Inhoud blog
 • Mina Virgen del Carmen
 • Jacuzzi
 • El rio Algar
 • Cambio de hora
 • Jangolova
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Pura Vida
  Diario La Libertad
  29-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mina Virgen del Carmen

  In de pueblo bij Ripoll zit ik nog is naast de Oostendenaars, dat was ook al een tijdje geleden; X krijgt haar koekje van Brigitte dat was ze nog niet vergeten.

  De temperaturen zijn ideaal nu om te wandelen, rond de 20 grados  dus vertrekken we als L klaar is om een wandeling te maken in het parc natural de la serra Gelada tussen Albir en Beni;

  Er is onlangs een geasfalteerd wandelpad aangelegd dat je naar de top van een rots brengt waar de Faro of vuurtoren van Albir staat zo een 2.5 km vanaf de parking. Niet te zwaar klimmen en de uitzichten vlak naast de kust zijn heel mooi maar langs geen kanten te vergelijken met de 6000 trappen wandeling.

  Je mag hier zelfs met de fiets naar boven rijden.

  Eerst zie je de baai van Albir, daarna zie je de baai van Calp en boven kan je de kust tot in Beni zien.

  Onderweg zie je de overblijfselen van wat ooit een rode oker mijn was, genaamd Mina Virgen del Carmen, de oker werd met karretjes naar de baai vervoerd en daar per schip naar de verdere bestemmingen.

  Onderweg naar huis halen we bij de Mcdo ons middageten af en terug thuis doen we een siestake buiten om alles te laten verteren.

  Tegen 19 u ga ik met X met de wagen nog is naar urb Alhama springs voor wat hout te sprokkelen.

  29-03-2017 om 20:52 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacuzzi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag bleven de temperaturen steken net onder de 20 grados en waren er af en toe wat wolken maar vanaf morgen geeft men volop zon en + 20 voor de volgende dagen.

  Ik maak het jacuzzi huis leeg en poets de rest van de tuinmeubelen en de hometrainer die er overwinterd hebben.  In de jacuzzi staat nog steeds water en het blijkt nog helder te zijn ook maar ik ben toch niet van plan deze nog te gaan gebruiken.

  X zoekt ondertussen naar een hagedis die ze meende te zien tussen de struiken, afgelopen nacht ging ze weeral 2 x aan het blaffen en kon ik uit men bed om haar te gaan kalmeren, het is goed van een waakhondje in huis te hebben maar als ze elke nacht mij gaat wakker blaffen als er een kat passsert gaan we toch moeten een oplossing vinden.

  Na het maken van de laatste spaanse oefeningen vertrek ik naar de les en er is veel volk opgedaagd vandaag, we zijn terug met meer dan 20 en nog maar is een nieuweling, een Rus die aan zijn body te zien hier waarschijnlijk als body guard komt werken.

  Betweter Sonia en Brave Hendrik denken weer dat ze in de prive les zitten en beginnen met hun vragenuurtje, ondertussen spreek ik af met men buur Luc om gedurende hun afwezigheid de nodige copietjes bij te houden want zij komen pas midden Mei terug vanuit Belgica.

  Terug thuis doe ik nog een kort blokje om met X zodat we vandaag slechts 8.84 km stapafstand komen.


  28-03-2017 om 20:40 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El rio Algar

  De uursverandering deed zich voelen vanochtend want ik geraakte moeilijk uit bed en in gang.

  Onderweg naar de pueblo was het nog friskes want de zon komt nu uurtje later tevoorschijn maar we dronken toch een koffietje op het terras bij Ripoll.

  Na het ontbijt en de krant thuis ging ik richting Mercadona voor de voedsel voorraad aan te vullen en ik was duidelijk niet de enige, veel volk in de supermercado en opvallend veel engelse toeristas.

  Aan de rekening te zien hebben ze ook de prijzen van de meeste producten al opgeslagen, nu de lente begonnen is en pasen dichtbij komt verwacht men waarschijnlijk stillaan terug de massa volk van vorig jaar.

  Een lange siesta buiten was het enige waar ik energie voor had dus bleven we tot bijna 17 u liggen waarna het toch tijd werd om een wandelingske te doen. X legt zich in haar lievelingspositie naast mij.

  We besloten naar de sportvelden van A te rijden en vandaar stroomopwaarts al wandelend de rio Algar te volgen die nog steeds flink stroomt vanuit de 12 km verder gelegen bergketen Sieera de Ferrer vlakbij de watervallen van Algar nabij Callosa.

  We komen voorbij een bancarota gegane bouwfirma en volgen het grindpad langs de rio tussen het riet en keren langs dezelfde kant terug.

  Zo geraken we aan de 12 km stapafstand vandaag en krijgen we stillaan honger zodat terug thuis L direct begint te kokerellen en gehaktballen in tomatensaus en patatten klaarmaakt.
  27-03-2017 om 20:24 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cambio de hora

  Het is altijd aanpassen wanneer het uur wijzigt maar vanmorgen kon ik redelijk vlot uit bed rond 8 u voor een korte wandeling met X.

  Daarna rijden we naar La N waar we hebben afgesproken met de andere bikers, vandaag bestaat ons groepje overwegend Zweden en Noren maar toch ook 1 Belg, 1 Pool en Fred de enige Hollander.

  Fred is niet te spreken over de prestatie van Oranje want gisterenavond 2 - 0 verloren van Bulgarije en in zijn sappig hollands geeft hij de schuld aan de trainer die ipv van een 19 jarige jongeling in de verdediging beter had gekozen voor die beul van een gozer die bij Napels speelt en die wel weet wat verdedigen is.

  We rijden via Benissa naar Moreira waar we aan de haven een terraske met genoeg parking in de buurt vinden.

  Daarna rijden zij terug naar La N voor paella te gaan eten maar ik zet koers huiswaarts zodat ik daar naar de koers Gent Wevelgem kan kijken.  Deze keer lukt het beter om via internet te streamen maar dan wel via de website van L'equipe dus moet ik het frans commentaar er bij nemen maar das nog altijd beter dan dat gelul van Michel en José.

  X doet ondertussen een dutje in de schaduw onder de terrastafel en gebruikt de poot van de tafel als kopsteun

  Na een kleine siesta ga ik met L en X nog een blokje rond, nu het langer licht blijft kunnen we wat later vertrekken.

  We zullen zien of we er morgenvroeg even vlot uit geraken  26-03-2017 om 20:53 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jangolova

  Vanmorgen aan het bronneke spotten we een everzwijn tussen de bomen en we maken ons snel uit de voeten, in de pueblo spotten we de witte mercedes van Sir David, dat was al een tijdje geleden maar bij Ripoll is hij niet te bespeuren.

  Wat we wel zien is dat op de terugweg het everzwijn nog steeds op dezelfde plek staat, bij nader inzien blijkt het een uit hout gesculpteerd expemplaar dat daar warschijnlijk is neergezet door de tuinman die daar naast woont.

  L staat ons op te wachten aan het zwembad en X heeft haar al van ver gehoord.

  Na het verorberen van een Napolitano con chocolate vertrekken we naar de Rastro in Xalo, L gaat mee dus we nemen de wagen en stoppen eerst in C voor wat kartonnen dozen af te zetten nodig om binnenkort het één en ander in te pakken.

  Op de markt is Marie niet komen opdagen, L eet haar portie churros en ik bied af op een houten gesculpteerd Harley Davidson muurplaat dat verkocht wordt door een duitser dus komen we niet tot een akkoord over de prijs want ik wil niet meer betalen dan 20 € en Fritz wil niet lager dan 25 € gaan. Geine probleme hij mag zen plakkaat houden.

  Op de weg naar huis stoppen we nog is in C want gaan bij de chinees afhalen en thuis eten we gambas con salsa picante  en kip con salsa curry met witte lijst.

  Nadien is een siestake welgekomen en X doet daar gretig aan mee.

  Voor de avondwandeling gaan we met zen allen naar La Olla langs het strand en L kan nog is op een jangolova zwieren zoals een schommel in haar taaltje heet en X wordt daar heel wild van.

  Terug thuis eten we de rest van de chinese rommel op en installeren we ons voor de laatste zonnestraaltjes verdwijnen op het terras.

  Morgen is het biker time dus gaan we vroeg onder de wol nu er deze nacht een uurtje minder te slapen valt.
  25-03-2017 om 19:57 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La chimenea

  Het was wat frisser vanmorgen dus gaan we met lange broek en schoenen naar de pueblo en slaan we de koffie op het terras bij Ripoll over.

  Er zijn wat grijze wolken maar het zou de ganse dag droog en winstil blijven en na de middag kwam af en toe de zon piepen.

  Na het ontbijt thuis probeer ik de voegen van de vloertegels in het appartement wat te herstellen, deze begonnen los te zitten en we zullen zien of mijn poging iets oplevert.

  Ondertussen doet L haar wekelijkse kuis en X recupereert nog wat verder van haar bergtochtje van gisteren.

  Met een truitje aan kan je gerust buiten zitten en vanaf morgen verwacht men terug zonniger en warmer weer maar ik doe men siestake toch maar binnen in de zetel bij de open haard die ik nog is heb aangestoken

  Daarna kijk ik via internetstreaming naar de E3 prijs maar de verbinding is zo slecht dat ik om de 2 minuten moet refreshen maar in tegenstelling tot milaan san remo heb ik nu de eindspurt niet gemist.

  Er is in de pueblo een firma van TV en sattelieten geopend sinds een tijdje, ik ga er toch is binnenstappen één van de weken om te zien of we onze TV ontvangst niet kunnen verbeteren en of uitbreiden

  Tegen 18 u ga ik met X langs de sportvelden een blokje om zodat we vandaag toch weeral bijna 10 km stapten.

  Morgen ga ik nog is naar de markt in Jalon en een kijkje nemen op het appartement om te zien of mijn meeuwenvriendjes nog last hebben van hun darmen

  24-03-2017 om 20:25 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cami de la cova de la serp

  Vanmiddag iets na 13 u vertrek ik met X voor een lange wandeling die ons tot aan de pick nik tafels boven aan de Bernia brengt en vandaar gaan we langs de flanken richting kust waar we terug afdalen via de Cami de la cova de la serp, wat Valenciaans is en de weg van de grot van de slang betekend en stuk van een eeuwenoud bergpadje is, vroeger gebruikt om van Altea naar Pinos en Benissa te geraken.

  Het was overwegend bewolkt, bijna windstil en zo een 16 graden dus ideaal wandelweer en niet te warm om te klimmen.  Op een uur zijn we boven aan de pick nik tafels waar we een korte pauze houden en een appeltje voor de dorst eten.

  Vandaar gaan we verder langs het zand wandelpad richting kust, vele bloemen en kleuren zijn er nu overal en ook de berggeiten zijn in de buurt aan hun gemekker en rinkende bellen te horen; aan een splitsing gaan we bergaf via eeen pad dat ik nog niet eerder uitprobeerde, eerst loop je door een soort kleine droge rivierbedding omlaag, daarna is het afdalen via een heraangelegd bergpadje tussen de rotsen richting Altea Hills.  De rotsen hebben hier een mooie oker rode kleur maar de ingang van de grot ben ik niet tegengekomen. Via een steile weg langs een groot waterdepot komen we terug in de bewoonde wereld. We waren bijna 4 uur onderweg zonder iemand tegen te komen.

  Volgens mijn stap dasboard deden we vandaag 27.346 stappen, 22.56 km afstand (pueblo ochtend wandeling inclusief) en zijn we 212 verdiepingen opgelopen en omdat X minstends het dubbele deed met haar heen en weer geloop ligt ze nu wel uitgeteld te snurken.

  23-03-2017 om 20:17 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El escarabajo rojo

  Vanochtend werken we het gewone programma af maar stokbrood koop ik niet want heb sinds 2 tal dagen wat tandpijn en kan niet zo goed harde dingen bijten.

  Maar de krant en koffie op het terras bij Ripoll ontbreken niet en het is zalig in het zonneke zitten.

  Terug thuis werken we wat in de tuin en ga ik met de scoot naar de MasYmas voor wat inkopen.

  De poolboy komt langs voor het 2 wekelijks onderhoud van het zwembad, de temperatuur van het water geraakt niet boven de 20 graden, tot nu heeft mijn zonnepanelensysteem niet veel bijgebracht want ik kan enkel zwemmen bij min 24 gr.

  Omdat men de volgende 2 dagen wat kouder en bewolkt weer verwacht (16 gr) zal het nog niet voor direct zijn dat we in de pool kunnen springen maar het zou wel droog blijven.

  In de badkamer zie ik dat er een rode kever in geslaagd is door mijn roostertje naar binnen te glippen, misschien dat ik toch nog een gaas moet aanbrengen om ongewenste bezoekers buiten te houden.

  Voor de avondwandeling ga ik met X langs Ravanell door het bos en via een stukje Bernia flank terug goed voor 11.61 km stapplezier vandaag.

  Ik zag hier een boompje liggen dat ik één van de dagen wel in stukken kom zagen voor brandhout


  22-03-2017 om 19:45 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naranja

  Onderweg naar de pueblo ruiken de bloemen van de appelsienbomen lekker en op de terugweg zien we weer een nieuw verkeersslachtoffer, deze keer een slang die bij het oversteken werd platgereden.

  Na het ontbijt werk ik wat in de tuin, alle bloemen staan nu mooi in bloei en ik zaag het hout dat ik gisteren op heb geladen in blokjes.

  Daarna maak ik de rest van men spaanse taken zodat ik goed voorbereid naar de les kan vertrekken.

  Tijdens de siesta test X hoever ze kan lopen op de zwembadafdekking om tot haar balletje te geraken

  L maakt eerst nog een lekker bord pasta zodat we op volle krachten kunnen gaan studeren.

  Zoals gewoonlijk wordt de eerste rij ingenomen door de 3 Belgische strevers, Lelijke Ann met haar onafscheidelijke lichtblauwe sweeter, haar vent brave Hendrik en trutgeval Sonia die vandaag een afgrijselijk gekleurd bloemenkleed aantrok waardoor ze nog onsympathieker lijkt dan anders en de mooie bloemen van in mijn tuin ineens gedevalueerd worden.

  Er is veel volk opgedaagd, waarschijnlijk omdat de gepensioneerden wisten dat de les voornamelijk over eten gaat, maar eerst heeft braven Hendrik nog een vraag over vorige les ivm iets dat hij niet goed begrepen heeft waardoor we weeral 20 minuten telaat beginnen;  Ondertussen heb ik wat bijgepraat met men buur Luc over Milaan Sanremo en de komende wedstrijden; Binnen 2 weken vertrekken zij voor een maand terug naar Belgica en zullen dus pas terug zijn als het schooljaar op zen laatste beentjes loopt.

  Na de thuiskomst ga ik met X nog is tot in de Baranco en kijken we naar de mooie oranje kleurende zonsondergang.

  Ondertussen zijn de weersvoorspellingen iets gebeterd, het zou wel een stuk frisser worden vanaf donderdag maar veel regen zou er hier niet verwacht worden.

  21-03-2017 om 20:24 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El raton

  Nog steeds mooi weer met volle zon, geen wolkje te zien en windstil dus gaan we in korte broek en op sandaaltjes naar de pueblo.

  Na het ontbijt thuis doe ik wat opruimwerkzaamheden, ik had 2 zakken pelletkorrels buiten bewaard en denkelijk vinden de muizen dat wel lekker want er is een zal kapotgebeten en de korrels waren beginnen verpulveren van de vocht dus heb ik deze moeten wegkieperen.

  Nadien maak ik van het rooster van men oude gaskachel 2 roosters voor in de badkamer, één moet dienen als verluchtingsrooster aan het venster boven de douche, de andere plaats ik buiten voor het grootste raam zodat ik als er nog is slagregen komt er een rubber folie kan tussensteken zodat het water niet meer onder het raam kan binnen geraken; voor vrijdag en zaterdag verwacht men nog maar is de doortocht van een koudefront met tamelijk veel regen.

  Na deze karweitjes is het tijd voor een siestake buiten en tegen 17u30 ga ik met X naar de playa La Olla waar men in het haventje van Portosenso de boten aan het herplaatsen is.

  Als laatste jobke vandaag rij ik naar de urb Alhama springs om men auto vol te laden met brandhout.  Zo hebben we vandaag toch 11.65 km gestapt  20-03-2017 om 20:20 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!