Zeebrugge informatief
Foto

Foto

Inhoud blog
  • WEER SAMEN GENIETEN BIJ S-PLUS ZEEBRUGGE
  • KERSTBOMENVERKOOP VOOR DE TWEEDE MAAL EEN SUCCES TE ZEEBRUGGE
  • FEMMA-ZEEBRUGGE ORGANISEERT: 'GEHEIME SANTA CLAUS'
  • FEESTCOMITEE VAN ZEEBRUGGE HOUDT VERKOOP VAN KERSTBOMEN
  • NIEUWS VAN SAMANA ZEEBRUGGE

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    NIEUWSJES UIT ZEEBRUGGE...!
    download
    02-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMMELMARKT IN DE STATIONSWIJK


    **********************

    02-07-2014, 00:15 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ TEN VOORDELE VAN DE SIEKSTJES


    ********************

    02-07-2014, 00:12 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAVENVRIENDEN ORGANISEREN STRAATFEEST


    **********************

    02-07-2014, 00:10 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS ORGANISEERT EEN BARBEQUE


    **********************

    02-07-2014, 00:07 geschreven door tlissewegenartje  


    26-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLV TER DUINEN-ZEEBRUGGE WON 45STE EDITIE "GOUDEN AUTOSLEUTELHANGER"


    West-Vlaamse Technische School kaapte hoofdprijs weg 
    geschonken door "MINI"
    Brussel, 25 juni 2014 - De automobielsector biedt vandaag tal van kansen voor jong afgestudeerden met technische background. De sector is omwille van de uitstroom van de babyboomgeneratie dringend op zoek naar gemotiveerde en geschoolde medewerkers en heeft 2.500 jobs in de aanbieding. FEDERAUTO  wil zorgen voor een vlotte doorstroming van het onderwijs naar de arbeidsmarkt.

    Daarom organiseerde FEDERAUTO Vlaanderen in samenwerking met MINI en haar opleidingscentrum EDUCAM op 8 mei 2014 laatstleden in Lokeren haar jaarlijkse editie van de wedstrijd de ‘Gouden Autosleutelhanger’ (voor Vlaanderen al de 45e jaargang). Leerlingen/laatstejaars autotechniek en automechanica namen het tegen elkaar op om de titel van ‘Beste leerling autotechniek’ met voor de winnaar de bijhorende Gouden Autosleutelhanger-trofee.

    De wedstrijd is sinds jaar en dag een vaste waarde in de agenda van scholen en opleidingscentra. Deze jaargang gingen maar liefst 23 scholen uit Vlaanderen de uitdaging aan!  Elke school werd vertegenwoordigd door twee laatstejaars uit BSO/TSO autotechniek of leerjongens (Syntra). 
    In de eerste ronde kregen de verschillende schoolteams een aantal praktische en theoretische proeven voorgeschoteld. Hierbij stond vooral de moderne autotechnologie centraal. Na dit eerste deel van de wedstrijd selecteerde een professionele jury vier leerlingen die nadien onderling zouden strijden om de hoofdprijs.
     
    De vier finalisten namen het in de finale tegen elkaar op in een ultieme praktische proef. Elke finalist nam een ‘MINI’ onder handen waarbij de leerling die het snelst de juiste diagnose stelt de felbegeerde ‘Gouden Autosleutelhanger 2014’ wint.  Dit jaar viel de eer te beurt aan Quinten De Sutter die de 1ste plaats behaalde en Kevin Aernouts die 2de eindigde. De winnende school, OLV Ter Duinen - Zeebrugge, ontvangt daarbovenop uit de handen van MINI een heuse wagen voor educatieve doeleinden. Deze hoofdprijs werd op donderdag 26 juni tijdens de plechtige proclamatie en in aanwezigheid van leerlingen, ouders, inrichtende macht en lokale politici overhandigd aan de school.


    Voor de editie van 2014 werd in het kader van de Gouden Autosleutelhanger een uniek partnership aangegaan met MINI, waarbij de lokale merkdealers fungeerden als meter/peter van een technische school en zodoende de brug werd geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven (OLV Ter Duinen Zeebrugge werd gekoppeld aan MINI Store Brugge Cocquyt). 








    26-06-2014, 21:14 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A.E.D-TOESTEL RED MENSENLEVENS


    Naar aanleiding van een schriftelijke vraag van Gemeenteraadslid Mathijs Goderis besliste het stadsbestuur op maandag 17 februari 2014 om een Automatische Externe Defibrillator (kortweg AED) aan te kopen voor de strandwijk in Zeebrugge. Het toestel werd recent geïnstalleerd op de dijk aan het Badengebouw. Een AED kan door iedereen worden bediend om slachtoffers van een hartstilstand te reanimeren en kan zo levens redden.
     
    “Een dergelijk toestel kan het verschil betekenen tussen leven en dood”, stelt schepen van sport Annick Lambrecht. “Hartstilstanden zijn gelukkig niet alledaags en de interventietijdens van de hulpdiensten zeer kort. Toch verkleinen we hiermee nog extra de risico’s voor de badgasten.” Een AED kan door iedereen worden bediend. “Medische voorkennis is niet vereist bij een dergelijk volautomatisch toestel’, zegt de schepen. “Het zijn dus niet enkel de strandredders of toevallig aanwezig medisch geschoolde personen die hulp kunnen bieden. Ook gewone badgasten kunnen de eenvoudige instructies van het toestel volgen en een uiterst waardevolle bijdrage leveren.”
     
    Schepen van Zeebrugge Mieke Hoste pikt in: “Het toestel hangt aan de buitenzijde van het Badengebouw op de Zeedijk. Op die manier is het altijd, ook tijdens de wintermaanden, beschikbaar. Met deze nieuwe investering zetten we onze inspanningen, om Zeebrugge aantrekkelijker te maken, verder. Al hopen we uiteraard dat het toestel nooit gebruikt zal moeten worden.”

    26-06-2014, 20:47 geschreven door tlissewegenartje  


    22-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEWIJDING ZEEBRUGGE 2014


    Naar aloude gewoonte staat de voorlaatste zondag van juni in het teken van traditie, met de jaarlijkse zeewijdingsprocessie en de zeezegening.
    Thema van dit jaar was: "Samen Sterk"
    Rond 9.30u vertrok de processie met enthousiaste deelnemers waaronder ook de kinderen van de locale basisschool "Roezemoes", getooid in traditionele klederkracht, in de Zusterstraat. Ze droegen onder andere replica's van vissersboten en houten kruisjes en volgden een mooi parcours tot aan het "Visserskruis" op de Omookaai.
    Dit jaar werden enkele nieuwe taferelen aan de processie toegevoegd, onder meer een "Tableau vivant", "Kerkbaljuw" en een "Herrezen dodendans".
    Aansluitend vond aan het Visserskruis vanaf 10.30u een eucharistieviering ter ere van de overleden vissers op zee, de bloemenhulde en de zegening van de zee plaats.

    "Foto VISGRO vzw"

    Nieuw dit jaar is dat in tegenstelling tot de vorige 10 jaren, er aansluitend aan de zeewijding op 22 juni 2014 geen namiddagprogramma,(Visserijfeesten) meer georganiseerd worden. Uiteraard konden de bezoekers van de zeewijding in de namiddag zoals steeds wel genieten van een terrasje, een lekker hapje bij de locale restaurateurs, een bezoekje aan het Seafront,.......

    Stad Brugge zet dit jaar op 15 augustus 2014 in op de "Dag van de Vlaamse Vis", een dag ter promotie van alle vissoorten en schaal- en schelpdieren die onze Vlaamse vissers aan wal brengen. De reden hiertoe was dat na 10 jaar er gebrainstormd is hoe het programma kan vernieuwd worden aangezien er sleet zat op het programma.
    De "Dag van de Vlaamse Vis" wordt georganiseerd in samenwerking met "VISGRO"vzw en Coney Island vzw" en zal plaatsvinden op de site oude vismijn en de Rederskaai te Zeebrugge.
    Via tal van activiteiten wil men de bezoekers op 15 augustus warm maken voor het proeven en ontdekken van de oneindige mogelijkheden van de Vlaamse vis, die bovendien nog gezond is.
    Zo probeert "VISGRO vzw, het Beroepsinstituut voor Zeevisgroothandelaars, onder andere het Europees record "Vissoep" te verbreken door een ketel van 3.000 liter klaar te maken.
    Het recept voor deze vissoep komt van "Marianne Pauwaert van restaurant Tijdok" in Zeebrugge. Zij won op 16 maart met haar vissoep op basis van pieterman, rode poon en steenbolk, de "Fish Soup Contest" van de beurs "Brugge Culinair".De hotelschool "Ter Groene Poorte" verfijnde, onder wakend oog van "Marten Vanspeybrouck", het recept en paste het aan zodat het in grote volumes geproduceerd zou kunnen worden.
    Tijdens de "Dag van de Vlaamse Vis" worden bovendien sinds jaar en dag ook heel wat activiteiten georganiseerd door locale handelaars.

    Bekijk een héél pak foto's van de afgelopen zeewijdingsprocessie en de zeewijding.....KLIK HIER!

    22-06-2014, 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORSTELLING ZOMERBROCHURE 2014


    Een woord van de voorzitter:

    Ik mag deze zomerbrochure dit jaar reeds voor de 5é maal voorstellen. 
    - We starten zondag 22 juni met de zeezegening.De visserijfeesten zijn afgeschaft en vervangen door de”De dag van de vis” op 15 augustus.. Niet alle handelaars zij hiermee tevreden daar men anders twee activiteiten had en nu maar 1.
    - Onze vaste waarden Bus–Boot gaat opnieuw elke dinsdag van de maanden juli en augustus met start dinsdag1 juli en eindigt dinsdag 26 augustus. Tickets hiervoor zijn te verkrijgen in de dienst van toerisme op de zeedijk.
    - Nieuw dit jaar is het zeemans- arrangement die elke woensdag van de maanden juli en augustus doorgaat startende op woensdag 2 juli. Vrij bezoek Seafront tussen 13 en 14 uur om 4 uur een geleide wandeling met gids en een bezoek aan ofwel viswinkel Saskia of Westhinder waar men enige uitleg verschaft welke vis uit onze noordzee  komt en hoe hij verwerkt wordt.
    - Deze zomer wekelijks afwisselend fortenbouw, schattenjacht dat we starten op vrijdag 11 juli om 14u30, minigolf,en petanque en tal van optredens plus andere activiteiten waar het feestcomité zijn medewerking aan verleend.  Iedereen is welkom op deze activiteiten en ze zijn gratis.
    - Een gezinsfietstocht door de Polders staat opnieuw op  het programma op Woensdag 23 juli.
    - Wat de kermis betreft zal de rommelmarkt doorgaan vanaf zusterstraat tot wilgenboomstraat, ploegstraat en rond het marktplein, er is opnieuw toneel in de tuin van de pastoor, kinderdico,springkasteel en optredens. De opening van de kermis zal dit jaar om 11 uur gebeuren ipv 14 uur.Er zal opnieuw een kindermolen aanwezig zijn waar de kinderen gans de zaterdag gratis kunnen gebruik van maken.
    - Op zaterdag 6 september richten we met het feestcomité een busreis naar Utrecht verdere info hierover volgt.
    - De datum van de proms zaterdag 15november.
    Graag vermeld ik dat de handelsgebuurtekring dit jaar ook een mooie programma heeft die vermeld staat in onze folder. We houden er aan ook de activiteiten van onze buurgemeenten Zwankendamme en Lissewege te vermelden in onze folder.
    Tot slot richt ik mij tot de adverteerders die in deze crisistijd toch bereid zijn hun steentje bij te dragen om deze prachtige zomergids mogelijk te maken.
    Ook een woord van dank voor de leden van het feestcomité die de tour zijn opgaan om de reclame te gaan ronselen.

    Enkele sfeerbeelden door Paula Ceulenaere.....KLIK HIER!

    21-06-2014, 22:40 geschreven door tlissewegenartje  


    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORSTELLING BROCHURE 'ZEEBRUGGE - LISSEWEGE 2014'


    Afgelopen woensdag werd de nieuwe brochure 2014 'Zeebrugge - Lissewege aan zee' en de zomer-evenementen voorgesteld in Seafront Zeebrugge. Met het nieuwe toeristische seizoen voor de deur presenteert Toerisme Brugge ook dit jaar een aantrekkelijk programma voor Zeebrugge en Lissewege.
    Schepen Mieke Hoste lichtte deze initiatieven toe tijdens de voorstelling met onder meer:
    - wekelijks film op het strand tijdens de maanden juli en augustus
    - Lichtfeest in Lissewege
    - MA festival
    - festival WECANDANCE
    - sportstrand met o.m. European Beach Rugby tornooi
    - Radio 2
    - strandbibliotheek
    - enz, enz.....!
    De evenementenbrochure is te verkrijgen in de VVV kantoren en de plaatselijke infopunten.




    PERSMOMENT "ZEEBRUGGE ZEEWIJDING"
    EN "DAG VAN DE VLAAMSE VIS"
    ______________________________________________


    Op woe 11/6 ging er een persmoment door betreffende de zeewijding op 22.6.2014 en het nieuwe evenement de 'Dag van de Vlaamse Vis' op 15.8.2014. Het persmoment ging door aan het Visserskruis met schepen Hilde Decleer.
    De zeewijding in Zeebrugge wordt met een korte processie ingeleid, waaraan enkele folkloristische vissersgroepen, een harmonie en een choreografiegroep deelnemen, terwijl ook een versierde reddingsloep wordt meegetrokken. Aan het visserskruis op de Rederskaai wordt om 10.30 u. een mis opgedragen, waarna de zee en de aangemeerde vissers- en pleziervaartuigen worden gezegend. Bij slecht weer gaat de viering door in de Sint-Donaaskerk. Nadien is er heel wat animatie in en rond de vismijn.


    Op 15 augustus 2014 wordt de 'Dag van de Vlaamse Vis' gevierd. Op deze dag stellen we het product Vlaamse Vis in de kijker. Tal van horeca-zaken doen mee aan de traditionele Sneukeltocht.                      
    Vissersschepen zijn uitgedost met vlaggen en bezoekers mogen een kijkje nemen aan boord van de schepen.
    Aan het begin van de Vismijnstraat wordt de grootste en lekkerste Vissoep van Europa bereid. 2200 liter soep in één ketel en allemaal met ondergewaarde Vlaamse Vissoorten.

    Meer activiteiten, zie de website van het Feestcomité......KLIK HIER!

    12-06-2014, 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


    10-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFBABBEL MET BURGEMEESTER RENAAT LANDUYT


    sp.a Kern Lissewege - Kust en Curieus Brugge presenteren
     
    APERITIEFBABBEL met Burgemeester Renaat Landuyt
    Zondag 15 juni – 11u, Café De Vrede
     
    Onze Burgemeester stelt zijn nieuwste boek voor, dat de vorm aan neemt van een open brief gericht aan alle inwoners van de Stad. Het is een vervolg op zijn vorige publicatie, “20 jaar Brugge-Brussel – Met Goesting” en is te lezen als een persoonlijk verslag van waar we naar op weg zijn. Hij werpt een blik op de toekomst en legt uit hoe we door goed bestuur van Brugge een moderne historische stad kunnen maken. Verder breekt hij een lans voor de Noordelijke deelgemeenten: 'We moeten weer, zoals ooit, meer richting zee kijken, niet alleen voor de zeehaven maar ook voor de ganse ontwikkeling van de stad,' zegt Landuyt. 'Zeebrugge, Zwankendamme, Lissewege, Dudzele, dat moeten we meer verzorgen,'. Het boekje is geschreven in vijf hoofdstukken die afzonderlijk gelezen kunnen worden. Ieder hoofdstuk bevat een ander luik van het verhaal, een andere invalshoek. Alle Bruggelingen worden ook uitgenodigd om verder mee te denken. De brief is dan ook een pleidooi voor een gedreven en gedragen visie voor Brugge.
     
    Het boekje is gratis te verkrijgen op de aperitiefbabbel, via het secretariaat van de Burgemeester (info@renaatlanduyt.be - 050/380505) of via Mathijs Goderis (mathijs.goderis@curieus.be - 0498 12 33 88).
     
    APERITIEFBABBEL met Burgemeester Renaat Landuyt
    Zondag 15 juni – 11u
    Café De Vrede (Heiststraat 100, Zeebrugge)
    GRATIS TOEGANG

    10-06-2014, 12:40 geschreven door tlissewegenartje  


    09-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROEZEMOESSCHOOL ORGANISEERDE VOOR DE NEGENDE MAAL HUN SNEUKELFIETSTOCHT


    Voor de 9de maal in evenveel jaar organiseerde de ouderraad van de roezemoesschool opnieuw hun sneukelfietstocht. Het concept was terug simpel, een mooie fietsroute loodste u door de polders langs steegjes, wegjes, brugjes doorheen een leuke omgeving. Langs het traject werd op regelmatige basis eens halt gehouden om te sneukelen. Een warme hap, iets voor de zoete mondjes, een hartverwarmend soepje of een alcoholisch drankje, iets uit eigen streek of een specialiteit uit andere streken, het werd je allemaal voorgeschoteld.
    Ondanks de onweerachtige voorspelling waren er liefst 319 deelnemers aan de start voor deze leuke familiale fietstocht!

    Een lange rij wachtenden voor de inschrijvingstafel

    De inschrijvingstafel

    Voila....da's geregeld, en nu ....rijden maar.....!



    't Bendetje aan de start

    Ook waren er Lissewegenaars aan de start

    09-06-2014, 23:07 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET ZEEWIJDINGSCOMITE' ZEEBRUGGE

    Zeewijdingscomité Zeebrugge in de tuin van pastoor 
    Fernand Maréchal. 

    Op zondag 22 juni 2014 gaat de vernieuwde Zeewijdingsprocessie uit. De processie start om 9.30u. in de Zustersstraat en om 10.30u. is er een openluchtviering met als thema “Samen sterk” aan het Visserskruis. 
    De vernieuwde processie werd uitgebreid met een dodendans, die lang geleden ook deel uitmaakte van de processie en er werd een aantal volkse elementen aan toegevoegd: een tableau vivant met een netboeter en een ouderwetse steekkar met visleurder. De processie en de viering zullen “bewaakt” worden door een kerkbaljuw of ‘Suisse’ genoemd in de volksmond.  

    09-06-2014, 23:07 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE VAN DE ZEESLUFFER ORGANISEERT


    *****************

    09-06-2014, 22:54 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEWIJDING ZEEBRUGGE


    **********************

    09-06-2014, 22:43 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAVENVRIENDEN ZEEBRUGGE ORGANISEREN TWEEDE STRAATFEEST


    *****************

    09-06-2014, 22:23 geschreven door tlissewegenartje  


    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS EN UITSLAGEN......!
    UITSLAG LAATSTE KAARTING "NA TAAK VERMAAK"

    1.Jacques Depoorter-Michel Monbaliu
    2.Jackie Vanhulle-Dirk Verschaeve
    3.Maria Sarazijn-Frank Vlietinck
    4.Rina Monte-Annie Buysse
    5.Dirk Moens Marc Vandecasteele
    6.Jozef Dournez-Daniel Joncheere
    7.Danny Janssens-Giovanni Verschaeve
    8.Frans Vantorre-Rita Schram
    9.Marie-Therése Maes-Thierry Catteeuw
    10.Jurgen Debrabander-Leo Lambrecht
     
    Het nieuwe seizoen start op vrijdag 12 september.
    De kaartingen gaan steeds door de tweede en vierde vrijdag van de maand in café "Abri"
    Ingeval van een wijziging wordt dit tijdig medegedeeld.

    KAMPIOEN BIJ DE VREDESKAARTERS


    Kampioen bij de Vredeskaarters is Jean-Pierre Gardin voor 
    André Desmidt en Thierry Catteeuw.

    OPENING SPORTSTRAND 2014


    Afgelopen woensdag 28 mei openden de sportieve leerlingen van OLV Ter Duinen samen met Schepen Annick Lambrecht officieel het sportstrand voor het zomerseizoen 2014. Scholen, maar ook sport- of jeugdverenigingen die in groep van het sportstrand gebruik willen maken, kunnen tot 14 september gratis reserveren bij de sportdienst. Op die manier zijn ze zeker dat ze de gewenste terreintjes kunnen gebruiken. Tijdens de zomervakantie zelf is er opnieuw dagelijks animatie op het sportstrand. Elke dag staat er vanaf 11 tot 17 uur minstens één monitor klaar om recreatieve tornooitjes te organiseren in diverse sporten, maar ook om leuke spelletjes te organiseren voor de allerkleinsten.
    Een volledig overzicht van zowel de dagelijkse activiteiten als de iets grotere sportevenementen op het strand tijdens de zomer 2014 vind je in het programmaboekje. Ik kijk alvast uit naar een leuke, goedgevulde zomer in Zeebrugge.

    ACTIVITEITEN PER DAG



    SPORTEVENEMENTEN OP HET STRAND:

    European Beach Rugby Zeebrugge
    wanneer: 28 en 29 juni 2014 - scholentornooi op 27 juni 2014
    plaats: evenementenplateau zeebrugge
    info: www.europeanbeachrugby.be 

    Strandloop Zeebrugge 
    wanneer: vrijdag 4 juli 2014
     19.30 u jeugdloop 600 m (gratis)
     20.00 u jogging 5 km en strandloop 10 km
    plaats: strand zeebrugge
    info: sportdienst stad Brugge, t 050 72 70 00 
     www.star-tracking.be

    Krachtbalinitiatie 
    wanneer: vrijdag 25 juli van 18.30 tot 21.30 u 
     zaterdag 9 augustus van 9.30 tot 13.30 u
    plaats: sportstrand zeebrugge
    org.: krachtbalfederatie
    info: www.krachtbal.be of g 0498 38 97 70

    Open West-Vlaams beachvolleybaltornooi
    wanneer: zondag 6 juli 2014
    plaats: sportstrand zeebrugge
    org.: jeugd, recrea’s en interprov Ama Beach, west-vlaamse volleybalfederatie
    info: www.vlaamsbeachvolley.be

    Fortenbouw en schattenjacht
    wanneer: 18 juli, 1 en 15 aug 2014: Fortenbouw op het strand aan de waterlijn
     11 en 22 juli, 8 en 22 aug: Schattenjacht aan speelplein strandterras The Old Barrel
    start: 14.30 u
    org.: Feestcomité Zeebrugge

    Beachvolleybaltornooi
    wanneer: zaterdag 26 en zondag 27 juli 2014
    plaats: icarus surfclub, zeedijk 50, 8380 zeebrugge
    info: inschrijven www.spetter.com
     t 050 54 76 59, www.iccarussurfclub.be

    Petanque-initiatie
    wanneer: zaterdag 16 augustus 2014
    plaats: sportstrand zeebrugge van 14 tot 15 u
    org.: petanqueclub Stella Maris
    info: Allaert Georges, g 0497 99 25 10

    UITREIKING "NOORDERLICHT 2014"


    Dit jaar werd voor de 13de maal "Het Noorderlicht" toegekend, “Het Noorderlicht” is een sociale prijs dat het ACW van Zeebrugge uitreikt aan een inwoner van Zeebrugge, die zich op vrijwillige basis heeft ingezet voor zijn medemens.
    “Het Noorderlicht”is voorzien van zeven openingen, als de kaars brand is er uit deze zeven openingen licht te zien, elke opening symboliseert een dag van de week. Het Noorderlicht is een licht dat 24 op24 uur schijnt , waardoor hij symbool staat voor de vrijwilliger die ieder dag zeven op zeven de klok rond zich inzet voor anderen.
    Dit jaar gaat het Noorderlicht naar "Jeaninne Hillewaert", geboren op 28 mei 1941 en nog steeds woonachtig te Zeebrugge. Was reeds als klein meisje verbonden met het groepsgevoel die een vereniging uitstraalt. Eerst bij de legendarische Kroonwacht en later bij de Kajotters waarmee ze menigmaal naar Lourdes trok. Was jarenlang lid van KAV waar ze samen met enkele vriendinnen 27 jaar toneel speelden, wie kent ze nog: "Orpha, Maria, Frieda en Angéle". Ze is reeds 25 jaar kernlid van Ziekenzorg en bezoekt maandelijks haar 14 leden. Jeaninne deed de was van haar buurvrouw die in het ziekenhuis lag, zorgde voor haar zieke zuster en bezocht wekelijks haar schoonbroer in het rusthuis gedurende 3 jaar.
    Er zijn nog zoveel zaken waarvan we ondanks haar kloeke stem niets van hoorden, alles gebeurde met het openbaar vervoer wat niet zo evident is.
    Besluit: Ze staat altijd klaar voor iedereen en mag een voorbeeld zijn voor elk van ons!
    Het kunstwerk "Noorderlicht" is van de hand van "Hans Vandecasteele": www.pottenbakken.be

    "Het Noorderlicht uit de handen van Schepen Jos Demarest"

    Daar mag zeker een glaasje op gedronken worden!

    01-06-2014, 22:46 geschreven door tlissewegenartje  


    26-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DERDE EDITIE HAVENTRIATLON



    Na het succes van de vorige jaren vindt op zondag 8 juni de 3de editie van de HavenTriatlon Zeebrugge   plaats. 
    Een dergelijk event in havengebied is uniek! Het gaat om een sprinttriatlon in verschillende waves: 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. De haventriatlon kan door bedrijven worden aangegrepen als teambuildingactiviteit. Deelnemen kan als individu of in trioverband. De prijs bedraagt 25 euro en 50 euro. Inschrijven via www.haventriatlon.be.

    26-05-2014, 22:12 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAARTERSCLUB "NA TAAK VERMAAK" VIERDEN HUN KAMPIOENEN


    Afgelopen vrijdag werden de kampioenen van kaartersclub
    "Na taak vermaak" gevierd in café Abri. Voorzitter Marc Vandecasteele
    en secretaris Michel Monbaliu maakten de kampioenen van het
    58ste seizoen bekend:
    - Kampioen: Moens Dirk
    - 2de: Michel Monbaliu
    - 3de: Danny Janssens
    - 4de: Jaques Depoorter
    Kampioene bij de dames: Annie Buysse

    26-05-2014, 21:57 geschreven door tlissewegenartje  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARNAVALVERENIGING DE OELIEBOELIES ORGANISEREN EEN STRAATONTBIJT


    *********************

    26-05-2014, 21:57 geschreven door tlissewegenartje  


    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET ACW STELT EEN DEMO VAN DE ELECTRISCHE FIETS VOOR


    Zaterdag 17 Mei om 10 uur op het marktplein, ploegstraat hield het plaatselijk ACW een openluchtdemo over de momenteel populaire electrische fiets. Iedereen wil tegenwoordig een elektrische fiets, maar...... Hoe rij ik met een elektrische fiets?  De aanwezigen kregen er allerlei tips over de bediening, soorten fietsen,batterijen, kostprijs en waarop dient men letten bij aankoop.Wat zij de vele voordelen er van? Tips van hoe men veilig in groep rijdt.
    Iedereen kon een proefrit maken met verschillende modellen waar natuurlijk gretig gebruik van gemaakt werd.


    18-05-2014, 21:33 geschreven door tlissewegenartje  


    Foto

    Foto

    Dropbox

    Foto's of een artikel doorsturen naar mij.....geen probleem! KLIK op onderstaande knop!


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 14/02-20/02 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 31/12-06/01 2019
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 29/11-05/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010

    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs