Inhoud blog
 • Nieuwe fotootjes!
 • Een dikke week thuis met Arthur!
 • Bezoek aan Hu Tong en dan naar huis....
 • De voorlaatste dag (deel2): De Verboden Stad
 • Voorlaatste dag (deel 1): Het Operagebouw van Beijing
  Blog als favoriet !
  Foto
  Annefleur & Arthur

  13-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 nachtje slapen ...
  Over iets meer dan 12u is het dan zover...!  Het grote moment waar we zo met z'n allen naar hebben uitgekeken!  Op 150km van ons vandaan ligt Arthur ook voor de allerlaatste keer in z'n oude vertrouwde bedje, naast zijn kamergenootjes.  Morgen moet hij dit allemaal, weliswaar onbewust, vaarwel zeggen.  Ook daar zullen ongetwijfeld enkele mensen een traantje wegpinken op het moment dat hij in de auto stapt op weg naar z'n nieuwe leventje.  Ook aan deze mensen zullen wij, zijn nieuwe mama en papa en grote zus heel regelmatig blijven denken want daar is de kiem gelegd van het persoontje dat Arthur momenteel al is.  Wij nemen vanaf nu met heel veel liefde deze taak over en hopen dat Arthur mag opgroeien tot een blije, open en lieve jongen die vol vertrouwen zijn toekomst tegemoet gaat.  We zullen er alvast alles aan doen om hem de kansen te bieden die dit voor hem mogelijk kunnen maken.  Ook aan zijn mama en papa China zullen we regelmatig terugdenken en met heel veel liefde tegen Arthur over hen praten.  Zij hebben 21 maanden geleden een hartverscheurende keuze moeten maken en dit is iets waar niemand zou mogen voorstaan.  Ook aan hen beloven we dat we zielsveel van Arthur gaan houden... Dat zijn we aan hen verschuldigd.
  Voor morgen en de komende dagen hopen we dat Arthur snel mag merken dat hij zichzelf mag zijn bij ons en vanaf het moment dat die eerste kiem van vertrouwen gelegd is, kan dan alles op zijn eigen tijd verder ontwikkelen en hopen we dat hij over een paar maandjes precies het gevoel heeft altijd bij ons geweest te zijn, bij ons te horen!  Wij zijn er zeker van dat grote zus Annefleur een hele belangrijke rol in dit hele proces zal spelen want met haar open, enthousiaste karaktertje zal zij er wel voor zorgen dat er snel een eerste glimlach op zijn snoetje zal verschijnen. 
  Wij voelen aan de vele reacties op de blog en per mail dat jullie allemaal zo hard meeleven met ons en dat doet deugd!  Daarvoor nog eens heel hartelijk bedankt!  Morgen hopen we een fijn berichtje met de langverwachte fotootjes van Arthur te mogen posten!
  Slaap wel!
  voor de allerlaatste keer enkel en alleen van ons drietjes!

  13-03-2011 om 14:20 geschreven door Jan&Katja


  12-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 12 maart

  Het was een zalig mooie lentedag hier in Nanjing vandaag! Wat hebben we genoten!  Vanmorgen vanaf een uur of half 10 op stap met mijnheer Liu, nadat we de schok van ons leven hoorden toen we hem zoals afgesproken rond 9 uur aan de receptie zagen.  Wij kwamen uit het restaurant en toen we zeiden dat we nog snel onze tanden op de kamer gingen poetsen, sprak de enige echte mijnheer Liu de historische woorden: 'Pas de problème, on a le temps !!!' Jan en ik keken elkaar aan en wisten niet wat we hoorden: stressy Liu die zegt dat we alle tijd hebben   Dus toch echt een heel stuk relaxter als 5 jaar geleden ! We namen een taxi en zijn dan achtereenvolgens het mausoleum van dr. Sun Yat Sen en de Minggraven gaan bezoeken!  Het was er een drukte van jewelste!  Een zalig zonnige warme zaterdag lokt dus niet alleen ons naar deze toeristische trekpleisters!  Het was echt de moeite!  We waanden ons zelfs een beetje in Zuid-Limburg tijdens de bloesemfeesten! Heel veel mooie bloesems in bloei die een heel lekker aroma afgaven.  Een taxi terug naar ons hotel vastkrijgen liep niet zo vlot als mijnheer Liu had gehoopt en hij excuseerde zich zelfs dat deze uitstap wat te zwaar was na zo'n lange reis maar wij vonden dit absoluut geen enkel probleem.  Ook Annefleur was weer superflink en genoot ook van deze mooie uitstap.  Even na 14u waren we terug op de kamer, maar om 15u stond Marc Grimmon, zijn vrouw Nicole en dochter Loeke ons in de lobby van het hotel op te wachten.  We reden samen met hen naar een mooi tempelcomplex, met een mooi park erachter en vanwaar we een wandeling op de oude stadswallen van Nanjing gemaakt hebben.  Het prachtig mooie weer en het fijne gezelschap van Marc en zijn vrouw en dochter maakten ook dit weer tot een succes!  We gingen dan nog samen lekker Italiaans eten bij een onvervalste Italiaan en aansluitend maakten we nog samen een boottochtje op de rivier die door Nanjing loopt.  Heel erg toeristisch maar zeker mooi om eens te doen.  Je waande je wel een beetje in Brugge maar dan echt op z'n chinees met hele mooie kleurrijke verlichte taferelen naast en op het water.  Rond half tien waren we dan maar pas terug op de kamer en het zal je niet verbazen dat Annefleur slechts enkele minuutjes tijd nodig had om tot in dromenland te geraken!  Hopelijk kunnen we alle drie deze nacht echt helemaal doorslapen na deze drukke dag want vorige nacht waren we owv de jetlag alledrie klaarwakker tussen 1 en 4u 's morgens.  Best vervelend...
  Morgen gaan we het iets rustiger aandoen: we gaan het zwembad in het hotel eens uittesten, wat boodschappen doen voor GOTCHA day en namiddag gaan we nog even langs bij Marc en Nicole in de compound waar ze wonen. 
  Morgen is trouwens echt de laatste dag voor ons als gezinnetje van 3 ... ook Arthur zal er zonder dat hij het beseft zijn laatste dagje in het weeshuis verblijven... de frequentie van de kriebels in mijn buik begint zo stillekesaan echt te vergroten ondanks dat ik het op andere momenten nog steeds onwezenlijk vind... Dat laatste gevoel zal wel verdwijnen als sneeuw voor de zon eens we Arthur echt in onze armen hebben kunnen nemen....!
  Heel veel liefs,  12-03-2011 om 15:46 geschreven door Jan&Katja


  11-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig en wel op bestemming!

  Dag lieve mensen allemaal!

  Wij zijn er !!!!!!!!!!!!  Wat een opluchting!  Het was een hele zware en vermoeiende reis, zoals verwacht.  Op zich is alles redelijk vlot verlopen buiten enkele 'schoonheidsfoutjes' misschien maar daar gaan we nu niet over zeuren.  Het belangrijkste is dat we veilig en wel, maar doodmoe, op onze bestemming zijn aangekomen!  Annefleur heeft deze beproeving met glans doorstaan!  Chapeau voor deze superflinke meid.  Het lange wachten op de luchthaven van Beijing (meer dan 5u !) voor de aansluiting naar Nanjing en aansluitend bijna 50 minuten op 'wacht' op de vertrekbaan op de luchthaven van Beijing wegens het overvolle luchtruim boven Beijing, eisten tijdens deze laatste vlucht naar Nanjing toch wel een beetje hun tol bij Annefleur.  Het is nu ook duidelijk dat ze last heeft van 'reisziekte', wat we wel al een tijdje vermoedden en dus zijn er wel wat traantjes gevloeid.  Maar ze verdient absoluut een dikke  pluim om dit allemaal zo te doorstaan!
  Mevr. Wanyu, bekend onder alle china-adoptievrienden, was geen haar veranderd:  een superlieve, bezorgde, klassevolle dame die alleen maar het beste met de families voorheeft!  Ze was ook erg enthousiast over 'onze' Arthur en vond hem ook zo'n ongelooflijk mooi manneke, ze zei letterlijk 'bijna zo mooi als een meisje'?!  Ik zal het maar opvatten als een compliment want wij zijn toch wel degelijk van plan er een stoere broer van te maken ! En ja hoor, wie stond ons dan op de luchthaven van Nanjing op te wachten in z'n welgekende, ietwat zenuwachtige stijl.... inderdaad... de enige echte mijnheer Liu!  Mevr. Wanyu had het ons al wel verklapt in Beijing, dus voor ons was het geen verrassing meer.  Nu, ik moet zeggen, hij is en blijft een zenuwpees, maar hij is toch duidelijk meer relaxed tov ons als familie alleen, dan 5 jaar geleden als gids voor een groep van 12 gezinnen.  We gaan  er in elk geval het beste van maken!
  Momenteel ligt pater familias voor pampus op zijn bed: die lag al na enkele minuten goed te slapen... dochterlief kijkt momenteel een dvd'tje want die is ook niet meer moe , ondanks slechts alles bij elkaar een uurtje of 2 à 3 slaap tijdens de laatste 24u !? Van een taaie madam gesproken! En ik zit dus hier achter de pc, ook wel moe, maar ik wil me wakker houden tot vanavond in de hoop deze eerste nacht van pure vermoeidheid goed door te slapen!  Morgenvroeg om 9u, gaan we al op pad met mijnheer Liu naar de Ming graven en het mausoleum van Sun yat Sen.  Namiddag en 's avonds zien we dan Marc Grimmon en zijn familie en maken er met hen ook nog een fijne dag van!  Morgen best al weer druk, maar zondag gaan we het echt rustig aan doen!  Maandag om half negen, voor jullie allemaal dus middenin de nacht vertrekken we naar het bureau van Civil Affairs waar we Arthur dan echt voor het eerst, maar voor altijd, in onze armen kunnen sluiten!  En daar willen we toch wel een beetje fit toekomen, haha!
  In de auto op weg naar ons hotel, wist Annefleur ons trouwens nog te vertellen dat ze eigenlijk liefst in China zou willen wonen met ons!  Toen ik vroeg waarom zei ze:  ja, dan kon ze president van China worden, maar dan wel samen met haar broer, voegde ze er nog fijntjes aan toe!  Aan ambitie niets te kort bij deze pittige tante, maar dat wisten we al wel, toch!  Anderzijds, merkte ze ook wel dadelijk op dat het rijgedrag van de gemiddelde chinees toch wel anders is als thuis en concludeerde ze onmiddellijk: dit is wel geen veilig land, hé mama !   
  Het is hier trouwens momenteel echt wel lenteweer!  Dikke truien en jassen zullen de eerstkomende dagen overbodig zijn.  Morgen zou het zelfs 21° worden, zei mijnheer Liu. Zondag ook nog wel warm, maar dan af en toe een bui!
  Zo, dat was al wel een serieus eerste verslag, nietwaar?  Ik kan niet beloven dat het iedere dag zo uitgebreid zal zijn, eens hier zo'n tweede klein spook rondloopt, maar ik zal mijn best doen! 
  Ga eens beginnen aan de koffers uit te pakken, is ook nog een heel werkske!

  Dikke kus vanuit Nanjing van ons drietjes, bijna viertjes!

  11-03-2011 om 08:39 geschreven door Jan&Katja


  07-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 3 nachtjes slapen....

  Nog 3 nachtjes slapen of zoals Annefleur het vandaag wel 1000 keer zei:" 'morgen na overmorgen' vertrekken we, hé mama, en dàn nog 3 daagjes, als de school terug begint gaan we broer echt zien, hé??  Ik kan het echt niet meer volhouden !"

  Het is inderdaad bijna zover ! Na zoveel jaren wachten, verlangen, uitkijken naar is het nu nog 'slechts' een kleine week en dan zijn we echt een gezinnetje van 4! 
  Bijna alle voorbereidingen zijn getroffen, morgen doen Jan en ik nog ons laatste werkdagje, woensdag nog de allerlaatste regelingen en donderdagochtend 10 maart vertrekken we dan echt richting China.
  De heenreis zal best zwaar worden, van hier thuis tot in ons hotel in Nanjing zullen we, als alles vlot verloopt, een kleine 22 uur onderweg zijn.  En dat met een dochter die er nog elke keer in slaagt om na 5 minuten in de auto te vragen, 'is het nog ver' 'zijn we er bijna?'   Onze 'draagkracht' zal serieus op de proef worden gesteld, daar zijn we zeker van !  Maar goed, met de lachende snoet van Arthur als ultieme doel voor ogen, slaan we er ons vast en zeker door heen! 
  Ik wil zeker en vast ook nog eens iedereen bedanken die zo met ons meeleeft: we hebben de laatste dagen zoveel leuke reacties gehad, cadeautjes voor Arthur mogen ontvangen, hulp bij het pakken gekregen (dank u zus!),... dat doet echt deugd en deze steun van ieder van jullie zal ons ook zeker en vast op de wat minder leuke momenten in China, die er vast en zeker ook wel eens zijn tijdens die drie weken, er doorheen helpen!  We zullen dus met heel veel plezier jullie reacties op de blog en de bijhorende foto's lezen want die connectie met het thuisfront doet echt wonderen!  Dat weten we nog van de vorige keer!  Wij van onze kant zullen dus echt proberen elke dag een berichtje met fotootjes te posten want ook dat weet ik uit ervaring.  Hoe vaak zat ik hier 's avonds niet aan de laptop gekluisterd op de momenten dat er adoptievrienden in China zaten en was ik verslaafd aan de verhalen en de foto's! 
  En dan, op donderdagochtend 31 maart, heel vroeg in de morgen, zullen we weer Belgische bodem raken en kan ons leven hier thuis echt beginnen.  Wat kijken we daar naar uit!  Maar eerst gaan we echt waar, zoveel mogelijk proberen te genieten van het geboorteland van onze twee kinderen.  Een land dat zo prachtige mensjes 'voortbrengt' (klinkt misschien wat plastisch maar vind niet zo dadelijk een beter woord) kan alleen maar een fantastisch land zijn waar we met een open geest en heel veel zin naar toe vertrekken! 
  Zai jian! 
  mama Katja,
  baba Jan,
  jiejie Annefleur
  didi Arthur

  07-03-2011 om 21:55 geschreven door Jan&Katja
  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 25/04-01/05 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 27/10-02/11 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 24/04-30/04 2006


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!