Hallo Blggers!!! In dit berichtje zal ik jullie wat meer vertellen over ons eigen bereid sapje die we aan het einde van ons project zouden maken. We mochten ons opnieuw verdelen in groepjes van 2/3 en dan moesten we al wat brainstormen . Ik en Elke gingen sowieso iets doen met frambozen, want dat is al zoet op zichzelf en is 1 van de lekkerste fruitsoorten die er bestaan . Zo zochten we al wat ideetjes op, op het internet. We verzonnen ook een naam en maakten zo ook een logo zie hiernaast. Malina, zo heet ons drankje. Toen ik die naam hoorde moest ik direct denken op dat liedje van "Marina" ( marina, marina, marinaaaaa ,maar dan Malina, Malina, Malinaaaa ). Uiteindelijk vonden wij een goed recept en probeerden we het na een paar dagen al eens uit. Het resultaat was in orde, maar er moesten toch nog wat aanpassingen gebeuren. Het drankje was veel te zuur dus deden we er wat honing bij ( wat een goede suiker vervanger is trouwens ). Op die manier kwam ons drankje helemaal tot op zijn recht . Na een paar weken was het zo ver. Iedereen bracht zijn gerief mee naar school om dan in de namiddag te beginnen aan de drankjes. Een beetje later was iedereen klaar en mochten het brengen naar de afgesproken leerkracht. Wij hadden mevrouw Jacob, ze vond 'Malina' zeer lekker dus iedereen was content . Dit was alweer mijn laatste berichtje . ( bij dit project moesten er maar min 3 ).
Hall iedereen!!! Vandaag zal ik het hebben over een leuk proefje die we in de klas hebben uitgevoerd. We mochten ons vedelen in groepjes van 2 en 1 van de 2 moest geblinddoekt voedselwaren proeven en raden wat het was . Maar onze klas telt 13 leerlingen dus schoot er 1 iemand over. Ik ging rond met de voedselwaren en dat was namelijk zout water (zout) ,daarna suikerwater ( zoet ), daarna pompelmoes ( bitter ), en daarna moesten ze citroensap drinken ( zuur ). zo maakten we kennis met alle soorten smaken, namelijk 1: zout 2: zoet 3: bitter 4: zuur Ik was eigenlijk wel blij dat ik dat niet allemaal moest opdrinken. Maar iedereen vond het wel een leuke opdracht . Tot in mijn volgende berichtjeeeeee!!!
Hallo blggers. Deze keer zal ik het hebben over de soorten bewaartechnieken die allemaal kunt uitvoeren op onze voeding . 1: Je kunt voedsel "pasteuriseren" ( zoals melk ) 2: Je kunt voedsel ook "steriliseren" ( zoals boontjes ) 3: Je kunt voeding ook "inleggen in" ( augurken ) 4: Je kunt je voedsel ook "drogen" ( zoals noten/kruiden ) 5: Ook "vacuüm verpakken" wordt toegepast op voedsel ( zoals bij kaas ) 6: De laatste bewaartechniek is het "roken" van voedsel ( zoals bij vis ) hopelijk vonden jullie het een beetje interessant.
Hall iedereen!!! Deze keer zal ik jullie vertellen over ons nieuwe project 'Fruitjuice' . Dit onderwerp zal gaan over sappen en frisdranken. Aan het einde van dit project maken we ons eigen sapje en laten we het proeven door onze leerkrachten . Maar eerst nog wat opzoekwerk . Wist je dat er in fruitsap bijna even veel suiker als in cola? En dat er eigenlijk amper fruit in zit. Al deze "trucjes" zijn bedoelt om de sapjes lekkerder te maken en dus ook meer te kunnen verkopen . Ik vind dat echt manipulatie. Ik vind dat je een sapje niet mag manipuleren, als je een sapje maakt, dan maak je dat omdat het lekker is op zichzelf. Dan hoef je geen kilo's suiker toe te voegen voor het echt lekker is, want iedereen weet dat zoet wel echt geaccepteerd wordt. Dus dan is het eigenlijk wel logisch dat iedereen hun drankjes wat zoeter maakt maar toch is het oneerlijk.
HALLO IEDEREEN ! Nu ons bureaulampje bijna klaar is kan ik al wat meer vertellen van wat we allemaal moesten doen. Als onze verniste onderdelen in elkaar stonden dan konden wij beginnen met het solderen van de draden en het vormen van een stroomkring zodat de lamp goed kan branden. Dan ging de batterij met de gesoldeerde draden in een voor gezaagd "putje" en dan moest je gaatjes boren ( met een super grote machine ) zodat je dat plaatje op het putje kon doen en er een schakelaar kon op vijzen en klaar is kees!
Hallo iedereen ! Vandaag is het ongeveer 1 maand geleden dat wij onze PP moesten presenteren aan onze klas. Het was wel leuk om een voor de klas te staan en dat alle ogen op ons gericht werden ,maar we waren alle 3 een beetje zenuwachtig want we sloegen alles door elkaar maar alles was nog relatief goed gelukt . Maar dat is nu al voorbij nu zijn we bezig met ons eindwerkje : een BUREAULAMPJE ! De eerste lesssen zijn we bezig geweest met het schuren van onze onderdelen van onze bureaulamp en daarna het vernissen. Maar ik verlang al naar het eindresultaat zodat ik hem dan kan uittesten .
Hallo Blggers! Vandaag zal ik het hebben over het 2de en 3de onderwerp van onze PP want deze zijn bijna gelijk aan elkaar namelijk: wat is een aarding en wat is de functie van de aarding? Een aarding zorgt ervoor dat de stroom die verloren loopt door het lichaam of vochtige muren of bij een fout in het toestel naar de aarde loopt. de weerstand van de aarding is veel kleiner dan van een lichaam dus vloeit de stroom daar door en krijgt de mens geen schok. Veel meer kan ik ook niet zeggen want het was enorm moeilijk om informatie te vinden over dit onderwerp . Maar het is wel een heel belangrijke bescherming tegen elektrocutie ( elektrocutie = een schok krijgen ). En er is altijd een aarding in de buurt bv: in elk stopcontact is er 1, dus elk toestel met een stopcontact heeft een aarding ( dus bijna alle toestellen ). T
Hopelijk heeft het jullie toch wat geïntereseerd. Tot in mijn volgend berichtjeeeee!
Hallo Blggers! Deze keer zal ik het hebben over ons eerste onderwerp van onze PP namelijk "de themische centrale". Hier naast zie je een foto waarop je de werking van een thermische centrale mooi kunt volgen door middel van enkele stappen .
1:Men maakt vuur aan met fossiele brandstoffen.
2:Dat water laat men koken, waardoor er stoom ontstaat
3:De stoom gaat via buizen naar de turbine en de turbine
gaat draaien door de kracht van de stoom.
4:Doordat de turbine draait wordt in de generator
elektriciteit opgewekt.
5:De elektriciteit die opgewekt wordt in de generator gaat
weg uit de centrale via de hoogspanningskabels
Een thermische centrale heeft ook zijn voor- en zijn nadelen.
Voordelen:
* ongelukken minder ernstig dan bij een kerncentrale
* meerdere brandstoffen
* steenkool is goedkope brandstof, en overal te vinden ( behalve in Beglië )
Nadelen:
* luchtvervuiling
* grote afhankelijkheid van buitenland ( doordat er geen steenkool in België is )
Hallo Blggers! We zijn een paar weken geleden begonnen aan een nieuw project namelijk: "PROJECT ENERGIE" ! Allereerst kregen we de opdracht om in groepjes van 2 of 3 een power point ( PP ) te maken over de onderwerpen die er geloot werden. Wij ( ik, Lize en Roos ) kregen als onderwerpen: "de themische centrale, wat is een aarding, wat is de functie van de aarding en enkele zegswijzen over aardolie". Wij waren het enige groepje van 3 dus kregen wij het meeste werk . In dit berichtje zal ik uitleggen waarvoor we energie eigenlijk allemaal nodig hebben. Energie wordt op de dag van vandaag enorm veel gebruikt. We gebruiken het bv: om te koken, om TV te kijken en zelfs om je fietslamp te doen branden heb je energie nodig. Maar je hebt wel veel verschillende soorten energie. Het voorbeeld van de fiets is een soort energie waarvoor je zelf moet werken ( als het met een dynamo is ). Maar je hebt dan nog een andere soort waarvoor je elektriciteit nodig hebt.
Hopelijk heeft het jullie wat geïnteresseerd! Tot de volgendeeeeeeeee... !
Hallo Blggers !!! Ik heb nu wel al mijn zeep maar ik kan dat zo nog niet meenemen ( jammer genoeg). Het moet eerst nog in een flesje en op dat flesje plaatsen we dan nog een ticket met alle ingrediënten op .