Sign2Pay, een jonge Antwerpse start-up,
wil de wereld veroveren met een nieuw betalingssysteem. Daarbij volstaat
het om met uw vinger een handtekening op uw smartphone te schrijven.
Het jonge Antwerpse bedrijfje Sign2Pay ontwikkelde een nieuw
betalingssysteem, waarbij de klassieke bankkaart wordt vervangen door
een rechtsgeldige handtekening. Een concept dat even simpel als geniaal
is. Hoewel er heel wat mogelijkheden waren om mobiel te betalen, bleef
het aantal transacties minimaal, zegt medeoprichter Nicolas Mertens.
Het
belangrijkste probleem was de ingewikkelde betaalmethode, waarbij
steeds een kaartlezer of een kredietkaart was vereist. Door betalingen
te bevestigen met een handtekening, hoeven mensen niet langer een
kaartlezer of kredietkaart mee te sleuren. Een vinger en een smartphone
(of tablet) volstaan.
Wat zit er in de eerste grote update voor Windows 10?
Met het updatepakket krijgt Windows 10 verbeteringen voor de consument. Maar het systeem wordt ook een stuk interessanter in bedrijfsomgevingen. De updates gaan zowel over Windows zelf als de programma's. Daarnaast wordt Windows 10 uitgerold naar de Xbox One en bepaalde Windows-smartphones. Interessant voor bedrijven is dat het syteem, volgens Microsoft, nu volwassen genoeg is om uit te rollen naar volledige organisaties. Interessant voor werknemers is dat je binnenkort zakelijke data kan scheiden van consumentendata. Dat moet het makkelijker maken om een toestel op Windows 10 als consument te gebruiken zonder het risico dat de zakelijke gegevens kunnen geraakt worden.
Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Groot-Brittannië is het eerste land ter wereld waar kinderen van hun vijf jaar tot het einde van het middelbaar zullen moeten leren programmeren. Die verplichting gaat volgend schooljaar in. Het Forum voor Informaticawetenschappen ijvert voor hetzelfde idee in Vlaanderen.
Pijlsnelle evolutie
De organisatie, ook gekend als 'i22n', werd enkele maanden geleden opgericht door informaticaprofessoren van de vijf Vlaamse universiteiten. "Op dit moment is informatica in ons basis- en middelbaar onderwijs meestal beperkt tot het leren gebruiken van software zoals Word, Powerpoint of Excel."
"De evolutie in de informatica gaat zo snel dat je kinderen beter kunt leren hoe ze zelf software kunnen maken", zegt professor Frank Neven van de UHasselt.
Studenten besteden meer aan computer dan aan boeken
Voor de enquête, waarover De Standaard bericht, werden 1.644 Nederlandstalige studenten ondervraagd
De enquête bevroeg studenten naar de manier waarop ze technologie (software, hardware, smartphones...) nodig hebben voor hun studies. Bijna alle studenten (97 procent) gaven aan dat ze software nodig hebben voor hun opleiding. Maar slechts in 43 procent van de gevallen voorziet de school een platform waar de studenten de benodigde software kunnen afhalen, of bieden ze de vooropgestelde software aan tegen de goedkoopst mogelijke prijs.
Bijna negen op de tien (87 procent) studenten vinden dat dit altijd de taak van de onderwijsinstelling moet zijn. Net zoals bij software zou de onderwijsinstelling ook hardware (laptop) moeten aanbieden aan de studenten, volgens zeven op de tien (68 procent) respondenten. Een meerderheid van studenten heeft 600 euro veil voor een laptop, en 5 tot 10 euro per maand voor software. Dit zijn kosten die volgens de enquêteurs in stijgende lijn gaan.
Apple nodigt ontwikkelaars uit apps te bouwen voor Apple TV
Apple's nieuwe Apple TV lanceert volgende week, en daarom nodigt het bedrijf ontwikkelaars vanaf vandaag uit om hun apps te laten keuren voor toelating in die specifieke App Store.
Apple heeft ook richtlijnen gepubliceerd, waarmee de makers hun apps kunnen afstemmen op het grote scherm. Zo moeten ze ervoor zorgen dat de vormgeving er in 'opgeblazen' vorm nog steeds scherp uit ziet.
Ook moedigt Apple hen aan de beschrijvingen bij hun product te updaten, zodat voor gebruikers duidelijk wordt wat de Apple TV-versie van een app zoal extra te bieden heeft.
Afstandsbediening
Daarnaast moeten ontwikkelaars ervoor zorgen dat de apps compatible zijn met de nieuwe afstandsbediening, die bij de Apple TV wordt geleverd.
De nieuwe Apple TV lanceert op 30 oktober in de Verenigde Staten. Wanneer de settopbox naar Nederland komt, is nog niet bekend.
De Popcorn Time-versie zoals te vinden op popcorntime.io is door de makers ervan offline gehaald. Daardoor werkt de software niet meer en kun je ook niet meer op de site terecht om deze te downloaden.
Reden voor het stopzetten is een aaneenschakeling van problemen, waarna het Popcorn Time-team uit elkaar is gevallen. Sommige medewerkers gaven aan zich zorgen te maken over naderende rechtszaken .
De handdoek is daardoor nu in de ring gegooid. Doordat Popcorn Time open source is, blijven er nog veel andere varianten van de illegale streamingdienst online.
Butter
Afgelopen vrijdag nog lanceerde Butter, een programma voor het streamen van rechtenvrije films en series. Destijds werd nog aangegeven dat popcorntime.io zou blijven bestaan, maar dat blijkt nu niet langer het geval.
Boetes
De filmindustrie lijkt de laatste tijd nog agressiever achter Popcorn Time aan te gaan. Ook gebruikers in Nederland krijgen daar mee te maken.
Nieuwe testversie Chrome maakt beveiliging sites inzichtelijk
Google wil inzichtelijker maken of sites wel veilig zijn en heeft daarvoor een nieuwe functie in de testversie van Chrome gestoken, de zogeheten 'security panel'.
Deze nieuwe optie is een nieuw menu binnen 'Element inspecteren', wat nu al gebruikt kan worden om te zien hoe sites precies zijn opgebouwd. Onder het tabblad 'security' staat informatie over beveiligingscertificaten. Niet alleen die van de hoofdsite, maar ook van content die van externe bronnen komt - zoals advertenties. Dit ter aanvulling op het bekende slotje in de adresbalk.
Telecomoperator Proximus , met hoofdzetel naast het Noordstation , heeft intussen voor gratis wifi gezorgd in het Maximiliaanpark zelf. De operator heeft aan de stad Brussel ook toelating gevraagd om twee installaties te plaatsen waar vluchtelingen in totaal 64 smartphones kunnen opladen.
Ook in het WTC -III- gebouw , waar een pre-opvang is voor kandidaat - asielzoekers , is er wifi op het gelijkvloers en op de verdieping waar overnacht kan worden.
Een selfie met je hond , leuk voor op instagram of Facebook , maar bij de meeste honden zijn selfies een totale ramp om te maken. De meeste trouwe viervoeters willen niet stilzitten en kijken al helemaal niet in de camera. Maar voor dit alles is er nu een oplossing: The Pooch Selfie .
The Pooch Selfie is een soort houder die je eenvoudig op je telefoon kan klikken. Op deze houder kun je dan de favoriete tennisbal van jou hond schuiven. Vervolgens is de hond gefixeerd op de bal en kijkt hij recht in de camera. Daarna kan je nog apporteren met de bal om je hond te belonen. Jij hebt je selfie en hij heeft zijn speelmomentje . Een win-win situatie toch ?
Onze zuiderburen kunnen eindelijk ook naar de Apple Store in eigen land. De nieuwe winkel in Brussel werd zaterdag onder groot applaus en belangstelling geopend. Het is namelijk niet zomaar een winkel van Apple, maar de eerste van de volgende generatie Apple Stores , ontworpen door Jony Ive . Aan de voorzijde van de winkel bestaat uit enorm glas , dat met de hoek van het pand meebuigt.