ZVC Portas


Speel- en activiteitendata

Kalender Zvc Portas


Het Goede doel :
 • LEVENSLOOP
 • Facebookpagina Levensloop

 • Inhoud blog
 • wedstrijd zaterdag 3 december 2016
 • wedstrijd zaterdag 22 oktober 2016
 • Portas op wieltjes. 13-16 mei 2016 Alles komt terug…
 • Wedstrijd brandweer-Portas
 • verslag match 23 april

  Mijn favorieten
 • KOM
 • Squash Club Ronse
 • Wit-Wit Badminton
 • landelijke omheiningen
 • restaurant boeckhaege
 • tennis park
 • Portas

 • ZVC PORTAS
  dankt zijn sponsors

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Zoeken in blog


  04-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd zaterdag 3 december 2016
  Na onze laatste ‘rare’ wedstrijd die we verloren met 3-5 en waar de doelpunten werden gemaakt door onze jeugd (1x Melvin en 2x Bram) kregen we deze keer de ons zo bekende Homeless voorgeschoteld.
  Wie de geschiedenis niet meer kent: zij evolueerden onder begeleiding van Filip Neuville van 15-0 nederlaag naar een ploeg waar we de laatste tijd steeds nipter van wonnen.

  Wat een weelde. Ondanks de verschillende afzeggingen door ziekte, kwetsuren, kijkstage in Manchester City en verwijzing naar de tribune toch nog 7 spelers op de lijst.
  Onder het supporterende oog van Hendrik, Wim VDH, Stefaan VDM, Caroline, Maud en zwarte piet kreeg ik terug, noodgedwongen, de kans om mij te bewijzen als coach.
  Ik kon de wedstrijd beginnen met Dany als keeper, Lieven en Wim V in de verdediging en onze aanvalslinie werd bemand door Joris en Geoffrey.
  Tijden de verkenningsronde waar het spel gelijk opging kon Lieven de opgelopen 0-1 achterstand al gauw ophalen. Dat was het moment om de wedstrijd steviger in handen te nemen en kon Joris ons opnieuw laten juichen.
  De eerste wissels waren gebeurd en konden we aan ons Brammen-festival beginnen. Bram Van den Abeele zorgde voor de 3-1 na een samba-pas van Geoffrey en zorgde Bram VDM voor de verdiende 4-2. Net voor de rust kwamen ze terug tot 4-3 waardoor we op onze hoede moesten blijven.
  Stefan, onze verontschuldigde coach, waarschuwt ons altijd voor de eerste minuten van de tweede helft. Dit keer was het anders: Na mooi samenspel, een doelpunt van Bram VdA en 3 van Bram VDM was de wedstrijd gespeeld. Dachten we. Onze tegenstander herviel in hun oude spel, veel individualisme en ze zagen mekaar niet meer staan dus piece of cake. Dit moesten we met 2 vingers in de neus afmaken. 8-3 en nog 15 minuten te gaan.
  Maar,… Filip kreeg zijn spelers opnieuw op het juiste pad. Het spel bleef over en weer gaan, wij misten onze kansen en zij scoorden wel. in 10 minuten tijd kwamen ze terug tot 8-7. Het zal toch niet waar zijn. Gelukkig kon Bram VDM in de laatste minuut zijn vijfde potten en onze overwinning veilig stellen: 9-7.
  Proficiat aan allen voor het mooie spel.

  Eric (coach ad interim)

  04-12-2016, 19:43 geschreven door zvc portas  

  Reageer (0)

  25-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd zaterdag 22 oktober 2016

  Deze wedstrijd tegen de ploeg van Pascal Deridder op zaterdag 22 oktober was een droomscenario voor een Portas-ploeg die steeds op zoek is naar een EVENWAARDIGE tegenstander.

  Wat niet evident is gezien onze gevorderde leeftijd (gemiddeld +50) en dito conditie.

  Nu, die kerels waren wel iets jonger maar minder technish aangelegd of onze spelers. Ons spelinzicht was beter en conditioneel waren we de evenknie. Kortom technisch en tacktisch waren we heer en meester!

  Wat zich vlug duidelijk maakte in doelpunten voor Portas. Eerst in 8' minuut een " beauty" van Eric, assist Joris en in de 2O' éentje van Dirk. Rust 2-0.

  Keeper Dany had niet al te veel werk en liet zich opvallen door enkele slordigheden. Dirk ontbond zijn voetbalduivels en scoorde tweemaal in twee minuten. 37' en 38' minuut. Hendrik in de '39 minuut.Het eerste tegendoelpunt in minuut 40. Score toen 5-1. Zou het nog eens een ouderwetse score worden? Doelpunten volgden elkaar op. Hendrik en tegendoelpunt, beide in de 41' minuut. Wim Vandenhoucke (twintig minuten te laat op het terrein)!, pikte ook zijn goaltje mee op aangeven van Jean-Marc. ( 48' minuut ) en 7-2. Dirk beoogt de topscoretrofee en scoorde zijn vierde en vijfde in minuut '49 en mooie lob '55. Eric had veel gegeven en vroeg om vervanging. Wim Verhellen verdedigde als vanouds. Secuur en met veel inzet. Met nog een tegendoelpunt in de '58 minuut eindigde deze leuke en faire wedstrijd op 10-3. En of dat heeft DEUGD gedaan! 

  Met dank ook aan voorzitter Chris die alle mooie akties netjes op papier neerpende.


  Verslag door Stefan.

  25-10-2016, 22:07 geschreven door zvc portas  

  Reageer (0)

  10-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portas op wieltjes. 13-16 mei 2016 Alles komt terug…

  Wat een boost. Alweer.

   

  Lieve Portasvrienden en nieuwe Portasvrienden J

  Nu al kijk ik met een zalig gevoel terug naar het zoveelste Portasweekend. En ook al was ik mede-organisator; Chrisken heeft mij onder lichte dwang met wat verslaggeving opgezadeld.

  Over de voorbereiding kan ik dit kwijt; we hebben veel vergaderd tussen onze drukke agenda’s door, met heerlijke culinaire ondersteuning. We zijn een aantal keer op stap geweest met evenveel lekkere ondersteuning. En tot op de laatste dag veranderden we noodgedwongen van locatie; activiteit; verdeling van slaapplaatsen en meer van dat.   Dat heb je als het op wieltjes moet lopen.

  Het was een mooi proces. Dank Dirk, Nathalie en Joris voor de inspiratie, vriendschap en gedrevenheid.

  Om startensklaar te geraken hadden we de tijd niet om nog snel te noteren welk materiaal in welke motorhome werd gedrumd. Temeer omdat we die onverwacht moesten verplaatsen en onze oriëntatie was verstoord. Wie stond waar.. en wat zat erin..  En toen propten jullie er alles bovenop. Ryanairvaliezen, laarzen in alle maten en drank, heel veel drank zo leek het.

  Het was een mooi weerzien. De gezichten van euforie tot ‘what the fuck .. oooh neeeee’ waren proportioneel goed verdeeld.

  Bij aankomst op de Bosuil waren we even hulpeloos maar de samenhorigheid van Portas kennende bracht snel rust, sfeer en gezelligheid. De lieve Turkse vrienden stonden er zowaar met graagte de tafel voor af (ook een beetje omdat ze er al van 14u zaten..).  Ondertussen kon iedereen op zoek naar de ideale partner/ match. En Dirk matchte en zag dat het goed was. Opstekertje voor Caroline en Eric.

