Inhoud blog
  • testje 2
  • testje
  • Dienstmededeling
  • DE LAATSTE AVOND
    Foto
    Briefje schrijven...
    Duin en Zee
    GBS De Vierklaver
    tav ...
    Fortstraat 128
    8400 Oostende
    Interessante sites
  • Oostende voor anker
  • Vlaams instituut voor de zee
  • Even wegdromen...

    Pak uw vissersmuts
    en haal de netten boven,
    spoel die hele kluts
    en steek de vissen
    in het bad.
    Eens gewassen
    en gegut,
    mogen alle vissen
    zich in 't ruim
    verfrissen...

    Geert De Kockere

    Foto
    ZEEKLAS 4-8 APRIL 2011
    Reisverslag 3de graad GBS De Vierklaver Asper & Baaigem
    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ZUNNE , DE ZEE
    Hello, hello,
    We verlieten u even voor de middag waar we net terugkwamen van een spannende voormiddag en wie kwam ons daar verwelkomen .... Juf Myriam en meester Freddy waren speciaal naar Oostende gekomen om ons eens te zien! Samen met hen de voetjes onder tafel voor een lekker soepje gevolgd door een Belgische specialiteit "Stoofvlees met frietjes" en voor diegenen die er nog niet genoeg van kregen was er nog een Leo voorzien ! Mmmmm.....
    Na een korte pauze was er tijd voor de sport -en spelnamiddag en alweer waren de goden ons gunstig gezind ! Dag juf Myriam en meester Freddy en bedankt voor jullie bezoek,hoor ! Onder een stralend zonnetje trokken we met z'n allen naar het strand ! Er werden zandkastelen gebouwd en we probeerden zo lang mogelijk stand te houden tegen de opkomende golven ! Ook massa's vliegers kleurden de hemel, er werd beach-soccer gespeeld en nog anderen waagden zich aan een partijtje CUPS ! Ook de leerkrachten daagden enkele kinderen uit en gingen volledig op in het superleuke spel ! En het zonnetje bleef maar branden zodat sommigen zich zelfs in het water begaven ! U leest het , er was gewoonweg van alles te beleven op ons eigenste strandje ! De pret was gewoon niet te drukken en voor we het wisten was het 17u , dus werd het hoogtijd voor een verkwikkende douche ! Straks verorberen we nog een lekkere spaghetti en dan is het tijd om onze galakledij aan te trekken voor de bonte avond ! Onze polyvalente zaal wordt omgetoverd tot een echt casino , waar de kinderen zich kunnen amuseren en er is ook nog een free podium voorzien ! Het stopt hier gewoon niet, hé ! Tijd om ons ook even af te gaan spoelen! Laten we dus maar iedereen kushandjes toewerpen van iedereen hier naar iedereen daar, doch niet vooraleer we Juf Helene en haar Filip nog een dikke proficiat toewensen voor hun 11de huwelijksverjaardag ! Dat wordt hier misschien toch nog een kleine traktatie straks !
    CIAAAAOOOO

    07-04-2011 om 17:31 geschreven door Z-team  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DONDERDAG

    Dag iedereen,
    Eindelijk wat tijd gevonden om even vlug wat neer te pennen over het verloop van onze voormiddag ! Eigenlijk kunnen we heel kort zijn, niet omdat er niet veel gebeurde (integendeel), maar omdat we dezelfde activiteiten deden van gisterenvoormiddag, alleen hadden we de groepjes omgewisseld : Juf Marijke en juf Helene hadden , samen met hun Baaigemse kinderen , een Ensormoment en we kunnen u wel vertellen dat er opnieuw echte kunstwerkjes tussen zaten ! Juf Ann waagde zich met het 6de aan het grote duinenspel en beleefde superfun, want er stond alweer een blakend zonnetje aan de horizon ! En de kinderen van juf Leen en meester Steven waren  de garnalenvissers van dienst ! De vangst was spectaculair ! We hadden bijna één kilo garnalen die onmiddellijk werden gekookt ! Op dit eigenste moment offeren een aantal kinderen hun siësta op, om de garnalen te pellen ! Verplicht fluiten tijdens het pellen is wel de boodschap, want anders ......
    Dit was het wat, ik stel voor dat jullie gewoon de foto's bekijken van deze voormiddag! De beelden spreken alweer voor zich !
    Rest ons enkel nog vele kusjes te geven van iedereen hier aan iedereen daar en tot sebietekes !
    CIAAAOOOOOOOOO
    grz,
    H.R. Naal

