Dit is een recept dat ik zelf heb 'uitgevonden'. Het is niet moeilijk maar neem je tijd ervoor! Het beslag mag je maximum 2 dagen bewaren anders wordt het zuur door de paprika & maïs.
Frituritas de mais:
Recept voor 6 personen:
800 gr
maïs (verse kolven of uit blik)
1 ei
2 sjalotten (of ajuinen)
verse bosui
1 paprika
2 teentjes look
peper
zout
klein snuifje komijn (naar keuze)
verse koriander
600 gr bloem
Bereiding:
Maal de mais (niet te fijn) samen met de kruiden en paprika tot dat het bijna een 'pap' is.
Doe de bloem in een bord.
Maak je handen nat met een beetje olie zo blijft het beslag niet aan de vingers plakken.
Neem een handvol beslag in een hand, strooi er voldoende bloem over totdat je geen beslag meer erdoor kunt zien, schud het overtollige bloem eraf.
Draai je beslag om en doe weer hetzelfde tot dat alles bedekt is. Gaat er voorzichtig mee om zodat het niet afbreekt.
Eens alles klaar is leg je het op bakpapier.
Verwarm je frituur op 170°.
Nadat alles gefrituurd is, laat het een beetje rusten op keukenpapier.