Boten worden gebruikt net zoals vliegtuigen. Ze kunnen grote ladingen goederen vervoeren en zijn dus efficienter dan vrachtvliegtuigen en vrachtwagens.
Boten hebben nog enkele voordelen zoals dat ze geen verkeer hebben en dus niet in de file kunnen staan. Boten worden ook soms gebruikt in oorlogen.
Vliegtuigen zijn één van de snelste manieren van transport in deze tijd.
De luchtvaart begint in feite al in de 15de eeuw waar Leonardo Da Vinci een schets maakt van iets dat lijkt op een vliegtuig maar tot de 19de eeuw is er niet veel van gekomen. In 1903 slaagden de gebroeders Wright erin om een eerst gecontroleerde vlucht met een vliegtuig. Drie jaar later maakte de Braziliaan Alberto Santos-Dumont de eerste gemotoriseerde en gecontroleerde vlucht.
nu worden vliegtuigen gebruikt voor vervoer van mensen en goederen, maar ook voor oorlog
LED lampen zijn de toekomst, ze verbruiken 80% tot 90% minder energie dan gloeilampen.
LED producten kosten meer maar zijn technologisch erg sterk en efficient, met dat bedoel ik dat ze heel energiebesparend zijn.
LED lampen hebben een veel langere levensduur dan normale lampen, LED lampen hebben een levensduur tussen de 15.000 en de 50.000 branduren
gloeilampen worden heel erg warm en veroorzaken donkere plekken op de muren en het plafond, in tegenstelling tot LED lampen die alleen warm worden aan de fitting
het komt er allemaal op neer dat LED lampen de duurzaamste oplossing zijn, als je de prijs wilt betalen natuurlijk.
water is noodzakelijk om te overleven maar wist je ook dat het een energiebron is.
men maakt stuwdammen om met water elektriciteit op te wekken, zo werkt het:
een stuwdam haalt energie uit stromend water doordat het water aan de ene kant hoger staat dan de andere kant. er loopt en leiding waar het water doorheen stroomt, aan het einde zit een turbine die draait door de kracht van het stromende water. de turbine kan je vergelijken met een dynamo op je fiets. hij wekt elektriciteit op en dat wordt vervoerd naar de hoogspanningskabels.
fossiele brandstoffen zijn koolwaterstofverbindingen die zijn ontstaan uit resten van plantaardig en dierlijk leven in het geologisch verleden van de aarde.vooral uit het carboon maar ook uit andere tijdperken.
koolwaterstofverbindingen zijn de gassen : helium en andere edelgassen, waterstof, kooldioxide, koolmonoxide, stikstofoxide, ammoniak, ozon, halogenen, ...
fossiele brandstoffen worden gemaakt door afbraak van resten die naar de zeebodem zijn gevallen door bacterien.
Fossiele brandstoffen zijn niet oneindig (ze raken op) en zijn niet-duurzaam voor het millieu.