Inhoud blog
  • bassis recept koekjes
  • basis recept muffins
  • smarties taart
  • trakteren voor de klas
  • boterkoekjes
    Zoeken in blog

    Foto
    Startpagina !
    de perfecte desserts
    voor wie houdt van zoet, welkom op mijn blog!
    10-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inleiding
    zo maak je de perfecte desserts.
    Van een simpel koekje tot een bruidstaart.
    zie hier rechts op je scherm een recepten lijst.
    met de mooiste maar ook lekkerste dessertjes die je maar kan bedenken

    10-01-2020 om 00:00 geschreven door kato  


    03-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bassis recept koekjes

    INGREDIËNTEN BASISRECEPT KOEKJES

    VOOR 20 KOEKJES
    • 225 gram boter
    • 150 gram witte basterdsuiker
    • 8 gram vanillesuiker
    • 1 eidooier
    • 280 gram bloem
    • snufje zout

    Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.

    Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.

    Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze (met een vork) een beetje plat.

    Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 graden of tot de randjes goudbruin kleuren.

    Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

    TIP: Koekjes zijn altijd zacht wanneer ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen harden ze uit.

    03-03-2020 om 16:28 geschreven door kato  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.basis recept muffins

    INGREDIËNTEN4

    • 80 gram boter
    • 100 gram suiker
    • 100 gram zelfrijzend bakmeel
    • eieren
    • zakje vanillesuiker
    1. Basisrecept is goed voor 8-10 muffins.
    2. Bekleed een muffinvorm met 8 tot 10 papieren vormpjes
    3. Doe de boter, suiker, eieren en bakmeel in een grote kom en klop met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de vormpjes.
    4. Bak de cakejes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.
    5. Voor mogelijke variaties spatel door het gemixte beslag bij stap 2 bijvoorbeeld: Stukjes chocolade, Cacaopoeder, kaneel en stukjes appel, rozijnen, kokos, geprakte banaan ect.

    03-03-2020 om 16:25 geschreven door kato  


    13-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.smarties taart

    Je hebt nodig:   

    • 225 g zelfrijzend bakmeel
    • 30 g cacao
    • 200 g fijne kristalsuiker
    • 100 g boter
    • 200 g gecondenseerde melk
    • 100 g pure chocola (min 70%)
    • 2 losgeklopte eieren
    • snufje zout
    • bakpapier
    • springvorm van 20 cm doorsnede

      Voor de ganache:   

    • 150 g pure chocola (min 70%)
    • 100 g melkchocola
    • 250 ml slagroom
    • grote kom

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in, leg op de bodem een laagje bakpapier.  Zeef de bloem, cacao en een snufje zout in een grote kom. Doe de suiker, de boter, de gecondenseerde melk, 100 ml heet water (bijvoorbeeld uit de waterkoker), en de chocola (in stukjes) in een pannetje en laat alles smelten. Roer dit met een lepel door het bloemmengsel tot je een glad mengsel hebt. Roer er dan de eieren door.   

    Giet je beslag in de vorm en bak ongeveer 35 minuten.  De taart hoeft niet helemaal doorbakken te zijn, hij mag smeuïg blijven. En ook barsten aan de bovenkant. Geeft allemaal niks.   

    Haal de taart uit de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort hem daarna op een rooster. Laat goed afkoelen.   

    Hak de overige chocola in stukjes, stop ze in een kom. Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet dit over de chocola. Laat 5 minuten staan. Klop je chocoladeroommengsel (de ganache) 5 minuten en zet hem daarna een tijd in de koelkast. Laat afkoelen, roer af en toe, check of de ganache dikker wordt. De ganache moet smeerbaar blijven, soort van chocoladepasta maar dan dunner. Want hij moet straks over de taart heen ‘lopen’, langs de randen heen.

    De chocoladetaart snijd je horizontaal doormidden. Giet wat ganache op een helft van de taart, leg het tweede deel erop. Giet ganache over de bovenkant van de taart en zet weer in de koelkast. De smarties strooi je over de taart wanneer de ganache niet meer zo vloeibaar is. Want anders loopt alles er aan de zijkant vanaf. Dus je ganache is al behoorlijk gestold wanneer de smarties in actie komen.

    Na 2 uurtjes in de koelkast is je taart in topvorm.   

    Tip 1: ik maak deze taart vaak van tevoren klaar. Dan bak ik de taart, maar maak ik de ganache later pas. De taartbodem vries ik in. Op de dag van de verjaardag haal ik de bodem uit de vriezer en snijd de taart horizontaal in 2 stukken (nog in bevroren toestand). Dan maak ik de ganache en schenk die direct na het mixen over de onderste helft. Doordat de taart bevroren is, stolt de ganache direct. Handig! Hetzelfde geldt voor de bovenkant. Leg de 2e helft bovenop de 1e en giet je overige ganache erover. Door de kou is de ganache direct van de juiste consistentie en hoef je de taart niet meer koel te zetten. Doe er dan wel direct de smarties op, want de ganache wordt snel hard(er). Laat de taart daarna minimaal een uur op temperatuur komen buiten de koelkast.

    Tp 2: omdat in een blikje gecondenseerde melk ongeveer 400 gram zit (je hebt 200 gram nodig voor 1 taart), maak ik altijd 2 taarten tegelijkertijd. De oven staat toch al aan. En die 2e taart kun je invriezen. Dus. #domesticprincess.

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in, leg op de bodem een laagje bakpapier.  Zeef de bloem, cacao en een snufje zout in een grote kom. Doe de suiker, de boter, de gecondenseerde melk, 100 ml heet water (bijvoorbeeld uit de waterkoker), en de chocola (in stukjes) in een pannetje en laat alles smelten. Roer dit met een lepel door het bloemmengsel tot je een glad mengsel hebt. Roer er dan de eieren door.   

    Giet je beslag in de vorm en bak ongeveer 35 minuten.  De taart hoeft niet helemaal doorbakken te zijn, hij mag smeuïg blijven. En ook barsten aan de bovenkant. Geeft allemaal niks.   

    Haal de taart uit de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort hem daarna op een rooster. Laat goed afkoelen.   

    Hak de overige chocola in stukjes, stop ze in een kom. Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet dit over de chocola. Laat 5 minuten staan. Klop je chocoladeroommengsel (de ganache) 5 minuten en zet hem daarna een tijd in de koelkast. Laat afkoelen, roer af en toe, check of de ganache dikker wordt. De ganache moet smeerbaar blijven, soort van chocoladepasta maar dan dunner. Want hij moet straks over de taart heen ‘lopen’, langs de randen heen.

    De chocoladetaart snijd je horizontaal doormidden. Giet wat ganache op een helft van de taart, leg het tweede deel erop. Giet ganache over de bovenkant van de taart en zet weer in de koelkast. De smarties strooi je over de taart wanneer de ganache niet meer zo vloeibaar is. Want anders loopt alles er aan de zijkant vanaf. Dus je ganache is al behoorlijk gestold wanneer de smarties in actie komen.

    Na 2 uurtjes in de koelkast is je taart in topvorm.   

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in, leg op de bodem een laagje bakpapier.  Zeef de bloem, cacao en een snufje zout in een grote kom. Doe de suiker, de boter, de gecondenseerde melk, 100 ml heet water (bijvoorbeeld uit de waterkoker), en de chocola (in stukjes) in een pannetje en laat alles smelten. Roer dit met een lepel door het bloemmengsel tot je een glad mengsel hebt. Roer er dan de eieren door.   

    Giet je beslag in de vorm en bak ongeveer 35 minuten.  De taart hoeft niet helemaal doorbakken te zijn, hij mag smeuïg blijven. En ook barsten aan de bovenkant. Geeft allemaal niks.   

    Haal de taart uit de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort hem daarna op een rooster. Laat goed afkoelen.   

    Hak de overige chocola in stukjes, stop ze in een kom. Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet dit over de chocola. Laat 5 minuten staan. Klop je chocoladeroommengsel (de ganache) 5 minuten en zet hem daarna een tijd in de koelkast. Laat afkoelen, roer af en toe, check of de ganache dikker wordt. De ganache moet smeerbaar blijven, soort van chocoladepasta maar dan dunner. Want hij moet straks over de taart heen ‘lopen’, langs de randen heen.

    De chocoladetaart snijd je horizontaal doormidden. Giet wat ganache op een helft van de taart, leg het tweede deel erop. Giet ganache over de bovenkant van de taart en zet weer in de koelkast. De smarties strooi je over de taart wanneer de ganache niet meer zo vloeibaar is. Want anders loopt alles er aan de zijkant vanaf. Dus je ganache is al behoorlijk gestold wanneer de smarties in actie komen.

    Na 2 uurtjes in de koelkast is je taart in topvorm.   


    13-02-2020 om 16:22 geschreven door kato  


    11-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trakteren voor de klas
    ik was jarig en heb vanille cupcakes met botercréme


    • Ingrediënten

    • 125 Gram margarine(planta)                                                                                                                                                             170 graden 
    • 20-25 min
    • 125 Gram kristalsuiker
    • 125 Gram zelfrijzend bakmeel
    • 2 Eetlepels melk 
    • 2 Eieren 
    • bereiding
    • Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter zacht is voor gebruik (niet smelten). Doe de boter in een kom en voeg de suiker  beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

      Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.

    • Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.

      Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Het vullen gaat nu heel makkelijk. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.

      Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!


    11-02-2020 om 16:43 geschreven door kato  


    20-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boterkoekjes
    boterkoekjes                                         

    • ei                                                                                      1
    • eidooier1
    • boter225 g
    • zelfrijzende bloem300 g
    • suiker175 g
    bereiding
    1. 1

      Roer de boter met de suiker tot een glad mengsel. Voeg het ei en de zelfrijzende bloem toe. Meng en kneed tot een deegbal. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

    2. 2

      Verwarm de oven voor op 180° C.

    3. 3

      Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Roer de eierdooier los met een koffielepel water

    4. 4

      Strijk met een borsteltje de bovenkant van de koekjes in met het ei. Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.


    20-01-2020 om 16:29 geschreven door kato  


    16-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maccarons
    Afbeeldingsresultaat voor maccaronmacarons

    Recept: Macarons                                                    bereidig

    Ingrediënten                                                                                                                           
    (voor 18 kleine gevulde macarons)                                          Doe het amandelpoeder en de poedersuiker bij elkaar en maal het in de keukenmachine of blender63 gr                                                                             nog even extra fijn. Doe dit, de broyage, in een kom en zet apart.

     poedersuiker53 gr eiwit                                                          Mix in een andere kom, welke je goed vetvrij gemaakt hebt, het eiwit los en voeg dan de suiker toe.

    53 gr fijne kristalsuiker                                                            Klop het eiwit dan op de hoogste snelheid van je mixer tot een mooi dik en glanzend eiwitschuim. 

    kleurstof naar keuze (op gelbasis)                                          Voeg de kleurstof toe en klop nog even goed door tot je een egale kleur hebt.

    voor de vulling:                                                                       Doe dan in één keer de broyage bij het eiwit en spatel dit met een rubberen spatel door elkaar.
    200 gr botercreme of ganache                                               Wanneer het goed gemengd is ‘sla’ je met je spatel het beslag heen en weer in de kom. De dit een

    •                                                                                            paar keer, meng het dan in 1 slag goed door elkaar (neem de randen mee!) en check of je beslag                                                                                                 begint te glanzen. Herhaal dit proces (het macaroneren) totdat het beslag glanst en in een mooi dik                                                                                               lint van je spatel afloopt.
    •                                                                                            Vul een spuitzak met je macaronbeslag en spuit rondjes op bakpapier. Hou de spuitzak hiervoor                                                                                                   recht boven de bakplaat. Voor gelijkmatige rondjes kun je deze vooraf op de onderkant van je                                                                                                       bakpapier tekenen met bv een glas of koekjesuitsteker.
    •                                                                                            Tik met je bakplaat een paar keer op je werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen en je                                                                                                     macarons zullen daardoor ook mooier glad worden. Laat ze nu ca 20 minuten rusten.
    •                                                                                            Verwarm ondertussen de oven voor op 140C
    •                                                                                            Bak de macarons in het midden van de oven in ca 15 minuten gaar. Ze zijn gaar als ze niet meer                                                                                                   bewegen op hun voetjes wanneer je er voorzichtig tegenaan tikt.
    •                                                                                            Haal het bakpapier direct van de hete bakplaat en laat ze volledig afkoelen voor je ze van het                                                                                                         bakpapier afhaalt.
    •                                                                                             Vul de macarons met ganache of botercrème.

    16-01-2020 om 16:46 geschreven door kato  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.framboos bonbons
    Ingrediënten                                                                                             
    100 gr frambozen
    1 el frambozenazijn
    1 el citroensap
    25 gr zachte boter
    350 gr witte chocolade
    400 gr getempereerde chocolade(zoek ook op blog)              

    Bereidingswijze

    • Bonbonvulling
      • Maak een compote van de frambozen, frambozenazijn en de citroensap.
      • Kook de frambozen kapot en druk ze fijn. Je kunt ze eventueel ook met de staafmixer pureren zodat de compote wat egaler wordt.
      • Zodra de frambozenmassa kookt, haal je de pan dan van het vuur en giet je het hete mengsel op de witte chocolade.
      • Roer dit door totdat chocolade gesmolten is. Indien nodig kun je au-bain-marie even bij verwarmen. Doe daarna de boter erbij en roer totdat deze volledig is opgelost.
      • Stort de vulling in een vierkante of rechthoekige (bak) vorm, bekleed met bakpapier tot een laag van ongeveer 2 cm dik en laat deze opstijven. Dit heeft minmaal 5 uur nodig bij kamertemperatuur, beter is het om de vulling een dag van te voren te maken. Je kunt het in de koelkast op laten stijven, maar op kamertemperatuur is beter.
    • Bonbon maken
      • Zorg dat je getempereerde chocolade klaar staat.
      • Haal de vulling uit de vorm, haal het bakpapier eraf en bestrijk de onderkant dun met getempereerde chocolade.
      • Laat dit hard worden, keer de plak om en snij het dan in de gewenste bonbonvorm.
      • Haal de bonbonvulling met een bonbonvork door getempereerde chocolade en laat deze bonbons met frambozenvulling uitharden op een stukje bakpapier.

    16-01-2020 om 16:45 geschreven door kato  


    08-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.botercrème spuiten
    wil jij botercrème gaan spuiten dan ga ik je helpen.
    Botercrème kan je op veel manieren spuiten,
     tussen taarten, tussen macarons of op cupcakes.
    wij maken een Belgise cupcakes                                    

    wat heb je nodig
    -botercrème(zie botercrème recept)
    -4spuitzakken met verschillende spuit mondjes
    -kleurstoffen(zwart,geel,rood)
    -stuk of 3 potjes

    zo maak je botercrème
    1.je pat je drie kleine kommetjes en verdeelt de botercrème over de potjes.
    2.je heeft elk potje een verschillend kleur.
    3.je pakt 3 spuitzakken en vult ze elk met een ander kleur.
    4.vervolgens pak je nog een spuitzak en steekt de andere spuitzakken er in.
    5.tenslotte kies je een spuitmondje en spuit je je botercrème op je cupcake.

    08-01-2020 om 19:13 geschreven door kato  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.botercrème recept

    Botercrème recept: ingrediënten

    • 250 gram poedersuiker, of suikerbakkerspoeder voor een beter resultaat (Suikerbakkerspoeder kopen)
    • 125 gram ongezouten roomboter
    • 3 eetlepels water
    • eventueel een kleurstof (voedings kleurstof)
     

    Botercrème bereiden

    1. Mix op kamertemperatuur de boter in een kom.
    2. Zeef de poedersuiker of suikerbakkerspoeder in de kom en voeg water toe, goed mixen en het is klaar voor gebruik.
    3. Voor een fris resultaat voeg je de schil van een citroen of sinaasappel toe of 3 eetlepels van sinaasappelsap in plaats van water
    4. zorg er wel voor als je het chocolade of andere smaken wilt geven zorg er voor dat er geen brokken in zitten.
    zoek op mijn blog ook hoe je botercrème kan spuiten.

    08-01-2020 om 18:30 geschreven door kato  




    Mijn favorieten
  • amélie
  • sebbe
  • yoppe
  • emma
  • niels

  • Blog als favoriet !


    Foto



    recepten
  • unicorn taart
  • zeemeermin cupcakes
  • framboos macarons
  • rendier cupcakes
  • pannenkoekspiesjes-met-fruit
  • pinata-cupcakes
  • hazelnoot taart


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs