Inhoud blog
 • 01 januari 2013 The end
 • 31 december Boer Pol
 • 30 december De Wannes
 • 29 december Kerststal
 • 28 december Tandjes kwijt.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Links
 • Onderweg no Polien
 • Fietsroutes
 • Geocaching
 • 2012
  Een jaar in 366 fotos
  Gewoon op de fotos klikken om ze groter te zien...
  01-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 januari 2013 The end
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  The end. Jawel, je leest het goed, het zou weinig zin hebben in het nieuwe jaar 2013 verder te gaan met een blog die als titel heeft “2012 in 366 fotos”. Ik trek er dus een streep onder.
  Maar niet getreurd… eigenlijk verander ik gewoon van adres en ga verder met mijn bezigheid, zij het dat ik voor mezelf enkele spelregels gewijzigd heb, maar daar over lees je meer op
  http://polsfotodagboek.bloggen.be/
  Als je onze verdere avonturen wil blijven volgen zou ik durven suggereren dit nieuwe adres bij je favorieten te zetten.

  01-01-2013 om 18:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  31-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 december Boer Pol
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De buren zijn met vakantie en voor ze vertrokken hebben ze ons gevraagd of we regelmatig eens naar hun geitjes konden kijken om te zien of ze nog van alles genoeg hebben. Veel hebben die beestjes niet nodig, beetje hooi, beetje vast voer, water en af en toe een knuffel… J Vandaag ging Josee mee naar de andere kant van het hek met de camera in de hand. Er kwam zowaar een foto uit van boer Pol in actie. Later op de dag gaan we ons in het feestgedruis storten en daar zullen waarschijnlijk geen toonbare beelden uit voortkomen, daarom hou ik het maar bij deze enigszins beschaafde opname. 

  31-12-2012 om 17:42 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  30-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 december De Wannes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vanavond opnieuw gaan constateren dat onze eigenste kerststal nog steeds in het donker staat. Toen ben ik - omdat ik toch onderweg was - eerst enkele Duvels gaan nuttigen met de maten ( vaste prik op zondag avond ) en daarna heb ik enkele decameters meer noordoost een ander foto-onderwerp van de dag gekozen. ( Hahaha… Sinds ik aan geocaching doe ga ik echt in coördinaten denken… wordt dit een obsessie? )
  Sedert enige tijd ( mei 2000 om precies te zijn ) hebben wij in Lichtaart namelijk een standbeeld van een herder die symbool staat voor het noeste leven van de Kempische bevolking in vroegere eeuwen en de onstaansgeschiedenis van ons dorp. Zoals meestal heb ik nu ook mijn huiswerk weer gemaakt en na wat googelen kwam ik tot de volgende samenvatting.
  Volgens de legende strooide Sint-Pieter het dorpje op de heide uit met de woorden : "Ligt daar !". Meer wetenschappelijk gefundeerd menen taalkundigen dat het "Licht" komt van "lift" of "left" wat "links" betekent of van "luft" wat kan wijzen op een "luchtige" en zandige bodem... Ik geloof het allemaal wel. Maar goed, aangetrokken door dit mysterieuze spel van licht uit de aarde, buigt Wannes neer... De Wannes van Lichtert, een creatie van Tom Frantzen, is het symbool van die vele Kempense mensen, die de schrale zandgronden van onze gehuchten hebben ontgonnen
  .

  30-12-2012 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  29-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 december Kerststal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een kerststal op 29 december, beter kan je het gezegde “ vijgen na Pasen “ niet illustreren vermoed ik. Tussen de 366 fotos die deze blog rijk zal zijn binnen enkele dagen moest er toch echt wel minstens een zitten die met de kerstsfeer te maken heeft en dan is het enigszins voor de hand liggend dat je een van de kerststallen, waar onze streek zo rijk aan is, gaat fotograferen. Deze avond toog ik dus, zodra het donker was, goedgemutst, te voet, gewapend met camera en statief naar het kerkplein in ons eigen Lichtaart. Een of andere snoodaard had tot mijn grote frustratie evenwel de stekker er uit gehaald… het hele tafereel lag er zeer onverlicht bij. Knarsetandend terug naar huis dan maar, toch maar de wagen genomen om naar Kasterlee te rijden waar de elektriciteit gelukkig wel overvloedig aanwezig was.

  29-12-2012 om 23:53 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  28-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 december Tandjes kwijt.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De drie oudsten zijn ondertussen de tandenwissel al voorbij en voor hen wordt het nu tijd om aan suiker vermijden, tandenpoetsen en regelmatige tandartsbezoeken te gaan doen om, eventueel middels een beugel of vergelijkbare konstruktie, zich voor de rest van het leven te verzekeren van een perfecte eetkamer. De drie jongsten evenwel - het is alsof ze het afgesproken hebben -  zijn samen hun melktandjes aan het kwijtspelen. Dat geeft mij natuurlijk de gelegenheid om in het jaarboek Kleinkinderen 2012, dat ik uiteraard ook deze keer weer ga maken rond de jaarwisseling, aandacht te besteden aan het fenomeen en binnen enkele jaren, bij gelegenheid van een huwelijk of zo, zal hier zeker ooit wel naar gerefereerd worden. Jefke vond het helemaal niet erg om te poseren met de voorkant bovenaan helemaal leeg, ik meen zelfs dat er enige fierheid te bespeuren valt bij het tonen van een van de nu nutteloos geworden uitgevallen bijtertjes.

  28-12-2012 om 00:00 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  27-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 december De kleine Nete wordt Grote Nete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik was enkele dagen geleden al eens aan de Nete in Kasterlee om de vistrap te gaan bekijken en de foto die ik vandaag wil tonen had ik toen ook al gemaakt. De Kleine Nete was door de overvloedige regenval Grote Nete geworden…. Maar thuis gekomen merkte ik toch enkele mankementen op. Josee verklaart me stapelgek omdat ik vandaag redelijk vroeg met de fiets terug naar Kasterlee ben geweest om dezelfde foto opnieuw te maken, deze keer met wat meer zorg en aandacht voor de dingen die volgens mij beter konden. Ik vond nu eenmaal dat de Nete zich niet zo vaak in deze gedaante vertoont en dat ik van de erg hoge waterstand moest profiteren om enkele fotos te schieten die anders zijn. Grijp het moment he…
  PS. Er zijn trouwens nog wel enkele andere redenen waarom Josee mij soms stapelgek verklaart, maar da’s een ander verhaal.

  27-12-2012 om 23:58 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  26-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 december De Leyssensmolen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er kwamen nog al wat dramatische luchten voorbij in de loop van de dag. En we hebben het ook niet droog gehouden tijdens onze omzwerving doorheen de Lommelse omgeving vandaag. Maar zoals blijkt uit deze opname waren de weergoden nog redelijk goed gezind toen ik zo rond twee uur vanmiddag een kijkje ging nemen naar de nieuwe locatie van de Leyssensmolen in Kattenbos. Hier staat ie inderdaad een stuk mooier in het landschap dan vroeger langs die drukke doorgaande weg. Het groot onderhoud heeft ‘m ook goed gedaan zag ik. Enkele van zijn moderne jongere broertjes, die voor energie zorgen in het nieuwe kristal-park, zou je, als de vergroting het toelaat, in de verte moeten kunnen zien. Meer afstand nemen om de verhouding tussen de oud en nieuw middels iets meer zoomvermogen wat meer binnen de perken te krijgen was helaas onmogelijk met een hagelnieuwe twee meter hoge afsluiting achter ons…
  Dat er op deze plek ook al meteen een geocache verstopt was vond ik natuurlijk lekker meegenomen, om maar niet toe te geven dat dit eigenlijk de hoofdreden was waarom ik hier verzeilde.
   

  26-12-2012 om 23:48 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  25-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 december Elfen en elfenbankjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We hebben met vier van de kleinkinderen een korte wandeling gemaakt in het park van het kasteel van Renesse in Oostmalle. Deze dode woudreus hebben ze een tweede leven gegund als gastheer voor een hele verzameling paddenstoelen die het dood hout maar wat graag als voeding gebruiken. Ik weet niet of ik dit terecht elfenbankjes noem, want volgens de info die ik bij elkaar kon googelen zijn die 5 tot 8 cm groot en niet dikker dan twee millimeter. Dan lijken deze exemplaren toch van een ander kaliber. Onze eigen elfjes Marie-Leen, Julie en Hannelore lagen helemaal niet wakker van die vraag en wilden, toen ik het voorstelde, meteen op de foto op deze locatie. Pieter die ook mee liep in dit prachtige domein wilde wel bij de meiden gaan staan… met een man in de buurt zijn ze toch veiliger in het grote bos !!!

  25-12-2012 om 23:45 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  24-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 december De vistrap in Kasterlee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben vandaag een kijkje gaan nemen aan de nieuwe vistrap in Kasterlee. Een vistrap is een passage waarlangs vissen stroomopwaarts kunnen zwemmen. Om het visbestand op peil te houden, moeten ze stroomopwaarts kunnen zwemmen, op zoek naar paaiplaatsen. In de vorige eeuw werden op de Kleine Nete heel wat waterstuwen geplaatst om de stroming van de rechtgetrokken rivier te beperken. Maar die stuwen bleken voor de vissen onoverkomelijke hindernissen. Daarom realiseerden het provinciebestuur en het agentschap voor natuur en bos (ANB) tussen de watermolen van Retie en de stuw in Grobbendonk een hele reeks vistrappen. Aan Hinnekensbergen in Kasterlee, achter de watermolen van Houtum, begonnen arbeiders deze zomer aan de bouw van een korte bekkentrap met twintig opeenvolgende drempels. Vissen kunnen zo van in de kom achter de watermolen van Houtum verder de rivier op zwemmen. Deze vistrap is voorlopig de laatste schakel in de oplossing van ‘vismigratieknelpunten' op de Kleine Nete. Er zouden nu zo'n twintig vissoorten rondzwemmen.
  Op dagen zoals vandaag met extreem hoge waterstand en het enorme debiet, durf ik er evenwel aan twijfelen of de vispopulatie veel baat heeft bij de nieuwe verbinding, ik wil ze wel eens tegen die stroming in zien zwemmen. Gelukkig is de Nete niet altijd zo ontstuimig.

  24-12-2012 om 23:51 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  23-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 december Na het feest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Rond de kerst is het traditiegetrouw tijd voor de familiefeesten. Omdat dochterlief Ilse een echt kerstkindje is – geboren op 25 december – proberen wij ook steeds weer op die dag samen te komen om te vieren. Dit jaar moet onze zoon Michael evenwel werken met de Kerst en dus moesten wij wel een andere datum kiezen om ook hem en zijn gezinnetje aan de feesttafel te kunnen krijgen. Tien volwassenen en zes kleinkinderen konden dus op deze drie en twintigste december uitgebreid genieten van oma’s kookkunst en de gezelligheid werd zoals dat hoort op een dag als deze nog flink verhoogd toen ook de cadeautjes werden uitgedeeld. Na afloop van het feest bleven wij achter met een woonkamer vol inpakpapier, lege glazen en andere after-dinner troep en mede door het feit dat de kleinkinderen ook blijven logeren hebben wij het opruimen maar tot morgen uitgesteld.  

  23-12-2012 om 23:52 geschreven door Kosmopol  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)


  Archief per week
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!