Je hebt een probleem en je wil graag geholpen worden, liefst zelfs heel snel. Je bent op de juiste plaats gekomen !

Het is echter belangrijk enkele zaken te vermelden, zodat de andere bloggers of het technische team van Bloggen.be de nodige gegevens heeft om je te helpen. Dit niet opvolgen kan ervoor zorgen dat men je niet kan helpen wegens te weinig gegevens.

[b]TIP[/b]
Kijk eerst eens rond op het forum zelf. Misschien is er reeds iemand die hetzelfde heeft gemeld en die reeds geholpen is. Zo kan je de oplossing zien en ben je zelf reeds onmiddellijk geholpen!

[b]TIP[/b]
Kijk op de helppagina's: http://www.bloggen.be/help-blog.php . Hier staan talloze vragen en antwoorden, tips en trucks. Misschien kan je daar reeds het antwoord vinden!

[b]Wat vermeld je ZEKER:[/b]
- Je blogadres waar het probleem zich voordoet !! Zonder dit: geen hulp mogelijk !!
- Omschrijf het probleem zo duidelijk mogelijk met zoveel mogelijk details.
Gewoon zeggen "het werkt niet", is nutteloos. Zeg waarom je denkt dat het niet werkt: welke foutmelding krijg je, welke stappen doe je exact, tot waar geraak je, wat verwacht je dat zou moeten gebeuren, maar doet het uiteindelijk niet?
- Vermeld ook duidelijk waarover je het hebt. Een bericht toevoegen? Een bepaalde instelling? Een foto toevoegen? Bij Personaliseer?
- Alles wat je denkt dat interessant is ook vermelden. Eventueel ook je besturingssysteem (Windows 98, Windows XP,...) en je browser (Internet Explorer 6, Firefox,...).
- De frequentie van je probleem: Heb je het vroeger al gehad? Is het de eerste keer? Heb je het meerdere keren geprobeerd? Telkens hetzelfde probleem, of soms wel en soms niet? Heb je zelf ontdekt wanner het zich toevallig juist wel of niet voordoet?
- Sinds wanneer heb je het probleem? Heeft het vroeger wel gewerkt? Of heeft het nog nooit gewerkt bij jou weten?

[b]WAT DOE JE ERNA:[/b]
Kom regelmatig terug een kijkje nemen. Mensen kunnen je helpen en schrijven het antwoord op dit forum terug. Misschien vragen ze nog meer informatie, dus neem zeker een kijkje en probeer te antwoorden indien nodig.

[b]WAT DOE JE ZEKER[/b]
Indien het probleem opgelost is, meld dit dan ook. Dan weten we dat er niet verder gezocht moet worden. Vermeld eventueel ook waarom het nu opgelost is of wat het probleem was. Zo help je mensen in dezelfde situatie!

[b]MAAK EEN NIEUW ONDERWERP AAN PER PROBLEEM. [/b]
Schrijf dus niet bij een onderwerp waar het gaat over een totaal ander probleem een nieuw probleem. Dit is erg onoverzichtelijk en wordt hierdoor mogelijk niet gevonden of opgevolgd