Inhoud blog
 • Eczeem dat geinfecteerd is
 • Het krabben bij eczeem
 • Eczeem - jeuk
 • De huidslag - eczeem
 • Eczeem symptomen en verschijnselen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  wat zijn de symptomen acne en eczeem
  acne en ecezeem symptomen en verschijnselen
  23-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eczeem dat geinfecteerd is
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eczeem - Geïnfecteerd

  Een infectie is een van de meest voorkomende complicaties bij kinderen en bij volwassenen. Hierdoor verslechtert het eczeem plotseling en/of het beeld van de uitslag verandert. Zodra zich pukkeltjes of met pus gevulde blaasjes voordoen, of wanneer de huid nat wordt en korstig, met meestal gezwollen klieren en een temperatuursverhoging, is het eczeem mogelijk besmet met de eenvoudigste huidbacterie, die op de gewone huid impeti-
  go (puistjes) veroorzaakt. Een ander gevaar is het herpes simplex 1-virus, dat gewoonlijk de veroorzaker is van koortsuitslag rond de mond. Deze laatste kan voor kleine kinderen met eczeem juist de oorzaak zijn voor een ernstige ziekte, eczema herpeticum genoemd. Ter informatie arganolie helpt eczeem te verzachten. Arganolie.

  Iemand die koortsuitslag heeft mag nooit een kind met eczeem kussen of zelfs aanraken; hetzelfde geldt voor bijna iedereen die een eenvoudige huidinfectie heeft (puistjes of een zweertje): altijd goed schoon zijn en nooit zakdoeken en kopjes samen gebruiken.

  Tagz: eczeem, arganolie, arganolie, argan olie

  Wanneer een eczeem geïnfecteerd is door bacteriën is dit onvergelijkbaar minder ernstig dan het verwoestende herpes-eczeem, maar ook de behandeling hiervan vereist de nodige voorzichtigheid. Chemische anti-infectiemiddelen en antibiotica worden dan meestal gebruikt, maar hiervoor kan men ook meer traditionele methodes en middelen gebruiken, zoals antiseptische smeersels en homeopathische middelen. Steroïdpreparaten kunnen in geval van een geïnfecteerd eczeem beter niet worden gebruikt, terwijl antibiotica soms wel gewenst zijn (in aangepaste dosering).
  Toen de pokken nog algemeen heersten, was dit voor iedereen met eczeem een groot probleem als men naar het buitenland wilde.

  Toen de vaccinatie tegen pokken was ingevoerd, kwam er ook een vaccin dat speciaal bestemd was voor eczeempatiënten, eczema vaccinatum genoemd. Nu de pokken vrijwel geheel zijn uitgeroeid, valt dit bezwaar voor reizigers met eczeem weg, maar het blijft altijd noodzakelijk de
  nodige voorzichtigheid in acht te nemen met het immuniseren, tegen welke ziekte dan ook.

  Tagz: eczeem, arganolie, arganolie, argan olie

  Ofschoon doktoren een eczeem niet langer zien als een reden om niet in te enten, lijkt het toch het beste om kinderen met een zware vorm van eczeem meer geleidelijk aan in te enten en sommige vaccinaties pas later uit te voeren. Wanneer er sprake is van een zware allergie voor kippevlees of voor eieren kunnen sommige vaccins zelfs niet werken. Een kind of een volwassene die naar het buitenland gaat en daarvoor ingeënt moet worden, zal vooraf de arts duidelijk moeten maken welk soort eczeem hij of zij heeft.

  Tagz: eczeem, arganolie, arganolie, argan olie

  Ter informatie arganolie helpt eczeem te bestrijden. Arganolie.

  23-07-2011 om 00:00 geschreven door Voorpijlcindy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
  Tags:eczeem, acne
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het krabben bij eczeem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eczeem - krabben
  Het effect van krabben kan zowel voor de huid als voor de gevoelens van de patiënt catastrofaal zijn. Kinderen krabben meestal openlijk, maar een volwassene zal dit liever verborgen houden. Beide schamen ze zich en voelen zich rot. Allebei in de wetenschap dat het krabben alles nog erger maakt. Desondanks is het accepteren van het krabben voor alle partijen de beste houding, zowel voor de patiënt als voor zijn omgeving.

  Tagz: eczeem, arganolie kopen, argan olie, arganolie

  Een schuldgevoel helpt net zo min als te zeggen tegen de ander: Stop met krabben. Een feit is dat wanneer krabben of minstens wrijven  toegelaten
  wordt, er hoogstwaarschijnlijk veel minder in de nacht tijdens de slaap zal worden gekrabd. Dat wat overdag niet mocht of kon, zal 's nachts verergerd naar boven komen. Men krabt zonder zich dit bewust te zijn; het besef om te stoppen ontbreekt dan ook.
  De jeuk is natuurlijk niet altijd onvermijdelijk. Als er een aanwijsbare oorzaak te vinden is en wanneer deze gevonden wordt, kan men deze oorzaak in de toekomst uitschakelen. Ook bestaat er een aantal preparaten die een irritatie kunnen terugdringen. Ook zijn er middelen om 's nachts te kunnen slapen, zoals antihistaminica, homeopathische middelen en heilzame kruiden.

  Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, argan

  23-07-2011 om 00:00 geschreven door Voorpijlcindy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Tags:eczeem, acne, exzeem, eczeem en, arganolie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eczeem - jeuk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eczeem - Jeuken

  De jeuk van het eczeem wordt als het ergste symptoom van alles beschouwd. Zelfs wanneer de uitslag nauwelijks zichtbaar is, kan de huid vreselijk jeuken. Het doorlopend krabben brengt de uitslag op gang en daarmee de pijnlijkheid zo ontstaat de vicieuze cirkel. Uit de beschrijving van een volwassen patiënte blijkt deze irritatie totaal te verschillen van wat wij allen wel eens voelen bij een muggebult of bij een andere kleine huidirritatie Zij noemt dit een Derdegraads Jeuk, uitsluitend bekend bij lijders aan eczeem. Zij legt uit: 'De jeuk zit diep onder de huid. Het voelt alsof er een grote zwerm muskieten van onder uit de huid aan het steken is. De aanval gaat snel, stopt weer en komt grillig bij herhaling weer op. De meest dringende noodzaak is krabben, om snel verlichting te krijgen.

  Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie

  Wanneer eenmaal pijn wordt ervaren, bedaart de jeuk even snel als de aanval kwam. Pijn doet uiteraard zeer maar het is een zoete verlichting in vergelijking met de jeuk. De patiënte beschrijft ook wat zij noemt de brand. Dit voelt in de huid alsof er door de aderen geconcentreerd zuur stroomt. Die Brand gaat gewoonlijk vooraf aan de jeuk en dit is meestal een korte waarschuwing vooraf, vóór de snelle aanval van de Derde graads Jeuk. De extreme hitte daarbij is gelokaliseerd en een ander deel van het lichaam kan juist koud aanvoelen.

  Tagz: eczeem, arganolie, arganolie, argan olie

  Dit laatste is een voorbeeld van het verlies van temperatuurscontrole, dat de meeste mensen met eczeem overkomt; mogelijk als gevolg van het zo beschadigde huidoppervlak. Ook de zweetklieren zullen matig functioneren, zodat er weinig perspiratie is. Het is denkbaar dat het huidzenuwsysteem, dat rechtstreeks omlaag loopt naar het onderste deel van de huid, even gevoelig is voor jeuksensatie als voor pijnsensatie, de hitte- en koudesensatie en aanraking.

  Tagz: eczeem, arganolie, arganolie, argan olie

  Deskundigen geloven dat mensen met eczeem een natuurlijke aanleg voor jeuk hebben en dat hun drempel tot deze irritatie veel lager ligt dan bij anderen. De huid is meer dan overgevoelig en wat een ander als een aanraking of een kriebel voelt, zal een eczeemlijder als ondraaglijke jeuk ervaren. Soms lijkt er een duidelijk aanwijsbare veroorzaker te zijn; bijvoorbeeld wol die direct op de huid wordt gedragen of een reinigingsmiddel, dat na het uitspoelen van de was nog in de kleren is blijven zitten. Zo ook dierenharen, stof, stuifmeel, grassen, bepaalde planten, bepaalde voedingsmiddelen, hitte of koude, droogte of nattigheid, zorgen, opwinding, een zware oefening. Dit alles en nog veel meer kan een gevoelige huid irriteren. Maar op andere momenten lijkt er geen aanwijsbare reden te zijn en de irritatie kan langzaam opkomen of zo plotseling aanwezig zijn, dat een patiënt het beschrijft als: een tropische regenbui.

  Tagz: eczeem, arganolie, argan, argan olie

  23-07-2011 om 00:00 geschreven door Voorpijlcindy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:eczeem, acne
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De huidslag - eczeem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eczeem betekent in het Grieks kokend. Dit slaat op de pukkels die de patiënt krijgt, een rode uitslag die vaak alsblazen opkomt, vochtige en pijnlijke plekjes die vooral na het krabben ontstaan. De omvang van de uitslag is per individu anders, bij sommige mensen blijft dit beperkt tot kleine gebieden, achter de knieën of ellebogen of laat zich aan de handen of voeten of aan de hals zien. Bij anderen dit zijn de ernstige gevallen kan de uitslag af en toe het hele lichaam bedekken. Een uitslag kan ook wisselend zijn, het kan voorkomen dat deze de ene keer meer verspreid voorkomt dan de andere keer. Artsen brengen deze grilligheid soms in verband met de onvoorspelbare aard van de aandoening, die om onverklaarbare redenen ook totaal kan verdwijnen.

  Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, argan olie

  Maar anderen zouden dit komen en gaan van de uitslag liever zien uitgelegd als een gevolg van een oorzaak, zelfs al zijn veel van de oorzaken nu nog niet bekend. Zo heeft een verandering van het levenspatroon soms invloed, terwijl de betrokkene daar geen weet heeft. Dit kan en verandering van het levenspatroon soms invloed hebben, terwijl de betrokkene daar geen weet van heeft. Dit kan een veranderde eetgewoonte zijn of een verhuizing naar een ander gebied, waar het vochtig is. Het kan een gevolg zijn van een plotselin opkomend verborgen angstgevoel, de zonnestralen of gebrek aan zonneschijn, koude wind of een heet klimaat. Zo zijn er vele mogelijkheden en erg veel onverklaarbare feiten.

  De huiduitslag varieert en deze is afhankelijk van het soort eczeem, bij het discoïde eczeem zijn het de onderdelen waar de ronde plekken zitten, terwij l het serborroïsch eczeem altijd op de schedel, het gezicht en de behaarde lichaamsdelen voorkomt. De uitslag eczeem is natuurlijk het signaal voor de omgeving dat een persoon eczeem heeft, geheel los van de lichamelijke ongemakken is deze de belangrijkste oorzaak van de emotionele en sociale ellende die de patiënt kan voelen. Uitslag ziet er bepaald niet aantrekkelijk uit en zelfs vandaag nog zijn er mensen die menen dat eczeem besmettelijk is. Dit maakt anderen bang en men past wel op om iemand met eczeem aan te raken. Maar het is hier juist de persoon met eczeem die kwetsbaar is en niet zijn omgeving. Niet het eczeem zelf is besmettelijk, maar op een eczeem kan wel een infectie ontstaan. Dit feit nu zal moeten leiden tot een verandering in de benadering van de eczeemuitslag.

  Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie

  23-07-2011 om 00:00 geschreven door Voorpijlcindy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Tags:eczeem, acne, exzeem, eczeem en, arganolie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eczeem symptomen en verschijnselen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eczeem - Er zijn verschillende soorten eczeem. Wel hebben alle types eczeem bepaalde symptomen gemeen die kenmerkend zijn. Ze kunnen worden onderscheiden in uiterlijk en in zoals het voelt en iedereen die ooit zelf eczeem heeft gehad, of die iemand van dichtbij kent die eczeem heeft, weet uit ervaring dat dit bepaald niet plezierig is om mee te maken. Mijn elfjarige nicht Natasha schreef over haar eczeem: "Het is niet fijn om eczeem te hebben, want je blijft krabben en het doet pijn en je kleren gaan aan je plakken. En soms zijn mijn benen zo droog dat ik ze niet kan uitstrekken. En 's nachts lijkt het altijd of het erger is dan overdag. En soms heb ik 's nachts zo slecht geslapen, dat ik me heel moe voel en dan wil ik de volgende dag niet naar school."

  Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie

  Ondanks haar jeugdige leeftijd haalt Natasha alles aan wat ecezeem doet en wat zo ellendig is voor de patiënt, het krabben, de gestoorde nachtrust met de daaruit voortkomende wanhopige bezorgdheid en depressie. Ze heeft de drie symptomen op een rij gezet die voor mensen met eczeem een optelsom zijn, pijnlijke uitslag, droge huid en juekerigheid. De volgorde van deze opsomming is onbelangrijk, want welke van deze drie kenmerken het meest kwellend is, is niet uit te maken; het ene symptoom is het gevolg van het andere en omgekeerd.

  De vraag is, wordt de uitslag veroorzaakt door de jeuk, waardoor er gekrabd wordt of kan het ook andersom? Of wordt er gekrabd vanwege de droge huid? Een antwoord op deze vraag heeft nog niemand nog gevonden, omdat er niet veel bekend is over het mysterie van deze huidaandoening. Ik begin echter met het beschrijven van de huiduitslag, omdat deze een zichtbaar verschijnsel is voor wat daaronder gaande moet zijn, én een obstakel vormt voor het normaal functioneren van de huid.

  Tagz: eczeem, arganolie, argan olie, arganolie

  23-07-2011 om 00:00 geschreven door Voorpijlcindy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Tags:acne, eczeem


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • ontsteking (ontsteking)
      op Het krabben bij eczeem
 • arganolie (arganolie)
      op Het krabben bij eczeem
 • Mijn favorieten
 • artrose
 • blaasontsteking
 • hartkloppingen
 • faillissement verkoop
 • import export
 • detailhandel


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!