  Wie o wie zal ooit kunnen zeggen dat hij in ‘den bosuil’ naar openluchtcinema heeft kunnen kijken. Het hoeft niet altijd voetbal te zijn. Na een verslaggeving van de voorbereiding en tips begon wat moest beginnen en herbeginnen en nog en nog. Alles komt terug. Nog voor de film een 18de keer kon heropstarten waren de weergoden zo trouw aan hun aangekondigde onverantwoord pijnlijke daling van de temperatuur dat iedereen er de brui aan gaf. Little miss Sunshine zal een eeuwig mysterie en eeuwig on the road blijven.  Keep her smile for ever in your mind J

  Op zaterdag was het snel duidelijk dat de een al beter slaapt dan de ander in een motorhome en ook dat we dit niet aan ons hart laten komen. Lekker stokbrood, goed sfeertje. Oesterij: here we come. Ook de oud-leden Jan en Guido zijn te gast. We krijgen een boeiende rondleiding over zwevende bevruchte eitjes en drie en een half jaar werk vooraleer je die zouterige, korrelige schelp aan je lippen kan zetten en fffssssluuurp… weg is ie. Slavendrijvers, zij die ze eten. Onbegrijpelijk, zij die ze niet eten.

  Dobberend en gierend van het lachen gillen we luidkeels ‘laat de zon in je hart’ compleet naast de tonen van de Nederlandse versie. Zelfs de gastvrouw kon het niet laten om enkele marjorettenpasjes te showen en Dany in goede geulen te leiden. Een boottocht om nooit te vergeten.

  We bollen richting Veere om gezellig samen een openluchtpitta te pitten. Jan en Guido mogen terug komen. Lekker, echt lekker. Het was nodig om hier nog een wandeling aan te breien. Net zoals het nodig was voor Joris om te gaan liggen.

  Ondertussen waren de kaarten geschud om per drie een menu samen te stellen om het scenario ‘komen eten’ ten berde te brengen. Er werd gezwoegd, gevloekt en lekker gekookt. Ik stond versteld over de slurpende oestereters bij het aperitief, de heerlijke, eerlijke voor- en hoofdgerechten en de eeuwig veel te gesuikerde desserts wat mij betreft. Voor sfeer en gezelligheid zat er uiteraard een dikke 10 in.

  We gaan de tweede nacht in. Het aantal slaappillen op deze aardbol is bij deze gereduceerd.

  Hoe zou het nog zijn met little miss Sunshine..? Eet ze nog ijs..? Zijn ze aangekomen? Of is opa gestorven onderweg. Spreekt haar broer ondertussen terug? En raakt het geschil opgelost tussen beide ouders omdat lieve dady het maar niet kan waarmaken een groot zakenman te worden.

  Rap rap , haast je, allé we moeten door. Komaan ! en hupper de pup met zijn allen de tram op. Op tijd. Nee voor tijd.  Zoals het Portas betaamt. Een tweede ontzettend boeiende uiteenzetting wordt ons gepresenteerd in de Jodenwijk van ’t STAD. Gevolgd door een heerlijke koosjer maaltijd zonder bloed. Net zoals wij koosjer zijn, zonder te moeten streven weliswaar.

  Nog knabbelend op het dessert spoeden we ons richting tram – motorhome – Saefthinge. Het was toch wel verdronken zeker dat land. Blubberend genieten van zoveel natuur en kennis van de gids van wie we stiekem de familienaam hebben ontfutseld al is hij mij nu al ontsnapt.. Moederkoren daarentegen…hoe zou Portas er met grote pupillen uitzien? Richting Kallo beginnen we reeds te knabbelen om speeksel aan te maken zodat onze broodjes in een snel tempo verorberd worden om tijdig op de voorstelling ‘ik ga mij ne motorhome kopen’ aanwezig te zijn. Mooier kunnen de toevalligheden in het leven niet zijn. En nu weten we dat een puntje er snel uit moet en dat dit ook al eens in het toilet van een motorhome kan gebeuren.  En dat nutella nooit meer hetzelfde zal smaken.

  Aangezien de tent van wat een idyllisch plekje moest worden maar bij nader inzien een stiekem gedwongen ‘nu hoor je bij het motorhomeclubje 4ever’ was met ronkende motoren en boten, sloot iedereen gezellig af in zijn huis op wielen. De een al wat langer, luider dan de ander. Gezelligheid troef net als in te halen slaap.

  Wat de grootste klus van het weekend moest worden… den opkuis.. werd na een bijzonder lekker ontbijt (dan toch in de tent van de motorhomerclub) in een mum van tijd en met de eeuwige glimlach geklaard. Er werd met pis en kak gesold alsof het een lieve lust was. Alles komt terug.

  De laatste rit. Uitladen en wegwezen. Of toch niet. Nog even biertjes drinken van ‘les Ch’tis’ omdat we er misschien heen gingen maar toch niet. Een mens zou er serieus over nadenken om toch maar een motorhome aan te schaffen. Of samen eentje, met Portas, om te delen. Net zoals er nu een Portaspicknickbox beschikbaar staat bij de voorzitter.

   

  Bedankt allen. Fijn… heel fijn dit weekend met jullie te zijn. Toppers !

  Laat alles maar…  terugkomen

  terugkomen werkw.Uitspraak:   [təˈrʏxkomə(n)] Verbuigingen:   kwam terug (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   is teruggekomen (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) weer komen op de plek waar je vandaan bent gekomen Voorbeeld:   `We gaan...

  Gevonden op http://www.woorden.org/woord/terugkomen

   

   

  En Little miss Sunshine mag dan ook nog eens komen met haar deus ex machina.

   

  Met nog een bijzondere dank aan Patrick Decuyper voor de warme Bosuil en Pieter Vandecasteele voor het vele uitgeleende materiaal.

   

  Love you all !

  Fabien x

  10-06-2016, 13:06 geschreven door zvc portas  

  Reageer (0)

  06-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wedstrijd brandweer-Portas
  Op zaterdag 7 mei speelden we onze voorlaatste wedstrijd van het seizoen. De vele afwezigen of gekwetsten noopten ons van jong talent aan te spreken en te laten spelen. Met Succes!  Jean-marc,  Dirk, Wim Verhellen en keeper Dany speelden met veel vertrouwen want ze moesten niet veel forceren. De jeugd , Kenneth, Aaron en Hein waren de tweede helft in overdrive gegaan met positief gevolg. Onze voorzitter maakte volgende notities.

  2'   Redding Dany
  6'   Doelpunt Hein 1-0 Portas
  9'   open kans Kenneth alleen voor doel:  gemist
  11'  1-1 flater Wim en Aaron: beiden vd bal gezet
  14'  1-2 voor brandweer
  21'  2-2  Doelpunt Kenneth na 1-2 met Jean-Marc
  24'  3-2  Doelpunt Aaron: individuele aktie
  25'  4-2  Doelpunt Kenneth, mooi vrijgespeeld door Aaron
  26'  Kenneth alleen voor doel, maar mist.
  juist voor rust zet Keeper Dany een eerste aktie op.
  TWEEDE HELFT
  36' 5-2 recuperatie Aaron en tussen 3 tegenstrevers lukt hij een doelpunt
  37' open kans Dirk gemist ( moeilijker om ernaast te schieten dan erin )...
  38' 6-2 fantastisch samenspel Jean-Marc en Kenneth en laatste maakt af
  40' 6-3 Snelle tegenaanval
  42' 7-3 Doelpunt Kenneth
  43' open kans...gemist
  47' 8-3 Kenneth
  49' wissel van keeper (spelers alles aan gedaan om Dany te laten scoren maar ...helaas)
  51' 9-3 voorzet DANY !, doelpunt Dirk
  52' 9-4 Aaron blundert
  53' 10-4 weer assist Dany: Doelpunt Hein, tevens eindstand

  Proficiat voor deze mooie overwinning!

  Uw verslaggever

  Voorzitter Chris

  06-06-2016, 12:38 geschreven door zvc portas  

  Reageer (2)

  25-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag match 23 april
  Wedstrijd 23 April tegen Patrick Devisch en zonen.

  Wat hebben we van deze wedstrijd geleerd...

  Ten eersten...

  Dat keeper DANY nog NOOIT een doelpunt gescoord heeft voor Portas en dat ozoo GRAAG zou willen...
  Wat gisteren leidde tot een hillarisch tegendoelpunt.

  Dat WIM Verhellen zich ook boos kan maken op het terrein ondanks afwezigheid van DIRK.

