn goed te gebruiken om de darmflora te onderhouden.

    Om de darmflora gericht te verbeteren zijn er produkten in capsule of poedervorm, met speciale bacteriestammen zijn o.a. verkrijgbaar bij Essential Organics (Probionte), Orthica en Vitals. Van oudsher bekend is het produkt Symbioflor.

    Prebiotica.

    De darmflora dient dagelijks te beschikken over een goede voeding. Belangrijke voeding voor de goede bacteriën zijn voedingsvezels, inclusief slecht verteerbare zetmeelfracties, niet verteerbare koolhydraten (bv. oligi-fructose en inuline) en stoffen zoals suikeralcoholen.

    Door onze huidige voedingswijze krijgen de goede darmbacteriën minder voeding dan enkele tientallen jaren geleden. Volkoren voeding, groente, fruit, peulvruchten, haver zijn de voornaamste leveranciers van deze stoffen. Het lijkt er dan ook op dat suppletie op dit gebied noodzakelijk wordt, zeker in periodes waarin we de darmflora willen herstellen. Als we wel extra goede bacteriën toevoeren, maar deze bacteriën onvoldoende voeding geven om zich te handhaven in de darmen, dan zal er op den duur geen herstel plaatsvinden. Het gaat er om dat de goede bacteriën zich nestelen ofwel koloniseren en vervolgens handhaven door zich steeds weer te kunnen vermenigvuldigen. Dit kan alleen bij een regelmatige toevoer van prebiotica. De meest bekende prebiotica zijn oligo-fructose en inuline uit cichorei.

    Door dagelijks oligo-fructose te eten is gebleken dat de van nature aanwezige Bifidum- en Acidophilus-bacteriën worden gestimuleerd. Het is een keten van vruchtensuiker(=fructose)moleculen, die niet door onze spijsverteringsenzymen kan worden gesplitst en daardoor onveranderd in de dikke darm terecht komt, waar oligo-fructose als voeding dient voor Acidophilus en Bifidum-bacteriën.

    Praktische aanwijzingen.

    Een combinatie van een pro- en een prebioticum is altijd het beste. Gelet moet worden op suiker en overmatig eiwit in de voeding. Als de darmflora verstoord is, en dus verkeerde darmbacteriën de overhand hebben, moeten we juist deze bacteriën afremmen in hun groei. Een te overdadige voeding, wat suiker en eiwit betreft, stimuleert de verkeerde bacteriën, zoals Candida. Volg een natuurvoedingsdieet.

    - Probiotica: zeker aan te raden na een antibiotica-kuur, bij een verstoorde darmflora en bij Candida. Let op de levensvatbaarheid op het moment van gebruik. Probiotica moeten na openen altijd in de koelkast bewaard worden. Combinatie met een prebioticum is wenselijk.

    - Prebiotica. Voor herstel van de darmflora ongeveer 8 gram oligofructose per dag, voor onderhoud naast een goed volwaardig natuurvoedingsdieet ongeveer 4 gram per dag.

    - Synbiotica. Combinatiepreparaten die de juiste bacteriën bevatten en de groei bevorderen verdienen de voorkeur. Om de zuurwaarde, ofwel pH, in de darmen gunstig te beïnvloeden, kan BroodDrank gunstig zijn. Omdat Brooddrank ook levensvatbare melkzuurbacteriën bevat is het een goed middel. Herstel van de darmflora is bij onderzoek vastgesteld, zeker ook wanneer gebrek aan vitaliteit een belangrijk verschijnsel is bij de patiënt.

    Als de stoelgang niet goed funktioneert en dus extra voedingsvezels nodig zijn is Colon Clean aan te bevelen. Het bevat psylliumvezels die de stoelgang soepel maken, oligo-fructose en Acidophilus-bacteriën.

    Sinds kort is er een vernieuwd Budwig-papje, Lynolax-ontbijt (verkrijgbaar bij reform- en natuurvoedingswinkels), waarin naast lijnzaad, havervlokken o.a. oligo-fructose aanwezig is. Het lijkt me een goed ontbijt omdat het de darmflora en de darmwerking tegelijkertijd aanpakt. Lijnzaad bevat unieke omega-3-vetzuren die een veelzijdige werking hebben. Dr. J. Budwig beval dit type ontbijt met lijnzaad en lijnzaadolie aan voor kankerpatiënten. Lijnzaad is een oeroud gewas met velerlei toepassingen. Ook in de natuurvoedingstherapie hoort lijnzaad en zeker de lijnzaadolie thuis.

    ir Th. van Rooij, voedingskundige.

     

    25-10-2009, 22:25 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kinderen zijn je kinderen niet.

    Je kinderen zijn je kinderen niet.
    Zij zijn de zonen en dochters van 's levens
    hunkering naar zichzelf.
    Zij komen door je, maar zijn niet van je,
    En hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe.
    Je mag hun je liefde geven, maar niet je gedachten,
    Want zij hebben hun eigen gedachten.
    Je mag hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel,
    Want hun ziel toeft in het huis van morgen, dat je niet
    bezoeken kunt, zelfs niet in je dromen.
    Je mag proberen hun gelijk te worden, maar tracht niet
    hen aan je gelijk te maken.
    Want het leven gaat niet terug, nog blijft het dralen bij gisteren
    Jullie bent de bogen, waarmee je kinderen als levende
    pijlen worden weggeschoten.
    De boogschutter ziet het doel op de weg van het oneindige en
    hij buigt je met zijn kracht, opdat zijn pijlen snel en ver zullen vliegen.
    Laat het gebogen worden door de hand van de
    boogschutter een vreugde voor je zijn:
    want zoals hij de vliegende pijl lief heeft,
    zo mint hij ook de boog die standvastig is.

    25-10-2009, 22:21 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opbouw weerstand tegen griep

    Opbouw weerstand tegen griep

    Griepgolven komen en gaan en elk jaar weer worden velen er flink ziek van. Vaccinatie maakt de mens niet volledig immuun, omdat virussen steeds muteren en het nooit bekend is welk virus nu weer de oorzaak is van een nieuwe griepgolf. Daarom is een basisbescherming middels de opbouw van een goede immuniteit via voeding en weerstand aan te raden. Bij het aanstormen van een griepgolf zijn er natuurlijke middelen, die kunnen helpen om de infectiekans te verkleinen en griep in te tomen. 

    Leefwijze voor optimale weerstand

    Door de volgende basisleefwijze kunnen we een basis leggen voor een optimale weerstand:

       -  niet roken, voldoende beweging en voldoende (nacht)rust,

       -  een gezonde voeding,die volwaardig is(en zo mogelijk biologisch),                  

           -         in de voeding dient speciaal te worden gelet op ruim voldoende groente en fruit en het nemen

               van  extra essentiële vetzuren (vooral lijnzaadolie en tarwekiemolie),   

    -          voldoende reiniging van het lichaam, wat bijdraagt aan de weerstand; de mogelijkheden hiervoor zijn:

          . darmreiniging door het nemen van extra voedingsvezels ter

            versterking van de darmflora en stoelgang,

       . stimulering van de nieren door voldoende te drinken via goede

         sappen en dranken,

          . de huid te activeren door douchen en inwrijven met bijvoorbeeld

            St. Jansolie.

       -  de longen te zuiveren door een goede ademhaling.

     

    Preventie

     

    In periodes, waarin de kans op griep groter is, bijvoorbeeld bij het begin van de herfst, een koude periode of als een griepgolf in aantocht is, is het gewenst dagelijks wat extra toe te voegen, zoals:

       *  antioxidant vitamines.

          Deze versterken de weerstand. Dit zijn bètacaroteen en de

          vitamines C en E. Daartoe zijn er speciale sappen, zoals Vitaal of

          speciale antioxidantpreparaten in tablet- of capsulevorm in de

          handel.

       *  linoleenzuur.

          Gebruik linoleenzuur uit lijnzaadolie.

       *  Echinacea-extract.

          Dit werkt ongeveer twee weken; dan een weekje stoppen en weer

          opnieuw beginnen. Continu doorgaan helpt niet. Na een week gebruik

          van Echinacea is de weerstandsverhogende invloed maximaal.

       *  Brooddrank en een probioticum.

          Ter ondersteuning van de darmflora dienen brooddrank en een

          probioticum; de levenskrachtige Acidophilus- en Bifidumbacteriën.

       *  Een vlierbesextract.

          Het vlierbesextract Sambucol kan virussen ontmantelen en

          verhinderen dat ze de lichaamscellen binnendringen. Vooral als het

          virus in de naaste omgeving rondwaart is een dessertlepel Sambucol

          een goede bescherming.

       *  Homeopathisch middel ter bescherming.

          Een voorbeeld hiervan is Oscillococcineum.

     

    Vlier als huismiddel

     

    De vlier kan een hoogte van 3 tot 7 meter bereiken. Al sinds onheuglijke tijden wordt de vlier gebruikt tegen hoest en verkoudheid en de vlierbloesemthee als middel om te zweten bij verkoudheid met koorts en als preventie tegen griep. Van oudsher is bekend, dat vlier virussen kan tegengaan. Door wetenschappelijk onderzoek heeft dr. M. Mumcuoglu vastgesteld welke stoffen in de vlierbes daarvoor verantwoordelijk zijn. Deze stoffen gaan namelijk verloren bij het maken van vliersap of vlierjam. Op basis van deze know-how is Sambucol ontstaan, dat de werkzame virusbestrijders uit de vlierbes bevat.

    Sambucol is wetenschappelijk getest en blijkt de meeste virussen te kunnen ontmantelen op het moment, dat ze trachten de cellen binnen te dringen. Dit voorkomt dat het virus zich verder kan vermenigvuldigen.

     

    Als het griepvirus al toegeslagen heeft.

     

    Een griepinfectie is te herkennen aan opkomende koorts, rillingen, snotterigheid, pijn in de gewrichten, moeheid. Neem dan extra rust, blijf bij hoge koorts in bed en eet alleen dan wanneer het lichaam dat aangeeft.

    Om het griepvirus te bestrijden kan er dan het volgende worden gebruikt:

    -          om de twee uur een tablet of een dessertlepel Sambucol; dit blijkt de griep binnen 48 uur te bestrijden,

       -  om de twee uur 20 druppels Echinacea,

       -  Nysileen om de twee uur,

       -  regelmatig Oscillococcineum (onder de tong),

    -          voldoende drinken, vooral bij veel zweten; mineraalwater en

       kruidenthee zijn de beste dranken; vruchtensappen zijn

       versterkend, vooral sinaasappels ( indien mogelijk vers geperst )

       of een warme citroenkwast.

     

    Ir. Th. van Rooy

    25-10-2009, 22:20 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engeltjes
    engelen vleugels
    Engel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel SmileyEngel Smiley
    Engeltjes

    EngelEngelEngelEngelEngelEngelEngel

    EngelEngelEngelEngelEngelEngelEngel

    EngelEngelEngelEngelEngelEngelEngel


    EngelEngelEngelEngelEngelEngel


    EngelEngelEngel
    kaokaokaokaokaokaokao

    13-10-2009, 10:11 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek van verlangen

    Ziek van verlangen
    obsessie?
    Diepgang
    verloren
    Woordenloos


    renden wij weer weg


    Van elkaar
    Godzijdank


    verzinken


    In een ilusie is een ding
    Maar ermee om gaan is een tweede


    Verdomd we zijn toch niet blond


    Flauwekul
    Laat een smoes


    Die ons zg de waarheid verteld


    De waarheid verloochenen
    En ik jouw foto


    Meedraag
    Als de illusie


    op
    mijn hart


     


    Angelwings

    13-10-2009, 10:07 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kwetsen mensen elkaar?

    Waarom kwetsen mensen elkaar?
    Waarom doen zij dat?
    Is de ander een gevaar?
    Een herinnering die pijnlijk is?
    Is respectloosheid dan
    De manier om met elkaar om te gaan?
    Is het, het ego strelend?
    Dat jij soms beter bent?
    Of dat die ander minder is?
    Waarom zo schoppen?
    Waarom zo kwetsend?
    Wie geeft jou
    De macht om
    Te heersen over een ander?
    Te oordelen over een ander?
    Te beslissen voor een ander?
    Te vergeten
    dat die ander
    Net zo mens is als jij!
    Net zoveel recht op bestaan heeft
    Als jij!
    Niemand heeft het recht
    Om dat recht een ander te ontnemen!
    Om de ander respectloos te behandelen!
    Om de ander te oordelen!
    Om de ander te schoppen!
    Om de ander te kwetsen!
    Niemand en jij ook niet!
    Laat mensen in hun waarde!
    Dan laat een ander jou
    ook in je waarde.
    Mits zij dit alles begrepen hebben.
    Een wijs mens
    Kwetst niet!
    Een verstandig mens heeft geen macht nodig!
    Een vriendelijk mens, oordeelt niet.
    Want alleen de zwakke oordeelt, en zoekt macht, en oordeelt.
    Onthou dit ten alle tijde!
    En wees menselijk.


    AngelWings

    13-10-2009, 10:06 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Thimerosal/thiomersal schandaal

    Het Thimerosal/thiomersal schandaal


    Amerika is in rep en roer, jarenlang is stelselmatig ontkend dat kwik in vaccins een rol zou kunnen spelen bij allerlei neurologische problemen bij kinderen zoals autisme, adhd en andere stoornissen. Maar reeds in 1999 kon de Amerikaanse overheid niet anders dat de industrie waarschuwen voor de mogelijke risico's van het gebruik van Thimerosaal in vaccins. Maar ja oude voorraden moesten natuurlijke weer eens op dus miljoenen kids werden getracteerd op DKTP en BMR vaccins met een dosis kwik.

    In 2001 waarschuwde de Amerikaanse FDA voor kwik risico's in zeevis maar tegelijkertijd vond men kwik in vaccins voor kwetsbare kinderen geen enkel probleem. De FDA was ook de organisatie die aspartaam heeft doorgedrukt ondanks verzet van wetenschappers.

    Mijn zoon is daar ook slachtoffer van geworden, hij is in 1999 geboren en heeft dus nog die bekende vaccinaties gekregen en werd heel ziek na de BMR vaccinatie. De kinderarts had geen idee wat er aan de hand was. Er werd een kweek gemaakt die prompt daarop tussen 2 ziekenhuizen kwijtraakte wat het verhaal nog raarder te maken. Daarna begon het gedrag van Vincent drastisch te veranderen. Ik zat dus al met een kind van 2.5 jaar bij het UMC op de afdeling psychiatrie, de nachtmerrie van elke ouder. Na een aantal observaties van de experts luidde de uitslag: stoornis in het autistisch spectrum en ontwikkelachterstand.

    Gezien dit bij ons niet in de genen zit voor mij een compleet raadsel. De problemen waren begonnen na de BMR vaccinatie dus Google gepakt en stuitte ik op verhalen over problemen die gelinkt werden aan vaccins. Maar artsen en specialisten die ik er naar vroeg ontkende stelselmatig dat er verbanden waren dus liep ik dood en ging ik op zoek naar een goede school voor mijn zoon wiens toekomst drastisch werd veranderd. Niks geen normale school, meteen bedelen om indicaties voor speciaal onderwijs, bedelen om hulp met vakantieopvang en hulp bij de opvoeding.

    Omdat de school op 3 km afstand lag moest moeder met dochter en zoon op de fiets naar school toe, gemeente Zeist liet ons bijna een jaar wachten op een speciale fiets. Pas toen ik ging dreigen met aansprakelijkheid bij een verkeersongeluk (dochter van 4 moest voorop het stuur en zoon van 6 achterop terwijl het sneeuwde) kon de zaak geregeld worden. Kortom een papierwinkel voor ouders die het toch al zwaar genoeg hadden. 

    Gezien Thimerosal dusdanig veel is gebruikt in kindervaccins zal ik veel energie in deze pagina gaan steken. En ik kan alleen maar hopen dat er megaclaims richting industrie en overheid gaan komen, zeker omdat dit probleem stelselmatig is verzwegen en in de doofpot is gestopt en nog steeds wordt ontkend door medische specialisten en bepaalde wetenschappers.

    Er worden miljarden verdiend door de industrie over de ruggen van onze kinderen en met goedvinden van de overheden, het wordt tijd voor aktie. Hopelijk laten de Nederlandse media ons niet weer in de steek.....

    In Denemarken is dit conserveringsmiddel in 1992 uit deze vaccins verwijderd. Gevolg, het aantal autistische kinderen daalde van 1op de150 naar 1 op de 500.

    Als kwik inderdaad dit alles heeft veroorzaakt dan zal ik kijken of ik zijn kwik niveau kan verlagen met algen. Misschien iets voor wetenschappers om te gaan onderzoeken of we de schade door kwik door natuurlijke middelen kunnen terugdraaien. En de overheid zal dan zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en ouders moeten helpen ipv voorliegen. Wordt ook tijd dat de zogenaamde tabakswetenschappers die alles goed praten het zwijgen wordt opgelegd en dat de waarheid op tafel komt. Met nicotine is het lang tegengewerkt maar uiteindelijk ook gelukt. Gelukkig lopen er ook nog wetenschappers rond die wel oprecht zijn en niet buigen voor de industrie.

    Thimerosal bestaat voor 50% uit kwik en werd als conserveermiddel gebruikt in zo goed als alle kindervaccins. Het probleem is dan ook dat je bij veel vaccins in korte tijd een stapeling van kwik krijgt terwijl de hersenen juist op die leeftijd heel kwetsbaar zijn. Iedereen maakte zich druk om kwik in vette vis maar vergat de grootste bron van kwik bij jonge kinderen.

    Dr. Haley, departementshoofd Chemie aan de University of Kentucky, heeft bijvoorbeeld aangetoond dat hoe méér testosteron aan Thimerosal wordt toegevoegd, hoe sneller neuronen "afsterven". En wat doen neuronen ?

    • sensorische neuronen; deze zetten prikkels om in signalen en sturen deze naar de hersenen
    • motorische neuronen; sturen signalen naar de spieren toe
    • schakel neuronen; deze vormen een schakel tussen sensorische en motorische neuronen en geven dus een signaal door.

    Het is algemeen bekend dat bijvoorbeeld voor elke vrouwelijke autist er vier mannelijke zijn. Verder is aangetoond door Dr. Cohen dat de hoeveelheid testosteron in de baarmoeder evenredig is met de kans op het krijgen van een autistisch kind.

    Vergeet niet dat amalgaam vullingen ook weer kwik bevatten en dus ook een risico inhouden, ook dit wordt stelselmatig door de overheid en reguliere tandartsen ontkend. Maar dezelfde overheid vindt kwik zo giftig dat het niet meer mag worden gebruikt in thermometers, hoezo hypocriet? Was kwik in vaccins en vullingen dan niet gevaarlijk voor de gezondheid?

    Als je denkt dat dit allemaal onzin is kijk dan eens naar deze uitgebreide tv special

    Het ergste vind ik nog dat veel alternatieve artsen al heel lang waarschuwen voor het hoge aantal vaccins bij jonge kinderen en de risico's op een verstoord immuunsysteem en kwikvergiftiging en belachelijke worden gemaakt door de medische wereld.

    Een homeopatische arts die veel weet over risico's bij vaccinaties is Tinus Smits, lees zijn verhaal maar eens.

    En ook bepaalde griepvaccins bevatten dit conserveermiddel !!! Zover ik nu weet is alleen de neusspray versie van het griepvaccin FluMist vrij van Thimerosal

    Kwik tast het zenuwstelsel aan, wat kan leiden tot een verminderd coördinatievermogen, geheugenverlies, rillingen, irritaties en oogproblemen. Ben dus heel benieuwd of er ook verbanden zijn te vinden tussen de griepprikken met Thimerosal en neurologische aandoeningen bij ouderen die deze regelmatig krijgen.

    Ron


    Video - Akansas fights against the Flu Shots Merck Gardasil Lies!!!


    Nieuw immunotoxisch effect Thimerosal (zit in vele griepvaccins) verandert
    werking van dendrietcellen

    Thimerosal, een conserveermiddel op basis van kwik, dat oa in de meerderheid van griepvaccins wordt gebruikt is al eerder gelinkt aan neurotoxische effecten. Nieuw onderzoek onthult nu ook het effect op het immuunsysteem doordat het de manier waarop dendrietcellen reageren op biochemische signalen verandert. Deze cellen spelen een belangrijke rol bij infecties. Eén geactiveerde dendriet cel kan al honderden T-cellen op de indringer afsturen, maar dan moet de cel dus wel goed reageren.

    Bij concentraties van 200 ppb gingen deze dendriet cellen zelfs dood!. Het doorlopende gebruik van thimerosal in (griep)vaccins en andere produkten moet dus reden zijn voor meer onderzoek naar deze immuuntoxische effect van dit middel en het aandeel ethylkwik daarbij.

    http://www.ehponline.org/docs/2006/114-7/ss.html#pote

    De studie

    http://www.ehponline.org/docs/2006/8881/abstract.html


    De waarheid achter het vaccin conserveermiddel Thimerosal

    Dit conserveermiddel lag in Amerika onder vuur omdat het voor 50% uit kwik bestaat en veel in kindervaccins zat. Dit is vanaf 2000 langzaam verdwenen maar wordt nog wel volop gebruikt in een groot deel van de bekende griepvaccins voor ouderen en zwakkeren.

    Uit onderstaand artikel blijkt oa dat het middel alleen in 1930 is getest op veiligheid door artsen die betaald werden door de fabrikant. Doordat de fabrikant machtige vriendjes in het Witte Huis en het Congres is er zelfs in 2002 een wet aangenomen waarbij werd bepaald dat deze fabrikant nooit door ouders aansprakelijk kon worden gesteld voor schade ontstaan door vaccinaties van deze firma, een absoluut schandaal. Interessant is verder het feit dat de oude Bush (George) in de raad van bestuur heeft gezeten. Begint weer op het bekende aspartaam verhaal te lijken waarbij de inmiddels ontslagen defensie chef Rumsfeld het middel de markt in heeft gedrukt ondanks eerder verzet van de FDA.

    http://anderekijk.net/columns/thimerosal.html
    http://www.inthesetimes.com/site/main/article/649

    http://www.fonteine.com/thimerosal.html

    Nog erger is deze studie waaruit bleek dat Thimerosal de werking van dendrietcellen kan verstoren, deze cellen zijn belangrijk voor je afweer omdat zij honderden T-Cellen op een mogelijke infectiebron af kunnen sturen. Je neemt dus een vaccin om een ziekte af te weren maar ondermijnt meteen je afweer tegen infecties.

    http://www.ehponline.org/docs/2006/114-7/ss.html#pote

    Het ergste van dit verhaal is nog dat juist kwetsbare ouderen en jonge kinderen ieder jaar een griepvaccin kunnen krijgen waar dit stokoude middel nog altijd inzit.


    Rel in Amerika, aantal autistische kinderen daalt
    na daling van kwik vaccins

    Dankzij de speciale "Freedom of information act" komt er nu informatie vrij over de rol van de CDC (Centers for Disease Control) bij het Thimerosal schandaal. Dit op kwik gebaseerde conserveer middel wordt in verband gebracht met veel neurologische aandoeningen, inclusief autisme in kinderen die na 1989 zijn geboren.

    Nadat er een verband bleek tussen hoge dosis kwik en gezondheids problemen bij kinderen heeft de CDC al in juli 1999 vaccinmakers geadviseerd om niet langer de stof Thimerosal te gebruiken.

    Omdat er grote voorraden vaccins voorhanden waren en een verbod te kostbaar voor de industrie zou zijn zijn er dus nog miljoenen kinderen met deze stof ingeent. De CDC heeft zelfs nog een voorstel van Smithkline Beecham of Thimerosal vrije vaccins afgewezen.

    Studies op basis van twee databases van de overheid laten een duidelijke stijging zien van autisme gevallen bij stijgend gebruik van Thimerosal en een zeer duidelijke daling wanneer dit middel niet meer wordt gebruikt.

    Links

    Time for CDC to Come Clean. Correspondence newly obtained under the Freedom of Information Act raises troubling new questions about CDC's role in the Thimerosal scandal. Thimerosal is the mercury-based vaccine preservative that has been linked to epidemics of neurological disorders, including autism, in American children born after 1989. Responding to scientific studies linking dangerous levels of mercury to a range of health disorders, the CDC in July 1999 recommended that the nation's vaccine makers eliminate Thimerosal as a preservative, "as soon as possible." http://www.huffingtonpost.com/robert-f-kennedy-jr/

    Early Downward Trends in Neurodevelopmental Disorders Following Removal of Thimerosal-Containing Vaccines
    http://www.jpands.org/vol11no1/geier.pdf

    Analysis of two independent government databases shows that the alarming increase in reported cases of autism not only slowed but actually reversed since thimerosal was removed from childhood vaccines, according to the lead article in the spring 2006 issue of the Journal of American Physicians and Surgeons. http://www.aapsonline.org/nod/newsofday265.php


    Vaccins en immunoglobulinen die thiomersal of timerfonaat bevatten

    Anti-D immunoglobulinen : Rhesuman , Rhogam
    Polyvalente immunoglobulinen : Globuman
    Specifieke immunoglobulinen tegen hepatitis A : Globuman Hepatite A
    Specifieke immunoglobulinen tegen hepatitis B : Hepuman
    Specifieke immunoglobulinen tegen tetanus : Tetuman
    Vaccins tegen influenza : a-RIX , Fluvirin , Influvac S , Mutagrip S , Vaxigrip
    Vaccins tegen hepatitis B : Engerix-B , H-B-Vax II
    Vaccin tegen hepatitis A en hepatitis B : Twinrix
    Vaccins tegen meningo-encefalitis door flavivirus : FSME lmmun Inject
    Vaccins tegen tetanus : Anatoxal TE , Tetamer , Tevax
    Vaccins tegen difterie-tetanus : Anatoxal Di Te , Ditemer , Tedivax , Tedivax pro adulto
    Vaccins tegen difterie-tetanus-kinkhoest : Combivax , Triamer
    Vaccins tegen difterie-tetanus-kinkhoest-Haemophilus influenzae type b : Tetract-HIB

    http://www.bcfi.be/Folia/2000/F27N05C.cfm


    Vaccins verantwoordelijk voor spectaculaire toename van autisme

    In september 1999 kondigde de firma Merck (ook fabrikant van het fameuze VIOXX) aan dat hun hepatitis B-vaccin niet langer meer ethylkwik (ontsmettingsmiddel) zou bevatten. Het Amerikaanse FDA keurde het vernieuwde geneesmiddel goed. Ondanks dit alles bleef Merck thimerosal (ook thiomeral) gebruiken tot op deze dag. Zes jaar lang bleef men aan vaccins ethylkwik toevoegen en werd het welzijn van kinderen voor de rest van hun leven geruïneerd.

