Het valt best wel tegen als je geen gluten, geen koemelk, geen
witte suiker en geen wit van ei verdraagt en je zin krijgt in iets zoet. Zoeken
naar iets lekker in de supermarkt, daar wordt je een beetje depri van. En
in de natuurvoedingswinkel is eigenlijk ook niets te vinden dat aan alle eisen
voldoet. Er bestaat wel confituur zonder
toegevoegde suiker (die best lekker is!) en er zijn toastjes op basis van
boekweit- en rijstmeel. Op die manier kan je wel je zoete trek stillen. Maar
soms wil je gewoon iets anders
Van een vriendin had ik vernomen dat haar zoon is opgegroeid
zonder melk;ook hij verdraagt geen koemelk. Zij gaf hem rijstmelk maar wist me
te zeggen dat het wel flets is van smaak. Je kan er beter iets aan toevoegen.
Toen ik laatst in de dieetwinkel was zag ik ongezoete rijst-kokos
melk van het merk Provomel in de rekken staan. En ik dacht laat ik dit eens
proberen.
Thuis gekomen heb ik hiermee rijstepap gemaakt. En mijn
eerste probeersel is goed meegevallen.
Verwacht geen klassieke rijstepap want de smaak van de
kokos overheerst. Maar daardoor hoef je ook maar weinig zoetstof toe te voegen.
Dit recept is zeer zeker voor herhaling vatbaar. De volgende
keer zou ik wat pure rijstmelk toevoegen om na te gaan of hierdoor de smaak van
de kokos wat kan worden verzacht.
Ingredienten
- Stevia (of andere zoetstof)
Bereiding
- Snijd de vanillestokjes overlangs doormidden en haal er de
zaadjes uit.
- Breng de rijst-kokos melk aan kook samen met de
vanillezaadjes, de saffraan en een snuifje zout.
- Voeg de rijst toe en laat een 10-tal minuten sudderen op een
zacht vuurtje. Roer regelmatig om.
- Haal de pot van het vuur en wikkel deze in wat
krantenpapier. Laat de rijst op die manier verder gaar worden en zwellen.
- Voeg zoetstof toe naar smaak.
04-10-2013 om 11:32
geschreven door Manuela 
Categorie:Recepten
Tags:glutenvrij, tarwevrij, suikervrij, melkvrij, maïsvrij
|