Zeebrugge informatief
Foto

Foto

Inhoud blog
  • WEER SAMEN GENIETEN BIJ S-PLUS ZEEBRUGGE
  • KERSTBOMENVERKOOP VOOR DE TWEEDE MAAL EEN SUCCES TE ZEEBRUGGE
  • FEMMA-ZEEBRUGGE ORGANISEERT: 'GEHEIME SANTA CLAUS'
  • FEESTCOMITEE VAN ZEEBRUGGE HOUDT VERKOOP VAN KERSTBOMEN
  • NIEUWS VAN SAMANA ZEEBRUGGE

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    NIEUWSJES UIT ZEEBRUGGE...!
    download
    14-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEBRUGGE CENTRAAL TIJDENS AMUZEE




    Zeebrugge Centraal tijdens Amuzee
    Veertiendaagse van het Buurtcentrum


    Het buurtcentrum van Zeebrugge dat in het oud stationsgebouw van Zeebrugge Dorp is gehuisvest (Venetiëstraat 1, 8380 Brugge) pakt eind april uit met een gevarieerd activiteitenprogramma in het kader van Week van De Zee. Onder de noemer “Amuzee” wordt het centrum ‘overspoeld door een golf van activiteiten’.  

    Het centrum wordt tijdens de veertiendaagse Amuzee in een zee-en strandsfeer ondergedompeld. Kinderen van Roezemoes maakten allerlei creawerkjes die de muren van het centrum zullen sieren.  Gratis toegang.  Deze gratis expo kreeg de benaming: het BAS (Buurtcentrum Aan het Spoor).
     
    In een stijlworkshop op woensdag 6 mei om 14 u. krijgen deelnemers allerlei make-uptechnieken, stijltips en opmaaktrucs aangereikt.  Inschrijven kan t.e.m. 4 mei aan de prijs van 3 euro.

    Tijdens een Digitale Dinsdag op dinsdag 28 april om 10 uur worden de mogelijkheden van het digitaal platform Cubigo op de iPad geïllustreerd. Inschrijven kan t.e.m. 27 april. Deelnemen is gratis.

    Omdat het week van de Zee is wordt de koksmuts opgezet en de keukenschort voorgebonden in het kookatelier. Samen wordt op dinsdag 5 mei om 19 uur een overheerlijke bouilllabaisse gekokereld. 
    Voor de prijs van 12 euro wordt er onder professionele begeleiding gekookt en gesmuld bij een passend glas wijn. Inschrijven kan t.e.m 29 april.

    Ook diegene met groene vingers komen in het centrum aan hun trekken. Tijdens een voordracht door Natuurpuntgids Roland Hooghuys gaat het over strandbegroeiing en aanspoelsels, 
    daarna worden interessante seizoen tuintips gegeven door vzw Tuinhier.  Op dinsdag 28 april om 14 uur gaan de tuinklussers van start. Inschrijven kan t.e.m. 27 april. De prijs bedraagt 1 euro, koffie inbegrepen.

    In het naai- en herstelatelier kun je ook op dinsdag 28 april vanaf 14 uur je kledij laten herstellen of krijg je tips aangereikt om zelf met naald en draad aan de slag te gaan. Inschrijven kan t.e.m. 27 april aan de prijs van 1 euro, koffie inbegrepen.

    Op donderdag 30 april trekt het centrum om 14 uur naar Sincfala te Knokke-Heist. Tijdens de expo wordt het harde dagelijkse leven van de vissers en hun familie en 2000 jaar Zwinstreek aangetoond. 
    Inschrijven kan t.e.m. 23 april - 6,50 euro.

    Ook de tearoomnamiddagen zijn steeds een schot in de roos. Op woensdag 22 april is er de Sint-Georgesday. Tijdens deze namiddag wordt een Engels verwenbordje met koffie geserveerd. De prijs bedraagt 3 euro voor koffie, inschrijven kan tot en met 20 april.

    Op vrijdag 24 april wordt een ‘Amuzee’-verwenbordje geserveerd. De prijs voor al dit lekkers bedraagt 3 euro.  Inschrijven kan tot en met 20 april.

