Inhoud blog
 • Als de emotie zegeviert
 • Chievo Verona - Juventus 2e helft
 • Chievo Verona - Juventus 1e helft
 • Juventus -Genoa 2e helft
 • Juventus - Genoa 1e Helft
 • Juventus - Lazio TIM CUP 2e helft
 • Juventus - Lazio TIM CUP 1e helft
 • Juventus - Udinese 2e helft
 • Juventus - Udinese 1e Helft
 • AA Gent - Standard 2e helft
 • Gent - Standard 1e helft
 • inhoud blog
 • Puntenverlies Juventus + vergelijking situatie Lampard/Pirlo
 • Chelsea - Queens Park Rangers 2e helft
 • chelsea - Queens park rangers 1e helft
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Inhoud blog
 • Als de emotie zegeviert
 • Chievo Verona - Juventus 2e helft
 • Chievo Verona - Juventus 1e helft
 • Juventus -Genoa 2e helft
 • Juventus - Genoa 1e Helft
  Zoeken in blog

  AllesVoetbal

  12-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de emotie zegeviert
  Zondagnamiddag nam ik me voor de wedstrijd KSV Drieslinter - Jodoigne te gaan kijken. een match tussen een staartteam en een team in het midden van het klassement 3e provinciale. De wedstrijd eindigde dan wel op 1-1. Maar was dit wel de correcte uitslag? Op basis van helft 1 ja, met de 2e helft er bij, helemaal niet meer. 0-1 stond er op het scorebord bij de rust. Hierna valt een speler in die weinig kansen krijgt van de trainer. halverwege de 2e helft beslist deze speler uit te halen met een schot op doel en het oh zo weinig scorende team op gelijke hoogte te brengen. Ostentatief draait hij zich om, strekt zijn lichaam en brengt zijn vingers naar zijn ogen, waarmee hij een bril nadoet. De weinige supporters die aanwezig waren vonden dit wel lachwekkend en ook de trainer vindt dat dit moet kunnen op zo een moment. 

  Maar waarom, als dit in eerste klasse gebeurd, moeten trainers of leden van het bestuur deze spelers een wedstrijd schorsen. Of wordt hen een gebrek aan professionalisme en slecht karakter verweten? Het is net die emotie die het voetbal zo mooi en zo puur maakt. De fouten die kunnen gemaakt worden, de emotie die zegeviert! Moest enkel het voetballende tellen, zouden we dan nog zoveel betalen om een wedstrijd te gaan kijken? Iedere keer als er gescoord wordt, moeten de spelers zich omdraaien, in lichte looppas zich weer naar de juiste positie begeven en herbeginnen. Zonder vieren, enkel de trainer mag van de zijlijn, als hij daar zin in heeft, roepen: "goeie bal he makker!" , maar meer ook niet. In mijn ogen is dit een fout die door velen wordt gemaakt in eerste klasse, en niet spelers, maar bestuursleden. Natuurlijk snap ik ook wel dat dit gedrag niet de spuigaten moet uitlopen en elke match zo een ritueel moet plaatsvinden. Maar voor mij staan de emotie en de passie van het voetbal wel bovenaan.

  12-02-2013 om 11:49 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  03-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chievo Verona - Juventus 2e helft
  De 2e helft start met een dubbele wissel langs de kant van Chievo, Sampirisi verlaat het velt voor Seymour en Cesar voor Acerbi. De eerste kans in de 2e helft komt ook van Chievo, maar het blijft ongevaarlijk. Buffon moet niet tussenbeide komen. de thuisploeg start sterk aan deze helft en zet Juventus onder druk. Als Juventus de voorsprong behoudt zal het zijn eerste winst buitenshuis zijn van 2013. En maar 5 minuten gespeeld in de 2e helft en Thereau (de Fransman die nog in België gespeeld heeft) laat Buffon geen kans en scoort, 1-2. Juventus begon veel te zwak aan deze 2e helft. 1e goede kans en doelpunt. We hebben weer een wedstrijd. Het is nu Juventus dat het van countervoetbal moet hebben doordat ze Chievo laten komen en er zelf niet meer uit raken; als ze willen winnen moeten ze zich herpekken. 57' wordt Giovinco vervangen door Quagliarella. Juventus komt dan toch met een antwoord en Chievo raakt niet meer over de middellijn. De eerste hoekschop van de tweede helft is voor de bezoekers, maar levert geen gevaar op. Het is daarentegen juist de thuisploeg dat een actie kan opzetten. Bij het uitverdedigen van Juve Wordt Pogba door Cofie foutief neergehaald, geel voor Cofie, al had rood ook gemogen, al had men dan gevonden dat de ref de wedstrijd stukgefloten had aangezien een rode kaart niet past in de geest van de wedstrijd. 

