Wat er op het internet staat moet je niet altijd geloven. Want het kan een grap zijn of een mening waarvan ze een feit maken.
Bijvoorbeeld: De aanslagen in Parijs werden eerst op het internet ontdekt en daarna pas op papier. Maar er was een groot verschil wat er op internet stond en op papier. Wat er op het internet stond was subjectief en wat er op papier stond was objectief.
Dus wat er op het internet staat moet je niet allemaal geloven! Want het kan verkeerd zijn! LET OP!!!
Er zijn simpele wachtwoorden maar ook heel moeilijke. Het beste is dat je een wachtwoord neemt met hoofdletters, kleine letters, cijfers, leestekens,... of een zin waarvan je de eerste letters van elk woord gebruikt . Maar zeker niet je naam of dat van je huisdier, geboortedatum,... want dat kunnen ze direct raden.
Er zijn al veel personen die hebben meegemaakt dat hun wachtwoord werd gehackt. Werd hun computer of site gebruikt in jouw naam. En dat kan voor problemen zorgen. Al die mensen hadden het moeilijk om er iets aan te doen en gaven er veel geld aan.
Enkele voorbeelden van wachtwoorden:
Mhvhh.DhhRei12j = Marie houdt van haar hond. De hond heet Rex en is 12 jaar
Je moet altijd oppassen voor online kindermisbruikers; ze kunnen je overal vinden op het sociale media. ze kunnen je misleiden en zeggen dat ze jong zijn. Maar na dees bericht ga je veel voorzichtiger zijn. Wist je dat er in één dag ruim 1000 kindermisbruikers op het sociale media zijn.
In 2013 waren de organisaties the FBI en the UN samen gekomen voor een wereldwijd probleem namelijk online kindermisbruik. Ze hebben daarvoor ook een oplossing gevonden; en het is namelijk het 10 jarige Filipijnse kind Sweetie als je nu zal vragen wie is dat meisje en wat heeft zij te maken met de oplossing. We zullen het je vertellen het is een computermodel die kan praten, bewegen en al de andere normale dingen die mensen doen. Daardoor kan niemand merken dat het een computermodel is. En door Sweetie worden de online kindermisbruikers gelokt. Ze worden door de kinderhulporganisatie gevonden en dat gebeurt zo Sweetie (kinderhulporganisatie) doet de handelingen die ze zeggen. Maar Sweetie vraagt ook dingen aan hun. Zoals hun telefoonnummer, hun adres, hun e-mail adres,... zo kan de kinderhulporganisatie de gegevens op een blad schrijven en het aan het grote bord hangen naast de andere gegevens van de kindermisbruikers. We kunnen nog meer en meer de goede daden van onze kinderhulporgansitatie vertellen maar als je iets meer wil weten over Sweetie dan kan je op de onderstaande link drukken.
Hoe kan je nu weten of er aan de andere kant van de computer een kindermisbruiker staat. Het is eigenlijk heel erg simpel want je moet gewoon de persoon goed onderzoeken je moet nooit de handelingen die hij/zij vraagt doen. Want je weet nooit wie er naast die persoon staat om van jou een video te maken. Als hij/zij vraagt om af te spreken moet je een plaats vinden die niet te druk is en ook niet te leeg is. We hopen dat je iets bijgeleerd hebt over de online kindermisbruikers .
De veiligheid is niet gegarandeerd op facebook;want wat je er op zet blijft er op staan (bv.foto's, reacties, berichten,..)en je persoonlijke gegevens kunnen vrij snel vrijgegeven worden. Als je denkt dat je je facebook verwijdert hebt dan heb je het mis want het blijft altijd op sociale media staan. bv.je tipt je naam op google afbeeldingen en er verschijnt een foto van je.
Er was vroeger een groep vreemde mensen. die foto's namen op fuiven van jonge meisjes. En daarna gingen ze hun foto's op facebook zetten met hun gegevens erbij. De meisjes werden erdoor gekwetst door hun vrienden/vriendinnen; want ze zagen het op facebook en ze begonnen de meisjes te kwetsen. Door hun te beledigen. Je kan dit vermijden door er niet te veel persoonlijke gegevens op te zetten. En door op foto's, berichten en reacties niet te veel je persoonlijke gegevens vrij te stellen.(bv. je adres, telefoonnummer,...)