Volgende wedstrijd: donderdag 1 mei Harchies 15u start

Uitslag laatste wedstrijd:

Bever:44ste van 75

Foto
Foto
Foto
Foto
Wouter Vandenbergh
Wielrenner
13-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. L├ęger: 80ste van 120
Klik op de afbeelding om de link te volgen De 2e opeenvolgende woensdag dat ik een wedstrijd reed na de dagtaak in alweer erg zonnige omstandigheden. Een mooi snel rondje, met telkens 2 bruggen in, over vrij smalle wegen en behoorlijk wat wind. Het eerste uur hield ik mij helemaal afzijdig en bolde mee in de achterste regionen van het peleton. Af en toe moest ik al eens een gat voor mij dichten (iets teveel naar mijn zin) en schoof dan ook wat op naar voor. Intussen waren al een 10tal  renners weg en toen ik eindelijk helemaal vooraan zat moest ik constateren dat er net nog een 15 tal waren ontsnapt. Ik baalde enorm, maar het gat was zeker overbrugbaar. Met enkele renners reden we goed rond zodanig dat de voorsprong nooit meer dan 40sec was. Ik deed meer dan mijn deel van het kopwerk en toen ik nog weinig assistentie kreeg versnelde Jo Maes, ik sprong mee maar een halve ronde later was het peleton daar weer. Ik had heel veel gegeven en besloot mij nog rustig te laten meedrijven in het peleton. Groot was mijn verbazing toen we 1,5 ronde voor het einde de kopgroep alsnog inhaalden. Uiteindelijk werd het een massasprint die ik aan mij voorbij liet gaan. Met een goed gevoel reed ik nog met mijn fiets huiswaarts zodanig dat ik nog eens de kaap van de 150km overschreed.

13-03-2014 om 00:00 geschreven door wouter  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vollezele: 10e van 86
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ondanks 3x top 5 in het verleden verkoos ik dit jaar de wedstrijd in Vollezele boven die van Lierde. 9 ronden met telkens de beklimming van de congoberg en daarbij nog een mooie arrivee bergop stonden op het programma. Na 3km reden al 2 renners weg, ikzelf probeerde ook al weg te geraken maar het peleton liet niet begaan. De 2 liepen niet echt ver weg en bij ons bleef het tempo er goed in en ik bekeek het vanop de achterste regionen. Af en toe schoof ik wat naar voor want zeker op de aankomststrook vielen er af en toe wel wat gaten. Behalve wat speldeprikken op de congoberg gebeurde er niet zoveel maar door de warmte (20 graden) en de toch wel hoge snelheid (meer dan 42gem) zou het ooit wel eens breken. Intussen waren de 2 afgelost door 5 anderen. Gevaarlijker werd het 2 ronden van het einde toen er zowaar een groep van een tiental wegreed uit het peleton. Het gat was nog niet zo groot en op de aankomstrook probeerde ik de kloof te overbruggen en even over de top slaagde ik daar ook in. Helaas 3km verder kwam het peleton terug en was alles te herdoen. Ik bleef helemaal vooraan offensief koersen en we geraakten weg met 6. De kopgroep zagen we ook rijden want de kloof was maar 20sec. De samenwerking kon wel beter en vlak voor de congoberg kwam nog 6 man aansluiten. Op de kasseien reden nog 2 renners weg. In een langgerekte spurt bergop voor de 8ste plaats eindigde ik 3e, werd zo 10e en  was mijn eerste top10 plaats in 2014 een feit! In 2013 reed ik geen enkele keer top 10, van een mooie seizoenstart gesproken! 


09-03-2014 om 00:00 geschreven door wouter  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gooik: 126ste van 158
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een erg zonnige woensdagnamiddag zonder veel wind. Nadat ik gewerkt had tot 12u45 trok ik rechtstreeks  van St Martens Latem naar Gooik (14u start dus veel tijd had ik niet over...). Toen ik mij klaarmaakte kwam ik tot de constatatie dat ik mijn koersbroek niet meehad maar wel mijn lange broek (zonder zeemvel). Gelukkig was het een mooi rondje met deftige wegen zonder veel putten maar echt comfortabel is dit niet. Iets na 14u vertrokken we voor 11 ronden van een goeie 10km over golvende brede wegen. In de eerste ronde probeerde ik tot 2 keer toe al weg te rijden maar toen was al duidelijk dat er te weinig wind stond om een serieuze schifting te veroorzaken. Ik besloot me helemaal achteraan te laten meedrijven. Op de hellende aankomsstrook en daaropvolgend de uitloper reden er af en toe wel wat renners weg maar daarna was het op de brede dalende steenweg wind achter en haalden we snelheden van 75km/u in het peleton. 3 ronden van het einde kwam ik helemaal naar voor en mengde me terug in de debatten maar wegrijden lukte niet. Toen ik zowat de handdoek geworpen had, reden ze opeens wel weg met 12. Bij het aansnijden van de voorlaatste ronde versnelde David Desmecht. Niemand reageerde en ik sprong naar hem toe, nam over en reed a bloc tot boven. In de afdaling kwam nog een 6 tal aansluiten doch 1km verder was zowat het hele peleton terug. Na nog 3 pogingen daaropvolgend zonder succes hield ik het voor bekeken en de laatste ronde reed ik helemaal achteraan en beeindigde daar ook de wedstrijd

05-03-2014 om 00:00 geschreven door wouter  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doornik: 26ste van 158
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de 2e wedstrijd trok ik dit seizoen trok ik naar Doornik. 7 ronden van iets meer dan 16km met lichtgolvende rechte wegen veelal niet beschut en er stond een stevig windje. Van bij de start reden 12 renners weg waarvan er uiteindelijk enkele de hele wedstrijd voorop zouden blijven. Bij de eerste beklimming probeerde ik nog naar deze groep toe te rijden maar de achterstand was al iets te groot. Ik besloot me dan maar in de buik van het peleton te zetten, niet echt een goed idee want in de 3e ronde reed zomaar eventjes 30 man weg uit het peleton. Even later reden we weg met een groepje, we kwamen alsmaar dichter bij die grote groep doch doordat iedereen niet vol meewerkte  hebben we de aansluiting nooit gemaakt... Af en toe raapten we enkele gelosten op en uitlopen deed die groep ook allerminst op ons. Onze groep werd alsmaar uitgedund en halfweg de laatste ronde zagen we plots voor ons dat de groep gesplitst was, op de klim kwamen we bijna aansluiten en er restte ons nog 5km tegenwind. Weer dreigden we er net niet bij te geraken, ik overbrugde op mijn eentje dan maar de kloof, doch bij die mannen aangekomen moest ik toch effen bekomen van mijn inspanning en kwam de rest terug. Met nog 2km te gaan trok ik terug in de aanval, op 500m van de streep werd ik gegrepen door enkele renners en werd zo 26ste.

02-03-2014 om 00:00 geschreven door wouter  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Oefenkoers" Bottelare: 18e van 109
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij de verkenning eerder in de week kwam ik tot de constatie dat niet echt iets voor mij was: veel draaien en keren en kleine baantjes waar er amper plaats was om te passeren... In de voormiddag had ik bewust al 70km in groep weest bollen, kwestie van toch de nodige km's al te hebben indien het fout zo lopen. Bij de start liep het al meteen fout, ik stond helemaal achteraan en er werd ons leukweg meegedeeld dat we in tegenstelling tot de voorbije jaren eerst geen 3 ronden achter de wagen moesten afleggen maar meteen er vol mochten invliegen. Daar ik geen wringer ben heb ik de eerste 3 ronden constant gaten mogen dichten. Eens aangesloten in de buik van het peleton waren er al 11 gaan vliegen. Ik hield me helemaal afzijdig, bij ons waren er af en toe uitvalspogingen maar geen enkele droeg ver. Er stond een enorme wind en op het plateautje op het hoogste punt van het parcours werd het peleton iedere ronde op het lint getrokken. Ik had evenwel weinig moeite en besloot het laatste deel van de koers toch wat op te schuiven. Op weg naar de korte klim was het vol tegenwind dus wegrijden zou sowiezo ni makkelijk zijn. 2 ronden vant einde versnelde ik aan de voet, 4 man reageerde en weg waren we! Een halve ronde later kwam Mario Willems met een metgezel bij ons aansluiten en toen werd het tempo pas echt opgevoerd. Op de laatste klim moest ik alle zeilen bijzetten om erbij te blijven, doch ik kraakte niet. Op het windstuk versnelde Mario en zijn metgezel, ik kwam net tekort om mee te gaan. Op 1km van het einde ondernam ik nog een poging om er nog van weg te rijden maar ze lieten mij niet begaan en ik werd 18e en had 160km op de teller.

22-02-2014 om 00:00 geschreven door wouter  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereiding seizoen 2014

2013 verliep niet zoals ik verwacht had, voor het eerst reed ik geen enkele top 1O en bovendien was ik teveel "peletonvulling" naar mijn zin... (ik was dikwijls net niet goed genoeg om mee te zijn). Een rotseizoen werd het nu ook weer niet: ik reed mijn beste Triptyque Ardennais ooit (2 keer top 60). Daar ik toch eens in de echte cols wou koersen wou ik mij via de granfondo Eddy Merckx kwalificeren voor het WK in Trento voor cyclosportieven in september. Op erg regenachtige en koude meidag werd ik 13e bovenop de muur van Huy nadat ik zowat 105km in de aanval reed met 5 anderen. Ik was dus gekwalificeerd voor het WK in september. Eind juni kreeg ik tijdens de wedstrijd in Emptinne enorme last van mijn onderrug: ik moest rusten en het kalmer aan doen: geen rondewerk of IC dus in de zomer... Gedurende 2 maanden enkel kermiskoersen waar ik een abonnement had te eindigen tussen de 20ste en 40ste plaats dikwijls, niet slecht maar echt denderend kan je dit nu ook niet noemen. Toch bleef ik gemotiveerd trainen want Trento kwam er nog aan. Na een ministage in de vogezen vertrok ik eind september naar Trento. Het WK zelf was een enorme ervaring, ik werd op de top van de Monte Bondone 19e in mijn leeftijdcategorie, 5e Belg en 75ste algemeen. De laatste 2 wedstrijden  ging het terug stukken beter en ik werd nog 16e in mijn allerlaatste wedstrijd voor KSV Deerlijk in Deerlijk zelf.


2014 dus! Daar ik bij KSV Deerlijk het laatste jaar nog weinig kansen kreeg in de diverse IC (de concurrentie was moordend) besloot ik na 4 jaar KSV Deerlijk andere oorden op te zoeken. Ik koos voor het Asfra Racing Team hier vlakbij: ze rijden zowat hetzelfde programma en de concurrentie is heel wat minder.

Mijn voorbereiding verliep helemaal anders dan de voorbije jaren: voor de eerste keer in 9 jaar trok ik niet op stage, bewust liet ik de MTB op stal en ook zat ik geen minuut in de fitness (dus veel minder snel intensieve trainingen en  krachttraining dan voorheen). Heel de winter stond in het teken van souplesse: duurtrainingen werden afgewerkt aan enorm hoge omwentelingen  zelf tijdens de ploegtrainingen verplichte ik mijzelf de eerste 2 uur extreem klein te rijden. Verder installeerde ik een Redcord op mijn zolder en deed er de nodige oefeningen voor de rugspieren ed te versterken. Wekelijks stond een stevige wandeling op het programma (dikwijls een uitgepijlde VTT tocht van het weekend daarna) en  trok ik ook de nodige baantjes in het zwembad. Voor mijn krachttraining op de fiets trok ik geregeld naar Dhoppe, dit was zowat mijn enige intensieve training per week behalve af en toe ook nog  een stevige prik tijdens de groepstrainingen. Half januari had ik af te rekenen met een vervelende oorontsteking en bijgevolg moest ik aan de antibiotica maar een maand later was ik klaar voor het nieuwe seizoen, mijn 9e al!

20-02-2014 om 00:00 geschreven door wouter  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
Welkom op mijn blog 2014-???: hier zie je telkens waar en wanneer ik de volgende wedstrijd rij, uitslag van de vorige wedstrijd en regelmatig zal ik er een wedstrijdverslag ook op zetten! Alvast veel leesplezier en tot op 1 van de koersen!

18-02-2014 om 00:00 geschreven door wouter  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


T -->

Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!