Ik ben techniek, en gebruik soms ook wel de schuilnaam els.
Ik ben een vrouw en woon in onbekend (belgie) en mijn beroep is school.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2025 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: onbekend.
wij zijn met meerdere dus kloppen er verschillende dingen niet
blogmaster
els
TECHblog4
techniekblog beste piustieners en andere.
als u vragen hebt over tech.
of ook over andere vakken die op deze school gegeven worden kan u hier terecht.
hoofdzakelijk doen wij vooral techniek.
24-01-2011
ons even voorstellen
vandaag gaan we ons eigen voorstellen foto1:Eline foto2:lauren foto3:sara blogmaster foto4:leena
hallo beste bezoekers van onze blog het is lang geleden dat we nog op onze blog zijn geweest. we zijn nu gescheiden dus ga er niet veel meer op deze blog gezet worden . ik ga proberen er toch nog wat op deze blog te zette
heeeeej, ik heb informatie gevonden over kamp c en zal jullie er wat oven vertellen.
als je leergierig bent . ben je bij deze provincie juist. er is een dagonderwijs voor vele opleidingen,je kan er ook boeiende cursussen volgen. ook s'avonds kun je leren in het volwassenen onderwijs .
ook voor tieners is er iets voorzien. de provinciale scholen die gespecialiseert zijn in TSO en BSO. je kan er degelijke opleidingen volgen .
als je als volwassenen nog geen diploma hebt geven de provinciaale volwassenen scholen je een tweede kans wan dat is iets dat iedereen verdient.
als je dat dan hebt verdient en je wilt verder gaan kan je hoge school gaan volgen. bevoorbeeld wat kamp c aanraad is de provinciale Plantijn Hogeschool .
kam c zelf is het passioneele huis van de toekomst.
wij gaan naar aquafin!!!!! donderdag 5 mei gaan wij met onze klas naar het waterzuiveringstation aquafin. een leerijke uitstap voor kinderen als ons.
we gaan leren hoe het werkt in kleine groepjes en we gaan op romdleiding. we hopen dat we veel plezier gaan hebben en veel leren.
Aquafin heeft ook een eigen stripfiguur en strip.
De Rioolrace Een stripverhaal over waterzuivering met onze mascotte Dario in de hoofdrol, getekend door Jan Bosschaert. Dario kent de rioleringsinfrastructuur en de waterzuivering op zijn duimpje. Wanneer hij op een dag een vreemd briefje krijgt van zijn oom Gust is hij in alle staten. De lezer volgt Dario en zijn vriend Raf de rat op een avontuurlijke maar leerrijke tocht dwars door de riolen en de waterzuiveringsinstallatie.
met deze strip kunnen kinderen gemakkelijker het proces en de wegen leren kennen.
dari is een tof figuur dat kinderen ook aan het lachen maakt tijdens het leren.
veel plezier hopen wij te hebben als we naar aquafun gaan. men zegt dat het een echte aanrader is voor scholen.
Ik vind techniek wel leuk ik ben dan ook heel handig met mijn handen dus heb ik een heel goede reden om van techniek te houden. Ik wil later dan ook een job doen waar ik goed in ben en dat een beetje met techniek te maken heeft. Ik kan kiezen tussen houtbewerking ,electrieen ,mechanica. Ik ga electrieen worden en dat zit ook in de familie mijn opa was ook electrieen . Electrieen is iemand die de electriciteit komt controleren en maken. Dat is een heel gevaarlijke job maar daar ben ik niet bang voor. Die richting geven ze niet hier op school (h.piustien instituut antwerpen) maar ik heb al een school gevonden die dat daar geven. Voor mij is het moeilijk om van piusx weg te gaan want ik ga al hier naar vanaf het eerste leerjaar dat is ongeveer 10 jaar dat ik hier naar School ga. Ik vind dat heel lang. In de school naar waar ik naartoe ga heeft men heel veel richtingen in de electriciteit. SARA(blogmaster)
welke soorten voedinswaarde zitten er in de drankkartons?: drinken en eten
uit welke materialen zijn drankkartons: karton, aluminium en polyetheem
hoe worden ze gerecycleerd: worden gescheiden en afzonderlijk gerecycleerd
omschrijf wat er met de pulp van het karton gebeurt: het word gerecycleerd tot soorten papier
geef 3 papiersoorten die gemaakt worden na recyclage: absobeerpapier, schrijfpapier en tekenpapier
wat gebeurt er in belgie met het restmateriaal van drankkartons: - verwerkt door cementfabriek - plastiek als energiebron -aluminium als bindmiddel in het cement
De kaarsenhouder dat was thema 1 van techniek. We hebben geleerd over afval sorteren. Over drankblikjes, pmd sortering, over vuilnisbakken, en het milieu.
Een deel van de kaarsenhouder was onze ICT opdracht. In dit deel hebben we op de computer heel wat opgezocht. We hebben ook zoals nu in groepjes moeten werken. We leerden het recyclageproces van: -drankkartons -staal en aluminium -pet en HDPE -papier en karton -glas En we hebben correct leren sorteren.
De wenskaart was ons 2de thema. Over de stroomkring en de elmenten daarin. We hebben de polen van de LED leren herkennen. We hebben de symbolen van de elektrische elementen leren tekennen. We hebben gesoldeerd en sommigen hun verbrand. En daarom hebben we geleerd hoe veilig te solderen.
Bloggen was thema 3. We hebben een eigen blog gemaakt zoals je ziet. We moesten in groepjes gaan zitten en zo samen een blog aanmaken. We hebben geleerd over de soorten bloggen: -fotoblog -lifelog -nieuwslog -reisblog -clublog -... verder zijn we nog niet gekomen. maar ik informeer u zo vlug mogelijk meer
Meneer Cupers u bent zo super dupers. U lessen zijn leuk wij lachen ons altijd een breuk. De wenskaart was plezant. De kaarshouder was heel scherp maar het was wel een mooi voorwerp! Dan ict , dat was wel oké. Nu zijn we aan het bloggen, daarvoor moesten we ons eerst inloggen. We maakten veel berichten en toen waren we een blog aan het stichten. Hierna komt vrachtwagenavonturen dat kan nog wel even duren. We werken altijd goed mee en daarom krijgen we geen E.
wij geven jullie enkele handige studietips. als je leert voor de examens leer dan 40 minuten en neem 20 minuten pauze dat is de perfecte proportie om je brein wakker te houden. maar wat je niet mag tijdens je pauze is tv kijken op de computer gaan of dergerlijke want dan doe je net het zelfde als bij studeren je kijkt heel de tijd naar 1 onderwerp en je concentreert je daar op. wat je wel kan doen is bewegen, zagen tegen je ouders over de stress en hoeveel je nog moet leren,... je kan ook van te voren beginnen leren voor vakken die je niet zo goed begrijpt. je kan ook aan de leerkracht van dat vak vragen voor wat meer uitleg over het deel dat je niet snapt. tijdens het studeren is eten ook zeker een goede tip. vroeg gaan slapen is ook belangrijk dat je goed wakker bent voor je examen te maken. oefeningen opnieuw maken is ook altijd een goed idee, bij techniek je kruiswoordraadsels opnieuw maken is een vereiste. als je nog een vraag hebt hoe je moet studeren vraag maar!
Het is een eerste blog voor ons . wij ELS. ElineLeenaLaurenSara.
deze blog maken was een hele ervaring. vooral voor ons . onze eerste blog te samen . we hebben leren omgaan met elkaar. en elkaar beter leren kennen.
deze blog zelf maken was niet zo moeilijk. maar foto's plaatsen was een iets grotere hindernis. dus een tip voor iedereen die fotos op zijn blog wil zetten. 'SCROL OMLAAG'!!!!!
informatie geven over techniek. 'nee'. dat was niet moeilijk. aangezien techniek een interessant vak is , is het dus ook niet moeilijk om er informatie over te geven aan anderen.
wij hopen dat jullie deze blog ook een heel toffe blog vinden.
ik ga jullie nog een hoofdstuk bijleren dat wij hebben geleerd bij techniek
1.Via een automatische zakkenscheurder en een transportband komtde PMD- stroom in een trommelzeef terecht.
2.Hier gebeurt een eerste scheiding.
Een reeks machines sorteert de overgrote fractie van het PMD-afval volautomatisch.
3.Een windzifter zuigt de papierresten en plastieken zakjes af.Een overbandmagneet verwijdert het metaal.
4.Infrarood licht detecteert de drankkartons.Perslucht blaast ze uit het PMD-afval.
5.Een non-ferro-scheider (wervelstroomscheider) selecteert het non-ferro-metaal,zoals alluminium.
6.de kunststofscheiding gebeurt door een gecombineerde techniek van materiaal-en kleurherkening.
!!!!!DE PE EN PET WORDT NOG VERDER GESCHEIDEN OP HELDERHEID EN KLEUR!!!!!!
7. uiteindelijk komen er 6 voorgesorteerde fracties in de sorteerhal binnen:aluminium,drankkartons,heldere PET, blauwe en groenePET,pe en residu.
8.de gesorteerde fracties worden in balen of in bulk afgevoerd voor verdere recyclage.Het zijn waardevolle secundaire grondstoffen voor de recyclage-industrie.De eindproducten worden gebruikt in een brede waaier toepassingen. a.gerecycleerd PET wordt gebruikt in de textielindustrie als vulsel voor winterjassen, kussens.
b.HDPE wordt nieuweHDPE producten zoals verpakking van champoo.
c.drankkartons bestaan uit 75°/° papier.
d.polyethyleen wordt tot spatlappen gesmolten. ook vind het een nieuw leven in cement.
Wat moet er in welke vuilnis zak(bak) en informatie waarvoor het staat
Wat is GFT? GFT staat voor: Groenten Fruit Tuinafval Wat mag er in de GFT Er mag dus groenten,fruit en tuinafval in
Wat is PMD? PMD staat voor: Plastiek Metalenblikjes(van eten of drinken) Drankkartons(of brik genoemd) Wat mag er in de PMD Er mag dus plastiek ,metalenblikjes en drankkartons in
Je hebt ook nog REST Dat leg ik straks uit
Je hebt ook nog PAPIER EN KARTON Zoals de naam dus al zegt mag er alleen maar PAPIER EN KARTON in
En nu leg ik jullie de vuilniszakREST uit De rest mag allemaal in de REST uitgezonderd KGA dat mag er niet in
Wat is het KGA KGA staat voor Klein Gevaarlijk Afval
EN BATTERIJEN DIE STOP JE IN DE DOOSJES BIJ DE WINKEL!!!!!!!!!
Ons eerste boekje was de kaarsenhouder de kaarsenhouder is van een blikje gemaakt
materiaal die je nodig hebt om het te maken om de kaarsenhouder te maken watervaste stift meetlat priem of krasnaald blikje schaar
1.Teken een snijlijn op de bovenste plooi van het blikje.(-Teken de lijn met een watervaste stiift)
2.Prik een gaatje op de snijlijn met een priem of krasnaald.(-Dit gaatje dient om je schaarpunt te plaatsen en te knippen)
3.Knip de bovenzijde van het blikje.(-Knip op de lijn voor een rechte rand) (-Opgepast want de rand van het blikje kan scherp zijn)
4.Bereken de omtrek van het blikje.(-Meet de diameter van het blikje) (-Bereken de omtrek=diameter x 3,1415)
5.Maak de knipverdeling.(-We hebben 12 tot 14 strookjes nodig) (-Deel de omtrek door 12, 13 of 14) (-Zet de bekomen waarde op de rand van het blikje uit)
6.Knip de stroken.(- Knip de stroken recht naar beneden) (-Knip steeds op de verdeling) ( -Knip tot aan de blikbodem) (-Plooi de stroken horizontaal)
7. Plooi de stroken.(-Werk van rechts naar links) (-Plooi een strook in een hoek over de andere stroken) (- Plooi steeds over de andere (nog niet geplooide) stroken) ( -Plooi steeds de volgende strook) ( -De laatste strook plooi je onder de eerste door)
8. Kaarshouder met krullen.(-Stap 1 tot 7 zijn hetzelfde) (-Maak in de stroken een inkeping van ongeveer 3mm) (-De inkeping loopt tot op de bodem)
9. Plooien.(-Plooi op dezelfde mannier als stap 7) (-Laat de dunne strookjes gewoon staan)
10.De krullen plooien.(-Rol de dunne strookjes op) (-Gebruik hiervoor je priem of krasnaald)
11.Plaats een kaarsje.(-Duw een deuk in de bodem van het blikje zodat de kaars blijft staan) (-Plaats een kaars)
!!!!!opgepast:blik kan scherp zijn,knip en plooi heel voorzichtig!!!!!!! hier is een afbeelding van de kaarsenhouder waneer hij af is
kamp-c is een huis uit de toekomst. zo ecologisch mogenlijk. ik heb wat opgezocht over kamp-c die informatie willen wij graag met u delen.
Duurzaam bouwen is in Vlaanderen een credo geworden waaraan bedrijven
uit de bouwsector, architecten, besturen en organisaties steeds meer
aandacht besteden.
Ook bij de particuliere bouwer merken we een alsmaar groeiende belangstelling in deze verstandige manier van bouwen.
Kamp C is een provinciaal domein in het groene Westerlo waar duurzaam
bouwen en wonen in al haar facetten centraal staat. Onze hoofdtaak
bestaat erin om een breed publiek op een onafhankelijke manier te
sensibiliseren en informeren over duurzaam bouwen en energievriendelijk
wonen.
Er zullen handen zijn die je dragen, en armen waaar je veilig bent. en mensen die je zonder vragen, zeggen dat je welkom bent je bent van harte welkom op onze blog
Wij zijn de trotse leerlingen uit piustien. Enwillen u graag wat bijbrengen of helpen met het vak techniek. Als u vragen over het vak zelf hebt kunt u bij ons terecht.
Als je als leerling een les hebt gemist . Kan je via deze blog vragen wat we hebben gedaan tijdens de les. Voor zoel techniek . Ales de andere vakken.
Als u vragen hebt over bepaalde materiaalen, of hoe er gerecicleert wordt kunt u dat ook vragen.