Inhoud blog
  • konijn met bier
  • wittebonensoep
  • Knolseldersoep
  • savooikoolsoep
  • Waterkersroomsoep
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • APLvLLHRj (AbHvDfiNEPS)
        op Waterkersroomsoep
  • Md69APFLRIi (EQm4FnhPEZxo)
        op Waterkersroomsoep
  • Zdmydzj3D (25pQswhme)
        op Waterkersroomsoep
  • E95uJStPTdU (JsBsVRkAh)
        op Waterkersroomsoep
  • ZvQ37sGB (GqVZckpTSnMG)
        op Witloofsoep
  • Kookplezier

    Zoek je lekkere recepten hier kan je ze zeker vinden. Alvast smakelijk.
    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balletjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredienten voor 4 personen
    500 gr gehakt ( naar eigen keuze )
    6 tomaten
    2 uien
    en een blik gezeefde tomaten
    zout, peper en kruidnoot 
    Bakboter

    Bereiding

    Als eerste maken we van het gehakt mooie balletjes, verwarm ondertussen de vetstof.
    Ondertussen maken we de tomaten schoon en in 4 stukken, dit doen we ook met de uien.
    En doen dit in een grote kookpan laten dit stoven. We bakken de balletjes aan de buitenkant in het vetstof mooi bruin, vervolgens als ze gebakken zijn mogen ze bij de tomaten in de kookpan. Laat dit alles samen nog een half uurtje tot drie kwartiertjes sudderen op het vuur.
    Smakelijk.

    Tip:
    Lekker met puree, of aardappelen met groene boontjes.

    10-01-2011 om 00:00 geschreven door AMBELAU_team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjessoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingredienten voor 4
    2 aardappelen ( geschild en in stukjes)
    100 gr spekblokjes
    500 gr spruitjes
    1 sjalotje ( gesnipperd)
    1 ui ( klein gesnipperd)
    1/2 liter kippenbouillon
    1 kruidenboeket ( tijm, laurier en peterseliesteeltjes)
    1 eetlepel peterselie ( gehakt)
    nootmuskaat, peper en zout

    Bereiding
    Snipper de ui en sjalotje, schil de aardappelen en snij in stukken.
    Hak de peterselie.
    Laat vervolgens de spekblokjes uitbakken in een pan zonder vetstof. Bak in het vetstof de ui en de sjalotjes voeg daarna de spruitjes en aardappelen toe.
    Voeg de kippenbouillon en de kruiden toe ( tijm, laurier en peterselie) en kook vervolgens 15 tot 20 minuutjes onder deksel tot de spruitjes goed gaar zijn. Hou enkele beetgare spruitjes bij voor het garnituur van de soep.
    Neem de kruiden terug weg en mix de soep.
    Voeg er het spek bij en kruid naar smaak met peper zout en muskaatnoot.
    Laat nog even goed opwarmen en serveer.

    10-01-2011 om 00:00 geschreven door AMBELAU_team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 6 personen
    500 gr aardappelen
    400 gr spek ( ongezouten) een stuk
    500 gr erwten
    1 prei
    1 takje selder ( witte)
    2 uien
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    zout en peper

    Bereiding
    Als eerste laten we de erwtjes een nachtje weken in water.
    We schillen de aardappelen en pellen de uien, dan spoelen we de prei en de selder.
    Vervolgens snijden we de groenten in grove stukken. Het spek ontdoen van de zwoerd.
    Giet de erwtjes af en dan doen we ze in een kookpan met 1.5 liter water.
    Breng aan de kook, doe er het spek, tijm en laurier bij en laat 40 minuutjes koke onder deksel.
    Voeg daarna de groentjes erbij en kruid met peper en zout.
    Laat vervolgens nog eens 20 minuutjes koken onder deksel.
    Neem het spek en de kruiden weg en doe door een roerzeef of mix met een mixer.
    Breng terug tot kookpunt. Snij het spek in stukjes voeg ze er terug bij en breng op smaak met peper en zout.
    Serveer heet.

    Tip:
    Ook lekker met stukjes ringworst en worteltjes. 

    09-01-2011 om 00:00 geschreven door AMBELAU_team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen

    Archief per week
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • soepen (11)
  • vleesgerechten (2)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs