Inhoud blog
  • Actua: opslag met 39% onvoldoende in Rio : politie en brandweer staken voor carnaval
  • Volgende Jeugdkampioenschappen - Update
  • Brazilië - update - gelezen in De Morgen na terugkeer
  • Slot : een gelukkige Mher
  • Eindevaluatie met de coach
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Jeugdwereldkampioenschap Brazilië 2011

    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actua: opslag met 39% onvoldoende in Rio : politie en brandweer staken voor carnaval
    De Morgen 10/02/12, 07u00
    Niet lang voor het beroemde carnaval (18-21 februari) hebben politie en brandweer in de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro tot stakingsacties besloten. Ze eisen veel hogere lonen.

    Vakbondsleiders hebben gisteravond het aanbod van het parlement van de deelstaat Rio de Janeiro afgewezen. De parlementariërs dachten de politie, de brandweer en het gevangenispersoneel een gul aanbod te doen met een loonsverhoging van 39 procent. Ze hoopten daarmee acties kort voor het carnaval af te wenden. Die opzet slaagde vooralsnog niet.

    Een brandweerman zei voor de plaatselijke televisie dat de nationale garde en het leger nu maar voor de veiligheid moeten gaan zorgen. (vsv)

    16-02-2012 om 23:17 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    13-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende Jeugdkampioenschappen - Update
    De vroeger opgegeven data zijn licht gewijzigd en aangevuld als volgt:

    Europees Teamkampioenschap -18 : Pardubice, Tsjechië : 11/7-19/7

    Europese Unie kampioenschap tot -14 : Mureck, Oostenrijk : 31/7-8/8

    WK -20 : Athene 1/8 - 16/8

    Europees Teamkampioenschap -14 : Rusland : 1/8-8/8

    het EK tot -18 gaat door in Praag, Tsjechië, uitzonderlijk in de zomer, nl. van 16/8 - 26/8

    Olympiade : Istanbul, Turkije :27/8-10/9

    WK tot -18 gaat door in Maribor in Slovenië van 7/11 tot 19/11


    13-01-2012 om 18:41 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brazilië - update - gelezen in De Morgen na terugkeer

    Auto's in Rio rijden nog maar 20 km per uur

    19/12/11, 18u09

    In de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro kun je met je auto nog maar gemiddeld 20 kilometer per uur rijden. De groeiende middenklasse heeft vorig jaar een recordaantal auto's gekocht.

    Rio de Janeiro, na São Paulo de grootste stad van Brazilië, telt zes miljoen inwoners, met die van de voorsteden erbij zelfs dertien miljoen. De files zijn er zo problematisch geworden dat gewone auto's er gemiddeld nog maar 20 kilometer per uur kunnen rijden.

    Bussen moeten zelfs met 17 kilometer per uur tevreden zijn.
    Als er niets drastisch verandert, zal de gemiddelde snelheid voor auto's over tien jaar tot 16 kilometer per uur gedaald zijn en die voor bussen tot 15 kilometer per uur, zegt het ministerie van Transport van de deelstaat Rio de Janeiro.

    Rio ziet zijn verkeer niet alleen toenemen door de natuurlijke bevolkingsaangroei. Brazilië heeft al enkele jaren een van de sterkst groeiende economieën ter wereld. De middenklasse is daardoor flink toegenomen, en daardoor ook de verkoop van auto's.

    91 miljoen Brazilianen bijgekomen in middenklasse

    In heel Brazilië werden 3,45 miljoen auto's verkocht in 2010, een stijging met 10 procent ten opzichte van 2009. In Rio steeg de autoverkoop de afgelopen tien jaar met bijna 50 procent.
    Op het vlak van autoverkoop staat Brazilië wereldwijd al op de vierde plaats, voor Duitsland. Het moet alleen nog China, de VS en Japan laten voorgaan.

    De Braziliaanse consumentenorganisatie Fecomercio berekende dit jaar dat er sinds 2005 91 miljoen Brazilianen zijn bijgekomen in de middenklasse, en over drie jaar zal dat aantal opnieuw met 36 miljoen zijn aangegroeid. Brazilië telt ongeveer 200 miljoen inwoners.

    Hoe sterk de consumptie is gestegen, blijkt ook uit het gebruik van kredietkaarten. Het gezamenlijke kredietkaarttegoed van de Brazilianen is vorig jaar sterker gestegen dan dat van de Chinezen. In 2010 zwol de schuld van de Chinezen bij de kredietkaartmaatschappijen aan met 17,1 procent, die van de Brazilianen met maar liefst 28,9 procent. (ips)

    PS : Noot van de redactie : ons gastgezin, waaronder een politieman scheurde toch tegen een veel hogere snelheid door de straten van Rio.
    Ook de bus waarmee we naar het Christo-beeld trokken, ging sneller. 20km/u lijkt wat overdreven weinig.

    20-12-2011 om 14:24 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slot : een gelukkige Mher
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-12-2011 om 11:01 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindevaluatie met de coach
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deel 2: interview met IM Mher Hovhanisian

     



    B: Wat onthoud je van dit WK in Brazilië in het algemeen ?

     

    Ik heb me heel erg gestoord aan de organisatie die ons de eerste dag niet toeliet in het hotel. De kinderen waren zo goed voorbereid, de reis was in stukjes georganiseerd zodat ze fris waren. Maar toen moesten we lang wachten in het hotel.

    Er sprak ook bijna niemand Engels, onbegrijpelijk toch ?

     

    Ik ben heel blij dat ik heel wat contacten kon leggen, met mijn Armeense, Kazachse vrienden, enz... Vooral ben ik blij met het contact met de Russen die ons land uitnodigden voor een Team Championship volgend jaar in Rusland. Prachtig, toch, weer een kans voor onze jeugd.

    Ik vind het belangrijk dat er stages, trainingskampen en internationale tornooien komen. Zo wordt de jeugd sterker. Dat is hier ook gebleken.

     

    B: Wat trof je van Brazilië als land ?

     

    Zonder enige twijfel : het Cristo-beeld : zo indrukwekkend. Het gaf een straf gevoel als groep daar zo hoog te staan en dit mee te maken. Ik ben heel blij dat we vroeger zijn gekomen en die enkele dagen heb meegenomen.

     

    Ik heb me helemaal in vakantiestemming gevoeld in Rio. Het was ideaal als groepsvorming; iedere dag konden we trainen; ik heb de 4 kinderen (zonder Rein) zo op de laatste trainingsdag één stelling gegeven waar ze alle mogelijke varianten moesten uitzoeken zo diep als het kon; de stelling was zo complex dat ze er 2 uur mee bezig geweest zijn; achteraf overliepen we de oplossingen die ze gevonden hadden; toen zag ik dat ze de voorbije dagen goed opgewarmd waren en de tactiekjes vlot gingen.

    Ik vond dat dit al in de richting ging van de trainingsweek die Rusland en Armenië organiseren. Voor volgend jaar raad ik echt een ganse week training aan in eigen land, voor het tornooi, met verschillende trainers, verschillende uren per dag. Voetballers, fietsers trainen toch ook voor een belangrijke wedstrijd ?

     

    B: Wat zijn de mooiste momenten van dit schaaktornooi ?

     

    Ik wil vooreerst zeggen dat ik met elk kind vooraf, voor we naar hier gingen heb samen gezeten, om te zien hoe ze spelen. We hebben in de Allerheiligenvakantie een training voorzien voor de vier kinderen en Rein is gaan schaken in Bad Wiessee om competitieritme tegen sterke spelers op te doen. Hij heeft daar trouwens remise gespeeld tegen een GM. Daarom kies ik de partij van Rein tegen IM Shiven toch als het mooiste moment voor mezelf. Het was zo spannend, voor mezelf. Ik leefde echt mee en hoopte altijd maar dat hij toch de goede zet zou doen. Ik train met hem ongeveer 1,5 jaar en zag de partij live in de zaal. Ik moest dus alles zelf uitrekenen (zonder engine). Ik heb gezweet tot en met. Na de partij was de ontlading enorm. 

    Tegelijk heb ik enorm genoten van het enorme talent van Jasper Beukema. Jasper is een aparte speler. Ik heb hem - net als de anderen- na dit tornooi een aantal specifieke tips gegevens om zijn schaakspel te verbeteren in het algemeen, maar het is duidelijk dat hij een heel sterke speler kan worden. Hij ziet heel veel. Zijn zus Louise is aanvallend heel sterk en scoorde tweemaal tegen veel hoger geklasseerde spelers een vol punt.


    Arno is een jonge die ik graag zie spelen. De goesting in schaken is groot. Zijn stijl is vergelijkbaar met die van Jasper: veel inzicht, heel aanvallend. Ze hebben allebei prachtige combinaties laten zien. Toen ik hen zag spelen, zei ik 'If you think you can play chess, watch Belgium'. Dat was echt genieten van die talenten!

    Ten slotte, Iris, die net als Jasper nog in de laatste ronde tot 5 punten kwam. Fantastisch resultaat. Iris is een kampioenschapbeest. Ze blijft heel rustig en gaat overtuigd af op haar doel. Iris is een gevaar voor hoger geklasseerden. Ze is er op vooruit gegaan tegenover het WK van 2 jaar geleden, net zoals Jasper en Rein.

    Dat lijkt me een passende conclusie: als je louter naar de punten kijkt, zie je bij deze 3 spelers tegenover 2 jaar geleden in Turkije een groot verschil. Er is vooruitgang. Ik meen dat dit WK heeft aangetoond dat België een plaats heeft op het WK.  

     

    Slot: "So you think you can dance", " jij bent een fitnesstraining", "schaker zkt dame", wij hebben op dit WK een andere Mher leren kennen; de Vlaamse jeugdschaakleider riep op om "mher" van dat, wat doet dat met jou ?

     

    Ik heb me speciaal gevoeld op dit tornooi: JULLIE JOURNALISTEN HEBBEN MIJ OPEN EN BLOOT GESTELD.

     

    Gelukkig heb ik nog enkele geheimen die jullie niet hebben gepubliceerd, wat zou anders schakend België wel niet denken van mij....?

    02-12-2011 om 00:00 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindevaluatie met de spelers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naar een WK gaan, een uitgebreide blog schrijven zonder eindevaluatie, kan natuurlijk niet.

    Wij laten graag de spelers en de coach aan het woord om enkele gebalde eindconclusies te trekken.

    Vandaag leest u deel 1: interview met de spelers




     
    B: Wat onthoud je van dit WK in Brazilië in het algemeen ?

    Louise: het was heel fijn om zo'n tornooi te mogen spelen tegen al die tegenstanders van vele landen.
     
    Arno: ik onthoud vooral het "warme" zwembad; een unieke avond in het bad, spijtig dat de dag erna een partij moest gespeeld worden...
     
    Iris: spijtig dat we de eerste dag pech hadden met het hotel, maar uiteindelijk kwam het toch in orde

    B: Wat trof je van Brazilië als land ?
     
    Louise: het was goed dat we op tijd vertrokken, dat we ook iets van Brazilië konden zien; het verblijf bij de familie van Ricardo vond ik heel gezellig en uiteraard onthoud ik het lekkere fruit en zeker de watermeloenen!
    Jasper: ik vond het strand van de Copacabana heel mooi; ik werd overspoeld door de golven van de zee, zalig!
    Iris: het beeld van de krotten, de kleine huisjes in de favelas blijft mij bij; de huizen zijn gebouwd op de heuvel, vlakbij de dure hotels, het strand.
    Rein - Arno - Iris - Louise: we hadden nooit gedacht dat het beeld van Cristo zoveel indruk zou maken; het is echt een prachtig beeld, zo groot, bovenop een berg, met een ongelooflijk zicht op Rio, op de zee op alles errond.

    B: Wat blijft je bij van je eigen schaaktornooi ?
     
    Louise: de tegenstanders waren heel erg sterk, vaak meer dan 1700-1800+, maar ik kon er toch 2 winnen tegen meisjes met 400 elo meer.
     
    Iris: ik ben heel blij met mijn resultaat; mijn mat in 5 in het begin van het tornooi deed wel deugd.

    Jasper: het is jammer dat ik de laatste ronde niet kon winnen, dan had ik dicht bij een top-10 klassering gezeten. Maar ik ben toch heel tevreden over mijn resultaat.
    Rein: mijn partij tegen IM Shiven.

    Morgen deel 2: interview met Mher.

    30-11-2011 om 00:00 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugreis in goed gezelschap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagochtend heel vroeg vertrokken we met de bus naar Goiania. Daar aangekomen was de ganse luchthaven in "voetbalmania".

    Rood-zwarte supporters zongen in de gangen luidkeels. In het vliegtuig naar Brasilia dachten we even dat we tussen al die supporters zouden zitten, maar wat bleek : we zaten tussen de spelers!

    De vorige avond was er namelijk een beslissende match geweest in de Braziliaanse serie B om de stijger aan te duiden voor de serie A.

    De ploeg die won is Sport Recife.

    In die ploeg spelen onder andere Marcelinho (o.a. ex-speler van Hertha Berlin, Marseille, Trabzonspor, Wolfsburg en nationale ploeg) en de fameuze keeper Saulo.

    Hier ziet u een filmpje op Youtube waar deze keeper -zoals Proto- een goal scoort op het einde van de wedstrijd (94e minuut), maar daarna bij het vieren ten val komt en ... zijn knie breekt...

    Als je deze Saulo ziet, ben je wel onder de indruk: echt een beer van een man. In het vliegtuig zat hij naast ... Mher!


    Dat was natuurlijk feest aan boord... Die gasten vonden het ook super om kennis te maken met een Belgisch schaakteam. De vliegtuigreis was zo voorbij.


    29-11-2011 om 21:02 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de blog of toch (nog) niet ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De spelers en begeleiders zijn aan het terugreizen en zullen wat slaap moeten inhalen.

    U mag de volgende dagen van alle spelers én van de coach hier een evaluatie verwachten. Tijdens de terugreis werden zij elk geïnterviewd.

    Wat kon beter ? Wat leren we hieruit ? Hoe pakken we het beter aan naar de toekomst ?

    Relaas hiervan volgt.

    Tevens is er nog een opmerkelijk verhaal over de terugreis (mogelijk met filmpje) voor u.

    29-11-2011 om 00:00 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende WYCC
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie weet er waar het WYCC doorgaat in 2012 ?

    En het Europees ?

    Juist, ja :

    het WK gaat door in Maribor in Slovenië van 7 tot 19 november

    het EK gaat door in Praag, Tsjechië, uitzonderlijk in de zomer, nl. van 16-26 augustus (voorheen stond er op de fide-site: juli)
    WK -20 : Athene 1-16 augustus

    en om helemaal te watertanden : 2013

    WK Al Ain Verengide Arabische Emiraten 13- 25 augustus 2013

    EK : Budva Montenegro

    WK -20 :  Antalya Turkije

    29-11-2011 om 00:00 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat aten we in Caldas Novas ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een kort filmpje voor het thuisfront, bij de opening van de eetzaal.

    Eerst ziet u onze tafel, daarna de koude schotels, de warme schotels en de desserts.

    De zaal was nu nog leeg, wat heel weinig gebeurde.



    28-11-2011 om 00:00 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brazilië : wist-je-dat ? (4)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij onze terugkeer naar België past het iedereen die het land Brazilië een warm hart toedraagt, te verwijzen naar Europalia dat dit jaar rond Brazilië draait.

    Op de uitstekende website http://www.europalia.be 

    kan je alle informatie vinden over dans-en muziekoptredens in het ganse land. Er zijn tentoonstellingen, circusoptredens, conferenties, films, enz...

    Zelf namen we de trein naar het Centraal Station op een zaterdagavond. Wanneer je uitstapt aan de kant van de Kunstberg, stap je gewoon de club Brazil binnen. Prachtig.

    Je kan er met kinderen naar toe en je proeft er de echte sfeer: er wordt constant muziek gespeeld, velen dansen, iedereen is goed gemutst : de Brazilianen tonen ons een wijze levensles.

    In het hartje van Brussel kan je je even wanen in een klimaat van 30 graden met een Mojito
    en kan je een hapje nemen zoals de 'Pao de quejio' (lekker warm kaashapje)

    Gewoon doen!


    28-11-2011 om 00:00 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid
    Na afloop nemen we afscheid van veel oude bekenden of juist nieuwe kennissen die we de afgelopen dagen hebben leren kennen.

    We maakten in het hotel regelmatig een praatje met de spelers en coach van de Schotse delegatie. De Turkse coach IGM Michael Gurevich kwam elke dag even informeren naar de resultaten van onze ploeg. We leerden de Sloveense begeleiding kennen, die hopen ons volgend jaar op het WK jeugd in Slovenië te mogen ontvangen. Mher ging regelmatig op stap met zijn Armeense vrienden. Dana, een Amerikaanse moeder uit Finland kwam vaak even buurten bij ons secretariaat en we mogen natuurlijk niet onze Braziliaanse vriend Bernard vergeten die ons de eerste dagen bij de speelzaal van internetverbinding voorzag.

    Thanks guys, see you all next year!

        
    Bernard met zijn zoon                              Dana

    27-11-2011 om 03:18 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shopping Tropical
    Nog snel even de winkelstraat van Caldas Novas in voor wat laatste inkopen.
    De fotograaf was ook mee.

             
    Straatbeeld                                              Shopping Tropical van buiten                 Shopping Tropical van binnen

    27-11-2011 om 03:18 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Certificate of Participation
    Na afloop ontvingen alle deelnemers een certificaat.

        

    27-11-2011 om 03:01 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontspanning

    Morgenochtend zeer vroeg vertrekken we voor een lange terugreis. Met de bus naar Goiana, vanaf daar met het vliegtuig naar Brasilia. Daar hebben we een lange pauze van 8 uur. Dan vliegen we via Lissabon weer terug naar Brussel, waar we maandagmiddag hopen te arriveren.

    Helaas stelt het hotel zich niet flexibel op, zodat we morgenochtend zonder ontbijt moeten vertrekken.
    We hebben tijdens het avondeten wat extra toastjes ingeslagen, daar zullen ze het mee moeten doen.

    Daarna was er even lichte paniek, omdat we niet op de gepubliceerde passagierslijst voor de tranfer genoemd werden.
    Uiteindelijk bleek er bij de receptie een andere lijst met namen te circuleren, daar stonden we gelukkig wel op. Onze bus staat morgenochtend om 6u klaar.

    Na al dat geregel was er nog tijd voor wat ontspanning.
    Uw verslaggevers namen nog even een welverdiende avondduik in het verwarmde zwembad.



    27-11-2011 om 03:00 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagedissenjacht
    Terwijl de anderen nog bezig waren met hun partij, gingen Iris en Jasper in het stukje regenwoud achter de speelzaal op hagedissenjacht.

             

    Al snel hadden ze succes:
        

        

    27-11-2011 om 02:24 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live - ronde 9 (12)
    Arno kan de winst niet verzilveren. Het wordt remise. De partij ging op en neer. Hij stond vrij goed in het begin. Echter dan krijgt zwart een reuzekans die geen van beiden had gezien. Hij dreigt te nemen op c3, terugnemen kan niet wegens mat op c1...

    Arno komt goed weg en wint dan de kwaliteit; er is echter veel compensatie. Arno behoudt licht voordeel en gans op het einde is er nog een kans voor Arno op winst, maar dat was moeilijk.

    Remise is het resultaat. Arno heeft gevochten als een leeuw met een groot hart. Hij heeft een fantastisch tijd hier gehad en dat moet hij meedragen.

    Rein krijgt ook weer een FM, drie op een rij. Het lukt niet met zwart en zo eindigt hij met 4,5 op 9, net op de helft, al zag het er veelbelovend uit na de 2 op 3 en 4 op 6, zelfs bij de 4,5 op 7. Rein kan meenemen dat hij toch een mooie IM klopte. In de 7e ronde kwam er nog een remise tegen een andere FM van 2300 bij.  Spijtig dat hij op het einde te hoog geplaatst was en telkens tegen een speler met 200 elo meer niets meer kan halen. Dat mag geen reden tot ontevredenheid zijn. Er is grote vooruitgang geboekt. Van alle mindere elo's won hij telkens relatief makkelijk. Met de hogere elo's kon hij toch eentje winnen en ééntje remise. 

    Proficiat aan beide jongens!

    Het ganse Belgische team eindigt aldus op:

    Jasper en Iris 5 op 9
    Rein 4,5 op 9
    Arno 4 op 9
    Louise 3,5 op 9


     

    26-11-2011 om 17:35 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live - ronde 9 (11)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Arno : volgens Mher is stelling gelijk en erg "interessant". Moeilijk om precies te reconstrueren. Wellicht remise.

    Stelling Rein hierbij. Rein is zwart. Wit aan zet. Volgens Mher moet wit a5 spelen of anders remise.

    26-11-2011 om 16:53 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live - ronde 9 (10) Louise wint van Luisa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Prachtprestatie van Louise, door haar Braziliaanse naamgenote te kloppen.

    Je moet het maar doen, elke ronde tegen 1700-1800, maar ze wist er toch twee te kloppen, tesamen met de andere punten betekent dat 3,5 op 9.

    Deze was nog moeilijk maar de kwaliteit voorsprong was beslissend, mooi geëindigd.

    We staan voorlopig met 1,5 op 3 deze ronde...

    Arno heeft veel weerwerk gekregen voor het winnen van de kwaliteit. Hij heeft snel een pion teruggegeven. Het blijft razend spannend. Hij zit voorovergebogen met zijn hand onder de kin na te denken.

    Ook bij Rein gieren de zenuwen. Zijn tegenstander zit constant op zijn nagels te bijten.

    Mher is zonet aangekomen en gaat een kijkje nemen. Zo dadelijk dus deskundige uitleg.

    26-11-2011 om 16:51 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live - ronde 9 (9) Rein verliest kwaliteit tegen pion
    Stelling is vrij gesloten, maar lijkt alsof hij toch moet vechten voor remise

    26-11-2011 om 16:01 geschreven door johan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 13/02-19/02 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs