WSD Hosting
Inhoud blog
 • Beveiliging van een Linux Hosting Pakket
 • Beveiliging van een Windows Hosting Pakket

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Uw website snel en veilig online
  19-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveiliging van een Linux Hosting Pakket
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De folders van een Linux account kunnen op verschillende manieren ingesteld worden. De geavanceerde gebruiker kan via SSH de juiste rechten instellen. Ik ga ervanuit dat een gebruiker die weet hoe hij een SSH verbinding tot stand kan brengen, ook op de hoogte is van hoe hij de rechten kan instellen, in dit artikel ga ik er dan ook niet verder in op de SSH methode.

  Voor de meeste gebruikers is er een gemakkelijke manier via de FTP client. U gebruikt deze normaal sowieso om bestanden op te laden naar uw hosting pakket. Ik gebruik altijd FileZilla als FTP client.

  Nadat u een verbinding gemaakt hebt met uw hosting pakket kan u een folder selecteren. Via de rechtermuisknop kan u de optie “bestandsrechten...” aan klikken. U krijgt dan dit scherm te zien waar u de verschillende rechten kan instellen.
  U kan de rechten instellen via de numerieke waarde onderaan. In de meeste gevallen worden er maar 2 numirieke waardes gebruik op onze hosting pakketten.

  755:
  Dit is de standard instelling op alle folders onder de WWW root folder. Deze geeft de anonieme bezoekers van uw website lees rechten op alle folders.

  777:
  Dit is de instelling die nodig is indien u de gebruik toe wilt staan om bestanden op te laden naar uw website. Pas op met deze instelling omdat u mogelijk gebruikers toelaat om belangrijke bestanden te wijzigen. Geeft deze rechten dus alleen aan folders waar geen critische bron bestanden van de website staan.

  Database
  beveiliging voor Linux hosting pakketten zal in de meeste gevallen door MySQL afgehandeld worden. Wij zorgen altijd voor een correct basis configuratie die veilig is. Normaal moeten de beveiliging instellingen van een MySQL installatie niet aangepast worden.

  Indien u vragen hebt over Linux Hostsing, of u wenst ondersteuning contacteer dan support@wsdhosting.be, wij helpen u graag verder.

  Bekijk ook onze verschillende Linux Hosting pakketten.

  19-10-2011, 22:52 geschreven door koenwuyts  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  28-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveiliging van een Windows Hosting Pakket

  De beveiliging van de verschillende folders op een hosting pakket gebeurd via het instellen van de rechten voor de IUSR gebruiker. Deze gebruiker geeft de webserver weer die de verschillende bestanden lees en verwerkt.

  Op onze hosting pakketten heeft deze gebruiker alleen lees rechten op de WWW root folder van het hosting pakket. Hij beschikt wel over lees/schrijfrechten op de DATA folder. Deze folder staat niet onder de WWW root en kan bijgevolg niet via de website weergegeven worden.

  De DATA folder is dus de ideale plaats om een MS Access database te plaatsen aangezien deze database in de meeste gevallen schrijfrechten nodig heeft om te kunnen werken. Indien u de database onder de WWW root folder zou plaatsen zouden hackers deze kunnen downloaden en/of wijzigen. Zorg er dus altijd voor dat u uw Access database onder een beveiligde folder zet die niet onder de WWW root folder staat.

  De IUSR gebruiker schrijfrechten geven op een folder die onder de WWW root staat kan een beveiling risico met zich meebrengen. Het is dus belangrijk om te zien welke folders deze rechten moeten krijgen. Meestal worden zo’n rechten gegeven op een upload folder, dit is een folder waar gebruikers via uw website bestanden naar kunnen opladen. In zo’n geval is het risico laag aangezien een hacker niet aan de bron bestanden van uw website kunnen.

  De beveiliging van de server zelf zal voor de meeste mensen geen probleem zijn aangezien op een shared hosting pakket deze beveiliging door de hosting firma verzorgd zal worden. Bij WSD Hosting hebben we strikte beveiliging regels die altijd opgevolgd worden. En hebben we de juiste firewalls en settings om er voor te zorgen dat de server in zijn geheel altijd gewaarbord is.

  Indien u vragen hebt over Windows Hosting, of u wenst ondersteuning contacteer dan support@wsdhosting.be, wij helpen u graag verder.

  Bekijk ook onze verschillende Windows Hosting pakketten.

  28-09-2011, 13:49 geschreven door koenwuyts  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:windows, hosting, beveiliging
  Archief per week
 • 17/10-23/10 2011
 • 26/09-02/10 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!