Eén van de grootste voordelen van de açaibes is het hoge aantal antioxidanten in dit unieke fruit. De werking van een antioxidant kan met een eenvoudig proefje duidelijk worden. Als u een appel doormidden snijdt, zal u snel genoeg merken dat deze aan het oppervlak bruin, rimpelig en onaangenaam wordt. Wanneer men echter wat citroensap over deze appel smeert, zal de appel veel langer goed blijven. Dit proces, in dit specifieke geval veroorzaakt door de zuurstof in de lucht, vindt plaats bij alle natuurlijke zaken (en dus ook bij de mens). Antioxidanten zijn dan ook een essentieel onderdeel van de gezonde stofwisseling van het menselijk lichaam. Er is reeds aangetoond dat het verbruiken van voldoende antioxidanten een aanzienlijk levensverlengend en levensverbeterend effect heeft.
De acai bes is een kleine, ronde bes afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse amazonewoud. De bes komt van de acai palm, zoals u in de illustratie kan zien. De dieppaarse kleur van de vrucht is iets wat we ook zien in het heilzame sap. Compleet onbekend in de Westerse wereld voor jaren verbaast het enigszins dat deze bes door de Zuid-Amerikaanse volkeren een belangrijk deel van het dagelijks dieet is. In deze hoedanigheid is de acaibes dan ook aan het oprukken in Amerika en Europa.