hallo, daarmee is sinterklaas weeral voorbij voor dit jaar.hier is hij niet geweest.maar misschien dat hij op de terugreis stopt,tenslotte ligt la liviniere op de terugweg naar spanje,hé allez,ik zet vanavond nog voor de laatste keer mijn schoen maar vanaf morgen ist gedaan!... verleden zondag naar de rugby geweest. in één woord. geweldig. ik had wel één van de slechtste dagen uitgekozen,vele buien slechts 11 à 12 graden,en nogal veel wind vanaf zee,dus oostenwind.redelijk fris.wat mij direkt opviel was het feit dat de supporters van de beide clubs samen een pintje voor de wedstrijd dronken. en ook in de tribunes werden zij niet gescheiden in aparte vakken zoals bij ons,neen,ze zaten samen in dezelfde tribune.en er werd gesupporterd voor elk hun eigen ploeg zonder mekaar te verwijten,of meer.niettegenstaande rugby een harde contactsport is was er op het veld geen agressie,en ik heb geen enkele beslissing van de scheidsrechter zien aanvechten,zelfs dr rode kaart van de bezoekers niet.hier kunnen onze voetbalsupporters nog wat van leren. ik had al direkt een gesprekje met enkele thuissupporters,men hoort dadelijk aan je frans dat je niet van de streek bent,met finaal het verzoek om belgisch bier mee te brengen,want zij dronken geen wijn. zei die ene:c'est pour les touristes.dus ik zal na nieuwjaar enkele trippels tiense kweikers meebrengen.dus dezeker een aanrader om eens te doen.ik ga zeker terug. misschien iets voor dirk? de dagen daarna is het weer dan beter geworden.gisteren dinsdag.was het zelfs 17 à 18 graden.dus bo en ik naar de "montagne noir".ik was er eigenlijk nog niet echt geweest.wel,dat is ook echt de moeite om te doen .ben hier in la liviniere vertrokken lang een weg die ik nog nooit genomen ben.in de kortste keren zaten in de bergen.heel erg mooi met ,lichtelijk overdreven,na elke bocht soms adembenemende vergezichten.we zijn tot in mazamet gereden.dat is een stadje die ik eens met erna moet bezoeken.ziet er mij heel tof uit met vele pleintjes met terrasjes.daarna zijn we de"pic de nore" opgereden,toch zo en 8 km klimmen.soms wel steil,zelfs met de auto. je moet ni vragen met de fiets. boven was het uitzicht echt de moeite.er was daar ook een wielertoerist van de streek, en die zei me dat dit weer wel echt uitzonderlijk was,volle zon en geen wind.wwant normaal is er harde wind en veelal in deze tijd zit de top in de wolken.je kon zelfs de pyrineën zien. hij heeft mij ook de tip gegeven van,als ik de kans had,ook de "pic du canigou" in de piryneën te bezoeken,2900 meter. we zijn dan teruggekomen langs cabrespine.(de grotten,erna en regy).twas een heel toffe dag.ik heb wat foto's van de rugby en de pic du nore op mijn facebook geplaatst. het weer blijft goed vandaag weer 14 à 15 graden,en vooral volle zon . geloof me vrij. het maakt wel degelijk veel verschil uit,het weer. en de zon doet zo goed. en geen (aanvriezende)mist of donker weer. ne mens wordt daar echt wat vrolijker van. en in de velden zijn de wijnboeren hard aan het werk, al die wijnranken moeten gesnoeid. en geloof mij,er zijn nogal wat te snoeien.werkelijk elke vierkante meter is bebouwd. volgende zaterdag ga ik naar de kerstmarkt in carcassonne,maar eerst zij ik nog door naar castelnaudary. en ja ,daar ga ik cassoulet eten.de echte!!hier duren de kerstmarkten maar tot 19 uur.dus ik blijf tot het donker is,dan kan ik die sfeer ook meenemen.en veel foto's maken met mijn nieuw toestel. zo,dat was het dan voor vandaag.als ik nog iets vergeten ben ,vul ik dat volgende keer wel aan. de groetjes allemaal
Reacties op bericht (1)
08-12-2016
Je Blog is weer goed bijgewerkt
Hallo Paul,
Tof je blog weer eens gelezen te hebben. Zoals we zien heb je zeker nog geen verveling gehad. We hebben telkens een idee hoe je omgeving daar eruit ziet. Dat is interessant te vernemen. Benieuwd hoe je volgende uitstap zal zijn. En hoe de Cassoulet zal gesmaakt hebben. Als ik u was zou ik in de streek op zoek gaan naar de plaats waar ze dde beste cassoulet maken. Om beurten regelmatig ergens anders gaan proeven.
Dat moet te doen zijn
En niet vergeten hé... eens een fotooke nemen van die cassoulet! Kwestie van je vriend in Tienen die kok is een idee te geven hoe ze dat daar maken