Tagliatelle met walnootsaus
voor 4 personen
200 g walnoten, gepels
20 g peterselie, grof gehakt
50 g boter
2 dl olijfolie extra viËrge
1 teentje knoflook uit de knijper
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 dl room
zout, zwarte peper uit de molen
400 g tagliatelle
Rooster de walnoten ongeveer 2 minuten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren. Zet apart en laat 5 minuten afkoelen.
Doe de walnoten en de peterselie in een keukenmachine en hak ze fijn. Doe de boter erbij en meng alles goed.
Schenk de olijfolie in een gelijkmatige stroom in de keukenmachine terwijl ze aan staat zodat de olijfolie door de walnoten en peterselie gemengd wordt. Meng knoflook, parmezaanse kaas en room eveneens. Breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.
Kook de pasta al dente in ruim kokend water met wat zout. Giet af, laat even uitlekken en meng door de saus. Dien op
|