Zeebrugge informatief
Foto

Foto

Inhoud blog
 • DERDE WANDEL-SNEUKEL-ZOEKTOCHT 2015
 • DORPSKERMIS WAS SUCCES
 • NIEUW IN HET BUURTCENTRUM
 • ZEEBRUGGE KERMIS
 • TONEEL MET DE SPLENTERS TIJDENS ZEEBRUGGE-KERMIS

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Zoeken in blog


  Foto

  Image and video hosting by TinyPic
  30-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DERDE WANDEL-SNEUKEL-ZOEKTOCHT 2015


  Afgelopen zondag organiseerde carnavalvereniging 'De Oelieboelies' hun 3de 'wandel-sneukel-zoektocht'. De inschrijving en start ging door in hun locaal 'café De Vrede'. In tegenstelling tot vorige jaren moesten de deelnemers geen foto's herkennen maar wel afbeeldingen van het logo terug zien te vinden langs het parcours die ongeveer 10km lang was. Onderweg moesten ook nog enkele doe-activiteiten gedaan worden die zouden dienen om bij gelijke stand de winnaar te bepalen. Ook konden de deelnemers op enkele plaatsen genieten  van een drankje en hapje. Bij de aankomst trakteerden de Oelieboelies de wandelaars nog met een bakje friet met fricandel. Het werd uiteindelijk 'Robby Knops' die eindwinnaar werd van deze super gezellige wandelzoektocht en mocht een mooie biermand mee naar huis nemen. Alle deelnemers waren tenzeerste tevreden van de organiserende carnavalvereniging.
  'Robby Knops', winnaar van de 3de 'wandel-sneukel-zoektocht'

  30-08-2015, 22:43 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DORPSKERMIS WAS SUCCES


  Op zaterdag 29 augustus ging de jaarlijkse dorpskermis door in het centrum met een rommelmarkt, kinderdisco, springkasteel, toneel in openlucht, kermisatracties, animatie, enz.... Omstreeks 11u was er de officiële opening door de Schepen van locale economie 'Hilde Decleer' samen met de 'Brugse Dorpsmuzikanten'.


  Bij de jaarlijkse toneelvoorstelling van 'De Splenters' was het uitermate genieten van 'k goan 't nog zien' in de tuin van de pastorie. Het stuk werd geregiseerd en geschreven door 'Manu Devoogdt' en de spelers waren: 'Patrick D'hondt, Miriam Verheye, Elien Crul, Bart Volckaert, Dora Denoyel, Sylvie Dhondt, Fabienne Dhondt en Luc Dhondt.


  Met het mooie weer dit jaar(eindelijk) was er veel volk komen opdagen en was het gezellig genieten op deze dorpskermis. Het Feestcomité was dan ook tenzeerste tevreden met de organisatie en de medewerking van de standhouders, plaatselijke buurtverenigingen en de buurtbewoners. Enkele sfeerbeelden.....KLIK HIER!

  30-08-2015, 22:13 geschreven door tlissewegenartje  


  26-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW IN HET BUURTCENTRUM


  Het Zeebrugse buurtcentrum d’Oude Stoasie heeft vanaf september een fonkelnieuw sportief en cultureel programma. “Het Buurtcentrum van Zeebrugge wil een open huis zijn voor alle Zeebruggenaars. D’Oude Stoasie is bezig aan een grondige restyling: het dagprogramma kreeg al een facelift en ook ’s avonds zal het er vanaf september gonzen van de bedrijvigheid ”, vertelt OCMW-voorzitter Dirk De fauw

  Het is geweten dat het buurtcentrum overdag allerlei vormgevende en recreatieve activiteiten organiseert, zoals onder andere iPadcursussen en ‘Cuisine mondiale’: een maandelijkse kookworkshop.
  Voor de restyling van het buurtcentrum werden nieuwe samenwerkingen opgestart en onlangs vond het eerste druk bijgewoonde buurtoverleg plaats.“Maar we willen ook regelmatig ’s avonds de deuren open gooien voor andere doelgroepen, zoals jongeren, 30-plussers en gezinnen. Dat doen we met Zeebrock en Dans Plus. Zeebrock wil rocktalent uit de kustregio een platform aanbieden tijdens kleinschalige concertavonden. Voor de eerste rockavond wist het buurtcentrum Ex Red Zebra te strikken. Dé Brugse rockgroep uit de jaren 80 Red Zebra is dan misschien dan wel dood, zanger Peter Slabbynck nam de rode draad terug op en richtte Ex-RZ op. Zij geven met covers en nieuwe nummers een extra schwung aan de rockavond. Zanger Peter Slabbynck staat naast het optreden ook in voor de presentatie van de andere bands Mondayitis en Beuk”, zegt De fauw. Voor 6 euro kan je op donderdag 24 september om 19.00 uur genieten van 3 optredens. De plaatsen in deze unieke en intieme voormalige lokettenzaal zijn beperkt. Snel zijn is de boodschap. Kaarten kunnen enkel in voorverkoop gekocht worden in het buurtcentrum (Venetiëstraat 1) en bij de bands Beuk en Mondayitis. Meer info: 050 55 01 31.

  “Naast een rockend buurtcentrum willen we ook een sportend buurtcentrum zijn. Samen met Fedes Dansplateau starten we met Dans Plus.In Spoor 3 kan er in september op woensdagavond aan de conditie gewerkt worden, begeleid door de nodige muziek. In Dans Plus komen sporters vast en zeker aan hun trekken: een uur lang springen en je in het zweet dansen, onder professionele begeleiding van een danspedagoge en dansdocente die over heel wat ervaring beschikken”, vertelt voorzitter De fauw.
  De eerste sessie op 16 september van 19.00 tot 20.00 uur is vrijblijvend en gratis! Daarna kan er beslist worden om al dan niet in te schrijven voor de 2de sessie. De kostprijs bedraagt 50 euro voor 1 cyclus van 10 sessies (+ lid- en verzekeringsbijdrage van 7,5 euro). Inschrijven kan tot en met 9 september via het buurtcentrum of via info@fedes.be..

  26-08-2015, 00:25 geschreven door tlissewegenartje  


  25-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEBRUGGE KERMIS
  ZA 29/8 – 10u – DORPSKERMIS – Dorpscentrum : Heiststraat, Ploegstraat en Marktplein.

  10u Start rommelmarkt, kinderdisco, springkasteel, toneel, animatie in Heiststraat, Ploegstraat en op Marktplein

  11u Officiële opening dorpskermis aan café Abri, Kustlaan in aanwezigheid van stadsoverheid door De Brugse Dorpsmuzikanten (org. Feestcomité)

  ZO 30/8 – 14 tot…… Cocktailbar-Bistro - Old Steamer: FIN SAISON PARTY, SALSA, FIESTA TROPICAL en AFTER PARTY.

  ZO 30/8 14.30u Quiz Soiré (org. Café De Vrede) Heiststraat.

  MA 31/8 14.30u KERMISKAARTING EN TROUMADAME – Zaal Albatros . Ploegstraat Zeebrugge (org. Feestcomité Zeebrugge).

  MA31/8  19u  KERMISSCHIETING café Abri Kustlaan.

  DI 1/9  14u  KERMISPETANQUE voor Zeebruggenaars in St-Donaaspark.

  DO 3/9 13.30u  KRAKERSFEEST (Seniorenfeest) Zaal Albatros Ploegstraat (org. Feestcomité Zeebrugge).

  25-08-2015, 23:58 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONEEL MET DE SPLENTERS TIJDENS ZEEBRUGGE-KERMIS


  De Splenters stellen voor tijdens Zeebrugge Kermis:
  'k Goan 't nog zien!

  25-08-2015, 23:52 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INFORMATIE VAN DE DIENST LOGISTIEKE HULP  ********************

  25-08-2015, 23:43 geschreven door tlissewegenartje  


  16-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN DE OELIEBOELIES


  **************************

  16-08-2015, 23:26 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG VAN DE VLAAMSE VIS


  Afgelopen zaterdag, 15 augustus kon men terecht op de site Oude Vismijn en de Rederskaai in Zeebrugge voor de Dag van de Vlaamse vis. Er waren tal van activiteiten georganiseerd door Coney Island, Visgro en het Feestcomité van Zeebrugge met coördinatie van Stad Brugge.
  Er was een kookwedstrijd van verschillende creaties met Noordzeevis. In de tent van Coney Island gaven enkele chefs het beste van zichzelf en werd gewonnen door 'Viviane Van Den Broele uit Blankenberge.
  Nieuw dit jaar was de verkiezing van de Visambassadrice met enkele ludieke proeven zoals palingen vastnemen en in een emmer verplaatsen, een quiz over de visserij en een garnaalpelwedstrijd!
  De Zeebrugse Visambassatrice 2015 werd 'Verbeke Dominique' uit Zeebrugge geworden.
  Tevens waren er verschillende live-optredens (o.a. van Edje Ska, Jacco Ricardo,.....), kinderdisco, straatanimatie en pop-up bars, zeemansliederen, enz....!
  Het was een geslaagde dag waarbij iedereen genoten heeft van deze dag van de Vlaamse vis.

  Dominique Verbeke is Visambassatrice 2015 van Zeebrugge

  Winnares van de kookwedstrijd 'Viviane Van Den Broecke' samen
  op de foto met Schepen Hilde Decleer, de jury en Michel Monbaliu 
  van het Feestcomité.


  Bekijk enkele sfeerbeelden......KLIK HIER! 

  16-08-2015, 23:02 geschreven door tlissewegenartje  


  12-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET SEAFRONT


  Zomer 2015: stand van zaken van het 'Seafront'

  Tot nu is het een typische zomer op z’n Belgisch: het ene moment puffen van de hitte, het andere moment verzuipen in de regen. De maand juli had het allemaal! Dit typisch weertje was alvast een goede zaak voor SEAFRONT. Tijdens de voorbije maand konden we een stijging van het aantal bezoekers met maar liefst 15% merken ten opzichte van vorig jaar.

  Net zoals de voorbije jaren start de eerste week van de zomer vrij rustig. Vergelijk het met een rollercoaster: het begint vrij rustig en constant, daarna gaat alles in een stroomversnelling en bereiken we een piek, om vervolgens terug te zakken tot een normaal niveau.

  Seafront is tijdens de zomermaanden dagelijks open van 10 tot 18 uur. Een bezoek duurt ongeveer twee uur en omvat het themapark (interactief museum over zee en zeevaart, vis en visserij - met speelhoek voor de kinderen), het lichtschip de West-Hinder en een echte Russische duikboot. Vooral deze laatste is een uitstapje waard: de ‘Foxtrot U-480’ is een authentieke Sovjetduikboot, gebouwd in Leningrad in 1960 en operationeel gedurende de Koude Oorlog, die nu als uniek museumstuk in de jachthaven van Zeebrugge te bewonderen valt.

  Het grootste gedeelte van de expositie bevindt zich binnen, waardoor alle weersomstandigheden zich lenen voor een bezoek. Zowel liefhebbers van de zeevaart als gezinnen die uit zijn op een gezellige daguitstap komen er aan hun trekken: Seafront biedt voor elk wat wils en is door zijn ruim aanbod geschikt voor alle leeftijden.

  Een bezoek aan Seafront kan perfect gecombineerd worden met andere activiteiten in de buurt, om er een leuke daguitstap van te maken.
  · Elke woensdag tijdens de zomer gaat de ZEEMANSWANDELING door: dit is een bezoek aan Seafront, gecombineerd met een geleide wandeling langs de havendokken en de kaaien, een bezoek aan een visatelier en een afsluitende drink in een typisch visserscafeetje. Voorverkoop: www.seafront.be (Praktisch > Events).

  · De HAVENRONDVAART gaat dagelijks door om 14u en 16u. Van 1 t.e.m. 15 augustus is er ook een extra afvaart voorzien om 11u.
  · DAG VAN DE VLAAMSE VIS (15 augustus): een culinair avontuur, geheel in het teken van de Noordzeevis. Meer info op https://www.brugge.be/dag-van-de-vlaamse-vis-4
  Voor meer info kunt u terecht bij Sofie Pieters: info@seafront.be of 050/55 14 15.
  Seafront NV - Vismijnstraat 7 - 8380 Zeebrugge - Tel: 050 / 55 14 15 - Fax: 050 / 55 04 13
  www.seafront.be - info@seafont.be

  12-08-2015, 00:32 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN ONLINE BUURTEN


  *****************

  12-08-2015, 00:21 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUURTSPORTACTIEFPLUS ORGANISEERDE EEN GEZONDHEIDSWANDELING


  Onlangs organiseerde 'Buurtsportactiefplus' een gezondheidswandeling
  naar het 'Oosterstaketsel' te Blankenberge.
  Bekijk enkele foto's van Vera.....KLIK HIER!

  12-08-2015, 00:12 geschreven door tlissewegenartje  


  11-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJK-UP: '20 JAAR BUURTWERK'


  Wijk Up 2015 stond afgelopen weekend in het teken van 20 jaar buurtwerk. Zaterdag 8/8 omstreeks 11u werd een vraaggesprek georganiseerd met verschillende buurtwerkers die tijdens de periode actief zijn geweest in Zeebrugge. Verder was er nog heel wat te doen in de stationsbuur met o.a. optredens van: 'Murga Bruga', Zeebrugse dansverenigingen, opendeur Buurtcentrum, straatanimatie, barbeque, optreden van Leah Bien, optreden van Orry, optreden van Stardiva's,....! Op zondag was er dan een uitgebreid straatontbijt aan 'd'Oude Stoasie' aan een democratische prijs waarbij 90 hongerigen aan deelnamen. Bekijk enkele sfeerbeelden van deze geslaagde 2daagse.....KLIK HIER!

  Bekijk ook een beeldverslag van Mathiass Vansevenant


  11-08-2015, 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  05-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUZIEK BIJ DE OLD STEAMER


  ****************

  05-08-2015, 21:56 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINNAARS FORTENBOUWWEDSTRIJD OP HET STRAND


  De winnaars van de fortenbouwwedstrijd van afgelopen vrijdag:
  'Seppe en Laura met hun mama uit oostkamp'.

  05-08-2015, 21:43 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 JAAR BUURTWERK


  *******************

  05-08-2015, 21:39 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEERT ZIET ZE VLIEGEN


  Meer informatie rond deze overwinning(en) kan je terugvinden 
  via deze link: www.pipa.be/nl/news...

  05-08-2015, 21:32 geschreven door tlissewegenartje  


  03-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diploma uitreiking in het buurtcentrum d'oude stoasie in Zeebrugge


  ONLINE Buurten Zeebrugge   3 augustus 2015 

  Vandaag studeerden Elisabeth, Yvonne, Rosa en Martine af aan onze Cubigo-school. Julienne en Pierre studeerden ook af, maar konden helaas niet aanwezig zijn. 
  Voor iedereen een dikke proficiat vanwege ONLINE buurten en dit is nog maar het begin....!

  03-08-2015, 19:55 geschreven door tlissewegenartje  


  02-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEBRUGGE ZINGT


  Afgelopen vrijdag organiseerde het buurtcentrum; Zeebrugge Zingt"
  De vele aanwezigen konden er genieten en meezingen met een
  akoestisch optreden van 'Roland Van De Velde' die ondermeer liedjes
  bracht van Will Tura. Enkele sfeerbeelden...KLIK HIER!

  02-08-2015, 07:57 geschreven door tlissewegenartje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIESTA EUROPA  Voor het eerst in Zeebrugge zakte 'Fiesta Europa' af. Internationale marktkramers met culinaire kraampjes waar streekproducten te koop aangeboden worden uit alle hoeken van Europa. Zondagmorgen is er tevens een internationaal ontbijtbuffet. Nog tot zondagavond is 'Fiesta Europa' te bezoeken op de terreinen aan het 'Seafront'.
  Enkele beelden bij de opstelling van de kleurrijke kraampjes.....KLIK HIER!

  02-08-2015, 00:00 geschreven door tlissewegenartje  


  30-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWS VAN HET BUURTCENTRUM  ************************

  30-07-2015, 21:06 geschreven door tlissewegenartje  


  Foto

  Foto

  Dropbox

  Foto's of een artikel doorsturen naar mij.....geen probleem! KLIK op onderstaande knop!


  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per week
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 31/10-06/11 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 29/11-05/12 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!