Inhoud blog
 • Een aanklacht
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Writings on the wall

  12-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een aanklacht
  Alles moet beter. Stil staan is gelijk aan achteruit gaan. De economie moet groeien. Groeien als in de zin van groter worden. Groter als in de zin van beter worden. Alles moet beter. De maatschappij is zo sterk als de zwakste schakels, dus waarom dan niet de zwakste schakels elimineren. Tegen de muur zetten. Economie is toch alles? Dus dan doen wij toch alles voor een goede economie.

  Wanneer we stemmen. Wanneer we mensen verkiezen. Dan houden we dat toch steeds in het achterhoofd. De economie. Is de economie geen vorm van discriminatie. Een welvarende en goed draaiende economie is toch immers gebaseerd op sterke mensen. Op goed werkende mensen. Mensen die vooruitgang boeken. Mensen die niet zwak zijn. Die de economie niet ophouden. Discrimineren we hier mee niet de zwakste mensen? Wanneer we enkel rekening houden met de economie.

  Ik wil niet kritisch zijn. Ik wil niet negatief zijn. Maar zijn het niet juist die zwakste schakels die ervoor zorgen dat er wil is naar vooruitgang? Zijn het niet de juiste de zieken, de zwakken die de dokters, de specialisten er toe drijven om vooruitgang te boeken en de wil naar 'beter' veroorzaken. Ik wil niet kritisch zijn, noch negatief. Maar zonder zwakke schakels, zijn de sterkste toch niet meer de sterkste? Zijn het niet juiste de gedetineerden die ons wijzen op de fouten in de maatschappij. Zijn het niet juist zij die ervoor zorgen dat we de fouten in de maatschappij kunnen herstellen.

  Plaatsen we de economie niet te veel op een voetstuk. Overschatten we niet de positiviteit er van en onderschatten we niet de negatieve gevolgen. Natuurlijk, economie kan zorgen voor vooruitgang. Maar wees eens eerlijk, de negatieve gevolgen ervan werden steeds onderschat. Kijk rond je, kijk naar de crisis. We moeten ons recht zien te houden. En mensen houden zich niet enkel recht aan economie. Want wat als de economie valt. Wat als deze een duik neemt in het onbekende? Duiken wij vervolgens mee? Dan heb je niets meer. Economie, vooruitgang, alles moet beter. Denk verder. Denk verder dan beter. Denk goed. En goed houdt meer in dan enkel economie. Dan enkel sterk. Goed houdt een evenwicht in tussen sociaal en economisch denken.

  Laat me even duidelijk zijn. Economie is belangrijk, economie is nodig. zonder economie kunnen we niet verder. Sociaal is nodig, sociaal is belangrijk. Want zonder sociaal discrimineren wij de zwaksten. Elimineren wij, zij die minder kansen hebben. Een evenwicht tussen economie en sociaal is nodig. Is belangrijk. Is essentieel voor een gezonde, welvarende samenleving. Jammer dat het sociale in onze maatschappij deze der dagen ondergeschikt wordt aan de economie. Triest dat men geen evenwicht kan creĆ«ren tussen beide. Betreurenswaardig dat respect, gelijkheid en gelijke kansen hierdoor moeten inboeten. 

  Dit is geen pleidooi voor socialisme, dit is geen pleidooi tegen liberalisme. Dit is een aanklacht. Een aanklacht tegen discriminatie georganiseerd door de maatschappij.

  12-07-2016 om 14:56 geschreven door Just a writer  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 11/07-17/07 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!