Inhoud blog
 • dag 5 - vrijdag
 • dag 4 - donderdag
 • Dag 3 - Woensdag
 • Dag 1 - maandag
 • dag 2 - dinsdag
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zeeklassen 2017

  24-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 5 - vrijdag

  Gooooeedddeenaaaavoooond ! De laatste dag ! De week is voorbij gevlogen, dat zullen de kinderen zeker bevestigen.

  Vrijdagochtend stonden we op om 8u en gingen ontbijten.  Na het ontbijt kreeg iedereen de opdracht om zijn/haar kamer tip top in orde te maken en de rest van de koffer in te pakken.  Als je klaar was met je kamergenoten, mocht je een begeleidster roepen, zij kwam dan controleren en als het oké was, mocht je naar beneden gaan met je koffers om die in de bus te zetten. We kunnen jullie verzekeren dat dit voor sommigen een pittige opdracht was hoor. Maar gelukkig hadden we doorheen de week geregeld een kamercontrole gedaan dus de schade was redelijk beperkt.  De poetsvrouwen gaven onze kinderen zelfs een pluim voor de 'staat' van hun kamer de hele week.  Schitterend toch? Nadat alle koffers in de bus zaten, deden we nog een klein woordje van dank aan Sylvie en haar team en overhandigden haar een klein presentje.  Snel in de bus en op naar Tynecot Cemetry.  Ieder jaar opnieuw is dit een indrukwekkend moment voor de kinderen (en uiteraard ook voor ons).  Als we daar het bezoekerscentrum binnengaan en samen kijken naar het filmpje wordt iedereen stil. Ja echt waar, ook deze groep (hi hi ) Tijdens de wandeling over het immense kerkhof vertelde juf Annemie nog wat interessante weetjes.  Opnieuw luisterde iedereen aandachtig.  Daarna was het tijd voor Bellewaerde ! Yoehoe ! Daar aangekomen aten we eerst onze picknick op.  We vertelden de kinderen onze regels van het parkbezoek en schreven bij elk vertrekkend groepje de gsm-nummer van een begeleidster op de arm.  Afspraak terug aan de fontein om 16.15u. Have fun iedereen en wees voorzichtig.  Gedurende de namiddag kwamen wij af en toe een groepje 'blije guppen' tegen die zich reuze amuseerden.  Het weer was ideaal, niet te warm en niet te koud EN het was er niet superdruk dus de wachttijden vielen mee.  Nadat we iedereen hadden verzameld, aten we nog snel een broodje en stapten met z'n allen weer de bus in voor de terugrit naar Poppel.  PFFFFF wat was dat ! Een zeer lange rit gevuld met files, een airco die onderweg gerepareerd moest worden, een dvd die het niet deed,... MAAR ondanks dat alles heeft er niet ééntje gezeurd. De kids hebben zich echt fijn gedragen.  De buschauffeur heeft hen zelfs toegesproken om hen te bedanken voor hun fijne gedrag.  Opnieuw een pluim voor de groep.

  En we willen er nog graag een paar uitdelen : eerst en vooral een pluim voor hun 'niet-snoepgedrag' met een woordje uitleg.  Bijna ieder jaar betrappen we sommige kinderen toch wel op extreem snoepgedrag op de kamer (wat dan meegegeven wordt door de ouders) Dit jaar hadden de kinderen uiteraard ook snoep bij, maar het was binnen de perken, echt waar. Dank je wel ouders!  Aan tafel werd er goed gegeten dus...  Als we op uitstap gingen werd er bijna NIET gesnoept.  Super!

  Meestal gaan we met de kinderen naar de plaatselijke supermarkt om drinken te kopen voor op hun kamer en/of een extra chipske.  Dit jaar hebben we dit niet gedaan.  We hebben er voor gekozen om de kinderen, indien ze dat wilde, elke dag een koude frisdrank te laten kopen uit de ijskast van Excelsior tegen een goed prijsje.  Zo kon iedereen steeds genieten van een fris drankje en stond er nergens op de kamer flessen lauwe frisdrank.  Ze vonden dit allemaal super.

  Dan nog een pluim voor hun gedrag bij de uitstappen.  Van elke gids kregen we te horen hoe flink ze waren en hoe goed ze meewerkten. Weten jullie hoe fijn dat voelt als begeleider? Heerlijk.

  Hebben wij dan niet gemopperd deze week? Jullie mogen gerust zijn....behoorlijk wat!!! We zijn er van overtuigd dat jullie kinderen deze verhalen zelf thuis wel zullen vertellen.

  Tot slot nog dit, lieve ouders, het is altijd een zeer fijn gevoel als we op vrijdagavond alle kinderen terug veilig kunnen 'afleveren'.  Allemaal nog volledig in tact, de één al een beetje meer moe dan de andere.  Niemand verbrandt, genoeg gedronken, geen gewonden, ...  Dank je wel voor jullie vertrouwen in de begeleiding.  Tot volgende week !

  24-06-2017 om 14:36 geschreven door BB  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 4 - donderdag

  Dag allemaal,

  Na een heel korte, 'zwoele' nacht ging de wekker rond half 8, maar er waren toen al heel wat wakkere 'kamers'.  Om acht uur gingen we onze beentjes strekken op muziek.  De pinguïndans werd opgezet en we zwaaiden met onze armen en sprongen we in het rond.  Na een lekker ontbijt reden we met onze fiets naar het visserijmuseum in Oostduinkerke.  We gingen in kleine groepjes op pad om het leven van de vissers te ontdekken.  Foto's, voorwerpen, schilderijen, schepen, enz... werden bekeken en bestudeerd.  Helemaal beneden in de kelder keken we onze ogen uit naar de verschillende soorten vissen in de aquariums.  We kregen er nog een lekkere koek en het nodige water en fietsten dan terug naar onze verblijfplaats.  Daar stond de lekkerste maaltijd van de week al te wachten op ons: Frietjes (met vlees en groentjes natuurlijk) en als toetje ook nog een chocomousse. Daarna was het tijd om onze gehuurde fietsen terug te brengen.  We hadden geluk dat meester Guy geen fiets had dus bracht hij onze volgeladen bolderkar naar het strand.  Ondertussen begon het al wat harder te waaien dus installeerden we ons dicht bij de redders.  Op enkele minuten tijd zaten heel wat kinderen te zwemmen in de zee.  Anderen konden hun plezier vinden in het bouwen van kastelen en burchten.  De schepjes en netjes werden ook goed gebruikt.  Stilaan kleurde de lucht alsmaar donkerder en keken we meer en meer bezorgd naar de lucht.  Uit voorzorg riepen we de kinderen al bij ons en toen de eerste druppels gevoeld werden, waren we in een mum van tijd  in sneltempo op de terugweg.  Hier aangekomen hebben we het slechte weer overbrugd door wat kleine spelletjes in de speeltuin en door de foto's samen te bekijken.  Na een uurtje konden we terug vertrekken, eerst nog een snelle duik in de zee en dan richting de garnaalvissers.  In gele pakken trokken ze de netten door het water.  Later hebben heel wat kinderen dit ook geprobeerd en ja hoor, met succes!  Onze vangst werd samen met de vrouwen van de garnaalvissers bekeken en de heremietkreeft, krab, pladijsjes, ... en natuurlijk grijze garnaaltjes werden ontdekt, bekeken en doorgegeven.  Die kleine garnaaltjes konden we niet pellen en koken, maar de garnaalvissers kwamen nog wel naar Excelsior om wat meer informatie te geven.  (Wist je trouwens dat alle garnalen als mannetje geboren worden...)  Op naar de volgende maaltijd: hotdogs !!!  Nu is het einde van de week in zicht dus wordt het tijd om de koffers te gaan pakken.  Iedereen gaat naar de kamers, begint op te ruimen en in te pakken, maar natuurlijk ook zich klaar maken voor de black&white-fuif.  De fuivers genieten van een drankje en wat lekkers, dansen, maken foto's, babbelen en sluiten af met een luide 'Ik hou van u'.  Nu is het tijd om ons bed op te zoeken!  Slaap wel en tot morgen.  

  23-06-2017 om 02:37 geschreven door BB  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  22-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 - Woensdag

  Goedena...cht allemaal,

  Vandaag was het 37° aan het zeetje ! En hoe warm was het bij jullie? Geen ochtendgym vandaag want ons sportief schema zat al vol genoeg.  We stonden op om 7.30u, wassen, aankleden en daarna lekker ontbijten.  Daarna gingen we met z'n allen op de fiets naar Nieuwpoort.  De fietstocht verliep vlotjes.  De kinderen deden het goed.  Nadat iedereen veilig was aangekomen aan de vismijn kregen we een kleine rondleiding van juf Annemie langs de vissersboten, sluizen, Albert I monument,... Om 10.45u werden we verwacht op de Seastar, onze boot voor de tocht naar de Dodengang en de IJzertoren. Sylvie had ondertussen onze picknick al gebracht en meester Guy was ook veilig aangekomen.  Allemaal samen gingen we aan boord en zochten een plaatsje op de benedenverdieping.  Iedereen genoot even van de rust en zij die wilden mochten boven op het dek gaan genieten van het mooie weer.  Uiteraard allemaal goed ingesmeerd.  Rond 12.00u begonnen we aan onze picknick met een lekker drankje geserveerd door de vrouw van de schipper.  Na een groot uur varen kwamen we aan bij de Dodengang.  Onze gidsen stonden al op ons te wachten.  We verdeelden de groep in twee en begonnen aan onze rondleiding.  De kinderen luisterden zeer aandachtig maar wat was het warm in de loopgraven pfff. Na een uurtje gingen we terug naar de boot, we aten een suikerwafel en dronken veel water.  De boot bracht ons naar de IJzertoren.  Opnieuw stonden onze gidsen op ons te wachten en begonnen we samen aan de ontdekkingstocht in de IJzertoren. Het was een fijn avontuur met interessante verhalen en anekdotes.  De gidsen waren onder de indruk van de kennis van onze leerlingen en van hun voorbeeldig gedrag.  Wij waren trotse begeleiders.  Dat verdiende een beloning.  Juf Annemie en Brigitte wandelden snel naar de winkel om voor iedereen een fris ijsje te halen.  Na deze lekkere surprise, wandelden we terug naar de boot voor onze terugtocht naar Nieuwpoort.  Daar aangekomen wandelden we nog even lekker door de fonteinen op het plein alvorens we aan onze fietstocht begonnen terug naar St. Idesbald.  Het fietsen verliep wederom goed, buiten één ketting die er eventjes afging.  Maar door de vakkundige assistentie van juf Marleen, kwam dat vrij snel terug in orde.  Wat is het toch altijd een fijn gevoel als we dan aankomen bij Excelsior en we hebben ze weer allemaal veilig meegebracht.  Iedereen had honger en dorst dus...avondeten.  We aten tomatensoep, puree, een kippenburger, spinazie en rauwkost. En als dessert, hoe kan het ook anders met dit weer, een ijsje ! De avondactiviteit was het piratenspel.  Er kwamen schitterende exemplaren uit de kamers te voorschijn, echt waar.  We maakten een mooie groepsfoto en na de uitleg over het spel wandelden in kleine groepjes naar de duinen.  Er werd flink gestreden door onze piraten, het was prachtig om te zien.  Als klap op de vuurpijl omdat ze vandaag zo goed hun best hadden gedaan, speelden we ook het sluipspel.  De kinderen die graag vroeger terug naar het Excelsior gingen om op tijd te gaan slapen, mochten met juf Annemie en Michèle terugwandelen.  Rond half 12, was het sluipspel afgelopen en wandelden we met z'n allen in stilte terug naar Excelsior.  Even nog iets fris drinken daarna in de douche en dan naar bed.  Wat zullen ze lekker slapen van al de inspanningen. Wij gaan de dag van morgen nog even overlopen, de foto's resizen en op de site zetten en daarna slaaaaaapen ! Welterusten, tot morgen !

  22-06-2017 om 01:23 geschreven door BB  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  20-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 1 - maandag

  Dag allemaal,

  Iedereen was tijdig op post in Poppel, alle koffers ingeladen, nog een kusje en dan... konden we vertrekken! Veel files onderweg maar wij konden gelukkig over de busstrook rijden dus hadden wij eigenlijk niet zo veel hinder van het drukke verkeer.  Lekker airco in de bus, een filmpje en iedereen was tevreden.  We deden een korte pauze om even te plassen, een koekje te eten en wat te drinken.  Daarna ging de reis verder naar Koksijde.  Rond 12.00u kwamen we aan bij Excelsior.  Allemaal samen de koffers binnenzetten en daarna mochten we aan tafel.  We aten wortelsoep, rijst met kip en curry en lekkere rauwkost, als dessert een fris ijsje mmmm, het smaakte iedereen.  Na de maaltijd brachten we samen de koffers naar boven en werden de kamers "ingericht".  Tegen half drie begonnen we aan onze middagactiviteit : een fotozoektocht door St. Idesbald.  Alle begeleidsters namen een groepje kinderen onder hun hoede en zo wandelden we samen door ons nieuwe vakantiedorp.  Natuurlijk kwamen we ook aan het strand! Heerlijk, dat frisse zeebriesje.  We genoten er allemaal van.  Na de fotozoektocht nog even pauze en daarna was het tijd voor de avondmaaltijd.  Lekkere broodjes.  Opnieuw aten we allemaal met veel smaak.  Na het eten mochten ze in 'ons winkeltje' allemaal kaartjes komen kopen om te schrijven naar het thuisfront.  We deden daarna onze sportschoenen aan en wandelden naar het strand voor een partijtje voetbal en natuurlijk ook even met de voeten in het water, zaaaaalig! Kijk maar naar de foto's.  Toen we terugwaren van het strand, mochten ze zich allemaal even opfrissen en mooi maken voor ons bezoek aan het casino Royal. Na het 'trapmoment' vertrokken we naar het casino.  Maar wat was dat? Brigitte was toch wel de tickets vergeten zeker! Dan maar terug en toen ontdekten we plots een casino in ons eigen hotel.  Juf Annemie gaf uitleg over alle spelletjes en daarna was het goktijd.  Het was een lust om te zien hoe iedereen genoot van het spelen.  Op tijd een pauze om te drinken en hopla weer verder gokken.  Om 23.00u sloten we ons casino, iedereen snel een wasje en een plasje, tandenpoetsen en naar bed.  Want morgen wacht ons weer een drukke, warme dag.  Of ze al slapen nu....sommige?!?! Wij houden nog even de wacht in de gang. Tot morgen !

  20-06-2017 om 00:30 geschreven door BB  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
  >> Reageer (8)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 2 - dinsdag

  Goedenavond allemaal,

  De tweede dag zit er op ! Ook vandaag was het weer super! Gelukkig iets minder warm dan gisteren.  Na een 'zware nacht' voor sommigen klonk er om 8.00u muziek op de gang.  Tijd voor de ochtendgym en voor de liefhebbers joggen naar het strand. Juf Annemie zorgde voor de ochtendgym en op het liedje "mooi weer vandaag" werd er met frisse tegenzin bij sommigen, lekker gedanst.  Juf Marleen begeleidde het joggen naar het strand.  Daarna snel wassen en omkleden en heerlijk ontbijten.  Om 10.00u kwam het toeristentreintje ons ophalen en bracht ons naar de Nachtegaal in De Panne.  Tot 12.00u gingen de leerlingen zeesnuisteren samen met een gids.  Die vertelde over het leven en de dieren in de zee.  De kinderen mochten ook van alles bekijken met een microscoop.  Sylvie, de gerante van Excelsior bracht onze picknick tot daar.  Omdat het buiten te warm was, mochten we in het cafetaria onder het genot van een fris drankje, onze picknick nuttigen.  Daarna even ontspannen totdat een nieuwe gids een deel van de groep kwam halen om te gaan 'duinen beleven'.  Het andere deel van de groep kreeg een boekje dat ze moesten invullen in het museum.  Na een uurtje werd er gewisseld.  Om 15.00u kwam het treintje ons terug ophalen en bracht ons naar de zeedijk in De Panne.  Opnieuw verdeelden we de groep en mocht de ene helft gaan rijden met de go-carts en de andere helft gaan spelen bij de springkastelen en trampolines. Ieder jaar opnieuw is het een lust om te zien hoe de kinderen nog kunnen 'spelen'. Iedereen amuseerde zich super! Het treintje pikte ons terug op en bracht ons terug naar Koksijde.  Tijd om onze fietsen op te halen en klaar te zetten aan Excelsior voor onze fietstocht morgen.  Het avondeten stond klaar : preisoep, vis, worteltjes, couscous en rauwkost.  Als dessert enkele lekkere soesjes.  Het smaakte iedereen.  Na het avondeten even wat rust op de kamers : bundeltje invullen, kaartjes schrijven, even chillen...  Rond 20.30u startte we met de eerste avondactiviteit : één tegen allen.  De begeleidsters daagden de kinderen uit om een reeks opdrachten uit te voeren binnen een bepaalde tijd.  Als ze daarin slaagden, mochten zij voor ons een tegenprestatie verzinnen.  Door heel wat kinderen werd er hard gewerkt om alles te laten slagen.  Maar helaas... het was toch niet genoeg.... ze slaagden niet in hun opdracht.  Snel omkleden want we moesten nog naar de duinen voor het keileuke sluipspel.  Iedereen stond klaar gewapend met de zaklamp MAAR na meerdere waarschuwingen voegden de begeleidsters de daad bij het woord en ging het avondspel niet door. Heel erg jammer. Hopelijk verdienen ze het deze week nog eens een keertje, om het spel te mogen spelen.  Iedereen mocht gaan douchen, pyjama aan, tandenpoetsen en naar bed. En dus zitten wij hier weer op de gang, te wachten tot de dames en heren willen gaan slapen.  Het is al heeeeeeel wat stiller dan gisterenavond, gelukkig.  Tot morgen ! Lekker slapen (wij hopelijk ook)

  20-06-2017 om 00:00 geschreven door BB  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  14-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kunnen bijna starten ....


  Hopla ! De blog is aangemaakt ! Op deze plaats kunnen jullie volgende week elke avond een verslag van ons verwachten !


  Tot gauw !

  BB

  14-06-2017 om 10:06 geschreven door BB  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/zeeklassendenegensprong2017

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  14-06-2017 om 10:03 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!