Yogannes' blog
spirituele stukjes
Inhoud blog
 • Verslag verblijf Stiltehoeve mei 2017 (2)
 • Verslag verblijf Stiltehoeve mei 2017 (1)
 • verhaal: Paassprookje
 • Gedicht: Alleen de Liefde
 • gedicht: De Profetie
  Zoeken in blog

  Foto
  24-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag verblijf Stiltehoeve mei 2017 (2)

  STILTE HOEFT

   

  Verslagjes, indrukken, mijmeringen, gedachtjes en gedichtjes…  geďnspireerd door een verblijf op de Stiltehoeve van Bond zonder Naam

   

  Deel 2

   

   

   

   

  WANDELING RONDOM

   

  Het domein van de Stiltehoeve is erg groot en er is een wandeling uitgestippeld die de hele omtrek van het stuk achter de hoevegebouwen omvat. Onderweg zijn er stenen geplaatst met zinvolle teksten op die kunnen aanzetten tot  bezinnen, filosoferen, mijmeren… Ik blijf vooral “stilstaan” bij één van de acht citaten:  “Er is een onmetelijk zijn verborgen in mijn  binnenste”.

   

  De wandeling op zich is al adembenemend (figuurlijk dan) want je stapt in en langs het stille natuurschoon met fascinerende fauna en flora. Je start in de Lindendreef naast de schapen en kippen en het labyrint en volgt dan gewoon de richtingaanwijzers. Er is ook een verkorting voorzien.

   

  Ik ben telkens weer verbaasd hoeveel vogels hier te bewonderen vallen. Eenden, ganzen, reigers, ooievaars; het lijkt wel het Zwin in verkleinde vorm. Overigens is dat natuurreservaat niet zo gek ver van hier. Je bent hier op een twaalftal kilometer van de zee (en van Brugge en van Sluis…).

   

  Ik hou erg veel van deze wandeling die ik ook tijdens mijn vorige bezoeken hier deed. Toen waren er nog geen “stapstenen” (wel andere teksten, op paaltjes aangebracht). De stille, rustige sfeer nodigt uit tot frisse gedachten, inspirerende ideeën, of gewoon onbekommerd genieten.

  De rondomwandeling eindigt langs de grote moestuin en de prachtige siertuin waar nu ook gedeeltelijk een Japanse toets aan gegeven wordt. Om helemaal ‘zen’ van te worden.

   

  Het spirituele pad ligt niet altijd bezaaid met rozen. En indien dit wel het geval is, is het erg oppassen voor de doornen van illusie. Je houdt maar best je snoeischaar van onderscheidingsvermogen bij de hand…

   

   

  Je kan ook in de onmiddellijke omgeving van de Stiltehoeve buiten het domen mooie wandelingen maken. Onder meer langs de Vaart. Dit jaar leende ik op de Stiltehoeve zelf een fiets voor een soort bezinningstocht langs het water. Onder een schitterend lentezonnetje peddelde ik langzaam langs het water. Aan de ene kant glijden de polderlandschappen als in een film voorbij en aan de andere kant vervolledigen de vaart en de grasbermen, hier daar met bomen omzoomd, het ideale decor voor mijn fietstochtje.

  “Opgepast! Hier broedt de buizerd. Schijnaanvallen mogelijk” lees ik op een waarschuwingsbordje. Stiekem hoop ik die roofvogel te kunnen zien, maar dan liefst wel zonder die schijnaanvallen erbij…

   

   

  Fietsend langs de vaart

  neen, niet in volle vaart

  heel rustig, bezinnend

  een meditatie op wielen

  (bijna) geen auto’s op of in de weg

  enkel de bomen,

  wat schapen,

  het water,

  het landschap,

  de stilte

  vredig en kalmerend

  ik adem

  vrijheid

  wijsheid

  en stil geluk in

   

   

  Yogannes

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-05-2017, 21:36 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  19-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag verblijf Stiltehoeve mei 2017 (1)

  STILTE HOEFT

   

  Verslagjes, indrukken, mijmeringen, gedachtjes en gedichtjes…  geďnspireerd door een verblijf op de Stiltehoeve van Bond zonder Naam

   

  Deel 1

   

  Introductie

   

  Zodra je het domein van de Stiltehoeve betreedt, word je ondergedompeld in een zalige sfeer van kalmte en vredige rust. De hele hoeve en de onmiddellijke omgeving zijn zodanig ingericht dat je wel moet in de stilte gaan. Alle lawaai, alle ballast, alle zorgen, alle vermoeidheid, alle angst, alle verdriet laat je achter; een enorme druk valt van je schouders. Hier is geen plaats voor stress, voor kwaadheid, voor agressie. Je hoort hier geen ruwe taal, er is geen wedijver, geen prestatiedrang of –druk. Het hoeft allemaal niet zo nodig, alleen de stilte hoeft.

   

  De verwelkoming is hartelijk, warm en oprecht sympathiek. Je voelt je onmiddellijk thuis, opgenomen in een warm nest, met veel respect voor wie je bent zoals je bent.

   

  In je toegewezen kamer merk je meteen dat alles piekfijn in orde is. Alle nodige info lees je in het handige brochuurtje waarin werkelijk alles staat geschreven wat je moet weten om het verblijf op de Stiltehoeve perfect en aangenaam te laten verlopen.

   

  Tijdens de introductie (van de Stilteweek) krijg je rustig alle uitleg over de locatie, het opzet, het concept, de mogelijkheden, de keuzevrijheid. Het programma wordt uitvoerig toegelicht. De inbreng en keuzemogelijkheid van de deelnemers is groot. Niets hoeft, alles mag …als het maar in stilte is.

   

  Alle gasten komen aan het woord en worden aandachtig beluisterd. Ik hoor veel herkenbaars en bevestiging van mijn eigen levensverhaal. Ik leef mee, voel ook de gekwetstheid, de harde confrontatie met de wereld zoals die is. Moedige mensen, geslagen mensen, lieve mensen…

  Als vrije gast neem ik niet deel aan het Stilteprogramma maar ik leef wel een hele week met hen mee. Ook in mijn meditaties en gebeden zijn ze altijd in mijn gedachten en in mijn hart. Wanneer ik hen in de loop van de week ontmoet, bewaar ik extra de stilte. Een glimlach als groet en bemoediging volstaat ruimschoots; er zijn geen woorden nodig…

   

  Mijn vrije week in stilte is begonnen. Ik vergeet de verkiezingen in Frankrijk, de Ronde van Italië, de fratsen van Trump, het politiek gekibbel, de duizend-en-één zorgen en problemen - groot en klein. Ik adem enkel zuivere lucht in en geniet met volle teugen van de stille rust.

   

   

   

  Zovele diep gekwetste zielen

  lijdend en dolend

  in onwetendheid

  moedig verbeten ontgoochelingen

  hart vol smart

  de wanhoop nabij

  de diepgeslagen wonden

  trachtend te helen

   

  Kon ik maar troostende balsem

  en genezende zalving schenken

  ondersteunende kracht

  als kanaal

  van de grote Trooster

  en genezer van alle leed

   

  Waar wacht ik nog op?

  Natuurlijk kan  ik dat!

  Ik zet mij in stilte neer

  en laat uw kracht

  van helende Liefde

  door mij heen stromen

  naar hen toe

   

   

  Yogannes


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  19-05-2017, 21:41 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  16-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verhaal: Paassprookje

  PAASSPROOKJE

   

  Die zondagochtend, drie dagen na Witte Donderdag, in Rome. De Moeder van alle Paasklokken, die door de paus zelf gevuld werd met enorme, bijzondere paaseieren vloog sierlijk vanuit de klokkentoren van de Sint-Pietersbasiliek met supersonische snelheid de wereld rond. De Verenigde Staten, Syrië, Noord-Korea, Rusland, Turkije, kortom alle schurkenstaten werden  aangedaan. Boven het hoofd van elke  dictator, al dan niet “democratisch” verkozen, werd een groot vredesei gedropt. Dat barstte open op de keikop van de plaatselijke heerser en duizenden vredesgedachten doorstroomden lijf en leden van de machthebber. Hart en ziel werden feilloos geraakt en brachten inzichten van liefde, vrede en rechtvaardigheid. Een ware schok voor de meesten; daar hadden ze echt niet van terug! Onmiddellijk gaven ze het bevel om alle agressieve daden stop te zetten. Nu ze tot het besef gekomen waren dat bombarderen niets oplost en enkel ellende, achteruitgang en nieuw geweld veroorzaakt, schaften ze het leger af om het te vervangen door een burgerdienst die zich ten dienste stelde van de bevolking ter plaatse en internationaal. Geen peperdure gevechtsvliegtuigen of kernwapens of ander militair materiaal meer; enkel nog hulphelikopters, waterpompen en ander materiaal om mensen  in nood te helpen. Geen  oorlogsministers meer maar vredesdiplomaten die via dialoog elk conflict konden oplossen. In korte tijd werd wereldwijd een klimaat van vrede en welzijn  geschapen. Wapens werden letterlijk omgesmeed tot ploegen. Nergens op aarde was er nog hongersnood of oorlog.

  Met een vrolijk en luid “Bim! Bam! keerde de Moeder van alle Paasklokken weer terug in de klokkentoren in Rome. De paus schrok wakker en haastte zich in zijn pontificale pantoffels en pauselijke peignoir. Na een vlug ochtendlijk schietgebedje (excusez le mot violent) keek hij op zijn  I-pad naar het wereldnieuws en besefte meteen met diepe spijt dat hij het allemaal maar gedroomd had. In plaats van vredespaaseieren gestrooid waren er overal raketten afgevuurd, bommen gedropt, mensen ontvoerd, mishandeld, vermoord… Zuchtend verorberde hij zijn zachtgekookt paaseitje en las de tekst van zijn toespraak en zegen “urbi et orbi” nog eens na. Die wereldvrede, dat zal voor een andere keer zijn. Of het verstand van het mensdom met Pinksteren al komt? Weinig waarschijnlijk. Misschien tegen Kerstmis? Maar dat is dan voor een volgend sprookje…

   

   

   

  Yogannes

       


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  16-04-2017, 10:44 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  07-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht: Alleen de Liefde

  Vandaag, 7 maart 2017 is het 65 jaar geleden dat mijn geliefde goeroe, Paramhansa Yogananda, bewust het lichaam verliet in mahasamadhi.
  ALLEEN DE LIEFDE

   

   

   

  Nu jij niet meer in je lichaam bent

  kan enkel de Liefde

  in jouw plaats komen

   

  Ik zie jouw glimlach

  weerspiegeld in de ogen

  van elke medemens die ik ontmoet

   

  De vreugde van jouw groot hart

  weerklinkt in het gezang van vogels

  en in het geluid van elk dier

   

  De zuiverheid van jouw ziel

  zie ik in bomen, bloemen en bloesems

  in de pracht van de hele natuur

   

  In de reusachtige wolkenformaties

  herken ik jouw eindeloze wijsheid

  en diepe inzicht en intuďtie

   

  Elke goede daad

  is een resonantie

  van jouw onwaarschijnlijke goedheid

   

  Jouw loyaliteit was grenzeloos

  zelfs voor degene

  die jou in de steek gelaten had

   

  Landschappen van groenende weiden en glooiende heuvels

  wekken in mij dat gevoel op van jouw geborgenheid en sympathie

  onvoorwaardelijk geschonken aan iedereen

   

  Mediterend voor jouw foto

  voel ik de directe innige verbondenheid

  de eeuwige vriendschap

  en allesomvattende Liefde

   

  Alleen de Liefde

  kan mij verzoenen

  met de rauwe alledaagsheid

  van het harde leven

   

  Jouw liefde

  maakt alles lichter

  om dragen

   

  Jouw liefde

  geeft hoop

  en vertrouwen

   

  Jouw liefde

  voedt mijn liefde

  voor al wat leeft

   

  Dankbaar ben ik

  voor jouw liefde

  mijn geliefde

   

  Alleen de Liefde…

   

   

   

   

  Yogannes


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-03-2017, 15:53 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  05-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht: De Profetie

  DE PROFETIE

   

   

  Er zal een tijd komen

  dat de hele wereld in een totale chaos terechtkomt

  Een crisis als nooit tevoren

  Banken zullen bankroet gaan

  Het hele economische system zal volledig ontwricht zijn

  Het geld zal nog niet eens de waarde meer hebben

  van het papier waarop het gedrukt is

   

  Presidenten zullen de pedalen verliezen

  Dictators zullen de macht grijpen en die ten allen prijze willen behouden

  Natuurrampen, oorlog, terreur en andere catastrofen

  zullen in ongeziene mate de aarde teisteren

  Mensen zullen ziek, moe en uitgeblust zijn

  ten prooi aan wanhoop en depressie

   

  En toch, vrees niet

  dit hoeft jullie niet te verontrusten

  Wie deugdzaam en rechtvaardig is

  zal ongeschonden

  uit de wereldwijde Apocalyps tevoorschijn komen

   

  Want wie totaal onthecht is

  kan toch geen materieel bezitverlies betreuren?

  Wie wijsheid en inzicht bekomen heeft door yoga en meditatie

  weet dat dit alles van voorbijgaande aard is

  en niet het werkelijke leven

  Pedaalloze presidenten zullen zichzelf vastrijden

  Dictators zullen zichzelf in de afgrond storten

  Economische systemen zullen duurzaam worden

  gebaseerd op eerlijke herverdeling en solidariteit

  De mensheid zal vrede en rechtvaardigheid kennen

  of geheel of gedeeltelijk ten onder gaan.

   

  Uiteindelijk zal de Liefde alles overwinnen

  Een nieuwe aarde en een nieuwe mens zullen ontstaan

  Wie zich nu al richt op het goede kan daar nu al aan deelnemen

  en blijft eeuwig leven

  als zijn ware Zelf

  in een immer gelukzalige Thuis.

   

   

  (gebaseerd op voorspellingen en wijsheden van Paramhansa Yogananda 1893-1952…)

   

   

   

  Yogannes

   

   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-02-2017, 15:11 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  21-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verhaal: Wie is er bang voor de verschrikkelijke kerststal?

  Een modern kerstverhaal op belgische wijze (voor mijn Nederlandse vrienden, dit is gebaseerd op waargebeurde feiten: een klacht van een niet-gelovige wegens het plaatsen van een kerststalletje in een gemeentehuis)

   

   

  WIE IS ER BANG VOOR DE VERSCHRIKKELIJKE KERSTSTAL?

   

   

  Nog gauw even naar het gemeentehuis om mijn nieuwe pas af te halen dacht de man toen hij uit zijn stamkroeg “De Vrijdenker” kwam. Bij het binnenkomen van de lokettenzaal bleef hij plots als versteend staan. Daar zag hij toch wel zeker een kerststalletje staan! Hij sidderde van kop tot teen en dacht even dat hij van angst het bewustzijn zou verliezen. Die vertederende blik van Moeder Maria doorboorde zijn vrijzinnig hart, Jozef leek hem vermanend aan te kijken omdat hij teveel gedronken had en toch nog met de wagen naar hier was gereden en het kindje Jezus scheen hem toe krijsen: ”Bekeer u, want de verkiezingen zijn nabij!” De os en de ezel gaven hem een slecht geweten want hij was een fervente vleeseter. De schaapjes herinnerden hem pijnlijk aan zijn eigen schaapjes van kinderen die hem zo vaak moesten missen terwijl hij vergaderingen hield of voorbereidde om uit te zoeken hoe men het geloof in goedheid, vrede en liefde de wereld uit kon helpen. Al een geluk dat de drie koningen er nog niet bijstonden want dat zou de sfeer helemaal grimmig gemaakt hebben, gezien de strubbelingen in de koninklijke familie.

   

  Na heel diep ademgehaald te hebben en alle moed bijeengeraapt te hebben, trok hij resoluut naar het bureau van de burgemeester om er zijn beklag te doen. Militairen op straat, her en der betonblokken om de toegangswegen af te sluiten, tot daar aan toe. Maar zomaar een kerststalletje plaatsen in een openbare ruimte, dat is toch het toppunt van onveiligheid! Wat een verschrikkelijke rampen kan dit wel niet teweegbrengen! Stel je voor dat er minder verzuring en meer verdraagzaamheid zou komen in de samenleving, of nog erger: vrede op aarde! Dan kon niemand nog iets verdienen aan de verkoop van wapens en gevechtsvliegtuigen!   Mensen zouden meer solidair zijn met elkaar: waar zou dat in s’ hemels naam (vergeef me de uitdrukking) naar toe gaan! Een warme maatschappij waar iedereen gelijkwaardig zichzelf zou kunnen ontplooien met eerbied voor ieders overtuiging: wat een nachtmerrie!

   

  Gelukkig toonde de burgervader begrip voor onze bezorgde man. De kerststal verdween onmiddellijk. Zelf was de burgemeester wel een diepgelovig man maar de coalitie mocht toch niet in gevaar gebracht worden. En daarbij: veiligheid voor alles. Er is immers niets gevaarlijker dan een kerststalletje. Mochten de bevoegde veiligheidsdiensten dit ooit te weten komen dan zou het dreigingsniveau ogenblikkelijk stijgen en zou het voltallige leger paraat moeten staan om die verschrikkelijk levensbedreigende kerststalletjes overal te lande te gaan vernietigen.  

   

  De man stapte opgelucht weer naar buiten. Hij was aan een enorme ramp ontsnapt en had de gemeente en het land voor een groot onheil behoed. Hopelijk komt er snel een wet die die verfoeilijke kerststallen totaal verbiedt. Er zijn tenslotte grenzen aan vrijheid en verdraagzaamheid. Een diep gevoel van welbehagen overviel hem; dat kerstbier uit “De Vrijdenker” had hem duidelijk deugd gedaan.

   

   

   

  Yogannes

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-12-2016, 16:40 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  20-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht: Het wonder van Kerstmis

  Het wonder van Kerstmis

   

  hoe wonderlijk toch

  dat het licht dat uitstraalt

  van een pasgeboren kindje

  in een kribbe

  meer dan tweeduizend jaar geleden

  ook nu nog ons hart verblijdt,

  en tedere zaadjes van vreugde en hoop

  zaait in ons hart

  waaruit rijpe vruchten

  van liefde, vrede en geluk bloeien

   

  een diep en heilig mysterie

  dat ons elke Kerst opnieuw

  intens ontroert

  en doet geloven

  dat ondanks alles

  in die helse wereld rondom ons

  de belofte van een gelukzalige hemel

  ooit waarheid wordt

  voor iedereen van goede wil

   

  laten wij

  vol dankbaarheid

  en geloof in het goede

  zingen van blijdschap

  bidden en mediteren

  luisterend naar zoet engelengezang

  de herders volgend

  naar het Christuskind

  dat stralend van

  Licht en Liefde

  telkens opnieuw

  in ons herboren wordt

   

                                         Yogannes

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-12-2016, 21:31 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  03-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht: De Tuin van Heden

  De Tuin van Heden

   

   

  in de tuin van stilte

  wandel ik rustig rond

  vol bewondering

  voor de prachtige geurige bloemen

  het frisse grastapijt

  de veelkleurige vlinders

  een kabbelend beekje

   

  met gesloten ogen

  zit ik in meditatie

  en richt mij

  naar boven

  witte wolken

  nemen al mijn gedachten mee

  ik zeg alle problemen en zorgen vaarwel

   

  ik zaai

  zaadjes van vreugde en hoop

  in de ontvankelijke bodem

  van de tuin der stilte

   

  klein als mosterdzaadjes

  uiteindelijk uitgroeiend

  tot wuivende bomen

  groot en hoog

  met takken vol

  nestelende vogels

   

  boven alles uit

  binnen alles in

  oneindig weids

  en tegelijkertijd

  oneindig klein

  overal kernpunt

  nergens omtrek

   

  vuurwerk van vreugde

  extatisch geluk

  enkel nog: zijn

  zuivere essentie

  mijn Ware Zelf

  Eén en Al

  Liefde

   

   

   

  Yogannes


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-12-2016, 15:04 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  21-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht: de ultieme bevrijding

  DE ULTIEME BEVRIJDING

   

   

  karrevrachten karma

  zeul ik met me mee

  eeuwenlang

  levens lang

   

  er komt altijd maar bij

  zelden raak ik wat ballast kwijt

  de vermoeidheid groeit

  de wanhoop ook

   

  het goede karma

  biedt wat soelaas

  maar het overgrote deel

  is slecht karma

  een vat van ellende

  en oeverloos verdriet

   

  tot ik op een kruispunt kom

  waar ik even halthoud

  en in stilte diep mediteer

  ik kijk naar mijn derde oog

  zie, daar staat mijn Grote Geliefde

  en wenkt me goedmoedig toe

  resoluut klieft mijn goeroe

  met het zwaard van onderscheid

  de knoop van mijn bijeengebonden karma los


  pakken karma

  die eerder loodzwaar leken

  zweven nu hoog in de lucht

  en verdwijnen, verdampen en lossen op

  in een intens laaiend vuur

  het uitgezuiverde karma brandt

  uiteindelijk volledig weg

   

  helemaal licht geworden

  verlost van alle angst en pijn

  boordevol vernieuwde energie

  ga ik nu mee op

  in het grote Licht

  van zuivere Liefde

  zuiver Zijn

   

  mijn Grote Geliefde

  neemt mij met een gelukzalige glimlach mee

  in een eindeloze oceaan

  van immer nieuwe vrede en vreugde

   

   

   

  Yogannes

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-11-2016, 14:06 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  01-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht: In dankbare herinnering

  In dankbare herinnering

                       

   

  Jouw lichaam was mij

  allerheiligst;

  jouw ziel

  is dat nog steeds

  voor altijd

   

  Wanneer ik een kaarsje

  voor je brand

  en mijn ogen sluit

  zie ik weer

  die stralende sterretjes

  in die ogen van jou

   

  En ik hoor weer

  je zachte stem

  harmonieus

  vriendelijk

  en vertrouwd

   

  Vanop je foto

  tovert

  jouw tedere glimlach

  een zalig gevoel

  diep binnen in mij

   

  Ik bewaar

  dankbaar

  elke herinnering

  aan jou

  in mijn hart

   

  Je was

  mij dierbaar

  en dat ben je nog steeds

  voor eeuwig

  en altijd

   

   

   

  Yogannes

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  01-11-2016, 09:52 geschreven door Yogannes  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!