    07-04-2011 om 13:27 geschreven door Z-team  


    06-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET RELAAS VAN DE WOENSDAGNAMIDDAG

    Hello iedereen,
    We verlieten u net voor het middagmaal ! Er was lekkere soep, gevolgd door varkenslapje met rijst en curry en gewokte groentjes en om te eindigen een heerlijk luchtige chocomousse ! U raadt het al , de weegschaal zal er niet om liegen bij thuiskomst want we worden hier al serieus in de watten gelegd ! Ondertussen waren onze vriendjes van Gavere en Vurste even goeiendag komen zeggen terwijl ze picknickten op ons domein !
    Na het opruimen van de refter vertrokken we vliegensvlug met de tram richting centrum voor een citytrip Oostende ! We wandelden onder deskundige begeleiding van juffen en meester van hot naar her ! Een heel leuke stopplaats was de bekende vistrap, waar de kraampjes open waren en het vol lag met "levende vesche ves" ! Uiteraard kochten we voor iedereen "geirnaers", die we later zouden pellen en degusteren ! Er liepen daar ook heel veel "viswijven" (ah daar komt die naam vandaan!) ! Vandaar ging het naar het zeeliedenmonument, deze rare snuiters staan uit koppigheid met de rug naar elkaar ! (rare jongens die West-Vlamingen) Via het Ensormuseum ging het naar Dikke Mathilde (een beeld dat symbool staat voor de zee) en tot slot naar het bloemenuurwerk! En ja hoor de tijd stond echt niet stil , het was daar werkelijk reeds 15u en dus was het de hoogste tijd voor een uurtje shopping in de befaamde Kapellestraat ! Voor ieder wat wils en er werd flink overlegd en gekocht !Na een uurtje winkelen , stapten we via de Venetiaanse gaanderijen langs de koninklijke villa , maar noch Albert dan wel Paola gaven thuis !
    Dan maar naar het zwembad ! Jekkes, is dit zout water dat ik hier naar binnen krijg, dat kan toch niet?, Jaja, we waanden ons in zee , maar dan wel met een plafond boven ons zoute hoofdje !
    Het was ondertussen 18u15 en na deze drukke , eivolle dag was een stevige broodmaaltijd met eitjes en groenten meer dan welkom !
    Bij de 3de toon is het nu 20u35 en de kinderen spelen nog even buiten hun laatste troeven uit  ! Er zal net als gisteren stevig gesnurkt worden in de kamers, en niet alleen bij de juffen hoor ! Het wordt wel niet makkelijk om nog alle kindjes te herkennen want de zon zorgde al voor mooie kleurtjes op de gezichtjes !
    En wees gerust, lieve mensen, we tellen hier nog altijd even veel kinderen als bij het vertrek , geen nood! (hihi) Iedereen blijft supergemotiveerd en de meesten vinden het al spijtig dat het reeds woensdagavond is !
    Toch nog even vermelden dat bijna alle kinderen al een brief of brieven ontvangen hebben  en dat ze daar heeeeeel blij mee zijn ! Blij te horen en te lezen dat jullie aan ons denken en meeleven (ook via reacties op blog edm...) ! We gaan u hier moeten laten , maar geniet van de honderden extra foto's die er vandaag bijgekomen zijn of momenteel aan het opladen zijn ! We beloven u heerlijke sfeerbeelden !!
    Hoe kunnen we beter eindigen dan u nog vele groetjes door te geven van allen hier aan iedereen daar en tot morgen ergens tussen de soep en de patatten!
    CIAAOOOOOOOO

    06-04-2011 om 21:05 geschreven door Z-team  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe hemel !!!

    Goeiemiddag iedereen,

    Vanuit een , jawel, zonovergoten Oostende zitten we hier achter het scherm met , geloof het of niet , een "siesta-zin" want , u zal het zo dadelijk lezen, het was een morgen om nooit te vergeten !

    De groep van het 6de leerjaar Asper mocht samen met juf Ann en meester Steven om 7u uit de veren ! De haan had nog maar net gekraaid of het wekkertje ging al af ! Vlug even een licht ontbijt achter de kiezen , en op naar één van de toppers van de week  ! GARNALEN VISSEN !

    Dimitri, de garnalenvisser, stond ons al vol ongeduld op te wachten ! Iedereen kreeg laarzen om aan te trekken, maar geen gewone laarsjes, hoor, neen , neen , echte botten tot net onder de oksels ! Wat een zicht menskes .... Als kers op de spreekwoordelijke taart kreeg elk nog een knalgele oliejekker om er boven te doen, natuurlijk een 5-tal maten te groot , é ! HILARISCH , HILARISCH , we kijken met z'n allen al uit naar de foto's zo dadelijk! Met sleepnetten , onderzoeksmateriaal edm, trokken we als echte "geinaersvesserkes" naar het strand ! We werden verdeeld in 2 groepen en elk om beurt mocht in zee gaan met de sleepnetten op zoek naar leefbaars in ons "zeitje" Tot onze grote ontzetting waren de trekpaarden niet van de partij (misschien in de Palm gehangen??,) maar moesten we zelf voor de paardenkracht zorgen ! Met 12 PK per net gingen we te zee van golfbreker naar golfbreker op zoek naar eetbaars ! Wat een belevenis ! Onze Guillaume ging in al zijn enthousiasme te water en het zoute nat baande zich via zijn kraag een weg richting teentjes ! Ook Jana was een beetje overspoeld en juf Ann haar voetjes waren door een lekkend laarspak ook een "bitse" onderkoeld ! Na een halfuurtje trekken en sleuren en vooral "beireleute" werd het net uit het water gehaald! Iedereen was ongelofelijk benieuwd wat er allemaal in onze netten zat ! En jawel hoor:  "veiske geirnaers",  zeedruifjes,krabbetjes, zeesterretjes, platvisjes, en een variatie aan zeeschelpen lachten ons tegemoet ! We waren in de 7de hemel ! Toen mocht ook mijn groepje te water en we kunnen u vertellen, we voelden ons niet alleen als een vis te water, de kinderjaren kwamen spontaan weer boven ! Dolle pret en dit keer geen valpartijen , alleen het trekpaardje, Jade, moesten we in  de gaten houden want de golfjes begonnen wat wilder te worden, maar geen paniek hoor, mams en paps, Berten de redder, leidde alles in goede banen (Graptje é Pol !!!)

    Helaas was het tijd om de pakken en de netten op te ruimen en een verkwikkende douche te nemen, maar wees maar zeker, dit wordt er eentje om in te kaderen,  en je zal het zeemansverhaal zeker en vast van je gabber vernemen bij thuiskomst ! Onderweg naar Duin en Zee kruisten we de groep van juf Leen,het  5de van Asper ! Ze hadden een creavoormiddag in de duinen ! Met schildersezel en pastelkrijt en houtskool zaten zij in de duinen verspreid en na een uitgebreide uiteenzetting van de juf over het leven en werk van Oostendenaar James Ensor , mocht iedereen improviseren en zijn eigen kunstwerk maken ! Alle jeugdige kunstenaars konden hun eigen zin doen, nu mocht dat wel eens (hihi) en we kunnen u vertellen , er waren een aantal prachtwerken bij ! We denken er al aan om bij een natje en een droogje , een vernissage te houden met alle werkjes ! Wie weet , info volgt !! En juf Marijke en Helene met hun Baaigemse gabbers vraagt u zich af ? Wel die waren natuurlijk niet in bed blijven liggen, zulle ! Neen, er was vanmorgen tijd voor het GROTE DUINENSPEL ! De kinderen werden verdeeld in 2 kampen Bruggelingen en Oostendenaars ! Iedereen werd omgetoverd in echte smokkelaars en we moesten proberen om proviand over te brengen naar ons eigen kamp zonder de natuurlijke vijand te kruisen , natuurlijk! Iedereen amuseerde zich rot ! Oöna waande zich in de turnles en duikelde als een volleerde gymnaste van de duin richting doornstruiken, gelukkig zonder lichamelijke schade ! Barbara was , net als de anderen natuurlijk, in topvorm , maar volgens de juffen kreeg ze toch de pluim van de sportvoormiddag ! Tijd voor een verdiende "schaft", want iedereen zit met een ongelofelijke honger !

    Dus zoals altijd vele groeten van hier aan iedereen daar en tot ton é ,

    CIAOOO

    06-04-2011 om 21:04 geschreven door Z-team  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zee

    Door Chris Dusauchoit

    06-04-2011 om 18:53 geschreven door Z-team  


    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDE VAN EEN PRACHTDAG
    Hoi iedereen,
    We zitten hier allen tesamen in de polyvalente zaal en er heerst hier momenteel een bijzonder leuk sfeertje ! Alle kinderen zijn druk in de weer met van alles en nog wat ! Sommigen bouwen aan een heuse periscoop, anderen puzzelen zich te pletter om zeemansknopen in en uit elkaar te halen, nog andere kinderen maken een schelpjeszakje of een mooi zeeklassenboek ! Voor de minder creatieve zielen zijn er heel wat spelletjes bezig ! Twister, Wie is het, Monopoly, Trivial pursuit, De weerwolven van Wakkerdam, er is hier een echte Vlaamse kermis aan de gang ! Toch wordt het stilaan tijd om de "kajuiten" op te zoeken want sommige hun oogjes worden alsmaar kleiner ! We zijn er zeker van dat het vanavond heel stil zal zijn in de kamers na alweer een bewogen dag !
    Juf Helene vraagt me nog even te melden dat onze upload , wat foto's betreft, werd overschreden deze avond .... (we zijn blijkbaar net iets te vlijtig)!
    De rest van de spektakelfoto's volgt dus zeker en vast morgen in de loop van de dag !
    We wensen jullie een fijne nacht en hopen hier van hetzelfde ! Verder "comme l'habitude" een dikke zoen van iedereen hier aan iedereen daar... enne....tot ton é
    grz
    uw ZIEKAPITIENS

    CIAOOOOOOOOO

    05-04-2011 om 20:34 geschreven door Z-team  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEZOEK FORT NAPOLEON

    Hallo iedereen,
    We verlieten u net voor ons bezoek aan het Fort Napoleon ! En hebben we ons geamuseerd ! Onze gids vertelde ons waarom Napoleon dit fort indertijd liet bouwen! Een camouflageburcht tusssen de duinen om de Engelse strijdmachten te stuiten! Vanaf de zee mochten wij als echte Engelsen sluipen naar het fort en daar aangekomen zagen we pas goed hoe slim alles gebouwd was, dit was een zo goed als niet te veroveren vestiging ! Toen we binnen in het fort kwamen mochten we met onze  leuke gidsen allerlei leuke spelletjes spelen, waaarbij we ons toch konden inleven in de tijd van toen ! Al rappend en zingend mochten we ons bezoek muzikaal afsluiten ! Quinten profileerde zich als een echte rockster en nam zijn Baaigemse vriendjes mee op sleeptouw! Real fun was dat !
    Het werd hoog tijd voor een verdiend vieruurtje! Nu even de adrenaline aflaten en is er wat tijd voor en met elkaar ! We frissen ons momenteel op en binnen een half uurtje serveren we macaroni met hesp en kaas !  Mmmmmmm,!
    Vanavond staat er een rustige creatieve activiteit op het programma !
    We belden al even naar de mannen van het weer en bestelden voor de rest van de week een heerlijk zonnetje ! Vanaf morgen hopen we de zonnebrillen opnieuw boven te halen ! Misschien tot straks nog eens! Tot slot vele kusjes van iedereen hier aan iedereen daar en tot de volgende ....
    CIAOOOOOOOO

    05-04-2011 om 17:33 geschreven door Z-team  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DINSDAGMORGEN
    Hier zijn we dan weer eventjes,
    Het is nu half 2 en we hebben net onze maagjes gevuld ! Groentensoep, daarna vol-au-vent met kroketjes en wortelen en een yoghurt ! We kunnen er straks weer stevig tegenaan ! Maar eerst even terug in de tijd !
    Deze morgen waren de weergoden ons niet echt bijster goed gezind ! Het regende in de koningin der badsteden, maar gelukkig is er een redelijke "indoordag" voorzien! We reisden met de tram naar het station, om vandaar nog even verder te wandelen naar het bekendste schip van België : DE MERCATOR !
    We verdeelden ons in 2 groepen en werden ondergedompeld in het leven op een groot schip ! We kwamen heel wat leuke dingen te weten ! Een schip is een beetje zoals een huis maar ze benoemen de zaken iet of wat anders ! Een keuken is een kombuis en een venster een patrijspoort ! En de slaapkamer heeft ook al zo'n rare naam : kajuit ! We laveerden van voor- naar achtersteven en terug en van bovendek naar de onderste gelederen in het ruim ! Heel interessant allemaal, en neen hoor , we zijn niet gekapseisd, neen ook geen man overboord !
    Nu zijn de kinderen een halfuurtje op de kamer en daarna vertrekken we naar het "FORT NAPOLEON" , maar daar uiteraard straks nog wel wat meer over! Verder nog even vermelden dat iedereen heel flink zijn best doet ...... nog maar eens vrolijke groeten van iedereen hier aan iedereen daar en tot ton éééééé !
    CIAOOOOOO !!!!!!!

    05-04-2011 om 13:41 geschreven door Z-team  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Goeiemorgen Baaigem, Asper en omstreken !
    Een korte flash vanuit een , jammer maar helaas, druilerig Oostende!
    Gelukkig stonden de meeste gezichtjes bij het opstaan niet op onweer, integendeel ! Alle kinderen hebben een fantastische nachtrust achter de rug en na een stevig ontbijt is iedereen zich aan het klaarmaken voor een heel drukke dag ! Wat er allemaal op het programma staat vertellen we nog lekker niet ! Jullie zullen het straks wel lezen ! De groetjes van iedereen hier aan iedereen daar .....
    CIAOOOOOOO

    05-04-2011 om 08:44 geschreven door Z-team  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-04-2011 om 08:06 geschreven door Z-team  


    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT EEN EERSTE DAG
    Hallo iedereen vanuit het verre Oostende,
    Hier zijn we dan met het relaas van dag 1 en jawel, het werd al een superleuke dag, hoor!
    Zowel in Baaigem als in Asper was het deze morgen een drukte van jewelste, iedereen van het 5de en 6de leerjaar kwam gepakt en gezakt als kleine muilezeltjes  naar school ! Alles vlug op de bus , nog een knuffel hier en een kusje daar en we konden plaatsnemen in de comfortabele bus ! Zwaaien nog even naar de mama's en papa's en de kinderen van school , en tijd voor de trip naar Brugge, want dat zou onze eerste stopplaats worden! 62 opgewekte kinderen samen met juffen Marijke, Helene, Leen, Ann en meester Steven zetten we koers naar het Venetië van het Noorden!
    Very Happy
    We verdeelden de kinderen in groepjes en de juffen vertelden als volleerde gidsen tijdens de City trip doorheen de binnenstad!
    Het liefdesverhaal over het ontstaan van het Minnewater was heel interessant ! We wandelden verder naar het begijnenhof waar het volstond met prachtige paaslelies ! Wat zijn dat begijntjes ? Wel dat zijn een soort nonnetjes , die soms ook wel bezoek mochten krijgen  ! Misschien lopen we er straks nog wel eentje tegen het lijf in de authentieke klederdracht! Helaas geen begijntjes gezien, wel onze vriendjes van Gavere en Vurste tegen gekomen! Toen we richting Belfort stapten zagen we ook heel veel paardenkoetsen met toeristen erin ! Ja hoor , de echte Japanners en Chinezen met heeeeeel grote camera's waren er ook ! Maar soms ook goed naar de grond kijken, he, want die paarden........
    Laughing
    Op de grote markt aangekomen zagen we een groot podium staan! Speciaal voor ons? Toch niet, gisteren vertrok hier de Ronde van Vlaanderen en de afbraakwerken waren volop aan de gang ! Sommige maagjes begonnen serieus te knorren en dus werd er best even tijd gemaakt voor een lekkere pick-nick ! Sommige aten in gezelschap van Pieter De Coninck en Jan Breydel ; anderen kozen een ander pittoresk plaatsje uit ! Honger gestild, even nog wat relaxeren in het prima lentezonnetje en verder langs heel wat mooie bezienswaardigheden ! Als afsluiter mochten we allen plaatsnemen in platte bootjes voor  een rondvaart op de reien ! Ook de schipper vertelde nog heel wat leuke en toffe zaken ! Een schitterend einde voor ons bezoek aan deze prachtige stad ! Hoogtijd om koers te zetten naar Oostende waar we een half uurtje later arriveerden ! Cool
    Vlug de valiezen uitpakken, bedden opmaken en dan tijd voor een eerste verkenning van de omgeving ! Na 5 minuutjes duinen beklimmen , zagen we het "zeitje" plots voor ons, supermooi!  Er stond wel een stevig briesje maar geen paniek , beste ouders, iedereen was stevig ingeduffeld !
    Toen we terugkwamen van de wandeling stond de kok al met zijn pollepel te zwaaien, neen, niet omdat hij boos was , maar omdat hij zag dat we uitgehongerd waren, natuurlijk !
    Laughing Lekkere tomatensoep , een hamburger met boontjes en aardappelen en als slot een puddinkje ; er werd stevig gebikkeld ! Tijd voor een welverdiende siesta , toch voor een halfuurtje , want jawel, nog was de dag niet ten einde !  We mochten onze zaklantaarns meenemen richting duinen waar er nog een heus avondspel op het programma stond ! Briefjes verzamelen per groep, morsecodes ontcijferen om zo tot een zin te komen ; er werd heel enthousiast meegespeeld door iedereen !
    En zo kwamen we dan uiteindelijk toch aan het eind van deze supergevulde 1ste dag ! Vlug nog even opfrissen, pyjama's aantrekken, knuffel zoeken, iedereen welterusten wensen en lekker onder wol kruipen voor een goede nachtrust, dat hopen wij hier toch allen tenminste! Voila, tijd voor de kamers even te gaan controleren op snurkende of toch nog babbelende kindjes en dan ook even met de collega's evalueren ! Voor de rest vele groetjes van allen hier aan iedereen daar , enne....... tot morgen dan maar weer !!
    CIAOOOOOOOO !!!!

    04-04-2011 om 22:41 geschreven door Z-team  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn er !!!

    Even kort... we zijn net toegekomen in Duin en Zee te Oostende.
    We genoten deze morgen van het prachtige Brugge. De kinderen zijn volop bezig met het opschikken van de kamers.
    Binnen enkele minuten vertrekken ze op een eerste verkennende wandeling. Tot straks voor meer nieuws !
    't zeeteam

    04-04-2011 om 14:58 geschreven door Z-team  




    Archief per week
  • 19/09-25/09 2011
  • 04/04-10/04 2011

    Foto's
  • Maandag 6 LA
  • Maandag 5&6 LB
  • Maandag 5 LA
  • Maandag allerlei (aanvulling !)
  • Dinsdag 6 LA (aanvulling !)
  • Dinsdag 5 LA & 5 LB
  • Dinsdag Baaigem
  • Woensdag 6 LA
  • Woensdag 5 LA
  • Woensdag Baaigem

    En nog foto's
  • Donderdag 5 LA
  • Donderdag Baaigem
  • Aan het strand (6LA)
  • Aan het strand (Baaigem)
  • Aan het strand (5 LA)
  • Bonte avond I
  • Bonte avond II
  • Vrijdag Baaigem
  • Vrijdag Asper

  • Bezoek aan de Mercator !

    Foto

    Fort Napoleon
    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs