Zwemstage Mallorca 2019

09-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's dag 6 Deel 1


09-07-2019 om 20:38 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's dag 6 (deel 2)


09-07-2019 om 20:36 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5

Hallo België,

 

Vanmorgen werden we wakker onder een bewolkte hemel. Er viel zelfs regelmatig lichte regen uit. Dit hebben we echt nog nooit meegemaakt in Mallorca maar voor alles is er een eerste keer.

 

Dag 5 op stage wil zeggen dat voor sommigen onder ons (niet alleen de zwemmers) de vermoeidheid begint toe te slaan maar drilmeester Peter kent geen genade. Vandaag stonden er twee zware trainingen op het programma. Dus na het middageten was platte rust de boodschap. Sommige nemen dit zeer ernstig en moesten dan ook voor de training gewekt worden (lees Lore & Sien).

 

Na 5 dagen merk je ook de groep steeds hechter wordt. Groot en klein helpen elkaar op de moeilijke momenten. De “nieuwe zwemmers ” in de groep doen het heel goed en voelen zich al helemaal thuis in Mallorca. Het zal moeilijk worden om ze terug op het vliegtuig te krijgen.

 

Morgen staat er in de ochtend een rustige training op het programma en daarna gaan we op uitstap naar het waterpretpark Aqualand. Tijd om de riem er even af te gooien, enkel chillen is toegestaan.

De zoektocht naar de mol gaat nog steeds verder en de hints worden steeds duidelijker want het einde van de zoektocht nadert z’n einde.

Vandaag moeten de kinderen een Spaanse zin proberen te onthouden en vanavond aan het personeel van het hotel laten horen. Zij gaan dan ook beslissen wie de Spaanse zin het beste onthouden en uitgesproken heeft.

 

Vanavond gaan we nog even naar een acrobatenshow kijken in het hotel en dan is het weer tijd om te gaan slapen want ze kunnen alle rust goed gebruiken.

 

Nog vele groetjes uit Mallorca

08-07-2019 om 21:35 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4

Dag 4

 

Na een welverdiende nachtrust werden we wakker onder een donkerblauwe lucht. Het zonnetje was nog niet van de partij maar het was wel al pokken heet.  

Deze ochtend moesten we niet gaan trainen en we maakten dus van de situatie gebruik om naar het strand te gaan. Omdat we zo vroeg waren was het nog lekker rustig. Op het strand kregen we te horen dat we voor “de mol” een opdracht moesten uitvoeren. De kinderen moesten, opgedeeld in groepjes, een zo’n mooi mogelijk zandkasteel bouwen. Hiervoor kregen ze 30 minuten de tijd. Vol overgave werd er aan deze opdracht begonnen. Daarna tijd voor het zwaardere werk met Lotte in de hoofdrol. Samen met de Peter en Karl werden we ondergedompeld voor een heuse sessie aquagym in het zwembad van het hotel. De papa’s aan de kant vonden Lotte ook wel iets hebben….

Na de platte rust vlotjes onze zwemtraining afgewerkt in een gesluierde zon bij 38 graden. Het avondeten was best lekker(veel). En dadelijk mogen we op onze blokfluit titanic fluiten met een dansje erbij als opdracht van de mol. Wie is de mol blijft ons in de ban houden.

Slaap lekker lieve ouders en tot morgen.

 

Groetjes uit zwemlekkerland.

07-07-2019 om 21:50 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquajogging met Lotte !


07-07-2019 om 21:35 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het strand voor de opdracht van de "mol"
07-07-2019 om 21:05 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3

Lieve mama & papa,

 

Met ons gaat het hier heel goed. We hebben hier de tijd van ons leven. De trainingen zijn wel best zwaar maar dat nemen we er graag bij.

Vanmorgen moesten we om kwart voor acht aan het ontbijt zijn. Daarna richting zwembad.

Het was toen best al warm (lees heet) Goed ingesmeerd zijn we toen gestart voor een pittige weerstandstraining, veel sprint en hard doorzwemmen was de boodschap. Behoorlijk afgepeigerd had Peter nog een doorgedreven krachttraining op het programma. Blij dat we uiteindelijk mochten genieten van de lekkere lunch. Dessert mogen we s’middags niet hebben en de dapperen die dit wel probeerden werden beloond met extra vlinderslag training. Yordi, Thibault, Luna, Emma en Sien waren de gelukkigen. Toen was het alweer tijd om te rusten en dat deden we met veel plezier…. Omstreeks 15:30 was het alweer tijd om eerst even te mollen. Best wel spannend en een echte mind twister. Wie onder onze hechte kliek is de mol? Daarna de warme tocht naar het zwembad. De avondtraining was minder zwaar en de 5Km werden dan ook vlot afgewerkt. Sien en Stef worden al elke training apart doorgepeperd op de lange afstand. Misschien bloeit er wel iets moois in dat baantje ;-)

Vanavond houden we het rustig en morgenvroeg na het ontbijt gaan we naar het strand. 

Eens kijken of er wat vis in de zee zwemt… Slaap lekker ouwe luitjes, wij genieten nog even van jullie milde gift ;-)

 

06-07-2019 om 20:37 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We match completely....
Klik op de afbeelding om de link te volgen

06-07-2019 om 20:36 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben ook 2 beachboys in het hotel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

06-07-2019 om 20:34 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er met je haar als je met een cabrio rijdt ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

06-07-2019 om 20:29 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3

06-07-2019 om 20:27 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben ook 2 bekende obers in het restaurant
Klik op de afbeelding om de link te volgen

05-07-2019 om 21:10 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2

Dag 2

 

Na een goede nachtrust was iedereen tijdig aan het ontbijt. Het buffet kende weer een groot succes. Broodjes, croissants, vers fruit, … het kon weer niet op. Met de goed gevulde buikjes moesten eerst nog de drinkbussen gevuld worden en dan op weg naar het zwembad voor onze eerste training. Voor de “nieuwe” deelnemers was het wel een beetje indrukwekkend maar voor zwemmers van DMB no problem !

Na het middagbuffet was het tijd voor platte rust (dit is echt wel noodzakelijk om alle trainingen goed af te kunnen werken)

Training 2 werd vlot afgewerkt onder de Mallorcaanse middagzon. Een lekkere 35 graden !


Vera en Lotte hebben dit jaar als rode draad door de stage het thema "De Mol". Er is dus een mol onder ons en door dagelijkse proeven moeten de zwemmers proberen de mol de ontmaskeren. De kinderen zijn vanaf het begin al helemaal in de ban van deze leuke ontwikkeling.
Vandaag moest elke groep proberen een koffer te vullen zodat deze exact 10 kg zou wegen. Het team dat er het dichtste bij was kreeg de dagprijs. Het waren Stef & Jarne die exact 10 kg op de weegschaal brachten. De eerste dagwinnaar was dus bekend. We weten natuurlijk niet welke rol de mol vandaag gespeeld heeft maar dat weten we later wel. Vera & Lotte zwijgen in alle talen. Tijdens de tweede proef moest er met zelfgemaakte papieren vliegtuigjes een bepaalde afstand afgelegd worden. Nu waren er 3 teams die daarin geslaagd waren.

Wordt vervolgd !

 

Vanavond gaan we nog naar een Flamengo show kijken en dan is het weer hoogtijd om onder de wol te kruipen (op de kamers is het gelukkig lekker fris dankzij de airco).

 

Tot morgen05-07-2019 om 21:05 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek naar Mallorca !

Vertrek naar Mallorca.

 

Op donderdagmorgen was iedereen tijdig aanwezig om te beginnen aan onze jaarlijkse zwemstage te Mallorca. De bus die ons naar Düsseldorf moest brengen was er ook op tijd maar de chauffeur had wat problemen om de kofferruimte open te krijgen. Gelukkig was handige Harry Rob aanwezig en dus was het probleem snel opgelost.

De reis naar de luchthaven verliep erg vlot en we arriveerden dan ook ruim op tijd. Alle koffers uitladen en dan op weg naar de incheckbalie. Ook dat verliep vlotjes. Dan op weg naar de veiligheidscontrole. Ik hield mijn hart al vast want vorig jaar was er iemand die tekenen van aanwezigheid van explosieven vertoonde. Iedereen passeerde zonder problemen de controle, oef!

Tijdens het wachten op het vliegtuig werden de maagjes gevuld en daarna konden we vlot boarden. De vlucht werd door sommigen gebruikt om te lezen of te gamen, anderen moesten nog wat slaap inhalen maar uiteindelijk landden we om 14 uur in het warme Mallorca. De bagage werd vlot afgeleverd en de bus om ons naar het hotel te brengen stond al te wachten. Wat is het toch leuk als alles volgens planning verloopt.

In het hotel werden we weer hartelijk ontvangen door het personeel en na toekenning van de  kamers konden de zwemmers hun koffers uitpakken.

Na het avondeten was er nog even tijd om te chillen en dan zonder pardon slaaptijd. Morgen gaan we echt van start.

 

Slaapwel !

05-07-2019 om 20:50 geschreven door JanDMB  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboekBlog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!