Inhoud blog
  • waar komt elektriciteit vandaan
  • eeeee
  • wat is hardware
  • providers
  • verschillende blogs
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Techniek in de klas

    29-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar komt elektriciteit vandaan
    we hebben verschillende toestellen waar we elektriciteit voor nodig hebben 

    zoals denk maar aan de volgene spullen : ps4

                                                                       opladen van je telefoon

    29-03-2018 om 11:01 geschreven door Kenzo Leeman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eeeee
    eeeee

    26-10-2017 om 11:47 geschreven door Kenzo Leeman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat is hardware
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hardware

    Met hardware of apparatuur worden in de computertechniek alle fysieke componenten aangeduid die in een computer een rol spelen. De term wordt gebruikt als tegenhanger van software (programmatuur). Voorbeelden zijn een computer (pc), laptop, personal digital assistant (pda), smartphone en tablet.

    In de Angelsaksische wereld heeft de term hardware een bredere betekenis dan in het Nederlands. In het Engels duidt de term hardware niet alleen op computeronderdelen maar op gereedschappen, bouwmaterialen, machineonderdelen en ijzerwaren in het algemeen.

    19-10-2017 om 11:05 geschreven door Kenzo Leeman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.providers
    wat zijn providers

    Provider kan verwijzen naar:

    maar wij gaan het hebben over telefoon providers

    en dat zijn de volgende in belgie

    België

    maar dit zijn er ook uit andere landen

    Duitsland

    Frankrijk

    Luxemburg

    Macedonië

    Nederland







    19-10-2017 om 11:03 geschreven door Kenzo Leeman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verschillende blogs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soorten weblogs

    • Babysite: een weblog die door ouders wordt gemaakt voor hun baby.
    • Mamablog: weblog gericht op moeders en vaak ook vaders.
    • Clublog: feitelijk meer een uitgebreide vorm van een gastenboek dan een zuivere weblog. Het verschil zit hem in het enigszins besloten karakter van een clublog. Het is weliswaar geen besloten log (en is dus voor eenieder toegankelijk), maar verreweg de meeste bezoekers van een clublog zullen deel uitmaken van een bepaalde club, vereniging of organisatie waarvan de leden nieuwtjes en wetenswaardigheden over hun club publiceren.
    • Corporate blog of businessblog: een themablog dat officieel aan een specifiek bedrijf is verbonden. Het blog kan zowel intern als extern zijn en het blog dient daarbij vooral als communicatie- en marketingkanaal. Het blog wordt geschreven door een werknemer of een ingehuurde redacteur.
    • Facelog: Ook wel space blog genoemd. Dit type van weblogs is geïntegreerd in Social-networkingsites zoals het Facebook en Hyves. Dit type blog combineert 2 elementen die beiden onder social networking vallen, enerzijds het Facebook-principe en anderzijds het logprincipe. Mogelijkheden tot modificatie worden gelijk getrokken aan normale blog sites, integratie van bijvoorbeeld YouTube en foto's zal tot de mogelijkheden gaan behoren.
    • Fashionblog: Op fashion blogs delen veelal vrouwen hun laatste mode aankopen en informatie over de laatste trends. Ook komt het vaak voor dat inspiratie foto's worden gedeeld en soms worden webshops gepromoot. Een bekend fenomeen op fashion blogs zijn de 'outfit of the day' posts waarin wordt getoond wat de blogster die dag draagt.
    • Filmblog: Geeft dagelijks filmnieuws, filmbesprekingen, trailers en filmposters.
    • Fotoblog: een weblog dat bestaat uit foto's met al dan niet een korte beschrijving of commentaar.
    • Klasblog: een weblog waarop leerlingen en leerkrachten berichten, en foto's plaatsen over wat er zoal in de klas gebeurt, meestal aangevuld met studietips en informatie. Deze blog trekt meestal enkel leerkrachten (al dan niet van de klas waarover de klasblog gaat), leerlingen van de klas en familie van de leerlingen.
    • Lifelog: een weblog waarop regelmatig berichten geplaatst worden over gebeurtenissen in het leven van de beheerder van de lifelog. Een soort online dagboek.
    • Linkdump of linklog: een weblog dat niet zozeer drijft op eigen content, maar vooral links brengt naar andermans leuke, grappige, ontroerende of sexy bijdragen. Doorgaans worden deze wel voorzien van persoonlijk commentaar. Op linkdump-weblogs wordt doorgaans minder gereageerd dan op de zogenaamde lifelogs of shocklogs.
    • Moblog: een weblog dat wordt bijgehouden vanaf een mobiel gadget met een camera (zoals veel mobiele telefoons en smartphones), vaak vooral met foto's die vanaf die telefoon zijn genomen.
    • Muzieklog: een weblog over muziek in de breedste zin des woords. Het aanbod is gevarieerd; op sommige muzieklogs verschijnen alleen besprekingen van nieuwe albums en artiesten, terwijl anderen zich richten op specifieke genres, artiesten, stromingen of zich beperken tot het plaatsen van linkjes naar albums.
    • Nieuwslog: een online krant in weblogvorm waardoor de interactiviteit met betrekking tot het nieuws toeneemt. Een nieuwslog wordt meerdere keren per dag geüpdatet, speelt in op actualiteiten en is vaak onderhouden door meerdere redactieleden.
    • Politiek weblog: een persoonlijke weblog van een politicus of een weblog van een politieke partij.
    • Reisblogs: weblogs die gewijd zijn aan specifieke reizen die mensen ondernemen, het internetequivalent van een reisdagboek. Soms wordt het weblog onderweg bijgehouden, maar veel vaker achteraf op basis van een tijdens het reizen bijgehouden dagboek.
    • Shocklog: probeert door middel van een schokkende en agressieve inhoud veel publiek te trekken, of door onafhankelijk en niet gehinderd door gevestigde journalistieke grenzen van het oldschoolnetwork in de branche met een scherpe pen verslag te doen van de actualiteit en wat er in de wereld speelt.
    • Stadsblog: een weblog waarop berichten geplaatst worden met als onderwerp een bepaalde stad of gemeente. Typisch komen hierbij lokale actualiteiten aan bod, zoals allerlei culturele en sportieve evenementen, of persoonlijke observaties rond de gemeente/stad. Het doel van een stadslog omvat het kritisch volgen van de gebeurtenissen in een gemeente/stad zonder zelf politiek gekleurd te zijn. Zulke stadslogs komen vaak tot stand vanuit een samenwerkingsverband tussen een aantal lokale loggers.
    • Superblogger: een verzameling weblogs onder 1 hoofdsite waarin individuele gebruikers een compleet blogsysteem per weblog toegewezen krijgen in plaats van een aangepaste multisite met veelal beperkte mogelijkheden. Een superblogger typeert zich door zeer veel instelmogelijkheden voor complexe blogs met verregaande interactie tussen bloggers onderling en tussen blogger en bezoeker.
    • Themablog: een weblog waarop berichten staan over een onderwerp of professie. De mensen die schrijven hebben een passie voor het onderwerp en hebben vaak veel kennis van het onderwerp. Er zijn tegenwoordig webloguitgevers die deze vorm van weblogs professioneel inzetten.
    • Tv-blog: een weblog dat informeert over allerlei zaken die te maken hebben met televisie (programma's, kijkcijfers, marktaandelen ...)
    • Wijkvlog: ligt in het verlengde van een stadsblog, waarbij de focus uitgaat naar een wijk of buurt in de stad. Bekend zijn bijvoorbeeld de Hoodvlogs van Ismail Ilgun.

    19-10-2017 om 10:53 geschreven door Kenzo Leeman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.apple of android
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarom Android-gebruikers Apple haten, en andersom

    Android-vs-Apple
    Als wij iets leren van alle reacties op Apparata, dan is het wel dat Androidgebruikers een gruwelijke hekel aan Apple hebben, en andersom. Waar komt deze stammenstrijd vandaan?

    Het wereldwijde enthousiasme tijdens de onthulling van de Apple Watch en iPhone 6, stond bijna gelijk aan de stortvloed haat die in de comment-secties ontstond. Nu is het belangrijk om te onthouden dat deze ‘haters’ tot een uiterst luidruchtige groep behoren. Van de duizenden mensen die een artikel lezen, zetten er maar een paar een reactie weg, waardoor je ineens het idee krijgt dat het overgrote deel van het internet de Apple Watch haat.

    De kritiek op een rijtje
    Toch is het opvallend dat juist bij Apple en Android de haatmeter altijd op tilt slaat. Laten we eerst eens wat populaire kritiekpunten op Apple op een rijtje zetten:

    Android-tegen-apple

    10 redenen om Apple te haten, namens Android-fans
    10. Apple steelt andermans ideeën en doet alsof ze het zelf bedacht hebben.
    09. Apple geeft je veel minder keuzevrijheid dan Android.
    08. De producten van Apple zijn veel te duur.
    07. Het Apple-merk heeft een zekere arrogantie over zich, Apple-gebruikers zijn hipsters.
    06. Apple producten zijn erg gesloten (geen vervangbare batterij/opslag enz.).
    05. Iedereen koopt een iPhone maar heeft geen idee van de betere alternatieven.
    04. Bestanden overzetten kost onnodig veel moeite.
    03. Siri is achterhaald vergeleken met de stemherkenning op de meeste Android-toestellen.
    02. Apple weigert om Flash te ondersteunen.
    01. Het is verdomd lastig om van Apple over te stappen naar iets anders (ivm met overzetten van bestanden, gekochte apps, muziek en films).

    Tien geldige redenen als je het ons vraagt, maar zo zijn er natuurlijk ook tien redenen op te stellen waarom de Apple-liefhebber een hekel heeft aan Android-toestellen.

    10 redenen om Android te haten, namens Apple-fans
    10. Android en apps lopen vaak vast, waardoor je een ‘Forced Close’ moet uitvoeren.
    09. Door tientallen verschillende modellen, is het maar de vraag of een app op jouw toestel werkt.
    08. Een hoesje voor je iPhone kopen is simpel, omdat iedere Android-telefoon een ander formaat heeft, is dat een stuk lastiger.
    07. Android is niet zo open-source als ze beweren.
    06. iOS is veel toegankelijker. Apparaten werken naadloos met elkaar samen en je hebt er geen tutorial op internet voor nodig om ze goed te laten werken.
    05. Android is gevoeliger voor virussen en andere beveiligingsproblemen.
    04. Android heeft zoveel opties, dat het gemakkelijk een rotzooi op je scherm wordt met allerlei widgets en meerdere apps die hetzelfde doen.
    03. Het enige wat Androidreclames doen, is het belachelijk maken van Apple.
    02. Het kiezen van default-apps is veel te omslachtig en moet je app voor app invullen.
    01. Websites werken op iOS over het algemeen beter dan op Android.

    Internet-comments

    Fabrikanten doen het zelf ook
    Niet alleen mensen die reacties plaatsen op websites maken zich schuldig aan dit kritische gedrag. Ook de software- en hardwarefabrikanten zelf zijn dol om op zijn tijd wat modder te gooien. Zo kon Samsung niet wachten om video’s te maken die het Apple Event de grond in boorden, en heeft Apple een complete site opgericht om gemakkelijk van Android over te stappen naar een iPhone.

    Waarschijnlijk heeft de afkeer van de een tegen de ander te maken met een aantal dingen. Ten eerste houden mensen ervan om hun eigen aankopen te rechtvaardigen. Als ik net een gloednieuwe Android-phone gekocht heb, hoef ik niet te horen dat een nieuwe iPhone alles net iets anders/beter aanpakt. Het is dan gemakkelijk om je bij de rest van de negatieve reacties aan te sluiten, zodat je het gevoel hebt dat jij de juiste aankoop gedaan hebt, in plaats van die Apple losers.

    Apple-en-android-comic

    Bijlagen:
    iOS-vs-Android.jpg (38 KB)   
    iOS-vs-Android.jpg (38 KB)   

    19-10-2017 om 10:48 geschreven door Kenzo Leeman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de gevaren van het internet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Virussen

    Via internet kunnen virussen binnenkomen op je computer. Sommige virussen maken je computer kapot of langzaam. Andere virussen geven criminelen de kans persoonlijke informatie van je te stelen: bv. wachtwoorden, bankrekeningnummers, creditcardnummers enz. Met je bankrekening of creditcardnummer kunnen ze dan dure spullen kopen op jouw rekening.

    Er zijn ook virussen die je computer gebruiken om illegale of criminele dingen te doen. Één voorbeeld daarvan is ‘spam’: illegale reclame die naar zoveel mogelijk adressen gestuurd wordt. Maar zulke virussen kunnen ook inbreken op computers van bedrijven en geld of informatie stelen of veel schade maken. Virussen kunnen dus heel gevaarlijk zij

    maar daar kan je ook iets aan doen

     

    Virusscanners

    Wil je geen virussen binnenkrijgen op je computer? Koop dan een goede Virusscanner! De bekendste Virusscanners zijn Norton en McAfee. Als je zo’n programma koopt, krijg je ook een abonnement. Bijna elke dag komen er namelijk nieuwe virussen. Norton of McAfee maakt dan nieuwe anti-virus-programma’s en stuurt ze automatisch naar je computer. Zo is je computer ook in de toekomst veilig tegen virussen.Kijk op www.norton.com en www.mcafeeprotection.com/nl. Er zijn ook gratis virusscanners: bv. Avast!, AVG en Microsoft Security Essentials. Kijk voor meer informatie op: www.gratissoftware.nu.

    Met een Virusscanner kan je ook controleren of er echt geen virussen op je computer staan. Dat heet een virusscan. Doet je computer vreemd? Doe dan zo’n virusscan. Maar je kunt zo’n scan het beste ook vaker doen, b.v. een keer per maand. Klik op het icoontje rechtsonder op je scherm (Norton heeft een geel icoontje, McAfee een rood en blauw icoontje) en klik op ‘Nu scannen’.

    let op!!!!!!

     

    Wachtwoorden

    Op internet gebruik je vaak een wachtwoord, bv. voor je e-mail. Maar je hebt ook een wachtwoord als je een internet-bankrekening hebt. Of als je DigID gebruikt. DigID gebruik je bv. als je belastingaangifte doet, als je verhuist of als je een uitkering of officiële papieren aanvraagt. Zorg goed dat niemand je wachtwoorden te weten kan komen:

    -           Gebruik een goede Virusscanner.

    -           Gebruik niet voor alle dingen hetzelfde wachtwoord. Bedenk verschillende wachtwoorden voor je mail, voor de bank en voor je DigID.

    -           Leg je wachtwoorden niet bij de computer, maar op een geheime plaats.

    -           Geef nooit je wachtwoord aan anderen! Zeggen mensen dat ze van de bank of van een andere organisatie zijn en je wachtwoord moeten weten? Geloof ze niet! Wachtwoorden zijn geheim en niemand mag ze vragen.

     

    Internet-bankieren

    Heb je een internet-bankrekening? Controleer dan altijd deze dingen:

    - Staat je virusscanner aan? (Dat kan je zien aan het icoontje rechtsonder op het scherm)

    - Begint het internet-adres met ‘https’ en is de naam van de bank goed geschreven?

    - Controleer vaak je rekening: klopt alles? Wordt er geen geld afgeschreven zonder dat jij weet waarom, of wie dat geld krijgt?

    Wil je meer weten over veilig internet-bankieren? Klik dan hier.

    en dan nu voor de kids

    Kinderen en internet

    Kinderen weten vaak veel meer van internet dan hun ouders. Voor hun is internetten net zo normaal als bv. televisiekijken. Meestal gaat alles ook goed, en zijn er geen echte problemen. Maar op internet staan ook veel dingen die niet goed voor kinderen zijn. Sommige dingen zijn zelfs gevaarlijk! Zo is op internet veel seks te vinden, en ook kinderporno: sex van volwassenen met kinderen. Ook is er veel geweld te zien: bv. mensen die vermoord worden of foto’s met veel bloed. Er zijn ook radicale islamitische websites. Die sites proberen jongeren soms zover te krijgen dat ze gaan vechten in een ander land.

    Veel kinderen chatten elke dag via internet: ze ‘praten’ met elkaar, soms ook met een webcam. Ze denken er vaak niet aan dat ook andere mensen alles kunnen lezen. Die mensen kunnen zelfs alles opslaan, ook dingen die eigenlijk niemand zou moeten weten. Ook weet je op internet niet altijd met wie je chat: je denkt bv. dat je chat met een kind, maar het kan een volwassene zijn. Die volwassenen gebruiken soms privé-informatie om kinderen te bedreigen: “Als je niet doet wat ik zeg, maak ik alles bekend wat je verteld hebt!” Soms worden kinderen zo bang dat ze gekke dingen gaan doen, b.v. hun kleren uittrekken voor de webcam.

    Sommige kinderen worden op internet gepest door andere kinderen, of ze pesten zelf. Weer andere kinderen raken verslaafd aan chatten: ze kunnen niet meer stoppen.

     

    Wat kan je doen om je kinderen te beschermen tegen de gevaren van internet?

    Praat met je kinderen over de risico’s. Leg ze uit dat niets op internet privé is. Andere mensen kunnen altijd zien wat je zegt, schrijft of laat zien (met de webcam). Leg ze ook uit dat ze niet zomaar onbekenden kunnen vertrouwen. Als iemand zegt dat ze b.v. een meisje van 10 jaar is, kan het ook een man van 40 zijn.

    Probeer een goed idee te krijgen van wat je kind doet op internet. En ook met wie je kind allemaal contact heeft op internet. Probeer ook duidelijk te maken dat je er bent om je kind te helpen. Zeg je kind dat het altijd naar je toe kan komen als er iets vervelends gebeurt op internet.

    Maak je je toch zorgen en wil je advies? Praat er dan eens over op de school van je kind. Of ga naar een opvoedwinkel of een opvoedsteunpunt. Met Google kan je vast wel het adres vinden van zo’n organisatie bij jou in de buurt!

     

    Filters

    Er zijn ook filters voor internet. Die filters ‘blokkeren’ websites met bv. seks of geweld: die sites kan je kind dan niet meer zien. Er zijn ook filters tegen de gevaren van chatten. Je kind kan dan niet zomaar met onbekende mensen chatten, maar moet eerst aan jou vragen of dat mag.  Een bekende gratis filter is van Microsoft Internet Explorer. Wil je misschien die filter gebruiken? Klik dan hier en lees de informatie

    19-10-2017 om 10:35 geschreven door Kenzo Leeman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Apple
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Apple Inc. is een Amerikaans elektronicabedrijf dat op 1 april 1976 is opgericht (toen als Apple Computer, Inc.) door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Op 3 januari 1977 besloot Apple dat een geregistreerde bedrijfsvorm meer zekerheid en veiligheid bood. Het bedrijf is gevestigd in Cupertino, Californië.

    Geschiedenis

    Apple is vooral bekend van zijn reeks Apple computers, de iPod-muziekspelers, de iPhone-smartphone en de iPad. Naast hardware ontwikkelt het zelf ook veel software voor het eigen macOS, maar ook voor Windows. Eind jaren 70 is Apple bekend geworden met de Apple II, een van de eerste succesvolle personal computers ter wereld. De Apple II speelde een essentiële rol bij de opkomst van de pc-markt. Aan deze reeks van kleine successen kwam echter een abrupt einde door een op handen zijnd bankroet. In 1997 stond het bedrijf aan de rand van de afgrond, maar met een investering van 150 miljoen dollar (door Microsoft) is het bedrijf weer op de been geholpen. Microsoft is sindsdien dan ook aandeelhouder.

    Tegenwoordig geniet Apple Inc. van een zeer herkenbaar beeldmerk, wat zij dan ook veelvuldig inzet ter promotie van het bedrijf. Eind 2009 werd Apple door het Amerikaanse reclamemagazine AdWeek uitgeroepen tot merk van het decennium. De AdWeek-redactie schreef het succes van het merk toe aan toenmalig CEO Steve Jobs, die "de belichaming van het merk" en "een briljante marketeer" werd genoemd.

    Apple heeft op 20 augustus 2012 met een beurswaarde van ruim 620 miljard dollar een nieuw record gevestigd. Nog nooit was een bedrijf zo veel waard. Het oude record stond op naam van Microsoft. Dat softwarebedrijf had op 30 december 1999 op de beurs een waarde van 618,9 miljard dollar. Deze toppositie wist Apple overigens niet vast te houden. Zo was in januari 2013 de waarde gedaald tot 413,7 miljard dollar. Op 17 april 2013 zakte de waarde van het aandeel voor het eerst sinds 2011 weer onder de 400 dollar.


    Naamgeving

    Steve Jobs was in de jaren zeventig fruitariër en kwam volgens eigen zeggen zo op het idee de firma Apple te noemen:

    dit waren zijn woorden

    Aanhalingsteken openen I was actually a fruitarian at that point in time. I ate only fruit. Now I'm a garbage can like everyone else. And we were about three months late in filing a fictitious business name so I threatened to call the company Apple Computer unless someone suggested a more interesting name by five o'clock that day. Hoping to stimulate creativity. And it stuck. And that's why we're called Apple.

    (Ik was een fruitariër in die tijd. Ik at alleen fruit. Nu ben ik net zo'n vuilnisbak als iedereen. We waren ongeveer drie maanden te laat met het inzenden van een fictieve bedrijfsnaam dus ik dreigde om het bedrijf Apple Computer te noemen tenzij iemand voor vijf uur 's middags die dag een betere naam zou verzinnen. Ik hoopte dat dat de creativiteit zou stimuleren, maar de naam bleef hangen. En dat is waarom we Apple heten.)

    12-10-2017 om 11:54 geschreven door Kenzo Leeman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 26/03-01/04 2018
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs