mail me

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
 • veel blogplezier

  There is only one happiness in life,
  Laatste commentaren
  Zoeken in blog

  with love
  love is in the air
  23-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  10 leuke flirt tipjes gebruik ze ze zyn heel nutig


  1. Maak oogcontact

  In de kroeg is oogcontact een eerste stap tot toenadering, in een zakelijk gesprek een eerste stap om te laten zien dat u de ander serieus neemt. Uw ogen peilen of een ander de moeite waard is en vice versa. Wie argwaan koestert jegens iemand krijgt kleine pupillen, wie een ander graag mag, grote.
  Met oogcontact dwingt u de ander aandacht te geven en te luisteren. Ga niet staren, dat maakt zenuwachtig. Kijk de ander in ieder geval bij het begin en aan het einde van uw verhaal aan. Tijdens uw betoog mag u af en toe wegkijken, tenzij u nadruk op bepaalde aspecten wilt leggen.
  Oefening: Praat met verschillende mensen, kijk hen in de ogen en onthoud de kleur daarvan.

  2. Vermijd afleiding
  Tijdens een gesprek geeft u honderd procent aandacht aan de ander. U luistert. Als u teveel doet tijdens een gesprek, leidt u uzelf en uw gesprekspartner af. Bovendien wekt u de indruk niet geïnteresseerd te zijn en daarmee verleidt u niemand.
  Oefening: probeer eens vijf minuten zonder te bewegen naar iemand te luisteren en u te concentreren op de inhoud. Probeer die inhoud samen te vatten in twee zinnen.
  Meer tips voor het verkoopgesprek (artikel)
  3. Leg passie in het gesprek
  Een beetje meer zuidelijke passie in onze gesprekken mag best. Laat zien dat u enthousiast bent en de ander respecteert. Het ingebakken flirtgedrag bij Spanjaarden en Italianen zit hem vooral in de handgebaren. Daardoor lijken ze veel passioneler. Gebruik dus uw handen om delen van uw betoog te onderstrepen en uw enthousiasme te tonen. Maar overdrijf niet. De kracht zit hem in gepastheid en de timing, niet in theatrale bewegingen.

  4. Toon uw bewondering
  Wanneer u iemand versiert, zorgt u voor een zelfde toonhoogte en zoekt u overeenkomsten. Pas ook in een zakelijk gesprek uw intonatie en spreeksnelheid aan uw gesprekspartner aan. Mensen zien graag een bevestiging van hun eigenschappen in anderen. Als u de kenmerken van iemands persoonlijkheid overneemt, slaat u twee vliegen in een klap: u toont bewondering door die persoon te imiteren en u lijkt in een aantal aspecten op uw gesprekspartner. En dat is weer een bevestiging van diens persoonlijkheid.
  Tip: verander niet meteen van intonatie en spreeksnelheid, wacht een paar minuten totdat het gesprek zijn normale ritme heeft bereikt.

  5. Speel met uw lichaamshouding
  Imiteer de gesprekspartner. Doe niet elke stap na, maar als hij of zij knikt bij het luisteren, doet u dat ook. Probeer de houding van de ander te imiteren en neem na een tijdje zelf het initiatief tot een andere houding. Als die ander uw houding kopieert heeft uw geflirt succes: het lichaam van de ander luistert naar de uwe. Het gevoel dat u volledige aandacht naar de ander uitgaat, kunt versterken door uw voeten tijdens het gesprek naar de ander te wijzen. Ga vooral niet met gekruiste armen en benen zitten. Daarmee sluit u zichzelf af voor de ander. een flirtende houding bestaat verder uit: kin naar voren, rechtop, borst vooruit en billen naar achteren en binnen de grenzen van de aard van het gesprek zo dicht mogelijk bij iemand zitten of staan.
  Oefening: probeer na een gesprek tien bewegingen te noemen die uw gesprekspartner maakte. Zo traint u zichzelf om de gewoonten van anderen te herkennen.
  Meer over spiegelen op www.verkopersonline.nl

  6. Uitstraling
  Goede flirters hebben een aantrekkelijke uitstraling. Wie flirt vangt namelijk aandacht. Werken aan uw zelfvertrouwen is daarbij nuttig. Zowel in de versierkunst als in het zakelijk verkeer moet u uzelf verkopen. Pas nadat uw persoonlijkheid de ander heeft gecharmeerd is uw product aan de beurt. Stap dus zelfverzekerd op een ander af. Als u gelooft dat u een ander in u geïnteresseerd kunt maken, dan straalt u dat uit. Belangrijk bij verkoopgesprekken is ook dat u gelooft in wat u verkoopt.

  7. Strooi met complimenten
  Geef elke dag een compliment aan iedereen die u spreekt. Zo traint u zichzelf in het spontaan en makkelijk geven van vleiende opmerkingen en om positief over uw omgeving te denken. In verkoopsituaties is een compliment geven namelijk een sterk wapen. Complimenten in het zakelijk verkeer gaan minder over het uiterlijk. Een mooi pak kan, mooie ogen niet. Het onthouden van kleine details is voor de ander ook een compliment. U hebt zijn informatie onthouden en laat echt zien dat u interesse toont. Denk aan een recent zakelijk succes van de ander of onthoud bijvoorbeeld de gezinsuitbreiding. Hoe onbekender de persoon tegenover u, des te algemener uw compliment.

  8. Aanraken
  Met aanraken begeeft u zich op glad ijs. Het is een flirttechniek die vooral wordt toegepast om iemand te versieren. In een zakelijk gesprek is aanraken niet gepast. Beperk uw aanraking tot het schudden van een stevige hand en heel misschien terloops abusievelijk bij het geven van een pen.

  9. Blijf uit iemands territorium
  De afstand tot uw gesprekspartner vertelt veel over de relatie die u met hem hebt. Bij amoureuze flirts gaat u dichtbij staan, dan houdt u de afstand tussen u en de ander klein en treedt u de intieme zone binnen (0 - 45 centimeter). Bij zakelijke gesprekken is dit ‘not done’. De ander kan zich bedreigd en gekwetst voelen: u dringt zich veel te veel op. Houd voor zakelijke gesprekken een persoonlijke (45-120 cm) tot een sociale afstandszone (120-360 cm) aan.
  Oefening: oefen met een collega op afstanden die prettig aanvoelen. U zult merken dat u, zeker bij onbekenden, liever op een paar passen afstand blijft. Dat is wederzijds.
  Meer over persoonlijk territorium op www.menscentraal.nl

  10. Glimlach veel en vaak
  Glimlachen is niet alleen besmettelijk; het zorgt er ook voor dat onze hersenen stoffen aanmaken waar we vrolijk van worden. En dat heeft een positief effect op uzelf en de mensen in uw omgeving. Een uitspraak onderstreept door een gemeende glimlach heeft meer uitwerking omdat hij een positieve lading meekrijgt.
  Meer hierover op www.lichaamstaal.nl

  23-07-2007 om 23:22 geschreven door fergieke  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!