Inhoud blog
  • Bordje gezond !
  • Pompoen puree mt koriander
  • Frituritas de mais
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ada's Mixed Flavours

    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordje gezond !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-04-2012 om 21:18 geschreven door Ada's Mixed Flavours  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen puree mt koriander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is weer een eigen creatie van mezelf.


    Ingrediënten:


    Voor 6 personen

    • 1 middelmatige pompoen (flespompoen)
    • 1 bosje verse koriander
    • 2 sjalotten
    • 1 grote ajuin
    • 2 middelmatige aardappelen
    • 2 teentjes look
    • peper
    • zout naar smaak
    • 1/2 theelepel komijn
    • 2 takjes verse oregano (of droog, ik persoonlijk werk het liefst met verse kruiden)
    Bereiding
    1. Snijd de pompoen en aardappel in blokjes van max 4 cm dik. Zet deze aan de kook tot ze gaar zijn.
    2. Snijd de verse kruiden, ajuin en sjalotten fijn
    3. Plet beide teentjes look
    4. Eens de aardappelen en pompoen gekookt zijn, voeg je er een klein beetje boter aan toe. 
    5. Meng daarna alle kruiden onder de puree en dien op met een takje koriander op.

    Tip. 

    Lekker bij vis!

    27-04-2012 om 20:49 geschreven door Ada's Mixed Flavours  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Pompoen, Koriander
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frituritas de mais
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een recept dat ik zelf heb 'uitgevonden'. 
    Het is niet moeilijk maar neem je tijd ervoor! Het beslag mag je maximum 2 dagen bewaren anders wordt het zuur door de paprika & maïs.

    Frituritas de mais:

    Recept voor 6 personen:

    • 800 gr
    • maïs (verse kolven of uit blik)
    • 1 ei
    • 2 sjalotten (of ajuinen)
    • verse bosui
    • paprika
    • 2 teentjes look
    • peper
    • zout
    • klein snuifje komijn (naar keuze)
    • verse koriander
    • 600 gr bloem


    Bereiding:

    1. Maal de mais (niet te fijn) samen met de kruiden en paprika tot dat het bijna een 'pap' is.
    2. Doe de bloem in een bord.
    3. Maak je handen nat met een beetje olie zo blijft het beslag niet aan de vingers plakken.
    4. Neem een handvol beslag in een hand, strooi er voldoende bloem over totdat je geen beslag meer erdoor kunt zien, schud het overtollige bloem eraf. 
    5. Draai je beslag om en doe weer hetzelfde tot dat alles bedekt is. Gaat er voorzichtig mee om zodat het niet afbreekt.
    6. Eens alles klaar is leg je het op bakpapier.
    7. Verwarm je frituur op 170°.
    8. Nadat alles gefrituurd is, laat het een beetje rusten op keukenpapier.




    27-04-2012 om 19:51 geschreven door Ada's Mixed Flavours  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Cuba, Mais


    Archief per week
  • 23/04-29/04 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs