Inhoud blog
  • Scalpelsafari
  • Reizen als fastfood
  • Mannennieuws
  • Plopperdeplopperdeplop, dit is absoluut geen flop
  • voorspellingen voor 2009
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    ANderSbekeken

    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scalpelsafari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meer en meer Belgen combineren een reisje naar het buitenland met een spotgoedkope medische behandeling. Ze laten in Turkije hun tanden rechtzetten of in Tunesië hun buikje wegzuigen.

    De Nederlandse bedrijfjes maken het de surfer gemakkelijk en bieden kant-en-klare paketten aan. Een vliegtuigticket, enkele overnachtingen en de opname in een lokaal ziekenhuis: het is met één klik bestelt. Bovendien liggen de prijzen veel lager dan de som van de individuele onderdelen, vaak tot 50 procent.

    Het gaat voor alle duidelijkheid om 'cosmetische' ingrepen, geen levensnoodzakelijke behandelingen dus. Het zorgt er meteen voor dat de sector amper gecontroleerd is. Veel bedrijven hopen via Google op het computerscherm van een potentiële patiënt te verschijnen en kiezen daarom voor een no-nonsense naam. Wat Tandreizen, Dental Holidays, Medical Holiday, Estetika Tours, Treat and Travel of Surgical Adventures aanbieden, is wel duidelijk.

    De besparingen ten opzichte van een Belgische kliniek zijn uiteraard fors. De borstvergroting die hier al snel 3.500 euro kost, betaal je in Tunesië hooguit 2.500 euro. In die pakketprijs zitten ook nog eens zes overnachtingen in een vijfsterrenhotel. Kwestie van gebruind en welgevormd terug te komen. Op dezelfde manier kost een tandimplantaat in Hongarije 680 euro, terwijl je er hier in de regel 2.000 euro voor neeertelt.

    Ook in de aanbieding: vijf nachten in een Tunesisch driesterrenhotel met vol pension en een "volledige liposuctie" voor 4.200 euro, achttien dagen Thailand en een facelift voor samen 5.000 euro, acht dagen Istanbul met vol pension in het Marriott en een ooglidcorrectie vanaf 1.725 euro. Het levert zelfs nieuwe Nederlandse woorden op: zo wordt platische chirurgie in Zuid-Afrika aangeprezen als een "scalpelsafari".

    Toch snap ik het niet. De mensen die plastische chirurgie ondergaan terwijl ze het niet nodig hebben, hebben meestal toch meer kapitaal in het algemeen?! Waarom nemen ze dan nog een vliegtuig om goedkoper ‘behandeld’ te worden? Ik denk dat deze mensen de indruk willen wekken dat ze enkel op vakantie gaan, en er 10 keer beter weer van terugkeren.”Op vakantie gaan kan toch deugd doen, niet waar, ik voel me helemaal herboren” (lees verbouwd).

    Schaamte dwingt hen om te zwijgen en te vluchten, want wie geeft er graag toe dat hij/zij niet perfect is? Ook de sociale klasse en de omgeving speelt een belangrijke rol. Snobisme, dat is het keyword voor dit medisch toerisme.

     

    07-02-2009 om 00:00 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reizen als fastfood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste bloggers, gelieve deze titel niet verkeerd op te vatten. Het is helemaal niet de bedoeling om te gaan reizen als hotdog of hamburger of er letterlijk een snoepreisje van te maken.

     

    Laat mij de titel verklaren: Treinen kunnen niet snel genoeg rijden. Zie maar naar Eurostar die sinds eind vorig jaar een snellere verbinding naar Londen heeft. Vliegtuigen met een halfuur vertraging vormen een probleem. En, ik moet eerlijk bekennen, de treinvertragingen en/of –afschaffingen werken ook op mijn gemoed.

     

    Zo snel mogelijk naar bestemming X, waar men zoveel mogelijk wil zien en doen, en dan de avond voor de terugreis de koffers inpakken, zodat je de volgende dag weer snel naar huis kunt. Ook zakenreizigers hebben “geen tijd”. Ze vliegen meestal ’s nachts, dan snel de auto in voor een tocht van vier uur. Van jetlag heeft men nog niet gehoord. En dit alles om tijd te besparen.

     

    Sinds wanneer is reizen gelijk aan snelheid en niet aan ontspannen? Waarom wil de hedendaagse toerist overal zo haastig naartoe? Als je op reis wil gaan, is het toch de bedoeling dat je ontspannen terugkomt, dat de batterijen weer opgeladen zijn. Waarom kan de reis zelf niet langer als een essentieel onderdeel van de bestemming gezien worden? Vandaar de titel “Reizen als fastfood”: liefst drie reizen per jaar, maar aan een waanzinnig tempo. Liever veel dan in stijl.

     

    Blijkbaar zit dit in onze Westerse beschaving ingeburgerd. Een beschaving van schedules, uurroosters, afspraken,.... Zoals ze in Afrika zeggen over blanken: “Jullie hebben het uurwerk, maar wij de tijd”. En daar schuilt heel wat waarheid in!

     

    13-01-2009 om 16:25 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannennieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goed nieuws voor de voetbalgekken onder ons: het meest voetbalgekke land van de wereld krijgt een museum dat helemaal aan deze sport is gewijd. Voor het Museo de Futebol moet je in Sao Paulo zijn. De exporuimte is ingedeeld in 3 sectoren: ‘emotie’, ‘historische hoogtepunten’ en ‘amusement’.

     

    Grote panelen met reuzenfoto’s, beelden van voetbalhelden geprojecteerd op beeldschermen, een groot auditorium.... echt alles heeft men uit de kast gehaald om de geschiedenis van de Braziliaanse voetbal tot leven te wekken.

     

    Volgens mij wordt dit museum het tweede Mekka, alleszins een bedevaartsoord voor voetbalfans. Als je nog maar ziet hoeveel mensen er bezeten zijn van voetbal, hoeveel mensen er erg in opgaan (denk maar aan de zogenaamde hooligans), zal ook dit museum veel ophef veroorzaken. Zeker in Brazilië zal er een grote toestroom zijn naar dit museum, Brazilianen worden niet voor niets voetbalgek verklaard.

     

    13-01-2009 om 00:00 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plopperdeplopperdeplop, dit is absoluut geen flop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Net als vorig jaar waren Hans Bourlon en Gert Verhulst (gedelegeerd bestuurders van het succesbedrijf Studio 100) genomineerd voor de titel van Manager van het Jaar. Dit jaar zijn ze het geworden, wat ook helemaal niet onlogisch is aangezien Studio 100 maar blijft groeien.

     

    Toen Studio 100 werd opgericht in 1996, keek iedereen er met argusogen naar. Dertien jaar en vele hersenspinsels later overschreed hun onderneming vorig jaar voor het eerst de grens van 100 miljoen euro omzet. Veertig procent daarvan is afkomstig uit het buitenland Naast de 25 miljoen euro omzet die uit Nederland komt, is dat vooral te danken aan de overname van het Duitse EM Entertainment, waardoor Studio 100 onder andere het figuurtje Pippi Langkous in de portefeuille kreeg.

     

    Niemand had kunnen bedenken dat “die sprekende hond” zou uitgroeien tot een bedrijf dat 3 pretparken overkoepelt. Bovendien huisvest het een film- en televisiepoot, een theaterpoot, een uitgeverij, een audio- en video- en een licenties- en merchandisingpoot. Zo kregen de 3 pretparken in 2008 ruim 1,5 miljoen bezoekers over de vloer.

     

    Wat maakt hun bedrijf toch zo’n succes? Hoe komt het dat iedereen de liedjes kent van Samson, Mega Mindy, Piet Piraat,... . Wat kunnen die pluchen beesten wat andere mensen niet kunnen? Ik denk dat niemand dit echt kan verklaren. Mischien luistert Studio 100 naar de noden van de kleinsten onder ons. Misschien wist Studio 100 dat er in die sector nog vééééél geld te rapen viel! Alleszins wat ze ook doen of proberen, het slaat allemaal aan.

     

     

     

     

     

    link: http://www.trends.be/nl/economie/mensen/4-239-51303/hans-bourlon-en-gert-verhulst-managers-van-het-jaar.html

    09-01-2009 om 12:31 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorspellingen voor 2009

    Allereerst wenst Andersbekeken u een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar toe!!

     

    Met het nieuwe jaar dat gekomen is, wordt er ook al druk gespeculeerd: Gaan we besparen op ons vakantiebudget? Blijven we dichter bij huis? Denken we helemaal niet meer aan 2008, het jaar van de financiële crisis?

     

    Andersbekeken geeft haar mening over ons reisgedrag en nieuwe trends.

     

    Allereerst ben ik er van overtuigd dat men zuiniger gaat reizen. Voor 2009 verwacht ik meer fiets- en wandelvakanties. Daarvan gaan vooral de buurlanden en ons eigen land kunnen profiteren.

     

    Daarnaast verwacht ik ook meer auto- en motorhomevakanties. Zeker als de benzineprijs redelijk blijft. Frankrijk blijft nog steeds populair: je bent niet dagenlang onderweg en je hebt toch het gevoel echt op vakantie te zijn.

    Campings zullen hun omzet dan ook zien stijgen. Tegenwoordig zijn de meeste campings ook al uitgerust met wateraansluiting, zwembad, recreatieruimte enz. Dit maakt het voor vele mensen dan ook heel wat comfortabeler.

     

    Verder zie ik vooral een mooie toekomst in B&B’s. De laatste jaren zijn B&B’s als paddenstoelen uit de grond gerezen en ik denk dat ze als een geduchte concurrent van hotels mogen gezien worden.

     

    Voor de crisis was het de gewoonte om drie keer op vakantie te gaan: de hoofdvakantie, een citytrip en hier en daar nog een paar dagen tussendoor. Wellicht zal dit nu niet meer het geval zijn; ja, weeral dankzij de crisis. Toeristen die willen reizen, zullen nog steeds blijven reizen, maar zullen minder ver reizen, of het minder ver zoeken. De hoofdvakantie gaat wel de prioriteit blijven. En vooral de all-inclusive-formule gaat scoren. Dit omdat de prijs vastligt.

     

    Het ecotoerisme gaat ook scoren volgens mij. Toeristen worden zich meer en meer bewust van het milieu en gaan meer aandacht besteden aan natuurgebieden. Denk maar aan vliegtuigen die op biobrandstof vliegen. Dit zou men niet doen, moest men niet milieubwust zijn. Of het kopen van een “green seat”: een vliegtuigstoel waarop je een bijdrage betaalt die in ruil daarvoor bomen aanplant.

     

    Als conclusie wil ik schrijven dat dit maar speculaties zijn van Andersbekeken. 2009 heeft zich ingezet als een jaar van onzekerheid en twijfel. We weten dus niet met zekerheid wat er komen zal. Één ding is zeker: eind 2009 zullen we zien wat er verwezenlijkt is van deze voorspellingen en wat niet.

    03-01-2009 om 14:22 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bye bye tourists... see you (hopefully) soon

    Toerisme Brugge gaat voortaan, samen met de hoteliers, verenigd in de vzw Hotels Brugge, de dagtoeristen die de stad bezoeken “uitzwaaien”. Met uitzwaaien bedoel ik dat men 5 borden geplaatst heeft op het Kanaaleiland. Het Kanaaleiland is de plaats waar veel bussen dagtoeristen afzetten en weer oppikken.

     

    Op deze borden staat onder andere: “Bedankt voor uw bezoek”, maar ook “Blijf je een volgende keer overnachten?”. De vijf borden verspreiden de boodschap in vijf talen (Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans). Vanaf 2009 (binnen enkele dagen dus) komt er nog een zesde bord bij, en jawel, dit in het Japans.

     

    Of deze borden dagtoeristen zullen overtuigen, is nog maar de vraag. Want, zeg eens eerlijk: hoeveel verkeersborden staan er al niet langs de weg? Je kijkt er gewoon langs. Toerisme Brugge ziet het positef, maar ook nuchter in; zij hopen op een stijging van enkele procenten.

     

    Aan dit grapje hangt ook nog een mooi prijskaartje: € 26 200! Dat noem ik nu eens weggesmeten geld!

     

    Trouwens, “het Belgische Venetie” is wereldberoemd, niet enkel van de Brugse reien, maar ook van de Brugse kant, chocolade en de film "In Bruges", dus waarom nog zoveel geld investeren in zoiets onbenulligs?! Brugge zal altijd bezocht worden, en vijf borden gaan daar niet veel aan veranderen!

    link: http://www.demorgen.be/dm/nl/2907/Magazine/article/detail/523722/2008/12/02/Brugse-hotels-zwaaien-dagtoeristen-voortaan-uit.dhtml

     

    30-12-2008 om 17:21 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de goede/slechte smaak van de Keyser
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze slaan er al enkele weken mee om de oren: "De Smaak van de Keyser", een nieuwe topserie op één.
    Het verhaal draait rond jeneverstokers uit Hasselt.

    Flikken was één van de eerste series die in een bepaalde stad werden opgenomen, namelijk in Gent. Later kwamen daar nog Witse bij, dat zich afspeelt in Halle, Aspe in Brugge en nog niet zo lang geleden ook Katarakt, in Limburg/Haspengouw. Deze series hebben de steden geen windeieren gelegd. Via een goedgeplande marketing en vooral veel geld liet men de mooie streken zien en enkele mooie historische gebouwen. In Gent was er een massale opkomst op Flikkendag; de Kataraktroute bezorgde Limburgs Haspengouw een mooi spaarcentje,... .

    Bij "de Smaak van de Keyser" is het net zo. Het programma was nog niet op tv, maar toch werd er al serieus geïnvesteerd in een Smaakroute, een Smaakkamer, Hasseltse Smaakavonden, ... .
    Het lijkt alsof men zeker was dat "De Smaak van de Keyser" zou aanslaan. Men noemde het al van in het begin een topserie, maar hoe kan men dit weten zonder de mening van de kijkers te kennen?  Hier wringt het schoentje.

    Mij lijkt het alsof men maar één doel heeft: munt slaan uit deze serie. Hasselt en Limburg steken het ook niet onder stoelen of banken dat ze veel geld geïnvesteerd hebben en in ruil het aantal toeristen wil zien groeien.



    27-12-2008 om 14:46 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse city tax
    Op 23 december 2008 is de zogenaamde city tax, een belasting op hotels, gewijzigd.
    De hotels worden nu belast volgens de bezetting. Als de zaken goed gaan, moeten de hotels veel betalen, en omgekeerd. De afgelopen jaren was dit altijd een forfaitair bedrag.

    Een concreet voorbeeld: In een 5-sterrenhotel zal de hotelbelasting lichtjes stijgen met zo'n € 0,50. Stel dat men kamers verhuurt aan € 250 per nacht en men hier € 8,25 moeten betalen aan belasting, dan is dit op jaarbasis toch zo'n € 400 000.
    Dat blijft natuurlijk veel geld, maar de stad heeft wel beloofd de belastingsinkomsten te plafonneren op 14 miljoen euro. Een deel van de belastingen die de hotels betalen, wordt voortaan aangewend om de kwaliteit van het Brussels toerisme-aanbod te verbeteren. Alle belastingsinkomsten boven de 14 miljoen euro zullen opnieuw geïnvesteerd worden in de promotie van het Brussels toerisme.

    Op deze manier is het een win-winsituatie voor iedereen. Immers, hoe meer promotie, hoe meer toeristen die komen overnachten in een hotel en dus ook meer city tax voor de stad. De stad zal dus meer en meer promotie kunen voeren en meer kunnen investeren in Brusselse attracties.




    Link: http://www.brusselnieuws.be/artikels/economie/brussel-herinvesteert-city-tax-in-toerisme 


    27-12-2008 om 14:17 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BTExpo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 10 en 11 december vond het jaarlijkse referentiesalon voor de toeristische sector plaats, namelijk BTExpo. Afspraak in Brussel voor de 5de veraardagseditie met op het programma: nieuwe tendensen, merken, bestemmingen; actuele workshops en conferenties, networking ... . Andersbekeken keek rond en zag dat het goed was.

    Professionals hebben hier een unieke network opportunity gedurende deze twee volledige dagen, aangezien enkel professionals toegang hebben tot deze beurs (met uitzondering van de XIOS-studenten uit Hasselt, waartoe ik behoor). De bezoekers van BTExpo zijn afkomstig uit alle segmenten van de toerismesector, zoals leisure en business reisagenten, onafhankelijke reisagenten of ketens, aankopers uit de MICE industrie... .

    De meeste professionals komen hier naartoe om contacten te leggen en/of te verstevigen, om informatie in te winnen, kennis op te doen, om nieuwe business partners te vinden... .

    Ook Andersbekeken heeft zijn contacten uitgebouwd en informatie voor u, beste lezers, ingewonnen. Om u, beste lezer, op de hoogte te houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen wat betreft toerisme.

    Zo is Andersbekeken heel wat te weten gekomen over
    Travelcoop, tijdens hun persconferentie. Travelcoop is het samenwerkingsverband van meer dan zestig verkooppunten in Vlaanderen. Kwaliteit, vakennis en klantgerichtheid zijn sleutelwoorden voor de Trravelcoop leden. De reisadviseurs die aangesloten zijn bij Travelcoop zijn onafhankelijke zelfstandigen, die geen onderdeel zijn van een grote keten of tour operator. Zij adviseren elke klant op maat, en leveren een persoonlijke service. Zo zal je ook nooit een prijs vinden in hun brochure. Elke prijs is een "vanaf-prijs".

    "Travelcoop wil de stem en de mening van de onafhankelijke reisadviseur luider laten klinken", aldus Jan Peeters, de woordvoerder van Travelcoop.

    BTExpo was niet enkel interessant voor professionals, ook voor studenten Toerisme- en Recreatiemanagement was het heel leerzaam. Je kon de sfeer opsnuiven, je zag reisagenten informatie uitwisselen, salesmen businesspartners zoeken... . Ook ik heb mijn contacten uitgebouwd op deze expo. Contacten zijn heel belangrijk in de toerismesector en zo'n expo's komen zeker van pas. Zeker tijdens deze moeilijke tijden, waar je elkaar moet steunen.

    15-12-2008 om 17:30 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.financiële crisis remt internationaal toerisme af

    Je kan geen krant meer opendoen, of er staat wel WEER iets in over de financiële crisis. De crisis blijft gevolgen met zich meebrengen. Zo las ik in De Morgen dat de financiële crisis de groei van het internationale toerisme afremt. Die groei zal in 2008 beperkt blijven tot 2% en in 2009 in het beste geval op nul uitkomen. Dit voorspelt toch de Wereldtoerismeorganisatie.

    De groeivertraging is vooral merkbaar in de regio Azië/Pacific, maar ook in Afrika en Europa. In Europa vertraagde de groei tijdens de eerste acht maanden van het jaar tot 1,7 procent, na gemiddeld +5 procent tijdens de voorbije twee jaar. Frankrijk, wereldwijd de belangrijkste bestemming van toeristen, zag het aantal bezoekers met 0,6 procent dalen in de periode januari-augustus.
    De Verenigde Staten profiteren daarentegen van de zwakke koers van de dollar en noteerden 9,5 procent toeristen meer sinds het begin van het jaar.

    Na enkele topjaren voor de toeristische sector komt heel de sector in gevaar. De prognoses voor 2009 zijn dan ook zorgwekkend. Tijdens het eerste semester van 2009 verwacht men dan ook geen heropleving.

    Ondanks deze voorspellingen behoudt de wereldtoerismeorganisatie haar langetermijnvoorspelling van 1,6 miljard toeristen in 2020. Want, van zodra het weer iets beter gaat, zal de toeristische sector ook weer heropleven!

    Ik denk niet dat toeristen minder zullen reizen, maar wel eerder zullen overschakelen naar lowcostmaatschappijen zoals Ryanair. Misschien zullen toeristen ook eerder kiezen voor nabije bestemmingen of minder lang op vakantie gaan. Ook de citytrips in eigen land of autocarbedrijven zullen door de crisis een boom kennen.



    LINK: http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/501943/2008/11/23/Financiele-crisis-remt-groei-internationaal-toerisme-af.dhtml 

    06-12-2008 om 00:00 geschreven door Ans Verbeeck  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)

    Archief per week
  • 02/02-08/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs