Inhoud blog
 • succes
 • Wat zegt Wikipedia
 • Vreetbui
 • omgaan met slanke dames
 • een appelfiguur en kleedjes met laarzen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Over mijzelf
  Ik ben
  Ik ben een vrouw en woon in (België) en mijn beroep is Bediende.
  Ik ben geboren op 01/02/1975 en ben nu dus 46 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Tennis, uitstapjes met familie en vrienden.
  Mens sana in corpore sano
  Dagelijkse worsteling om me goed te voelen met en in mijn lichaam.
  Hoe binge eating overwinnen of ermee leven.
  11-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.succes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Jaja als bijna twee dagen goed gegeten. Geen vreetaanvallen.

  Wat maakt dat dit is gelukt...tja een extra motivatie heeft te maken met een job-interview dat ik maandag heb. Om coach te worden voor een zeer bekende dieet-groep

  Ik wil al heel lang zo'n gezondheidscoach coach voor mensen die veel eten en minder willen eten, worden. Voor iemand die zelf worstelt met haar eetgewoonten, is dit hetzelfde als een crèche willen openen tijdens de eerste maanden na de bevallig van je eerste baby.

  Als ervaringsdeskundige en ook ervaring met begeleiding van mensen met psychische problemen zal ik misschien nog wel een goede coach zijn. Maar... dan moet ik zelf ook wel een goed voorbeeld kunnen geven en veeeeel begrip.

  Dus ik ben sla gaan kopen en heb al twee dagen sla (met appel, komkommer, koriander, zongedroogde tomaten en light vinaigrette)  gegeten om 16u. Dat het beter weer is (allé was) helpt ook wel om de sla te laten smaken.

  En 's avonds: -tromgeroffel - niets echt niets. Gisteren voelde ik me kei slecht. Vandaag gaat het al wel beter. Deze ochtend gaan brunchen met vriendinnen en 1 croissant gegeten.

  Weinig brood gegeten, maar ook wel een aantal tassen thee met honing gedronken om de drang naar suiker te controleren.

  Maar ik voel me wel goed en lijkt dat ik de avond goed ga doorkomen.

  Morgen op bezoek bij vrienden, dat zal moeilijker zijn om van de dessertjes af te blijven.

  Toch wel proberen volhouden, ongeacht hoe het gesprek maandag gaat.

  Ik hou jullie op de hoogte, over beide zaken !!!

   

  11-04-2015 om 21:18 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:eetverslaving, binge eating, vermageren
  05-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zegt Wikipedia

  Een eetverslaving is een psychische aandoening, een afwijking van het normale eetgedrag. Een eetverslaafde voelt een dwangmatige drang voor het innemen van meer voedsel dan normaal is voor de leeftijd, het geslacht en dergelijke. Net als bij elke andere verslaving is er sprake van een mentale afhankelijkheid van het middel, in dit geval voedsel.

  Mensen met een ernstige eetverslaving eten vaak bijna de hele dag door. Verslaving aan de koolhydraten (suikers) in de voeding is een grote boosdoener bij eetverslaving. Vanwege de veelal veel grotere energie inname in vergelijking met het energie verbruik bestaat er een zeer grote kans op obesitas (vetzucht).

  Bijlagen:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Eetverslaving   

  05-04-2015 om 20:51 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreetbui
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De laatste dagen voor de paasvakantie voelde ik me echt slecht: moe, overwerkt, huis zag er kei rommelig uit, onaantrekkelijk. Het was ookal enkele dagen slecht gegaan met het eten. Veel brood met confituur, koffiekoeken (die, op het werk, bij de koffie stonden en waarvan ik er 3 opat). Het was duidelijk slechter aan het gaan.

  Op en middag ga ik naar de Delhaize om voor lunch een slaatje te kopen. Hoewel ik wist dat het geen goed idee was, had ik toch een doos met prince-koeken gekocht. Mezelf wijs makend dat ik er maar 1 maximum twee zou opeten als dessert. De start van mijn herwonnen goede eetgewoonten die ertoe zouden leiden dat ik 5 kg vermager.

  Het overige deel van de koeken zou ik met de kinderen als dessertje voor school meegeven. Who was I kidding ???? 

  In elk geval, lunch verloopt prima en dessert is lekker. Nog een 30 minuten later krijg ik een heel lastige telefoon van een collega. Nog geen minuut nadat ik de telefoon heb neergelegd scheur ik het pak koeken verder open en speel heel de boel in 5 minuten naar binnen.

  Zowat het tegenovergestelde van mindfulness: geen tijdsbesef en geen zelfbewustzijn. De ene koek na de andere opvreten. Dat mijn mond bijna dichtplakt van de van al de koek en vanille crème tussen mijn tanden, tegen mijn verhemelte. Doorgaan tot het pak op is en ik een druk in mijn maag voel.

  Dit maakt me terug rustig en tegelijk natuurlijk het schuldgevoel.

  De suiker geeft me een rush en rust tegelijk…
  Water drinken om mijn mond te verfrissen en zo snel mogelijk vergeten wat ik heb gedaan.

  Leeg pak weggooien en voor werken.

  Ik beloof mezelf dat het de laatste keer is dat ik me zo laat gaan.


  05-04-2015 om 18:01 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vreetbui
  29-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omgaan met slanke dames

  Uiteraard ken ik veel vrouwen die meer voldoen aan het schoonheidsideaal en mooi slank zijn. Hoewel we dan over gelijk wat praten, samen gezellig gaan winkelen of een hapje eten. Het ontgaat me toch nooit dat zij zo'n smal figuurtje hebben.

  Dan vraag ik me af hoe fijn het moet zijn om de kleren die ze dragen te kunnen dragen.

  Maar vooral hoe het zou moeten zijn om te weten dat je een figuur hebt waar anderen, ik toch, graag er zo willen uitzien.

  Ik ben er toch bijna zeker van dat het een goed gevoel geeft om een gezonde BMI te hebben. Kan niet anders.

  Zou de slanke  andere, over mij denken: wat ben ik blij dat ik niet zo 'mollig' ben of misschien wel 'arme zij, ze doet wel haar best om er goed uit te zien. Nee dit laatste niet want in een vorig blogbericht schreef ik zelf dat ik het wel bewonder als iemand toch voor zichzelf blijft zorgen en fier is. 

  Het aller ergste is als die slanke wie dan ook beginnen zagen over dat ze te dik zijn. Echt dan kan ik ze tegen de muur slaan. Want gaan we zo verbroederen!!! ik denk het niet, you have no idea. Nee dat moeten ze maar zonder mij doen!

  Toch, ik laat mijn of hun gewicht en lichaamsvorm niet in de weg komen te staan van een fijne samenwerking, een goede vriendschap of een gezellig avondje uit.

  Gelukkig maar !!!!

  29-03-2015 om 00:20 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een appelfiguur en kleedjes met laarzen

  Wat ik heel mooi vind zijn kleedjes, eenvoudige makkelijk zittende kleedjes en dan een mooie laars eronder. Maar het is toch wel moeilijk om iets te vinden waar ik me goed in voel. Ik vind dat ik er een beetje uitzie als een bal op stokjes. Nog een geluk ik heb smalle benen.

  Het zogenaamde appelfiguur: joepie!! weinig taille, dikkere buik en grote borsten YEP that's me !!! en ik ben ook nog eens klein. Het ideale dove-fotomodel. Dat is toch al iets.

  Maar dus zo'n kleedje zit er voor mij niet in, ik hou het zelf tegen. Een tuniek op een smalle broek met botjes dat is nog te doen.

  Ik kan zo jaloers zijn op collega's of vriendinnen die ik er in rond zie huppelen. Wat ik ondertussen al wel geleerd heb is een knop om te draaien en er niet afgunstig jaloers op te zijn. Misschien ben ik nog wel het meest jaloers op vrouwen die ook geen ideale maten hebben, maar die uitstralen dat ze zich goed voelen in hun vel. En wel kleedjes met laarsjes dragen. Het is niet dat ik dan denk : amaai kijk dat appelfiguur daar lopen. Neenee ik denk, woow fantastisch dat die zich zo kleed, ze ziet er super uit. En het is die gedachten die ik moet vasthouden om voor mezelf te zorgen en men appel mooi te maken

  Geen negatieve emoties over mijn lichaam. Er kruipt al genoeg van mijn energie in mijn onhaalbare wens om 5 kg te vermageren. Het zou beter zijn als ik die kan loslaten. Soms hoop ik op een magisch paradoxaal verband dat als ik niet meer probeer te vermageren dat ik dan vanzelf wel zal afvallen.  Anders bekeken impliceert dat ook een zeer zelf bestraffende gedachten : namelijk dat ik niet vermager doordat ik het zo graag wil. STOP: ik ga mezelf wat aandacht geven dit weekend. Want ik heb weer heel de week gewerkt. Ik ga naar de kapper en een afspraak maken bij de schoonheidsspecialist voor epilatie van wenkbrauwen en bovenlip !


  21-03-2015 om 10:41 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:appelfiguur zomerkleedje
  18-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.yes baby !!! of toch niet

  Even de dag van gisteren evalueren, voordat ik in de douche spring en de ochtendspits hier thuis begint.

  Niet roepen tegen de kinderen als het niet snel genoeg gaat. Mijn mantra 's ochtends. Maar soms kan ik me niet meer houden. Maar bon, dat is een ander probleem ...

  De maaltijden die ik heb genomen waren niet per se mager

  ontbijt: havermout

  10u: studentenhaver

  middag: lasagna en dan het lekkerste dessertje van het assortiment in de cafetaria van het werk. Mascarpone-achtige mousse met een vleugje cognac smaak. Sorry dat kan ik niet laten liggen. Ookal vond ik de lasagna wat zwaar. Bon, ik heb ze allebei gegeten maar heb dan geen cola zero genomen. 

  Koffie in de namiddag gedronken

  4 boterhammen met speculaaspasta gegeten toen ik thuis kwam

  Dan etentje met een vriendin : aperitief, vis met groentjes, water bij het eten en thee met een klontje om alles door te spoelen

  Thuis onmiddellijk naar bed en dus niets meer gegeten in de zetel !!!

  Hoeveel punten op 10 geef ik mezelf voor gisteren: 6/10

  wat was goed: geen zoetigheden tussendoor

  wat was minder goed: die vier boterhammen hadden fruit moeten zijn, iets te veel koffie gedronken, die lunch ga ik mij niet slecht over voelen

  eens kijken wat vandaag gaat brengen


  18-03-2015 om 06:31 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:eetverslaving
  17-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend deel 2 : the late night snack
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het weekend is weer gedaan. hoe is het verlopen. Ok en dan toch zondagavond weer een half (groot) pak chips op gegeten. Om dan onmiddellijk in slaap te vallen op de zetel. Dat is ook zo's gewoonte die ik er moeilijk uit krijg. Ik heb zo'n dieetspecialist op tv eens horen zeggen dat als je  's avonds nog honger krijgt je niet moet eten maar gaan slapen.

  Dat is helemaal waar. Het is door het gebrek aan energie, omdat ik moe ben, maar nog wakker. Dat ik weer zin krijg in eten en liefst iets met veel calorieën. Dat ik combinatie met half in slaap zijn en dus helemaal geen inhibitie meer te hebben, maakt dat als ik iets uit de kast ga halen, het al is ingeslikt voordat ik terug op de zetel zit. Echt....

  Een oplossing is met de computer in bed gaan liggen en tv kijken in bed. Als ik dan in slaap val slaap ik door, want dan ook weer winst op dat gebied geeft: dan heb ik meer geslapen dan zo in de zetel in slaap vallen en nog 10 keer wakker worden voordat ik naar boven strompel.

  Zaterdag naar een feestje geweest, dat was heel fijn !


  17-03-2015 om 05:32 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:late night snack
  14-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

  Het is vandaag al goed gegaan. Ontbijt was ok: aardbeien, soya creamy yoghurt en musli, dit heb ik ook voor vier-uurtje genomen,

  middagmaal: sla met falafel en yoghurt slasaus.  

  Vanavond ga ik eten met een vriendin. Het plan is om een voorgerecht en hoofdschotel te nemen. Hopelijk zit ik dan goed vol voor de rest van de avond.

  Ik voel met niet schitterend vandaag, een beetje saai maar ook wel ontspanning.

  Kinderen hebben blijkbaar niet meer heel de tijd aandacht nodig en ik moet even zoeken hoe ik de extra tijd ga invullen. Luxe probleem zou ik zo zeggen

  14-03-2015 om 16:24 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggen voor dag en dauw & de liter vanille ijs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze week ben ik dinsdag en donderdag om 5u15 in de ochtend (jaja in de ochtend) een half uur gaan joggen.

  Het is al weken dat ik meer wil sporten. 1u tennisles was een zekerheid. De rest was fantasie en ik vind toch echt dat ik een uurtje meer moet sporten.

  Ik ben een ochtendmens, dus het vroege uur is eigenlijk meer haalbaar dan laat op de avond. Hoewel ik denk, hoop, dat het in de lente en zomer makkelijker zal gaan om ook eens 's avonds extra te gaan sporten.

  Ben eens benieuwd hoe lang ik het ga volhouden.

  Ik kon het natuurlijk niet laten om eens na te denken over het aantal calorieën dat ik zou verbranden tijdens het lopen. Hoogst waarschijnlijk veel minder dan de liter vanille ijs die ik op woensdagavond naar binnen heb gewerkt... Dat was weer een klassiek verhaal: tv, ontspannen, te weinig gegeten tijdens het avondmaal, me niet kunnen controleren. Het is eigenlijk volledig op automatische piloot, mijn hersenen vallen uit. Hoewel ik wel een zwak stemmetje in mijn hoofd hoor dat zegt: stop stop stop !!!! Maar het is nog te zwak.

  Hoe kan ik het sterker maken, hoe krijg ik mezelf zover dat ik er wel naar luister????


  12-03-2015 om 19:15 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:lopen sporten suikerverslaving
  09-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binge eating disorder ?!?

  Binge eating disorder

  Eten uit schuldgevoel of gevoelens van minderwaardigheid

  Binge eating disorder (BED) is een relatief nieuwe en nog onbekende eetstoornis. Kenmerkend voor binge eating disorder is het frequent eten van abnormale hoeveelheden voedsel. Vaak eet men in korte tijd heel veel zonder daadwerkelijk iets te proeven. Honger of trek is niet de reden om te eten, veelal zijn het negatieve gevoelens over zichzelf of over een bepaalde gebeurtenis die men probeert te ontvluchten door te eten. Achteraf heeft men vaak spijt of last van schuldgevoelens. Iemand die lijdt aan de eetstoornis binge eating disorder doet, in tegenstelling tot iemand die lijdt aan boulimia, geen pogingen om de eetbui weer ongedaan te maken.

  09-03-2015 om 22:19 geschreven door Adara  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Binge eating disorder


  Archief per week
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  tips & tricks

  wat doe jij om je goed te voelen in je vel, om je gelukkig te voelen in je hoofd?


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  frankloopt
  www.bloggen.be/franklo

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!