Zeebrugge informatief
Foto

Foto

Inhoud blog
 • OPWAARDERING VOOR KIELBANKSTRAAT DOOR NIEUW WOONPROJECT
 • VIERING 5 JAAR BUURTSPORT
 • AMUZEE START MET ZON EN ZEE NAMIDDAG
 • SCHOOLFEEST EN OPENDEURDAGEN IN DE SCHOLEN
 • HET WEEKEND VAN ST.GEORGE'S DAY

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Zoeken in blog


  Foto


  Image and video hosting by TinyPic
  25-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPWAARDERING VOOR KIELBANKSTRAAT DOOR NIEUW WOONPROJECT

  Opwaardering voor Kielbankstraat door nieuw woonproject


  Aan de Kielbankstraat te Zeebrugge zal binnenkort een nieuw woonproject kunnen gerealiseerd worden. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) verleende zonet de stedenbouwkundige vergunning. Dit is een zeer groot project waarbij het potentieel aan wooneenheden van het sociaal verhuurkantoor van het OCMW meteen een stuk groter wordt.
  Het project is gelegen in Zeebrugge op een perceel dat de Kustlaan via de Kielbankstraat met de Werfkaai verbindt. “De site is momenteel volledig volgebouwd maar alle gebouwen op de site zullen worden afgebroken in functie van de bouw van dit nieuw woonproject,” vertelt Demon. “Er zal plaats geboden worden aan 54 woonentiteiten in een project dat in 3 fases zal worden gebouwd. De eerste 2 fases (hoek Kustlaan – Kielbankstraat) bevatten 41 bescheiden woonentiteiten waarvoor een verhuurovereenkomst voor de komende 30 jaar werd afgesloten met het OCMW. De overige 13 appartementen bevinden zich op de hoek van de Kielbankstraat met de Werfkaai en zijn ruimer. “  Franky Demon wil ook verdere mogelijke investeerders warm maken om te gaan investeren in dergelijke projecten, waarbij een overeenkomst met een sociaal verhuurkantoor wordt afgesloten.
  De voortuin aan de zijde van de Kielbankstraat (openbaar domein in eigendom van afdeling Kust) met een breedte van 6 m en de binnentuin met een oppervlakte van ongeveer 530 m² worden als groenzone ingericht. De groenaanleg omvat de aanplant van 17 hoogstammige bomen, de aanleg van wandelpaden en een half-ondergrondse fietsenstalling. De half-ondergrondse parkeergarage, waarin 37  parkeerplaatsen voorzien worden, bevindt zich gedeeltelijk onder de binnentuinzone. De ‘voortuinzone’ van het project zal een breedte hebben van ongeveer 6m en kan worden ingericht als een groene doorgang voor fietsers en wandelaars waar ook een aantal zitbanken kunnen geplaatst worden.
  De Kustlaan is een belangrijke hoofdverkeersas binnen Zeebrugge en vormt een verbindingsas tussen de kuststeden. De bouwplaats en de omgeving van de vissershaven zijn momenteel sterk in evolutie in functie van de bouw van appartementen en tweede verblijven. De bouwplaats bevindt zich op een hoek die 3 straten met elkaar verbindt; de Kustlaan, de Kielbankstraat en de Werfkaai. Allen hebben ze hun eigen karakter. De Kustlaan is een belangrijke invalsweg die vanuit Blankenberge vertrekt en richting Knokke overloopt in de Elizabethlaan.
  Schepen Franky Demon : “De Kielbankstraat is een kleine straat met weinig karakter die geflankeerd wordt met loodsen met grote inrijpoorten. Met de nieuwe invulling door het project zal de straat een kwalitatiever karakter krijgen.”
  De Kielbankstraat heeft op vandaag een breed monotoon straatprofiel en is door de aanwezige loodsen langs beide zijden van de straat weinig karaktervol. Het voormalig restaurant op de hoek staat al enige tijd leeg, het geheel heeft een weinig aangename indruk daar waar het, bij het inrijden van Kustlaan, het startpunt zou moeten zijn van een aangename woon/werk zone met zicht op de haven. De aanwezigheid van een woonfunctie zal hier een grote meerwaarde zijn. Alle aansluitende en omliggende bebouwing vanaf deze kant van de Kielbankstraat zijn woongebouwen waar handel, horeca en kantoren ook toegelaten wordt. De zone aan de overzijde van de Kielbankstraat heeft als hoofdbestemming havengebonden nijverheid.
  In het kader van de bescherming van Zeebrugge tegen de 1000-jarige storm, is er een plan in opmaak voor de plaatsing van een keermuur. 
  Franky Demon : “Een belangrijk gegeven in deze omgeving is eveneens dat in een latere fase (in de komende jaren) in de Kielbankstraat, de keermuur voor de 1000-jarige storm, zal worden gebouwd die de woongebouwen voor een eventuele overstroming moet behoeden. De keermuur die voorzien wordt als stormvloedkering zal worden geïntegreerd in het project. De keermuur zou ter hoogte van de Kielbankstraat een hoogte hebben van ongeveer 120cm en moet de woongebouwen rondom de haven beschermen tegen overstromingen. De heraanleg van de straat zal de leefkwaliteit ten goede komen, en vooral ook een aangename verbinding maken met de Werfkaai. Dit zal tot gevolg hebben dat de leefkwaliteit, de veiligheid en de betrokkenheid van de woonentiteiten met de straat kwalitatief zal toenemen. De Kielbankstraat krijgt hierdoor een veel aangenamer karakter die past bij een woonstraat die toegang biedt tot een jachthaven.”

  Franky Demon - schepen van ruimtelijke ordening, huisvesting, jeugd en Brugge Studentenstad

  25-04-2015, 01:10 geschreven door tlissewegenartje  


  24-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIERING 5 JAAR BUURTSPORT


  Van 20 tot 24 april vierde Buurtsport zijn 5-jarig bestaan met een heuse feestweek. Ze maakten een toer door de verschillende Brugse wijken met een tentoonstelling en een sportevenement. Op vrijdag 24 april was het de beurt aan Zeebrugge waar een heus feestprogramma doorging op de markt met een sportevenement: 'Sumoworstelen, springkasteel, golfen, pannavoetbal, gekke fietsen, boogschiten, enz....!' Tevens kon men genieten van een interactieve tentoonstelling over 5 jaar Buurtsport en genieten van een drankje en een hapje.


  Ook het team van het Buurtcentrum van Zeebrugge (stationsgebouw Zeebrugge Dorp) tekende present op de Markt. Het centrum stelde  het dienstenpakket van de dienst logistieke Hulp voor en lanceerde voor het buurtcentrum enkele oproepen voor (gepensioneerde) leerkrachten om de taal- en sportcursussen in het Zeebrugse buurtcentrum te begeleiden. Voor De Minder Mobielen Centrale (MMC) gaat het centrum verder op zoek naar chauffeurs om te rijden voor mensen die niet zo mobiel zijn. Meer info: 050 55 01 31.

  Enkele sfeerbeelden........KLIK HIER!

  24-04-2015, 22:46 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMUZEE START MET ZON EN ZEE NAMIDDAG


  Om ‘Amuzee’: de veertiendaagse happening in het buurtcentrum d'Oude Stoasie', op gang te trekken organiseerde het centrum een ‘Zon en Zee’-namiddag. Het zonneterras werd uitgezet, de parasols opengeklapt en feestelijke dessertbordjes met boules de berlins, zeevruchten, een advocaatje en een ijsje werden geserveerd. Het geheel werd omkaderd met een quiz waarin gepeild werd naar de kennis over de zee. Meer info over de activiteiten: 050 55 01 31.

  DE PRIJSWINNAARS VAN DE QUIZ:  24-04-2015, 21:58 geschreven door tlissewegenartje  


  20-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHOOLFEEST EN OPENDEURDAGEN IN DE SCHOLEN  *********************

  20-04-2015, 00:24 geschreven door tlissewegenartje  


  19-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WEEKEND VAN ST.GEORGE'S DAY


  Afgelopen weekend werd voor de 97ste maal 'St.Geor's Day', de zeeslag van Zeebrugge(1918) herdacht. Zaterdag om 11u ging de plechtigheid aan het monument aan de zeedijk door in aanwezigheid van Burgerlijke en Militaire vertegenwoordigers. Dit jaar werd de optocht begeleid door de Koninklijke fanfare van de luchtmacht.
  Bekijk enkele sfeerbeelden......KLIK HIER!

  VOORSTELLING BOEK 'NOEM ONS GEEN HELDEN'


  Dezelfde dag s'avonds werd het boek 'Noem ons geen helden' van de Brugse schrijver Marc Wildemeersch' voorgesteld in het Gemeenschapshuis. Verschillende prominenten waren daarbij uitgenodigd en waren vol lof over heruitgegeven boek. 'Noem ons geen helden' gaat enerzijds over een liefdesaffaire tijdens de eerste wereldoorlog en anderzijds de spectaculaire zeeraid op Zeebrugge, Saint George's Day genoemd. Deze Britse aanval wordt nog elk jaar herdacht in Zeebrugge en Dover. Noem ons geen helden is een grondig bewerkte versie van de editie van 1995, uitgebracht door uitgeverij 'Zorro'. Enkele sfeerbeelden............KLIK HIER!

  St.GEORGE'S DAY OP ZONDAG


  De zondag werd gestart met een Oecumenische dienst in de Sint-Donaaskerk, opgeluisterd door de Koninklijke Scouts Harmonie St.-Leo. Daarna ging het naar het Militair kerkhof voor de bloemenhulde aan de overleden soldaten. Vervolgens was er een optocht naar het Admiraal Keyesplein waar een korte plechtigheid gehouden werd. Dan ging het richting Gemeenschapshuis waar er enkele toespraken gehouden werden, gevolgd door de prijsuitreiking van de schoolwedstrijd bij de Vrijebasisschool Roezemoes.


  Bicente Ducolombier hadde eerste prijs met 18 punten gevolgd door
  Zjofia Vantorre en Niels Behaert met elk 17 punen. Ze werden bedacht
  met heel wat boeken en een leuke herinnering.


  Natuurlijk mocht de gebruikelijke receptie niet ontbreken met een
  hapje en drankje gevolgd door de lunch voor de genodigden in
  zaal Albatros. Bekijk de sfeerbeelden.......KLIK HIER!


  Bekijk nog enkele momentopnames door Paula Ceulenaere
  van de lunch en het afscheid van de Engelse vrienden...KLIK HIER!

  19-04-2015, 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  17-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUURTCENTRUM ZEEBRUGGE STILT CREAKRIEBELS


  BUURTCENTRUM ZEEBRUGGE STILT CREA-KRIEBELS

  Maandelijks komen de dames van de creaclub samen om onder leiding van Karola iets moois te creëren. Tijdens de maand april werkten ze rond recyclagemateriaal en maakten hiervan een appel met kranten. Om de huiselijke interieurs op te vrolijken maken ze op vrijdagen 8 en 15 mei om 14 u. een eigentijdse bloemendecoratiestuk.  Inschrijven kan tot een week op voorhand in het buurtcentrum. De kostprijs bedraagt 7,5 euro per namiddag. Meer info: 050/55.01.31, Venetiëstraat 1 (oud stationsgebouw Zeebrugge Dorp).

  17-04-2015, 21:42 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUURTSPORT ACTIEFPLUS DARTSTORNOOI


  Met 18 waren we ze afgelopen donderdagmiddag 16 april present op het Buurtsport Actiefplus dartstornooi die doorging in het Gemeenschapshuis. Er werd geteld en gediscussieerd, in de roos maar ook ernaast gegooid. Na het spel werder nog genoten van een hapje en een drankje. 

  17-04-2015, 21:42 geschreven door tlissewegenartje  


  16-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KORT NIEUWS


  uitslag van de kaarting van vrijdag 10 april 2015

  1.Danny Janssens-Marc Vandecasteele
  2.Anja Vanderjeugd-André Desmidt
  3.Annie Buysse-Armand Baetens
  4.Jacques Depoorter-Jan Couwyzer
  5.Rita Schram-Thierry Catteeuw
  6.Jozef Dournez-Dirk Moens
   
  Volgende kaarting vrijdag 24 april om 20u30.  10de SNEUKELFIETSTOCHT ROEZEMOES


  10de sneukelfietstocht Roezemoes Zeebrugge 
  maandag 25 mei om 13:00

  AANVANG : tussen 13 en 13.30

  Deelname : 12 euro per persoon

  Start in de Roezemoesschool in de Zusterstraat 9, Zeebrugge

  Voor de 10de maal in evenveel jaar organiseert de ouderraad van de roezemoesschool opnieuw hun sneukelfietstocht. Het concept is simpel. Een mooie fietsroute loodst u door de polders langs steegjes, wegjes, brugjes doorheen een leuke omgeving. Langs het traject wordt op regelmatige basis eens halt gehouden om te sneukelen. Een warme hap, iets voor de zoete mondjes, een alcoholisch drankje, iets uit eigen streek of een specialiteit uit andere streken het kan je allemaal voorgeschoteld worden. Wat het zal worden blijft een verrassing net zoals de fietsroute. 

  Tijdens de vorige edities mochten we maar liefst meer dan 320 fietsers verwelkomen. Waarom zou u er eens niet bij zijn. Het zal ongetwijfeld weer die gezellige fietstocht zijn met familie of vrienden waar nadien nog even zal worden over nagepraat. Deelnemen kost 12 euro per persoon. Dit zowel voor kinderen als volwassenen. Toch dient u het aantal kinderen en volwassenen mee te delen daar de jongsten aangepaste sneukelingen kunnen ontvangen.
  Inscrijven kan tot en met 19 mei bij Roezemoes school (050/54.50.96) of iemand van de organisatie :
  Florence Hazaer Rouaanstraat 32 
  Nina Mus Doornweg 25 Zwankendamme
  Vanessa Boone Polderlaan 48 Blankenberge

  Kaarting T.V.V. Kandidaat Prins West-Vlaanderen 'Marcus'


  Kaarting T.V.V. Kandidaat Prins West-Vlaanderen 'Marcus Rogiest' in 'café London' te Knokke-Heist op vrijdag 17 april van 18h tot 23h59,zaterdag 18 april van 14h tot 23h,zondag 19 april van 10h tot 16,seriekaarting, inleg 3 euro per persoon,prijzen zijn pakje ambachtelijke gerookte zalm of een emmertje haring

  16-04-2015, 23:17 geschreven door tlissewegenartje  


  14-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEBRUGGE CENTRAAL TIJDENS AMUZEE
  Zeebrugge Centraal tijdens Amuzee
  Veertiendaagse van het Buurtcentrum


  Het buurtcentrum van Zeebrugge dat in het oud stationsgebouw van Zeebrugge Dorp is gehuisvest (Venetiëstraat 1, 8380 Brugge) pakt eind april uit met een gevarieerd activiteitenprogramma in het kader van Week van De Zee. Onder de noemer “Amuzee” wordt het centrum ‘overspoeld door een golf van activiteiten’.  

  Het centrum wordt tijdens de veertiendaagse Amuzee in een zee-en strandsfeer ondergedompeld. Kinderen van Roezemoes maakten allerlei creawerkjes die de muren van het centrum zullen sieren.  Gratis toegang.  Deze gratis expo kreeg de benaming: het BAS (Buurtcentrum Aan het Spoor).
   
  In een stijlworkshop op woensdag 6 mei om 14 u. krijgen deelnemers allerlei make-uptechnieken, stijltips en opmaaktrucs aangereikt.  Inschrijven kan t.e.m. 4 mei aan de prijs van 3 euro.

  Tijdens een Digitale Dinsdag op dinsdag 28 april om 10 uur worden de mogelijkheden van het digitaal platform Cubigo op de iPad geïllustreerd. Inschrijven kan t.e.m. 27 april. Deelnemen is gratis.

  Omdat het week van de Zee is wordt de koksmuts opgezet en de keukenschort voorgebonden in het kookatelier. Samen wordt op dinsdag 5 mei om 19 uur een overheerlijke bouilllabaisse gekokereld. 
  Voor de prijs van 12 euro wordt er onder professionele begeleiding gekookt en gesmuld bij een passend glas wijn. Inschrijven kan t.e.m 29 april.

  Ook diegene met groene vingers komen in het centrum aan hun trekken. Tijdens een voordracht door Natuurpuntgids Roland Hooghuys gaat het over strandbegroeiing en aanspoelsels, 
  daarna worden interessante seizoen tuintips gegeven door vzw Tuinhier.  Op dinsdag 28 april om 14 uur gaan de tuinklussers van start. Inschrijven kan t.e.m. 27 april. De prijs bedraagt 1 euro, koffie inbegrepen.

  In het naai- en herstelatelier kun je ook op dinsdag 28 april vanaf 14 uur je kledij laten herstellen of krijg je tips aangereikt om zelf met naald en draad aan de slag te gaan. Inschrijven kan t.e.m. 27 april aan de prijs van 1 euro, koffie inbegrepen.

  Op donderdag 30 april trekt het centrum om 14 uur naar Sincfala te Knokke-Heist. Tijdens de expo wordt het harde dagelijkse leven van de vissers en hun familie en 2000 jaar Zwinstreek aangetoond. 
  Inschrijven kan t.e.m. 23 april - 6,50 euro.

  Ook de tearoomnamiddagen zijn steeds een schot in de roos. Op woensdag 22 april is er de Sint-Georgesday. Tijdens deze namiddag wordt een Engels verwenbordje met koffie geserveerd. De prijs bedraagt 3 euro voor koffie, inschrijven kan tot en met 20 april.

  Op vrijdag 24 april wordt een ‘Amuzee’-verwenbordje geserveerd. De prijs voor al dit lekkers bedraagt 3 euro.  Inschrijven kan tot en met 20 april.

  Hoogtepunt van het ‘Amuzee’-evenement wordt ongetwijfeld de ‘Dag Van De Aangespoelden’. De stoere zeebonken van de bekende groep ‘4 Beaufort’ brengen op woensdag 29 april om 14 uur een keur aan zeemansliederen. Ambiance troef. Daarna wordt nog een lekker vishapje in een viskraampje aangeboden. Zeebruggenaars die sedert 2014 in Zeebrugge zijn komen wonen krijgen bovendien, op vertoon van een brief, nog een gratis hapje aangeboden. De prijs bedraagt 6 euro. Inschrijven kan t.e.m. 24 april.

  Op vrijdag 24 april worden de diensten van de dienst Logistieke hulp tussen 16 en 20 uur voorgesteld op het Zeebrugse Marktplein. De dienst bereikt jaarlijks zo’n 100 cliënten. Een klus- en schoonmaakploeg staat paraat. In het buurtcentrum worden verder nog andere diensten aangeboden zoals een boodschappendienst, een maaltijdservice, pedicure, …  Het buurtcentrum heeft ook plannen om een Minder Mobielen Centrale op te starten. Geïnteresseerde chauffeurs mogen steeds contact opnemen met 050/55 01 31. Daarnaast programmeert het centrum wekelijks tal van activiteiten. Gepensioneerde lesgevers uit de regio mogen steeds contact opnemen als ze een taal- of andere cursus willen begeleiden. Meer info: 050/55.01.31. Inschrijven kan in het Buurtcentrum, Venetiëstraat 1, Zeebrugge.


  EN VERDER........


  De medewerkers van het buurtcentrum d'Oude Stoasie

  14-04-2015, 12:54 geschreven door tlissewegenartje  


  09-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAASFEEST ZIEKENZORG ZEEBRUGGE


  Ook bij Ziekenzorg vieren ze elk jaar opnieuw Pasen.

  Op Paasmaandag genoten ze met 145 personen van koffie en gebak in zaal Albatros.  Later op de middag kwam ook de paashaas nog langs met hesp en kaas en een leuke tombola. Jan Wuytens zorgde ondertussen voor de passende muziek op de dansvloer.
  Geniet van de foto s door Paula Ceulenaere......KLIK HIER!

  09-04-2015, 21:10 geschreven door tlissewegenartje  


  06-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAASEIEREN RAPEN TE ZEEBRUGGE


  Afgelopen weekend konden de kinderen hun hartje ophalen met het zoeken naar paaseitjes. Afgelopen zaterdag organiseerde het Feestcomité een paaseierenraap in de tuin van de pastoor langs de Heiststraat. Het was de paashaas die de start gaf waarna de kinderen zoveel mogelijk paaseitjes zochten in de tuin. Zelfs de pastoor ging zoeken in zijn kippenhok die daar alleen gewone eieren vond.
  Enkele momentopnamen......KLIK HIER!


  De zondag was het dan eitjes zoeken op het strand, georganiseerd door de handelsgebuurtekring van Zeebrugge-bad. De kinderen en hun familie werden er verwelkomd door 2 paashaasjes die de kindjes reeds trakteerden met kleine chocolade-eitjes. Daarna werd het startsein gegeven voor de zoektocht in het zand. Ook konden de kinderen nog genieten van 2 springkastelen en een schminkstand.
  Enkele momentopnamen......KLIK HIER!

  06-04-2015, 00:17 geschreven door tlissewegenartje  


  05-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET ABC VAN DE STRANDCABINE VOOR ZEEBRUGGE


  Het ABC van de Strandcabine

  Dit is een folder met do’s en dont’s voor deze tijdelijke strandhuisjes op het strand van Zeebrugge.
  Grotendeels om het één en ander weer in rechte banen te leiden.  
  Zo gebeurt het vaak dat in een onbewaakt moment, vergunninghouders hun cabine in en rij bijplaatsen of ze zetten hem in de verkeerde rij.

  Staat de cabine er al, dan is het moeilijk om hem nog te laten verplaatsen. 
  Staat hij in de verkeerde rij, dan ontstaat een windgat waarvan niet zeker is dat hij opgevuld kan worden door een andere cabines een ander formaat zouden kunnen hebben.
  Toezicht houden op het plaatsen van de cabines is bijna niet te doen omdat heel wat eigenaars dat buiten de kantooruren doen.

  Na een coordinatievergadering met de verschillende diensten werd afgesproken dat bij de vergunning een gepersonaliseerd plannetje zou bezorgd worden zodat duidelijk is waar de cabine moet komen. 
  Er zal wel scherper gecontroleerd worden. De gemeenschapswacht die aanwezig is op de dijk zal foute plaatsingen onmiddellijk doorgeven aan de gemeenteafdeling van Zeebrugge die de vergunninghouder schriftelijk of mondeling zal verwittigen.
  De Groendienst zal zorgen voor een afbakening ter hoogte van het speelplein.

  Alle eigenaars kregen al een brief en deze flyer in de brievenbus. We hopen dat de eigenaars of huurders deze letters van het alfabet goed zullen opvolgen..

  HET ALFABET:

  - Algemeen: Een strandcabine in goede staat siert de kustlijn. De eigenaar dient de strandcabine goed te onderhouden. De strandcabine is uit hout vervaardigd en in het wit geschilderd. De afmetingen zijn maximum 2 * 2 meter en de maximum hoogte is 2,5 meter. Het is aangeraden om geen waardevolle voorwerpen in de strandcabine achter te laten.

  - Badseizoen: Het badseizoen loopt van 1 april tot en met 30 september.

  - Contact: Bij vragen en aanvragen kunt u zich richten tot het Gemeenschapshuis Zeebrugge, Marktplein 10, t 050 79 99 30,
  bevolking.zeebrugge@brugge.be. De vraag om een strandcabine te mogen plaatsen dient jaarlijks vóór 1 februari schriftelijk te worden bezorgd.

  - Honden: Tussen 15 maart en 15 oktober zijn honden verboden op het strand, in de duinen en in de strandcabine.

  - Opstellen: Een strandcabine wordt opgesteld in blokken evenwijdig met de dijk (“in blok”), loodrecht op de zeedijk (“voor blok”). De eerst geplaatste strandcabine staat op de hoek van zijn blok. Vervolgens wordt er aansluitend bijgeplaatst zonder tussenruimten te laten.

  - Plaatsing: De strandcabine moet tussen 1 april en 15 juni worden geplaatst en moet vóór 15 oktober worden verwijderd.

  - Reinheid: Het stadsbestuur vraagt om alle afval in de voorziene vuilnisemmers te deponeren. Zo houden we samen het strand rein en maken we zo het strandverblijf voor iedereen zo aangenaam mogelijk.

  - Sancties: Bij verkeerd opstellen of plaatsen zonder vergunning kunnen er sancties volgen. Strandcabines die geplaatst worden zonder vergunning of die niet in overeenstemming zijn met de politieverordening worden na een mondelinge of schriftelijke verwittiging verwijderd.

  - Tentzeilen: Een tentzeil mag opgezet worden maar mag de doorgang niet belemmeren.

  - Uitkuilen: De eigenaar neemt de nodige voorzorgen om het uitkuilen van het zand onder de strandcabine tegen te gaan.
  Er rest ons alleen nog maar te hopen op een zonovergoten zomer zodat Zeebrugge zijn naam als badstad weer alle eer kan aandoen!

  Martine Matthys en Mieke Hoste
  Schepenen Stad Brugge

  05-04-2015, 22:38 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAASONTBIJT IN BUURTCENTRUM D'OUDE STOASIE


  Op 3 april bracht de Paashaas een bezoekje tijdens het gezellig paasontbijt in het  buurtcentrum van Zeebrugge. Het was er heerlijk smullen van een rijkelijk gevuld en feestelijk versierd buffet. Het ontbijt werd afrond met een hartverwarmend eierlikeurtje.

  05-04-2015, 22:27 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORSTELLING MINDER MOBIELEN CENTRALE


  Tijdens een vrijwilligersreceptie stelde Buurtcentrum Zeebrugge het project van de Minder Mobielen Centrale voor. De Minder Mobielen Centrale (MMC) helpt mensen met verplaatsingsproblemen door betaalbaar en kwalitatief vervoer aan te bieden. De gebruikers zijn ouderen en mensen met een beperkt inkomen die niet mobiel genoeg zijn om zelf of met het openbaar vervoer op hun bestemming (winkel, familie, dokter …) te geraken. Interesse om je te engageren als vrijwilliger, neem dan contact op: 050/55 01 31.

  05-04-2015, 22:21 geschreven door tlissewegenartje  


  30-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KORT NIEUWS


  Hierbij de uitslag van de kaarting van vrijdag 27 maart
   
  1.Maria Sarazijn- Jackie Decruw
  2.Annie Buysse-Frans Vantorre
  3.Daniel Joncheere-Jozef Dournez
  4.Marie-Thérese Maes-Thierry Catteeuw
  5.Rina Monte-André Desmidt
  6.Rita Schram -Michel Monbaliu
  7.Dirk Moens-Jacqeus Depoorter
  8.Marc Vandecasteele-Jackie Vanhulle
   
  Volgende kaarting vrijdag 10 april om 20u30.  PAASEIERENRAAP


  Eli Vandersnickt is Belgisch kampioen Sommelier Junior  Eli Vandersnickt is Belgisch kampioen junior Sommelier 2015 
  geworden. Hij volgt er zijn opleiding aan 'Ter Groene Poorte'
  (Foto's Facebook)

  HMS VINDICTIVE MEMORIAL RUN


  HMS Vindictive Memorial Run

  25 km -10 Miles of 9,5 km

  Parcours van strand , dijk , duinen en bos langs de Belgische kust tussen Zeebrugge en Oostende.
  Open start uit Zeebrugge (25 km) Blankenberge (10 miles) of De Haan 9,5 km tussen 17h00 en 18h00.
  Gezamenlijke aankomst te Oostende.
  Zeer democratische inschrijvingsprijs met functioneel HMS vindictive Kalenji loop T-shirt + decathlon waardebon van 10 euro + 3 bevoorradingsposten + transport van bagage naar aankomst + gratis drankje na aankomst + gratis soep na aankomst inbegrepen.
  Info en inschrijven op www.hmsvindictivememorialrun.com

  30-03-2015, 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRIJSUITREIKING 42ste INTERNATIONALE HENGELWEDSTRIJD 'DE MOLEVISSERS ZEEBRUGGE'


  Afgelopen zondag ging de prijsuitreiking door van de 42ste Internationale Hengelwedstrijd 'De Molevissers Zeebrugge' door in café Rembrand. De hengelwedstrijd ging door op het strand te Wenduine met niet minder dan 145 deelnemers. De Ereprijzen werden overhandigd door Provincieraadslid 'Nick Verwimp'.

  De Ereprijzen:
  - Ereprijs 'Ricks Tackle' aan de overwinnaar: Bonny Redgy (Tarpoen Vissers Wenduine)
  - Ereprijs 'De Zeebaars' aan de eerste Nederlander: Faas Jacko (Cath-it-easy/De Zeebaars NL)
  - Ereprijs 'Eerste Minister Michel' aan de eerste Belgische club: Tarpoen Vissers Wenduine
  - Ereprijs 'Minister Jaqueline Galant' aan de eerste veteraan: Van Santvoort Robert (Tarpoen Vissers Wenduine)
  - Ereprijs 'Minister De Croo' aan de eerste dame: Truus Huyps
  - Ereprijs 'Molevissers+Eria' aan de eerste molevisser: Lierman Joseph
  - Ereprijs 'Molevissers' aan het eerste bijlid: De Smet Peter
  - Ereprijs 'Provincie West-Vlaanderen' + molen, aan de eerste veteraan molevisser: De Bruck Gilbert
  - Ereprijs 'Stad Brugge' aan het eerste team: MV Ultracast België

  De eerste 20 hengelaars in puntenvolgorde:
  Redgy Bonny, De Smet Peter, Devisch Joeri, Melkebeke Freddy, Lierman Joseph, Devisch Geert, Pylyser Philippe, Bolle Raymond, Vansantvoort Robert, Asselman Raymond, Pylyser Maurice, Van Born Freddy, Vannecke Hans, Geerardyn Kurt, De Bruck Gilbert, Coudeville Marc, Faas Jacko, Van De walle Jeroen, De Maere Peter en Vanderelst Pascal.

  ENKELE FOTO'S........KLIK HIER!

  23-03-2015, 12:01 geschreven door tlissewegenartje  


  22-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S-PLUS FIETSKALENDER


  ********************

  22-03-2015, 23:32 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ECOVER HOUDT SCHOONMAAK AAN DE BELGISCHE KUST


  Op zondag 22 maart 2015 pleiten Eneco en 17 Belgische surfclubs voor minder plastic en andere troep door een grote strandschoonmaak. 'Icarus Surfclub Zeebrugge' deed ook mee met deze grandioze actie en hun vrijwilligers verzamelden in een paar uur niet minder dan 320kg afval op het strand van Zeebrugge. 

  Met de Eneco Clean Beach Cup neemt ons land deel aan de opruimactie die Surfrider Foundation Europe voor de 20ste keer wereldwijd organiseert. Vorig jaar haalden 45.000 vrijwilligers in 28 landen meer dan 33.000 vuilniszakken afval van 1500 kilometer strand. De Belgische surfers brachten 1500 vrijwilligers op de been die zes ton afval van 55 kilometer strand ruimden met als doel het afval dat vanuit de zee op het strand terechtkomt, weg te vegen. Ecover herwerkt nadien dit plastic afval in een nieuwe fles voor afwasmiddel. Meer lezen....KLIK HIER!

  22-03-2015, 23:29 geschreven door tlissewegenartje  


  19-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIERING 15 JARIG BESTAAN VAN S-PLUS ZEEBRUGGE


  Viering 15 jarig bestaan S-Plus Zeebrugge op donderdag 19 maart 2015 in zaal Albatros.
   
  120 mensen namen deel aan het feest met lekkere hutsepot of koude schotel,koffie en gebak.Daarna konden ze de beentjes strekken onder de tonen van “Franky’s Music”,en er was ook nog een mooie tombola met prachtige prijzen.
  Een paar mensen werden in de bloemetjes gezet waaronder Roger Decockere en Agnes Mannens voor hun 60 jaar huwelijk. Ook twee jarigen werden gevierd waaronder Carina Vandaele en Aimé Marchand,voor allen een zeer dikke proficiat van het bestuur  S- Plus.
  Voorzitster Elizabeth De Bruckere – Ondervoorzitter Marcel Bens – en  Secretaris Marcel Vlaminck dankten alle aanwezigen en ook alle vrijwilligers die de ganse dag paraat waren om de dag tot een goed einde te brengen.

  Bekijk de foto's van Paula Ceulenaere..........KLIK HIER!

  19-03-2015, 20:51 geschreven door tlissewegenartje  


  17-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDELSGEBUURTEKRING ZEEBRUGGE-BAD ORGANISEERT PAASEIERENRAAP


  Iedereen welkom.
  Zondag 5 april 2015
  Gratis voor alle kindjes tussen 0 en 10 jaar! 
  Op het Zeebrugse strand

  17-03-2015, 23:13 geschreven door tlissewegenartje  


  Foto

  Foto

  Dropbox

  Foto's of een artikel doorsturen naar mij.....geen probleem! KLIK op onderstaande knop!


  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per week
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 31/10-06/11 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 29/11-05/12 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!