    Thimerosal (dat 50% ethylkwik bevat) wordt er van verdacht autisme en andere neurologische ziekten te veroorzaken. De verdediging van de fabrikant is dat het niet bewezen is dat deze stof schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Dit dure onderzoek zal uiteraard niet door de firma uitgevoerd worden. De overheid steunt liever de farmaceutische firma’s dan zelf dit onderzoek te bekostigen. Wij kunnen slechts vaststellen dat de dosis kwik in het vaccin 87 maal hoger is dan de aanbevolen dagelijkse maximum inname van kwik in vis!!! Deze hoeveelheden zijn berekend op volwassenen. Wanneer we een omzetting doen naar kinderen komen we op een hoeveelheid kwik die méér dan 200 maal de aanbevolen hoeveelheid overschrijdt.

    http://www.debrozevlinder.be/vaccin.htm


    Immunoglobuline met thiomersal niet voor kleine kinderen

    Recent is door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen de productinformatie (deel I B1) aangepast van het product: Immunoglobuline I.M (RVG 16941), Sanquin (CLB).

    De 15 ml multidose-presentatie van het product bevat thiomersal als conserveermiddel. Thiomersal splitst in thiosalicylaat en ethylkwik dat toxicologisch overeen komt met methylkwik. Op grond van epidemiologische studies is door de WHO een limiet berekend voor de maximaal toegestane hoeveelheid methylkwik per week voor volwassenen. De zich ontwikkelende hersenen van foetussen en kleine kinderen zijn gevoeliger voor de neurotoxiciteit van methylkwik dan volwassenen. Gebruik makend van bovengenoemde limiet is een maximaal toelaatbare hoeveelheid ethylkwik voor pasgeborenen en kinderen afgeleid.

    Bij de dosering volgens voorschrift voor de indicatie "ernstige gecombineerde immunodeficiënties" en "agamma-globulinemie", treedt bij jonge kinderen een aanmerkelijke overschrijding van deze limiet op.

    Naar aanleiding van de thans ter beschikking staande gegevens heeft het College besloten om de volgende waarschuwing in de I B1 tekst op te nemen:

    "In verband met de aanwezigheid van thiomersal in de 15 ml multidose-presentatie, wordt vanwege de hoge ethylkwikbelasting aangeraden om deze presentatievorm niet bij kinderen jonger dan zes jaar te gebruiken bij primaire immunodeficiënties".

    http://www.cbg-meb.nl/NL/nieuws/act98/act9810c.htm


    Het meningokokken-vaccin bevat 25 ug/0,5 ml kwik

    http://www.xs4all.nl/%7Estgvisie/AMALGAM/EN/SCIENCE/Menomune.pdf


    Influvac, Vaxigrip griepvaccins

    Ook dit vaccin bevat Thimerosal.....

    Andere namen

    • Fluarix®
    • Griepspuit
    • Influenza Vaccin
    • Vaxigrip®

    http://www.consumed.nl/database/geneesmiddelen/print.php3?id=4329


    Grootste medisch schandaal ooit op komst

    In de Verenigde Staten komt bijna dagelijks het onderwerp aan bod dat één van de grootste medische schandalen ooit lijkt te worden. Steeds meer wetenschappers, ook uit de beste universiteiten van het land zoals het MIT, ondersteunen nu de stelling dat het bewaarmiddel "Thimerosal", tot voor kort aanwezig in de meeste kindervaccins, dé oorzaak is van het stijgende aantal kinderen met mentale handicaps.

    Aan de andere kant hebben we het Center for Disease Control and Prevention (die instaat voor vaccinatie), en ook de Wereldgezondheidsorganisatie, die beweren dat Thimerosal in vaccins perfect veilig is. Niettemin heeft de CDC vanaf ongeveer 1999 alle Thimerosal uit vaccins laten verwijderen. Natuurlijk hoeft u dit niet te geloven, ik ben maar een zeveraar... Als u naar volgende adressen gaat, dan krijgt u een video-duel te zien op de nationale zender NBC tussen New York Times reporter David Kirby, auteur van het boek "Evidence of Harm", en een zenuwachtige Harvey Fineberg, president van het prestigieuze Institute of Medicine:

    Deze uitzending was te zien op augustus 2005... In die uitzending heeft men het nog over een "controverse", maar het begint er steeds meer op te lijken dat Dr. Haley & co gelijk krijgen. Dr. Haley, departementshoofd Chemie aan de University of Kentucky, heeft bijvoorbeeld aangetoond dat hoe méér testosterone aan Thimerosal wordt toegevoegd, hoe sneller neuronen "afsterven".

    Het is algemeen geweten dat bijvoorbeeld voor elke vrouwelijke autist er vier mannelijke zijn. Verder is aangetoond door Dr. Cohen dat de hoeveelheid testosterone in de baarmoeder evenredig is met de kans op het krijgen van een autistisch kind.

    Tim Stassen


    Meer dan 1 miljoen kinderen krijgen nog steeds kwik vaccins: de griepprik

    The Age of Autism: Mercury creeps back in

    New calculations suggest children today can be exposed to more than half the mercury that was in vaccines in the 1990s, even though manufacturers began phasing it out in 1999. Adjusted for a child's body weight at the time of the shots, there's virtually no reduction at all, according to this analysis.

    The source: Flu vaccines, which have been recommended for millions more kids over 6 months old and pregnant women in the past few years. Most of those shots still contain the mercury-based preservative called thimerosal that some fear is behind a huge rise in autism diagnoses. "It's been under the radar and it's allowed health officials to say, 'We've taken it out of all the childhood vaccines,'" said Dr. David Ayoub, an Illinois anti-thimerosal activist who put the data together along with Maryland researchers David Geier and Dr. Mark Geier. "They don't consider influenza one of the mandated childhood vaccines yet," Ayoub said. But because the Centers for Disease Control and Prevention now recommends flu shots for all pregnant women and all children between 6 months and age 5, doctors routinely give them.

    http://www.sciencedaily.com/upi/index.php?feed=Science&article=UPI-1-20060317-22550900


    Griepvaccin zonder Thimerosal - FluMist neusspray

    http://www.flumist.com/pdf/patientinfo.pdf


    Vis met kwik mag niet maar vaccins met kwik wel

    Don’t Eat the Fish?

    In March, 2001, the FDA issued a statement warning pregnant women and young children not to eat fish containing high levels of mercury for fear of causing neurological problems in children. Yet, the CDC's National Immunization Program (NIP) has continued to allow these same sensitive populations to be exposed to mercury from routinely administered flu shots which contain more mercury than seafood. Why?

    In 2001, the CDC and its Office of the NIP contracted with the Institute of Medicine to create the Immunization Safety Review Committee in order to examine the scientific evidence regarding a number of vaccine injury hypotheses including the correlation between reception of thimerosal containing vaccines and the onset of neurodevelopmental disorders including autism.

    The IOM’s first report on thimerosal was issued in October, 2001 (Immunization Safety Review: Thimerosal - Containing Vaccines and Neurodevelopmental Disorders (2001) Institute of Medicine) and addressed the question if exposure to thimerosal containing vaccines could be associated with adverse neurodevelopmental disorders. The committee stated they found the hypothesis “biologically plausible.” The committee recommends that infants, children and pregnant women should not be exposed to thimerosal containing vaccines.

    http://www.redflagsdaily.com/articles/2005_mar01_2.html


    ABC 7 Medical: Autism Study Prompts Debate

    A new study shows a dramatic decrease in the rate of autism since mercury has been removed from most childhood vaccines. But the whole topic of childhood vaccines remains controversial, as the centers for disease control disputes the study. medical reporter Kathy Fowler joins us with a look at this study. Kathy Fowler: local researchers looked at three different federal and state data bases to determine what they say is absolute proof that thimerosal or mercury in vaccines has been responsible for an epidemic of autism in this country. But the CDC calls the study misleading. one local mother says all she wants is the truth.

    http://www.wjla.com/news/stories/0306/309536.html


    Merck Misled on Vaccines, Some Say

    The firm supplied shots containing a mercury compound after saying it had halted its use

    Drug maker Merck & Co. continued to supply infant vaccine containing a mercury-based preservative for two years after declaring that it had eliminated the chemical. In September 1999, amid rising concern about the risks of mercury in childhood vaccines, Merck announced that the Food and Drug Administration had approved a preservative-free version of its hepatitis B vaccine.

    ?Now, Merck's infant vaccine line,? the company's press release said, ?is free of all preservatives.?

    But Merck continued to distribute vaccine containing the chemical known as thimerosal, along with the new product, until October 2001, according to an FDA letter sent in response to a congressional inquiry. The thimerosal-containing supplies had expiration dates in 2002.

    http://www.yourlawyer.com/articles/read/9713/


    We have traded treatable childhood illnesses for lifelong, extremely
    costly disability and disease

    Why Do Pediatricians Deny The Obvious?

    It’s 2006, and for the first time in history, U.S. children are sicker than the generation before them.

    What happened? Many have argued that the increasingly aggressive vaccination schedule is partly to blame. (18-23) In the 1980s, more vaccines were given earlier in infancy, as were more multivalent doses, most of which contained mercury. In the 1990s, genetically recombined vaccines came into use for the first time, and were used universally on day-old infants, who had never before been vaccinated with anything. Indeed, children are currently advised to get 54 vaccine doses by age 12 — a circumstance unprecedented in human history, and one that coincides neatly with the escalation in child health problems. If true, by vaccinating so zealously, rather than making children healthier, as school districts, federal health programs, corporate health infrastructures, and pediatricians insist, we have traded mostly benign or treatable childhood illnesses for incurable, lifelong, extremely costly disability and disease. It means that current vaccine policy and practice create more morbidity and mortality than they prevent in U.S. children.

    http://www.redflagsdaily.com/articles/2006_mar08.html


    91 Memo Warned of Mercury in Shots

    A memo from Merck & Co. shows that, nearly a decade before the first public disclosure, senior executives were concerned that infants were getting an elevated dose of mercury in vaccinations containing a widely used sterilizing agent.

    The March 1991 memo, obtained by The Times, said that 6-month-old children who received their shots on schedule would get a mercury dose up to 87 times higher than guidelines for the maximum daily consumption of mercury from fish.

    When viewed in this way, the mercury load appears rather large,? said the memo from Dr. Maurice R. Hilleman, an internationally renowned vaccinologist. It was written to the president of Merck's vaccine division.

    The memo was prepared at a time when U.S. health authorities were aggressively expanding their immunization schedule by adding five new shots for children in their first six months. Many of these shots, as well as some previously included on the vaccine schedule, contained thimerosal, an antibacterial compound that is nearly 50% ethyl mercury, a neurotoxin.

    http://www.yourlawyer.com/articles/read/9283/


    Deadly immunity

    When a study revealed that mercury in childhood vaccines may have caused autism in thousands of kids, the government rushed to conceal the data  and to prevent parents from suing drug companies for their role in the epidemic.

    In June 2000, a group of top government scientists and health officials gathered for a meeting at the isolated Simpsonwood conference center in Norcross, Ga. Convened by the Centers for Disease Control and Prevention, the meeting was held at this Methodist retreat center, nestled in wooded farmland next to the Chattahoochee River, to ensure complete secrecy. The agency had issued no public announcement of the session -- only private invitations to 52 attendees.

    There were high-level officials from the CDC and the Food and Drug Administration, the top vaccine specialist from the World Health Organization in Geneva, and representatives of every major vaccine manufacturer, including GlaxoSmithKline, Merck, Wyeth and Aventis Pasteur. All of the scientific data under discussion, CDC officials repeatedly reminded the participants, was strictly "embargoed." There would be no making photocopies of documents, no taking papers with them when they left.

    The federal officials and industry representatives had assembled to discuss a disturbing new study that raised alarming questions about the safety of a host of common childhood vaccines administered to infants and young children. According to a CDC epidemiologist named Tom Verstraeten, who had analyzed the agency's massive database containing the medical records of 100,000 children, a mercury-based preservative in the vaccines -- thimerosal -- appeared to be responsible for a dramatic increase in autism and a host of other neurological disorders among children. "I was actually stunned by what I saw," Verstraeten told those assembled at Simpsonwood, citing the staggering number of earlier studies that indicate a link between thimerosal and speech delays, attention-deficit disorder, hyperactivity and autism.

    Since 1991, when the CDC and the FDA had recommended that three additional vaccines laced with the preservative be given to extremely young infants -- in one case, within hours of birth -- the estimated number of cases of autism had increased fifteenfold, from one in every 2,500 children to one in 166 children.

    http://dir.salon.com/story/news/feature/2005/06/16/thimerosal/index.html


    Autism cover-up video -MSNBC

    http://video.msn.com/v/us/msnbc.htm

    Interview met de schrijver Robert F. Kennedy


    Onderzoekers worden tegengewerkt

    Onderzoekers Dr Mark en David Geier die onafhankelijk onderzoek doen naar vaccins en worden tegengewerkt door Amerikaanse instanties:


    Risico's op aandoeningen en hoeveel kwik in vaccins

    vaccin.jpg (26678 bytes)

    The results of the Generation Zero analyses are striking and more supportive of a causal relationship
    between vaccine mercury exposure and childhood developmental disorders (especially autism) than
    any of the results reported later

    • Relative risks of autism, ADD, sleep disorders and speech/language delay were consistently
    elevated relative to other disorders and frequently significant. Disease risk for the high
    exposure groups ranged from lows of 1.5X-2 times to as high as 11 times the disease risk of
    the zero exposure group.

    • Many other outcomes showed no consistent effect, while a few appeared to show a
    protective effect from vaccine mercury exposure (most likely children with these diagnoses
    were immunized later).

    • The strongest effect was for the highest levels of mercury exposure at the earliest time of
    exposure, consistent with the idea that infant brain development is most sensitive to the
    earliest exposures.

    • The elevated risk of autism for the highest exposure levels at one month ranged from 7.6 to
    11.4 times the zero exposure level. This increased risk level corresponds to the tenfold
    increase in autism rates seen since vaccine mercury exposures increase starting in 1990.

    Bron: http://www.safeminds.org/Generation%20Zero%20Pres.pdf


    FDA blijft nog steeds vaag over risico's

    However, depending on the vaccine formulations used and the weight of the infant, some infants could have been exposed to cumulative levels of mercury during the first six months of life that exceeded EPA recommended guidelines for safe intake of methylmercury.

    As a precautionary measure, the Public Health Service (including the FDA, National Institutes of Health (NIH), Center for Disease Control and Prevention (CDC) and Health Resources and Services Administration (HRSA) and the American Academy of Pediatrics issued two Joint Statements, urging vaccine manufacturers to reduce or eliminate thimerosal in vaccines as soon as possible (CDC 1999) and (CDC 2000). The U.S. Public Health Service agencies have collaborated with various investigators to initiate further studies to better understand any possible health effects from exposure to thimerosal in vaccines.

    http://www.fda.gov/cber/vaccine/thimerosal.htm


    A two-phased population epidemiological study of the safety of thimerosal-containing vaccines: a follow-up analysis

    Med Sci Monit, 2005; 11(4): CR160-170

    Despite conclusions by the Institute of Medicine that there is no relationship between thimerosal and autism, and that no further studies should be conducted to evaluate the relationship between thimerosal and autism, it is clear from these data and other emerging data that has been recently published, additional neurodevelopmental disorder research should be undertaken in the context of evaluating mercury-associated exposures, especially when thimerosalfree vaccines are a readily available option for the most vulnerable populations. It should be a priority to improve access to thimerosal-free vaccines.

    http://www.generationrescue.org/pdf/geier6.pdf


     

    Meer videos

     

     

    13-10-2009, 10:04 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaders twijfelsVaderschap is een kwestie van vertrouwen. Technologische ingrepen als IVF in combinatie met draagmoederschap daargelaten, is immers makkelijk vast te stellen wie de moeder van een pasgeborene is. Maar de vader? Die weet niet altijd zeker of

    Vaders twijfelsVaderschap is een kwestie van vertrouwen. Technologische ingrepen als IVF in combinatie met draagmoederschap daargelaten, is immers makkelijk vast te stellen wie de moeder van een pasgeborene is. Maar de vader? Die weet niet altijd zeker of het kind wel van hem is. De ontdekking van DNA biedt sinds enkele decennia de mogelijkheid om die twijfels weg te nemen. Het LUMC en Sanquin zijn in Nederland de enige niet-commerciële instellingen waar je terecht kunt voor een vaderschapstest. Zij testen alleen als de uitslag naar verwachting betrouwbaar en rechtsgeldig is. Steeds meer commerciële bedrijven ruiken hun kans en bieden via internet tegen veel lagere tarieven doe-het-zelftesten aan.



    Foto: Arno Massee


    Allereerst wil DNA-onderzoeker prof. dr. Peter de Knijff (Humane Genetica) een hardnekkig misverstand uit de weg ruimen. Hij heeft regelmatig journalisten aan de lijn die vragen of het klopt dat 10 procent van de kinderen niet van de veronderstelde vader is. "Ik weet niet waar dat verhaal vandaan komt, maar het klopt niet", zegt hij. "Er is slechts één uitgebreide, Zwitserse studie over gepubliceerd eind jaren tachtig en die kwam op 0,7 procent. Ook andere schattingen zitten altijd onder de 1 procent. Er zijn wel bepaalde gemeenschappen, bijvoorbeeld in West-Afrika, waarin het heel gewoon is dat een vrouw kinderen van verschillende mannen heeft. Maar dat kun je niet vertalen naar de rest van de wereldbevolking. Bovendien kunnen zowel de moeders als de mannen in die gevallen heel goed aanwijzen welk kind van welke vader is."


    Labs tegen elkaar uitspelen
    Wie in Nederland zeker wil weten of hij de biologische vader van een kind is, kan sinds tien jaar terecht bij het LUMC en al sinds 1964 bij Sanquin (voor 1998 heette dat CLB). De laatste jaren is daar een aantal commerciële internetbedrijven bijgekomen. Het prijsverschil is aanzienlijk. Een vaderschapstest voor twee personen (vader en kind) kost bij het LUMC ruim 700 euro en Sanquin is nog wat duurder. Bij het commerciële Consanguinitas kost een test rond de 200 euro. Volgens directeur Eric Willems van Consanguinitas gaat de lage prijs niet ten koste van de kwaliteit. "Wij besteden de DNA-testen uit aan laboratoria. Het bedingen van een lage prijs is een kwestie van verschillende labs tegen elkaar uitspelen. Alle laboratoria leveren kwalitatief goede testen. Wat onze kosten natuurlijk ook enorm drukt is dat wij met thuistesten werken."


    De internetbedrijven hebben een gat in de markt gevonden; zij doen testen waaraan het LUMC en Sanquin zich niet wagen. Vaak is dat omdat de resultaten te onbetrouwbaar zijn. Een voorbeeld is het vaststellen of twee personen halfbroers van elkaar zijn. Willems: "Als je geen DNA van bijvoorbeeld de moeder hebt kun je als uitslag krijgen dat het voor 94 procent zeker is dat zij halfbroers zijn. Je hebt dan dus nog altijd een kans van 6 procent dat zij dat niet zijn." De Knijff heeft op zijn eigen afdeling onderzoek gedaan naar dit soort testen. "Er zijn hier medewerkers die voor 99,9 procent zeker mijn halfbroer of halfzus zijn. Terwijl ik zeker weet dat dat niet zo is en dat blijkt ook uit aanvullende testen. Naar schatting is minstens 5 procent van halfbroer- of halfzustesten vals positief. Wij doen het dan ook alleen als ook een van de ouders mee kan doen of als er veel broers en zussen zijn. Dan pas is de uitslag betrouwbaar."


    18 procent Indiaan
    De Knijff is niet enthousiast over de internetbedrijven, omdat toetsing vaak ontbreekt. "Consanguinitas schermt op zijn site met een iso17025-accreditatie, die aangeeft dat hun procedures worden gecontroleerd. Misschien maken zij gebruik van laboratoria met zo'n accreditatie, maar zelf hebben ze die niet. Dat zou wel moeten; zij zijn een intermediair, een brievenbus, maar die brievenbus moet wel gecontroleerd worden. Bovendien bieden ze van alles aan. 90 procent daarvan is echt volslagen flauwekul. Je etniciteit laten uitzoeken bijvoorbeeld. Ik heb dat bij een Amerikaans bedrijf laten doen en daaruit bleek dat ik voor 18 procent Amerikaans-Indiaans ben. Dat klopt echt niet. Met de methode die wij aan het ontwikkelen zijn voor forensisch onderzoek, is dat overigens 1 procent. En ook onze test vinden we nog steeds te onbetrouwbaar." Desondanks groeit de handel in vaderschapstesten via internet nog steeds. Willems: "Wij waren het tweede of derde internetbedrijf en bestaan nu twee jaar. Ik zie er nog elk half jaar eentje bijkomen."


    De redenen voor het laten doen van vaderschapsonderzoek zijn divers. Naast alimentatiezaken wordt het soms door geadopteerde kinderen gedaan om een biologische band te bevestigen. "Adoptiekinderen kunnen de test in uitzonderlijke gevallen door hun ziektekostenverzekering vergoed krijgen. Zo iemand moet dan aantonen dat hij door de onzekerheid over zijn afkomst een dermate grote identiteitscrisis heeft dat hij niet goed functioneert", vertelt de Knijff. "Maar soms is de reden ook heel banaal een enorme erfenis. Iemand beweert dan dat hij ook een kind is van de overledene en aanspraak kan maken op een deel van de erfenis. De wettelijke erfgenamen zijn dan over het algemeen not amused."


    Handtekening van de moeder
    Wie met de uitslag van een vaderschapstest naar de rechter wil, moet zorgen dat de test aan een aantal voorwaarden voldoet. Het LUMC en Sanquin, die samen jaarlijks tussen de 550 en 800 testen doen, hebben daar standaardprocedures voor. Dr. Neubury Lardy, woordvoerder vaderschapsonderzoek van Sanquin: "Bij het rechtsgeldig pakket moeten mensen zich legitimeren en worden er foto's genomen van alle te onderzoeken personen. Twee medewerkers verrichten de afname om fouten, zoals verwisselingen, te voorkomen. De moeder moet ook haar toestemming geven en haar handtekening zetten."


    Consanguinitas vraagt ook om een handtekening van de moeder. Willems: "We wijzen een aanvraag voor een vaderschapstest af als de handtekening van de moeder ontbreekt. Dan weten we zeker dat het achter de rug van de moeder om gebeurt en sturen we het formulier terug met het verzoek om het volledig in te vullen. Als er wel een handtekening staat, moeten wij erop vertrouwen dat deze van de moeder is. Anders pleegt iemand valsheid in geschrifte en kan hij met de uitslag niet naar een rechter stappen. Dan komt dat aan het licht."


    Gemoedsrust
    Hetzelfde probleem speelt bij het Q&Q thuisafnamepakket dat Sanquin sinds kort aanbiedt. "We hebben dit een half jaar geleden ontwikkeld omdat er vraag naar was", vertelt Lardy. "Vaak wordt het gedaan voor de eigen gemoedsrust of als mensen eigenlijk al weten hoe het zit, maar dit bevestigd willen zien. Als mensen met de uitslag juridische stappen willen ondernemen dan raden wij aan om de rechtsgeldige test te doen."


    Het is niet moeilijk situaties te bedenken waarin mensen met doe-het-zelftesten kunnen sjoemelen. Een man kan bijvoorbeeld stiekem DNA van een buurmeisje afnemen en dit opsturen, als hij om wat voor reden dan ook wil aantonen niet de biologische vader van zijn dochtertje te zijn. De Knijff: "Daarom beginnen wij niet aan thuistesten. De afname van DNA gebeurt in het LUMC of bij de huisarts en die ondertekent een verklaring dat de identiteit gecontroleerd is."


    Eeneiige tweelingbroer
    Na afname van het DNA wordt het in het lab bij een standaardtest op vijftien tot zeventien plaatsen vergeleken. "De commerciële bedrijven gebruiken hiervoor dezelfde standaardpakketten als wij, maar wij doen aanvullende testen als de uitslag niet zeker is", zegt De Knijff, die betwijfelt of de internetbedrijven dat ook doen. "Als er drie of meer verschillen zijn, is de man in kwestie niet de vader. Een of twee verschillen kunnen door mutaties komen en dan breiden we de test uit met bijvoorbeeld delen van het y- of x-chromosoom." 100 procent zekerheid dat iemand wél de vader is, bestaat niet. De Knijff: "Iemand kan een eeneiige tweelingbroer hebben. Misschien weet hij dat zelf helemaal niet, omdat beide kinderen meteen na de geboorte uit elkaar zijn gehaald."


    Overigens blijkt in het onderzoek van De Knijff de meerderheid van de mannen die de test doen wel de biologische vader te zijn. 30 procent is dat niet. Maar dat is nog weinig, vindt hij. "Dit zijn mensen die allemaal twijfelden aan hun vaderschap."

    13-10-2009, 10:03 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit een lezing van Cayce,

    Uit een lezing van Cayce,


    Reïncarnatie wil niet zeggen dat mensen in een dierlijke vorm terugkomen, het is ook niet zonder meer bijgeloof van ontwetende mensen. Het is een volkomen ernstig te nemen leer,zowel uit religieus als uit wijsgerig oogpunt. Miljoenen ontwikkelde mensen uit India en Boedistische landen geloven in reïncarnatie.


    De evolutie van de mens om nu eens als man, dan als vrouw, eens als vorst en dan als arme  en niet telkens behorend tot hetzelfde ras, met als eindpunt het bereiken van de perfektie in de menselijke geest en daarna de geestelijke wereld.


     


    (Noot van Wings, wat zou dit inhouden voor mensen die nu bv discrimineren? Zal dit inhouden dat je in een volgend leven zelf gediscrimineerd zal worden? Geldt dit niet met alles zo?


    Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld worde?)


    Bijbelcitaat over reïncarnatie :


          "Johannes de Doper zou een reïncarnatie zijn van Elia"


                                  "Elia is reeds gekomen"


            "Toen begrepen de discipelen


                     dat hij over Johannes de  doper   had   gesproken"


    Matheüs 17:12,3


    Of over de van geboorte af blind zijnde man


    "Wie heeft hier gezondigd, deze of zijn voorouders"


     


    De overbevolking op aarde werd toegeschreven aan de grote verdwenen beschavingen zoals Egypte, Atlantis, Mexico etc.


    De onzichtbare wereld kan miljoenen zielen herbergen,  in tijden dat het voor hen niet noodzakelijk is om op aarde te leven.


    Cayce uitspraken!


     


    *GOD BESTAAT*


    *ELKE ZIEL IS DEEL VAN GOD*


    *HET LEVEN HEEFT EEN DOEL*


    *HET LEVEN GAAT ONONDERBROKEN VERDER*


    *ALLE MENSELIJKE LEVEN VERLOOPT VOLGENS EEN WET*


    *LIEFDE VERVULT DE WET*


    *DE WIL VAN DE MENS SCHEPT ZIJN LOT*


    *DE GEEST VAN DE MENS HEEFT VORMENDE KRACHT*


    *HET ANTWOORD OP ALLE VRAGEN LIGT


    BINNEN HET IK*


    *VERWERF U EERST INZICHT IN RELATIE TOT DE SCHEPPENDE KRACHTEN VAN HET HEELAL OF GOD*


    *FORMULEER UW IDEALEN EN DOELSTELLINGEN IN HET LEVEN*


    *STREEF NAAR HET VERWEZENLIJKEN VAN DIE DOELEN*


    *WEES ACTIEF*


    *WEES GEDULDIG*


    *WEES BLIJMOEDIG*


    *LAAT DE UITKOMST  AAN GOD OVER*


    *TRACHT UW PROBLEEM NIET TE ONTWIJKEN*


    *WEES EEN KANAAL VOOR HET GOEDE NAAR ANDEREN TOE*


     


    WAT IS HET LEVEN?


    HET IS GOD


    GEOPENBAARD IN HET MATERIËLE VLAK


    WANT NOG ALTIJD IS HET IN HEM DAT WIJ LEVEN  WANDELEN EN ZIJN


    HET LEVEN IS EEN MATERIËLE OPENBARING VAN DIE UNIVERSELE KRACHT


    OF ENERGIE DIE WE GOD NOEMEN


     


    DE ENTITEIT WORD NIET UIT ZUIVER TOEVAL GEBOREN WANT DE AARDE IS EEN WERELD VAN OORZAAK EN GEVOLG,


    OORZAAK EN GEVOLG


    ZIJN OP DE AARDE EEN NATUURWET


    EN ALS EEN ZIEL DEZE WERELD BETREEDT IS HET OM


    DEZE WAARHEDEN TE LEREN KENNEN OF DOOR TE GEVEN, OPDAT ANDEREN


    OOK MEER KENNIS KRIJGEN,


    OMTRENT HET DOEL WAARVOOR ELKE ZIEL KOMT


    DE ERFENIS VAN ELKE ZIEL IS


    OM ZICHZELF TE LEREN KENNEN ALS ZICHZELF MAAR DESONDANKS ÉÉN MET DE CREATIEVE KRACHTEN


     


    U GAAT NIET NAAR DE HEMEL


    U GROEIT NAAR DE HEMEL TOE!


     


    ER IS GEEN TIJD, HET IS ÉÉN TIJD!


     


    ER IS GEEN RUIMTE, HET IS


    ÉÉN RUIMTE!


     


    HET GELIJKE BRENGT HET GELIJKE VOORT!


     


    WAT GE ZAAIT ZULT GE OOGSTEN


     


    GOD LAAT NIET MET ZICH SPOTTEN


     


    ZOALS U UW NAASTE BEHANDELD ZO ZULT U DOOR UW MEDEMENS WORDEN BEHANDELD


    KLEINE NOOT


    Betekenis hiervan is ook bv


    als je niet eerlijk bent t.o jezelf


    ervaar je misschien leugenachtige mensen in je omgeving, misschien ben je dan wel volstrekt oprecht tegen anderen alleen t.o jezelf ontbreekt er een zuiverheid, hier kom je ook op het gedeelte heb een ander lief gelijk uzelf,


    Je kunt wel ontzettend goed en lief zijn tegen anderen, maar als je jezelf vergeet hoe kun je dan verwachten dat anderen rekening met jou houden?


    Dus in die zin is de wereld jouw spiegel het gaat immers om het leren kennen van jouzelf?


    Als jij bv. vervelend doet tegen een kind, kan je buurman tegen je uitvallen bv,


    als je altijd aardig bent tegen anderen, maar niet tegen jezelf, hoe kun je dan verwachten dat mensen aardig tegen jou zijn?


    Dat zal niet gebeuren nml


    zelfrespect is een eerste vereiste!


    Van daaruit kun je groeien!


     


    LEVEN IS NIET ALLEEN MAAR LEVEN!


     


    NOG DOOD ALLEEN MAAR STERVEN!


     


    WANT DE GEBOORTE VAN HET EEN IS DE GEBOORTE VAN HET ANDER


    DIT GEZIEN VANUIT HET GEHEEL OF HET CENTRUM


    VAN WAARUIT ALLE STRALING PLAATSVINDT


     


    BEDENK DE DINGEN DIE U EENS VERRICHT HEBT, U KOMT ZE NU WEER TEGEN!


    ook vanuit vorige levens dus


     


    WEET DAT IN WELKE STAAT U ZICH OOK BEVINDT, VAN GEEST


    VAN LICHAAM,


    VAN CONDITIE,


    ZE IS WAT U OPGEBOUWD HEBT EN ZE IS NOODZAKELIJK VOOR UW ONTPLOOIING


     


    (noot Wings


    Dus vanuit vorige levens bouw je ook een staat van gezondheid van geest, lijf en leden op


    en tevens geldt hier de wet van karma


    voor jouw groei is alles van belang wat je meemaakt


    het is niet zomaar!Zeker niet zinloos


    Het is de bedoeling dat je hierdoor gaat groeien!


    Soms zijn het zelfs je eigen keuzes die je maakte voor je ter aarde kwam!


    Vergeet dit nooit hoe moeilijk dit ook lijkt soms


    en hoe hard het leven soms ook schijnt


    alles is en heeft een bedoeling!)


     


    HEB NOOIT MEDELIJDEN MET JE ZELF


    OF DENK NIET DAT IEMAND JE SLECHT BEHANDELD HEEFT


    WAT JE ZAAIT ZUL JE OOGSTEN


    (noot wings


    tevens wordt hiermee bedoeld dat 


    keuzes bv gemaakt zijn in de zin van


    ik kies deze ouders zodat ik kan leren zelfstandig worden


    ik kies deze partner zodat ik zal leren voor mezelf opkomen


    ik kies dit kind zodat ik kan leren liefhebben


    of ik kies dit levenspad zodat ik kan leren hoe het niet/wel  moet)


     


    LAAT GEEN TIJDEN VAN VERWERPELIJKE ONVERSCHILLIGHEID ONTSTAAN


    IN UW TEGENWOORDIGE ERVARING


    WEET DAT WAT U OOK OVERKOMT UW EIGEN ONTWIKKELING TEN GOEDE KOMT


    ALS U HET TEGEMOET TREEDT MET TOEPASSING VAN CREATIEVE BEGINSELEN


    (noot wings


    wat zijn creatieve beginselen?


    het creatief zijn in je denkwereld


    dus dingen minder zwart/wit zien bv


    blijven lachen whatever, hoe bitter ook


    maakt niet uit tover die smile op je gezicht en je zult zien je voelt je dan stukken beter of anders)


     


    WEET DAT ER GEEN ASTROLOGISCH NUMEROLOGISCH OF SYMBOLISCH BEPAALDE DRIFT STERKER IS DAN DE WIL VAN DE ENTITEIT TIJDENS ENIGERLEI ERVARING


    ELKE ZIEL IS HET VERMOGEN GEGEVEN TOT KIEZEN IN ELKE ERVARING


    IN ELKE OMSTANDIGHEID


     


    WEET DAT ALLE KRACHT


    ALLE GENEZING


    ALLE HULP


    VAN BINNENUIT MOET KOMEN


     


    DENK NIET WIE ZAL VAN OVER ZEE KOMEN


    OPDAT ER EEN BOODSCHAP KOME


    WANT ZIE HET IS IN UZELF


     


    WEET WAT UW IDEAAL IS EN HANDEL DAARNAAR


    BETER HET VERKEERDE TE DOEN DAN NIETS TE DOEN


    BEDENK WEL DE MAN DIE MAAR EEN TALENT KREEG


    BEGROEF  HET TALENT EN


    HET TALENT WERD HEM ONTNOMEN


     


    HET LOT OF KARMA HANGT AF VAN WAT DE ZIEL HEEFT GEDAAN MET DATGENE WAARVAN ZE ZICH BEWUST WAS


    (noot  wings


    dus als je weet wat je doet en je weet dat je fout bent zul je ter verantwoording worden geroepen hiervoor,


    weet je niet dat je fout bent dan kun je er immers niets aan doen!)


     


    WEET DAT ELK INDIVIDU OP AARDE EVENVEEL RECHTEN HEEFT ALS UZELF


    AL IS HET IN SOMMIGE OPZICHTEN NIET ZO VER GEVORDERD MET WAT HET TE LEREN HEEFT


     


    GEBRUIK  WAT U WEET TOT EER VAN GOD


    DAT IS GERECHTIGHEID


    (noot wings


    alle kennis die je bezit en hebt mogen leren behoor je te delen met anderen op een juiste zuivere manier!


    voor jezelf houden van kennis kan een vorm van egoïsme zijn)


     


    GEDULD IS NIET PASSIEF


    OF NEGATIEF


    HET IS EEN CONSTRUCTIEVE ZAAK


    EEN POSITIEF ACTIVERENDE KRACHT


    WANT HEEFT HIJ GEZEGD TERUG TE DEINZEN ALS IEMAND U OP DE WANG SLAAT?


    NEE JUIST DE ANDERE WANG TOEKEREN


    WEES ACTIEF IN UW GEDULD


    WEES ACTIEF IN UW RELATIES MET UW MEDEMENS


     


    BEDENK HIJ IS EEN GOD VAN LIEFDE


    WANT HIJ IS LIEFDE


    EEN GOD VAN GELUK


    WANT HIJ IS GELUK


     


    U MOET REKENSCHAP AFLEGGEN VAN IEDER IJDEL WOORD


    NIET DAT U NIET BLIJMOEDIG MOET ZIJN


    WANT ALS U HET VERMOGEN TOT LACHEN VERLIEST


    VERLIEST U HET VERMOGEN TOT BLIJDSCHAPPEN


    EN DAT IS HET BEGINSEL VAN CHRISTUS


     


    LEVEN IS BLIJDSCHAP


     


    BEDENK DAT HIJ LACHTE


    ZELFS OP OP WEG NAAR GOLGOTHA


    HIJ LACHTE EN DAT WAS JUIST WAT DE WOEDE OPWEKTE VAN VELEN


    (noot van wings


    dit is niet bedoeld als zijnde spottend lachen ergens om


    of onverschillig lachen


    dit is de lach die van binnenuit komt


    de lach waardoor niets je kan raken


    die lach wordt je pas eigen als je gelouterd bent door de wijsheid en het leven, als je je lessen leert in dit leven


    en ze begrijpt)


     


    WEET DAT ELKE ZIEL ZICHZELF ONTMOET


    GEEN ENKEL PROBLEEM KAN NML ONTLOPEN WORDEN


    ZIE ZE NU ONDER OGEN


    ( m.a.w je moet er toch een keer doorheen is het niet nu dan wel in een volgend bestaan op aarde)


     


    13-10-2009, 10:02 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trek een Engelen kaartje

    Trek een Engelen kaartje
    5/8/2009 20:24    


    36501 http://www.geocities.com/wingzie333/page54.html
     

    13-10-2009, 10:01 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee, een eeuwenoud medicijn

    Thee, een eeuwenoud medicijn
    In de eenentwintigste eeuw is het voor veel mensen niet meer dan normaal om voor elk kwaaltje een pilletje in te nemen. Tegen gewrichtspijn, om beter te kunnen slapen en vooral tegen pijn in het hoofd neemt men steeds vaker medicijnen in die vrij verkrijgbaar zijn in elke drogist.
    Maar in plaats van asperines en andere soorten pijnstillers is er een medicijn wat ook makkelijk te verkrijgen is, goedkoper en beter is voor je lichaam: thee.



    Drink bijvoorbeeld elke dag een kopje kamillethee om hoofdpijn tegen te gaan of lavendelthee om je te helpen ontspannen. Je kunt deze twee kruiden ook combineren voor optimaal effect, bijvoorbeeld voor het slapen gaan.
    Wanneer je last hebt van keelpijn, of deze nu gepaard gaat met een droge keel of overmatig slijm, is het aan te raden om thee te zetten met salie.
    Veel kruidentheeën zijn verkrijgbaar bij reformwinkels, (kruiden)drogisterijen en zelfs in de supermarkt (zoals de theeën van Zonnatura). Bovendien kun je de kruiden ook los kopen en met een thee-ei in heet water laten trekken.


     


    Ik heb van de week mega veel kamillethee gedronken, had er ineens zo'n zin aan...?

    13-10-2009, 10:01 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleutels tot Geluk orakel

    Sleutels tot Geluk orakel
    20/7/2009 00:26    


    36188 http://www.williamgijsen.org/FSi1_main.html

    13-10-2009, 10:00 geschreven door AngelWings  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Goedendag (grant)
        op Opbouw weerstand tegen griep
  • Bevestiging van bijna dood ervaring (Rob)
        op Bijna-doodbezoeken begrijpen
  • Antwoord (AngelWings)
        op Bandstemmen
  • Jou maandhoroscoop (Sebas)
        op NUMEROLOGY
  • Een onderzoek naar de werking van de hersenen (Roeline)
        op Bandstemmen

  • Mijn favorieten
  • Fantasy Angelwings
  • Angelwings Orakels
  • Gedichten en korte verhalen
  • Oude blog
  • Orakels startpagina
  • AngelWings Startpagina
  • Mijn youtube films
  • Angelwings design sets deel 1, deel 2 staat vermeld
  • Incredimail
  • Het beste nieuws

     
    Things with Wings


     
    ~*~ Zelf ben ik een 'bezige bij' inzake, Fotobewerkingen, Websites maken,
    Schrijven en Dichten, Avatars, Clubsets & vooral veel Glitters!
     (Ik vind dat heel erg mooi) -
    Schijnt overigens iets Italiaans te zijn heb ik mij laten vertellen,
    en ik heb een Italian tak aan de stamboom hangen :-)
    Dus wat je hier ook vindt het is bijna allemaal bewerkt, en of gemaakt
    of geschreven door mijzelve.
    Uche :P Groetjes AngelWings
     

     
    Grtz AngelWings

    Archief per week
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 18/02-24/02 2008

    My new Bling

     


     

     
    Spirituele website AngelWings


    Gedichten & Verhalen AngelWings


    Schrijversclub


    Weblog AngelWings


    Dreams From Brian


    Orakel Startpagina


    Amore et Labore


    MSN startpagina

     
     
     

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Categorieën

    Inhoud blog
  • Pittige kruiden doden kankercellen
  • Archeologie zeer interessante informatie
  • Gezondheidstips
  • Tegen verveling
  • Postkantoor lol

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    voetstappertje
    www.bloggen.be/voetsta

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.




    Forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs