Winxclub
Archief per dag
 • 16-09-2007
 • 02-09-2007
 • 01-09-2007
 • 31-08-2007
 • 27-05-2007
 • 19-05-2007
 • 06-05-2007
 • 22-04-2007
 • 14-04-2007
 • 13-04-2007
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  <bgsound src="https://www.bloggen.be/Music/beethoven_furelise.mid" loop="infinite">
  Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  13-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Personages

  leraren:


  Heeyz allemaal! Hieronder zie je foto's en beschrijvingen van de leraren uit winx club!


  Faragonda is het schoolhoofd van Alfea. Ze is erg begripvol en helpt alle leerlingen van haar school. Faragonda is een sterke fee en weet in elke situatie wel iets te doen. Ze is ook in staat het verleden van feeën te zien!


  Griselda is het hoofd van dicipline in Alfea. Ze is erg streng en zorgt dat in Alfea alles op rolletjes loopt. Ze kan zeker niet tegen jonge feeën met een brutale mond. De feeën moeten goed opletten op wat ze doen als Griselda in de buurt is. Griselda geeft ook les in ontwijktechnieken.


  Palladium is de leerkracht van toverdrankologie. Ook geeft hij les in de simulatieruimtes. Hij leert de leerlingen wat te doen in een bepaalde omgeving, situatie. Hij is nog erg jong, want Alfea is zijn eerste school, waardoor hij vaak slachtoffer is van grappen. Palladium is afkomstig van de Athryell-dimensie waardoor hij ieder jaar verandert van uiterlijk.


  WizGiz is de leerkracht van Metamorfosimbiose (Transfiguratie). WizGiz geeft al 1000 jaar les in Alfea en is dus een zeer ervaren leerkracht, die zijn leerlingen aandachtig leert opletten door leuke grapjes te maken tijdens zijn lessen. Hij is ook de verantwoordelijke voor de Magische Bibliotheek.


  Avalon is de nieuwe leerkracht in Alfea. Hij geeft Magifilosofie. Zijn goede reputatie verdwijnt echter na het voorval van Lord Darkar, maar dan komen ze erachter dat Avalon niet de echte Avalon is, maar een dubbelganger! Avalon kan goed lesgeven, maar hij heeft absoluut geen controle over de elfen!


  Barbatea is de bibliothecaresse van de school Alfea. Ze zorgt dat de boeken altijd juist geordend staan, en dat de Gouden Poort goed bewaakt blijft. Barbatea is niet zo erg sociaal, maar ze is erg streng.


  Saladin is het schoolhoofd van Red Fountain. Hij is een erg goede specialist (senior dan wel) en heeft grote krachten, wat komt door zijn magische staf. Saladin is erg rustig en kalm.


  Codatorta is de trainer van Red Fountain. Hij is een strenge en vooral stipte magiër. Hij is gespecialeert in het temmen van de draken in Red Fountain waar de specialisten op moeten leren rijden. Codatorta is afkomstig uit Lichtfort.


  Gryffin is het schoolhoofd van Wolkentoren. Ze geeft niet echt in een bepaald vak les maar ze geeft lessen van de basis-Zwarte Magie. Ze kent alle geheimen van haar school en is goed bevriend met Faragonda.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (102 Stemmen)
  13-04-2007, 21:07 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Personages

  vijanden:

  In seizoen 2 zijn er weer een paar vijanden (gelukkig nu ook weer niet zo veel, maar wel erg sterke). Hieronder zie je wat informatie over ze.


  Lord Darkar is het kwaadste schepsel die voorkomt in seizoen 2. Zijn naam zegt het zelf: heer van de duisternis. Hij heerst dus over alle schaduwmonsters. Zijn bijnaam is niet voor niets de Schaduw Feniks.


  Icy kennen jullie nog wel van in seizoen 1. Zij is de eerste zus van de drie zussen van de trix. Ze is ook de meest krachtigste heks want ze stamt af van de Darkfaces (evenals de andere 2 heksen). Haar kracht is het koude en het ijs.


  Darcy kennen we ook nog van seizoen 1. Ze is de koningin van de illusies. Dit is een erg gevaarlijke kracht want een fee kan door 1 toverspreuk totaal krachtloos zijn voor een tijdje... Opgepast voor de winx dus! Ze is de 2e trix-zus en 2e krachtigst.


  Stormy is de derde zus van de 3 heksenzusjes van de trix. Ze is erg koppig en denkt dat ze krachtiger is dan Icy (wat ze niet is!). Stormy haar krachten is de storm. De lucht is haar element!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (29 Stemmen)
  13-04-2007, 21:06 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)

  Dit is Brandon. Hij is 18 jaar. Hij de vriend van Stella maar hij heeft tegen haar gelogen. Hij zei dat hij prins Sky was, terwijl hij de schildknaap van prins Sky van Eraklion is...


  Dit is Riven, de stoerste specialist van de 5 specialisten. Hij is 18 jaar en praat niet graag over zichzelf en met anderen. Hij moet helemaal niets hebben van de feeën, dat komt door Darcy, die hem betoverd heeft... Op het einde van seizoen 2 voelt hij dan wel iets voor Musa!


  Dit is Timmy. Hij is gespecialiseerd in technologie... Hij is 18 jaar en is erg onzeker van zichzelf, hij komt uit een 'wetenschappelijke' familie, wat betekent dat zij in Magix bekent staan om hun uitvindingen!


  Dit is Helia, de nieuwe specialist! Hij is 18 en wordt verliefd op Flora. Helia is één van de beste specialisten van Red fountain, maar hij houdt niet echt van vechten... Helia tekent, schildert en dicht veel liever. De rest van de specialisten en winx (behalve Flora dan) vertrouwen hem niet echt...



  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Personages

  specialisten:

  Heeyz allemaal! De specialisten gaan naar school in Red Fountain... Elk hebben ze een vriendinnetje die één van de winx is!


  Sky is de prins van Eraklion en hij is 18 jaar... Hij is geboren in het paleis van Eraklion. Hij loog tegen Bloom, hij zei tegen haar dat hij Brandon, de schildknaap van Sky was, terwijl hij zelf prins Sky was...
   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (28 Stemmen)
  13-04-2007, 21:05 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Personages

  Winx:

  Winx club kan je iedere dag zien op Nickelodeon. Al ongeveer 2 jaar lang, 2 seizoenen... Maar als je geen enkel idee hebt wie dat de winx zijn, dan sta je ook erg ver. Daarom is er op deze site een pagina waarop je meer te weten komt over de winx, namelijk... deze pagina! De winx bestaat uit 6 tieners: Bloom, Flora, Stella, Musa, Tecna en Layla. Layla is er pas bij sinds seizoen 2 maar de rest zitten er al bij vanaf het begin. Hun beste vrienden zijn de specialisten, van Red Fountain. Ze hebben ook aardsvijanden, dat zijn: Icy, Darcy, Stormy en Lord Darkar, die ze bestrijden in seizoen 1 en 2!
  Hieronder kan je wat meer lezen over de 6 winx!


  Bloom is de 'leider' van de winx. Zij heeft de groep opgestart. Bloom is 16, geboren op 10 december in Domino. Haar kracht is de drakenvlam, maar ook de levenskracht. Haar ouders heten Mariam en Oritel. Het zijn de koning en koningin van Domino. Bloom is dus de jongste prinses van Domino. Haar zus heet Daphne, zij heeft Blooms leven gered. Bloom is als kind opgegroeid bij Mike en Vanessa, haar pleegouders. Ze is hier op aarde opgegroeid. Haar hechtelfje op Alfea is Lockette. Ze zijn erg aan elkaar gehecht. Bloom heeft net als iedere winx, buiten Layla, een vriendje. Hij heet Sky. In seizoen 1 en 2 heeft ze wel wat problemen met hem, eerst omdat hij zogezegd 'Brandon' was, en daarna omdat Avalon er bijgekomen was. Blooms beste vriendin is Stella. Daarna vindt ze Flora het leukst. Bloom slaapt samen met haar konijntje Kiko, en Flora op een kamer. Natuurlijk slapen de elfen er ook.



  Flora is de fee van de bloemen. Ze is 16 jaar, geboren op 1 maart op de planeet Linphea. Dat is zo'n beetje de 'bloemenplaneet' van de magische dimensie. Op die planeet heeft iedereen de kracht van de natuur. Flora is er eentje van en zit op Alfea. Flora heeft een grote familie, o.a. een oma en een klein nichtje. Meer weten we niet, van haar familie. Flora's hobby's zijn zo'n beetje alles wat met planten te maken heeft. Bijvoorbeeld: nieuwe plantendrankjes uitvinden, nieuwe plantensoorten kweken, plantenzaadjes zaaien, ... Flora heeft ook een vriendje. Hij heet Helia, en is nieuw in seizoen 2! Hij komt erbij vanaf aflevering 8, waar Flora hem voor het eerst ontmoet... Flora is eigenlijk de enige winx die nog geen problemen heeft gehad met haar vriend! Ze slaapt in Alfea samen met Bloom op de kamer. Haar kamer is erg plantenachtig. Er groeit een boom aan de muur van haar kamer. Je ziet dus wel duidelijk dat het haar kamer is! Flora's elf is Chatta.



  Stella is de meest modieuze fee van Alfea. Ze is 17 jaar, want ze is een jaartje blijven zitten op alfea en heeft er in haar eerste jaar een groot 'ongeluk' veroorzaakt. Ze verjaart op 18 augustus en haar oorspronkelijke planeet, waar ze prinses is, is Solaria. Stella is de fee van de zon en de maan. Ze heeft een magische scepter en daarom is ze ook de tweede sterkste van de winx! Ze heeft niet echt een geweldige goede band met haar ouders, Luna en Radius. Haar ouders zijn gescheiden, en kijken nooit om naar Stella, buiten als ze een slecht rapport heeft. Haar vriendje is Brandon, maar ze heeft in seizoen 1 en 2 al wel tamelijk veel problemen gehad met hem. In seizoen 1 was dat om zijn 'prins' zijn en in seizoen 2 heeft ze gewoon wat meningsverschillen... Stella's beste vriendin is Bloom. Ze heeft een kamer voor haar alleen. Haar hechtelfje is Amore, de elf van de liefde!



  Musa is de fee van de muziek. Alles wat met geluid te maken heeft zijn haar krachten, en niemand is er dus beter in als zij! Musa is 16 jaar, geboren op 30 mei op de planeet Melody. Dit is de planeet van de muziek in de magische dimensie... Musa heeft alleen een vader, Ho Boe. Haar moeder is gestorven toen ze nog erg klein was. Daarna wou haar vader dat Musa studeerde op Alfea, en geen zangeres werd, zoals Musa wel wou. Daarom heeft ze vaak ruzie met haar vader. Musa's hobby's zijn: zingen, toverdwarsfluit spelen, saxofoon spelen, dansen, en ga zo maar voort... Musa is wel erg koppig, dat is dan ook haar slechte eigenschap... Musa heeft ook een vriendje, Riven... Nou jah, ze lijken sprekend op mekaar. Ze vertellen niet graag vanalles tegen anderen en zijn erg koppig. Daarom gaat het ook een tijdje erg slecht tussen Musa en Riven! Musa heeft ook net gelijk alle andere winx, een hechtelfje... Haar hechtelfje is Tune, de elf van de ordelijkheid.



  Tecna is de fee met de kracht van de technologie. Heb je een probleempje met een toestel, dan moet je beslist naar Tecna gaan. Tecna is 16 jaar en geboren op 16 december. Ze is afkomstig van de planeet van de technologie, Zenith genaamd... Tecna is heel anders tegenover de andere winx. Ze verschilt heel erg van karakter. Tecna is erg precies, stipt en heeft altijd wel een technisch gadget bij zich. Ook is ze verschillend tegenover de anderen omdat ze als enige van de groep geïnteresseerd is in technologie. Voor de rest van de groep kan Tecna wel eens vervelend zijn met al haar technische snufjes, maar toch is ze een goede vriendin voor de meisjes... Haar hobby's zijn computerspelletjes maken en spelen! Tecna heeft ook een vriendje: Timmy. Ze zijn gewoon voor mekaar gemaakt, zou je denken, maar ze hebben toch al een paar probleempjes gehad... Tecna slaapt op dezelfde kamer als Musa. Musa is haar beste vriendin in Alfea. Tecna's hechtelfje is Digit!



  Layla is de fee van de vloeistoffen. Meerbepaald, haar kracht is de kracht van de Morfix. Dat is een vloeistof die alle vormen kan aannemen die Layla wil. Layla is sinds seizoen 2 nieuw in Alfea. Ze is 15 jaar, geboren op 15 juni op de planeet Andros. Layla is daar prinses. Haar allerbeste jeugdvriendin is Anne. Ze was altijd jaloers op Anne, omdat zij vrijheid had, en Layla niet. Nu heeft Layla nieuwe vrienden, de winx. Zelf heeft ze geen vriendje, gelijk de andere winx. Layla houdt van sporten. Het is haar lievelingsbezigheid. Haar meisjesdroom was om een topdanseres te worden, maar die is niet uitgekomen. Ze is wel een erg goede danseres want ze doet het ook heel veel. Net zoals rotsklimmen, joggen en allemaal andere sporten. Haar allerbeste vrienden zijn de elfen. Haar familie is dan ook al jaren bevriend met de elfen van het elfendorp. Layla slaapt op dezelfde kamer als Francis, een andere leerling in Alfea. Zoals alle winx heeft Layla een hechtelfje. Haar hechtelfje is Piff, het elfje van de slaap.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (25 Stemmen)
  13-04-2007, 21:04 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Amulet


  Heeyz (alweer xD)! Als je seizoen 2 gaat bekijken, zal je af en toe een amulet zien in de serie... Maar wat betekent het? Wat doet Bloom ermee? Ik heb hieronder dus een aantal vragen getypt met het antwoord eronder, zodat jullie 'hopelijk' iets meer te weten komen over het amulet van Bloom...

  - Hoe komt Bloom aan het amulet? -
  Ze krijgt het van Avalon, na één van de sessies die ze van hem krijgt om meer van haar verleden te weten te komen... Bloom krijgt het als aandenken aan haar ouders.

  - Wat staat er op het amulet? -
  Op het amulet staan de namen van Blooms ouders en zus en zichzelf geschreven. Er staat dus: Mariam, Oritel, Daphne en Bloom op. In het midden van het amulet staat het symbool van de koninklijke familie van Domino.

  - Wat betekent het amulet? -
  Ik heb geen idee... Ik denk gewoon een aandenken aan haar familie.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
  13-04-2007, 21:03 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Mariam - Oritel


  Heeyz allemaal! In winx club kan je in seizoen 2 heel even Mariam en Oritel, de ouders van Bloom zien! Hieronder staat meer informatie over ze!

  Mariam en Oritel zijn de koning en koningin van Domino, dus ook de ouders van Bloom en Daphne. Ze zijn nu geen koning en koningin meer, wat niet zo raar is want er woont niemand meer in het kasteel van Domino.
  Toen Domino werd aangevallen door de Darkfaces, werde Mariam en Oritel afgezet en verbannen uit Domino. In één van de sessies van Avalon kan Bloom haar ouders even zien, maar kort daarna verandert die sessie in een nachtmerrie, en verandert Bloom in de nieuwe Bloom: 'Dark Bloom'.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (30 Stemmen)
  13-04-2007, 21:02 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Daphne


  Heeyz allemaal! Hieronder heb ik wat meer info geschreven over Daphne de nimf, de zus van Bloom!

  Daphne is een van de belangrijkste 9 nimfen van Magix... Ze staat ook afgebeeld op de tempel van Magix. Ze woont in het Roccaluce-meer.
  Voor haar dood was Daphne ook een fee en Daphne heeft heel veel met winx club te maken. Ze is namelijk de grote zus van Bloom. Zij is dus ook een prinses van Domino, waar ze werd omgebracht door de Darkfaces (de Darkfaces waren de eerste wezens van het kwade. Ze hebben Domino verwoest en vele slachtoffers gemaakt. Ze wouden Bloom's Drakenvlam stelen, maar zij faalden).
  Vlak voor Daphne stierf, heeft ze Blooms leven weten te redden. Omdat er geen kans van leven was voor Bloom, had ze nog vlug een dimensiepoort naar de Aarde gemaakt. Ze heeft Bloom erin gelegd en zo kwam Bloom terecht op Aarde.
  Bloom kwam terecht in een brandend huis, als baby. Door haar drakenvlam kon ze niet geraakt worden door het vuur. Het vuur beschermde haar, omdat het het drakenvuur was. In dat huis heeft Mike, die brandweerman is, haar gered!

  We zien Daphne maar heel even in seizoen 2, spijtig genoeg. We kunnen haar zien in aflevering 9. Heel in het begin van de aflevering droomt Bloom van haar amulet, haar ouders. Je ziet Daphne als kind even, en hoort haar kinderstemmetje. Dan zie je ook Mariam heel even, en een schim van Oritel, haar vader

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
  13-04-2007, 21:01 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Het meer Roccaluce




  Roccaluce is een meer dat in het midden van de Magische Dimensie Magix ligt.In dat meer woont volgens de legende Daphne de nimf.Roccaluce ligt pricies midden Alfea,Red Founten,Wolkentoren en het Zwarte Moddermoeras.Er is een beestje verwarring of de Watermimfen nu in Zwarte Moddermoeras leven of in het meer van Roccaluce,want eigenlijk liggen ze aan de rand van het Zwarte Moddermoeras: ik ga me hier dus niet over uitspreken...

  Het lichtfort


  Roccaluce (Lichtfort) is ingedeeld in 2 delen: het meer en de tempel. Het Lichtfort is dus een tempel dat over het meer Roccaluce hangt, op een tempel in de niet-ruimte (niemand weet precies waar). Deze tempel is bedolfd onder de wolken. De heilige tempel van Roccaluce is alleen toegankelijk voor de dimensionale wezens, met een zeer hoge beschaving. De beschaving van magie, want voor Lichtfort te bereiken moet je door heel veel dimensies reizen. De tempel is heel erg groot!  In het middelpunt van de tempel is de kern van de zuiverheid... Als iemand het spirituele hoogtepunt van z'n ziel bereikt, kan hij/zij zonder hindernissen de tempel binnengaan... Hier leven de oude 'Ridders van Lichtfort' die nu de tempel bewaken. Zij studeren de 'Wu-Gong', een krijgshaftige kunst die strijdlustig een hoog niveau bereikt: immuun voor magie tot een bepaald niveau, ze voelen noch koude, noch hitte.
  In Lichtfort worden ook mensen die een therapie-sessie nodig hebben opgesloten. De trix is daar een goed voorbeeld van, maar zij wisten te ontsnappen. De patiënten worden er tot rust gemaakt en ze proberen hen van kwade gedachten te verlossen.




  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
  13-04-2007, 20:59 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Domino


  Domino is de planeet die beschikte over de drakenvlam! 16 jaar geleden zijn de Darkfaces Domino binnengedrongen en hebben de kracht van de bron van de Drakenvlam proberen af te nemen, maar zij faalden. Nu is Bloom, een 16-jarige fee erachter gekomen dat zij de krachtigste fee is aller tijden, dankzij Daphne!
  Nu gaat Bloom op zoek naar haar echte ouders: Mariam, koningin van Domino en Oritel, koning van Domino!
  Natuurlijk zal ze haar aardse ouders nooit vergeten!

  Domino zou nu Blooms koninkrijk zijn, tot dat de darkfaces Domino verwoestten en de Vlam van de Draak voor eeuwig doofden.
  Zestien jaar later, komt een tienermeisje hiernaartoe, ze is er net achtergekomen dat ze een prinses is: haar naam is Bloom
  Daphne de nimf geeft haar een kroon, die ze al eerder had gezien op de bodem van het meer, waar Daphne de nimf woont.
  Maar hiermee heeft Bloom haar krachten nog niet terug.
  Ze komt wel alles te weten over haar verleden, bijvoorbeeld dat ze altijd al voorbestemd is om de drakenvlam te beschermen, zij is de krachtigste fee aller tijden.

  Ook komt ze erachter dat Daphne de nimf, haar leven heeft opgeofferd om Bloom te kunnen redden.
  Wat ze ook nog te weten komt is dat haar echte ouders nog leven.
  Ze belooft aan Daphne dat ze met de Trix gaat afhandelen en daarna direct hun ouders gaat zoeken!
  Domino is nu natuurlijk niet meer zo betoverend, want het is jarenlang onder het ijs bedolven. Maar vroeger was het een prachtig paleis, waar iedereen in vreugde leefde.



  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
  13-04-2007, 20:51 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Drakenvlam


  Heeyz allemaal! Hieronder kan je wat meer lezen over de drakenvlam!

  In het begin was er niets, tot er een vurig licht tevoorschijn kwam, dat was de draak. Met zijn vurige adem schiep hij een veelvoud van werelden en scheen hij licht over de verschillende werelden. Op een bepaald moment werd de draak moe en besloot uit te gaan rusten op een planeet, Domino genoemd. Op die planeet woonde de koninklijke familie van Domino, die in bezit waren van de krachtigste kracht van het heelal: de drakenvlam... Een tijdje nadat de tweede prinses geboren was, verschenen de eerste drie oerheksen (de darkfaces), de eerste wezens van het kwaad en zij probeerden de bron van het licht te stelen, maar zij faalden. Het is hun wel gelukt Domino te verwoesten. Voor dat ze Daphne, de oudste prinses te pakken kregen, wist Daphne het prinsesje te redden, ze moest haar ver weg van haar geboorteplaats brengen, naar een ander planeet, de Aarde. Daar zou ze veilig kunnen opgroeien...

  16 jaar later, is een nieuwe generatie heksen de strijd opnieuw begonnen, Icy, Darcy en Stormy. De prinses, heet Bloom en heeft ontdekt dat ze een elfje is en gaat naar het magische Alfea... Bloom ontwikkeld al snel grootse krachten, waarvan de Trix eerst denken dat het toeval is, maar later komen ze erachter dat Bloom de hoeder van de Drakenvlam is. De kwaadwillige heksen willen kost wat kost verderzetten waar hun voorouders mee gestopt zijn, de Drakenvlam in hun bezit hebben. Het lukt hun dan ook. Met de kracht roepen zij het leger der Duisternis op en vernielen ze de Magische dimensie. Dankzij de hulp van Daphne, kan Bloom haar krachten terugwinnen en zo iedereen verlossen van het kwade...










  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (27 Stemmen)
  13-04-2007, 20:48 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Liefde

  Heeyz allemaal! Hieronder kan je wat meer informatie zien/lezen over de liefde in winx club!


  Bloom en sky hebben elkaar voor het eerst gezien in de eerste aflevering: een onverwachte gebeurtenis! Daarna dansen ze nog eens op het welkomsbal van Alfea en Red fountain, waar ze elkaar echt leren kennen... Bloom en sky zijn sinds toen op mekaar verliefd, alleen durfden ze het niet zeggen. Het wordt pas echt superduidelijk dat ze verliefd zijn in de allerlaatste aflevering van seizoen 1!

  heliaflora1copy2vr.jpg

  Flora en Helia zijn een perfect koppel. Flora is evenals Helia erg romantisch... Ipv liefdesbrieven te sturen, geeft Helia haar een tekening met haar gezicht erop getekend. Flora vliegt een keer naar zijn kamer en laat voor zijn raam een mooie plant groeien. Flora wil Helia ook een brief geven, maar daar was ze te verlegen voor toen ze hem tegenkwam in het bos. Ze denkt de hele tijd aan hem!


  Stella kende brandon al langer dan de andere winx, en ze vond hem toen al knap. Alleen vond ze het niet geweldig van hem, dat hij zei dat hij een prins was, terwijl hij een gewone schildknaap was... Uiteindelijk vergeeft ze het hem, en zijn ze terug gelukkig samen, net als in het begin. Maar in seizoen 2 krijgen ze af en toe ruzie, maar net zoals in seizoen 1 komt het uiteindelijk weer goed!


  Musa en riven zijn wel het raarste koppeltje in winx club (vind ik zelf)... Omdat riven eerst helemaal niets van de winx en musa moet hebben... Maar daarna verkiest hij musa toch boven darcy, die hem in haar macht hield!


  Tecna en timmy passen supergoed bij elkaar... Ze houden alletwee namelijk van: technologie! Ze zijn dan ook de enige... Timmy wil eerst zijn gevoelens voor tecna niet echt laten zien, maar in de laatste aflevering maakt hij het wat duidelijker, vind ik! 


  Musa en Jared hebben eigenlijk niet echt iets met mekaar gehad, maar Jared was hopeloos verliefd op Musa. Hij had zelfs een hele muur in zijn kamer met allemaal foto's van Musa. Omdat hij een werkstuk over de simulator moest schrijven, maakte hij een afspraakje met Musa. Na het afspraakje vraagt Jared voor een date, maar dan vertelt Musa dat ze niet meer als vrienden wilt zijn. Jared zegt dat hij het oké vindt, kust haar (zie foto) en gaat dan weg.


  Bloom en Avalon zijn niet echt een koppel... Ook al geeft het ons soms wel dat gevoel! Bloom en Avalon waren in seizoen 2 heel erg veel bij mekaar, en de winx denken dat hij een soort 'duivel' is. Ook Sky vertrouwt hij niet. Hij denkt dat Avalon samen is met Bloom, en kan hem dus niet uitstaan!

  In een van de eerste aflevering (de 9de geloof ik), betoverd darcy riven, zodat hij hen kan helpen de drakenvlam in hun handen te krijgen. Alleen beseft hij dat niet... Riven wordt dus gebruikt door de trix, maar toch wil darcy niet dat hij icy's slaafje wordt... want ze is toch echt op hem verliefd geweest!


  Over Diaspro en Sky is ook niet echt veel bekend... Alles wat we weten is dat diaspro ontzettend verliefd is op sky, maar sky niet op haar! Hij maakt het dan ook uit, omdat hij niet wil trouwen met haar. Maar wel met Bloom... Maar dat maakt diaspro ontzettend kwaad


  Mike en vanessa zijn de ouders van bloom. Ze houden ontzettend veel van elkaar, maar natuurlijk ook van bloom! Het zijn alletwee heel erg lieve mensen, die op aarde wonen, en dus geen feeën zijn!


  Dit zijn stella's ouders en hun liefde is niet meer zo sterk, nog meer; ze zijn zelfs uit elkaar! Ook zijn ze erg rijk, en kijken meer naar hun rijkdom als naar hun dochter: Stella. Ze kijken alleen naar haar als ze met slechte punten thuiskomt! 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (70 Stemmen)
  13-04-2007, 20:44 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Afleveringen

  Heeyz allemaal! Hieronder staan de afleveringen van seizoen 1, 2 en 3 van de serie winx club opgeschreven, gegroepeerd volgens seizoen!

     seizoen 1:

  01. Een onverwachte gebeurtenis
  02. Welkom in Magix
  03. Alfea School voor Feeen
  04. Het Zwarte Modder Moeras
  05. Afspraakje met een ramp
  06. Missie in Wolkentoren
  07. Vrienden in Nood
  08. Een verbroken Vriendschap
  09. Verraden!
  10. Bloom Beproeft
  11.  Het Monster en de Wilg
  12. Miss Magix
  13. Een groot geheim komt uit
  14. Blooms Grote Geheim
  15. Eer boven alles
  16. IJselijke Dromen
  17. Geheimen met Geheimen
  18. De Bron van de Drakenvlam
  19. De Val van Magix
  20. Missie naar Domino
  21. De Kroon uit Dromen
  22. Wolkentoren Bestormen
  23. Krachttoer
  24. Het Beleg van de Heksen
  25. De Laatste Uitdaging
  26. De Val van de Heksen

  seizoen 2:

  01. De schaduw feniks
  02. Weer die oude Trix
  03. Reddingsmissie
  04. Prinses Amentia
  05. Magisch hechten
  06. Onwillige Bruidegom
  07. De meesterieuze Steen
  08. Feestverstoorder
  09. Professor Avalon's geheim
  10. De kamer van de Codex
  11.  Race tegen de Klok
  12. Win-x samen!
  13. De onzichtbare elven
  14. Gevecht op planeet Eraklyon
  15. The show must go on
  16. Hallowinx
  17. Verband met de heksen
  18. In het hart van Wolkentoren
  19. In de schaduw van de feniks
  20. Het Elfendorp
  21. Charmix Energie
  22. Gevaar in de Wildelanden
  23. Tijd voor de waarheid
  24. Darkars gevangene
  25. Oog in oog met de vijand
  26. De feniks onthuld


  seizoen 3        (enkel in Engels)

  01. Princess Ball
  02. Beauty is a Beast
  03. Pretty Pretty Princess
  04. Mirror of Truth
  05. Mission to Tides
  06. Mermaid Queen
  07. Royal Behavior


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (24 Stemmen)
  13-04-2007, 20:28 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Charmix en Gloomix

  Heeyz allemaal! Hieronder vind je meer informatie over de charmix en de gloomix!

  In seizoen 2 zijn de trix het beu in roccaluce. Lord darkar bevrijdt de trix, zodat ze hem kunnen helpen om hun vorige droom, samen met Lord Darkar waar te maken...
  Echter in het voordeel van Darkar! Maar er is één grote hindernis: de winx... Daarom krijgen de trix sierraden - Gloomix genoemd. Icy krijgt een blauw halssnoer, Darcy een paarse armband evenals Stormy, maar dan een roze... De sierraden maken de trix sterker zodat de winx hen nooit meer zouden kunnen verslaan.
  Het is een echte ramp dat de winx de trix niet meer kunnen verslaan... De elfen besluiten daarom om hun fee een eigen charmix te geven. Dat is een broche en een handtasje/riem met zakje waar ze sterker van worden. Ze kunnen de charmix enkel gebruiken als ze iets goed hebben gedaan, ervoor. De charmix maakt hun sterker, en zo kunnen ze de trix toch nog verslaan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
  13-04-2007, 20:26 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Elfen

  Heeyz allemaal! Hieronder vind je wat meer informatie over de elfen...

  In seizoen 2 krijgen de 6 winx elk een eigen hechtelfje. Als je niet zou weten wat een hechtelfje is, dat is een elfje waar je een heel erg goede band mee hebt. Het is zo'n beetje als liefde op het eerste gezich. Hoe komen de winx nu aan zo'n elfje? Layla heeft gezien toen de elfen op de vlucht moesten voor Lord Darkar. Ze vindt samen met Sky, Bloom en Stella de elfen terug. De elfen gaan voor eigen veiligheid mee terug naar Alfea, maar ze willen daar blijven, omdat ze ondertussen zo'n goede band hebben met de winx! De elfen woonden normaal gezien in een dorpje verscholen in het bos Selvafosca. In het centrum van dat dorpje staat een soort van bloem. Deze heet de bron van het Leven. De bloem houdt de elfen in leven, en uit die bloem worden er nieuwe elfen geboren...

  Hopelijk weten jullie nu wat meer over de elfen in winx club!
  Voor elfen met hun beschrijving te zien, ga je naar de pagina's elfen en andere elfen...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
  13-04-2007, 20:26 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Layla en Helia

  Heeyz allemaal! Hieronder zie je de biografies van 2 nieuwe personages uit winx club. Eén nieuwe winx (Layla) en één nieuwe specialist (Helia)...

  Layla :

  Naam: Layla
  Leeftijd: 17
  Verjaardag: 15 juni
  Woonplaats: Andros (Mark of the Dream)
  Prinses: prinses van Andros
  Sterrenbeeld: tweelingen
  Kracht: vloeistoffen (Morfix)
  Hobby's: dansen, turnen, muurklimmen, ...
  Lievelingssport: dansen
  Beste vriend(in): Anne
  Vriendje: geen
  Lievelingskleur: groen
  Leerlinge: Alfea
  Elf: Piff, elf van de zoete slaap
  Kamergenote: Francis
  Andere: /

  Helia:

  Naam: Helia
  Leeftijd: 18
  Verjaardag: 2 september
  Woonplaats: onbekend
  Prins: nee
  Sterrenbeeld: maagd
  Hobby's: tekenen, schilderen, dichten
  Beste vriend(in): Flora
  Vriendin: Flora
  Lievelingskleur: paars
  Leerling: Red Fountain
  Kamergenoten: niet bekend
  Andere: hij is kleinzoon van Saladin


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (33 Stemmen)
  13-04-2007, 20:24 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Seizoen 2

  Heeyz allemaal! Winx club heeft 2 seizoenen. Hier zie je vanalles over seizoen 2!

  Verhaal

  Seizoen 2 begint heel mysterieus. We zien een meisje, die later Layla blijkt te heten, op een rots klimmen en dan komt ze bij de elfen aan. Ze probeert ze te bevrijden, en dat lukt ook. Layla neemt de elfen mee en vlucht met ze weg. Maar dan wordt ze aangevallen door monsters, en later door Lord Darkar zelf. Darkar houdt de elfen voor zichzelf en gooit Layla van de rotsen af. Later op de dag, na het welkomsfeest in Alfea, zien de winx ineens een meisje: Layla. Ze komt aangewandeld en valt dan neer. Ze wordt goed verzorgd en later doet ze haar verhaal over Lord Darkar, de schaduwmonsters en de elfen. De winx besluiten haar te helpen. 25 afleveringen lang gaan ze met Lord Darkar in de strijd, maar Lord Darkar speelt het spel vals. Hij tracht Bloom aan zijn kant te krijgen, wat hem ook lukt. Bloom verandert in Dark Bloom. Wanneer Darkar alle codices die in Magix waren bezit, moet Bloom de krachten ervan vrijkrijgen met haar Drakenvlam, en dan de krachten aan Lord Darkar geven. Spijtig voor hem, maar het lukt hem niet. Sky weet Bloom te vertellen over de goede momenten die ze samen gehad hebben en dat was de sleutel die Bloom terug normaal kreeg. Darkar is woedend. Bovendien komen de Trix in één lichaam samen, want Darkar had na zijn aanwinst 'Dark Bloom' de trix afgezet. Hun werk was allemaal voor niets geweest. Daarom wouden de Trix Darkar aanvallen. Darkar geeft zich gewonnen, nadat zijn kasteel ook nog eens gaat instorten. De winx, specialisten, schoolhoofden en de leerkrachten gaan terug naar Alfea om daar een afscheidsfeest te houden, net zoals in seizoen 1!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
  13-04-2007, 20:18 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Vijanden

  Zoals in de andere seizoenen zijn er weer vijanden. Hieronder staan ze beschreven.

  Trix
  Weeral worden de winx geconfronteerd met de drie heksenzussen, de trix.
  Ze blijken het na 2 seizoenen nog niet opgegeven te hebben om de Magische Dimensie te overwinnen... Zal het ze dit seizoen lukken?

  Baltor
  In seizoen 3 krijgen we te maken met Baltor, de nieuwe vijand. Hij wil net zoals de trix en Lord Darkar de Magische Dimensie overwinnen en heerser worden. Hieronder zie je een foto van hem:
   




  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (17 Stemmen)
  13-04-2007, 20:14 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Echantix

  In het vorig seizoen waren de charmix nieuw. In seizoen 3 komen er de enchantix bij.

  De Enchantix is een soort van kracht gelijk de Charmix in seizoen 2. De Enchantix is wel nog krachtiger als de Charmix. Het is het hoogste niveau wat een fee in haar carrière kan bereiken. Zoals je bij de Charmix een tasje en een soort van broche kon hebben (of iets anders uiteraard), krijgen de winx nu een andere haarstijl, specialere kleding en grotere, vaak mooiere, vleugels. Het spreekt voor zich dat als de winx hun Enchantix hebben behaald, ze veel krachtiger zijn. Zonder hun Enchantix bereikt te hebben, kunnen ze geen echte fee worden. In de vleugels van de Enchantix zit feeënstof waarmee ze de black spells (betoveringen van zwarte magie) kunnen ongedaan maken. Hoe kunnen de winx hun Enchantix behalen? Het lijkt nu eenmaal simpeler dan dat het is, maar ze moeten iemand van hun eigen planeet redden.

  Hieronder kan je de foto's zien die al op winxclub.com staan met de winx en hun Enchantix:

   
   
   
   




  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (184 Stemmen)
  13-04-2007, 20:13 geschreven door Nienke  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Seizoen 3

  Heeyz allemaal! Eindelijk weer eens goed nieuws! Op Nickelodeon kwam sinds (ongeveer) 20 juni een filmpje waarin er gezegd wordt dat de winx op vakantie gaan. Dat is inderdaad waar. We kunnen winx 2 maanden niet meer op tv zien...
  Wat is hier nou het goede nieuws aan? Binnenkort komt er op Nickelodeon een heel nieuw seizoen van winx club: seizoen 3... Dat betekent dat er weer 26 nieuwe, hopelijk ook spannende, avonturen te volgen zijn! Er zijn dan maar liefst 78 afleveringen van winx club te zien!

  Waarschijnlijk telt seizoen 3 27 afleveringen in plaats van 26. Dit betekent dat er nu 79 afleveringen van winx club zullen bestaan! Seizoen 3 wordt in maart verwacht op de tv. Ook zal seizoen 3 uitgebracht worden op dvd. Op 26 april zullen deel 15 en 16 verschijnen.


  Roddels:

  Jullie hebben waarschijnlijk ook al heel wat roddels over seizoen 3 gehoord... Hieronder overloop ik er enkele even...

  1. Nieuwe heks: Muraflosa
  Ik vraag me af hoe ze er op komen... Dat zijn gewoon de 2 namen Musa en Flora door elkaar gegooid...

  2. Een of twee nieuwe feeen
  Dit kan wel waar zijn... Sommigen zeggen dat ze Selma, Cindy, of nog anders zullen heten maar hier spreek ik me niet over uit... Het is best wel mogelijk maar volgens mij kan niemand (behalve Rainbow zelf) de namen al weten...

  3. Nieuwe specialist: Leo(na)rd
  Ze zeggen dat er een nieuwe specialist komt: Leord of Leonard. Weer hetzelfde als hierboven wat de naam betreft... Leord of Leonard zou dan het nieuwe vriendje zijn van Layla.

  4. Super X-am
  Dit is een nieuwe soort 'charmix'. Ik geloof er niet echt in want weer die naam speelt me parten...

  5. Grootste vijand: Dark Mares
  Dit kan bij mijn weten al helemaal niet kloppen! Waarom niet? In seizoen 2 is er al een Dark geweest: Lord Darkar. Ze zouden gewoon hun eigen nadoen als ze weer een Dark ... gingen maken!


  --------------------------
  Dit waren de voornaamste... Hieronder kan je nog andere (zonder bespreking) lezen:

  * Nieuwe heksen: Stary, Dalarmy en Normy
  * Bloom en prins Sky trouwen
  * Bloom en Sky bouwen Domino terug op
  * Domino wordt terug bewoond
  * Stella verdwijnt een tijdje uit de serie
  * Stella wordt koningin van Solaria
  * Brandon trouwt met Stella
  * Muraflosa behoort tot de trix
  * Darcy sterft
  * Heksen en specialisten krijgen elfen


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (41 Stemmen)
  13-04-2007, 20:11 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Diertjes


  Heeyz allemaal! Hieronder kan je beschrijvingen vinden van 3 dieren die voorkomen in winx club! Veel leesplezier!

  Kiko
  Kiko is Blooms konijntje. Bloom heeft hem al van toen ze ongeveer 12 (dat gok ik...) jaar was! In ieder geval toen ze nog jong was. Kiko wilt overal naar toe gaan, samen met Bloom. Hij gaat zelfs mee in de simulatortest die Bloom moest afleggen in seizoen 1 (Bloom beproefd). Bloom heeft dankzij Kiko, Stella leren kennen? Hoezo? Kiko was 'weggelopen' en toen uit schrik naar Bloom gelopen. Bloom had hem gevolgd en daar ontmoette ze Stella, maar ook Knut... Ook is Kiko een van de weinige dieren van de Aarde die voorbij de Magische Muur in Magix kan. Waarom? Omdat Kiko namelijk ook een soort elfje is. Hij kan namelijk vliegen met zijn lange oren... Kijk maar in aflevering 26 van seizoen 2! Daar kan je hem zien vliegen.

  Pepe
  Pepe is het eendje van Icy. Je zult vast denken; Icy, die van niemand ooit zal houden, die zo'n klein lief eendje heeft? Nou jah, het was niet echt een idee van Icy... Maar de winx hebben haar Pepe gegeven als klein 'cadeautje' (Alfea school voor feeën). Icy vindt hem dan ook helemaal niet leuk. Ze heeft een hekel aan hem, zeker ook omdat Pepe denkt dat Icy zijn moeder is. Pepe's beste vriendje is Kiko (dat zie je in de laatste afleveringen van seizoen 1) maar kiest uiteindelijk toch weer voor Icy. In seizoen 2 kunnen we Pepe, spijtig genoeg, niet meer zien...

  Lady
  Lady is de hond van de specialisten. We zien haar spijtig genoeg maar een paar keer. O.a. in de aflevering Afspraakje met een Ramp, als de winx naar Red Fountain gaan om te informeren waar Stella zou kunnen zijn. Lady vindt Sky het liefst. Ze luistert alleen nog maar naar hem, omdat Sky veel met haar gaat wandelen en veel met haar speelt

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
  13-04-2007, 20:08 geschreven door Nienke  
  Reacties (0)
  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!