  Dat WIM Vandenhoucke nog véél werk heeft om top-fit te staan voor het Portas-weekend ondanks een goede inzet.

  Dat JEAN-MARC stilaan weer zijn niveau haalt als vanouds.

  Dat gastspeler Jeffrey grote inzet aflevert maar nog veel progressiemarge heeft.

  Dat vader en zoon JORIS en ARNO Vandenhoucke mochten starten in de spits en dat met veel bravoure deden.

  Dat JORIS trouwens zijn taak als generaal over de Portas-troepen bij afwezigheid van DIRK prima vervulde.

  Dat we jammer genoeg verloren met 4-6 ( rust 1-1 ) maar de inzet meer dan behoorlijk was!

  Dat we Yves ondanks zijn mankementjes weer mochten begroeten als supporter!

  Dat de Portas-goals gemaakt werden door Arno, Jeffrey, Joris en WIm Vdh

  Dat het weerom een verslag was van den coach.

  Greetings.

   
  25-04-2016, 22:09 geschreven door zvc portas  

  Reageer (0)

  29-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag match 26 maart 2016
  Beste voetbalminded people.

  Na de wanprestatie van Portas enkele weken terug hebben onze mannen zich goed herpakt. En hoe!

  Eerst was er twee zaterdagen terug een schitterende prestatie van onze Portas-ploeg met een klinkende 4-0 uitslag.  Jammer genoeg heeft onze keeper en voorzitter zich ernstig gekwetst en zijn ze out tot het einde van het seizoen.  We wensen hen een spoedig herstel toe.

  Vorige zaterdag 26 maart speelden we tegen de troepen van Christian Dejonghe ons wel bekend.  Verdedigde vroeger af en toe het Portas-doel.  Nu moest hij het spel ondergaan en zag met spijt dat onze ploeg mooi voetbal op de mat legde.  Met doelpunten van ondermeer Dirk en Joris stonden we aan rust 3-1 voor.  Bij Portas in doel,  gelegenheidskeeper Jean-Marc en als spelersgast Jeremy, stagiair bij Wim Verhellen die met Wim Vandenhoucke en Dirk onze verdediging uitmaakte.  In de aanval Joris,  Jeremy en debuterende spits bij Portas,  Hendrik Vandermerliere.  De cruciale 10 minuten na rust liepen bijna faliekant af voor ons.  Ze kwamen 3-4 voor na die 10 minuten.  Maar knokten terug tot 5-5 met goals van ondermeer Hendrik en Jeremy.  Weer kwamen we achter met een beauty van enen Vallez,  tevens een generatiegenoot.  Door een blunder van hun keeper kwamen we weer voor. De spanning was te snijden met nog vijf minuten te gaan.  Jean-Marc kwam ook mee uitvoetballen en dat loonde.  Ondanks dat ze nog terugkwamen tot 6-6. ( goede ploeg hoor)!  kon Wim VDH in extremis het winning-doelpunt maken!  Wat een wedstrijd en wat een suspens!  Niet voor hartlijders!

  Proficiat aan de hele ploeg voor die puike prestatie!
  Nu even twee weekends rust.  Dik verdiend!!
  Het schrijverke.

  29-03-2016, 22:43 geschreven door zvc portas  

  Reageer (1)

  07-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.match 27 februari 2016
  Wedstrijd 27 februari PORTAS-THE OUTSIDER

  Met borst vooruit stapten onze Portas-spelers op het terrein. Ze hadden nieuwe truitjes gekregen waarmee ze af en toe zullen aantreden. Maar is dat wel een goed idee?  Gezien de prestatie en dito uitslag zou ik mijn twijfels hebben. Of zijn er andere redenen die meespeelden. Afwezigheid van scorend vermogen?  Zou het voor sommigen toch niet beter geweest zijn om donderdag bij te trainen op " Parc Lagache" ?  Of waren het de Outsiders- " deernen "die  zand " of "schoonheid in de ogen strooiden van sommige spelers?
  Feit is ondanks een 0 - 1 bij rust, mooi doelpunt trouwens van Joris,  we véééél te traag acties op het terrein neerlegden. We vonden elkaar niet en de meeste jonge tegenstrevers waren supersnel maar gelukkig die eerste helft slecht bij schot zoals wij ook trouwens. . Gelegenheidskeeper Jan " durfde" de tweede helft niet meevoetballen. Gebroeders Vandermeulen zaten op hun tandvlees. Wim Verhellen en Dirk hadden ook last van de algemene malaise van de ploeg.  Vlug kwamen we 1-3 achter.  Met toch wat inzet, ( beste 10 minuten van Portas)  4-3 voor,  met hulp van Hendrik Vandermerliere weliswaar. Om dan weer gelijk een pudding uit elkaar te vallen bij de eindfase. Een zevende speler was meer dan welkom geweest. Eindstand 4 -6. Met het "schaamrood" tegen een " gelegenheidsploeg" dropen de onzen af. Maar DEELNEMEN is belangrijker dan WINNEN zekers !!??

  P.S. Hendrik, steeds welkom om met ONS eens een "Matchke" mee te spelen.

  Het schrijverke.

  07-03-2016, 19:43 geschreven door zvc portas  

  Reageer (0)

  05-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag nieuwjaarsreceptie 23 januari 2016
  Voorzitter Chris heeft me gevraagd om een verslagje te maken van de nieuwjaarsreceptie. Bij deze...

  Het was verzamelen geblazen den 23ste januari voor alle Portas-leden om 16u30 aan de " BOSTERIJ" te Schorisse.  Een gezellig hoevetje waar het bestuur ons weliswaar met ontstoken neuzen ontving. Inderdaad, een weekend- gevoel was niet ver weg!
  Na een korte rondleiding van onze accomodatie deden we onze stapschoenen of laarzen aan voor een TOCHTJE dat ons naar het Bos ter Rijst bracht. Na een opwarmertje lees jenever bereikten we weliswaar met vuil schoeisel ons gelegenheidsverblijf opnieuw.  De jeugd  onder toezicht van Christine had zich ondertussen nuttig gemaakt en verrasten ons met eigengemaakte wafeltjes. Het weekend-comiteetje min een zieke Joris met een BEAMER-VOORSTELLING waar het pinksterweekend van Portas al dan niet zal doorgaan.  De "bescheiden" striptease van Nathalie en Fabien bracht ons geen extra tips maar wel voor de mannen een nieuwe ( reserve-voetbaluitrusting ).  En toen kwam de receptie...nog niet. Het bestuur vond dat ons lachbatterijen dringend opgeladen moesten worden en strikte een lach-goeroe ergens uit het Gentse voor een LACH-YOGA.  Na het losmaken van onze ledematen wrongen we ons in allerlei  bochten. Trokken we de gekste bekken en lachtten ons kriek met elkaar en met onszelf. Heel speciale ervaring en voor velen een ontlading van het brein na een drukke werkweek!  Na het heerlijk aperitief, voor mij twee picon-vin blancs, begaven we ons naar de  eetruimte om te genieten van een overheerlijke " COTE- a-L'OS" met garnituur. Na de verwelkoming van onze nieuwe leden Hilde en Hendrik door onze voorzitter  Chris en een heerlijke " IRISCH-KOFFIE"  begaven we ons opnieuw naar de " speelruimte"  waar er tot stukken in de nacht gekletst,  gebiljart,  getafelvoetbald en gedronken werd.  Kortom, een SUPER aanzet tot een hopelijk even aangenaam en sportief PORTAS-jaar!!  Grote MERCI voor de puike organisatie van het Portas-Bestuur met name Helga,  Brenda,  Chris en Dany.

  Verslag aangeboden door 't Schrijverke.

  05-02-2016, 20:08 geschreven door zvc portas  

  Reageer (0)

  17-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag match 16 januari
  Eerste wedstrijd van het nieuwe jaar 2016.
  Dit tegen "Homeless", het ploegje van begeleider Philippe, ons een welbekende tegenstander.
  Een tegenslag voor onze groen- zwarten.  Wim Vandenhoucke en Jan Foulon zegden af wegens ziekte.  Hendrik Vandermerliere wegens werkomstandigheden. Gelukkig werd Melvin (zoon van) opgetrommeld zodanig dat we toch over zes valabele spelers konden beschikken. Deze waren Dany (doel), Dirk, Eric en Wim Verhellen in verdediging.  Joris en Melvin in de aanval. Wat de tegenstander "Homeless" zo typeert is het feit dat ze zeer vaardige technische spelers hebben die individueel meerdere mannetjes kunnen uitschakelen maar waarbij het samenspel niet zo vlot verloopt. Wij Portas-mannen kregen soms een zee van ruimte waar we handig gebruik van maakten. In de tegenaanval konden wij telkens lange passen geven waar ondermeer Dirk toch een specialist ter zake is. Leuk om naar te kijken.! Als je dan een sluitstuk hebt zoals Dany die zeer geconcentreerd stond te keepen was het niet verwonderlijk dat we bij rust 5-3 voorstonden.
  Na rust begon de tegenstrever meer agressief te spelen en nam ons een paar keer in snelheid. Maar plooien deden we niet. We bleven rustig voetballen en panikeerden nooit. Het was gelijkopgaand. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen ze niet. Melvin lukte mede door zijn snelheid en vele assists van zijn medemaats zijn vijfde doelpunt. Eric liep als vanouds zijn flank af en was steeds aanspeelbaar. Wim was een blok in verdediging en Joris had een goed overzicht en was fysiek tip-top. Hij maakte ook twee goals net zoals Dirk met als eindresultaat 9-7 voor onze boys. Een DIKKE PROFICIAT!!  We want more !!
  Uw verslaggever, Stefan

  17-01-2016, 22:17 geschreven door zvc portas  

  Reageer (0)

  26-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag match 20 december
  Wedstrijd 20 december.

  Meteen de laatste wedstrijd van het jaar tegen een voor mij onbekende tegenstander. Wel stond in hun doel  een boom van een kerel die voor de Portas-spelers een nachtmerrie zou worden.
  Het zou het debuut worden bij Portas van Hendrik Vandermarliere als effectief lid. De omstandigheden hebben er anders over beslist.
  De tegenstrever kwam maar opdagen met vier spelers en bedenkelijk laat. Hendrik offerde zich op zodat de wedstrijd maar aanving om 17u12 !  Door de afwezigheid van de broeders Vandenhoucke  dropten we Dirk in de aanval. Was daar zeer nuttig maar soms onbereikbaar. Philippe, de verantwoordelijke van " Homeless " was onze gastspeler. Chris, Eric, Wim VERH., Jean-Marc onze abbitués. We mochten ook Yves verwelkomen als supporter. Het eerste kwartier waren we heer en meester. We kwamen dan ook 2-0 voor  met goals van Dirk en Eric. Naar mijn mening moest de score hoger zijn, aangezien onze vele kansen.
  Dat brak ons weeral zuur op . Na een "DANYTJE" van Chris en twee tegenaanvallen kwam de tegenstrever bij rust 2-3 voor. Ondertussen was er een speler van de andere partij bijgekomen. Onze voorzitter Chris probeerde nog Hendrik aan onze kant te laten meespelen na rust maar die deed alsof zijn neus bloedde...
  En dan kwam die nachtmerrie...wat Dirk en medemaats ook probeerden. Hun keeper stond pal. De paal en deklat deden de rest. Bij al die tegenslag liepen zij verder uit tot 2-5 met nog drie minuten te gaan. In die laatste minuten konden opnieuw Dirk en in laatste instantie Eric nog tegenscoren maar HELAAS te laat. Uitslag 4-5. Dus geen kerstgeschenk voor onze Groen-Zwarten. JAMMER!!

  Stefan

  26-12-2015, 23:09 geschreven door zvc portas  

  Reageer (3)

  Foto


  Foto
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!