   Tot nu toe is Théréau de man van de 2e helft, niet enkel door zijn doelpunt , maar ook omwille van zijn wilskracht en zijn acties. 70e minuut krijgt De Ceglie de eerste gele kaart voor Juventus. Chievo zet goed druk op Pirlo waardoor Juventus al een stuk minder gevaarlijk kan zijn aangezien hij het doorgeefluik is van ongeveer de helft van de aanvallen. Hij kan een wedstrijd beslissen met 1 pass. Chievo wisselt een 3e keer in de 73e minuut, met nog meer dan een kwartier te gaan, moeten ze hopen op alleszins geen blessures. Cofie  maakt plaats voor Pellissier. Juventus begint nu wel weer controle te krijgen over de wedstrijd en het balbezit weer volledig naar zich toe te trekken. Padoin komt ook op het veld bij Juventus in plaats van Lichtsteiner, hij heeft nog 12 minuten om zich te bewijzen in deze wedstrijd. De wedstrijd lijkt stilgevallen, al 6 minuten zitten we zonder enige vorm van doelgevaar langs 1 van beide kanten. By Juvents komt Isla in de 88e minuut Matri nog vervangen. Matri die in het begin van de wedstrijd een prachtige volley scoorde. Het debuut van Nicolas Anelka zal dan toch niet voor vandaag zijn. Er worden 3 minuten extra tijd bijgeteld in deze 2e helft. Voor de assistent scheidsrechter niet zo positief want hij gaat in de fout. Hij vlagt Quagliarella af terwijl deze lang niet buitenspel stond. 

  Chievo - Juventus 1-2, Juventus blijft leider met 3 punten voorsprong op Napoli. Geen goede 2e helft maar genoeg om de overwinning te behalen.  

   

  03-02-2013 om 14:22 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chievo Verona - Juventus 1e helft
  Opstelling ChievoChristian Puggioni, Mario Sampirisi, Dario Dainelli, Marco Andreolli, Boštjan Cesar, Bojan Jokic, Isaac Cofie, Luca Rigoni, Perparim Hetemaj, Alberto Paloschi, Cyril Théréau
  Opstelling JuventusGianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Luca Marrone, Martín Cáceres, Stephan Lichtsteiner, Arturo Vidal, Andrea Pirlo, Paul Pogba, Paolo De Ceglie, Alessandro Matri, Sebastian Giovinco
  om 12.30u wachtte Chievo leider Juventus op. Juve, dat deze week van Lazio verloor in de terugronde van de beker  moet om alleen leider te blijven minstens een punt halen in het stadio Antonio Bentegodi. Napoli is immers 2-0 gaan winnen tegen Catania. 

  Juventus  start minder sterk dan de voorbije wedstrijden en zet minder druk richting doel. Dit belet hen wel niet om de betere ploeg te zijn. Chievo dat 11e staat start vol vertrouwen tegen de leider. Chievo heeft kleine foutjes nodig om de aanvallen van Juventus af te stoppen. Na 10 minuten hadden al enkele spelers geboekt kunnen staan, terwijl van doelkansen nog niet veel sprake is. De 10e minuut moet nog deftig starten en Vidal geeft een prachtvoorzet die op sublieme manier door Allessandro Matri binnengetrapt wordt in de volley. 1-0 voor de Oude Dame, deze voorsprong hadden ze nodig. Op dit moment staat Juventus weer 3 punten voor op Napoli. Nu is het al Juventus wat de klok slaat, ze laten Chievo wat komen om dan uit te breken met een gevaarlijke actie. Door achteruit te kruipen geven ze Chievo wel de kans om tot aan doel te raken. Een tactiek die trainer Alessio de laatste wedstrijden niet hanteerde. Dat was tegen bv. Genoa ook onmogelijk doordat ze een muur neerzetten voor de 16.  Na een kwartier voetbal krijgt Chievo dan toch zijn eerste goede kans, maar goed verdedigd door de Ceglie. 

  Giovinco, die het de laatste weken moeilijk heeft om veel te scoren wringt spijtig genoeg weer een kans de nek om. Hopen voor hem dat hij snel weer begint te scoren.  Hij blijft wel gevaarlijk, net als de voorbije weken, maar blijft dat genoeg? Chievo blijft nu wel komen en geeft niet op, terwijl Juve steeds minder druk gaat zetten. De combinaties bij Juventus zijn wel veel accurater dan deze bij Chievo. Na 25' weer een dot van een kans voor Juventus na een prachtige lobvoorzet, maar onterecht afgevlagd. (De bal verdween wel sowieso niet in doel.) Na 27 minuten krijgt Juve een vrije trap helemaal rechts aan de rand van de 16. Pirlo geeft de bal prachtig achteruit en Vidal trapt in de volley, net geen doelpunt, hij houdt er enkel een corner aan over. Juventus blijft nu wel voor het doel van Chievo kamperen. 

  De wedstrijd is zijn tempo wat kwijt en gaat nu wat meer op en af.  De kwaliteit van het voetbal blijft wel verschillen, wat logisch is als je kijkt naar welke spelers er rondlopen. 1e gele kaart is voor verdediger Cesar van Chievo. De kaart was terecht voor de fout en anders was het geel voor het aantal fouten dat hij al begaan had. Vrije trap vanop een mooie plaats voor Pirlo, mooi getrapt, maar net niet goed genoeg. Geen doelpunt. 35' gespeeld en nog steeds 1-0, een correcte uitslag tot nu toe, Juventus speelt beter en aanvallender dan Chievo, maar het voetbal is nog niet goed genoeg om de voorsprong uit te diepen. 38e minuut is het aan lichtsteiner om een grote kans te missen. prachtige loopactie, waarna hij ongezien de bal met de arm meeneemt, maar mist. De spelers van Allessio moeten nu toch trachten de voorsprong uit te diepen want de kansen stapelen zich op terwijl 1 kans voor de tegenstander genoeg kan zijn. Mijn woorden zijn nog niet koud en het staat 0-2 in de 41e minuut. Matri met een goede loopactie, legt af naar Giovinco, die in de 16 meter lichtsteiner met een hakje de 0-2 op een presenteerblaadje legt. Nu wordt het moelijk voor de ploeg uit Verona om terug te komen want Juventus lijkt niet van zin de winst nog uit handen te geven. Lichtsteiner llijkt wakker geworden, telkens hij de bal raakt wordt het gevaarlijk. De eerste helft zit erop, 0-2 voor Juventus, doelpunten van Matri en Lichtsteiner.

