Categorieën
  • Bijgerechten (1)
  • Desserts (3)
  • Zoeken in blog

    Archief
  • Mascarpone met crumble.
  • Pommes Dauphinoise.
  • Chocolade espuma.
  • Chocolade moelleux.
    Yammie yammie
    Een leuke kookblog!
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarpone met crumble.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                  Mascarpone met crumble:







    Ingrediënten:
    (voor 2 personen)

    Mascarpone (250g)
    Eierdooier (1 stuk)
    Suiker (100g)
    Cuarenta Y Tres (likeur) (10ml)
    Frambozencoulis
    Zanddeegkoekjes (3 stuks)

    Bereiding:

    -Mix de eierdooier met de suiker tot een witte crème.
    -Roer er de mascarpone en de likeur door.
    -Verkruimel de koekjes en verdeel de helft ervan over de bodem van 2 grote wijnglazen.
    -Doe er wat frambozencoulis over.
    -Verdeel de helft van de mascarponecréme erover.
    -Leper er terug wat frambozencoulis op en verdeel de rest van de koekkruimels erover.
    -De rest van de mascarponecrème mag erop.
    -Eventjes in de koelkast plaatsen en dan koel serveren.

    Enjoy!!!

    15-02-2012 om 19:57 geschreven door Geovannivanhercke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserts
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pommes Dauphinoise.

                                                       Pommes Dauphinoise:


    Ingrediënten:

    Bakboter (15g)
    Vastkokende aardappelen in schijfjes (675g)
    Teentjes knoflook geperst (2 stuks)
    Rode ui in plakjes (1 stuk)
    Gruyère kaas geraspt (75g)
    Room (3dl)
    Zout en peper
    Nootmuskaat

    Bereiding:

    -Bestrijk een ondiepe ovenschaal van circa 1 liter inhoud lichtjes met boter.
    -Bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes.
    -Leg er een beetje knoflook, ui en gruyère bovenop.
    -Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
    -Maak op deze manier steeds lagen en eindig met een laag aardappels met gruyère.
    -Schenk de room over de aardappels en bak ze ongeveer 1,5 uur in een voorverwarmde
     oven op 180° tot dat ze gaar zijn en een bruin korstje hebben.

    Geniet van de aardappeltjes!

    Opmerking: Ikzelf maak het klaar in kleine potjes (1 potje per persoon) voor een mooiere presentatie (zie foto).
    De gaartijd is dan wel wat korter, na ongeveer een half uurtje eens prikken met een mes,
    is het nog niet zacht dan nog wat in de oven laten tot dat ze zacht zijn.

    Foto's volgen later!

    08-02-2012 om 00:00 geschreven door Geovannivanhercke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade espuma.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Chocolade espuma:


    Ingrediënten:

    Pure chocolade 70% cacao (200g)
    Room (1,5dl)
    Eiwitten (5 stuks)

    Bereiding:

    -Zet een kookpot op een licht vuurtje en laat de room en chocolade al roerend samensmelten.
    -Laat het mengsel afkoelen.
    -Meng er de eiwitten onder.
    -Giet het mengsel in een kidde (espumatoestel) en sluit goed af.
    -Draai er 2 gaspatronen op, laat de 2de erop zitten.
    -Eens goed schudden en zet de kidde dan minimum voor 2 uur in de koelkast.
    -Voor het opdienen nog eens goed schudden en spuit de espuma in glaasjes.

    Laat het smaken!

    04-02-2012 om 00:00 geschreven door Geovannivanhercke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserts
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade moelleux.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





     
    Dessert: Chocolade moelleux.

    (chocoladegebakje met vloeibare kern)


    Ingrediënten:

    Pure chocolade (100g)
    Eieren (4 stuks)
    Boter (110g)
    Suiker (100g)
    Patisseriebloem (50g)

    Bereiding:

    -Het is zeer belangrijk dat je alles zorgvuldig afweegt.
    -Doe 2 eierdooiers en 2 volledige eieren in een mengkom en voeg er de suiker bij, meng dit.
    -Zeef de bloem erbij en klop dit tot een mooie massa.
    -Zet een kookpot op een licht vuurtje met de boter en chocolade erin en laat het al roerend smelten.
    -Voeg de gesmolten chocolade bij het mengsel en roer alles goed door tot een geheel.
    -Giet het mengsel in silicone cupcakevormpjes. (met dit mengsel kun je er ongeveer 8 vullen)
     Vul ze wel niet volledig tot op de rand.
    -Laat de vormpjes afkoelen en stop ze dan minimum 2 uur in de koelkast.
    -Verwarm een heteluchtoven voor op 200°.
    -Plaats intussen de gevulde vormpjes op de bakplaat.
     (1per persoon, als je ze niet allemaal nodig hebt kan je de andere enkele dagen bewaren in de koelkast)
    -Bak ze 9 minuten op 200°. ( kan wat schommelen van oven naar oven)
    -Plaats de gebakjes op een bordje en smullen maar.
    -Direct opdienen is zeer belangrijk.
     (het gebakje moet nog warm zijn)
     (de bedoeling is dat de kern vloeibaar is)
    -Je kan er ook eventueel een bolletje vanille-ijs bij serveren of enkele aardbeien.

    Tip: voor het nog wat specialer te maken kun je bijvoorbeeld ook eens een stukje witte chocolade in de kern duwen voor je het bakt, 
    dan heb je een extra smaak.


    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Geovannivanhercke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserts



    Welkom op mijn blog!
    Mail me!

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs