de lotgevallen van een schouder
Inhoud blog
 • 17 aug
 • 16 aug
 • 15 Aug
 • 14 aug
 • 13 aug

  Zoeken in blog  18-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 aug
  Wat schrijf je over weer een dag waar het verstand bij stil staat ? Vannacht lag ik wakker en toen schoot het door mijn hoofd dat er vele honderden mensen met mij wakker lagen om redenen die mijn pijn heel ver overschrijdt.  Kinderen, even oud als mijn kleinkinderen, die hun mama zien sterven aan hun voeten......waanzin. Ik denk dat er geen enkel God van eender welk geloof is die dit vraagt !!!
  En ja we mogen ons niet laten afschrikken en we mogen niet bang zijn, we moeten ons leven verder zetten.....maar wie kijkt tegenwoordig niet rond zich als hij naar een drukke plaats of evenement gaat ?  Ik in alle geval wel.  
  Mijn hart bloedt voor iedereen die er midden in zat of zit maar ook voor mijn kinderen en kleinkinderen die in een wereld opgroeien waarin overvloed en alles hebben een vast recht lijkt.   Maar waar ook aanslag, terrorisme, IS woorden zijn die hun wereld donker kleuren. 
  Ik kende die woorden nauwelijks in mijn kindertijd.....

  18-08-2017, 09:37 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 aug
  Na 4 dagen zonder kiné moest ik deze middag geloven aan een rondje armslingeren.  Er zijn uiteraard leukere dingen.
  Daarom vanmiddag een tentoonstelling van Da Vinci meegepikt in Brugge.
  Ooit eentje bezocht in het kasteel van Amboise in de Loire waarvan vooral de kunstwerken in het bijhorend park me bijgebleven zijn.  Zou natuurlijk ook de taalbarrière kunnen zijn die me parten speelde.
  Sommige uitvindingen lijken zo logisch .......je moet er natuurlijk wel op komen én ze realiseren.
  Bij de afdelingen bruggen viel me er eentje op die het prototype leek van de brug in de film "The Bridge on the River Kwai".
  Buiten stond een houten brugconstructie met enkele blokkendozen erbij waar je kon proberen om een mini-brugje na te bouwen.
  Leuk voor grote kindjes !

  Uiteraard hoort bij een uitstapje een crèmkeExclamation  En het smaakte heerlijk.

  16-08-2017, 19:21 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 Aug
  Ooit moest mijn schoondochter met kleinzoon Michiel op feestdag 11 november een arts zoeken op ons vakantieadres in Normandië.  Diezelfde coole gast wou het nog eens overdoen...ofwel ziet hij mij zo graag dat hij solidair wil zijn.  Een mooi wit gipsverband aan zijn linker arm.  Niet van een peesscheur, uiteraard veel blitzere oorzaak : salto op trampoline !  Mooie start voor het middelbaar.Very Happy

  Die feestdagen zijn trouwens familietrekje.  Met kerstnacht met een tweejarige op spoed kan ook tellen ! Ze is ondertussen 7 en oh zo qute Wink


  16-08-2017, 18:58 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  14-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 aug
  Volgende scène is achteraf (!!!) bekeken zo hilarisch dat ik ze jullie niet wil onthouden.
  Mijn haar werkt op mijn systeem wegens net iets te lang en te weinig wasbeurten.  Manlief biedt heel genereus aan om het te wassen en drogen. 
  In onze douche staat een stoeltje tegen dat we oud zijn ........maar ook handig om je haar te laten wassen dacht ik.  Manlief met de darm/sproeier die naast dat stoeltje gemonteerd is netjes haar natgemaakt.  Tijdens het wassen  een beetje koud.  Tweede keer wassen, gelijk nen echten, en ikke nog  kouder.  Gedemonstreerd hoe de conditioner verdeeld moet worden.  Moet eventjes in werken, klutterkoud, dus om conditioner af te spoelen onder de lekkere warme douche gestapt. Een visioen van de toekomst leert me dat ik als oudje op dat stoeltje veel kou zal lijden.
  Netjes afgedroogd maar dan werd het pas spannend.
  Welke borstel of kam.  Deze.  Direct in gang geschoten maar niet op de manier die ik gewend ben.  Dus besluit ik om zelf de borstel te hanteren en manlief de haardroger zijn werk te laten doen.  Ik heb heel veel haar dus niet zo evident.  Uiteindelijk deed ik hem de haardroger gewoon boven mijn hoofd houden zodat ik er met mijn haarborstel onder kon duiken en de warmte juist kon geleiden.  Ik realiseerde me opeens waarmee ik bezig was en kreeg de slappe lach wat een averechts effect had op mijnen buddy die mij met 3/4 gedroogd haar liet zitten ! Oeps en nu ?  Uiteindelijk toch gelukt maar dan moest ik me nog kleden. 
  Aangezien mijn buddy het voor bekeken hield (alle begrip) werkte mijn brein op volle toeren om toch maar aangekleed te raken.  Een bepaald ondergoedonderdeel achterstevoren op mijn buik dichtgemaakt en voorzichtig over arm geschoven.  Eerste horde genomen.  Dan kleed met rits aan de zijkant waarvan ik dacht dat het een "eitje" was, eitje duidelijk besmet  Rolling Eyes Na ongeveer half uur toch aangekleed en vrede gesloten met mijn uitstekende buddy ! Gelukkig voor hem kon hij vanmiddag naar bijeenkomst waar hij enkel voor zichzelf moet zorgen Laughing want toegegeven ik ben soms een eigenzinnige patiënt

  14-08-2017, 16:24 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  13-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 aug
  Aan nog eens zeggen dat ik 's nachts niet kan slapen met die wijnzak rond mijn nek is in herhaling vallen.  Bij deze benoem ik zondag tot rustdag.

  13-08-2017, 19:59 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  12-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Vanmorgen te voet op boodschap.  Aan het tennisplein kruist mijn pad een (mooie) jongeman die me een goedemorgen wenst.  Zalig. Een kilometer verder zie ik in een tuin volgende mededeling : "als je hier kakt steek ik het in je brievenbus".....spontaan mijn billen toegeknepen !!!  Van een contradictie gesproken. Aan de oude post door de straatjes.  Mijn pad kruist hier een man mét trolly en er eentje te veel op !  Eén Roeselaarse clochard.  Iets verder een leeg bierblik al wijs ik de man niet als dader aan gezien er letterlijk overal troep ligt.  
  Op terugweg loop ik op het pad naast "Het Laere".  Ik word direct teruggekatapulteerd naar de kazernes van mijn jeugd en al had ik een heel mooie kindertijd de kazernes op zich waren grauw en grijs.  Gelukkig verbleef ik tijdens mijn werkend leven in kazernes midden in het groen en was er daar niet veel grijs en grauw, zeker de collega's niet. Ik mis nog altijd het lachen en de kameraadschap....ook al was ik "maar een burger" Wink
  Straat over en zie daar letterlijk de "groene long" van Roeselare.  Gelukkig kwetteren en spetteren de watervogels of ik zag hen over het hoofd tussen al dat groen.  Ze spelen een symfonie maar jammer genoeg kan ik er niet veel van verder vertellen want dit vinkje begrijpt de taal van de liefde maar niet die van de vogels.  Zou wel grappig zijn : hey ej dien jogger gezien ? 't is nodig wei want je weegt veel te vele ! 
  Op mijn pad kruis ik een dame die tegen haar hondjes aan het reclameren is : je vais me facher (??).  Taalles in het park.  Een jogger stampt me voorbij.  Omdat er niemand stopt aan de zebra's die me over de Westlaan brengen steek ik mijn hand op gelijk nen echten ..remmen ga je !  In het tweede deel  van het park staan de notenbomen er nog gevuld bij maar in de herfst vliegen de takken en noten in het rond eruit geklopt door vrouwen, kinderen en mannen met al wat slagkracht heeft...  Ik zie toekomstige walnoottaarten, walnootolie en crunch hangen......
  Op mijn weg naar Origino kruist de jogger weer mijn pad en zegt dat ik de derde keer moet trakteren !  Met plezier.  In Origin'O koop ik een biologisch koekebrood waarbij ik door een heel vriendelijke dame bediend word. Jammer genoeg is goeiedag zeggen hip in het liedje van Stan van Samang maar in 't echte leven ietske minder.  
  Kijk met weemoed naar de bomen van het vroegere Tekenbureau II.  Straks worden hier de zoveelste appartementen  neergepoot. Roeselare winkelstad lijkt mij eerder Roeselare appartementenstad. Heb niet veel zin om terug te gaan werken om in het groen te zitten Evil or Very Mad
  Na 6 km heel content dat ik mijn beentjes onder tafel mag steken Very Happy  Merci manlief. 

  12-08-2017, 20:44 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  11-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 aug
  What a difference a day make !
  Vanmorgen naar het ziekenhuis gewandeld.  Naast mijn schouder heb ik al heel lang last van pijnlijk scheenbeen.   Ettelijke uitsluitonderzoeken achter de rug zonder diagnose.  Fysiotherapeut stelt botscan voor omdat mijn heup nog niet als boosdoener werd onderzocht.  In de wachtzaal zaten zeker 10 mensen van allerlei pluimage maar geen één die me hielp mijn truitje uit te trekken. Schouderlam is blijkbaar geen reden om iemand te helpen.  Na veel geworstel er zelf in geslaagd. Na consultatie omgekeerd scenario. Een heel lieve behulpzame artse in de gang  achtte zich niet te goed om me te helpen.  En zeggen dat ik zelf altijd en overal iedereen ter hulp snel.  Wie goed doet goed ontmoet klopt dus niet altijd Wink

  Na kiné voerde mijn buddy mij naar Simonne's verjaardagsfeest...ze wordt 90 vandaag.  Ze zit in mijn Franse praatgroep en is de oudste cursiste van het CVO.  Met zijn tienen schoven we mee aan de verwentafel.  Onze groep is echt iets speciaals getuige het feit dat lerares Trees een tarte tatin bakte en Josée een superlekkere kriekentaart en brownies. We praatten zowel in het Frans als in het Westvlaams en de ene had een tip voor de volgende reis van Hilde, de ander een recept voor mij of demonstreerde de bakvorm voor tarte tatin,  er werd gebabbeld en geluisterd.  Zalig mijn batterijen zijn volledig opgeladen.  De mannen schoven de tafel van Simonneke terug in zijn oorspronkelijke staat mét tafelkleed en al, de vrouwen deden de afwas.  Typerend voor de samenhorigheid van de groep.  Toen ik met pensioen ging wilde ik absoluut het zwarte gat vermijden en schreef me in voor oa praatgroep Frans.  Het beste idee ooit !  Medecursisten werden vriendinnen en samen met onze mannen testen we onze kennis al op tal van "Franse uitstapjes".  En ook Trees de lerares is er ééntje uit de duizend !  Merci à tous en ik hoop dat ik net zo'n sprankelende dame ben op mijn 90ste als Simonne en medecursisten en Trees noteer alvast 8 Aug 2045 in jullie agenda Laughing

  11-08-2017, 20:20 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 aug
  Regen, niet kunnen wandelen, beu gelezen, zieke moeder.........baaldag

  11-08-2017, 09:23 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  10-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 aug
  Ben begonnen aan kappersspeurtocht.  Mijn haar is mijn achillespees.  Ik ga er van uit als je haar goed zit dat de wereld er beter uit ziet....beetje simpel waarschijnlijk!
  Aangezien ik mijn haar wel gewassen krijg maar niet gebrusht  (of hoe je dat ook mag schrijven) stapte ik de eerste de beste kapper binnen....om terug buiten te komen met een afspraak.   Holebikapper voor mij absoluut geen probleem want ik ken enkel maar supertoffe holebi's en één van hen woont in mijn hart. De man bleek al zijn klanten aan te spreken met -je achter de naam : Marjantje, Roosje maar het personeel zelf liep er maar triest bij.  Wat me echter van volgend kappersbezoek weerhoud is de wasbeurt.  Roef roef shampoo er door, zet je maar aan de kaptafel.  Mousse erdoor en nog iets uit een pulle.  Het grote werk volgt.  Blazen hier, blazen daar mét getrek want zonder conditioner raak je niet door mijn weelderige haarbos.  Tot daar aan toe maar opeens werd er gecrepeerd en gans dit fabiolakapsel overspoten met zo'n grote hoeveelheid lak dat ik de ijskappen zag smelten.  Netjes betaald en buitengestapt met handen in het haar, eens de hoek om met beide handen door het haar.  Na iemand op weg te helpen naar de Zuidstraat 67 ('t is niet de eerste anderskleurige mens die tsjoolt op Sint-Amand op zoek naar dit adres).  Lieve beleefde man.  Op weg naar huis, te voet wegens maatje, andere kapperszaak gespot voor volgend bezoek.  Misschien kan ik mijn diensten aanbieden aan HLN of Testaankoop Wink  
  Nog wat  verder bijna van mijn sokken gereden door een anderskleurige dame waarvan ik het raden had naar de haarkleur. Conclusie : je hebt overal van soorten.

  10-08-2017, 09:08 geschreven door vinkie  

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  08-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 aug
  Heel slecht geslapen. Kwam goed uit want de 2 jongst kleinkindjes kwamen me gejukkige fejaajdag wensen.  Massa sms-en, kaartjes en telefoontjes kleurden mijn dag meer dan de hemel......de zon voelde dat dit niet de mega-leukste verjaardag aller tijden was.
  Maar de eerste zonnige na-revalidatiedag promoveer ik tot verjaardag-lap (zoals in meetjelap)dag.  En neen Jef dat wordt geen 2020Evil or Very Mad

  Buddy had supergeschenk maar de menu is voor morgen.  Als je 3 en 5 bent lust je liever de gewone kost.  Al toverde ompa iets uit de kookpot dat ze nog nooit gegeten hadden.......corned-beefpatatjes met bonen in tomatensaus (aangepast aan 't weer).  Ze vroegen zowaar nog een tweede portie.

  Voor mij als middagmaal een kinébeurt.  Die 60 sessies vind ik geen verjaardagsgeschenk moet ik zeggen.

  Dochter frietjesmobiel veranderde vandaag in taartjesmobiel tot groot jolijt van Puk en Pelle.

  Zal mijn avondmaal overslaan want mijn gewichtsverlies van voorbije maanden lijkt een maat voor niets te wordenConfused


  08-08-2017, 18:03 geschreven door vinkie  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!