Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in, leg op de bodem een laagje bakpapier. Zeef de bloem, cacao en een snufje zout in een grote kom. Doe de suiker, de boter, de gecondenseerde melk, 100 ml heet water (bijvoorbeeld uit de waterkoker), en de chocola (in stukjes) in een pannetje en laat alles smelten. Roer dit met een lepel door het bloemmengsel tot je een glad mengsel hebt. Roer er dan de eieren door.
Giet je beslag in de vorm en bak ongeveer 35 minuten. De taart hoeft niet helemaal doorbakken te zijn, hij mag smeuïg blijven. En ook barsten aan de bovenkant. Geeft allemaal niks.
Haal de taart uit de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort hem daarna op een rooster. Laat goed afkoelen.
Hak de overige chocola in stukjes, stop ze in een kom. Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet dit over de chocola. Laat 5 minuten staan. Klop je chocoladeroommengsel (de ganache) 5 minuten en zet hem daarna een tijd in de koelkast. Laat afkoelen, roer af en toe, check of de ganache dikker wordt. De ganache moet smeerbaar blijven, soort van chocoladepasta maar dan dunner. Want hij moet straks over de taart heen lopen, langs de randen heen.
De chocoladetaart snijd je horizontaal doormidden. Giet wat ganache op een helft van de taart, leg het tweede deel erop. Giet ganache over de bovenkant van de taart en zet weer in de koelkast. De smarties strooi je over de taart wanneer de ganache niet meer zo vloeibaar is. Want anders loopt alles er aan de zijkant vanaf. Dus je ganache is al behoorlijk gestold wanneer de smarties in actie komen.
Na 2 uurtjes in de koelkast is je taart in topvorm.
Tip 1: ik maak deze taart vaak van tevoren klaar. Dan bak ik de taart, maar maak ik de ganache later pas. De taartbodem vries ik in. Op de dag van de verjaardag haal ik de bodem uit de vriezer en snijd de taart horizontaal in 2 stukken (nog in bevroren toestand). Dan maak ik de ganache en schenk die direct na het mixen over de onderste helft. Doordat de taart bevroren is, stolt de ganache direct. Handig! Hetzelfde geldt voor de bovenkant. Leg de 2e helft bovenop de 1e en giet je overige ganache erover. Door de kou is de ganache direct van de juiste consistentie en hoef je de taart niet meer koel te zetten. Doe er dan wel direct de smarties op, want de ganache wordt snel hard(er). Laat de taart daarna minimaal een uur op temperatuur komen buiten de koelkast.
Tp 2: omdat in een blikje gecondenseerde melk ongeveer 400 gram zit (je hebt 200 gram nodig voor 1 taart), maak ik altijd 2 taarten tegelijkertijd. De oven staat toch al aan. En die 2e taart kun je invriezen. Dus. #domesticprincess.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in, leg op de bodem een laagje bakpapier. Zeef de bloem, cacao en een snufje zout in een grote kom. Doe de suiker, de boter, de gecondenseerde melk, 100 ml heet water (bijvoorbeeld uit de waterkoker), en de chocola (in stukjes) in een pannetje en laat alles smelten. Roer dit met een lepel door het bloemmengsel tot je een glad mengsel hebt. Roer er dan de eieren door.
Giet je beslag in de vorm en bak ongeveer 35 minuten. De taart hoeft niet helemaal doorbakken te zijn, hij mag smeuïg blijven. En ook barsten aan de bovenkant. Geeft allemaal niks.
Haal de taart uit de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort hem daarna op een rooster. Laat goed afkoelen.
Hak de overige chocola in stukjes, stop ze in een kom. Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet dit over de chocola. Laat 5 minuten staan. Klop je chocoladeroommengsel (de ganache) 5 minuten en zet hem daarna een tijd in de koelkast. Laat afkoelen, roer af en toe, check of de ganache dikker wordt. De ganache moet smeerbaar blijven, soort van chocoladepasta maar dan dunner. Want hij moet straks over de taart heen lopen, langs de randen heen.
De chocoladetaart snijd je horizontaal doormidden. Giet wat ganache op een helft van de taart, leg het tweede deel erop. Giet ganache over de bovenkant van de taart en zet weer in de koelkast. De smarties strooi je over de taart wanneer de ganache niet meer zo vloeibaar is. Want anders loopt alles er aan de zijkant vanaf. Dus je ganache is al behoorlijk gestold wanneer de smarties in actie komen.
Na 2 uurtjes in de koelkast is je taart in topvorm.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in, leg op de bodem een laagje bakpapier. Zeef de bloem, cacao en een snufje zout in een grote kom. Doe de suiker, de boter, de gecondenseerde melk, 100 ml heet water (bijvoorbeeld uit de waterkoker), en de chocola (in stukjes) in een pannetje en laat alles smelten. Roer dit met een lepel door het bloemmengsel tot je een glad mengsel hebt. Roer er dan de eieren door.
Giet je beslag in de vorm en bak ongeveer 35 minuten. De taart hoeft niet helemaal doorbakken te zijn, hij mag smeuïg blijven. En ook barsten aan de bovenkant. Geeft allemaal niks.
Haal de taart uit de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort hem daarna op een rooster. Laat goed afkoelen.
Hak de overige chocola in stukjes, stop ze in een kom. Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet dit over de chocola. Laat 5 minuten staan. Klop je chocoladeroommengsel (de ganache) 5 minuten en zet hem daarna een tijd in de koelkast. Laat afkoelen, roer af en toe, check of de ganache dikker wordt. De ganache moet smeerbaar blijven, soort van chocoladepasta maar dan dunner. Want hij moet straks over de taart heen lopen, langs de randen heen.
De chocoladetaart snijd je horizontaal doormidden. Giet wat ganache op een helft van de taart, leg het tweede deel erop. Giet ganache over de bovenkant van de taart en zet weer in de koelkast. De smarties strooi je over de taart wanneer de ganache niet meer zo vloeibaar is. Want anders loopt alles er aan de zijkant vanaf. Dus je ganache is al behoorlijk gestold wanneer de smarties in actie komen.
Na 2 uurtjes in de koelkast is je taart in topvorm.