Passie laat de energie stromen
Over mijzelf
Ik ben Ria Coeckelberghs, en gebruik soms ook wel de schuilnaam RiCo.
Ik ben een vrouw en woon in Houthalen-Helchteren (België) en mijn beroep is Freelancejournalist.
Ik ben geboren op 05/11/1956 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, schrijven, fotograferen, decoreren, koken.
Blog als favoriet !
Mijn favorieten
 • De waarheid
 • Grenswetenschap
 • Groene Evelien
 • Orbhunter
 • Goed nieuws
 • Welzijn
 • Robbert Vandenbroeke
 • I want to know it
 • Niburu
  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • De risico's van de internet democratie: misleiding met ruim honderd aliassen.
 • zomaar
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • groeten uit overmere
 • Een fijn pinksterweekend

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  depiraatmuziek
  www.bloggen.be/depiraa
  RiCo Journalistiek
  Iedere uil is als uilskuiken begonnen.
  04-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert la Lau Belgisch kampioen handbiken, HBvL-GNK
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bert la Lau Belgisch kampioen handbiken
  31-07-2010 HOUTHALEN- Zaterdag streden een 40-tal mindervalide wielrenners om de nationale titel tijdens de Open Belgische Kampioenschappen in Overpelt. De organisatie was dit jaar in handen van het Revalidatie- en MS Centrum op initiatief van kinesist Guido Roex, zelf slechtziende en een verwoed tandemrijder. De handbikers en driewielers fietstten in de eerste race 10 ronden van 4 kilometer rondom de campus.Vanaf de start gingen Bert en twee andere atleten er meteen vandoor en sloegen een gat van 300 meter.Tijdens de wedstrijd kon hij een paar keer demarreren en kwam uiteindelijk als winnaar in zijn categorie over de eindstreep. De Nederbelg uit Lillo met een Belgische identiteitskaart kreeg tijdens de prijsuitreiking de driekleurentrui aangereikt die hij met fierheid een jaar lang zal mogen dragen. "Nu nog zijn handbike van die oranje kleur af helpen," grapte één van zijn Belgische supporters.

  04-08-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
  Categorie:G-Sport
  Tags:BK G-wielrennen, Bert la Lau, Overpelt, Revalidatie-en MS Centrum
  15-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Er is geen bal aan het WK-voetbal" i.o.v.Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Er is geen bal aan het WK-voetbal”

   

  Voetbalweduwen vervloeken het WK en zijn teringtoeter

  15/06/2010 HASSELT- De voetbalgekte heeft weer toegeslagen en menige vrouw wordt de komende weken een sportweduwe. Dan heb ik het niet alleen over de vrouwen van de topvoetballers zelf die hun man moeten missen maar ook over al die idolaten die aan de beeldbuis gekluisterd zitten. Er blijkt niets belangrijkers te bestaan en menige man lijdt dan ook werkelijk aan tijdelijke tunnelvisie.

   

  Als je om je heen kijkt voltrekt er zich een ware metamorfose in het straatbeeld. Dat valt vooral op bij onze noorderburen. Hele wijken hangen de Nederlandse vlag uit, vergezeld van oranje vlaggetjes en slingers. Sommigen gaan zelfs zo ver om hun huis te beplakken met oranje grasmatten. Heuse straatfeesten worden georganiseerd om vooral dat voetbalgevoel te willen delen met gelijkgezinden. Carnaval in de zomer.

   

  Marketing

  Iedereen wil een graantje meepikken van het wereldkampioenschap. In eigen land doen de supermarkten aan klantenbinding door gadgets bij een bepaald aankoopbedrag te verstrekken. Gespecialiseerde winkels krijgen de merchandise niet aangesleept.

  Recreatieondernemers slaan hun slag om de sportweduwen te verleiden met aanbiedingen voor arrangementen om er gezellig met vriendinnen  tussenuit te knijpen. Even ontsnappen. aan de waan van de dag en de eenzaamheid.

   

  Op ‘the place to be’ doen handige marketingjongens zelfs aan sluikreclame. Het biermerk Bavaria trok de aandacht met zijn hostessen in hun oranje jurkjes. Dat is hun de geldboete wel waard want ze hebben toch even in de kijker gestaan, al is het dan op een negatieve manier.

  De uitvinder van de vuvuzela heeft intussen een waar imperium opgebouwd. De ‘teringtoeter’, zoals hij nu minachtend wordt genoemd, verstoort het luisterplezier op radio en televisie. Ook zou het geluid dieren angstig maken volgens dierenorganisaties.

   

  Townships

  Om het gigantische stadion te bouwen is er veel werk aan de winkel geweest. Ook tijdens het WK komt iedereen goed aan zijn trekken. De rijkdom rondom het stadiongebied staat echter in schril contrast met de armoede in de nabijgelegen townships. Als alles voorbij is blijft Zuid-Afrika achter met een kater. De tijdelijke rijkdom en roem zal snel verbleken in de Afrikaanse zon…

   

   

  15-06-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Vuvuzela, teringtoeter, voetbalweduwen, WK voetbal
  08-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Antibiotica werkt niet meer" i.o.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Antibiotica werkt niet meer”

   

  Dierziekten komen per camion

   

  08/06/2010 HEERLEN- De consument in de supermarkt kiest voor 95 procent het goedkopere vlees uit de vee-industrie tegenover het duurdere biologische vlees. In Nederland eet de bevolking bijna een halve kilo vlees per dag per persoon. Wereldwijd sterven er voor het eerst meer mensen aan overgewicht dan aan ondervoeding.

   

  Na de voedselschaarste in de Tweede Wereldoorlog besliste de Nederlandse regering dat iedereen goedkoop en voldoende voedsel moest kunnen kopen.. De vee-industrie was geboren. Dieren werden uit hun natuurlijke milieu gehaald en vetgemest in ‘vleesfabrieken’.

  De productie ging ten koste van dierenwelzijn met alle gevolgen vandien. De lijst met uitbraken van ziektes en epidemieën wordt alsmaar langer. Gekke koeienziekte , MKZ,  Campylobacter, Colibacterie, Salmonella, varkens-en vogelpest en Q-koorts ligt iedereen nog vers in het geheugen. Bij 39 procent van de slachtvarkens is MRSA geconstateerd en bijna één op de vier varkenshouders is besmet. Onderzocht wordt of  mensen elkaar kunnen besmetten.

   

  Vee-industrie versus biologische veeteelt

  Net zoals er de rechten voor de mens zijn, heeft de Britse Farm Animal Welfare Council de vijf vrijheden voor de dieren vastgelegd. De vrijheid van honger en dorst, ongemakken en pijn, verwondingen en ziekten, angst en kwellingen en de vrijheid om normaal gedrag te kunnen vertonen. Van deze vrijheden is in de vee-industrie totaal geen sprake. Een tegenstroming kwam op gang. Elke supermarkt heeft nu vleesvervangers en biologisch vlees in de rekken liggen. En wat doet de consument? Hij kiest voor de kiloknallers want hij wil elke dag een flink stuk vlees op zijn bord.

  08-06-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  Tags:Antibiotica, dierziekten, vee-industrie, biologische veeteelt,
  01-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerkunst is big business, i.o.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Suikerkunst is big business

  “We hebben tot vier uur ‘s nachts doorgewerkt”

   

  01/06/2010 HASSELT- Terwijl  Hasselt zich opmaakt voor de VijfTVCityDay slenter ik langs de winkeltjes om halt te houden bij een etalage die mijn aandacht trekt. Links staat een roze taart van vijf verdiepingen met leuke versiersels. Rechts liggen nog meer kunstige heerlijkheden uitgestald. Het gezellige interieur van ‘De Koekjesfee” lokt me naar binnen.

   

  Ik zie een poster van VijfTVCityDay op het raam hangen en dat jullie hieraan deelnemen? “Ja, en daar hoefden we zelfs niet voor te betalen omdat wij in de highlights staan. Andere winkeliers kost het 700 euro,” weet Karolien Zoons, collega van eigenaresse Karen Vangronsveld. “Zij is naar een klant om een bruidstaart van zeven verdiepingen te brengen.”

   

  Hoe vervoer je zo’n reusachtige taart?

  “We leveren die in meerdere stukken, zoals een bouwpakket. Dat is de veiligste manier om hem heel te houden. Het meest verre afleveradres was in Frankrijk net over de grens, maar de mensen uit de buurt komen gewoonlijk zelf hun bestelling afhalen. Vijf jaar geleden was Karen de eerste in België die professioneel met het versieren van taarten begon. Ze kreeg het steeds drukker. Zelfs vandaag kan ze niet bij het schoolfeest van één van haar kinderen zijn en ze heeft er vijf. Gelukkig vangt haar man ze op.”

   

  Jullie hebben dus geen last van de crisis?

  “Nee. Vannacht hebben we zelfs tot vier uur nog zitten inpakken voor een communicant.

  Tot onze klanten horen ook grote opdrachtgevers. Dinsdag leveren we aan Villa Vanthilt.

  Anderhalf jaar geleden hebben we een pand moeten zoeken omdat de ruimte thuis te klein werd. Deze locatie in de Witte Nonnenstraat is prima. We liggen op de route tussen het Jenever- en het Modemuseum. Voor een huurpand in het centrum van de stad betaal je vier keer meer dan hier. Bovendien zouden we teveel oponthoud hebben van passanten. Achter de winkel is een ruimte waar we werken en waar we workshops geven.”

   

  Is er veel interesse voor?

  “Ja, we zitten al tot december vol. Karen heeft ook een boek uitgegeven waarin ze de technieken uitlegt en wat je ervoor nodig hebt. Hier kun je alles krijgen.

  In september komt haar tweede boek uit. De Koekjesfee heeft al in diverse media gestaan.”

   

  Tussendoor komt een vader 50 cupcakes afhalen voor de communie van zijn dochter Kaat.

  “De cakejes zijn gevuld met botercreme. Ik raad u aan om ze zo snel mogelijk op te eten en ze niet te bewaren omdat ze er zo leuk uitzien” adviseert Karolien.

  Even later stappen twee jonge dames binnen. Ze zoeken 50 leuke cupcakes voor een tuinfeest. De aanwijzingen voor het versieren volgen ze uit het boek. Ellen Bruwiere en haar vriendin komen helemaal uit Gent naar De Koekjesfee. Als dat geen reclame is.

   

  01-06-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:De Koekjesfee, suikerkunst,Villa Vanthilt
  05-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk Ellen la Lau en Martin Plag

  Bijlagen:
  http://www.jamesjetlag.com   

  05-05-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Familieberichten
  Tags:Huwelijk, Ellen la Lau, Martin Plag
  24-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum in Grotten van Kanne herbergt Neanderthaler, i.o.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Museum in Grotten van Kanne herbergt

  Neanderthaler met groen borsthaar

   Doolhof van gangenstelsels eindigt bij de prehistorie


  24/04/2010 KANNE- In het pittoreske Kanne, even ten zuiden van Maastricht, liggen de alom bekende mergelgrotten. De ingang heeft veel weg van een gewone garagepoort. Daarnaast woont Rosa, een oud vrouwtje met krulspelden in het haar, jasschort en pantoffels aan. Zij was de eerste gids en is nu duidelijk op pensioen. Clementine Cranssen heeft het overgenomen en leidt ons door het ondergrondse dorp.

   

  Bij de ingang voelen we de koelte als we de ochtendzon achter ons laten. De geur doet denken aan een kelder, een beetje muf en vochtig. De stroomkast laat het afweten als Clementine de verlichting wilt ontsteken. Er hangen ook kaarsen aan de wanden voor het geval we helemaal zonder licht vallen. Met een zaklantaarn die vaker niet dan wel brandt, om de batterijen te sparen, voert ze ons door lange hoge gangen . In de verte duiken de koplampen van een auto op.

   

  Mogen hier wel auto’s komen?

  “Ja hoor, omdat hier transportmogelijkheden zijn, vinden er ook diverse activiteiten plaats. De feestzaal van het restaurant wordt verhuurd voor allerlei festiviteiten .Een zestiental ondernemers hebben hier hun bedrijf. Er is onder andere een bakker en een champignonkwekerij. Elk van hen heeft een sleutel voor de toegangspoort. Er is een alarmsysteem dat bij calamiteiten in werking treedt. De mobiele telefoon doet het ondergronds niet, enkel het noodnummer kan gebeld worden.”

   

  Hoe kom je hier ooit uit als je totaal geen licht hebt?

  “Niet meer. Er zijn wel herkenningspunten voor als je verdwaald bent. Je kunt bijvoorbeeld stappen tellen. Het gangenstelsel bedraagt 16 kilometer. Ze zijn genummerd in even en oneven nummers.  De hoeken van de hoofdwegen zijn afgerond en de muren zijn ingesleten door de wielnaven van de wagens die werden getrokken door paarden. Zij vervoerden de kalksteenbrokken uit de groeve. Er is hier trouwens nog nooit iemand achtergebleven of vermist.”

   

  Hoe gingen de blokbrekers eigenlijk te werk?

  “Als de boeren een stuk grond kochten hoorde de grot eronder erbij. In de wintermaanden zaagden ze blokken mergel onder eigen beheer. Die verkochten ze aan de bouwindustrie. Het afval werd gezeefd en het zand ging naar de cementfabriek. Op de boven-en onderkant werd een herkenningsteken gegrift. Tijdens de bouw van een huis moest erop worden gelet dat de stenen op de juiste manier gemetseld werden. Ze mochten niet op de zijkant gestapeld worden omdat dan de stenen uit elkaar vielen.

   

   Leg dat eens uit?

  “Mergel is gevormd uit het skelet van allerlei zeedieren die hier 70 miljoen jaar geleden leefden in de Krijtzee. Na hun dood zakten ze naar de bodem en vormden jaren na jaren een metersdikke laag kalk, de mergel. De boven-en onderwaartse druk houdt alles bij elkaar.

  Er zit slechts 65 procent kalk in mergel in tegenstelling tot kalk dat 98 procent bevat.

  In de volkstaal zegt men mergel tegen kalk. Nu wordt er nog één grot gebruikt voor de mergelwinning en die stenen dienen om huizen te renoveren.”

   

   Wie heeft al die mooie muurschilderingen gemaakt ?

  “Bezoekers en blokbrekers lieten tekeningen en geschriften na op de wanden.

  Hier in het museum zien we muurschilderingen van prehistorische dieren die door de blokwerkers werden gemaakt. Dat stenen beeld van een Neanderthaler heeft te lijden van de vochtige lucht en is helemaal groen uitgeslagen.”

   

  Een oermens met groen borsthaar is het resultaat. Hij past goed bij de andere gedrochten die ons vanaf de muur aanstaren. Gelukkig hebben de batterijen van Clementine haar zaklantaarn  het uitgehouden…  24-04-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Grotten van Kanne, prehistorie, Neanderthaler
  15-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesvolle muziekplay-inn Don Boscoschool, HBvL-BR
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   Succesvolle muziekplay-inn Don Boscoschool

  HELCHTEREN- Vorige week donderdag speelden een honderdtal muzikanten in de grote zaal voor een 350- koppig publiek. Fanfare Sint Trudo had het evenement georganiseerd. Onder leiding van de dirigenten Gunther Kerkhofs en Peter Cools gaven de muzikanten het beste van zichzelf.  Medeorganisator Bert Cuppens vertelt: “Iedere muziekliefhebber  kan zich individueel inschrijven voor dit treffen. In het begin van de paasvakantie oefenen we dan vier dagen met  elkaar. Later op de dag is er ook tijd voor sport en ontspanning. De deelnemers zijn tussen de 10 en 60 jaar oud. Elk jaar in de paasvakantie komen zij hier samen.” 
  Voor meer info: www.fanfarehelchteren.co.nr

   

  15-04-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Don Bosco, fanfare Sint Trudo
  03-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenschool De Roedel viert Pasen met gehandicapten,HBvL- BR
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hondenschool De Roedel viert Pasen met gehandicapten

  03/04/2010 HELCHTEREN- Tussen de buien door konden 22 mensen met een beperking en hun begeleiders genieten van agility, een spel tussen eigenaar en hond. De voorstelling werd zaterdag voor Pasen gehouden op het oefenterrein van de hondenclub in de Sonnisstraat. Na afloop mochten de mindervaliden een wandelingetje maken op het grasveld met de honden van de deelnemers. Luc Gorissen en Ton Hollanders bemannen het feestcomité en organiseren al 21 jaar met Pasen een activiteit voor deze groep. Dit gebeurt in samenwerking met de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten ( KVG ) waar Marcel Tiri en Camarena Pilar bestuurslid van zijn.. Deze verwenmiddag begon met een lekker etentje en werd afgesloten met koffie en gebak. Tot slot kreeg iedereen nog een paascadeautje. “We zorgen voor variatie en hebben elk jaar een ander programma. De mensen verheugen zich dan ook al maanden op voorhand om naar ons te komen,” zeggen de organisatoren.

  03-04-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Hondenschool De Roedel, KVG, gehandicapten
  27-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Slaap eens op een ander” i.o.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  “Slaap eens op een ander”

   Bed in de wolken biedt prachtig uitzicht

   

  27/03/2010 HASSELT-Op het Kolonel Dusartplein staat dit weekend een reusachtig bed als blikvanger geparkeerd. Dat wordt 40-50 meter omhoog getakeld om Hasselt  liggend vanuit de lucht te kunnen bekijken. Toerisme Vlaanderen viert haar tienjarig bestaan op deze ludieke manier en wil zo de verblijfsrecreatie promoten.

  Er is nog weinig animo op de vroege zaterdagochtend. Een ouder echtpaar loopt over het plein en bekijkt alles uitvoerig. Het zijn Angele Schouterden en Robert Buekers die met hun ochtendwandeling bezig zijn. Ze komen niet speciaal voor dit evenement want in Hasselt is er altijd wel iets te doen, zeggen ze. “Vroeger was dit een klein provinciestadje. Wij gingen toen naar Luik, Brussel of Antwerpen. Nu promoten ze Limburg zelfs in China.Wij zoeken het niet zo ver. Een vakantie aan zee, een uitstap naar Berlijn of op bedevaart naar Lourdes is voor ons al goed,”meent Robert.

   

  Vreemd gaan

  Bij het “Bed in de Wolken”wordt het wel steeds drukker. Eerst inschrijven en dan op je beurt wachten om vervolgens met vreemden het bed in te duiken op vijftig meter hoogte. Dat mag vandaag, zelfs met je eigen baas vreemd gaan. Heidi Vandenbussche en Ann Verschuren van Toerisme Vlaanderen zijn de gelukkigen die met hun CEO Peter De Wilde het bed mogen delen. “Op onze intranetsite heeft het personeel meegedaan aan de prijsvraag:”Waarom wil je met je baas in bed duiken?” Wij hebben gewonnen met onze antwoorden: “Met mijn baas is, zoals liefde is, de hemel op aarde”en “ Met mijn baas in de hemel verwacht ik geen gouden lepel maar wel gouden tips uit de Vlaanderen Vakantielandgids” vertellen ze.

  “Als beloning mogen wij dus met onze baas naar bed,” giechelt het tweetal.

  De reactie van Peter laat aan duidelijkheid niets te wensen over:”Genieten van de troeven in eigen land.”

  27-03-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Vlaanderen Vakantieland, Bed in de wolken, Slaap eens op een ander
  20-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Commerce is helemaal kapot", i.o.v. Syntra Hasselt

  ”Commerce is helemaal kapot"

   

  Regels en wetgeving doen boeren de das om

   

  20/03/2010 KURINGEN-“Vroeger trouwde een boer met een boerin. Tegenwoordig kan hij beter uitkijken naar een boekhoudster”, becommentarieert Jan Cremers de 31ste editie van de paardenmarkt in Kuringen.

  Jan komt uit Dilsen-Stokkem en is paardenhandelaar in boerenknollen en rijpaarden. Nu staat hij er met de trekpaarden van zijn zoon. Mooie stamboekexemplaren die al diverse prijzen in de wacht hebben gesleept. Als een ervaren verkoper probeert hij zijn waren aan de man te brengen: “Mevrouwtje, ik zie dat je interesse hebt in dit paard. Heb je geen plaats? Nou, dan zet je hem toch gewoon bij de buurman!” (grijnst). “Van hogerhand worden allerlei administratieve handelingen opgelegd. Het chippen van de paarden kost een hoop geld. Het leven is een strijd en wie oud wordt is een oud-strijder”…zucht Jan.

   

  Organisatie steeds beter

  “Een paardenman heeft de hemel op aarde maar als hij komt te sterven valt er niks te erven”.

  Alweer een spreuk van een andere paardenhandelaar. Jozef Kasters uit Genk is met een vriend meegekomen om hem te helpen met de koop van een rijpaard. Hij komt hier al twintig jaar en vindt dat de organisatie steeds beter wordt. Zelf heeft hij dertig paarden en kan hij het kaf wel van het koren scheiden.

   

  Het een gezellige drukte op het veld achter de kerk. Twee bezoekers zijn Lieve en Antonie uit Hasselt. “We komen elk jaar naar de paardenmarkt voor de nostalgie. Hier haal ik herinneringen op want ik heb vroeger in het jeugdhuis van Kuringen gewerkt. We treffen oude bekenden en het is dus echt een ontmoetingsplaats voor ons”, vertelt Antonie.

   

  Koetsier is uitstervend ambacht

  Op het terrein geeft de enige erkende koetsier van België, Henry Martens, acte de présence.

  “Mijn ambacht is hier aan het uitsterven. Voor diverse opleidingen moest ik naar Frankrijk, Canada en Amerika. Ik heb jaren op de domeinen Bokrijk en Bovy als koetsier gewerkt. Tegenwoordig doe ik herstellingen van alle soorten materialen die met paarden en rijtuigen te maken hebben. Om mijn kennis niet verloren te laten gaan geef ik les, zelfs in het weekend.

  Ik ben hier om een paard te kopen maar ik wacht tot het einde want dan kan ik nog goede zaken doen”, besluit Henry , alias Rietje Rans.

  20-03-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Paardenmarkt Kuringen, koetsier
  19-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kluis van Bolderberg roept op tot spiritualiteit, i.o.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Kluis van Bolderberg roept op tot spiritualiteit

  Mystiek alom voelbaar

  06/03/2010 HEUSDEN-ZOLDER-
  De stilte hangt als nevel over het natuurgebied De Kluis. Ver weg horen we het geruis van de snelweg die de bewoonde wereld doorkruist. Hier echter alleen wat schapengeblaat en hanengekraai dat de dieren van de kinderboerderij achter de hostellerie produceren.

  Voor de diverse routes van de kluiswandeling moeten we eerst door een poort. De gekleurde markeringen geven afstanden van drie, vijf en negen kilometer aan. We klimmen steeds hogerop. Stukken boomstronk steken door het bladerenbed. De gure wind snijdt in ons gezicht als we op het hoogste punt van vijftig meter zijn aanbeland. Maar het panorama is fantastisch. Voor ons strekken zich in het dal de visvijvers en het witte kasteel van Terlamen uit. Journalist Noël Truyers weet de weg als geen ander.

  Noël,  je bent hier zo goed bekend dat je ons wilt rondleiden?

  “Ik woon in de buurt van het kasteel van Terlamen.. Tegenwoordig woont er een koppel van tachtig jaar. Daarvoor werd het bewoond door de vroegere minister van Defensie Rostock. In de vorige eeuw was baron de Villenfagne de Vogelsanck de eigenaar.

  De vijvers zijn er gekomen doordat er al vanaf de middeleeuwen naar bruinkool werd gegraven. In de ontstane plassen ging men karpers kweken die zelfs aan de tsaar van Rusland werden geleverd.

  Ooit is hier de zee geweest. Als je tien tot twintig centimeter diep graaft vindt je nog schelpen. Dit gebied bestaat uit duinen met wit zand en heide en is pas de laatste dertig jaar bewandelbaar. Er staan twee soorten dennebomen, berken en eiken. De naam Bolderberg betekent eigenlijk naakte berg en komt van barre, naakt. Zolder is afgeleid van het vroegere sebre wat graanschuur betekent. Dit stiltegebied ligt naast het racecircuit van Zolder. Er mogen nog maar een bepaald aantal zondagen wedstrijden worden gereden. De gemeente heeft het gebied aangekocht. Het is 110 hectare groot en telt vier kilometer bos tot Beringen en Hasselt”.

  Lopen er hier ook everzwijnen?

  “Nou en of! Tijdens een fietstocht versperde een everzwijn me opeens de weg op het fietsroutenetwerk. Ik stopte en wilde omkeren maar toen stonden er nog twee van die reuzen achter me. Gelukkig gingen zij ervandoor in plaats van ik. Dat was toch wel even schrikken” (lacht).

  En als we ons omdraaien zien we De Kluis?

  “De originele kluis staat links van het gebouw en is gedeeltelijk opgetrokken uit mergelsteen. In het midden zien jullie de kapel en rechts het bakstenen woonhuis dat later is bijgebouwd.

  De eerste kluizenaar was Lambert Hoelen, een vrome man uit Diepenbeek. In 1670 ging hij twee jaar op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Onderweg hield hij halt in Loreto en zag daar het geboortehuis van Maria, dat van Nazareth naar daar was overgebracht. Hij was er zo van onder de indruk dat hij het bij thuiskomst wilde nabouwen. Hij wist Ferdinand, heer van Zolder, voor zijn plannen te winnen en een jaar later kon de bouw starten. Gedurende twee eeuwen hebben er twaalf kluizenaars gewoond en was het een bekend bedevaartsoord. Daarna werd het verhuurd aan mensen die ook de kapel moesten onderhouden.
   
  Wie onderhoudt hem nu?

  "Enkele jaren geleden zocht het gemeentebestuur een nieuwe kluizenaar en plaatste een advertentie. Een gepensioneerde psychiater zag er wel wat in en hij is nu een moderne kluizenaar die veelvuldig mediteert in de daarvoor bestemde tuin.
  Rond de kluis zijn de tuinen opnieuw in aanleg. Naast een moestuin is er ook een meditatietuin. Er staan zeven bomen die in een halve cirkel zijn aangeplant. Ze moeten de Zeven Smarten van Maria voorstellen.
  Tien jaar geleden is de restauratie begonnen. In de kelder heeft men nog interessante vondsten gedaan, zoals muntstukken, boeken en een geraamte..."  19-03-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:De Kluis, Bolderberg,Noël Truyers,kasteel vanTerlaemen, Circuit van Zolder
  14-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nederlands vervlaamst, io.v. Syntra Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

  10/03/2010- Het Nederlands vervlaamst.

  Onze taal is aan het afglijden. Dat constateert Dirk Evers, correspondent in Denemarken voor de VRT-radio. Hij woont sinds twaalf jaar in Scandinavië en komt twee keer per jaar naar België. In Overpelt, waar hij is opgegroeid, merkt hij onder andere in zijn kennissenkring de verbrabantsing van het Limburgs op zoals 'noemde gij ' in plaats van ' heet jij '.

  . ”Dat is ook steeds meer in de media te horen. Het opgepoetst Brabants is de norm voor het Nederlands. Als deze tussentaal is toegelaten, kan dat ook voor de andere dialecten. In België moet je met je eigen accent kunnen spreken en hierop niet worden gestigmatiseerd. Als ik in Antwerpen kom vraagt men mij of ik Nederlander ben maar in Nederland horen ze toch dat ik Belg ben”, zei hij woensdag in het programma Peeters en Pichal op Radio 1.

  Taaladviseur van de VRT Ruud Hendrickx gaf hierop als antwoord dat Limburgers en Vlamingen nu eenmaal in de minderheid zijn in de media. Ook attendeert hij erop dat het Gents in opkomst is.”De verloedering van onze taal gebeurt in onbewaakte momenten. Het accent is een uiting van de persoonlijkheid. Bovendien zijn Limburgers gemakkelijker bereid om het Algemeen Nederlands aan te nemen”.

  Bron: www.cobra.be

   

   

  14-03-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Dirk Evers, Ruud Hendrickx, VRT, Radio 1, Peeters en Pichal
  28-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge ondernemer in Hasselt boert goed, i.o.v. Syntra Hasselt

   

  Bijlagen:
  Jonge ondernemer in Hasselt.doc (25 KB)   

  28-02-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Onderwijs
  Tags:Hasselt, jonge ondernemer, nichemarkt, Muranoglas
  28-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G-triatleet te gast bij Studio TVL live, artikel 44 HBvL

  G-triatleet te gast bij Studio TVL live

   

  Houthalen 28/01/2010  Bijlagen:
  G-triatleet te gast bij Studio TVL.doc (28 KB)   

  28-01-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:G-Sport
  Tags:Bert la Lau, Iron ManTriatlon Hawaï, G-sport
  07-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgewicht is symptoom van een lichamelijke aandoening,artikel 43.

  Ede (NL)
  Overgewicht is symptoom van een lichamelijke aandoening.

   

  Dit is de vaststelling van orthomoleculair dieëtiste Cora de Fluiter. Met haar boek: “Slim op uw juiste gewicht” probeert ze alle fanatieke lijners een hart onder de riem te steken.

  “Elk pondje gaat door het mondje” is beslist onjuist en werkt stigmatiserend in haar visie.

  Bij de helft van de dikkerds is een lichamelijke oorzaak de boosdoener.

  Er kunnen vele andere factoren zijn waardoor iemand in gewicht toeneemt.

   

  Een grote behoefte aan koolhydraten duidt op een tekort aan het gelukshormoon serotonine.

  Door een te trage schildklierwerking wordt je langzaam dikker. Dit is voornamelijk het geval bij vijftigplussers en na een bevalling.

  Een verlaagde verbranding zie je bij mensen die weinig eten en toch aankomen: het bekende jojo-effect van allerlei crashdieëten en bij de menopauze.

  Magnesium, chroom, zink, jodium, vitamine D en selenium zitten onvoldoende in onze hedendaagse voeding en zijn debet aan het toenemende overgewicht.

  Een slecht werkend verzadigingssysteem geeft de hersenen geen signaal van het hormoon leptine dat wel zou moeten als de maag vol is.

  Als het lichaam ongevoelig is geworden voor insuline en de insulinewaarden in het bloed chronisch verhoogd zijn heeft men de hele dag honger met alle gevolgen vandien.

   

  Cora de Fluiter is dan ook een voorstander van koolhydraatarme eiwitrijke dieëten zoals Atkins en South Beach. De grootste boosdoeners zijn granen want die bevatten 75% zetmeel (koolhydraten) en veroorzaken snel honger. Eiwitrijk voedsel en goede vetten zorgen voor een verzadigd gevoel. Het is dan ook het beste om vooral het ontbijt hierop af te stemmen. Deze en nog veel meer adviezen en recepten staan in dit goede voorlichtingsboek.

   

  07-01-2010 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Gezondheid
  22-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis en Nieuwjaar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

   

  22-12-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  07-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rol mee met la Lau en steun de G-sport, flyer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Houthalen/ Zonhoven, 06/12/2009   
  Rol mee met la Lau en steun de G-sport!

     Een goed doel steunen zonder dat het u geld kost? Het kan!

  Heeft u of iemand in uw netwerk een sportattribuut dat hij wil afstaan voor een veiling? Kent u een sporticoon die een persoonlijk stuk ter beschikking wilt stellen? Denk bijvoorbeeld aan gesigneerde shirts,petten, schoenen, rackets, ballen, een unieke foto enz...

   

   

  Voor welk doel?


  Op 9 oktober 2010 is er een veiling ten voordele van de G-sport.

  Dit staat voor geïntegreerd sporten of gehandicaptensport. Om deze sport naar een hoger niveau te tillen is geld nodig voor gespecialiseerd materiaal, training en begeleiding. Bert la Lau, handbiker en triatleet in spe, is het boegbeeld voor Limburg.
  Als wedstrijdatleet en trainer draagt hij nu reeds zijn kennis over aan andersvalide sporters. Bert wil graag de recreanten en jeugd begeleiden naar de competitiesport.  

   

   

  Iron Man in Hawaï


  In 1992 was Bert la Lau als wheeler deelnemer bij de Paralympics in Barcelona. Zijn volgende grote uitdaging is de Iron Man in Hawaï. Met zijn dwarslaesie en diabetes wil hij laten zien wat nog mogelijk is voor mensen met een dubbele beperking.
  Daarom wil Bert op 8 oktober 2011 aan deze triathlon deelnemen met 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer handbiken

  en 42,2 kilometer wheelen . Een deel van de opbrengst gaat naar Bert om zijn droom waar te maken.
  Alle informatie over de veiling wordt te zijner tijd bekend gemaakt op de website: www.bertlalau.com  

   

   Voor info kunt u contact opnemen met Inge Schepers van BACK TO BASIC:  inge@backtob.be

                                                                                                    

   


   

  07-12-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:G-Sport
  Tags:G-sport, Bert la Lau, Iron Man Hawaï
  06-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaascollumn

  Hasselt 05/12/2009
  "Wie zoet is krijgt lekkers"
  door Kaat Vrancken, gepubliceerd in Magazine van HBvL

  Bijlagen:
  Sinterklaascollumn.bmp (8 MB)   

  06-12-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Cultuur
  Tags:Sinterklaas, Kaat Vrancken, wie zoet is krijgt lekkers
  03-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale Dag van de Gehandicapten

  03/12/2009
  Den Haag: Nieuwe website voor klanten met een handicap: www.allestoegankelijk.nl


  03/12/2009 
  Gent: Vlaamse Liga Gehandicaptensport lanceert nieuwe website, persbericht


  Bijlagen:
  Vlaamse Liga Gehandicaptensport lanceert nieuwe website.doc (108 KB)   

  03-12-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:G-Sport
  Tags:VLG, Paralympics
  25-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar looft beloning uit voor tip over vandalisme, artikel 42 HBvL

  Heerlen 25/11/2009

  Kunstenaar looft beloning uit voor tip over vandalisme

   

  In de nacht van 21-22 november zijn de muurschilderingen, die illustrator James Jetlag in opdracht van de gemeente Heerlen heeft gemaakt, totaal vernield. Het project op het Ir.J.S.Morsinkviaduct aan de Huskensweg besloeg 100 vierkante meter. De schade bedraagt duizenden euro's. Er is aangifte gedaan bij de politie.

  Volgens de eerste onderzoeken is aan de aard van de vernieling  af te leiden dat het gaat om iemand uit de lokale graffitiscene. Er werd namelijk een zilverspuit gebruikt met een bepaald soort chroomlak. De buurtbewoners zijn verontwaardigd en niet in het minst de kunstenaar zelf:” Ik heb vijftig uren voor niks gewerkt”, zegt hij. De kunstenaar looft zelfs een beloning uit van 500 euro om tot de arrestatie van de dader te komen. "Alle tips worden anoniem behandeld" meldt hij op zijn website waar je meer foto's kan bekijken van de beschadigingen: www.jamesjetlagmuurschilderingen

   

     25-11-2009 om 00:00 geschreven door RiCo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Recreatie
  Tags:Graffitischade, Heerlen, Huskensweg, schade, vandalisme graffiti, vernieling, vernieling muurschildering


  Categorieën
 • Boeken (19)
 • BSD-kinderen (9)
 • Columns (6)
 • Cultuur (48)
 • Familieberichten (2)
 • G-Sport (31)
 • Gezondheid (23)
 • Huwelijken (13)
 • Levensverhalen (0)
 • Onderwijs (28)
 • Recepten (8)
 • Recreatie (37)
 • Schrijfcursus (26)
 • Spiritualiteit (19)
 • Ufo's/ Orbs (11)
 • Welzijn (22)

 • Inhoud blog
 • Orgaandonoren worden gedood op de operatietafel.
 • Onderzoeksjournalistiek
 • Het sociale leven in Brakel
 • Eet-adviesboek
 • De Manische Mannen doen Té Gek

  Archief per maand
 • 02-2016
 • 12-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 10-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 08-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 02-2008
 • 10-2007

  Zoeken in blog


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  dokteradvies
  www.bloggen.be/doktera

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!