Woontrendz
Interieur & Inspiratie
12-06-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ventilatiesysteem voor de badkamer: Mogelijkheden & Voordelen per systeem
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Die lange douche waar je zo van geniet, kunnen je huis kwaad doen. Waarom? Al dat water en vocht in een kleine ruimte, je badkamer, vormt de perfecte voedingsbodem voor schimmel en meeldauw, die bouwmaterialen, waaronder gipsplaat en houten lijsten, kan beschadigen.


Gelukkig is er een vriend en een verdediger: een ventilatiesysteem voor de badkamer. Dit kleine werkpaard verwijdert overtollig vocht, geurtjes en zelfs schimmelsporen die tot gezondheidsproblemen kunnen leiden. In sommige gebieden zijn afzuig ventilatoren vereist vanwege bouwcodes, vooral als er geen raam aanwezig is.

De nieuwste type ventilatiesysteem badkamer

Kleine en onopvallende badkamer ventilatiesystemen profiteren van nieuwe technologieën die ze slimmer, stiller en efficiënter dan ooit maken. De kenmerken van vandaag omvatten bewegingsgeactiveerde lichten of warmtewisselaarventilatie. Afhankelijk van de optie die je kiest, zal je € 80 tot € 400 uit te geven voor een nieuwe ventilator. Voeg daar nog eens € 250 tot € 500 aan toe voor professionele installatie door een aannemer.

Voordat je een badkamerventilator kiest, moet je ervoor zorgen dat deze geschikt is voor de grootte van je badkamer. Je moet ook letten op het geluidsniveau en de functies, zodat je maximale tevredenheid over je budget krijgt.

Goede ventilatie

Helaas zijn ventilatoren voor badkamerventilatie vaak opgesteld, zodat ze lucht afvoeren naar de ruimte tussen de plafondbalken, vooral als de badkamer zich op een lager niveau in de richting van het midden van het huis bevindt. Afvoer naar de ruimte tussen de balken of naar een onverwarmde zolder, dumpt eenvoudig het overtollige vocht in de slechtst mogelijke omstandigheden, gesloten, donkere ruimtes waar vocht condenseert op koude oppervlakken en schimmel zich kan verspreiden, waardoor vloeren, wanden en plafondmaterialen worden beschadigd.

Een slimmer, gezonder alternatief is om je badkamerafzuigventilator aan te sluiten op ventilatiekanalen die de uitlaat buiten je huis kanaliseren. Bouwcodes specificeren deze oplossing; het is de meest verstandige en veiligste methode.

Ventilatie met warmtewisselaar

Houd in gedachten dat goede ventilatoren ook veel verwarmde lucht uit je huis zuigen. Een remedie is het installeren van een ​​ventilator voor warmtewisseling. Deze ventilatoren gebruiken warme, uitgaande lucht om koelere inkomende lucht te verwarmen. Warmtewisselaarmodellen worden twee keer zo vaak  verkocht als standaardventilatoren voor badkamerventilatie.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt beoordeeld door zones, een schaal die het geluid aangeeft. Een score van 0,5 tot 1,2 zones betekent dat de ventilator uitzonderlijk stil is. Waarderingen van 1,5 tot 2,0 zones is erg goed. Ventilatiesystemen voor badkamers met meer dan 4,0 zonen hebben de neiging luidruchtig te zijn.

Slimme opties

Bewegingssensor activering zet de ventilator aan wanneer iemand de badkamer betreedt. De ventilatorsnelheid kan vooraf worden ingesteld op een laag volume om de vochtigheid van dagelijkse taken zoals scheren te verwijderen, of voor taken met een groot volume, zoals douchen. Verlichting kan worden geschakeld of ingeschakeld door een bewegingssensor. Modellen uitgerust met een nachtlampje gebruiken een laag wattage om je te helpen je weg te vinden in het donker.

12-06-2018 om 16:25 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een vals plafond plaatsen met gyproc? Werkwijze en tips
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit artikel gaat over de 'Do's and Don'ts' van een vals plafond met Gyproc plaatsen. Hiermee voorkom je veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het aanpakken van hun gipsplaat projecten.

Juiste randondersteuning

Het inkaderen aan binnenhoeken is vaak ontoereikend of ontbreekt helemaal, waardoor het onmogelijk is om de rand van de gipsplaat te bevestigen. De oplossing is om de inlijsting te inspecteren voordat je gipsplaten gaat ophangen. Controleer vooral langs de bovenkant van de muren die parallel lopen aan de plafondmontage. Normaal gesproken wordt tijdens de framefase de blokkering op de bovenplaat van de muur genageld, maar deze ontbreekt vaak. Als je een blokkering moet toevoegen en er geen ruimte is om dit met een ​​hamer te doen, moet je de schroeven onder een hoek van onder schroeven.

Markeer de framing locaties

Als je vergeet om de locatie van de kaderleden te markeren voordat je ze bedekt met gipsplaten, zal je moeite hebben de schroeven nauwkeurig te plaatsen. Voor een waterpasbestendige schroefplaatsing maak je deze markeringen en gebruik je deze als richtlijn om een ​​lichte potloodlijn over het vel te tekenen. Vervolgens kun je schroeven snel en nauwkeurig plaatsen. En je hoeft geen tijd te verspillen met het verwijderen van de schroeven die de omlijsting missen.

Markeer de locatie van de plafondbalken op de bovenplaat van de muurlijst. Markeer vervolgens het midden van elke lat. Noteer ongebruikelijke frames zodat je weet waar je de schroeven moet plaatsen nadat deze zijn bedekt met gipsplaten. Nadat de gipsplaat aan het plafond hangt, markeert je de stud-locaties op het plafond met een potlood voordat je gipsplaat aan de muren gaat ophangen.

Vermijd taps toelopende randen op buitenhoeken

Als je een gipsplaat met de conische rand langs een buitenhoek ophangt, is het moeilijk om de hoekkraal nauwkeurig te plaatsen. De hoek van de hiel zal te laag liggen, waardoor het moeilijk is om te bedekken met gewrichtsverbinding. De oplossing is om snijranden langs een buitenhoek te plaatsen.

Controleer de pasvorm voor de bevestiging

Zelfs met een zorgvuldige meting kom je vaak een gaatje tegen dat niet helemaal past. De veelgemaakte fout is om de gipsplaat aan de lijst te schroeven voordat de opening wordt getrimd. Vervolgens breekt de gipsplaat rond de schakelkast, wat extra tijd kost om te patchen. De sleutel om dit probleem op te lossen, is om de pasvorm te controleren voordat je gipsplaat tegen de muur drukt.

Na het zorgvuldig meten en uitsnijden van de openingen in je gipsplaat, houd je de gipsplaat op zijn plaats. Als de pasvorm goed is, bevestig je de plaat met een paar schroeven langs de bovenrand of ver weg van de uitlaatopeningen. Snij de overtollige gipsplaat langs de strakke randen van de doos met een mes totdat de gipsplaat gemakkelijk over de uitlaatdozen schuift. 

Bron: Kauri.be

12-06-2018 om 16:21 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betonvloer in je badkamer: Voor wie van een moderne look houdt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er zijn een aantal uitdagingen waar een badkamervloer dagelijks mee wordt geconfronteerd, inclusief water, vochtveranderingen en schoonmiddelen die morsen en spatten. Met een betonvloer in de badkamer krijg je een vloer die uniek is voor het hanteren van zelfs de zwaarste milieurisico's. Dit, in combinatie met nieuwe druk- en kleurtechnieken, stelt je in staat om beton te gebruiken als zowel een functioneel gebruiksoppervlak als een prachtig element voor je interieur.

Betonnen vloeren en water

Onder de oppervlakte: als je de bestaande vloerbedekking verwijdert om het betonblok waarop het gebouw rust te gebruiken, moet je mogelijk zorgen maken over de vochtinbraak in de plaat, van onderaf. Dat komt omdat betonnen funderingen direct op de grond liggen die hen omringt. Deze bodem kan worden verzadigd met vocht, dat via hydrostatische druk in de mat kan opstijgen.

In de meeste nieuwe huizen wordt de funderingsplaat gelegd over een dampscherm, waardoor wordt voorkomen dat vocht door de grond in het beton dringt. Als je een ouder huis hebt zonder een damp remmende fundering, kun je er een over het bestaande oppervlak plaatsen en giet je een zelf nivellerende microtopping mix om er een waterdichte laag te creëren.

Boven het oppervlak: beton is een natuurlijk poreus materiaal dat vocht opneemt uit zowel het morsen als de vochtigheid in de lucht.

Als beton onbehandeld in de badkamer is, zullen morsen en spatten uiteindelijk het oppervlak van de badkamer vuil maken, waardoor verkleuringen en de groei van meeldauw en andere micro-organismen die schadelijk zijn voor de luchtkwaliteit in de ruimte kunnen ontstaan.

Oplossing: Gelukkig is het relatief eenvoudig om een ​​betonnen vloer af te dichten met een heldere, chemische behandeling die zowel in de poriën zal doordringen als zich over het oppervlak van het materiaal zal uitstrekken, waardoor een ondoordringbare barrière ontstaat die niet zichtbaar is. Hierdoor zal de vloer ondoordringbaar zijn voor vochtdoorslag. Het zal echter ieder 1-2 jaar opnieuw moeten worden aangebracht wanneer het begint te vervagen. Hoe hier dus rekening mee tijdens je bouwplannen.

Temperatuur: Beton is een zeer goede warmtegeleider en het kan relatief snel en efficiënt thermische energie absorberen en afgeven. Daarom zijn er een aantal temperatuuropties bij de installatie van dit materiaal. Beton zal de neiging hebben koud te zijn, omdat het als een efficiënte geleider op natuurlijke wijze energie toelaat om het te laten passeren. Dit kan in de winter een slechte zaak zijn als je uit een bad of douche stapt op het kille oppervlak van het materiaal. Tegelijkertijd kan dit een wenselijk iets zijn, waardoor de kosten voor airconditioning laag blijven. 

Stralingsverwarming: de geleidbaarheid van beton maakt het ook een goed materiaal voor vloerverwarmingssystemen. Dit omvat het installeren van metalen stangen onder het oppervlak van het beton, die opwarmen, warmte verspreiden door de vloer en omhoog in de kamer. In veel gevallen is vloerverwarming eigenlijk efficiënter en milieuvriendelijker dan het gebruik van ventilatiesystemen.

Textuur: er zijn veel opties beschikbaar bij het installeren van beton. In zijn natuurlijke staat zal het een beetje ruw zijn voor badkamers met blote voeten, maar het kan ook worden gepolijst tot een zeer glad oppervlak. Je kunt vervolgens verschillende afdichtmiddelen aanbrengen die een onzichtbare tractiefilm over het materiaal creëren, zodat je niet wegglijdt wanneer het nat wordt.

12-06-2018 om 16:18 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprit in beton aanleggen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er zijn veel redenen waarom een ​​huiseigenaar misschien wil weten hoe hij beton moet leggen. Een van de meest voorkomende redenen kan zijn om een ​​oprit in beton aan te leggen die aantrekkelijker, duurzamer en gemakkelijker te onderhouden is. Maar een oprit in beton aanleggen, zelfs bij een eenvoudige, vlakke oprit, is niet het gemakkelijkste project om uit te voeren. Het zal echter veel minder een lastig zijn als je over de juiste hulpmiddelen, materialen en instructies beschikt.

Stap 1 - Je oprit plannen

Bepaal het gebied waarin je je oprit in beton gaat leggen. Plan hoe je overtollige grond van de oprit verwijdert wanneer je de grond waterpas maakt. Neem contact op met nutsbedrijven om te zien of er hier hulplijnen liggen begraven. Als dat zo is, moet je weten hoe diep ze begraven zijn. Als je genoeg hebt, moet je misschien deze lijnen dieper begraven of laten verhuizen.


Zoek obstakels die je mogelijk moet verwijderen, zoals struiken, bomen of bestaand asfalt of betonnen platen die mogelijk zijn begraven. Als je een graafmachine of een vrachtwagen nodig hebt om vuil uit het gebied te verwijderen, reserveer je die ruim van tevoren. Als je grind of vuil moet opvullen, moet je dat ook plannen.

Stap 2 - Voorbereiding op het egaliseren van je terrein

Wat is de breedte en lengte van je oprit? Wat zullen de vierkante meters zijn? Je moet deze aantallen kennen om te weten hoeveel beton, framehout en grind of vuil je nodig hebt. Markeer de opritten met houten palen en touw. Gebruik markeringen zoals felle verf die niet worden verborgen of verplaatst deze als je begint te graven in de opritruimte. Plaats zo nodig vier stokken in de grond langs de geplande rand van je oprit.

Stap 3 - Graven van je geul

De gemakkelijkste manier om je geul te graven is om een ​​graafmachine te huren. Als je dat doet, moet je duidelijk het gebied markeren waar je oprit moet worden gegraven. Als je budget je niet toestaat een graafmachine te huren, moet je mogelijk hulp inroepen om te graven. Zorg ervoor dat je alle grond die je buiten de oprit kunt verwijderen, ophoopt. Anders moet je het misschien nog een keer verplaatsen voordat je je oprit kan ingieten met beton.

Stap 4 - Je steunrails en oppervlak bouwen

Gebruik voor je houtvormen 2x4 hout voor steunrails en steek houten palen in de grond om ze te ondersteunen en te voorkomen dat ze uit de lijn worden geduwd. Als de grond zacht is waar je je beton zal leggen, overweeg dan het gebruik van een stamper om de grond te comprimeren. Dump, verspreid en egaliseer een lading grind en dek dit vervolgens af met een laag kippengaas ter ondersteuning.

Stap 5 - Je beton gieten

Als je een betonmortel hebt besteld, laat deze dan bezorgen en verspreid het wanneer het is gestort. Wanneer het beton wordt verspreid, gebruikt je een lange 2x4 en een niveau om te zorgen dat het betonoppervlak gelijkmatig is. Spreid er een plastic laken over uit en laat het een nacht drogen.

12-06-2018 om 16:13 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuvriendelijke isolatie: Soorten, Prijs & Voordelen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als moderne huiseigenaren, zijn we niet alleen op zoek naar manieren om onze investeringen te verbeteren, maar ook om een ​​blijvende impact op het milieu te minimaliseren door te kiezen voor milieubewuste producten bij de renovaties en uitbreidingswerkzaamheden van onze huizen. De voordelen van milieuvriendelijke isolatie zijn vergelijkbaar met die van traditionele isolatietypes, met de toegevoegde waarde dat het veiliger is voor de aarde en je gezin.

De voordelen van milieuvriendelijke isolatie

Isolatie toevoegen aan je huis is de beste manier om je ecologische voetafdruk te verlagen, omdat de extra bescherming tegen de elementen betekent dat je minder energie zal gebruiken om je huis te verwarmen of koel te houden met een airconditioner. Ook milieuvriendelijke geluidsisolatie is indien gewenst een optie. Maar er zijn ook andere voordelen van milieuvriendelijke isolatie:

1.    Veilige en duurzame materialen
Natuurlijk en duurzaam zijn veelgebruikte woorden in het spectrum van consumentengoederen en om een ​​goede reden. Een van de beste voordelen van milieuvriendelijke isolatie is dat ze over het algemeen minder schadelijke chemicaliën bevatten, zoals formaldehyde en een bekend carcinogeen. De meeste oorzaken van huid- en oogirritatie, en veel daarvan zijn gemaakt van gerecycleerde materialen, het hergebruik van afval van stortplaatsen.

2.     Lagere productiekosten
De productiekosten van de productie van sommige isolatie types zoals glasvezel zijn zeer hoog, en het kan oplopen tot tien keer meer energie dan cellulose-isolatie. Milieuvriendelijke materialen zoals kurk, wol of zelfs versnipperd denim vereisen in vergelijking minieme hoeveelheden.

3.     Energiebesparingen
Het beste van de voordelen van milieuvriendelijke isolatie is dat je het milieu minder zwaar belast, want een betere isolatie betekent dat je om minder gas of brandstof nodig hebt om je verwarming te laten branden. Bovendien kunnen groene alternatieven ook een veel hogere R-waarde per vierkante meter opleveren!

Populaire soorten groene isolatie

We onderscheiden drie soorten...

1. Cellulose

Cellulose isolatie is gemaakt van producten van gerecycled papier. Aangezien het op een stortplaats uiteenvalt, kan papier schadelijke broeikasgassen afgeven. Wanneer het wordt gerecycleerd tot isolatie, is cellulose een van de veiligste keuzes voor iemand die giftige producten in huis wil verminderen.

2. Glasvezel

Dit andere populaire isolatiemateriaal kan in een aantal verschillende samenstellingen voorkomen en wordt meestal geblazen of als matten gebruikt. Zoals de naam al doet vermoeden, is het glas - geblazen in vezelige strengen, waardoor het een effectieve isolatielaag is die tientallen jaren meegaat.

3. Schapenwol

Er is een reden waarom nomaden, kolonisten, en mensen over de hele wereld met behulp van schapenwol om hun lichaam warm houden, en hun huizen al eeuwenlang isoleren, het werkt echt! Schapenwol is bestand tegen vuur, water en schimmels en vormt een prachtig isolatiemateriaal voor een huis en wint aan populariteit bij mensen die op zoek zijn naar milieuvriendelijke opties voor hun huis. Wol is geëvolueerd door de eeuwen heen om schapen warm, droog en veilig te houden tegen de elementen, en het heeft vaak weinig of geen waarde voor de landbouwers in de commerciële landbouw industrie, die de schapen vaak elke zes maanden moeten scheren om de dieren gezond te houden. Wol dat gebruikt wordt als isolatie kan helpen de noodzaak te verminderen om constant je binnentemperatuur aan te passen, waardoor je energie en geld bespaart.

Ga voor groen

Hoe meer we onze koopkracht gebruiken als consumenten om voor milieuvriendelijke materialen te kiezen, des te meer producten en diensten voor ons beschikbaar zijn en onze impact op het milieu minder zal zijn. De voordelen van milieuvriendelijke isolatie zijn vergelijkbaar met die van traditionele isolatiematerialen en kunnen ons een nieuwe manier bieden om positieve keuzes te maken voor onze gezinnen en de aarde.


Ook bouwbedrijf Bmajor bevestigd dat deze trend van duurzaam bouwen steeds populairder wordt. Meer en meer mensen zijn zich bewust dat we zelf ook veel kunnen betekenen voor het milieu bij het bouwen of verbouwen van onze droomwoning.

12-06-2018 om 16:07 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluidsisolatie voor je dak: Genieten in alle rust
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er is niets meer ontspannen dan wonen in een rustig huis. De overlast van luidruchtige buren, of een 747 vliegtuig over je huis wil niemand. Om die reden kiezen velen voor geluidsisolatie voor hun dak. De meesten isoleren hun dak langs buiten of langs binnen, maar geïsoleerde dakplaten zijn tegenwoordig ook erg in trek.

Geluid van buiten

Niet alleen zal geluid sluipen door elke spleet en kloof, het zal ook weergalmen door middel van lichtgewicht bouwmateriaal. Dus, de eerste stap is om erachter te komen welke kamers geluidsisolatie nodig hebben. Bestudeer muren, deuren, ramen, plafonds en vloeren en luister aandachtig. "Onmiddellijke verbeteringen kunnen worden aangebracht door het afdichten van scheuren en gaten rond de ramen en deuren, met behulp van polyurethaan of latex kalefateren. 

Dubbele beglazing zal een groot verschil maken en kan je bestaande ramen worden gemonteerd maar zorg ervoor de bestaande ramen zijn voorzien van akoestisch beoordeeld zeehonden. Zelfs als je muren en ramen volledig geluiddicht zijn, vergeet dan het dak niet. Controleer of er geen openingen in de dakpannen zijn en voeg indien nodig isolatie toe.

Plafondisolatie

Plafondisolatie, bestaande uit polyester matten, zijn een sleutelelement bij het minimaliseren van geluid. Het kan worden geïnstalleerd op een manier om de akoestiek van elke kamer te verbeteren en als een warmte-isolator tegen koud

Geluidsisolatieclips

Je plafond geluidsisolerend maken met geluidsisolatieclips is de beste oplossing voor voetstapgeluid en luchtgeluid. Het losmaken van je plafond van de vloerbalken voorkomt dat trillingen in beide richtingen komen. Plafondisolatie die niet alle nagels en schroeven losmaakt, kan enige verbetering in luchtgeluiden zoals stemmen, TV en stereogeluid bieden, maar het zal voetstappen van bovenaf of zeer laagfrequente geluid van een televisie in beide richtingen niet blokkeren. Geluidsisolatie Clipplafonds kunnen beide, en zullen beter presteren dan alle andere geluiddichte plafondopties die beschikbaar zijn.

Laat het beste geluidsdichte dak installeren

Deze geluidsisolatie voor je dak is zeer eenvoudig te installeren, en zal de privacy in je kamer drastisch verbeteren. Geluiddichte plafonds zijn zeer effectief in privé en commerciële gebouwen met wooneenheden boven winkelruimte of restaurants. Producenten hebben met architecten, ingenieurs en ontwikkelaars gewerkt om een ​​geluiddicht plafondsysteem te ontwerpen en een ​​probleem met geluidsisolatie op te lossen dat al bestaat. Ze kunnen ook een gratis akoestisch ontwerp leveren voor je geluidsisolatieproject. Door je de juiste vragen te stellen, krijgen ze een duidelijk beeld van de bestaande omstandigheden die je hebt, en werken aannemers samen aan een oplossing die werkt. 

Let op de afdichtingen

Tot slot, details zijn erg belangrijk. Het gebruik van akoestische dichtingen op gipsplaten kruispunten zijn van cruciaal belang. Zorg ervoor dat je de installatiehandleiding zorgvuldig leest voordat je je project start.

12-06-2018 om 16:01 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vloerverwarming met Laminaat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Steeds meer huiseigenaren zijn op zoek naar een op maat gemaakte look voor hun huizen, en laminaat vloeren zijn toegenomen in populariteit. Ook bij het kiezen van een verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming is laminaat een populaire keuze want het is zeer geschikt voor gebruik in combinatie met houten vloeren of laminaat vloeren.

Een vloerverwarming met laminaat is de sleutel vanwege de thermische geleidbaarheid van het materiaal. Dus hoe dunner het vloer materiaal en hoe hoger de dichtheid, hoe korter de opwarmtijd en ontvankelijker het systeem zal zijn. 

Maximale dikte

Hoewel er geen harde regels zijn voor de dikte van het hout dat je kunt gebruiken met vloerverwarming onder een laminaat vloer, raden wij je aan dat laminaat een dikte van niet meer dan 18 mm moet hebben, omdat een dikkere vloer de efficiënte uitvoering van het systeem zal belemmeren.

Vloertemperatuur

Bovendien moet de maximale vloeroppervlak temperatuur van 27 ° C niet worden overschreden. Deze beperking is beveiligd met behulp van een thermostaat die de verwarming regelt. Als je op zoek bent naar een thermostaat die te gebruiken is in combinatie met laminaat vloerverwarming, kijk dan naar thermostaten die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met laminaat vloeren. Ze zullen je vloer oppervlak automatisch en consistent op een veilige en prettige temperatuur houden.

Je moet er ook rekening mee dat de maximale vloertemperatuur betekent dat deze een bepaald maximum aan warmteafgifte geeft dus als je denkt aan het gebruik van vloerverwarming als de enige bron van warmte, moet je een warmteverlies berekening maken om te voorkomen dat vloerverwarming niet voldoet aan de warmtevraag van de kamer.

Installatietips vloerverwarming laminaat

Het vloerverwarmingssysteem is snel en eenvoudig te installeren en er zijn een verscheidenheid aan opties uit zowel elektrische als warm-water gebaseerde vloerverwarming. Hieronder vind je enkele tips om een succesvolle installatie van het systeem met een laminaat vloer te garanderen.

Een uitzettingsvoeg

Net zoals bij gyproc wordt ook bij laminaat een uitzettingsvoeg gelaten rondom de randen van de kamer, maar deze kunnen gemakkelijk worden verborgen met een plint. Deze zou minimaal 10mm moeten zijn, maar we raden je aan dit  controleren bij de fabrikant of kijk naar de installatie-instructies voor de breedte van de uitzettingsvoeg.

Laat de vloer acclimatiseren

Het juiste vochtgehalte is de sleutel tot het hebben van mooie en duurzame houten en laminaat vloer. Als het materiaal na verloop van tijd zal bewegen en uitbreiden door de wisseling van de  vochtigheid veroorzaakt door de seizoenen, moet er voldoende ruimte voor zijn voor uitbreiding van de vloer.Dit wordt bereikt door de vloer te acclimatiseren aan de omgeving wanneer deze in de kamer zal worden gemonteerd. 

12-06-2018 om 15:55 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrische verwarming: Waarom ik er in sommige gevallen een voorstander van ben?!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een elektrische verwarming is een ultiem elektrisch apparaat dat elektrische stroom omzet in warmte. Het apparatuur wordt gebruikt om het interieur van gebouwen te verwarmen. Het gemakkelijk verkrijgbare apparaat kan het interieur van een ruimte binnen een paar minuten verwarmen.

Elektrische kachels kunnen worden gebruikt in huizen, kantoren, keukens of badkamers. Dit zijn waarschijnlijk de eenvoudigste en gemakkelijkste manier om jezelf en je ruimte warm te houden. Als je een elektrische verwarming voor je ruimte gaat kiezen, is het belangrijk om de voordelen en nadelen van een elektrische verwarming te evalueren, zodat je de juiste beslissing kunt nemen. 

Voordelen elektrische verwarming

1.     Kosten
Elektrische verwarming is redelijk betaalbaar in vergelijking met andere warmtebronnen. Ze helpen je bij het verminderen van je energierekening en de kosten voor de aankoop zijn laag.

2.     Veiligheid/gemakkelijk te gebruiken
Elektrische verwarming is vrij eenvoudig te gebruiken. Elektrische verwarming is uiterst veilig in gebruik. De meeste van de elektrische kachels hebben twee veiligheidsmaatregelen ingebouwd. Ten eerste worden elektrische kachels automatisch uitgeschakeld wanneer iets of iemand er te dicht bij komt. Ten tweede worden ze nooit te veel verwarmd om verbranding te veroorzaken.

3.     Klein formaat
Dankzij hun kleine formaat kan een elektrische verwarming in elke ruimte worden geplaatst. Je kunt de verwarming zelfs in de kleinste ruimte van je huis plaatsen, of het nu een kleine kamer, badkamer of keuken is. Elektrische verwarming kunnen op de vloer, op een tafel of zelfs aan een muur worden bevestigd.

4.     Verwarmt snel
Een elektrische verwarming verwarmt de ruimte in een mum van tijd. Als je de deur gesloten houdt, wordt de kamer snel verwarmd.

5.     Draagbaar
Elektrische verwarmingen zijn zeer draagbaar. Omdat het een lichtgewicht is, is het gemakkelijk om de kachels rond te dragen. Bovendien zijn ze voorzien van handgrepen die het gemakkelijk maken om de kachel rond te dragen. Je kunt zelfs met ze reizen of ze meenemen naar je kantoor.

6.     Regelbare thermostaat
Eenelektrische verwarming is voorzien van instelbare thermostaten waarmee je de kamertemperatuur naar wens kunt aanpassen.

Nadelenelektrische verwarming

In tegenstelling tot alle voordelen, zijn er ook veel nadelen verbonden aan een elektrische verwarming.

1.     Korter snoeren
De snoeren die zijn bevestigd aan elektrische verwarmingen zijn kort. Je moet de kachels aansluiten en van stroom voorzien en daarom zijn lange snoeren een must. Elektrische verwarmingen zijn bedoeld om onopvallend te zijn.

2.     Beperkt tot kleine ruimtes
Elektrische verwarmingen kunnen slechts een klein beetje ruimte van je huis opwarmen en niet het hele huis. Als je een grotere ruimte wilt verwarmen, zijn elektrische kachels geen juiste keuze voor je. Elektrische kachels passen perfect in je interieur, maar kunnen geen buiten- of grotere ruimtes bedekken.

3.     Geen kanalen
Geen kanalen zorgen ervoor dat een ruimte meer tijd nodig heeft om op te warmen en de warme lucht in de kamer blijft. Het zal de allergenen niet verspreiden.

12-06-2018 om 15:51 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucht-lucht Warmtepomp: De nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen ervan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een lucht-lucht warmtepomp is een van de meest efficiënte huisverwarmingssystemen die je kunt kiezen. Warmtepompen werken als een oven tijdens koud weer en tijdens warmere perioden zorgen ze ook voor koele lucht door airconditioning. Warmtepompen kunnen van elektriciteit of gas worden voorzien en het is belangrijk om eerst onderzoek te doen voordat je beslist wat het beste is voor je huis. Lees verder om enkele voor- en nadelen te ontdekken voor het kiezen van een lucht-lucht warmtepomp.

Voordelen van een elektrische warmtepomp

1.    Elektrische lucht warmtepompen bieden een efficiënt systeem voor verwarming en koeling van je huis. Tijdens de koude seizoenen zorgt het voor warmte, niet door elektriciteit direct in warmte om te zetten, maar door de warmte van de atmosfeer of grond te absorberen, te vermenigvuldigen en vervolgens warmte naar het huis over te brengen.

2.    Bij warmer weer functioneert de pomp als een airconditioner. Het draagt ​​warmte over van het huis en creëert overal een verkoelend effect. Dit proces bespaart energieverbruik voor airconditioning.

3.     Deze systemen zijn veel goedkoper in gebruik dan degene die worden gevoed door aardgas en genereren geen droge lucht bij verwarming. Dit bespaart je het gebruik van een luchtbevochtiger om droge lucht te bestrijden, zoals het geval is bij ovens.

4.     De pomp biedt ook een uniforme verwarming voor het huis. Je zult geen frequente temperatuurschommelingen ervaren, zoals geassocieerd met andere systemen. Elektrische pompen zijn ook stil en comfortabel in gebruik. De luchtcompressor bevindt zich meestal buiten het gebouw en helpt om het geluidsniveau laag te houden. Andere warmtepompen kunnen veel lawaai produceren tijdens gebruik.

5.     Elektrisch aangedreven pompen hebben ook "groene" voordelen, omdat ze het milieu niet vervuilen. Andere systemen, zoals ovens, veroorzaken aanzienlijke vervuiling tijdens de verbranding. Het gemak, de netheid en de efficiëntie van een elektrische verwarmingspomp dragen bij aan de waarde van je huis.

Nadelen van een elektrische warmtepomp

1.    De initiële aankoopprijs kan duur zijn, wat sommige huiseigenaren kan afschrikken. De besparingen die je na verloop van tijd op energierekeningen zou verwachten, kunnen echter de initiële kosten in evenwicht houden.

2.     Installatie vereist een aanzienlijke technische expertise en speciale gereedschappen, en er moet een goede bedrading worden aangebracht om ervoor te zorgen dat het systeem correct werkt. Om veilig te zijn, moet je een gekwalificeerde elektricien inhuren om de pomp te installeren.

3.     Elektrische warmtepompen hebben ook een aanzienlijke hoeveelheid onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat deze gedurende zijn hele levensduur efficiënt werkt.

In gebieden waar de temperatuur in de winter onder het vriespunt zakt, kan de pomp minder efficiënt werken. Dit gebeurt omdat het systeem meer tijd en energie moet spenderen om warmte te verzamelen voordat het warmte naar huis kan sturen. Mogelijk hebt je zelfs een back-upsysteem nodig als je in een klimaat met ruw winterweer leeft.

12-06-2018 om 15:47 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vocht bestrijden? Zo ga je te werk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoe minder vocht er in je huis komt, hoe minder vochtig het is. Sommige bronnen van vochtproblemen zijn net zo eenvoudig als slechte ventilatie, vooral in de badkamer en lekken/condensatie van sanitair. Deze zijn te repareren, hoewel je misschien een professional moet bellen als je niet handig bent. Een beetje vocht is onvermijdelijk, zoals condensatie in een kelder. Dat moet je gewoon leren beheersen.

Als er schimmel in deze gebieden aanwezig is, maak deze dan schoon nadat je het vocht hebt verwijderd. Vocht bestrijden in huis? Zo ga je te werk.

Goede ventilatie verlaagt de luchtvochtigheid in je huis

Dit is de oplossing voor het badkamerprobleem dat ik noemde, en ook voor de keuken. Tijdens je dagelijkse douche en tijdens het koken van dat 5-sterren diner, komt er veel vocht in de lucht, dus een badkamer ventilator die buiten uitmondt, is een goed idee. Gebruik ze als je ze al hebt, of laat ze installeren. Zelfs het openen van ramen voor een windvlaag zal de lucht in beweging krijgen en de luchtvochtigheid in het huis verlagen. Tenzij het buiten meer vochtig is dan binnen. 

Airconditioning is een andere manier om de luchtkwaliteit in het huis te verbeteren

Als het te warm en vochtig is om ramen open te laten voor ventilatie, zet dan de airconditioner aan. Als je geen airconditioning hebt, is het duur om te installeren en te gebruiken. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van je huis, maar de lucht in je huis zal zwoel en prettig zijn. Dus, als je partner zegt dat jullie je geen airconditioning kunt veroorloven, vertel hem of haar dan dat je de familie probeert te redden van schimmelvergiftiging, wat onbetaalbaar is.


Zorg voor een duurzame airco. Duurzaam verbouwen is meer dan ooit belangrijk. Wij juichen dit dan ook enkel en alleen toe.

Luchtontvochtigers ontvochtigen je woning

Een schokkende onthulling, ik weet het. Ook een minder dure manier om het vocht uit het huis te krijgen dan airconditioner. Ze werken met hetzelfde concept als airconditioners, behalve dat ze je huis niet koelen. Lucht wordt uit de kamer getrokken, het vocht wordt eruit getrokken en de luchtdroger wordt terug de kamer in verdreven. Er zijn veel merken en typen ontvochtigers, zorg er wel voor dat je er een neemt die de juiste maat heeft voor de ruimte die nodig is om te ontvochtigen.

Hardhouten of tegelvloeren zijn ook beter voor de luchtkwaliteit

Het is gemakkelijker om vocht uit de lucht te trekken dan uit vezels in je tapijt, dus overweeg van vloerbedekking in je keuken of badkamer te wisselen. Vloerbedekking voelt prettig aan, maar het houdt meer vocht vast en verbergt allerlei soorten dingen zoals huisstofmijt en allergenen. Als je aan constante koude voeten lijdt, zoals ik, kun je altijd wat tapijten neerleggen, die toch makkelijker te wassen zijn. Je zult je vocht- en allergieproblemen aanpakken met deze optie.

12-06-2018 om 15:05 geschreven door Woontrendz  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Ventilatiesysteem voor de badkamer: Mogelijkheden & Voordelen per systeem
 • Hoe een vals plafond plaatsen met gyproc? Werkwijze en tips
 • Betonvloer in je badkamer: Voor wie van een moderne look houdt
 • Oprit in beton aanleggen
 • Milieuvriendelijke isolatie: Soorten, Prijs & Voordelen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 11/06-17/06 2018
 • 22/08-28/08 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!