Italië
van 20 September tot 20 Februari
Inhoud blog
  • Thuis!
  • Mantova en nog een week te gaan!
  • Venezia
  • een Epedemie en een groot probleem!
  • lang, lang geleden, ver weg van belgië :p
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    16-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten

    Haai, beste belgen,

    Jullie vragen zich misschien wel eens af: Wat eet die Aurélie daar nu eigenlijk in Vicenza Italië?
    Wel beste vrienden, ik eet hier heel lekker en heel veel, maar daar zwijgen we maar over.
    In elk geval dacht ik, nu ik vertel alleen maar over wat ik hier doe maar de streekgerechten zijn ook zeker niet mis. Elke keer als de chef Luchinna iets nieuws maakt, moet iedereen het proeven (ik dus ook). Ik heb al gemerkt zo zijn italianen nu 1 maal heel familiar en ze willen zeker van hun stuk zijn. Dus.
    Ik eet hier s'middags altijd pasta. Je zou denken ieuw elke dag pasta. Maar ze hebben zo veel verschillende soorten pasta en zo veel verschillende sauzen en soms maken ze het in een heldere soep Brodo en zo lekker awa... Maar echt ik wordt het niet bue en ik hou er echt van.
    Ook iets dat gekend is voor hier is Baccala.
    Dat is stokvis, da kende wel... Dat wordt gedroogd hier in Italië geleverd, vers hebben ze dat hier niet. Alleen gedroogd.
    Als die hier aankomt bij de leveranciers spoelen ze die met water, de heletijd ik denk da ze da 2 dagen doen. Tot dat de vis dus niet meer droog is. En dan kooken ze die in room. Geweldig lekker maar heel sterk van smaak.

    Voor het te maken:
    1 filet stokvis liefst gedroogd maar vers is ook ok.
    2 verse asjovissen zonder graat en zonder vel
    2 tenen knoflook fijn gehackt
    1/4de eetlepel Granna Padano geraspt Permigano rigano gaat ook maar dat smaakt feller af
    150 gr ajuin in plakjes gesneden
    2a 3 dl melk
    5 dl extra virgin olijfolie
    een snuifje zout
    vers gemalen zwarte peper

    Dus de stokvis zou proper moeten zijn ontveld en zonder graten, als je gezouten gebruikt, leg hem dan om te beginnen 24u in water. Was hem om de 8u. De anchovis zou vers moeten zijn of ingevrozen.

    Sauter de ajuin in olijf olie tot deze transparant is
    Mix in een kom de petertselie, knoflook en ansjovis
    Met een fork strijk je dit op een stuk vis en rold het op.
    Snijd de stukken vis in schijven van 2 a 3 cm
    Leg ze in een pan of pot en leg de ajuinen erop.
    Voeg de melk toe en bak dit alles in een oven van 140 graden voor 4 uur roer van tijd eens in de pot, pan en voeg olie toe waneer het nodig is.
    (als het te droog wordt dus)
    Voor het serveren doe er nog wat peterselie op en voila gereed voor 4 personen.

    Dus kzou zeggen probeer het eens. Maar de cijfertjes zouden wel eens verkeerd kunnen zijn want khebbet allemaal moeten afleiden van cup's sinds het recept alleen int engels te verkrijgen was...

    Deze Donderdag heb ik een gast in mijn slaapkamer 1 van de vorige leonardo studenten uit Duitsland wil hier graag een nachtje blijven overnachten en dat gebeurd dus in mijn kamer. Khoop da die wa meevalt en da ze vooral niks pikt! Belangrijk!
    We zien wel.

    Deze woensdag blijven we in Vicenza want ik zen kapot! en gwn een beetje rustig aandoen kan geen kwaad!
    Ik werk hier nu men 1ste maand en het is geweldig ik begin zelfs het Italiaans al goed te verstaan alleen het spreken gaat nog wat moeilijk...

    Groetjes, tot de volgende!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-11-2010, 17:01 geschreven door Aurélie  
    Archief per week
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs