Inhoud blog
 • Cincuenta
 • El regalo
 • El toro
 • El fontanero
 • Merche
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Pura Vida
  Diario La Libertad
  24-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cincuenta

  Zaterdag op de middag ging ik naar Alicante aeropuerto om Nele en Bart op te halen die vanuit putje Limburg naar espana kwamen om het verjaardagsfeestje van Joery bij te wonen, Nele is de dochter van Letty, de vrouw van Joery en had ondertussen al 3 jaar haar mama niet meer gezien; Letty had gevraagd of ik ze kon afhalen want Joery wist niet dat ze gingen komen  en omdat het niet zeker was of ze er wel op eigen krachten gingen geraken want wereldvreemde limburgers kan je zomaar niet laten loslopen;  Als ze na 5 minuten wachten in de aankomsthal arriveren vraagt Bart direct of hij eerst een sigaretje mag gaan roken vooraleer we vertrekken en onderweg vraagt hij van nog is te stoppen voor een farde sigaretten te kopen want op de vlieger ging da niet.

  Rond 14 u lever ik ze af en keer terug naar huis voor een zwemmeke en siesta alvoor we tegen 18 u naar de party vertrekken. 

  De overgrote meerderheid van de uitgenodigden zijn zware kettingrokers, onvervalste zuipschuiten en bij de meesten zit er wel ergens een vijs los.

  Joery neemt de kadeautjes in ontvangst voor zijn 50ste verjaardag in zijn gescheurd hawaihemd, sportbroekske en teensletsen en we hebben plaats zat want uiteindelijk hebben er wel 15 gasten afgebeld.

  Tegen zonsondergang zijn de eerste slachtoffers al flink boven hun theewater, zo ook Rune de noorman die gisteren arriveerde uit Noorwegen en sindsdien nog niet nuchter was;  Als Alex als eerste vertrekt, want zijn dochter van nu 1.5 jaar moest gaan slapen vergeten ze haar papfles maar die komt later nog van pas om Rune nog wat extra cerveza te laten binnengieten.

  Ook de cremefreche spuitbus wordt niet gebruikt om het dessert mee op te fleuren maar om elkaar gezicht vol te spuiten;  L heeft gelukkig veiliger oorden opgezocht want die smurrie in haar krullen zou ze niet kunnen aprecieren en wat later gaan wij ook maar naar huis;  ik had me al een tijdje over de muziek ontfermt want Joery zijn installatie deed het niet meer maar ik denk niet dat iemand het nog opmerkte dat bij mijn vertrek ook de muziek wegviel.

  We komen veilig thuis en staan vandaag vroeg op want gaan naar Valencia, X blijft thuis want het wordt tot 30 graden warm.

  Nadat ik L afzet ga ik tanken en ga mijn spaanse koffiekoeken kopen en een koffietje drinken, overal op de teraskes veel volk maar ook veel vliegen dus ga ik na een blokje om terug naar de auto en lees daar wat in men nieuw spaans boek; Tegen 13 u ga ik een kip aan het spit afhalen en even later komt L buiten en rijden we huiswaarts;  Vanuit de luie zetel kijk ik met een half oog naar het WK wielrennen  maar veel opwindends valt er niet te beleven zeker niet nadat de noorse TV de laatste kms niet meer live kan filmen.

  In de avond doe ik met X een wandeling tot aan het waterdepot van de Berniaflank, goed voor 11.1 km vandaag en bij thuiskomst spring ik nog is in de pool bij een mooie zonsondergang

















  24-09-2017 om 21:12 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El regalo

  Na de pueblowandeling en het ontbijt thuis ga ik naar La Nucia om bij Mel een geschenkbon te kopen voor Joery die morgen 50 wordt.

  We zijn met alle bikers uitgengenodigd op zijn birthdayparty met BBQ bij hem thuis en er komen in totaal een 50 tal genodigden.

  Met de meeste bikers legden we elk 25 € samen en ik haalde een deel van de centen op, en Suzy een deel hetwelk ze in een omslag bij Mel afgegeven had gisteren want vandaag vertrok ze naar Zweden voor haar werk.

   Alleen als ik haar omslag opendoe bij Mel blijkt er niet genoeg in te steken, 7 euritos te weinig... een raadsel hou dit kan  en ik kan haar niet bereiken want ze zit op het vliegtuig.  Ik rond het bedrag van de giftcheque dan maar af naar beneden en hou 3 € voor mezelf om nog een verjaardagskaart te gaan kopen waar ik de namen vandiegenen die hebben bijgelegd kan opschrijven.  In de bikerbar zitten Ziggy en Nina met Zweedse vrienden die een weekje op bezoek zijn en ik drink een koffietje met hun vooraleer ik terugkeer naar huis.  In Altea is het zeer druk want de feesten van Christianos y Moros zijn begonnen en men knalt er op los.

  Vandaag staat er wat wind en voelt het frisser aan dus kan er maar één zwemmeke af en na de siesta gebruik in een paar oude dozen die hier nog stonden om het cadeau voor morgen in te pakken zodat het wat groter lijkt.

  X doet haar dutje op de zwembadrand.

  Ik kijk nog naar de laatste kms van het WK bij de beloften in Noorwegen waar het weeral regent.  Nadien ga ik met X een blokje om via de sportvelden goed voor 9.1 km stappen vandaag











  22-09-2017 om 20:24 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El toro

  L blijft me verbazen en gaat al vroeg op pad voor weeral een grote toer, ik hou het met X bij de gewone pueblowandeling nadat ik eerst haar prooi had afgenomen, X was smorgens ervanonder gemuist nadat ze Mick had gehoord en had daar een pluchen stier die ze kochten voor hun kleinzoon Herby gevonden en mocht hem houden van Mick; Maar ik vond dat toch niet zo een geweldig idee ze daar mee te laten spelen dus kon ik de toro verwisselen voor een snoepje en in de vuilbak kieperen.

  Ondertussen gaan de werkzaamheden aan de villa in de bocht onverminderd door, vandaag liepen de vele bouwvakkers elkaar weer voor de voeten, de metsers, schilders, vloerders, elentriekers, stukadoors en ramenplaatsers waren allen tegelijk bezig van smorgens vroeg tot savonds laat.

  Na de siesta doe ik een eerste zwemmeke en erna maakt L Lubina in de oven; we doen savonds nog een wandelingske tot aan het bronneke met zen allen en zo haalde ik 9.5 km vandaag.

  Daarna nog een laatste zwemmeke en wat plantjes water gegeven want de zon scheen de ganse dag











  21-09-2017 om 20:25 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El fontanero

  Al een paar dagen had ik bij het begin van mijn wandelingen aan de oprit een sissend geluid gehoord waarvan het me leek alsof het vanuit de tuin van men buren kwam maar deze ochtend als ik terugkom van de pueblo besluit ik toch maar is mijn watermeter aan de straat te checken; en inderdaad het geluid kwam vandaar, er ontsnapte water dat uit de aansluiting met de leiding spoot.  Omdat Mick aan een muur van zijn terras aan het werken is kon ik hem direct vragen om is te komen kijken en hij zei dat het beter was de plastieken koppeling die lekte te vervangen door een koperen die ik in de pueblo bij de loodgieter wel kon vinden als ik vertelde dat ik een tres cuarrto hembra 25 laton nodig had.  Nog voor de siesta ga ik deze bij de loodgieter halen wat mij 10 €uritos kost en na het middagdutje kijk ik eerst naar het WK tijdrijden alvorens ik Mick optrommel voor de nodige reparaties.  X is maar wat blij dat ze mee mag komen helpen.

  Op een klein uurtje is het gefixt waarvan Mick zeker dertig minuten nodig had om al zijn grief bijelkaar te zoeken dat overal rondslingert en zoals steeds moet ik niks betalen.

  Aan de poolboy die vanmiddag langskwam betaalde ik vandaag de tweede helft van het jaar zodat ik weer voor 6 maand gerust ben.

  Savonds ga ik met X voor een niet te lange wandeling naar het bronneke en terug.












  20-09-2017 om 20:53 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merche

  L gaat al vroeg de deur uit want ze wil bij een drietal hotels aan de kust haar cv gaan afgeven in de hoop dat ze vroeg of laat wel een jobke voor haar hebben

  We spreken erna af in de pueblo waar we bij ripoll ietske drinken, als wat later bijna alle belgen uit de buurt tegelijk aankomen maken wij graag plaats, trop is teveel.

  Na het ontbijt hou ik me bezig met muggengaas aan te brengen op het verluchtingsrooster dat ik eerder aan het badkamerraam installeerde, er kwamen regelmatig nog muggen door de gaten dus was een extra kleiner gaas geen overbodige luxe.

  Daarna is het siesta time onderbroken door een zwemmeke in het 25 graden warme water wat nog steeds best aangenaam is.

  Ik krijg telefoon van Merche, mijn spaanse lerares diekan bevestigen dat de klassen voor het derde niveau starten op woensdag 11 oktober.

  Na een pastake met zalm doeik nog een zwemmeke en ga met X, die op hete kolen zit, voor een stevige wandeling naar de Berniaflank goed voor 10.6 km vandaag








  19-09-2017 om 21:11 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentejas

  Maandag dus platte rustdag vandaag en na de pueblowandeling doen we onze foodshopping in de Mercadona waar de rust is weergekeerd nu de meute turistas vertrokken zijn en de schooljaarstart achter de rug is.

  Op het menu staan vandaag lentejas (linzen) met kip en brood en dit geeft me toch genoeg energie om mijn plastieken tuinstoelen af te spoelen zodat ik ze deze week naar Joery & Letty kan brengen, zaterdag hebben ze 50 amigos uitgenodigd om Joery zijn 50 ste verjaardag te vieren bij hun thuis en ze konden nog wat stoelen gebruiken;  Normaal gezien komt zaterdag Letty's dochter vanuit Belgie met Ryanair als verassing en zou ik ze gaan afhalen in Alicante airport als hun vlucht niet gecancelled is.

  We doen een siestake in het appartement want buiten zijn de muggen overactief en mijn muggennet heb ik nog niet terug opgehangen; nadien doe ik een zwemmeke en dobber wat op het zetelke; als ik X haar nieuw balletje op de zetel leg wil ze iets te enthousiast het eraf halen en beland in de pool maar ze zwemt er netjes uit op eigen kracht en via het trapje geraakt ze terug op het droge.

  Voor de avondwandeling gaan we naar urb Ravanell en zo halen we 10.4 km vandaag.

  We zijn net op tijd thuis voor een mooie zonsondergang en blijven nog even buiten genieten tot we genoeg muggebeten verzameld hebben













  18-09-2017 om 21:13 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eslovenia

  Na een korte wandeling met X ga ik om 9u30 richting Benissa waar we met de bikers afspraken om daarna door te rijden naar Xavea.

  Jan komt met zijn roze chevrolet oldtimer; In Xavea zijn er minder Harleys dan vorig jaar opgedaagd, eerst gaan we ons gratis ontbijt binnenspelen dat voor alle deelnemers klaarstaat en  na de gezamelijke rondrit begeleid door de plaatselijke politie door de stad en langs het strand parkeren we ons aan het evenment Big heart of Javea.

  Oldtimers genoeg en veel kijklustigen maar voor de bikers niet veel interresant dus gaan we na een tijdje maar de bergen in voor een stevig tochtje tot in Quatretondeta waar toffe smalle wegjes zijn tussen de bergen en valleien.

  Als ik terug thuis kom heeft X een hoopje kots voor me klaargelegd naast ht zwembad.

  Ik doe een wandelingske met haar en kijk tegen 20u30 naar de finale van het EK basketbal waar het kleine Slovenie, amper 2 miljoen inwoners zowaar de titel behaalde in een spannende finale tegen rivaal Servie.  Als je de ogen van sommige spelers bezag kan het bijna niet anders dat die serieuze peppillen hadden gepakt, de agressiviteit sprong eraf bij momenten maar alles bleef al bij al binnen de perken.





















  17-09-2017 om 22:44 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ensalada de Cabra

  Tot 4 u vannacht deed ik geen oog dicht, het geraas van de rukwinden uit het noorden bleef zonder ophouden doorgaan, ik stond dan maar op en dronk een glaasje rode wijn, den overschot het flesje dat L gebruikte om haar pastasaus mee te bereiden en nadien kon ik wel inslapen misschien ook omdat de wind eindelijk ging liggen;  In de ochtend kijk ik rond om te zien wat er allemaal gaan vliegen is maar het blijft beperkt dot 2 tuinstoelen, die ,ik nog erfde van Kees de vorige eigenaar, die omvergevlogen zijn en waarbij er bij één de rugleuning is afgebroken en één houten beeldje dat van de muur aan het terras is gewaaid en gebroken is maar dit kan ik denkelijk nog lijmen.

  Na de pueblowandeling ga ik met de scoot naar de markt in Jalon, men nieuwe spaanse boek hetwelke ik gisteren begon valt me tegen en ik kijk rond voor ander spaans leesvoer en kan een boekje over Ceasar Milan, de beroemde hondenfluisteraar vinden voor 2 euritos, spijtig dat ze niks van de prijs wouden doen.  Omdat er in de bergen donkere wolken komen aanzetten en het aan de kust blijkbaar zonnig is rij ik naar Cala Baladrar om de rest van mijn budget te besteden aan een geitenkaasslaatje met fruit.

  Nadien doe ik thuis een lange diepe siesta en ga met X voor een lange avondwandeling tot aan het waterdepot op de Berniaflank; Onderweg kan X een tennisballetje vinden aan een villa met een tennisveld maar ze kan het niet door de omheining krijgen.  Bij een mooie zonsondergang kuis ik het zwembad een beetje uit want na de storm lag er redelijk veel bladeren en dennenaalden in.

  Morgen rijden we met de bikers naar Javea woor enkele Engelse Harley rijders voor de 2de keer een evenement organiseren ten voordele van de brandweer die vorig jaar de branden ginderachter wisten te overwinnen.

















  16-09-2017 om 21:24 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intervalos de viento fuerte

  Vandaag werd de doortocht van een kou front verwacht maar in de ochtend viel het nog best mee, er stond al wel een flinke wind maar er was af en toe een streepje zon en de temperaturen bleven rond de 24 hangen.

  Onder weg naar de pueblo kwamen we weer de verloren gelopen hond tegen die nu bijna een week hier rondzwerft.

  Na het ontbijt ga ik 2 nieuwe gasflessen halen en begin met de terrasmeubelen op te bergen of af te dekken; als er een temperatuurdaling van 10 graden wordt verwacht weet je nooit wat er gaat uitvallen.

  Maar het is enkel de wind die in kracht toeneemt met tegen de avond felle rukwinden uit het noorden; de regen stelt niet veel voor enkel wat gedruppel en tegen 18 u ga ik met X voor een lange wandeling langs urb Ravanell goed voor 10 km staptotaal vandaag.

  Er werd niet gezwommen maar vanaf morgen zou het terug stillaan beter worden dus hielden we ons vandaag bezig met muziek downlaoden, siestake en een nieuw spaans boek beginnen, de lessen beginnen pas op woensdag 11 oktober dus moet ik mijn kennis nog wat onderhouden.







  15-09-2017 om 20:30 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gasolandia

  Vanavond kijken we naar de 1/2 finale EK basket tussen Slovenia en Espania ofwel Gasolandia zoals men de spaanse basketploeg hier nu noemt naar hun 2 estrellas de hermanos Gasol.

  Vanochtend ging L vroeger de deur uit voor een lange wandeling en we spreken af in de pueblo waar we bij ripoll een koffietje drinken, X was weer gans de weg onrustig omdat ze het spoor rook van haar bazinneke

  Het wordt warmen dan 30 grados vandaag en we doen al vroeg een zwemmeke terwijl X op een beentje kauwt.

  Tegen 12u30 vertrek ik naar Beni Hospital voor een echo van men schildklier die ik elke 6 maand laat nemen ter controle, de docter kon me al bevestigen dat er niks is gewijzigd, het gezwel dat ernaast zit is niet meer groter geworden dus zal ik volgende week bij dr Chang langsgaan maar het zal weer wachten worden tot 6 maand later.

  Op de terugweg naar huis en voor ik in de n Aldi binnenspring maak ik een stop bij Patata, het nieuwe frietkot in Albir uitgebaat door Hollandse frituristen; de inrichting is wel tof, de organisatie nogal chaotisch en slecht, ik moest 15 min wachten op men frrieten terwijl diegene die kwamen afhalen eerste bediend werden maar ik besloot niet te reclameren.  De patat is maar zus en zo maar de mayo vond ik wel lekker.

  Na de siesta voel ik zowaar kriebels in men groen vingers en werk een beetje in de tuin, cactussen snoeien tot men vuilbak vol is en er genoeg naalden in men benen en vingers steken.

  Savonds nog gezwommen bij zalige temperaturen en een avondwandelingske met X gedaan

  Nu gaan we verder kijken naar de 2de helft van het basketball










  14-09-2017 om 21:27 geschreven door Esteban  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!