Het klimaat van Zuid-Afrika Zuid-Afrika heeft verschillende klimaatzones. Het noorden, westen en grote stukken van het centrale deel van Zuid-Afrika hebben te maken met relatief warme klimaatzones zoals een warm woestijnklimaat (noordwesten), warm steppeklimaat (noorden), koud woestijnklimaat (westen en delen van midden van het land) en een koud steppeklimaat (zuidelijke binnenland). De types zijn BWh, BWk, BSh en BSk. In het oosten en langs de kust vind je voornamelijk land- en zeeklimaten zoals het gematigd savanneklimaat (Type Cwa), het gematigde chinaklimaat (type Cwb) en in mindere mate het koele chinaklimaat (type Cwc). Langs de kusten vind je zeeklimaten van de types Cfa (warm) en Cfb (gematigd). Grote delen van Zuid-Afrika worden door veel andere sites op één hoop gegooid en als subtropisch klimaat omschreven. Niet helemaal terecht omdat in grote delen van het binnenland de temperatuur in de wintermaanden te laag ligt om aan die classificatie te voldoen.
gemiddelde maximum temperatuur (°C)
gemiddelde minimum temperatuur (°C)
gemiddeld aantal uren zon per dag
gemiddeld aantal dagen neerslag per maand
gemiddeld aantal mm neerslag per maand
gemiddelde zee temperatuur (°C)
januari
30
18
9
10
23
februari
29
17
8
9
23
maart
26
15
8
9
22
april
23
13
8
8
21
mei
21
10
7
7
20
juni
20
8
7
5
19
juli
19
5
8
4
18
augustus
20
6
8
5
18
september
22
9
8
8
19
oktober
23
12
8
9
19
november
26
14
9
11
21
december
29
17
9
11
22
= 0-5 mm ● = 6-30 mm ● = 31-60 mm ● = 61-100 mm ● = 101-200 mm ● = meer dan 200 mm
In deze tekst gaan we jullie vertellen wat je allemaal nodig hebt voor de reisdocumenten,inentingen en ziekteverzekering.
Reisdocumenten: Als je jonger bent dan 18 jaar moet je een kopie van je geboorte certificaat hebben in het Engels. Als je jonger bent dan twaalf jaar dan moet je een gewoon kids-ID, dit is wel niet helemaal betrouwbaar en kan voor problemen zorgen. Hiervoor luchtvaart maatschappij contacteren of ze het aanvaarden of niet, zonet moet je een meerdertalig geboorte certificaat hebben.
Als je beide ouders niet mee zijn moet je een schriftelijke toestemming hebben van afwezige ouder in het Engels, Nederlands. Handtekening laten legaliseren bij het gemeentebestuur, de Zuid-Afrikaanse overheid voorziet schriftelijke toestemming door haar ambassade.
Enkele aanbevolen vaccinaties zijn: vaccinatie voor Poliomylitis, Tetanus, Difterie en Kinkhoest. Ook voor gele koorts is zeer belangrijk,De eerste drie zijn erg noodzakelijk de vaccinatie voor de Kinkhoest is best te doen maar is niet verplicht. Ziekteverzekering: Het is sterk aangeraden om een ziekteverzekering te hebben maar ga voor je vertrek zeker eens langs bij de maatschappij voor je ziekteverzekering om te kijken hoe een waarvoor he verzekerd bent in het buitenland en indien nodig kan je dit daar dan nog aanpassen.
Het verhaal gaat er eigenlijk over dat de ouders eerst zelf een goede band willen opbouwen met hun adoptiekind alvorens anderen dit doen, dit is omdat het kind zich anders hecht aan de verkeerde mensen en dit is zeker niet goed voor de adoptieouders. Nu gaan we jullie onze reactie geven op het verhaal.
We begrijpen zeer goed waarom de ouders vragen om hun wat met rust te laten omdat het kind anders met iemand anders een band zou opbouwen en dit zou zich kunnen keren tegen de adoptieouders, we denken wel dat de vrienden en familie dit kunnen begrijpen want normaal gezien willen ze ook het beste voor hen. We kunnen dit linken aan ons onderzoek omdat we daarin ook enkele tips geven maar het is vooral belangrijk dat eerste de adoptieouders een goede band hebben met het adoptiekind en daarna kunnen de vrienden en andere familieleden een band opbouwen met het kind.
Enkele tips voor grootouders en familie na de aankomst.
Enkele tips:
-Voor jullie als grootouders of familie is het niet de bedoeling om het kind cadeaus te kopen en allerlei dingen omdat dat zou kunnen zorgen voor een verkeerde band, jullie geven het geschenk aan ons en wij zullen het aan het kind geven.
-Probeer ons in het begin wat met rust te laten zodat we eerste een goede band kunnen opbouwen.
Het is geen vleselijke band je komt vanuit een heel ver land je huilde bruin, je haren zwart meteen sloten we je in ons hart je was zo klein, een week of wat had amper liefde gehad je moeder kon niet voor je zorgen bij niemand was je echt geborgen nu ben je hier, onze kleine schat hebben we dit een kind zo lief gehad
Sikelelwa eerst moest je aan ons wennen daarna kunnen de anderen je pas verwennen en kunnen wij niet ontkennen dat we van je houden en we zullen het nooit meer kunnen tegenhouden.
We hebben eerst even gebrainstormd over de mogelijke moeilijkheden rond adoptie en hebben hierbij enkele vragen voor: - Gaat zij het land missen? - Hoe gaat het met de taal verlopen? - Hoe verloopt het papierwerk? - Gaat ze geen bang hebben hier in België? Dit zijn enkele vragen die we in onze brainstorm hadden, hierdoor zijn we tot de onderzoeksvraag gekomen. Onze onderzoeksvraag: Welke factoren spelen een rol wanneer een meisje van 7 maanden oud zich opnieuw moet hechten aa n nieuwe opvoeders/ouders in een ander land dan van herkomst Zuid-Afrika?
Hierbij hebben we een onderzoeksrapport opgesteld, bij deze ons onderzoeksrapport.
Tijdens dat we informatie aan het opzoeken waren over ons kind kwamen we tot de onderzoeksvraag:"Welke factoren spelen een rol wanneer een meisje van 7 maanden oud zich opnieuw moet hechten aa n nieuwe opvoeders/ouders in een ander land dan van herkomst Zuid-Afrika?". We stelden ons deze vraag omdat het kind zeer sterk aan haar verzorgers hangt en dit misschien voor problemen kunnen zorgen.
Enkele factoren die een grote rol spelen bij een adoptiekind zijn: het kind kan er een trauma aan overhouden en moeilijk hebben om relaties aan te gaan, soms voelen ze zich ook in de steek gelaten door hun biologische ouders, waardoor hun vertrouwen beschadigt is en soms zetten ze zich ook af tegen de adoptieouders uit loyaliteit voor de eigen biologische ouders.
Wanneer het kind oud genoeg is moeten er goede gesprekken gebeuren tussen bevoorbeeld kind ->ouder of kind->therapeut, op deze manier wordt er de vertrouwensband verbeterd. Er moet ook een goede ondersteuning van thuis komen, de ouder moet zoveel mogelijk een betekenis geven aan het gedrag van het kind. Je moet het kind ook niet op zijn schuldgevoel werken dit kan slecht zijn voor het vertrouwen. Dreig ook nooit met straffen, zorg ervoor dat het kind op de eerste plaats komt.
1) Aanmelding en registratie: je vult een aanmeldingsformulier in, het CVA registreert je aanmelding en maakt een dossier. 2) Infosessie: je volgt verplichte sessies, VCA stuurt je een vragenlijst, je wordt doorgewezen naar steunpunt adoptie, binnen 3 maanden krijg je een uitnodiging, je volgt de lessen, je bevestigt jouw inschrijving. 3) Instroombeheer: je ontvangt een vragenlijst, wacht op antwoord van VCA, je wacht tot je kan starten met de sessies. 4) Voorbereidingssessie: Start met de sessies, vraag tot betaling, je wordt doorgewezen, je krijgt een uitnodiging, je krijgt een attest. 5)Maatschappelijk onderzoek: er wordt een verzoekschrift ingediend bij de familierechtbank, daarna volgt een maatschappelijk onderzoek, VCA verwijst je door, je krijgt telefoon, je dient een medisch attest in, je krijgt een uitnodiging tot adviesgesprek, VCA verstuurd verslag naar de rechtbank, je krijgt weer een uitnodiging. 6) geschiktheidsvonnis: ze beslissen over je geschiktheid, ministerie maakt een verslag dit is bedoeld voor het herkomstland. De federale Centrale Autoriteit stuurt het vonnis en verslag naar het VCA. 7) Bemiddeling.
Onze gevoelens over het verhaal, "Over de oceaan van de kindertijd".
Onze gevoelens en gedachten over het verhaal: Na het lezen van de tekst zijn we erachter gekomen dat het gaat over een een adoptiekind dat geadopteerd wordt. Er is een boot en die zinkt, deze staat gelijk aan de biologische ouders. Dan kwam het kind terecht op een eiland dit staat gelijk aan het weeshuis waar hij wacht op een andere boot. Als deze boot toekomt, dit zijn dus de adoptieouders, ze zijn erg stabiel maar toch vertrouwd het kind deze niet. Bij het lezen van het het verhaal hadden we het gevoel dat iedereen er altijd alleen voor staat, maar ook een gevoel van blijheid omdat hij telkens weer word opgevangen.