   

  03-02-2013 om 13:18 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juventus -Genoa 2e helft
  de tweede helft start zoals de eerste eindigde, met veel balbezit voor Juventus en een ver terugzakkend Genoa. Juve probeert er wel voetballend uit te komen, wat hen siert. Maar er moet wel nog steeds gescoord worden.Na 49 minuten krijt Matuzalem een gele kaart na protest van de Juve spelers, want eerst leek de scheidsrechter geel te geven aan de Ceglie. Maar hij herstelde correct. De vrije trap die hierop volgt wordt tussen voorzet en doelpoging gerekend, als er 1 speler de bal licht van richting kan laten veranderen vliegt hij in doel, Caceres kan er net niet bij. En deze actie is nog maar net voorbij of Vucinic is daar met een prachtactie die spijtig genoeg enkel een hoekschop oplevert. De wedstrijd is wel zeer fair en zonder harde fouten. en de 53e minuut is het dan toch raak na een mooie actie. Vucinic legt de bal open naar Lichtsteiner die voorbrengt naar Quagliarella die de bal in doel werkt. mooie driehoek waarin de bal van aanvaller naar flank naar aanvaller ging en als laatste natuurlijk tegen de netten. Nu moet Genoa wel komen. De voorsprong voor het thuisteam is wel meer dan verdiend. Juventus blijft doorgaan op zijn elan, veel balbezit, en een goed passenspel, met opbouw naar voren. Enkel het tempo ligt nu wat lager. 58e minuut, dubbele wissel voor Genoa, Borriello komt in voor  Immobile en Bertolacci komt Olivera vervangen. Genoa krijgt geen bal over de middellijn in de voet van een medespeler gespeeld. Door zwak uitverdedigen kan Genoa een aanval opzetten, maar deze mislukt, Lichtsteiner wil de counter opzetten, maar dit wordt door Borriello vermeden. Deze bekoopt dit wel met geel. Met nog 25 minuten te spelen gebruikt Genoa ook zijn 3e wissel op, Rossi komt in voor Manfredini. 67e minuut weet Genoa op een counter toch te scoren na een kleine duwfout. Doelpuntenmaker is Boriello. Conte grijpt onmiddellijk in, Quagliarella uit, en de jarige Giovinco in.  De 1e kans voor Genoa vliegt er ineen keer in. Giovinco's eerste balcontact levert een nieuwe hoekschop op en daarna ook gevaar, maar geen doelpunt. Juventus wisselt ook snel een 2e keer, Chaccarinni komt in voor De Ceglie. In de 73e minuut probeert Lichtsteiner het vanop afstand, waarop nog 4 acties volgen, maar geen van alleen gaat erin. Als Vucinic sneller volgde op het afstandsschot was het 2-1. Floro Flores moet geblesseerd het veld verlaten. 74e minuut geeft Giovinco weer een prachtvoorzet. Maar Caceres kan er weer net niet bij. Bij Genoa heeft  ook Antonelli geel gekregen, hij mist de volgende wedstrijd. Genoa heeft weer een muur opgesteld voor de eigen 16 meter en het is al Juventus wat de klok slaat. Nog een kwartier te gaan en Juve blijft druk uitoefenen tegen 10 man. Maar op de counter kan Genoa toch nog gevaarlijk zijn zoals in de 78e minuut.  En Juve blijft pech hebben. Vucinic loopt goed in op de voorzet maar wordt door Antonelli naar achteren getrokken. Niets gezien door de scheidsrechter, anders kon Antonelli het veld verlaten en had Juve een penalty gekregen. De verdedigers van Genoa staan zwaar onder druk en sommige onder hen zijn ook nog geboekt met geel. 81e minuut en weer pech, Giovinco plaatst een vrije trap op de paal. Marchisio wordt vervangen door de 19-jarige spits, Beltrame.  De verdediging van Jube staat op de middellijn waarbij ze nog 15 meter hebben voordat ze de voorste aanvaller tegenkomen. , maar toch blijft het opletten. 84e minuut, de jonge Beltrame met een prachtig, hard schot op doel,  maar Frey haalt de bal er mooi uit. Het voetbal dat Genoa laat zien trekt op niets maar tot zover is het toch efficiënt genoeg om Juve af te houden. 87e minuut en het spel wordt stilgelegd voor een speler van Genoa die Pogba op de grond werkt waarna de keeper op zijn eigen speler valt. Eigenlijk was dit weer een penalty. Maar zolang het fluitje niet gaat, is het er geen. Juventus verdient meer en heeft nog enkele minuten om dit te verwezelijken. Ook Vucinic apelleert voor penalty, maar nu was er niets aan de hand.  3 minuten worden bijgeteld en Genoa buigt maar barst niet. Bonnucci krijgt nog een kopkans maar kopt niet zuiver genoeg. Makkelijke redding voor Frey. 93e minuut en een handsbal , zeer duidelijk, dit moet een penalty worden, de scheidsrechter fluit niet, en ook de man naast doel ziet er geen penalty in. Vucinic krijgt geel voor reclamatie, dit was een duidelijke penalty. Dit gelijkspel mag de scheidsrechter op zijn naam schrijven. 1-1

  26-01-2013 om 22:35 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juventus - Genoa 1e Helft
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Juventus dat deze week gelijk speelde in de beker tegen Lazio ontvangt vandaag Genoa, met andere woorden komt een degradatiekandidaat op bezoek met de grootste kanshebber voor het kampioenschap. Opmerkelijke aanwezige in de tribune is Anelka, de speler zou zo goed als rond zijn met de titelverdediger in Italië. Genoa heeft een nieuwe coach sinds deze week, de 6e al in 18 maanden!

  Bij Genoa starten: Frey, Pisano, Granqvist, Manfredini, Moretti, Antonelli, Mutazalem, Olivera, Kucka, Flores en Immobile.

  Bij Juventus zijn de starters: Buffon, Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, De Ceglie, Vucinic en Quagliarella.    

  Juventus start met wat onzuiver voetbal en zo komt Genoa al na 38" aan doel, maar Buffon hoeft niet in actie te komen.  de Juve spelers proberen toch het heft in handen te nemen en met opbouwend voetbal voor doel te verschijnen, maar het is in de eerste 5 minuten vooral Genoa dat aan kansen komt. De eerste corner van de wedstrijd komt dan weer van Juventus, maar deze wordt makkelijk ontzet door de Genoa verdediging. Met matig voetbal raakt Juventus nu toch regelmatig rond de 16 van Genoa en zetten de spelers de verdedigers onder druk, verder dan een afgeblokt afstandsschot van Vidal komt het niet. Na balverlies van Pogba kan Genoa 3 tegen 3 komen maar Olivera is te egoïstisch en beslist naast. Niet veel later weer aanval van Genoa, deze eindigt in een corner. De underdog speelt zijn spel en heeft niets te verliezen. Juventus zal nog moeten opletten en een zuiverder passenspel spelen om gevaarlijk te kunnen zijn. Na 13 minuten dan toch weer druk van Juve, met een mooie panna van de Ceglie die daarna perfect aflegt, maar de verdediger ligt goed voor de voeten van Vucinic.  Ook Vidal krijgt een kans maar heeft te veel tijd nodig, maar dwingt een corner af, deze corner zorgt voor gevaar, maar wordt overgeschoten. De druk van Juve houdt nu aan en Genoa lijkt het tempo niet meer aan te kunnen na een sterke start.  Ook de duels worden steeds gewonnen door  de spelers uit Turijn. 21e minuut krijgt Pogba de bal, het lijkt alsof hij weer een bom gaat afvuren als tegen Udinese, maar hij lobt de bal perfect in de loop van Marchisio, tussen verdediging en keeper in grote rechthoek, maar Marchisio kan niet op doel besluiten. Dit was toch een grote kans die erin mocht gaan. De eerste kaart in voor Granqvist na 24 minuten, hij gaat door op Marchisio vlak voor de 16 meter en komt te laat. De belangrijkste speler van Genoa zal zo de wedstrijd tegen Lazio missen. Vrije trap op een mooie plek, maar Vidal plaatst hem met een mooie krul net over. De aanvalsdrift van Juve is groot, de ene actie is nog niet afgebroken of de volgende vindt al plaats, het zijn enkel de laatste pass en de afwerking die ontbreken. Het spijtige aan de wedstrijd is dat Genoa volledig op de eigen helft kruipt waardoor Juventus moeilijk een gaatje vind in de laatste meters terwijl de bezoekers nu gewoon op de counter kunnen spelen. 43e minuut, dan eindelijk nog eens een goede voorzet vanop de flank van Lichtsteiner, Quagliarella kan zijn voet net niet voldoende tegen de bal plaatsen en dus voorlangs. mooie actie. 45' minuten gespeeld, 0-0 hopelijk speelt Genoa wat meer open in de 2e helft.

  26-01-2013 om 21:32 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juventus - Lazio TIM CUP 2e helft
  De tweede helft  is gestart, maar niet zo furieus als in de eerste helft. in de 46e minuut schiet Pogba vanop dezelfde afstand als waarop hij 2 prachtdoelpunten maakte dit weekend, maar de bal zoeft naast. Niet elke bal kan erin vliegen natuurlijk.  We krijgen nu toch echt een gesloten wedstrijd met beide ploegen die schrik hebben om te verliezen. na 5 minuten in de 2e helft dan toch 3 opeenvolgende zeer goede aanvallen van Juventus waarmee ze Lazio even in een wurggreep hielden, maar de muur breekt niet. Beide ploegen beginnen de kleine foutjes nu wel op te stapelen, maar er zit er geen een venijnige bij. Pogba, deze wedstrijd weer in vorm strooit rond met prachtige hoge ballen die perfect in de loop of in de voet van de ontvanger aankomen. Ook even melden dat er een paar basisspelers niet in staan bij Juventus, zoals Vucinic die een hele ploeg beter laat spelen. Marquetti met een prachtsave in de 54e minuut, een verre bal naar matri, die goed naar de bal blijft kijken en de techniek beheert om af te werken maar de Lazio doelwachter weet een achterstand te voorkomen.2 minuten later is het weer aan Lazio om te dreigen met een vrije trap, maar er staat altijd nog een keeper in doel om deze ballen eruit te halen. Het was een goede vrije trap, maar de kopbal die erop volgde was te zwak. 62e minuut en Vucinic klaar om inte vallen. Maar Pelusso scoort op een corner! Net Pelusso was de speler die gewisseld zou worden voor Vucinic. een korte corner, teruggepast en voorgezet en Peluso springt hoger dan elke verdediger! en knikt beheerst binnen. Vucinic verdwijnt weer naar de bank en kan verder rusten. Zal Lazio voor de 1-1 gaan of gaat Juventus doorduwen is nu de vraag die gesteld wordt met nog 25 minuten te spelen, en bijna weer doelpunt van Matri die altijd goed loopt, op een prachtige manier de bal aanneemt, maar dan net zijn schot mist. Juventus was al enkele minuten weer sterker aan het opzetten en begon de voorsprong weer te verdienen. Vooral door het telkens weer winnen van elk duel. en ook de Juve-doelman speelt een goede wedstrijd. Komt altijd op de juiste moment uit om de bal te plukken voor Lazio gevaarlijk kan worden. 69e minuut en ook Lazio voert een wissel door. De Ceglie maakt zich ook klaar om op te komen en vervangt doelpuntenmaker Peluso die onder luid applaus vervangen wordt. 20 minuten te spelen en de mooiste actie van de wedstrijd. van achteren uit in 3 passen over de gehele plein gewalst, het enige minpuntje was dat Vidalss plaatsbal net op de paal beland en net niet in zijn voeten terugkomt. Juventus heeft zijn overwicht nu wel terug en verdient misschien zelfs een 2e doelpunt, wat ideaal zou zijn met oog op de terugwedstrijd. Juventus krijgt wel een druk schema, ze doen nog mee in de Champions league, de beker, en spelen voor het kampioenschap waar ze er goed voor staan. Lazio ziet geen mogelijkheden meer om Juve te stoppen zonder fouten te maken. En nu komt Vucinic wel in, voor Marchisio (een van de populairste Juvespelers). Pogba neemt een vrije trap vanop een behoorlijke afstand, maar de bal waait net over. 

   79e minuut en Vucinic met zijn eerste balcontact, een voorzet met enorm veel gevoel , op het hoofd van Vidal geschilderd. De bal vliegt over Marquetti, maar deze kan met een tijgersprong de bal nog net voor de lijn weghalen! prachtige save. Brocchi komt in voor Hernanez in de 81e minuut, en ook Radu wordt op de plein gezet ipv Biava. Dubbele wissel dus. 85e minuut, Mauri scoort voor Lazio dat beter begon te spelen na de dubbele wissel. Juventus betaalt dus duur voor de vele gemiste kansen. Juventus probeert direct terug te slaan. Maar zowel Matri en Vucinic kunnen de score niet verhogen. Het goede spel van Juve heeft dus niets opgeleverd. Ciani krijgt in de 89e minuut nog geel voor hands, maar eigenlijk was er helemaal geen hands te bemerken, enkel een aangeschoten bal. Juve probeert toch nog vooruit te voetballen en nog te scoren en oefent nu veel druk uit. Maar het helpt niet. Giacherini probeert het nog eens alleen met een vlotte actie maar net geen doelpunt. Net voor het laatste fluitsignaal krijgt Juve nog maar een kans. maar het kan niet baten. 1-1 na een late gelijkmaker. Nogmaals... EFFICIËNTIE... OH zo belangrijk in het voetbal.

  22-01-2013 om 22:38 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juventus - Lazio TIM CUP 1e helft
  Met Juventus - Lazio in de halve finale van  the TIM Cup stond er vandaag een topper op het programma. Geen 5 minuten gespeeld en we zitten al met grote kansen met vooral Juve dat vooruit voetbalt en Lazio dat zich moet organiseren. Na 3 minuten volgt er een vrije trap waar Bonnuchi boven de verdedigers van Lazio uittorent, maar over besluit. Wanneer de 19-jarige Pogba aan de bal komt applaudisseert het publiek laaiend enthousiast voor de jonge speler na zijn geweldige match tegen Udinese. De eerste corner in de wedstrijd is voor Lazio Roma, maar makkelijk weggebokst door de keeper. Na een foute inworp belandt de bal in de voeten van een Lazio speler, gelukkig voor Juventus komt er niet meer van dan een corner die makkelijk weg te werken is. De eerste corner van Juventus komt er na 10 minuten en het is weer Pogba die gevaarlijk kan zijn, maar de bal hobbelt naast het doel.  Terwijl Juve duidelijk voor de opbouw kiest, opteert Lazio toch vooral de lange bal en de snelle omschakeling. Vooralsnog beiden zonder succes.Ook Lazio lijkt stillaan over te schakelen op rustiger voetbal met meer passen, dit wordt ook mogelijk gemaakt door Juventus dat het tempo wat verlaagt heeft na een furieuze start. Het voetbal speelt zicht wel vooral af op de helft van Lazio, waardoor Juve wel moet opletten dat het niet op een counter loopt. De stilstaande fases waar Juve er al enkele van gehad heeft kunnen niet benut worden maar zijn gevaarlijk. Er hangt een doelpunt in de lucht. Deze wedstrijd kan onmogelijk op een 0-0 gaan eindigen, dat voel je nu al en we zijn amper een kwartier bezig. Het opvallende uit wedstrijden in de Serie A is wel het meestal faire voetbal met zeer weinig fouten. Lazio komt er toch af en toe uit, maar tot dreigen komt het tot nu toe nog niet. buiten op hoekschop is de bal nog niet in de rechthoek gevallen. Na 19 minuten dan toch een mooie actie van Lazio. Keeper van Juventus, niet Buffon vandaag maar Storari pakt de bal, maar met snel te willen uitwerpen laat hij de bal vallen en wordt het nog gevaarlijk. 
  Na een 20-tal minuten toch even enkel lazio dat de klok slaat door slechte passen die zicht opstapelen bij Juve. Maar Lazio raakt nooit verder dan de 16 meter waar het al bij al veilig is. De studiefase lijkt nu gestart na een felle start met hoog tempo, het is nu pas dat beide ploegen wat beginnen af te tasten en minder resoluut voor de aanval kiezen. Na 32 minuten een mooie vroege voorzet van de linkerflankspeler van Lazio, maar de bal wordt gemist door de aanvaller die te lang wacht om op doel te besluiten. 34 minuten gespeeld en Storari gaat in de fout maar Mauri kan de bal vanop 1 meter nog niet in doel werken. Als hij duikend probeert te koppen zou hij erin gegaan zijn, maar hij probeert met zijn voet nog bij de bal te raken. Spijtig voor Lazio, een gelukje voor Storari en Juventus, dat zijn overwicht in de wedstrijd kwijt is. Het tempo is wat uit de wedstrijd verdwenen maar het spel gaat wel wat meer op en neer, met in de 40e minuut een goede aflegger bij Juventus, maar de spelers in de box kunnen er net niet bij.  Nog 3 minuten te spelen in de eerste helft en een eerste  wissel dringt zich op Caceres komt in voor Bonucci die zich blesseerde. Zeer sportief werd de bal door Mauri buitengespeeld terwijl Lazio aan een mooie aanval kon beginnen. Lazio wordt gevaarlijker en gevaarlijker. En de voorsprong die Juve na 10 minuten verdiende verdienden ze nu niet meer. De wedstrijd kan echt alle kanten uit nu. Hernanez is de eerste die een gele kaart krijgt, en terecht, want een fout gemaakt op een strategische plaats terwijl hij nooit bij de bal kon komen. in de blessuretijd van de 1e helft komt Juve er toch weer door met weer 2 goede kansen waarvan 1 een afstandsschot was, maar knap gered door de Lazio doelwachter. 
  Einde eerste helft, 0-0, mooie start van de wedstrijd, de laatste 20 minuten waren minder aangenaam om kijken

  22-01-2013 om 21:35 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juventus - Udinese 2e helft

  Bij de start van de tweede helft komt Matri op voor Giovinco. Udinese start scherper dan in de 1e helft en heeft ook al enkele kleine kansjes bij elkaar kunnen creëren in de eerste 5 minuten.  Ook Udinese wisselt in de 2e helft , Di Natale komt in voor Pereyra, raar dat hij niet startte nu hij in vorm is. Als Di Natale nog 1 keer scoort, maakt hij zijn 150e voor Udinese in de Serie A. Ook even melden dat enkele spelers van beide teams er niet bij zijn omwille van verplichtingen in de Africa Cup. Na 10 minuten gespeeld lijkt Juventus wat minder druk te zetten , maar Udinese kan nog altijd geen vuist maken en heeft nog altijd moeite om aan het doel van Juve te raken. Wel raken ze nu af en toe aan een corner. Vooral doordat Juve achteruit gaat leunen, waarschijnlijk door de schrik voor een Di Natale in vorm. Het blijft wel gevaarlijk met mooie , vlotte acties waartegen de spelers van Udinese geen antwoord vinden. Enkel de bal zo ver mogelijk wegtrappen als ze er even aanraken is wat er te zeggen valt over het uitvoetballen. Met een uur op de klok blijft Juve de gevaarlijkste ploeg en blijven de kansen zich opstapelen, moest het 3-0 staan zou Udinese niet te klagen hebben, maar zolang de score niet uitgediept wordt blijft het gevaarlijk.  Muriel krijgt krijgt geel voor reclameren.
  Juventus verwent zijn supporters wel met goed voetbal enkel de doelpunten ontbreken. Vucinic is teleurgesteld in zijn missen van kansen en praat nu zelfs tegen supporters. Hij speelt nochtans geen slechte wedstrijd en doet veel voor het team. Enkel mentaal begint het te spelen dat hij maar geen doelpunt gemaakt krijgt.  In de 64e minuut krijgt Juventus 2 grote kansen en claimen ze een handsbal, maar dit was aangeschoten, goed  gedaan van de scheidsrechter. Bij momenten staan ze met zoveel vooraan dat ze voor elkaar inlopen. En dan Pogba, krijgt de bal weer op een 25 meter, doet een Zidanebeweging en trapt hem nu in de linkerbenedenhoek, weer mooi gedaan. Geeft deze jongen een staande ovatie, een 2e bjoetiieee!!!
  Met nog 20 minuten te gaan is dit toch een al veiligere voorsprong.
  in de 71e minuut scoort Vucinic op een corner dan toch, uit het niets!  Dit zal hem goed doen. Muriel verlaat het veld voor Maicosuel bij Udinese. Waar het scoren eerst niet lukte staan ze nu toch met 3-0 voor. Met maar een kwartier meer te spelen moet dit genoeg zijn voor een klasseteam als Juventus.
  Udinese komt nu wel meer en meer op de helft van Juve spelen, maar deze duwen niet echt meer door en spelen op de counter. Met nog ongeveer 10’ te gaan verlaat de licht geblesseerde Vidal het veld voor Padoin.
  Het lijkt of Juventus Udinese achteraan opwacht, wetende dat de foute pas komt en dan zo snel mogelijk probeert uit te breken. 79e  Minuut weer zo een aanval over 3 stations, en Matri maakt het af, 4-0. Matri, je kan zien hoe zeker hij is dat hij gaat scoren! Prachtig. Het team dat niet kon scoren staat nu 4-0 voor. 4-0 winnen en zoveel kansen missen, dan ben je sterk bezig als team. De cecglie wordt nog vervangen door Isla in de 82e minuut. De wissels van Conte zijn nu wel op. Ook bij Udinese wordt gewisseld, Silva komt in voor Pasquale. Juventus speelt de wedstrijd nu rustig verder uit. De bezoekers maken zelfs geen aanspraak op een eerreddend doelpunt. Juventus loopt zo toch weer uit op Lazio, dat gelijkspeelde tegen Palermo.
  Juventus wint dus met 4-0 tegen Udinese, en matchwinnaar is duidelijk het jonge talent Pogba.

  19-01-2013 om 22:37 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juventus - Udinese 1e Helft

  Juventus start met: Buffon, Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Giaccherini, De Ceglie, Vucinic, Giovinco, hopelijk kunnen deze spelers beter presteren dan de laatste wedstrijden en overtuigend winnen tegen Udinese dat start met Daniele Padelli, Heurtaux, Domizzi, Allan, Pinzi, Lazzari, Paspuale, Murial, Di Natale. Udinese staat op een 8e plaats met 15 punten minder dan leider Juventus dat 45 punten telt. Juventus heeft telt maar 2 punten voorsprong meer op Lazio roma en 3 op Napoli. Lazio heeft wel 1 wedstrijd meer gespeeld.  Napoli speelt morgen tegen Fiorentina dat op een mooie 5e plaats staat. Juventus zal moeten winnen om zeker te zijn dat ze alleen leider blijven na deze 21e speeldag.
  Na een halve minuut al 2 aanvallen voor Juventus, op naar een match met veel doelpunten? Ik hoop van wel. Het verschil van kwaliteit tussen deze wedstrijd en de wedstrijd Gent – Standard in belgië is al snel duidelijk. In de eerste 5 minuten kan je al zien dat er hier, meer scherpte, wilskracht en kwaliteit in de wedstrijd zit. Man in vorm bij Udinese is Di Natale, met 4 goals in de laatste 2 wedstrijden. Het spel tussen Vucinic en Giovinco is prima, de goede verstandhouding tussen de twee spitsen van Juventus kan wel eens voor het verschil gaan zorgen. Juventus blijft op zoek gaan naar het vroege doelpunt. Udinese komt er niet uit. De eerste corner uit de wedstrijd is voor Juventus en komt er na 8 minuten, maar Padelli plukt hem uit de lucht voor de hoekschop gevaarlijk kan worden. Weer een grote kans, de bal valt in de voeten van de alleenstaande Liechtsteiner, maar deze besluit te zwak op doel. Ook in de 13e minuut kan zowel Giovinco en Vidal niet scoren op de counter. Wel melden dat Padelli de bal goed uit doel haalt op het schot van Vidal. Juventus probeert de wedstrijd van Sampdoria te vergeten. De match die ze thuis verloren tegen 10 man. Een match waarin Sampdoria er niet aan kwam, maar waar de bezoekers onverwacht toch wonnen.
  Juventus blijft aanvallen en een doelpunt zou nu echt wel verdiend zijn. Na een kwartier krijgt Vidal de eerste gele kaart van de wedstrijd. Terechte gele kaart.  Vrije trap voor udinese, en nog slagen ze er niet in om in de grote rechthoek te komen. Snelle uitbraak volgt met 5 Juventus spelers volgend, maar Padelli houdt zijn team in de wedstrijd met een voetsave. Tot nu toe is hij man van de match. Vucinic, die twijfelde om te spelen vanwege zijn enkel wordt na 20 minuten op deze enkel geraakt. Hopen dat hij kan verderspelen. 25e minuut, vrije trap voor Juventus op een interessante plaats, slim uitgelokt door Giovinco. Spijtig dat Pirlo niet meespeelt, maar bij Juve zijn er nog spelers die dit kunnen, maar Giovinco besluit in de muur. Danilo (Udinese) kreeg de bal tegen zijn hoofd en duizelt er toch even van. Op het half uur 2 hoekschoppen kort achter elkaar en deze zijn gevaarlijk, maar net geen doelpunt. Udinese komt er nog steeds niet uit. Er is nu wel wat gesakker bij de Juve spelers. Maarja, met zoveel kansen en geen doelpunten komt er frustratie, we hopen dat dit spel doorgaat, maar dat er een doelpunt gaat vallen. Matri loopt zich nu al warm, een spits die makkelijk scoort. 35e minuut en weer pech voor Juventus, een mooie voorzet en ditto kopbal, maar net naast.  Het spel speelt zich volledig af op de helft van Udinese en een groot deel daarvan ook nog in en rond de grote rechthoek. De efficiëntie is ver zoek, maar het doelpunt kan op deze manier niet uitblijven. Keeper Padelli doet er alles aan om de druk weg te krijgen , de bal zo ver mogelijk wegtrappen, tijd rekken… Maar dit kan niet blijven duren. Het hout kan niet niet gewoon blijven buigen, het moet en zal kraken. Na een fout op Vidal krijgt Lazarri een gele kaart. 40 minuten gespeeld en Pogba maakt een doelpunt dat morgen iedereen gezien zal hebben, een pegel vanop bijna 25-30 meter, vanop rechts, in de linkerhoek deklat binnen!! Om duimen en vingers van af te likken! Heerlijk. “an unbelievable strike”, dat waren de woorden die de Engelse commentator minstens 5 maal in de mond nam.  Met zachte klapjes de muur laten afbrokkelen hielp niet dus haalde Pogba de sloophamer maar boven. 1-0 ruststand!. 

  19-01-2013 om 21:51 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AA Gent - Standard 2e helft

  Geen wissels bij de start van de 2e helft,  Gent start wel gretig met al snel een kansje. Maar nog steeds geen werk voor Standard doelman Kawashima. De Rouches starten voetballend en tikken de bal rond, dit een tweetal minuten lang, plots een verre bal naar Van Damme die in een keer voorzet tussen keeper en verdediger. Maar de bal wordt net over het doel getrapt. Beste kans van de wedstrijd. Lepoint blijft toch verder spelen en lijkt geen last meer te hebben, hij lijkt de man die het allemaal zou kunnen openbreken. Bij elke actie van Gent staat hij ideaal geposteerd in de grote rechthoek. 7 minuten ver in de 2e helft en 2 keer komt Bruls in actie, eerst met een prima volley, die gelukkig voor Standard geblokkeerd wordt en daarna in de rechthoek na een rommelige fase. 55 minuten gespeeld en er komt een eerste wissel bij Standard,de 25-jarige Buzaglo komt Seijas vervangen. De tweede helft is beter gestart dan de 1e , al 10 minuten goed voetbal met enkele kansen, alleen de afwerking blijft ontbreken. Een uur gespeeld en Gent gaat voor een wissel, Coulibaly komt in voor Kola. Coulibaly komt net over van Beerschot waar hij uit het team werd gezet. Goreux, kapitein vandaag, krijgt een gele kaart. De jonge speler van Standard speelt zijn laatste wedstrijd vandaag voor de rouches, hij zou verkocht zijn deze week. Moest hij bij Standard blijven zou hij de volgende wedstrijd missen. Weer een goede kans voor Standard na 63 minuten, eerst een fout die niet gefloten werd, waarna een goede actie volgde, maar Goreux besluit over. De doelpogingen die Standard krijgt worden te weinig gekadreerd. Op die manier kan er natuurlijk niet gescoord worden. Coulibaly’s eerste balcontact is al direct gevaarlijk, het levert een hoekschop op, maar daarmee is opnieuw alles gezegd.  67’ ver en weer een goede bal van Van Damme, Batshuayi komt alleen voor Boeckx en speelt de bal langs de keeper, maar niet richting doel, geen doelpunt dan. Vainqueur krijgt wat later een gele kaart en hij mist hierdoor de volgende wedstrijd. En ook Mpoku krijgt geel, en ook hij is er volgende week niet bij. De scheidsrechter die weinig floot begint plots met kaarten te gooien. Ook bij een snelle uitbraak ontbreekt de laatste pass steeds, telkens kan iemand alleen voor doel verschijnen maar steeds opnieuw zit er een verdediger tussen. Met nog een kwartier op de klok komt Reza op voor Batshuayi. Kan de Iraniër bepalend zijn in zijn eerste wedstrijd, net zoals hij vaak bepalend was bij STVV? 76e minuut, een lang uitgesponnen actie van Standard, met Reza die 2 één-tweetjes uitvoert. De bal komt bij Mpoku die uithaalt, boeckx kan er met de vingertoppen bij en duwt de bal op de paal, geluk voor Gent dat niemand volgde. Lepoint wordt vervangen door Soumahoro. En weer een actie voor Standard, Reza alleen voor doel, maar twijfelt te lang. De teruggekeerde Arzo kan ontzette. Er begint schot in de wedstrijd te komen en er hangt een doelpunt in de lucht. Gent heeft het meeste balbezit, maar het is Standard dat de kansen aan elkaar rijgt. Reza is bedrijvig in zijn eerste minuten voor  Standard. Hubert krijgt geel voor een fout op vainqueur. Met nog 10 minuten te spelen is het aantal doelpogingen 4 tegen 12. En weer een grote kans voor Standard met dit keer Buzaglo als afwerker van dienst, maar Boeckx kan net met de voeten redding brengen. Bruls wordt nog vervangen door Van der Bruggen. Deze krijgt nog 7 minuten om zich te bewijzen. Standard blijft met kansen morsen. Nog 3 minuten te spelen en ook Jelle Van Damme krijgt geel. Op deze vrije trap kan Gent wel dreigen maar een sterke Kawashima duwt de bal weg voor Coulibaly de bal in doel kan laten verdwijnen. Bulot wordt nog naar de kant gehaald voor Phellype. De 90’ minuten zijn om.  In de toegevoegde tijd krijgt Vainqueur nog een 2e gele kaart. Zeer licht gegeven, hij kan gaan douchen nog voor de wedstrijd gedaan is. Laatste kans nu voor Gent met een vrije trap. De eerste wedstrijd na de winterstop, ver van spectaculair, eindigt op 0-0. Standard verdiende meer op basis van kansen. Maar het niveau van de wedstrijd was ook niet veel hoger dan een 0. Fernandez pakt zo met Gent al direct een punt. Goreux neemt afscheid van Standard. 

  19-01-2013 om 19:51 geschreven door MaartenVanbergen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 11/02-17/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012

  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • - (Marie Linde)
      op inhoud blog


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!