iedereen heeft er last van. er zijn een heleboel angsten, van de angst voor spinnen naar de angst voor te plassen. angst is heel vervelend, maar wel noodzakelijk. stel je maar eens iemand voor die geen angst heeft voor overdreven snelheid, voor hoogtes of voor gevaarlijke dieren. die persoon zal niet lang leven! maar datveranderd natuurlijk niets aan het feit dat sommige angsten heel vervelend zijn. neem nu vlinderangst. het is logisch dat een grommende pitbull je de stuipen op het lijf jaagt, maar een fladderend vlindertje? het klinkt onwaarschijnlijk, maar het komt meer voor dan je denkt. "ik ben niet bang voor slangen of spinnen, maar vlinders hebben gewoon iets griezeligs." zei actrice Nicole Kidman ooit in people magazine. hier zijn nog wat voorbeelden van angsten:
geluidsfobie: bang voor geluid smetvrees: bang zijn voor bacteriën trilangst: trillen als je bang bent roltrapangst: de roltrap niet opdurven ablutofobie: angst om te wassen bibliofobie: boekenangst caligynefobie: angst voor mooie vrouwen dendrofobie: bomenangst eosofobie: angst voor daglicht francofobie: angst voor fransen gamofobie: trouwangst hydrofobie: waterangst lofobie: vergiftegingsangst japanofobie: angst voor japanners kinesofobie: bewegingsangst lunafobie: angst voor de maan mageirocofobie: kookangst neofobie: angst voor alles wat nieuw is ouranofobie: angst voor de hemel panofobie: angst voor bang te zijn radiofobie: angst voor straling somnifobie: slaapangst telephonofobie: angst om te bellen urofobie: plasangst vestifobie: angst voor kleding wiccafobie: angst voor heksen xanthofobie: angst voor het woord of de kleur geel zoofobie: angst voor dieren
herken je een (of meerdere) angsten? hier zijn wat sites voor je te helpen:
www.fobiechat.nl: op deze website kunnen mensen met elkaar chatten over fobieën. www.ipzo.com: voor professionele hulp bij angst.
Waarom is hartstochtelijke liefde niet voor eeuwig? hoe is het mogelijk dat iemand die we een jaar geleden mooi vonden ons nu niets meer doet? de persoon voor wie je genegenheid voelde kan niet veel veranderd zijn. zijn ogen zijn nog steeds hetzelfde. zijn stem heeft nog altijd die hese klank, maar nu opeens irriteert dat vooral. onderzoek overal ter wereld bevestigt dat passie gewoonlijk uitdooft. geen wonder dat sommige culturen het voor waanzin houden een levensgezel te kiezen op grond van iets zo vluchtigs. Helen Fisher oppert dat de scheidingspiek vier jaar na het begin van een relatie mogelijk tijdens de evolutie is ontstaan omdat vier jaar ongeveer de tijdsduur is om een kind door de kleutertijd heen te loodsen. dat stormachtige gevoel dat passie heet blijkt ook nut te hebben: geslachtsgemeenschap alleen is niet voldoende, we hebben ook een dosis passie nodig voor de eerste stadia van de opvoeding. gevoelens van gehechtheid nemen het vervolgens over en creëren een band waarbinnen een hulpeloos kind kan opgroeien. als de baby eenmaal van de borst is, kan hij worden ondergebracht bij een zus, een tante of bij vrienden. beide ouders zijn dan weer vrij om een partner te zoeken en een volgende kind op de wereld te zetten. in biologische termen is de verklaring voor het verdwijnen van het romantische liefdesgevoel mogelijk te vinden in de wijze waarop onze hersenen reageren op de met passie gepaarde gaande repeterende dopamine - uitbarstingen. aanvankelijk geven die ons vleugels, maar net als bij cocaïne treedt er gewenning op: de hersenen passen zich aan de buitensporige roes die de drug veroorzaakt aan. mogelijk worden de zenuwcellen ongevoelig en hebben ze voor dezelfde roes steeds hogere dosis nodig. misschien is het maar goed ook dat de romantiek als een nachtkaars uitgaat. als de door romantische gevoelens gemodificeerde chemische toestand lijkt op die bij geestenzieken of drugsverslaafden, zou een te lange blootstelling misschien kunnen leiden tot psychologische schade.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.