    Hoogtepunt van het ‘Amuzee’-evenement wordt ongetwijfeld de ‘Dag Van De Aangespoelden’. De stoere zeebonken van de bekende groep ‘4 Beaufort’ brengen op woensdag 29 april om 14 uur een keur aan zeemansliederen. Ambiance troef. Daarna wordt nog een lekker vishapje in een viskraampje aangeboden. Zeebruggenaars die sedert 2014 in Zeebrugge zijn komen wonen krijgen bovendien, op vertoon van een brief, nog een gratis hapje aangeboden. De prijs bedraagt 6 euro. Inschrijven kan t.e.m. 24 april.

    Op vrijdag 24 april worden de diensten van de dienst Logistieke hulp tussen 16 en 20 uur voorgesteld op het Zeebrugse Marktplein. De dienst bereikt jaarlijks zo’n 100 cliënten. Een klus- en schoonmaakploeg staat paraat. In het buurtcentrum worden verder nog andere diensten aangeboden zoals een boodschappendienst, een maaltijdservice, pedicure, …  Het buurtcentrum heeft ook plannen om een Minder Mobielen Centrale op te starten. Geïnteresseerde chauffeurs mogen steeds contact opnemen met 050/55 01 31. Daarnaast programmeert het centrum wekelijks tal van activiteiten. Gepensioneerde lesgevers uit de regio mogen steeds contact opnemen als ze een taal- of andere cursus willen begeleiden. Meer info: 050/55.01.31. Inschrijven kan in het Buurtcentrum, Venetiëstraat 1, Zeebrugge.










    EN VERDER........


    De medewerkers van het buurtcentrum d'Oude Stoasie

    14-04-2015, 12:54 geschreven door tlissewegenartje  


    09-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAASFEEST ZIEKENZORG ZEEBRUGGE


    Ook bij Ziekenzorg vieren ze elk jaar opnieuw Pasen.

    Op Paasmaandag genoten ze met 145 personen van koffie en gebak in zaal Albatros.  Later op de middag kwam ook de paashaas nog langs met hesp en kaas en een leuke tombola. Jan Wuytens zorgde ondertussen voor de passende muziek op de dansvloer.
    Geniet van de foto s door Paula Ceulenaere......KLIK HIER!

    09-04-2015, 21:10 geschreven door tlissewegenartje  


    06-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAASEIEREN RAPEN TE ZEEBRUGGE


    Afgelopen weekend konden de kinderen hun hartje ophalen met het zoeken naar paaseitjes. Afgelopen zaterdag organiseerde het Feestcomité een paaseierenraap in de tuin van de pastoor langs de Heiststraat. Het was de paashaas die de start gaf waarna de kinderen zoveel mogelijk paaseitjes zochten in de tuin. Zelfs de pastoor ging zoeken in zijn kippenhok die daar alleen gewone eieren vond.
    Enkele momentopnamen......KLIK HIER!


    De zondag was het dan eitjes zoeken op het strand, georganiseerd door de handelsgebuurtekring van Zeebrugge-bad. De kinderen en hun familie werden er verwelkomd door 2 paashaasjes die de kindjes reeds trakteerden met kleine chocolade-eitjes. Daarna werd het startsein gegeven voor de zoektocht in het zand. Ook konden de kinderen nog genieten van 2 springkastelen en een schminkstand.
    Enkele momentopnamen......KLIK HIER!

    06-04-2015, 00:17 geschreven door tlissewegenartje  


    05-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET ABC VAN DE STRANDCABINE VOOR ZEEBRUGGE


    Het ABC van de Strandcabine

    Dit is een folder met do’s en dont’s voor deze tijdelijke strandhuisjes op het strand van Zeebrugge.
    Grotendeels om het één en ander weer in rechte banen te leiden.  
    Zo gebeurt het vaak dat in een onbewaakt moment, vergunninghouders hun cabine in en rij bijplaatsen of ze zetten hem in de verkeerde rij.

    Staat de cabine er al, dan is het moeilijk om hem nog te laten verplaatsen. 
    Staat hij in de verkeerde rij, dan ontstaat een windgat waarvan niet zeker is dat hij opgevuld kan worden door een andere cabines een ander formaat zouden kunnen hebben.
    Toezicht houden op het plaatsen van de cabines is bijna niet te doen omdat heel wat eigenaars dat buiten de kantooruren doen.

    Na een coordinatievergadering met de verschillende diensten werd afgesproken dat bij de vergunning een gepersonaliseerd plannetje zou bezorgd worden zodat duidelijk is waar de cabine moet komen. 
    Er zal wel scherper gecontroleerd worden. De gemeenschapswacht die aanwezig is op de dijk zal foute plaatsingen onmiddellijk doorgeven aan de gemeenteafdeling van Zeebrugge die de vergunninghouder schriftelijk of mondeling zal verwittigen.
    De Groendienst zal zorgen voor een afbakening ter hoogte van het speelplein.

    Alle eigenaars kregen al een brief en deze flyer in de brievenbus. We hopen dat de eigenaars of huurders deze letters van het alfabet goed zullen opvolgen..

    HET ALFABET:

    - Algemeen: Een strandcabine in goede staat siert de kustlijn. De eigenaar dient de strandcabine goed te onderhouden. De strandcabine is uit hout vervaardigd en in het wit geschilderd. De afmetingen zijn maximum 2 * 2 meter en de maximum hoogte is 2,5 meter. Het is aangeraden om geen waardevolle voorwerpen in de strandcabine achter te laten.

    - Badseizoen: Het badseizoen loopt van 1 april tot en met 30 september.

    - Contact: Bij vragen en aanvragen kunt u zich richten tot het Gemeenschapshuis Zeebrugge, Marktplein 10, t 050 79 99 30,
    bevolking.zeebrugge@brugge.be. De vraag om een strandcabine te mogen plaatsen dient jaarlijks vóór 1 februari schriftelijk te worden bezorgd.

    - Honden: Tussen 15 maart en 15 oktober zijn honden verboden op het strand, in de duinen en in de strandcabine.

    - Opstellen: Een strandcabine wordt opgesteld in blokken evenwijdig met de dijk (“in blok”), loodrecht op de zeedijk (“voor blok”). De eerst geplaatste strandcabine staat op de hoek van zijn blok. Vervolgens wordt er aansluitend bijgeplaatst zonder tussenruimten te laten.

    - Plaatsing: De strandcabine moet tussen 1 april en 15 juni worden geplaatst en moet vóór 15 oktober worden verwijderd.

    - Reinheid: Het stadsbestuur vraagt om alle afval in de voorziene vuilnisemmers te deponeren. Zo houden we samen het strand rein en maken we zo het strandverblijf voor iedereen zo aangenaam mogelijk.

    - Sancties: Bij verkeerd opstellen of plaatsen zonder vergunning kunnen er sancties volgen. Strandcabines die geplaatst worden zonder vergunning of die niet in overeenstemming zijn met de politieverordening worden na een mondelinge of schriftelijke verwittiging verwijderd.

    - Tentzeilen: Een tentzeil mag opgezet worden maar mag de doorgang niet belemmeren.

    - Uitkuilen: De eigenaar neemt de nodige voorzorgen om het uitkuilen van het zand onder de strandcabine tegen te gaan.
    Er rest ons alleen nog maar te hopen op een zonovergoten zomer zodat Zeebrugge zijn naam als badstad weer alle eer kan aandoen!

    Martine Matthys en Mieke Hoste
    Schepenen Stad Brugge

    05-04-2015, 22:38 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAASONTBIJT IN BUURTCENTRUM D'OUDE STOASIE


    Op 3 april bracht de Paashaas een bezoekje tijdens het gezellig paasontbijt in het  buurtcentrum van Zeebrugge. Het was er heerlijk smullen van een rijkelijk gevuld en feestelijk versierd buffet. Het ontbijt werd afrond met een hartverwarmend eierlikeurtje.

    05-04-2015, 22:27 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORSTELLING MINDER MOBIELEN CENTRALE


    Tijdens een vrijwilligersreceptie stelde Buurtcentrum Zeebrugge het project van de Minder Mobielen Centrale voor. De Minder Mobielen Centrale (MMC) helpt mensen met verplaatsingsproblemen door betaalbaar en kwalitatief vervoer aan te bieden. De gebruikers zijn ouderen en mensen met een beperkt inkomen die niet mobiel genoeg zijn om zelf of met het openbaar vervoer op hun bestemming (winkel, familie, dokter …) te geraken. Interesse om je te engageren als vrijwilliger, neem dan contact op: 050/55 01 31.

    05-04-2015, 22:21 geschreven door tlissewegenartje  


    30-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KORT NIEUWS


    Hierbij de uitslag van de kaarting van vrijdag 27 maart
     
    1.Maria Sarazijn- Jackie Decruw
    2.Annie Buysse-Frans Vantorre
    3.Daniel Joncheere-Jozef Dournez
    4.Marie-Thérese Maes-Thierry Catteeuw
    5.Rina Monte-André Desmidt
    6.Rita Schram -Michel Monbaliu
    7.Dirk Moens-Jacqeus Depoorter
    8.Marc Vandecasteele-Jackie Vanhulle
     
    Volgende kaarting vrijdag 10 april om 20u30.



    PAASEIERENRAAP


    Eli Vandersnickt is Belgisch kampioen Sommelier Junior



    Eli Vandersnickt is Belgisch kampioen junior Sommelier 2015 
    geworden. Hij volgt er zijn opleiding aan 'Ter Groene Poorte'
    (Foto's Facebook)

    HMS VINDICTIVE MEMORIAL RUN


    HMS Vindictive Memorial Run

    25 km -10 Miles of 9,5 km

    Parcours van strand , dijk , duinen en bos langs de Belgische kust tussen Zeebrugge en Oostende.
    Open start uit Zeebrugge (25 km) Blankenberge (10 miles) of De Haan 9,5 km tussen 17h00 en 18h00.
    Gezamenlijke aankomst te Oostende.
    Zeer democratische inschrijvingsprijs met functioneel HMS vindictive Kalenji loop T-shirt + decathlon waardebon van 10 euro + 3 bevoorradingsposten + transport van bagage naar aankomst + gratis drankje na aankomst + gratis soep na aankomst inbegrepen.
    Info en inschrijven op www.hmsvindictivememorialrun.com

    30-03-2015, 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


    23-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRIJSUITREIKING 42ste INTERNATIONALE HENGELWEDSTRIJD 'DE MOLEVISSERS ZEEBRUGGE'


    Afgelopen zondag ging de prijsuitreiking door van de 42ste Internationale Hengelwedstrijd 'De Molevissers Zeebrugge' door in café Rembrand. De hengelwedstrijd ging door op het strand te Wenduine met niet minder dan 145 deelnemers. De Ereprijzen werden overhandigd door Provincieraadslid 'Nick Verwimp'.

    De Ereprijzen:
    - Ereprijs 'Ricks Tackle' aan de overwinnaar: Bonny Redgy (Tarpoen Vissers Wenduine)
    - Ereprijs 'De Zeebaars' aan de eerste Nederlander: Faas Jacko (Cath-it-easy/De Zeebaars NL)
    - Ereprijs 'Eerste Minister Michel' aan de eerste Belgische club: Tarpoen Vissers Wenduine
    - Ereprijs 'Minister Jaqueline Galant' aan de eerste veteraan: Van Santvoort Robert (Tarpoen Vissers Wenduine)
    - Ereprijs 'Minister De Croo' aan de eerste dame: Truus Huyps
    - Ereprijs 'Molevissers+Eria' aan de eerste molevisser: Lierman Joseph
    - Ereprijs 'Molevissers' aan het eerste bijlid: De Smet Peter
    - Ereprijs 'Provincie West-Vlaanderen' + molen, aan de eerste veteraan molevisser: De Bruck Gilbert
    - Ereprijs 'Stad Brugge' aan het eerste team: MV Ultracast België

    De eerste 20 hengelaars in puntenvolgorde:
    Redgy Bonny, De Smet Peter, Devisch Joeri, Melkebeke Freddy, Lierman Joseph, Devisch Geert, Pylyser Philippe, Bolle Raymond, Vansantvoort Robert, Asselman Raymond, Pylyser Maurice, Van Born Freddy, Vannecke Hans, Geerardyn Kurt, De Bruck Gilbert, Coudeville Marc, Faas Jacko, Van De walle Jeroen, De Maere Peter en Vanderelst Pascal.

    ENKELE FOTO'S........KLIK HIER!

    23-03-2015, 12:01 geschreven door tlissewegenartje  


    22-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS FIETSKALENDER


    ********************

    22-03-2015, 23:32 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ECOVER HOUDT SCHOONMAAK AAN DE BELGISCHE KUST


    Op zondag 22 maart 2015 pleiten Eneco en 17 Belgische surfclubs voor minder plastic en andere troep door een grote strandschoonmaak. 'Icarus Surfclub Zeebrugge' deed ook mee met deze grandioze actie en hun vrijwilligers verzamelden in een paar uur niet minder dan 320kg afval op het strand van Zeebrugge. 

    Met de Eneco Clean Beach Cup neemt ons land deel aan de opruimactie die Surfrider Foundation Europe voor de 20ste keer wereldwijd organiseert. Vorig jaar haalden 45.000 vrijwilligers in 28 landen meer dan 33.000 vuilniszakken afval van 1500 kilometer strand. De Belgische surfers brachten 1500 vrijwilligers op de been die zes ton afval van 55 kilometer strand ruimden met als doel het afval dat vanuit de zee op het strand terechtkomt, weg te vegen. Ecover herwerkt nadien dit plastic afval in een nieuwe fles voor afwasmiddel. Meer lezen....KLIK HIER!

    22-03-2015, 23:29 geschreven door tlissewegenartje  


    19-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIERING 15 JARIG BESTAAN VAN S-PLUS ZEEBRUGGE


    Viering 15 jarig bestaan S-Plus Zeebrugge op donderdag 19 maart 2015 in zaal Albatros.
     
    120 mensen namen deel aan het feest met lekkere hutsepot of koude schotel,koffie en gebak.Daarna konden ze de beentjes strekken onder de tonen van “Franky’s Music”,en er was ook nog een mooie tombola met prachtige prijzen.
    Een paar mensen werden in de bloemetjes gezet waaronder Roger Decockere en Agnes Mannens voor hun 60 jaar huwelijk. Ook twee jarigen werden gevierd waaronder Carina Vandaele en Aimé Marchand,voor allen een zeer dikke proficiat van het bestuur  S- Plus.
    Voorzitster Elizabeth De Bruckere – Ondervoorzitter Marcel Bens – en  Secretaris Marcel Vlaminck dankten alle aanwezigen en ook alle vrijwilligers die de ganse dag paraat waren om de dag tot een goed einde te brengen.

    Bekijk de foto's van Paula Ceulenaere..........KLIK HIER!

    19-03-2015, 20:51 geschreven door tlissewegenartje  


    17-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDELSGEBUURTEKRING ZEEBRUGGE-BAD ORGANISEERT PAASEIERENRAAP


    Iedereen welkom.
    Zondag 5 april 2015
    Gratis voor alle kindjes tussen 0 en 10 jaar! 
    Op het Zeebrugse strand

    17-03-2015, 23:13 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUURTSPORT BESTAAT 5 JAAR


    Buurtsport bestaat 5 jaar en wil dit op een gepaste manier vieren!

    Tijdens de week van 20/04 en 24/04 trekken we elke dag naar een ander buurtplein in Brugge met: 
    - een interactieve tentoonstelling rond buurtsport 
    - een sportaanbod voor jong en oud
    - en een mobiele barwagen voor een hapje en een drankje!

    Wanneer komen we naar jouw wijk?
    - Maandag 20/04: Leliepark in Assebroek van 16u tot 20u
    - Dinsdag 21/04: Buurtplein aan Babbaertstraat in St-Kruis van 16u tot 20u
    - Woensdag 22/04: Tempelhof in Sint-Pieters van 14u tot 18u
    - Donderdag 23/04: Jakobinessenplein in Binnenstad van 16u tot 20u
    - Vrijdag 24/04: Markt in Zeebrugge van 16u tot 20u

    Tentoonstelling en sportaanbod zijn GRATIS!
    Hapjes en drankjes te verkrijgen aan lage prijs.

    Meer info of stel je vraag op www.buurtsportbrugge.be

    17-03-2015, 22:41 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAARTERSNIEUWS BIJ "NA TAAK VERMAAK"


     uitslag en stand van de kaarting in café Abri van 13 maart 
     
    1.Jan Couwyzer-Jozef Dournez
    2.Annie Buysse-Filiep Crevits
    3.Dirk Moens-Frans Vantorre
    4.Jacques Depoorter-Michel Monbaliu
    5.Thierry Catteeuw-Jurgen Debrabander
    6.Marc Vandecasteele-Rita Schram
    7.André Desmidt-Daniel Joncheere
    8.Marie-Therése Maes-Rina Monte.
     
    Volgende Kaarting vrijdag 27 maart om 20u30.


    17-03-2015, 22:35 geschreven door tlissewegenartje  


    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TENNISVRIENDEN ZEEBRIES ORGANISEREN HUN JAARLIJKSE QUIZ


    Zaterdag 7 maart organiseerden de tennisvrienden "Zeebries" hun jaarlijkse quiz i d'Oude Stoasie. Er namen 10 ploegen aan deel waarbij vragenrondes en spelletjes op het programma stonden. De winnaars van deze gezellige quizavond waren "DMC" gevolgd op de 2de plaats door "De Zeebriesjes" en "Malitova" op de 3de plaats. Enkele momentopnamen......KLIK HIER!

    10-03-2015, 22:39 geschreven door tlissewegenartje  


    09-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERDENKINGSPLECHTIGHEID VAN DE HERALD OF FREE ENTERPRISE


    28 jaar terug sloeg het noodlot toe

     Het Feestcomité herdenkt elk jaar met een stemmige misviering en het neerleggen van een kleine bloemenkrans de ramp met de "Herald of Free Enterprise". Zondag 8 maart 2015 was de datum die, na 28 jaar, het dichtst aansloot bij deze gebeurtenis en dan ook gekozen werd om de herdenking door te laten gaan. Het blijft een feit dat voor vele mensen, hier uit de omgeving maar evengoed nabestaanden uit Groot-Brittannië,  deze ramp voor eeuwig in hun geheugen zal gegrift blijven. Enkele foto's door Paula Ceulenaere.....KLIK HIER!

    09-03-2015, 23:06 geschreven door tlissewegenartje  


    05-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEEL TE DOEN DE KOMENDE WEKEN










    NIEUWS VAN PASAR OOSTKUST

    Pasar Oostkust nodigt jullie van harte uit voor een bezoek aan Koksijde/Veurne op 16/03/2015 

    Wij beginnen ons bezoek van ong. 2 uur met een rondleiding in het opleidingscentrum voor blindegeleidehonden
    http://vriendenderblinden.be/contact/adres/ )
    Wij krijgen daar een algemene voorstelling, een demonstratie en een bezoek aan de kennel. 
    Na de rondleiding wordt er een drankje aangeboden.

    We verplaatsen ons naar Brasserie Excelsior , Grote markt 31 ,8630  Veurne
    Zij bieden ons een dagschotel aan voor 12,50 € .Voorgerecht of soep, hoofdschotel, en dessert. De hoofdschotel kan  vervangen worden voor biefstuk friet.

    Na de middag voorzien we een stadswandeling langs de bezienswaardigheden van de stad  afstand 3 Km , aansluitend bezoeken we in het Stad en Landhuis , Grote markt 29, 8630 Veurne ,WOI-museum: Belevingscentrum, ” vrij vaderland , leven achter het front”.  (http://www.vrijvaderland.be/nl )
    ‘Vrij Vaderland’ brengt het verhaal achter het front, het dagelijkse leven in dit laatste stukje onbezet gebied. Ontdek hoe Veurne en omstreken plots te maken had met een smeltkroes van mensen; soldaten - zowel uit eigen land als uit vreemde contreien -, dokters, verpleegsters, maar ook vluchtelingen kwamen hier terecht.

    Hier eindigt ons bezoek aan Koksijde / Veurne , wij hopen samen met jullie een mooie dag te beleven en jullie talrijk te mogen verwelkomen.
     
    Praktisch :       Maandag 16/03/2015

    Samenkomst : om 9u45 bij Vrienden der Blinden en Slechtzienden v.z.w. - Hendrik-Noterdaemestraat 1 ,  8670 Koksijde  ( met eigen vervoer.)

    Deelname: leden 10,00 EUR.niet leden: 12,00 EUR  voor de 2 bezoeken. (maaltijd niet inbegrepen.)
    Graag een berichtje indien je aanwezig zal zijn en dit voor 13/03/2015. 
     
    Info: Malefason Willy  ,  050/546478    willy.malefason@telenet.be
    Mus Nadine       ,    050/546456    nadine.mus@telenet.be

    WORKSHOP ELELTRISCH FIETSEN

    Lokaal Dienstencentrum Lissewege, Pasar Oostkust en  de verenigingen voor verkeersveiligheid organiseren: Workshop Elektrisch Fietsen

    Elektrisch fietsen is in en trendy. Maar velen hebben nog veel vragen over de elektrische fiets en hebben er nog nooit mee gereden.
    Maak tijdens deze workshop kennis met de werking en voordelen van de elektrische fiets. Je krijgt alle nodige informatie van een consulent elektrisch fietsen, aan wie je meteen ook al je vragen kan stellen. Daarna is er tijd voor een testrit. Dit alles om de verkeersveiligheid voor ons allen te verhogen. Iedereen is welkom.

    Maandag 20 april om 14u
    Praktisch
    Aanvang:  14 u.
    Locatie:  Lokaal dienstencentrum Levensvreugde, Lisseweegs Vaartje 43, 8380 Lissewege
    Deelname:  3 euro (een koffie inbegrepen)
    info:
    Malefason Willy-Genuastraat 9 – 8380 Zeebrugge – 050 54 64 78 willy.malefason@telenet.be
    Mus Nadine – Polderweg 27 – 8380 Zeebrugge – 050 54 64 56 Nadine.mus@telenet.be
    Nancy Lamote –Lisseweegs Vaartje 43 – 8380 Lissewege – 050 32 62 80 nancy.lamote@ocmw-brugge.be
    Graag een seintje tegen vrijdag 17 april
    Meer info over de workshops elektrisch fietsen bij Pasar: www.pasar.be/elektrischefiets

    HERDENKING  ST. GEORGESDAY 2015

    Het Feestcomité van Zeebrugge viert dit jaar de 97ste herdenking van de zeeslag om Zeebrugge (1918). Dit doen we jaarlijks met een plechtigheid waarop wij U graag uitnodigen!

    Zaterdag 18 April 2015
    11u00 Plechtigheid aan het monument op de Zeedijk in aanwezigheid van Burgerlijke en Militaire vertegenwoordigers met bloemenhulde. (Vaandels ter plaatse om 10u30 ter hoogte van Old Barrel)
    18u00 in het “Gemeenschapshuis” Zeebrugge, Marktplein, voorstelling van het boek:
    “Noem ons geen helden” van de hand van Marc Wildemeersch.
    Zondag 19 April 2015
    9u30 Oecumenische dienst in de Sint-Donaaskerk, opgeluisterd door Koninklijke Scouts Harmonie St.-Leo.
    10u20 Verplaatsing naar het Militair Kerkhof voor de bloemenhulde
    10u50 Optocht naar het Admiraal Keyesplein met korte bloemenhulde
    11u45 Tocht naar het Gemeenschapshuis, prijsuitreiking schoolwedstrijd, toespraken en receptie
    13u00 lunch in zaal Albatros (voor genodigden)

    05-03-2015, 21:32 geschreven door tlissewegenartje  


    23-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN BUURTSPORT EN ZOC ZEEBRUGGE


    Afgelopen donderdag organiseerde Buurtsport&ZOC Zeebrugge
    een "Matcurlingtornooi" in het Gemeenschapshuis. Jong en oud
    genoten er samen van deze sport waarbij twee teams schuiven kegels 
    over de mat en proberen zo dicht mogelijk de witte stip op de mat 
    te benaderen. Er worden punten toegekend op basis van de positie
     van de kegels. Het team dat na een ronde de meeste punten 
    behaalt wint.

    Enkele foto's door Buurtsport.......KLIK HIER!


    23-02-2015, 19:57 geschreven door tlissewegenartje  


    17-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN KAARTERSCLUB "NA TAAK VERMAAK"


    De uitslag van de kaarting van vrijdag 13 februari

    1.Dirk Moens-Michel Monbaliu
    2.Jackie Decruw-Marc Vandecasteele
    3.Jacques Depoorter-André Desmidt
    4.Annie Buyse-Anja Vanderjeugd
    5.Rita Schram-Frans Vantorre
    6.Jan Couwyzer-Jozef Dournez
    7.Sofie Bonte-Katia
    8.Stefaan Wisse-Thierry Catteeuw
    9.Marie Thérese Maes-Rina Monte
    10.Danny Janssens-Daniel Joncheere.
     
    Volgende kaarting vrijdag 13 maart, 
    vrijdag 27 februari is er geen kaarting.

    17-02-2015, 00:41 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PANNENKOEK EN AMUSEMENTSNAMIDDAG BIJ ZIEKENZORG


    Maandag 16 februari organiseerde Ziekenzorg Zeebrugge hun 5de
    pannenkoek en amusementsnamiddag in zaal Albatros.
    Meer dan 100 deelnemers aten hun buikje rond om daarna mee te 
    doen aan de "Quick-quiz" waaraan mooie prijzen verbonden waren.

    De bestuursleden van Ziekenzorg

    Bekijk de fotomontage door Paula & Rudi...KLIK HIER!

    17-02-2015, 00:41 geschreven door tlissewegenartje  


    Foto

    Foto

    Dropbox

    Foto's of een artikel doorsturen naar mij.....geen probleem! KLIK op onderstaande knop!


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 14/02-20/02 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 31/12-06/01 2019
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 29/11-05/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010

    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs