Zeebrugge informatief
Foto

Foto

Inhoud blog
 • GRIEZEL MEE OP SEAFRONT MET HALLOWEEN
 • HERDENKING 'WAPENSTILSTAND'
 • HAVEN VAN ZEEBRUGGE ONTVANGT STEEDS MEER EN GROTER CRUISESCHEPEN
 • EEN TOEKOMST VOOR ZEEBRUGGE, VANDAAG EN MORGEN
 • RAID OF VALOUR OBSTACLE RUN

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Zoeken in blog


  Foto

  NIEUWSJES UIT ZEEBRUGGE...!

  17-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRIEZEL MEE OP SEAFRONT MET HALLOWEEN


  Laat je niet afschrikken door de herfst; trek naar de kust en bezoek Seafront !

  Wist je dat de kust het hele jaar door dé favoriete reisbestemming is onder de Belgen, ook buiten de zomer? Dit hoeft niet te verbazen, want ook tijdens de herfst- en wintermaanden blijft de Belgische kust een echte ‘hot spot’ waar van alles te beleven valt. Bovendien zorgt het zachte zeeklimaat ervoor dat het vaak heerlijk wandelen is op de dijk en het strand. Laat je dus niet afschrikken door de herfst en plan een uitstapje naar de kust!
  Heb je inspiratie nodig? Wat gedacht van een bezoekje aan SEAFRONT in Zeebrugge?
  Al 20 jaar is Seafront in Zeebrugge hét referentiethemapark over zee en zeevaart, vis en visserij.
  In de kolossale gebouwen van de oude vismijn snuif je de sfeer van het vissersleven op en neem je een kijkje achter de schermen van de haven van Zeebrugge. Dé hoofdattractie blijft uiteraard de onvervalste Sovjet-duikboot, een 100 meter lang stalen gevaarte waarin bezoekers terug gekatapulteerd worden naar de periode van de Koude Oorlog. Aan boord van het zonet volledig gerestaureerde lichtschip West-Hinder maak je tot slot kennis met een uniek stukje Belgische zeevaartgeschiedenis. De perfecte gezinsuitstap, voor jong en oud!

  HERFSTAANBOD, HALLOWEEN ACTIE: verklede kinderen bezoeken gratis !
  Griezel mee op Seafront tijdens de donkere dagen van Halloween en bezoek extra voordelig! Kinderen jonger dan 12 jaar die verkleed zijn mogen immers heel de herfstvakantie lang (van 28.10 tem 05.11.2017) GRATIS bezoeken. Stoere piraten, schattige spookjes, bloeddorstige vampieren en akelige monsters... Ze zijn allemaal van harte welkom!   
  ! Om te genieten van dit voordeel vermeld je de actiecode HALLOWEEN aan de kassa !
  Praktisch / tips:
  Openingsuren: dagelijks van 10u-17u
  Duurtijd bezoek: +/- 2 uur. 
  Prijs tickets: € 13.50 / volw. • € 11.50 / 60+ of student • € 9.50 / kind < 12 jaar • gratis: kind < 1 meter
  Geschikt bij alle weersomstandigheden.
  Eettip: heerlijk tafelen bij Port BASIL met panoramisch zonneterras, uitgebreide tapaskaart en de echte Napolitaanse pizza. Tevens fietsverhuur. Meer info: ⦁ https://www.portbasil.com 

  17-10-2017, 21:14 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERDENKING 'WAPENSTILSTAND'


  *****************

  17-10-2017, 20:45 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAVEN VAN ZEEBRUGGE ONTVANGT STEEDS MEER EN GROTER CRUISESCHEPEN


  Haven Zeebrugge ontvangt steeds meer en grotere cruiseschepen

  West-Vlaanderen - De haven van Zeebrugge ontvangt steeds meer en grotere cruiseschepen. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Franky De Block (sp.a).

  “Het aantal cruiseschepen dat aanmeert in Zeebrugge is de voorbije jaren fors gestegen. Tegelijk komen er recent ook grotere schepen naar Zeebrugge, waardoor het aantal passagiers nog meer dan evenredig stijgt”, verduidelijkt het provincieraadslid op basis van de gegevens van Westtoer. Het aantal passagiers wordt geraamd op basis van de passagiersrechten.

  Ook dit jaar wordt afgestevend naar een recordaantal schepen. “De cijfers van het aantal cruiseschepen is zo goed als definitief. Er zijn nog geen cijfers over het aantal passagiers beschikbaar, maar ook dat aantal zal vermoedelijk het niveau van 2016 lichtjes overstijgen”, aldus de gedeputeerde.

  Omgekeerde tendens in Oostende:

  “In Oostende is de tendens omgekeerd. Daar daalt het aantal cruiseschepen de laatste jaren en de schepen worden ook kleiner”, besluit het provincieraadslid.

  Cijfers Zeebrugge:

  Jaar Aantal cruiseschepen dat aanmeert Aantal personen
  2013               108                                      224.354
  2014               107                                      216.836
  2015               111                                      235.542
  2016               142                                      371.543
  2017               145                                            /

  Cijfers Oostende:

  Jaar Aantal cruiseschepen dat aanmeert Aantal personen
  2013                    16                                         4.608
  2014                    17                                         5.845
  2015                    19                                         5.624
  2016                    13                                         2.144
  2017                      8                                             /

  Kurt Himpe, provincieraadslid N-VA West-Vlaanderen
  e-mail: kurt.himpe@west-vlaanderen.be
  GSM: 0486/63 46 13

  Contact: Ben Glorieux, fractiemedewerker N-VA West-Vlaanderen
  e-mail: ben.glorieux@n-va.be
  GSM: 0472/601310

  17-10-2017, 20:41 geschreven door tlissewegenartje  


  16-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN TOEKOMST VOOR ZEEBRUGGE, VANDAAG EN MORGEN

  Door Schepen 'Franky Demon'

  De plannen voor Zeebrugge zijn gemaakt, we stelden die vandaag voor in de nieuwe Revitaliseringsstudie. Een toekomst voor Zeebrugge, vandaag en morgen. 
  In 2015 was Stad Brugge één van de laureaten van de Vlaamse ‘Thuis in de Stad’-prijs. De Stad kreeg als prijs een conceptsubsidie van 90.000 euro voor een revitaliseringsstudie voor Zeebrugge. Dit is een studie om de vele lopende processen en projecten van Zeebrugge op een overzichtelijke manier in kaart te brengen. De belangrijkste doelstelling is om een toekomstvisie voor Zeebrugge te ontwikkelen die voor een betere band moet zorgen tussen de vier wijken in Zeebrugge onderling en hun samenhang met de haven.

  De voorbije maanden werkte het studieteam, bestaande uit AWB – 51N4E – Technum – Rebel en Simply Community, samen met Stad Brugge aan het ontwerp-eindrapport ‘Toekomst Zeebrugge vandaag en morgen’. Voor het eerst heeft het stadsbestuur nu een allesomvattende studie voor Zeebrugge in handen, die als leidraad kan dienen bij ontwikkelingen om Zeebrugge een mooie toekomst te geven, op korte, middellange en lange termijn. Belangrijk is ook dat de alle andere actoren (Vlaamse Overheid, MBZ etc.) hier rekening mee kunnen houden bij ontwikkelingen waar zij trekker van zijn.

  Aanpak van de studie

  In een eerste fase werd, vaak via workshops, interviews en antropologisch onderzoek, een grondige analyse gemaakt van de situatie, de omschrijving van de problematieken en uitdagingen voor Zeebrugge. Zo konden alle losstaande plannen en projecten samen in kaart worden gebracht.

  Dit mondt uit in een reeks uitdagingen voor Zeebrugge, waarvan de vier belangrijke zijn:

  1. Verbinden van de vier wijken (Strandwijk, Stationswijk, Visserswijk, Zeebrugge-Dorp) door wegwerken van barrières

  2. Klaarheid scheppen in het kluwen van processen en projecten

  3. De relatie tussen wonen en de haven

  4. Nood aan kwalitatieve publieke ruimte

  Het studieteam ontwikkelde een actieplan om deze uitdagingen aan te pakken: dit bestaat uit de aanpak van elf ‘cruciale plekken’ en de manier om die met elkaar te verbinden via een publiek raamwerk. Er worden ook tien beleidsacties uitgewerkt om Zeebrugge stap voor stap op te waarderen. In de studie wordt voorts bijzondere aandacht besteed aan twee belangrijke Vlaamse projecten, die randvoorwaarden zijn voor de volwaardige revitalisering van Zeebrugge:

  - De realisatie van een nieuwe zeesluis die zorgt voor een verbeterde nautische toegang tot de achterhaven.

  - De aanleg van de Nx die zorgt voor een ontdubbeling van de verkeersstrook Kustlaan en een afscheiding van het vrachtverkeer. Het havengebied is hierdoor beter bereikbaar. Het havenverkeer wordt ook onttrokken aan de woonkernen.

  Opwaardering opstarten vanuit aanpak van elf ‘cruciale plekken’

  In de studie worden elf cruciale plekken onderzocht die belangrijk zijn voor de herontwikkeling van een bepaalde wijk. Het ene voorstel is al concreter en sneller realiseerbaar dan het andere, maar samen vormen de voorstellen belangrijke bouwstenen voor de revitalisering.

  1. Ontspanningsplein (locatie: het plein ronde Stella Maris kerk): Het plein rond de Stella Maris kerk heeft nood aan een herinrichting, herprogrammering en meer activiteiten voor jong en oud om het gevoel van verloedering en onveiligheid weg te nemen.

  2. Strandomgeving 2.0. (locatie: het strand ter hoogte van de Strandwijk): Zeebrugge heeft enerzijds met zijn ‘grootste strand van België’ een enorme in handen. Anderzijds is de afstand tussen de dijk en het water te groot, waardoor het strand vaak onbenut blijft. Hiervoor kunnen verschillende aantrekkelijke initiatieven worden uitgewerkt.

  3. Kusttransferium (locatie: het deel van de Baron de Maerelaan tussen de Zeedijk en de Kustlaan) Dit gebied wordt vandaag onderbenut als toegangspoort tot de Strandwijk en het strand. Het voorstel wordt gedaan om op termijn een deel van de infrastructuurput te overkappen om geluidshinder te beperken. Het nieuwe platform vormt een kwalitatieve publieke ruimte als toegangspoort tot de strandwijk. Het zou een knooppunt worden van allerlei duurzame en openbare vervoersstromen en openbare verbindingen.

  4. Activiteitenberm (locatie: het gedeelte van de Kustlaan tussen de Baron de Maerelaan en de Visartsluis): Het gedeelte tussen de Baron de Maerelaan en de Visartsluis is tot op vandaag een weinig kwalitatieve verbinding. Het voorzien van overstromingswerende maatregelen vormt een opportuniteit om op deze locatie een wandel- en fietsboulevard aan te leggen, met uniek zicht op de haven.

  5. Kustpark (locatie: het grote driehoekig terrein van de ex-militaire zone Knaepen): Na de sanering van de gronden door Defensie, biedt de ex-militaire zone Knaepen veel opportuniteiten om een publieke ruimte te ontwikkelen als schakel tussen de Strandwijk en de Stationswijk. Het park moet een breed spectrum aan activiteiten aanbieden, zoals tuinieren, kinderboerderij, zwemvijvers, …

  6. Infrastructuurpark (locatie: de verharde oppervlakte die nodig is voor de vele mobiliteits- en haveninfrastructuren in Zeebrugge): De ontwikkeling van de infrastructuurwerkzaamheden voor de Nx biedt mogelijkheden om de verschillende polderlandschappen beter met elkaar te verbinden en nieuwe recreatieve landschappen te voorzien.

  7. Kadeambitie (locatie: de kades rond het Prins Albertdok en het Tijdok): De kades kunnen worden omgevormd tot hoogkwalitatieve en aantrekkelijke publieke ruimtes, waarbij de zwakke weggebruiker op de eerste plaats komt.

  8. Maakbare kade (locatie: de omgeving rond de Visartsluis): De omgeving van de Visartsluis is ongedefinieerd en onderbenut. De demping en herontwikkeling van de Visartsluis maakt het gebied tot een zeer strategische plek. Ook bij behoud van de Visartsluis heeft de zone rondom de sluis potentieel om uit te groeien tot een aantrekkelijk ingerichte ruimte.

  9. Stadsboulevard (locatie: de Kustlaan ter hoogte van Zeebrugge): De Kustlaan kan ontwikkeld worden als een centrale groene boulevard waarbij fietsers, voetgangers, openbaar vervoer en autoverkeer ruimte krijgen.

  10.Stedelijk scharnier (locatie: braakliggend terrein tussen de Kustlaan, de oude gebouwen van de Vismijnsite en Seafront): Op dit centraal gelegen terrein, waar de cruiseterminal in opbouw is, kan een aantrekkelijke publieke ruimte gecreëerd worden.

  11.Dorpsgrens (locatie: de rand van Zeebrugge-Dorp, richting Knokke-Heist): Er wordt voorgesteld om de sportterreinen te clusteren en een aantrekkelijke omgeving te creëren. Er is ruimte voor kwalitatieve en betaalbare groepswoningen met uitzicht op de havenactiviteit.

  Publiek Raamwerk

  De revitalisering is pas mogelijk als de vier min of meer afzonderlijke wijken van Zeebrugge met elkaar verbonden worden via een ‘publiek raamwerk’. In de studie worden vier manieren uitgewerkt om dit te realiseren:

  1. Strandwandeling: kades omzetten tot een toegankelijk domein

  2. Kustlaan: boulevard met kwalitatieve randen

  3. Bermenlandschap: rest- en groenruimtes omvormen tot een kwalitatief landschap

  4. Polder- en fietstraject: zachte verbindingen tussen de polderdorpen

  Tien ondersteunende beleidsacties

  Een nieuw gerevitaliseerd Zeebrugge kan pas gerealiseerd worden als er belangrijke beleidsacties aan gekoppeld worden. De studie somt er tien op. Deze beleidsacties tonen aan dat Stad Brugge kiest voor een duurzame en kwalitatieve revitalisering.

  1. Actieve en continue ondersteuning door de Stad. De uitgangspunten van deze studie moeten gekend zijn en ondersteund worden door alle stadsdiensten. De lopende en komende projecten en dossiers van Zeebrugge worden permanent gemonitord, afgetoetst en behandeld volgens de principes van deze toekomstvisie.

  2. Planologische en stedenbouwkundige acties. Sommige cruciale plekken vergen een aanpassing van het huidig planologisch kader. Een belangrijke taak van de Stad bestaat uit de opmaak van de nodige RUP’s of, indien de Stad niet bevoegd is, overleg plegen met hogere overheden.

  3. Naar een andere investeringslogica. Budgetten vrijmaken om investeringen te doen waar die nodig zijn. Beleidskeuzes moeten de prioriteiten bepalen.

  4. Heraanleg en goed onderhoud van openbaar domein. In Zeebrugge is het onderhoud en beheer van veel infrastructuur in handen van andere overheden. Er is nood aan een duidelijk en transparant overzicht welke instantie instaat voor de verschillende types onderhoud.

  5. Inzetten op verkeersveiligheid en comfortabele fietsverbindingen. Verkeersveiligheid in Zeebrugge is en blijft een prioriteit. Via de ontwikkeling van een veilig en comfortabel fietsnetwerk kan een belangrijke impuls worden gegeven aan het gebruik van de fiets in en om de haven. Ook de scheiding van zwaar en doorgaand verkeer is belangrijk.

  6. Naar een structurele oplossing voor de vrachtwagens. Los van de tijdelijke omheinde truckparking ter hoogte van de Loodswezenstraat, moet er een kwalitatieve definitieve oplossing worden gerealiseerd voor parkeerplaatsen- en faciliteiten voor vrachtwagenchauffeurs.

  7. Communicatie en inspraak. De nadruk in de studie ligt op leefbaarheid en dus op mensen. Daarom zetten we nu een uitgebreid traject op om iedereen te informeren en te betrekken. Er komen diverse infomomenten en een publicatie waarin de studie bevattelijk wordt voorgesteld. Vervolgens wordt samen met de bevolking en andere betrokkenen aan de slag gegaan met enkele cruciale plekken en het publieke raamwerk.

  8. Ondersteunen van de lokale handel. Het is noodzakelijk dat er, al dan niet tijdelijke, initiatieven worden genomen om handels- en horecazaken aan te trekken en te ondersteunen.

  9. Een aantrekkelijk evenementenbeleid het hele jaar door. Momenteel vinden er al een aantal evenementen plaats, vooral in de Strandwijk. Streefdoel is om dit uit te breiden, ook naar het volledige grondgebied van Zeebrugge.

  10.Een parkeerbeleid op maat van Zeebrugge. Het omgaan met parkeerplaatsen moet deel uitmaken van een parkeeronderzoek.


  16-10-2017, 21:41 geschreven door tlissewegenartje  


  13-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAID OF VALOUR OBSTACLE RUN


  Beste Zeebruggenaars,

  Wij als bestuur van Raid of Valour obstacle run zijn op zoek naar sportieve enthousiastelingen die graag willen positief meedenken naar een evnetuele volgende editie. Onze eerste editie is met veel lof ontvangen geweest bij de 468 lopers en we zouden dan ook zeer graag de lijn doortrekken en daarbij de lat nog wat hoger leggen.
  Onze doelen om een kwalificatie wedstrijd te worden voor zowel een europees als wereldkampioenschap staat nog steeds op de "bucket"-list. Ook om een even professionele organisatie als dit jaar te kunnen blijven neerzeten.
  De editie van dit jaar is volledig gedragen geweest door 2 personen. Dit is voor dergelijke organisatie een hele onderneming.
  Heb jij zin om actief te helpen meedenken en meehelpen aan de enige echte west vlaamse obstacle run en zo dit evenement te helpen groeien tot iets waar Zeebrugge trots op kan zijn. U kan altijd mij contacteren via facebook of via mail naar info@raidofvalour.be

  Alvast bedankt
  Gert-Jan Vanneste
  Voorzitter vzw dOCRs

  13-10-2017, 12:42 geschreven door tlissewegenartje  


  12-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALLOWEENNIEUWS


  beste kleine en grote halloweenertjes,

  De Eiensluisstraat begint stilletjes aan vorm te krijgen en te veranderen in de heksenstraat. De inschrijvingen lopen als een treintje binnen en nu al zien we regelmatig mensen genieten van de reeds mooie versierde voortuintjes. En het zal alleen maar beteren! Ook de snoepjes zijn al geteld en verdeeld!

  MAAR.....dit berichtje is eigenlijk een vraag naar jullie toe. Een vraag dus geen verplichting! Graag zouden we vragen aan de mensen met de iets oudere kindjes die later naar bed mogen dan de allerkleinsten om hier wat rekening mee te houden en iets later te komen op de avond. Dit met de reden dat zo de allerkleinsten toch nog op een mooi uur hun bedje inkunnen. Net zoals de vorige editie worden de kinderen in groepjes van 5-10 de straat ingestuurd na het horen van het verhaal, en als iedereen daar stipt om 18h staat dan zal dat 1 lange wachtfile veroorzaken. De groepjes worden doorlopend tot 21H30 op pad gestuurd en er is MEER DAN GENOEG zodat alle kinderen evenveel krijgen, zelfs die kinderen die het laatste op pad gaan. Maar dit is natuurlijk enkel een verzoek. Past het enkel om 18H dan zijn jullie dan ook al meer dan welkom!

  Jullie kleintjes nog niet ingeschreven?? zorg dat ze HET evenement van Halloween in de nabijheid niet missen, want wij zijn de enigen die echt trick or treaten zoals het hoort! De kleintjes mogen ook weer dit jaar op 31oktober van deur tot deur aanbellen in de Eiensluisstraat en ontvangen overal wat lekkers, en dit alles terwijl ze een fantastisch verhaal beleven in een betoverend kader!!

  De inschrijvingen worden gezien als volledig en finaal wanneer U 2euro per kind stort op het rekeningnr van onze vereniging ;
  BE72 7360 2132 5516 ofwel mag U een gesloten omslag met het inschrijvingsgeld in de brievenbus bij de Eiensluisstraat nr 30 te Zeebrugge deponeren.
  HEEL BELANGRIJK : zet in de vermelding van het bankoverschrift of op de omslag de naam & familienaam VAN IEDER KIND die deelneemt!

  be afraid,
  halloween is comming!

  12-10-2017, 21:25 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELEN MET D'OUDE STOASIE
  Volgende maandag  16 oktober 2017, wandelen we de "Duinenwandeling" 

  samenkomst aan de tramhalte van Wenduine centrum om 9.30 uur , we wandelen via dijk en de duinen naar Blankenberge , waar wij een sanitaire  stop voorzien aan het "staketsel", de afsluitdijk rond de jachthaven is niet toegankelijk , maar via een alternatieve route wandelen we naar Blankenberge ( halte de markt). 
  we hadden jullie er graag bij, indien mogelijk graag een seintje vooraf.

  Groeten,
  Willy, Romain, Jaqueline, Annemie, Anitin, Kimberly

  12-10-2017, 21:13 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG VAN DE CHRONISCHE ZIEKEN


  Op dinsdag 10 oktober 2017 had in zaal Albatros de dag van de Chronische Zieken plaats.
   
  De dag werd ingezet met een bezinning ,vervolgt met een aperitief en een bordje met  lekkere hapjes , en een warme hoofdmaaltijd ,nadien was er een verwenbordje met minigebakjes tot de buikjes rond waren.
  Er is ook ieder jaar een huldiging van een verdienstelijk lid ,dit jaar was het de beurt aan Greta Ramon .
  Nadien was er muziek met het trio Jan Wuytens waar de zaal uit zijn dak ging van de prachtige muziek.
  Natuurlijk mocht de tombola niet ontbreken met prachtige prijzen.
  Een dag om niet te vergeten ,geniet van de foto s door Paula Ceulenaere.........KLIK HIER ofwel HIER!

  12-10-2017, 21:12 geschreven door tlissewegenartje  


  05-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INITIATIE KROLF


  *************************

  05-10-2017, 21:05 geschreven door tlissewegenartje  


  01-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEESTCOMITE' ZEEBRUGGE STELT VOOR: 'DE MUGGE VAN BRUGGE'


  **********************

  01-10-2017, 21:45 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIMBERLY DE NIEUWE CENTRUMVERANTWOORDELIJKE VAN D'OUDE STOASIE


  Ik ben Kimberly en ik ben de nieuwe centrumverantwoordelijke van d’Oude Stoasie.
  Jullie kunnen iedere dag bij mij terecht met vragen, opmerkingen of leuke voorstellen van 08u30 tot 17u. of op nr 050/55 01 31.
  Ik kijk er naar uit om jullie beter te leren kennen en om samen leuke dagen tegemoet te gaan.

  01-10-2017, 21:44 geschreven door tlissewegenartje  


  29-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEESTMAALTIJD EN DANSNAMIDDAG BIJ S-PLUS ZEEBRUGGE


  Op 28 september2017 heeft S-Plus Zeebrugge hun jaarlijkse feestmaaltijd gehad waar zij tevens hun 80 jarige gevierd hebben .Het was een hele gezellige namiddag in zaal Albatros met lekker eten, heel goede muziek en een mooie tombola.
  De 80 jarigen waren: Mevrouw Vervaecke Bernadette en Mevrouw Van Kerschaever Liliane.


  Viering van de 80 jarigen met in het midden Mvr Van Kerschaever Liliane , Mvr Vervaecke Bernadette
  Links : Marcel Vlaminck ( Penningmeester ) Elisabeth De Brucker (Voorzitster ) Rechts : Marcel Bens (Ondervoorzitter , Secretaris ) 

  Enkele mooie momentopnames door Paula Ceulenaere...........KLIK HIER ofwel..........HIER!

  29-09-2017, 23:03 geschreven door tlissewegenartje  


  23-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SASKIA COLPAERT VOOR DE TWEEDE MAAL WIJKBURGEMEESTER
  Carnavalgroep 'de Sjiekstjes' organiseerden afgelopen zaterdag 23 september hun 2de wijkfeest in en rond zaal Albatros. Op het programma stond er een 'pop-up, rommel en sfeermarkt'. Later in de avond was er een optreden van de coverband 'Tunes Borrowed' met aansluitend nog een 'foute party'.
  Rond de middag kon er ook terug een 'Wijkburgemeester' gekozen worden waarbij de titel voor de 2de maal  naar 'Saskia Colpaert' ging voor 'Philip Savels' die eerste schepen werd.

  23-09-2017, 21:49 geschreven door tlissewegenartje  


  20-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSSELFESTIJN BIJ OKRA


  Okra-Zeebrugge organiseerde afgelopen dinsdag 19 september een 'mosselfestijn' voorgegaan door een aperitief met hapjes. Wie geen mosselen luste kon genieten van stoverij met frietjes. Nadien mocht iedereen nog genieten van koffie met taart en een tombola met mooie prijzen. Gilbert Hillewaert zorgde voor de muzikale animatie.
  Het bestuur van Okra en pastoor Fernand hadden nog een verassing voor Van Kerschaver Liliane en Laseure Julienne, ze kregen elk een geschenk aangeboden voor hun 80ste verjaardag.

  Enkele momentopnames................KLIK HIER ofwel HIER!

  20-09-2017, 11:45 geschreven door tlissewegenartje  


  19-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALLOWEEN IN ZEEBRUGGE


  Dames, heren, en allerkleinste Halloweenfans!

  HET IS ZOVER, de inschrijvingen kunnen beginnen voor het Halloween evenement te Zeebrugge op dinsdag 31oktober!!!! Wat moet jullie hiervoor doen? De inschrijving PER kind kost U 2euro.
  Hiervoor krijgen ze een avond vol magie, sfeer en een grote zak met lekkers om mee naar huis te nemen.

  De inschrijvingen worden gezien als volledig en finaal wanneer je 2 euro per kind stort op het rekeningnr van onze vereniging :
  BE72 7360 2132 5516
  Ofwel mag U een gesloten omslag met het inschrijvingsgeld in de brievenbus bij de Eiensluisstraat nr 30 te Zeebrugge deponeren.

  HEEL BELANGRIJK : zet in de vermelding van het bankoverschrift of op de omslag de naam & familienaam VAN IEDER KIND die deelneemt, want dit jaar vallen er ook 2 leuke extra prijzen te winnen! De namen van de ouders is dus niet belangrijk.

  De plaatsen zijn ook dit jaar weer beperkt dus probeer u liever wat vroeger in te schrijven dan later, want hoe jammer zouden de kindjes het niet vinden mochten ze vernemen dat al hun vriendjes gaan trick or treaten, maar zij er niet bij konden zijn.

  19-09-2017, 23:34 geschreven door tlissewegenartje  


  18-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE OELIEBOELIES ORGANISEREN EEN MOSSELFESTIJN


  **********************

  18-09-2017, 17:36 geschreven door tlissewegenartje  


  16-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARNAVALGROEP DE SIEKSTJES ORGANISEREN EEN FEESTELIJKE ZATERDAG


  *****************************

  16-09-2017, 21:32 geschreven door tlissewegenartje  


  15-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS ZEEBRUGGE VIERDE ZIJN KOERSBALKAMPIOENEN


  Op donderdag 14 september 2017 werd er terug koersbal, kaart, rummikub gespeeld en kon men ook van een koffie met een lekkere pannenkoek of pintje genieten alsook  een gezellig  babbeltje doen. Ook was er terug een tombola met mooie prijzen. Tevens werden in aanwezigheid van schepen Dolores David de koersbalkampioenen gevierd.

  Bij de dames waren dit:
  1ste plaats: Gonzales Katleen met 362 punten
  2de plaats: Van Gompelaere Monique met 295 punten
  3de plaats: De Ruyter Rachel met 236 punten

  Bij de Heren:
  1ste plaats: Desmedt Freddy met 281 punten
  2de plaats: Vlaeminck Marcel met 272 punten
  3de plaats: Maenhoudt Lucien met 262 punten


  Ook werd de jarige Mevrouw Vansteenlandt Rosa in de bloemetjes gezet!

  Enkele sfeerbeelden............KLIK HIER ofwel HIER!

  15-09-2017, 22:39 geschreven door tlissewegenartje  


  05-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEMMA-ZEEBRUGGE ORGANISEERT 'DRUMS ALIVE'


  Afgelopen dinsdag(5/9) organiseerde 'Femma-Zeebrugge' een vrolijke workout met name: "Drums Alive", in de St.Donaaskerk waarbij jong en oud aan deelnamen. Bij Drums Alive doet men aan groepsfitness waarbij je op het ritme van muziek allerlei pasjes uitoefent en intussen met drumsticks op een zitbal trommelt. Naarmate de workshop vordert, wordt de intensiteit en de snelheid van de oefeningen opgevoerd. Zo worden er heel wat calorieën verbrand, oefen je de spieren en verbeter je de coördinatie tussen ogen, armen en benen.
  Dat de dames genoten hebben van deze leuke en sportieve workout kun je bekijken op de foto's. KLIK HIER of HIER!

  05-09-2017, 22:27 geschreven door tlissewegenartje  


  31-08-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRAKERSFEEST ALS AFSLUITER VAN ZEEBRUGGE KERMIS


  Zoals ieder jaar is er naar aanleiding van Zeebrugge kermis het jaarlijks krakersfeest.
   
  100 welgezinde mensen genoten van een heerlijke koffienamiddag in zaal Albatros met gebak - een babbeltje - een natje en een droogje , daarna was er tombola ,een broodmaaltijd en natuurlijk een gratis drankje ter gelegenheid van Zeebrugge kermis ,aangeboden door de voorzitter van het feestcomité Michel Monbaliu en zijn bestuur.

  Enkele sfeerbeelden door Paula Ceulenaere..........KLIK HIER!

  31-08-2017, 21:43 geschreven door tlissewegenartje  


  Foto

  Foto

  Dropbox

  Foto's of een artikel doorsturen naar mij.....geen probleem! KLIK op onderstaande knop!


  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per week
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 31/10-06/11 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 29/11-05/12 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010

  Blog als favoriet !

  Startpagina !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!