Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan

"die van aspeloare"
    03-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdverslag 1ste speeldag Kerksken - Wit Zwart B

Beste sportvrienden,

het volgend seizoen is terug al begonnen. We spelen onder een nieuwe naam, met een nieuwe uitrusting, maar nog altijd met praktisch dezelfde spelers. Voor de eerste match van het seizoen mochten we afzakken naar den Deysel, het sportcomplex van Kerksken. Onze tegenstander die een nieuwkomer is bij de zondagreserven was niet te onderschatten.
    De trainer kon praktisch rekenen op zijn sterkste kern: David, Jan, Frank, Bart VB, Bart C, Dirk H, Mark S, Thierry, Yves, Dirk VDS en Christoph waren de starters. Er was een plaatsje op de bank voorzien voor: Carlos, Zico, HP en Marc B.

De match starte gelijkopgaand zonder noemenswaardige kansen. Na een kleine twintig minuten komen we dan op voorsprong, een splijtende dieptepas van Thierry wordt door Dirk H mooi in het doel verlengd. 0-1. We gaan door op ons elan en krijgen nu het betere van het spel. Een trap naar doel van ons wordt beroerd met de arm door de plaatselijke stopper en de bal gaat op de stip. Jan achter de bal en deze trapt de bal mooi over!! Teveel naar de voorrondes van de champions league gekeken zeker. Niet getreurd want na een klein halfuur kan Dirk H van buiten de rechthoek uithalen en zijn bal gaat onder de keeper in de hoek binnen. 0-2. Het kan niet op voor Dirk, want iets later kan hij zelfs zijn hattrick vervolledigen wanneer hij de 0-3 binnentrapt. Net voor de rust krijgt de thuisploeg dan een penalty in geschenkverpakking, de scheids ziet een overtreding in een onschuldig luchtduel tussen een plaatselijke aanvaller en Jan. De bal wordt mooi binnengetrapt en de 1-3 staat op het bord.  Dit is dan ook de ruststand.

Na de pauze komt er een veel gemotiveerdere thuisploeg op het veld. (het kan ook de inbreng zijn van 2 jonge gasten, die overigens niet op het scheidsrechtsblad vermeld stonden). De thuisploeg krijgt de betere kansen en komt na tien minuten zelfs op 2-3 wanneer hun spits door onze verdediging wordt gestuurd en mooi afwerkt. Iets later wordt het zelfs bijna 3-3 wanneer een middenvelder van ver uithaalt en de bal op onze dwarsligger stuurt. We proberen de bakens te verzetten en krijgen na 20 min een vrije trap rechts van de rechthoek. Dirk H achter de bal en deze schildert hem mooi in doel!!!! 2-4. De thuisploeg is niet van slag en gaat terug in de aanval, maar ook nu krijgen ze de hulp van de scheids die nu een handsbal ziet in onze rechthoek. De aanvaller mist niet 3-4. Redelijk snel daarna worden we zelfs koud gepakt als een aanvaller twee verdedigers aan de praat houdt en nog mooi afwerkt! 4-4. Maar we hebben nog wat energie over en in de laatste tien minuten trekken we match terug naar onze kant. Het is dan ook geen toeval dat we op 4-5 komen en het is nog minder toeval dat dit doelpunt ook gemaakt wordt door Dirk H. (vijf doelpunten in één match, ook voor Dirk was dit een unicum). Wel zeggen dat er bij dit doelpunt enige meeval was, omdat zijn verre trap nog onderweg ergens afweek en zo over de keeper werd gecaprioolteerd!! Helemaal op het einde krijgt Kerksken nog twee dotten van kansen maar die wordten meesterlijk uit het doelvlak gezweefd door David!!

De einduitslag was dan ook 4-5, al bij al een billijke uitslag, het zal volgende zondag beter moeten. Voor de supporters, de match van zondag gaat door op Herzele en niet op Aspelare.

03-09-2010, 09:51 Geschreven door choco74

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)